aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-142.jpg

d-55.jpg

Teatro-Prez-Galds-1.jpg

auditorium-tirajanas-1-1.jpg


Het Circo del Sol komt naar Maspalomas met het Carpa Blanca en het spektakel ‘Totem"

Voor het eerst op Canarias

Het gezelschap heeft ‘de perfecte ruimte in ExpoMeloneras’ gevonden voor zijn show ‘Totem’ die op 5 juli 2019 in première gaat en waarvan de toegangskaarten met ingang van  donderdag 18 oktober 2018  in de aanbieding zijn

 SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 16 oktober 2018 - Cirque du Soleil komt in de zomer van 2019 voor het eerst naar Canarias  met zijn emblematische Carpa Blanca, het vlaggenschip van het gezelschap, en heeft ‘de perfecte ruimte in ExpoMeloneras’ gevonden voor het optreden  ‘Totem’  dat op 5 juli 2019 in première gaat en waarvoor de toegangskaarten vanaf donderdag 18 oktober 2018 in de verkoop zullen gaan, aldus is op dinsdag 16 oktober 2018  bevestigd door de Senior Vice President van de Touring Division van Cirque du Soleil, Finn Taylor.

Eerder was het gezelschap al drie keer op de eilanden geweest, hoewel altijd met hun optredens aangepast aan het sportpaviljoen. De presentatieceremonie die op dinsdag 16 oktober 2018 heeft plaatsgevonden, gehouden in ExpoMeloneras, is ook bijgewoond door de president van het Cabildo (Eilandbestuur)n van Gran Canaria, Antonio Morales;  samen met de burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez;  en de directeur van Congresos, Grupos e Incentivos de ExpoMeloneras (Congressen, Groepen en Evenementen in  ExpoMeloneras,) Zoilo Alemán.

3897_presentacion-circo-del-sol22-copia-1.jpg                         Presentatie van het  Cirque du Soleil in Maspalomas.
6278344307905747470-1.jpg

received_1878671305489696-1.jpeg

                                    VIDEO: https://youtu.be/Z_qmMdmpaB4

Taylor heeft gezegd dat het bedrijf ervoor heeft gekozen om dit project in Maspalomas uit te voeren, "aangetrokken door de lokale verwachting en door het volume van vooral het Spaanse toerisme dat in de zomer naar deze bestemming reist."

In dat verband heeft hij gezegd,  “dat voor Cirque du Soleil, het project van Gran Canaria iets heel opwindend is  in wat al vele jaren werkt totdat we de perfecte ruimte hebben gevonden om onze grote Carpa Blanca (Witte Tent) te plaatsen."

Taylor heeft aangekondigd dat Maspalomas gedurende twee maanden de locatie van het Totem-optreden zal zijn, maar heeft aangegeven, “dat als we erg succesvol zijn, we langer zullen  willen blijven, of terugkeren."

Morales heeft aangegeven, “ dat Gran Canaria graag Cirque du Soleil verwelkomt om te genieten in een uniek gebied van klimaat. Zon, zee, cultuur, natuur, circus, kunst, geschiedenis, verenigd om mensen van over de hele wereld aan te trekken.”

‘Serieusheid’ van de ondernemersgroepen
De burgemeester van de gemeente heeft ondertussen gezegd, "dat het een plezier is om een internationaal veelgeprezen voorstelling te organiseren, net als van Cirque du Soleil, die in de zomer van 2019 zal deelnemen aan andere belangrijke optredens die gepland staan  aan onze kust om het beste  culturele en familiale vrijetijdsomgeving te halen  in Maspalomas.

Perez heeft het goede werk en de ernst van Lopesan onderstreept om dit project te krijgen dat afkomstig is van de hand van een andere serieuze zakengroep zoals Cirque du Soleil. “ Dus wanneer er mensen zijn die een project willen uitvoeren zonder slechts één idee te hebben wat ik implanteer, zijn de overheid hier, aan de onderkant van de kloof om hen te ondersteunen," heeft hij gezegd.

Op zijn beurt heeft Alemán gezegd: "Van de Grupo Lopesan zijn we Cirque du Soleil enorm dankbaar dat men Meloneras heeft gekozen als locatie om hun fantastische ‘Totem’-optreden te vertegenwoordigen en de beste culturele en recreatieve aanbieding naar Gran Canaria te brengen".

Over Totem’
'Totem' komt naar Gran Canaria na een bezoek aan 50 steden over de hele wereld, elf daarvan zijn Europees en vijf zijn Spaans. Het optreden is door meer dan zes  miljoen kijkers van over de hele wereld gezien.

Geschreven en geregisseerd door de beroemde Canadese regisseur Robert Lepage, nodigt ‘Totem’ het publiek uit voor een fascinerende en acrobatische reis naar de oorsprong van de mensheid. Het werk vervoert het publiek door een reis naar menselijke evolutie, van zijn oorspronkelijke vorm van amfibie tot zijn ultieme wens om te vliegen. Met geweldige acrobatische momenten die scènes uit de geschiedenis van de evolutie herinneren.

Met een groep van 46 artiesten, acteurs, muzikanten en zangers brengt 'Totem' een brede selectie spectaculaire acrobatische prestaties samen, hoge hoeveelheden komedie, theatrale wendingen die sensatie en verbluffende speciale effecten vertonen.

Het valt op door het gebruik van spectaculaire scènografische details en projecties die in werkelijke tijd veranderen op het ritme van de beweging van de artiesten. Zelfs de foto's gemaakt door Guy Laliberté tijdens zijn Poetic Social Mission aan boord van het Internationale Ruimte Station zijn ingevoegd in het optreden. Meer dan  zes miljoen mensen hebben het optreden gezien sinds de wereldpremière in Montreal 2010.

Meer dan 150 miljoen toeschouwers uit meer dan 400 steden op zes continenten hebben sinds de oprichting in 1984 een Cirque du Soleil-optreden gezien. Het bedrijf, dat in 2014 zijn 30-jarig jubileum heeft gevierd, heeft momenteel meer dan 4.000 werknemers in dienst.

ExpoMeloneras

auditorium-tirajanas-1.jpg

E-mail: congress@lopesangroup.com
Internetpagina: www.expomeloneras.com
Telefoon: 0034 928 128 000
Fax: 0034 928 128 009
Adres: Plaza de las Convenciones s/n. Urbanización Las Meloneras
Plaats: San Bartolomé de Tirajana
Postcode: 35100


000logo-613.jpg


Toen Agatha Christie Canarias bezocht

De Britse toneelschrijfster schreef op de archipel een van haar grote werken

GRAN CANARIA - maandag 8 mei 2017 - Bekend bij velen, en onbekend bij anderen, de bij uitstek onsterfelijke koningin van het mysterie, Agatha Christie, genoot een van  haar welverdiende vakanties op de Canarische Eilanden.

De Britse toneelschrijfster kwam naar Las Palmas de Gran Canaria na een verblijf van enkele weken in Puerto de La Cruz op Tenerife. Zoals de deskundige Nicolás González Lemus weergeeft in zijn document: El mes de Agatha Christie en Canarias (De maand van Agatha Christie op Canarias); de Britse toneelschrijfster was de sterke zeestromingen en de voortdurende panza del burro (wolk in de vorm van de buik van een ezel) van Puerto de La Cruz moe, wat haar zo begeerde baden in zee belemmerde, en daarom besloot ze een correíllo  (postboot) te nemen en naar Gran Canaria te verhuizen.
aga-1.jpg
Eenmaal op Gran Canaria vestigde zij zich, samen met haar dochter en haar secretaresse, in een van de meest uitgelezen hotels die de stad in 1927 had, het Metropol. Gebouwd en beheerd door Britten, voelde Agatha Christie zich er thuis, bovendien omdat de naast het hotel gelegen British Club en de tennisbaan druk bezocht werden, en waar de Britse gemeenschap samenkwam.

González Lemus vertelt dat mevrouw Christie uiteindelijk  vond wat ze zocht in Las Plamas de Gran Canaria, en dat was niets anders dan baden in zee wat ze deed bij zowel het strand van Las Canteras, als bij het verdwenen Santa Catalina strand dat dichter bij het hotel lag.

Bovendien maakten Christie, haar dochter en haar secretaresse, diverse excursies op het Eiland zoals die naar Agaete waar de schrijfster een deel van de vertelling ‘De Gezelschapsdame’ situeerde welke  deel uitmaakt van een uitgebreider boek met een reeks korte verhalen, genaamd ‘Miss Marple en haar dertien problemen’.

Met deze nouvelle wilde de ‘koningin van de misdaad’ een eerbetoon brengen aan de vele Britse artsen die Canarias bezochten en die zij met haar schrijven over het milde klimaat  van de eilanden op een voetstuk plaatste. Ongetwijfeld waren het  de ontdekkingen van het toeristisch potentieel van de Archipel, waardoor dit het beste kuuroord van Zuid-Europa werd.

De schrijfster scheepte zich in maart in naar haar land en kwam nooit meer naar Canarias hoewel ze de landschappen en de namen van de eilanden onsterfelijk maakte in diverse verhalen.  Inclusief in Britse kranten zoals The Independent welke in die dagen een gids publiceerde over de reizen die Agatha Christie over de wereld maakte en een groot deel daarvan ging over Las Palmas de Gran  Canaria.

La Ratonera (De Muizenval)
Bijna 80 jaar later, keert Agatha Christie terug op Canarias aan de hand van haar theatersucces La Ratonera (The Mousetrap - de Muizenval), een klassieker met ruim 25.000 voorstellingen in de Londense theaters en gespeeld over de gehele wereld, waarin de grote dame van de thriller weer eens haar bijna  chirurgische handelwijze demonstreert met het vertellen van het mysterie dat Clapso Producciones naar de belangrijkste theaters van de Eilanden heeft gebracht in de regie van Israel Reyes en een luxe toneelbezetting met  sommige van de  beste acteurs van  de Archipel.

De voorstelling  La Ratonera (De Muizenval), mede geproduceerd door Clapso y TXALO producciones, is op 28 en 29 april 2017 van start gegaan op de Archipel in het Palacio de Formación y Congresos van Puerto del Rosario (Fuerteventura),waar het veel succes oogstte. En van 4 tot en met 14 mei 2017 is het te zien in Theatro Cuyas in Las Palmas de Gran Canaria.
ZZZIslas-canariaslogo-866.jpg


 

cuyas20150916.jpg


ZZZIslas-canariaslogo-867.jpg


Redindian’-Festival verplaatst naar 26 september 2015 nabij het Estadio de Gran Canaria

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zaterdag 1 augustus 2015 - Vanwege het feit, dat de Gemeente San Bartolomé de Tirajana niet de minimale veiligheid kan garanderen bij het openlucht festival, heeft de organiserende onderneming besloten, het geplande programma - ongewijzigd - te verplaatsen van recreatiepark Sioux City(Zuid Gran Canaria) naar: 26 september op het terrein bij het Estadio de Gran Canaria in de hoofdstad van Gran Canaria.

Iedereen die in het bezit is van toegangskaarten kan deze gebruiken op de nieuwe locatie en zij die dit wensen, kunnen hun geld terug krijgen, waarbij de festival-organisatie op maandag 2 augustus 2015 zal laten weten, hoe men dit zal regelen.
CIxoZA4XAAAhRqL.jpg                                         Verhuisd naar Las Palmas de Gran Canaria 
                           en wordt dan gehouden op  zaterdag 26 september 2015,
                                  locatie: Anexo del  Estadio de Gran Canaria.
Men excuseert zich voor het feit, een nieuwe locatie te hebben moeten zoeken, maar tevens hoopt men , dat het ‘Redindian' Festival zich in hetzelfde sfeertje zal afspelen, aldus staat te lezen in het communiqué dat is uitgegeven door Farra World SL.
1-AAAAislas-canarias-kopie-310.jpg  


Zomerfeesten, de Gemeente geeft geen vergunning voor het  ‘Redindian’-Festival  in themapark Sioux City

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 28 juli 2015 - De Gemeente San Bartolomé de Tirajana laat in een communiqué weten aan potentiële kopers van toegangskaarten voor het ‘Redindian’-Festival, wat gepland staat voor zaterdag 8 augustus 2015 in het themapark Sioux City, dat de organiserende onderneming niet beschikt over de gemeentelijke vergunning om het festival te kunnen laten plaatsvinden.

Het niet toekennen van de vergunning - omdat men in het geheel niet voldoet aan de eisen voor het garanderen van de veiligheid na afloop van het evenement - is op woensdag 8 juli 2015 meegedeeld aan de vertegenwoordiger van de producent, het op Tenerife gevestigde Farra World SL; zo staat te lezen in het door de Gemeente uitgegeven communiqué.
img_29524.jpg
Lekker ruig gezamenlijk de beest uithangen  tijdens een van de vele zomerfeesten op de Eilanden... liederlijk vermaak ten top  tijdens de (veel te ) lange zomervakantie (!) -  op de foto een modern volksfeest  met hardrock idolen als te adoreren  heiligen, dit keer in  recreatiepark Sioux City.  Maar anno augustus 2015... niet heus!!! (Deze Gemeente pikt de 'zooi ' niet langer en.... dat zouden meer Gemeenten moeten doen!)
CJQFwXTXAAAeiXu-1.jpg

                                             Dus toch maar even niet...!
Het ‘Redindian’ Festival, in Sioux City in de Barranco Cañón del Águila (Adelaars ravijn) , met entreeprijzen variërend van 25,= tot €35,= zou plaatsvinden op zaterdag 8 augustus 2015, met vrij bier drinken gedurende het gehele festival van 15:00 tot 01:00 uur, op de festival-poster staan aangekondigd van La Mala Rodríguez, Macaco, Cycle, Delorean, Ni Funk ni Fank, plus nog eens een half dozijn van hun collega artiesten.
CIqSlZ1WUAAiQMw.jpg REDINDIAN-MACACO.jpg
REDINDIAN-CYCLE.jpg  REDINDIAN-DELOREAN.jpg
REDINDIAN-NI-FUNK-NI-FANK.jpg REDINDIAN-VILTOWN-MUZIK-BAND.png
REDINDIAN-REAL-EL-CANARIO.png
De Gemeente heeft de vergunning geweigerd voor het houden van het festival vanwege de antecedenten en het niet voldoen aan fundamentele vereisten om te voorkomen dat zich hetzelfde aantal verkeers en openbare veiligheidsproblemen zal voordoen in het gebied van Playa del Águila en op de toegangswegen naar Bahía Feliz en San Agustín bij de Madzoo festivals voor elektronische muziek die door dezelfde producente zijn georganiseerd op 3 april en 20 juni 29015 in de Cañón del Águila (het Adelaars ravijn).

Veel wanorde
Rapporten van de Policía Local (Gemeentepolitie) geven aan, dat een honderdtal jongeren een op onverantwoorde en gevaarlijke wijze van die evenementen kwamen: allemaal dronken en gedrogeerd; onderling vechtend; wegen, trottoirs en middenbermen bezettend; en die ongecontroleerd de Unión Europea weg (de voormalige autoweg GC-500) overstaken, met risico voor zichzelf en voor de chauffeurs die hen moesten ontwijken; waarbij vandalime is gepleegd en bijbehorende schade is veroorzaakt aan geparkeerde auto’s op parkeerterrein van het ‘Águila Playa’-gebouw…
srv_foto.jpg
CIWUP71W8AAyY59.jpgHet ongecontroleerde vertrek van deze festivals met gratis bier verplichtte ertoe, dat patrouilles van de Policía Nacional (Rijkspolitie) en de Policía Local (Gemeentepolitie) hebben moeten ingrijpen, waarbij men zelfs jongeren ontdekte die volledig uitgeput in tuinen, op trottoirs en in middenbermen hun roes lagen uit te slapen met hun ledematen uitgespreid op de rijbaan; en de politieteams jongeren tot de orde moesten roepen die probeerden de hotels in het gebeid van Bahía Feliz en San Agustín binnen te dringen om er te zwemmen in de hotelzwembaden en door te gaan met feesten in de hoteltuinen.
CIlyGWqWgAAC-JX.jpg
                             Canarisch volksvermaak in optima forma....brrr.!!!!
                                              "
Gelukkig zijn we werkloos"
In beide gevallen heeft de politie het verkeer in beide richtingen stop moeten zetten, vanaf de Clinica Roja in de richting Las Palmas de Gran Canaria; en vanaf de afrit van de GC-1 en de GC500 ter hoogte van de Karting en de Aeroclub in de richting Mogán. Waarbij zelfs het arrestatieteam van de Policía Local verkeerscontroles heeft moeten verrichten om te helpen bij het afsluiten van de wegen; de weg was twee uur lang afgesloten, tot 02:30 uur.

Bij het recente ‘Madzoo’ festival (het Gekke Dierentuin feest) (jawel !) hebben agenten van de Policía Local 73 controles uitgevoerd waarbij 2 personen zijn gearresteerd wegens het plegen van delicten tegen de openbare gezondheid wegens drugshandel, en heeft men 37 processen verbaal opgesteld wegens drugsbezit.
hqdefault-9.jpg

La Rama
Maar geen nood, op maandag 4 en vooral op dinsdag 5 augustus komt in 2015 'dit spul' naar Agaete, om tijdens 'La Rama' als  een stelletje 'wilde indianen' van het hele dorp een groot recreatiepark te maken en de sfeer van dit - ooit zo mooie, traditionele - volksfeest grondig te verpesten:
Viva la juventud,  Viva el paro... Viva Canarias!"
1-AAAAislas-canarias-kopie-288.jpg  


San Martín, de plaats voor alle muziek

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - vrijdag 30 januari 2015 - In het  San Martín Centro de Cultura Contemporánea (San Martín centrum voor Eigentijdse Cultuur) vindt in 2015 een dertigtal concerten plaats in zes thematische cycli met een programmering van diverse stijlen en voor divers publiek.

Het gaat om de cycli: - 'Momentos de Música' (klassiek), - 'Músicas Paralelas' (pop, rock en elektronisch), - 'Jazz en San Martín', - 'Nosolorock' (liedjesschrijvers, rap, reggae en Oosterse muziek), - 'Músicas de ida y vuelta' (folk, latin, en wereldgeluiden), - 'De blues, soul y más', en bovendien wordt er een kerstprogramma geboden.

sanjartin.png
ImagendearchivoadelafachadadelCAAM.jpgHiermee wil men zich presenteren als een platform voor het promoten van artiesten van de eilanden. “Het is een alternatieve ruimte en heel democratisch,” aldus de directeur van het Centro de Arte Atlántico Moderno (CAAM), Omar Pascual Castillo, voor wat betreft een programmering, gecoördineerd door Mary Pino Amador, die geen concurrentie wil zijn voor het openbaar, of private aanbod in de hoofdstad van Gran Canaria.

kegelstatt.pngTrío Kegelstatt.
Naar verluidt is Mozarts Kegelstatt Trio tijdens het kegelen gecomponeerd. 
Of het gelegenheidstrio elkaar ook op de kegelbaan heeft leren kennen, vermeldt de historie niet. 
Wel duidelijk is dat de klanken van hun instrumenten - respectievelijk klarinet, altviool en piano -gebroederlijk samen kunnen gaan, maar soms ook stevig kunnen concurreren. 
Door het vraag-en-antwoordspel van de klarinet en altviool ontstaat er - al kegelend- een dialoog, met de piano als verbindende factor.

Men wil een verbintenis creëren tussen bewoners en artiesten van het eiland, en daarmee gaat men van start op zaterdag 31 januari met het uitbrengen van de eerste van een serie cycli, 'Momentos de Música', op het vlak van de klassiek muziek. Met als vertolkers het Trío Kegelstatt, Pablo López (klarinet), Lara Cabrera (viool) en Moraya Sánchez (piano).

De concerten in deze cyclus vinden telkens plaats op de laatste zaterdag van de maand, om 20:30 uur, en daarin treden diverse samenstellingen op van de Academia de la Orquesta Filarmónica de Gran Canaria (OFGC), en wel op - 28 februari, - 21 maart, - 25 april, - 28 mei - 27 juni.

Met een rechtstreeks aanbod op vrijdagen en zaterdagen, al naar gelang de cyclus, en op kleine schaal voor een publiek van ongeveer 120 toehoorders, kan de muziekprogrammering in San Martín - gecoördineerd door Mary Pino Amador- rekenen op een begroting van €30.000,= als aanvulling op het aanbod van o.a. tentoonstellingen, conferenties en forums, dat elke gedurende het jaar plaatsvindt.

“Elk excuus is goed om naar San Martín te komen,” heeft Larry Álvarez, de eilandminister voor Cultuur, gezegd op woensdag 28 januari 2015 tijdens de presentatie van de muzikale programmering. “Zeker is, dat met elk concert het centrum nieuw publiek voor zich wint,” aldus Álvarez.

8.718 toehoorders
Opkomende artiesten en muziekformaties ondersteunen een programmering die steeds meer publiek wil trekken, zoals o.a.:
- La Volpe Band,
- My Airport,
- Así Se Murió,
- Aburrido Cósmico,
- Rasta Glover,
- Ardiel Zaya,
- Fuckin Four Orchestra,
- Jesús Garriga,
- Ensemble Juglar,
- Yone Rodríguez,

- N-Candela,
- Mónica Santana Quartet,
- Duom,
- José Carlos Díaz Ensemble,
- Tofól Martínez
- Pablo Sampa,
- Mano Manouche,
- Lola Dorado,
- José Alberto Medina Group.

Sinds in 2012 de muzikale programmering in San Martín van start is gegaan - met vier verschillende cycli, tegenover de huidige zeven - hebben er 95 concerten plaatsgevonden, voornamelijk met projecten van Gran Canaria, die rechtstreeks zijn geproduceerd door het departement Cultuur van het Cabildo (Eilandbestuur), of door lokale producenten, welke zijn bijgewoond door 8.718 toehoorders.

Het doel is, om in deze lijn door te gaan, zo heeft Larry Álvarez laten weten op woensdag 28 januari 2015,”met een gevarieerde en aantrekkelijke programmering, een breed menu het gehele jaar door.”

Bij bovengenoemde artiesten en groepen voegen zich dj’s van diverse ritmes en stijlen bij de openingen van tentoonstellingen, of de vernissages van exposities.

296170841__275x250.jpg

San Martín Centro de Cultura Contemporánea
Voor meer informatie over tentoonstellingen/exposities, evenementen en concerten in San Martín neemt u een kijkje de internetpagina van dit Centrum voor Eigentijdse Cultuur: http://www.sanmartincontemporaneo.com
islas-canarias-39.jpg 


Pérez Galdós-theater, trekt minder publiek

Las Palmas de Gran Canaria - maandag 18 maart 2013 - Gemiddeld 428 toeschouwers per voorstelling is de score die het Pérez Galdós-theater heeft behaald in 2012. De Grancanarische cultuurtempel organiseerde in totaal 162 activiteiten die in 2012 bezocht zijn door 69.356 personen wat minder is in aantal voorstellingen en in aantallen bezoekers dan in 2011.

Iets meer dan 1.000 mensen is de draagkracht van de grote zaal van het Teatro Pérez Galdós, een capaciteit die vergroot kan worden door trekken van de zijkanten en voortoneel. Maar slechts zes van de voorstellingen in 2012 waren "vol". De andere culturele evenementen waren, volgens de beschikbare gegevens van de Stichting, niet in staat om voldoende publiek te trekken voor een volle zaal.

 
Opera
Van de 69.3556 personen die in 2012 het Grancanarische theater bezochten, hebben er ruim 15.000 het festival bezocht wat georganiseerd is door Amigos Canarios de la Ópera (ACO): 16 voorstellingen die gemiddeld door 939 personen zijn bezocht.
islas-canarias-39.jpg


Pérez Galdós Theater,
Herfstprogramma Muziek 2012

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - 14 augustus 2012 - Hierbij het muziekprogramma in het najaar van 2012 in het Pérez Galdós-theater:


islas-canarias-39.jpg
 


MUZIEKAGENDA  JANUARI 2012

CANARIAS/GRAN CANARIA -  1 januari 2012 - Voor de concerten van het Internationale muziekfestival van de Canarische Eilanden 2012 (vanaf 7 januari t/m begin maart) zie:
http://www.festivaldecanarias.com/ kunt u op Gran Canaria ter plaatse rechtstreeks reserveren op maandag, woensdag, of vrijdag bij het ‘Kulturbüro’ in Hotel ‘Rey Carlos’ aan de Avenida de Tirajana  in Playa del Inglés door er binnen te lopen, tussen 10:00 en 12 :00 uur, of door te bellen met 928588022.

Er staat veel moois op het ruime festivalprogramma, zoals de magistrale Carmina Burana. Het ‘Kulturbüroverkoopt entreebewijzen inclusief (bus)vervoer vanuit Playa del Inglés v.v.
28-festival-musica-canarias-2012-bamberger-symphoniker-ilarge.jpg

Individueel reserveren is mogelijk o.a. via het internet:
https://www.cajatique.com/janto/main.php

Op zondag 29 januari 2012 begint om 19.30 uur in het Alfredo Kraus Auditorium een concertavond met de titel “Ecos jazzisticos”met een heerlijk gevarieerde keuze door dirigent Pedro Halffter van: Manuel de la Falla’s ‘La vida en breve’, ‘Danza', en 'Sombrero de 3 picos' – Ravel’s pianoconcert met soliste Fazil Say, Gershwin’s Rhapsody in blue en met een werk van de vader van de dirigent componist .
Reserveren is mogelijk o.a. via het internet:
https://www.cajatique.com/janto/main.php

islas-canarias-39.jpg


Abba’de musical, groot fiasco
in Alfredo Kraus-Auditorium

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - maandag 9 januari 2011 - Iedereen verwachtte een grote show, maar men had zich de moeite kunnen besparen. Honderden toeschouwers die op zaterdagavond 7 januari 2012 in de hoofdstad van Gran Canaria naar het Alfredo Kraus-Auditorium zijn gekomen voor het bijwonen van het musical spektakel over de succesvolle Zweedse groep Abba zijn met een kater blijven zitten als resultaat.

Niets functioneerde, de musici niet, ze speelden uit de maat en vals; noch  de twee zangeressen, die saai, toonloos en slecht gekleed waren. Er was niets wat overeenkwam met de vier (en niet twee) vocalisten van de muziekband die ze probeerden neer te zetten als herinnering aan hun leven en professionele carrière; ook de dansers niet, die ieder op zichzelf dansten, met flagrante fouten naar het publiek toe…

Niets kon het publiek enthousiast krijgen en er was amper applaus voor de diverse interpretaties, die uiteindelijk zorgden voor veel opmerkingen in het klachtenboek van het Auditorium.

Men wist niet wie de optredende artiesten waren, want er is geen programmaboekje of folder uitgedeeld bij de ingang. Uiteindelijk heeft het publiek het Auditorium verlaten met een enorm gebrek aan respect voor de groep die in zijn tijd het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen met het legendarische lied ‘Waterloo’ en die vervolgens het publiek voor zich wist te winnen met veel successen.

Het fiasco was nog meer compleet, omdat de entreekaarten niet goedkoop waren ( € 18,= tot €35,=) en veel mensen die naar de gehoorzaal aan het Las Canteras-strand zijn gekomen, vragen nu  verantwoording en uitleg aan de verantwoordelijken voor dit evenement.
islas-canarias-39.jpg


e-55.jpg

cLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-109.jpg

zon-67.jpg