site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-256.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-47.jpg


Santa Brígida heeft vier vakantiewoningen
voor elke traditionele accommodatie

SANTA BRÍGIDA - vrijdag 25 januari 2019 - Alleen het Airbnb platform heeft in Santa Brígida vier keer zoveel vakantiehuizen als traditionele toeristische accommodaties. Een van de meest populaire vakantieplatforms biedt 106 vestigingen in de gemeente. Slechts tien van de huizen die op het platform worden aangeboden, verminderen de activiteit naar kamers, terwijl 96 voorstellen betrekking hebben op complete huizen.

 De traditionele toeristische accommodatie in de Santa Brígida (hotels, boerderijen,, landhuizen, residenties, enz.) is 26, wat een kwart is van het vakantieplatform, en er kunnen andere huizen zijn die door verschillende entiteiten op de markt worden gebracht die rondom deze toeristische sector ontstaan, in principe beheerd via internet, zoals Booking, Trivago, Tripadvisor, Airbnb, Expedia, Ehoteles, Kayak, Lastminute, of HomeAway.

GranCanaria_stabrigida001_06.jpg

cabecera_stabrigida.jpgDe gemeente met het meeste aanbod vakantiehuizen op Gran Canaria is San Bartolomé de Tirajana (2.400), en de Archipel is Arona (2.600), aldus Airbnb in december 2018.

De gemiddelde prijs in de gemeente Satauteño varieert van €80,= tot €90,= euro per dag, met een bezetting tussen 66% en 30%, met een gemiddeld inkomen van €1.008,= per maand.
000logo-kopie-199.jpg


Brand in restaurant ‘O'Sole Mío’
in Santa Brígida

Het vuur, dat in  de vroege ochtend is ontstaan, heeft een deel van de keuken platgelegd

SANTA BRÍGIDA - dinsdag 16 januari 2018 - Restaurant 'O'Sole Mío' in Santa Brígida heeft in de vroege ochtend van dinsdag 16 januari 2018 te maken gehad met een brand die een gedeelte van de keuken in de as heeft gelegd.

De brand is ontstaan in de steenoven; naast de rest van de keuken,  is het verlaagde plafond aangetast dat op de keukenvloer terecht is gekomen. De rook heeft zich ook door de rest van het restaurant verspreidt.
efys3186.jpg
                                     Restaurante ‘O´Sole Mío’ in Santa Brígida.

De brandweer van San Mateo is ingezet om de brand te blussen tussen  04:00 en 06:30 uur. Men heeft 2.000 liter water gebruikt. Naast de brandweercommandant en drie brandweermannen hebben agenten van de Policía Local (Gemeentepolitie) van Santa Brígida, en van de Guardia Civil, assistentie verleend.
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-13.jpg

Lees de artikelen over de gemeente Santa Brígida op:

AANVAL PIETER VAN DER DOES

aaaaakaart_canaria-38-47.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--468.jpg

zon-139.jpg