aaaaaamapa-canarias2-3-116.jpg00000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-15.jpg


La Aldea versterkt
het natuurlijke toerisme
en dat van de sterrenhem
el

LA ALDEA – vrijdag 21 september 2018 - Het Departement Toerisme van de  Gemeente La Aldea, van wethouder David Hernández, heeft een hele reeks activiteiten gepland ter herdenking van de Día Internacional del Turismo (Internationale Toerisme-Dag) in de gemeente. Alles draait om het bekendmaken en verbeteren van de indrukwekkende natuurlijke ruimtes die beschikbaar zijn in de gemeente, en maken La Alde tot een ideale bestemming voor liefhebbers van buitenactiviteiten.

De Wereld Toerisme Dag wordt gevierd op het niveau van de Agglomeratie van het Noorden van het eiland op donderdag 27 september 2018 in de gemeente Firgas. Er komt een gemeentelijke vertegenwoordiging om alle natuurlijke rijkdommen van de gemeente te tonen.
b560ab5e-2cc0-41ab-9844-35ce01e5598b-1.jpgEerder, op woensdag 26 september 2018, zal er een toeristische route zijn langs het strand van La Aldea, gratis, met de belangrijkste toeristische attracties zoals El Charco, het Rubén Díaz-Park, grafheuvels, aboriginal (inheemse) huizen, de oude havenpier, en het Centro de Interpretación de La Micro Área Marina "El Roque" (Interpretatiecentrum van ‘El Roque' 'het Micro-Marine-gebied).

Het zal plaatsvinden van 11:00 tot 12:30 en registratie kan worden gedaan door een E-mail te sturen naar: turismolaaldea@gmail.com van 09:00 tot 14:00 uur tot maandag 24 september 2018.

Op vrijdag 28 september 2018 , wordt een proeverij van lokale producten aangeboden in het  Centro de Visitantes de La Playa (bezoekerscentrum van La Playa), van 10:00 tot 14:00 uur.

Routes
Een zeer intense dag is gepland op zaterdag 29 september 2018. Het zal beginnen met een naturalistische route geleid naar Inagua, om de pinzón azul (blauwe vink) te observeren. Aangekomen bij het magische dennenbos van Linagua (Inagua), op zoek naar zijn meerdere schatten, maar als belangrijkste doel het genot van een van de zeldzame en zeldzame bosvogels van de regio, de pinzón azul (blauwe vink) als markering.

Het vertrekt om 07:00 uur vanaf de Avenida San Nicolás, in La Aldea, om de volgende route te ontwikkelen:
- Degollada de Tasarte,
-  Montaña de La Escalera
,
- Lomo del Viso,

- El Blanquizal,
-  Cueva del Mediodía,
- El Pinillo.

Het is een route van ongeveer 15 kilometer, die naar verwachting in ongeveer zeven uur zal zijn voltooid. Het is een route van hoge moeilijkheidsgraad, vanwege het hebben van een aanzienlijk lengte- en hoogteverschil. Het wordt aanbevolen om water (minimaal 1,5 liter), voedsel voor een lange velddag, comfortabel schoeisel en kleding geschikt voor het weer, bescherming tegen de zon (crème, hoed en andere geschikte kleding), wandelstokken, verrekijker, en fotocamera mee te nemen.
9a2f7d0c-aa9c-4ba1-aac3-a115c7cd39ea.jpg
Deze zelfde zaterdag wordt er ook een reeks activiteiten georganiseerd voor liefhebbers van meteorologische observatie en fotografie van de sterren. Aan de hand van de prestigieuze fotograaf Juan Carlos Alonso zal een gratis instuctie worden aangeboden in het Centro Municipal de Cultura (Gemeentelijk Cultureel Centrum) vanaf 11:00. Vanaf 18.00 uur wordt de tentoonstelling geopend met de beelden van de eerste insulaire wedstrijd van de nachtfotografie georganiseerd door de Gemeenteraad; en van 21.00 uur, inhuldiging van een telescoop in de wijk Tasartico, die zal worden gevestigd in de oude eenheids-school.
000logo-352.jpg


Twee jaar na de opening, heeft  het Maritieme Centrum van La Aldea 7.000 bezoekers ontvangen

De bezoekers zijn afkomstig uit vele delen van de wereld, waaronder Australië en Noord-Korea

LA ALDEA - zondag 19 februari 2017 - Het Bezoekers- en Voorlichtingscentrum van het Ecologisch, Toeristisch Maritieme Gebied van La Aldea is bezocht door 7.000 personen in de twee jaar dat het geopend is, zo heeft het Gemeentebestuur laten weten in een communiqué.

De bezoekers zijn afkomstig uit vele delen van de wereld, waaronder Australië, Noord-Korea, Groenland en Zuid-Afrika, zo merkt men op in de nota, die aangeeft dat het centrumop  vrijdag 17 februri 2017 twee jaar geopend is.
centro1006.jpg

ElRoque_mapa.jpg
In centrum is een permanente tentoonstelling van foto’s die zij gepresenteerd in de Fotowedstrijd  "Naturaleza", uitgeschreven door het Eilandministerie van  Cultuur, en een andere over het Natuurreservaat van Inagua, zo geef de nota aan, “wat verzekert dat deze ruimte een referentie is geworden voor het sociale leven in de gemeente.”
                                       MontyLogo.jpg

Bovendien is het de vestiging van de Asociación de Buceo Recreativo y Actividades en la Naturaleza Montymar (Sportduik- en Natuuractiviteiten Vereniging Montymar), krachtens een met het Gemeentebestuur ondertekende overeenkomst, volgens welke men ook activiteiten in contact met de natuur en het maritieme milieu  organiseert.
zzzslas-canariaslogo-kopie-109.jpg


Goedkeuring Kustzaken
voor ombouw zeeboulevard La Aldea

LA ALDEA - zondag 9 maart 2014 - De Gemeente en het Cabildo (Eilandbestuur) hebben in Madrid een ontmoeting met Milieuzaken gehad voor het bespoedigen van de bouwwerkzaamheden die bijna een miljoen euro kosten.

Kustzaken heeft vrij baan geven voor de ombouw van de zeeboulevard die enkele jaren geleden is vernield door een storm. De burgemeester van La Aldea, José Miguel Rodríguez, verwacht dat men nog in 2014 kan beginnen met de werkzaamheden die ongeveer een miljoen euro gaan kosten. Dit, na de ontmoeting van vrijdag 7 maart 2014 in Madrid op het Ministerie van Milieuzaken, waarbij ook de minister van Openbare Werken van het Cabildo (Eilandbestuur), Carlos Sánchez, aanwezig was.

José Miguel Rodríguez (links op de foto) en Carlos Sánchez, tijdens een eerder bezoek aan het gebied.


La Aldea redt een groot deel van het project voor herstel van de nieuwe boulevard, dat al drie decennia lang onderwerp van gesprek is, waarmee men het risico vermijdt, dat deze opnieuw schade oploopt door de zeestromingen.

Momenteel heeft de onderdirecteur-generaal voor Kustbescherming,
Ángel Muños, van het Ministerie voor Kustzaken, de behandeling gegarandeerd van de vergunningen voor het herstel van deze 300 meter lange boulevard. Dit, na bestudering van het Gemeentelijke voorstel, dat een  stenen strand omvat wat beschermd wordt door golfbrekers.

De volgende stap is het verkrijgen van financiering. De burgemeester heeft toestemming ontvangen van de Gemeenteraad voor het investeren van bijna een miljoen euro die nog ontbreken voor het bouwwerken die worden bijeengebracht voor de boekjaren 2014 en 2015 met het verlagen van de begrotingsbedragen voor andere bouwwerken, waardoor men al in 2014 zou kunnen beginnen met de sloop van de huidige boulevard en daarna het opnieuw aanleggen ervan. 

Bovendien hoopt de Gemeente de noodzakelijk extra werkzaamheden uit te kunnen voeren op deze kuststrook.
1-AAAAislas-canarias-kopie-59.jpg


aaaaakaart_canaria-38-128.jpg

000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--12.jpg

zon-228.jpg