site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-208.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-32.jpg
pegida-spain-1.jpg


De Aanklager vraagt acht jaar voor een vermoedelijke jihadist die in Vecindario woonde

MADRID - maandag 8 oktober 2018 - Het Nationale Hof zal vanaf woensdag 10 oktober 2018 een jihadist beoordelen die in de Gran Canarische stad Vecindario woonde en werd gearresteerd op de luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas nadat hij in Jordanië was onderschept toen hij in november 2016 probeerde de grens over te steken om zich bij de Dáesh aan te sluiten in Syrië, feiten waarvoor hij 8 jaar de gevangenis in kan.

De beschuldigde, Muthanna Zakarna Zakarna, van Spaanse nationaliteit en geboren in Jenin (Palestina), probeerde twee keer Syrië binnen te gaan en werd de tweede keer gearresteerd bij aankomst op het vliegveld in Amman (Jordanië), aldus het Openbaar Ministerie in de brief met voorlopige conclusies.
9838_sin-titulo-3.png

De eerste keer, in juli 2016, werd hij gearresteerd in de stad Kilis (Turkije) op korte afstand van de grens met Syrië, "frustrerend zijn wens om toegang te krijgen tot het Syrische grondgebied dat wordt gedomineerd door de terroristische organisatie Dáesh."

Later werd hij teruggebracht naar Spanje, waar hij bij aankomst €2.000,= en 50 bankbiljetten droeg, "met een kleine Turkse valuta".
Na die eerste poging, en met de speciale waakzaamheid waaraan hij werd blootgesteld door de agenten van de Voorlichtingsdienst van de Guardia Civil, bleek dat hij in november 2017  weer uit Spanje vertrok om naar Jordanië te gaan, ook een land dat grenst aan Syrië
Deze keer bereikte hij zijn doel niet toen hij werd gearresteerd op het vliegveld in Amman (Jordanië),  "en werd verdreven uit het land en terugkeerde naar Spanje", waar hij werd gearresteerd door de Guardia Civil bij aankomst op de luchthaven van Madrid.
Naast deze feiten, waarvoor de aanklager vier jaar eist ​​om een ​​misdrijf van overbrenging naar een door een terroristische organisatie gecontroleerde zone, wordt hij ook beschuldigd van een misdaad van zelfopvoeding, waarvoor de aanklager  nog eens vier  jaar gevangenisstraf eist.
Volgens de officier van justitie bezocht de verdachte vanaf  2014 een telefoonwinkel in de plaats Vecindario, op Gran Canaria, waar hij woonde, en daar raadpleegde hij video's en nieuws dat werd uitgezonden door entiteiten in dienst van Dáesh.
“Deze omstandigheid,” voegt de aanklacht toe, “erkent het proces van zelfradicalisering, waarin hij zich onderdompelde door herhaalde consumptie van Dáesh-propaganda, die hem ertoe bracht om ‘als een lid van zijn militaire macht’ bij hun gelederen te komen.”
Hij had ook een profiel op Facebook , "waarin verwijzingen en labels naar publicaties en afbeeldingen worden gewaardeerd waarin de 'martelaren' van gewapende conflicten worden geprezen en lovende opmerkingen worden gemaakt naar de doden."
Op zijn mobiele telefoon bevonden zich ook een reeks video's die, naar de mening van de Aanklager, 'het proces van radicalisering aantonen'.
Onder hen onderscheidt de ene met de titel "De dominante wetten van Allah, die bestaat in een beschrijving van de wetten en straffen opgelegd door Dáesh onder toepassing van de islamitische sharia, inclusief expliciete beelden van executies, onthoofdingen en amputaties".
000logo-527.jpg


Gearresteerd in
Las Palmas de Gran Canaria
voor het verheerlijken
van DAESH (de IS)

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA – donderdag 26 april 2018 - De Guardia Civil heeft in Las Palmas de Gran Canaria een man gearresteerd die jihadistisch geweld heeft aanprezen op sociale netwerken waarop DAESH wordt verheerlijkt.

De gearresteerde, van Spaanse nationaliteit en van Jordaanse afkomst, en momenteel woonachtig in Duitsland, is betrokken bij activiteiten van radicalisme en verspreiding van propaganda van de terroristische groep DÁESH  = Islamitische Staat (in Irak en de Levant) zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitische_Staat_(in_Irak_en_de_Levant)

In zijn proces van radicalisering was het volgen en verspreiden van de inhoud van jihadistische terroristische groeperingen, om actief te werken in bekering door radicale betogen te publiceren.
Op_Jilorio_Canarias-2.jpg
Agenten van de Voorlichtingsdienst van de Guardia Civil hebben L.A.A.31 gearresteerd in Las Palmas de Gran Canaria vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij radicaliseringsactiviteiten en de verspreiding van jihadistische propaganda die aanzet tot geweld op sociale netwerken van de terroristische groep DÁESH. De arrestatie heeft plaatsgevonden  onder leiding van de Spaanse Rechtbank en  van de openbare aanklager.

De gearresteerde - van Spaanse nationaliteit, maar geboren in Jordanië - heeft intense activiteit getoond op de sociale netwerken die de terroristische ideologie verspreidden, vooral die welke worden uitgevaardigd door Hamas en Jubhat Fateh al Sham (de laatste voorheen bekend als Frente al Nusra) en voor andere gebruikers van het netwerk van de commissie voor het realiseren van een gewelddadige jihad.

In zijn proces van radicalisering is hij  de inhoud van jihadistische terroristische groeperingen gaan volgen, om actief te werken voor bekering, door radicale toespraken te publiceren.

Aanzetten tot geweld
De onderzoekers ontdekten de propaganda-activiteit van de gearresteerde in augustus 2016 via een profiel dat hij op Facebook gebruikte waarin, expliciet, jihadistische propaganda werd gepubliceerd via een tweede propaganda, met allereerst een duidelijke aansporing om videomateriaal te onthullen voor steun aan terroristische organisaties en, in één mededeling,  aan geweld.

In maart 2017 verliet de onderzochte Spanje met zijn vrouw en kinderen, en vestigde zich in Duitsland. Dankzij internationale samenwerking kon het onderzoek worden voortgezet en zodra zijn aanwezigheid in Spanje weer werd vastgesteld, is hij gearresteerd voor de vermeende daden

De onderzoekers zijn overgegaan tot  de huiszoeking van de geasrresteerd, waar zij bewijs van zijn intense activiteit hebben verzameld, om de feiten en mogelijke contacten van de gedetineerde, zowel binnen als buiten Spanje, volledig te verhelderen.

De activiteit van ondersteuning en verhoging, ontwikkeld via het internet en sociale netwerken, door individuen met betrekking tot de verschillende terroristische groeperingen is een van de belangrijkste sterke punten, zowel voor de verspreiding van zijn radicale ideologie, evenals voor het aantrekken van nieuwe volgers en voor publiciteit van zijn acties.

Sinds de verhoging naar Alarm niveau-4 van de Antiterrorisme-waarschuwing, op 26 juni 2015, hebben de Staatsveiligheidsdienst alle onderzoeken met betrekking tot dit soort propaganda, werving, en financieringsstructuren ,versterkt; vooral op het gebied van cyberspace – het elektronische medium van computernetwerken waarmee communicatie plaatsvindt c.q  wat de virtuele wereld van computers is - en met speciale betekenis in die verbindingen tussen inwoners van Spanje en andere mensen die zijn ingelijfd bij terroristische groeperingen in het buitenland.
00000slas-canariaslogo-486.jpg

'

Samenleven in vrede:
Het leven van muzelmannen
op de Canarische eilanden

CANARISCHE EILANDEN - zondag 10 september 2017 - Islam begrijpt geen terrorisme en de Koran roept op tot vrede, gelijkheid en genade. Islam is vrede. Zo heeft Imam Cheikh Mohamed Saleh, hoofd van de mezquita Rey Khaled (Koning Khaled-moskee), de grootste van Las Palmas de Gran Canaria, zijn standpunten uitgesproken over het ernstige probleem dat de moslimgemeenschap lijdt omdat, zoals zij betogen, "het veroorzaakt wordt door slechtgenoemd islamitisch terrorisme."

Canarias telt ongeveer 80.000 muselmanes (moslims); een samenleving ,die momenteel een gevoelig moment doormaakt op grond van de terroristische acties gepleegd in Spanje door terroristen  die zeggen te handelen,  “uit naam van Alá (Allah).
image_content_2279763_20170910112409.jpg
Een schade die, volgens de Imám (iman) Cheikh Mohamed Saleh, geen reden heeft, “omdat geen enkele religie oproept tot kwaad en wanneer deze zaken gebeuren, zijn we allemaal slachtoffers. Het terrorisme heeft geen religie en de boodschap die wij musulmanes  (moslims) uitdragen  is het welzijn van de aarde. Islam begrijpt geen terrorisme en de Koran roept op tot vrede, gelijkheid en genade. Islam is vrede. Islam-terrorisme bestaat niet, omdat Islam vrede is,”beweert deze Imám (iman) die 40 jaar geleden naar Canarias is gekomen, gestuurd door het Minisiterie van Islam-zaken van Arabia Saudí (Saoedi Arabië)

Gedurende vier decennia is hij belast met het dagelijks uitdragen van, “een duidelijke vredesboodschap.” In deze 40 jaar zijn  allen die geboren en opgegroeid zijn in de mezquita (moskee) de meest oprechte mensen binnen deze gemeenschap, met gestructureerde gezinnen, stabiliteit , en zonder verloren te zijn gegaan  op het niveau van religieuze moraal,” en hij heeft geen aarzeling om te erkennen dat als ze iemand in hun gemeenschap met radicaal gedrag ontdekken, "we direct naar de politie zouden gaan om het te melden".

Imam Cheikh Mohamed Saleh erkent dat de recente aanvallen in Catalonië op veel manieren veel schade hebben veroorzaakt: "Het eerste wat ik heb gedaan, is de aanslagen hardop te veroordelen en het hoofdgebed was gericht op solidariteit met de slachtoffers," zegt hij, hoewel hij betreurt, “dat onwetendheid bij veel mensen veroorzaakt, te denken dat wij allen moslimterroristen zijn. Het doet ons erg pijn, dat de barbaren zeggen dat zij voor Alá (Allah) moorden, omdat dat niet waar is. Islam is de religie van genade en vrede, " zegt de Imám (iman)  en voegt toe ,”dat voor zijn gemeenschap, leden van de islamitische staat (DÁESH - IS) ook onze vijanden zijn. "

In dezelfde lijn wil, Oumar Kasse, ook een vooraanstaand lid van de Rey Khaled-mosquita, in dit interview  aangeven, “het is  onze moslimsamenleving die het meest schade lijdt van deze terroristische acties . Bovendien zijn wij  de meerderheid van de slachtoffer.”  Toch gelooft Kasse nog steeds in de intelligentie van het volk. We zijn een gemeenschap temeer in deze Canarische samenleving, hoewel van een andere religie. Deze gewelddadige daden zaaien chaos en verwarring en ik begrijp het doel niet dat ze hebben. Islam is vrede," zo concludeert hij.

Onder de meer dan 400 musulmanes (moslims) die dagelijks naar de mezquita (moskee) komen, zijn ook Canario’s  zoals Youssef Santana, die aangeeft, “ik ben elf jaar geleden moslim geworden. Ik was altijd geïnteresseerd in religie, en de islam heeft me overtuigd en daarin heb ik geluk gevonden. Mijn omgeving was daar aanvankelijk door geschokt , maar ik heb altijd respect ondervonden.”
oi_heilige_koran_2013.jpg

             De koran over niet-moslims
Kort samengevat wordt,volgens ex-moslims,  in de koran het volgende gesteld:

'Niet-moslims zijn huichelaars, leugenaars, gierig, doof, stom en blind en gaan naar de hel'.
het-vasten-in-de-maand-ramadan-2-638.jpg

Pakistan_islam_lezen-uit-koran.jpgHier zijn 447 korte beschrijvingen en verwijzingen naar teksten over intolerantie ten aanzien van niet-moslims in de koran. Het eerste cijfer verwijst naar de soera, de tweede naar de versen in de soera. Onder de cijfers staan de teksten zoals die in de koran staan om zelf te zien, of dat de interpretaties correct zijn:
heilige-koran-2347407.jpg

2:7.

God straft de ongelovigen

2:8.

Ongelovigen zijn bedriegers en misleiden zichzelf

2:10.

Niet-moslims hebben een ziekte in hun hart. God zal hun straffen!

2:17.

Een ongelovige gelooft niet omdat God hem verblindt

2:39.

Wie niet gelooft zal branden!

2:90.

Wie twijfelt of God wel of niet bestaat wordt gefolterd

2:61

Joden zijn slecht. Ze hebben profeten gedood en niet gedaan wat God wilde.

2:65.

Wie werkt op de sabbath is een verachte aap.

2:85.

Wie de koran maar gedeeltelijk gelooft zal naar de hel gaan.

2:88.

Ongelovigen zijn vervloekt

2:89.

Wie zijn geloof verliest vanwege niet vervulde gebeden wordt vervloekt

2:96.

Joden hebben te veel begeertes en daarom gaan ze naar de hel.

2:98.

God is de vijand van iedereen die niet moslim is

2:99.

Ongelovigen zien geen tekenen van God omdat ze zijn wetten overtreden

2:104.

Ongelovigen worden gestraft

2:114.

Wie het verheerlijken van God tegenwerkt gaat naar de hel

2:120.

Joden en Christenen zijn niet te vertrouwen.

2:121.

Niet-moslims zijn verliezers

2:126.

Niet gelovigen worden door God voor de gek gehouden als ze het even goed hebben, daarna branden ze toch lekker in de hel

2:130.

Alleen dwazen wenden zich van het geloof af want moslims hebben gelijk

2:159.

Iedereen die de tekenen van God niet wil zien wordt vervloekt

2:161.

Ongelovigen worden niet alleen door God , maar ook door de engelen en alle mensen vervloekt

2:162.

Ongelovigen zullen vervloekt blijven, hoe lief en aardig ze ook zijn

2:165.

Iedereen die een voorwerpt aanbidt (dus ook een crucifix, een boeddhabeeld, een televisie, een grote zwarte steen of een amulet) wordt gestraft door God .

2:171.

Ongelovigen zijn doof, stom en blind.

2:175.

Wie zich niet wil laten leiden door God zal lekker in de hel worden gegooid.

2:178.

Een moslim die iemand heeft vermoord kan door middel van boetedoeningen vergeven worden door God .

2:190.

Dood iedereen die tegen moslims strijd. Verdedig je geloof tot de dood. Ga daarmee door totdat iedereen moslim is. Als de tegenpartij ophoudt met strijden, hou dan ook op.

2:206.

De trots van de ongelovige zal hem aansporen tot het plegen van nog meer zondes, maar hij zal toch in de hel terechtkomen, en dat is lekker puh.

2:217

Een afvallige zal branden in de hel

2:221.

Huw geen anders- of ongelovigen. Je kan beter een slaaf nemen dan je te verlagen tot een dergelijk huwelijk.

2:254.

Ongelovigen zijn onrechtvaardig

2:257.

Ongelovigen hebben duivels als vrienden

2:264.

Ongelovigen die schenken doen dat alleen maar om op te vallen. Ze hebben geen macht over wat zij verdienen en worden niet door God gesteund.

3:10.

Ook de kinderen en bezittingen van ongelovigen zijn brandstof voor de hel.

3:12.

Het is de plicht van de moslim om ongelovigen de hel toe te wensen.

3:21.

Het is de plicht van de moslim om andersgelovigen (waaronder joden) en ongelovigen te vertellen dat ze gefolterd gaan worden.

3:23.

Joden en Christenen die de koran afwijzen doen dat omdat ze hebben verzonnen dat ze maar heel even zullen branden in de hel.

3:28.

Wordt geen vriendjes met ongelovigen want zij zijn eng.

3:32.

God vindt ongelovigen niet lief

3:56

God straft ongelovigen niet alleen na hun leven maar ook tijdens hun leven! En God zal hun ook niet helpen. Lekker puh.

3:73.

Alleen moslims zijn te vertrouwen

3:76.

God houdt alleen van mensen die bang voor hem zijn.

3:85.

Alle niet-moslims gaan naar de hel.

3:87.

En ongelovigen worden ook nog eens vervloekt door alle engelen en mensen. (Ongelovigen zijn nl. geen mensen)

3:91.

Het maakt niet uit hoeveel ongelovigen betalen om zich af te kopen, al financieren ze de Westermoskee. Ze zullen branden in de hel!

3:106.

Op de dag van het oordeel zal het gezicht van de ongelovige eruit zien als die van zwarte piet.

3:116.

God pleurt ook alle kinderen en bezittingen (dus ook als ze de koran bezitten) van ongelovigen in de hel. Lekker puh!

3:118.

Wordt geen vriendjes met niet-moslims. Niet-moslims houden namelijk van leedvermaak (ze lijken wat dat betreft wel wat op God )

3:130.

Moslims die rente ontvangen moeten bang zijn voor God want ze zouden wel eens in hetzelfde vuur kunnen belanden als de ongelovige.

3:149.

Wie een ongelovige gehoorzaamt kan in de hel terechtkomen

3:151.

Maak ongelovigen bang.

3:176.

Treur niet om ongelovigen. Ze kunnen God toch niets doen. Integendeel. God gaat hen straffen!

3:177.

God is niet bang voor de ongelovige, God zal de ongelovige straffen

3:178.

De reden waarom God ongelovigen een onbekommerd leven laat leiden is omdat hij ze daarna nog meer kan straffen.

3:181.

Wie de macht van God onderschat, brandt in de hel.

3:183.

Joden hebben tegen de zin van God profeten gedood

3:187.

Joden hebben het verbond met God verbroken omdat ze op gewin uit waren.

3:196.

Trek je niets aan van eventuele voorspoed bij ongelovigen, ze gaan toch naar de hel.

4:14.

Wie God niet gehoorzaamt wordt gestraft.

4:18.

God vergeeft alleen degenen die berouw tonen én geloven.

4:25.

Wie wegens geldgebrek geen 'gewone' gelovige vrouw kan huwen mag trouwen met een slavin. Mits deze gelovig is natuurlijk.

4:37.

Wie zijn rijkdommen verbergt voor God zal gestraft worden. Ongelovigen ook.

4:38.

Wie zijn geld aan zichzelf besteedt en niet in God of het einde der tijden gelooft wordt gestraft.

4:42.

De Laatste Dag zal voor ongelovigen verschrikkelijk zijn

4:46.

Joden rukken de woorden van God uit hun verband en God heeft hen daarom vervloekt

4:48.

Wie iets of iemand gelijkstelt met God (bv Jezus = God) begaat een grote zonde

4:50.

Joden en Christenen verdraaien de waarheid over God , het zijn leugenaars en God heeft ze daarom vervloekt.

4:55.

Joden en Christenen die voorkomen dat anderen moslim worden gaan naar de hel.

4:56.

Als bij ongelovigen de huid is weggebrand in de hel, dan komt er een nieuwe huid voor in de plaats zodat ze voortdurend pijn zullen hebben. Slim van God !

4:60.

Wie Mohammed niet als de boodschapper van God wil zien, is verleid door Satan.

4:63.

Wend je af van degene die niet gelooft

4:74.

Wie vecht voor God vecht tegen Satan, die de ongelovigen steunt. Wie sterft in de strijd voor God zal worden beloond.

4:82.

Ongelovigen denken niet na over de koran. Ze kunnen daarin geen tegenstrijdigheden ontdekken terwijl dat het bewijs is dat het van God afkomstig is! (in werkelijkheid barst de koran van de tegenstrijdigheden)

4:84.

Strijd voor de islam en God zal de macht der ongelovigen beperken

4:89.

Als een vriend eerst voor God wil werken maar daarna vijandig is jegens de islam, moet je hem doden.

4:92.

Een moslim mag geen andere moslim doden. Als het echter per ongeluk was, dan ga je vrijuit door een slaaf af te kopen of door twee manden te vasten. Ongelovigen doden is dus kennelijk niet zo erg.

4:101.

Ongelovigen zijn de vijanden van moslims.

4:102.

Hou je wapens in de gaten, want ongelovigen zullen ze pikken en tegen je gebruiken. God heeft snode plannen bedacht voor de ongelovigen.

4:104.

Wees sterk bij het vervolgen van de ongelovigen.

4:115.

Wie kritiek heeft op Mohammeds autoriteit zal in de hel worden gegooid.

4:119.

Ongelovigen snijden oren van vee af en bederven de schepping maar belanden toch in de hel.

4:137.

Wie twijfelt aan het geloof is gedoemd.

4:138.

Zeg tegen ongelovigen dat ze gestraft zullen worden

4:139.

Maar geen vrienden met ongelovigen. God is een betere keuze.

4:140.

Huichelaars en ongelovigen gaan naar de hel

4:141.

Als ongelovigen een strijd winnen, dan zegt dat niets, God rekent toch met ze af op de dag des oordeels.

4:144.

Wordt geen vrienden van ongelovigen

4:145.

Ongelovigen zullen branden in de hel, niemand zal hen helpen.

4:150.

Wie niet God en zijn boodschappers volgt wacht een vernederende straf

4:160.

Joden worden gestraft door God omdat ze rente vragen

4:168.

Ongelovigen gaan voor een lange tijd naar de hel

5:5

Al het werk dat ongelovigen is vergeefs want ze gaan toch naar de hel.

5:10

Ongelovigen gaan naar de hel

5:12.

Joden rukken de woorden van God uit hun verband en zijn delen van Allahs woorden vergeten. Daarom zijn ze oneerlijk en is hun hart verhard.

5:14.

Omdat Christenen een deel van Allahs woorden zijn vergeten streden zij onderling en zullen ze ook in de hel belanden.

5:17.

Christenen zijn godslasteraars omdat ze Jezus gelijkstellen aan God.

5:33.

Dood iedereen die oorlog tegen de moslims voert, hak handen en voeten af en gooi ze uit het land. Ze gaan naar de hel.

5:36.

Ongelovigen kunnen hun lot (enkele reis hel) niet vermijden.

5:41.

God zal degene die het bestaan van God willen testen (naast joden en ongelovigen) naar de hel sturen.

5:45.

Wie geen wraak neemt volgens het primitieve oog om oog principe is onrechtvaardig

5:51.

Maak geen vrienden met joden en christenen. Dat zijn volken in overtreding.

5:57

Maak geen vrienden met joden, christenen of ongelovigen

5:59.

Joden en Christenen haten moslims omdat moslims in God geloven.

5:60.

God heeft van joden apen, zwijnen en duivelsdienaren gemaakt.

5:63.

Joden doen slechte dingen zoals het veroorzaken van oorlogen, daarom heeft God joden niet lief.

5:66.

De joden en christenen hebben de Torah en het evangelie niet toegepast en zijn daarom slecht.

5:67.

Ongelovigen krijgen geen steun van God

5:68.

Joden moeten de wetten van de Torah beter naleven

5:69.

Alleen joden en christenen die in God en de Laatste Dag geloven hebben niets te vrezen

5:70.

De joden behandelden sommige profeten als leugenaars en probeerden hen te doden

5:71.

Wat God ook deed, de joden bleven blind en doof voor God

5:72.

Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze geloven dat Jezus God is.

5:73.

Christenen zijn godslasteraars en branden in de hel omdat ze in de drieeenheid (vader, heilige geest, zoon) geloven.

5:78.

Ook David (joden, christenen) en Jezus (christenen) vervloekten ongelovigen.

5:80.

Joden en Christenen maken vrienden met ongelovigen maar zullen daarvoor gestraft worden, want dat is niet wat God wil dat ze doen.

5:81.

Wie vrienden wordt met ongelovigen is God ongehoorzaam

5:82.

Joden zijn het meest vijandig tegenover moslims, christenen iets minder

5:86.

Ongelovigen branden in de hel

5:90.

Wie wijn drinkt, gokt, andere goden aanroept of zich bezighoudt met toverstokjes (Harry Potter?) wordt door satan verleid.

de-heilige-koran-16815514.jpg

6:27.

Ongelovigen branden in de hel en zijn leugenaars.

6:30.

Ongelovigen worden gestraft, ook al zien ze God pas na hun dood.

6:49.

Wie niet gelooft is ongehoorzaam en zal gestraft worden

6:68.

Luister niet naar kritiek op de koran

6:70.

Ongelovigen krijgen een kokend hete drank over zich heen gegoten

6:93.

Wie zegt te spreken uit naam van God zal gestraft worden

6:106.

Vermijd andersgelovigen.

6:110.

Wie voorheen niet in God geloofde zal blijven dwalen

6:111.

Ongelovigen zijn blind en onwetend

6:113.

Wie niet gelooft in een hiernamaals zal daar gestraft worden

6:157.

Wie de koran niet wil lezen zal worden gestraft

7:27

Ongelovigen zijn vrienden van de duivel

7:37.

Wie Gods bestaan niet wil zien zal worden gestraft

7:38.

Niet-moslims worden dubbel zo zwaar gestraft in de hel

7:40.

Ongelovigen zijn schuldig, onrechtvaardig en gaan naar de hel

7:50.

Ongelovigen zullen vanuit de hel vergeefs smeken om water

7:51.

Wie het geloof niet serieus neemt gaat naar de hel

7:59.

God verzoop ongelovigen in de zondvloed

7:78.

God trof ongelovigen met aardbevingen

7:80.

God straft een volk dat homosexualiteit tolereert

7:90.

God straft een ongelovig volk met aardbevingen

7:96.

God straft alle bewoners van steden waar goddelozen wonen

7:101.

Ongelovigen zullen worden gestraft

7:107.

Wie Gods tekenen niet wil zien zal worden gestraft.

7:139.

Alle niet-moslims zullen worden vernietigd door God

7:166.

God noemt joden apen en zal ze martelen tot de dag der opstanding

7:177.

niet-islamitische volkeren zullen branden in de hel

7:182.

Ongelovigen worden geleidelijk aan aangepakt op een manier dat ze niet verwachten.

7:186.

Ongelovigen moeten het zonder gids doen en raken de weg kwijt

8:12.

Onthoofdt en slaat de toppen van de vingers van ongelovigen af

8:14.

Ongelovigen branden in de hel

8:17.

De moslim doodde hen (de ongelovigen) niet, maar God doodde hen

8:22.

God ziet niets goeds in doven en stommen, anders maakte hij ze niet doof

8:32.

God straft ongelovigen pas na hun leven, hij laat zich niet testen

8:36.

Ongelovigen proberen het geloof van moslims met geld af te kopen maar zullen in de hel worden geworpen.

8:39.

Bestrijd ongelovigen totdat iedereen moslim is

8:41.

Een deel van de oorlogsbuit die van ongelovigen is ontvreemd is voor God .

8:50.

Van ongelovigen zullen de gezichten en ruggen verbrand worden

8:52.

God strafte de Egyptenaren omdat ze ongelovig waren

8:55.

Ongelovigen zijn erger dan beesten

8:57.

Verjaag ongelovigen, God haat ze.

8:59

Ongelovigen zijn achterlijk

8:65

Moslims zijn tien keer zo sterk dan ongelovigen als God ze wil steunen, anders dubbel zo sterk.

8:73.

Ongelovigen veroorzaken problemen

9:1

God zal ongelovigen vernederen

9:3

Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf

9:5

Andersgelovigen zonder berouw moeten gedood worden, bekeerlingen mogen blijven leven

9:7

Omdat andersgelovigen slecht zijn moeten ze niets hebben van moslims

9:12

Als ongelovigen de islam smaden, dan moeten ze bestreden worden

9:17

Ongelovigen kunnen geen moskee onderhouden

9:19

andersgelovigen die drank geven aan bedevaartgangers of een moskee bezoeken zijn onrechtvaardig

9:23

Verstoot ongelovige familieleden

9:24.

moslims moeten meer van God houden dan van hun familie

9:26

God straft ongelovigen

9:28

andersgelovigen zijn onrein en mogen geen moskee betreden

9:29

Bestrijd christenen en joden die geen belasting betalen

9:30

God vervloekt joden en christenen

9:32

Ongelovigen zullen tevergeefs God bestrijden

9:34

Rijke priesters en monniken die niets aan God geven zullen een pijnlijke straf krijgen

9:35

Ongelovigen krijgen brandmerken op hun voorhoofd, zijden en rug

9:36

Bestrijd andersgelovigen zoals zij u bestrijden

9:49

Ongelovigen gaan naar de hel

9:52

Moslims mogen God een handje helpen bij het straffen van ongelovigen

9:63

De vijanden van God branden in de hel

9:67

Huichelaars, moslims die ongehoorzaam zijn aan God en ongelovigen branden in de hel.

9:73

Ongelovigen en huichelaars moeten bestreden worden voordat ze in de hel branden

9:74

Ongelovigen branden in de hel en zullen tijdens hun leven geen vrienden of helpers hebben.

9:80

God luistert niet naar niet-moslims

9:84

Bid niet voor een niet-moslim. Ga niet naar de begrafenis van een niet-moslim. Negeer de wezen van niet-moslims

9:94

Bekeerde niet-moslims die dat deden om hun eigen leven te sparen zijn onrein

9:97

De woestijnnomaden zijn de ergste ongelovigen. (Dus Nederlanders vallen wel mee)

9:107

Wie het ongeloof verbreidt is een leugenaar.

9:109

andersgelovigen gaan naar de hel

9:111

Torah, Bijbel en Koran roepen op om te vechten tot de dood voor God

9:113

Andersgelovige familieleden mogen niet gesteund worden en gaan naar de hel

9:123

Bestrijdt ongelovigen

10:4

Ongelovigen krijgen een drank van kokend water en een pijnlijke straf

10:7

Wie tevreden is met dit leven zonder geloof zal branden in de hel

10:13

God heeft al heel wat ongelovigen vernietigd

10:17

Het is onrechtvaardig skeptisch te zijn

10:45

niet-moslims zullen boeten

10:68

Christenen worden zwaar gestraft

10:73

God liet alle anders- en ongelovigen verdrinken tijdens de zondvloed

10:88

God geeft de farao eerst rijkdom om ze vervolgens te vernietigen wegens ongeloof

10:95

Niet-moslims wacht een straf

11:17

Niet moslims zullen branden

11:39

niet-moslims worden gestraft

11:42

Met de zondvloed werden de ongelovigen verdronken (inclusief ongelovige zuigelingen)

11:48

Niet-moslims wacht een pijnlijke straf

13:5

Wie in reïncarnatie gelooft gaat met een keten om de hals naar de hel

13:18

niet-moslims gaan naar de hel

13:33

Wie meer dan één god aanbidt wordt tijdens het leven gestraft en gaat daarna naar de hel

14:2

Ongelovigen worden gestraft

14:21

Volgelingen van niet-islamitische leiders gaan naar de hel

14:22

Wie niet God heeft gevolgd, heeft satan gevolgd.

14:30

Wie meer goden aanbidt gaat naar de hel

15:2

Ongelovigen zal het spijten dat ze geen moslim zijn

15:42

Wie dwaalt gaat naar de hel

16:22

Wie niet in het hiernamaals gelooft is arrogant en heeft wat te verbergen

16:26

God vernietigt de gebouwen van andersgelovigen

16:27

Andersgelovigen zullen vergeefs hun goden aanroepen

16:28

Ongelovigen gaan naar de hel

16:39

Ongelovigen liegen

16:60

Wie niet in een hiernamaals gelooft is slecht

16:62

Ongelovigen gaan naar de hel

16:63

Andersgelovigen zijn de vriend van satan en branden in de hel

16:88

Ongelovigen krijgen dubbele straf

16:94

Niet-moslims worden gestraft

16:106

Ex-moslims krijgen een grote straf

16:118

Joden zijn onrechtvaardig

17:8

De hel is een kerker voor ongelovigen

17:10

Wie niet gelooft in het hiernamaals wordt gestraft

17:16

God heeft hele steden en generaties uitgemoord

17:18

Ongelovigen branden in de hel

17:39

Wie in meer dan één God gelooft, brandt in de hel

17:45

God maakt ongelovigen blind en doof voor de koran

17:49

Ongelovigen veranderen na de dood in steen of ijzer

17:58

Op de Dag der Opstanding worden alle steden vernietigd

17:97

Het vuur waarin ongelovigen branden wordt aangewakkerd door moslims

18:26

God is tegen democratie

18:29

Ongelovigen krijgen een douche van gesmolten lood

18:52

Christenen en hindoestanen branden in de hel

18:57

God maakt wie de 'tekenen' vergeet doof en blind

18:100

Ongelovigen zien de hel

18:102

Ongelovigen branden in de hel

18:104

Ook ongelovigen die goed werk verrichten branden in de hel

19:35

Wie gelooft dat Jezus een zoon van God is gaat naar de hel

19:73

God heeft vele rijke en mooie ongelovigen gedood

19:83

De ongelovigen worden gesteund door duivels en zullen branden in de hel

20:48

Ongelovigen worden gefolterd

20:127

Ongelovigen branden in de hel

21:6

God heeft alleen steden van ongelovigen vernietigd

21:26

Christenen gaan naar de hel

21:39

Ongelovigen zullen branden

21:97

Ongelovigen zijn brandstof voor de hel

22:9

Ongelovigen zijn arrogant en zullen branden

22:15

Wie denkt dat de profeet niet door God wordt gesteund moet zelfmoord plegen.

 quran8.jpg

22:19

Ongelovigen krijgen in de hel gewaden van vuur, kokende douches en ijzeren roedes

22:25

Wie mensen afhoudt van de islam zal worden gestraft

22:51

Wie de koran matigt, gaat naar de hel

22:55

Ongelovigen worden gestraft voor hun twijfel

22:57

Wie de tekenen niet ziet zal gestraft worden

22:72

Ongelovigen zullen branden

23:74

Wie niet in een hiernamaals gelooft gaat naar de hel

23:117

Wie ook andere goden aanbidt wordt gestraft

24:57

Wie niet gelooft gaat naar de hel

24:62

Alleen moslims zijn gelovigen.

25:11

Wie niet in de Laatste Dag gelooft, gaat naar de hel.

25:26

De laatste dag zal voor ongelovigen moeilijk zijn

25:36

Volkeren die de tekenen van God niet zagen, zijn door God vermoord

25:52

Bestrijd ongelovigen

26:200

Ongelovigen zondigen en worden gestraft

26:213

Andersgelovigen worden gestraft

26:224

Dichters trekken ongelovigen aan

27:4

Wie niet in een hiernamaals gelooft brandt in de hel.

28:62

Andersgelovigen worden gestraft.

28:86

Steun ongelovigen nooit

29:23

Geen genade voor ongelovigen

29:25

Andersgelovigen branden in de hel

29:49

Wie de tekenen niet ziet is onrechtvaardig

29:52

Niet-moslims zijn verliezers

29:53

De ongelovigen zullen onverwacht worden gestraft.

29:64

Leven stelt niets voor.

29:68

Niet-moslims gaan naar de hel

30:16

Niet-moslims worden gestraft

30:45

God houdt niet van ongelovigen

30:57

Geen genade voor ongelovigen

30:59

God sluit de harten van ongelovigen

31:6

Wie spot met de islam zal gestraft worden

31:23

Heb geen medelijden met ongelovigen, zij worden gestraft

32:20

Wie zich niet onderwerpt gaat naar de hel

32:22

Wie de tekenen niet ziet zal worden gestraft

32:30

Negeer ongelovigen

33:1

De profeet negeert ongelovigen

33:8

Ongelovigen worden gestraft

33:18

Wie zich afzijdig van oorlog houdt zal vruchteloos zijn.

33:25

God steunt gelovigen in oorlog

33:48

Gehoorzaam ongelovigen niet

33:57

Wie God lastig valt wordt tijdens en na het leven vervloekt

33:64

Ongelovigen branden in de hel

33:68

Straf ongelovige leiders extra zwaar

33:73

Niet islamitische priesters en monniken worden gestraft

34:5

Wie de profeet bekritiseerd wordt gestraft

34:8

Wie niet in een hiernamaals gelooft wordt gestraft

34:33

Ongelovigen gaan zware kettingen dragen

34:38

Kritiek op de koran wordt gestraft

34:51

Geen genade voor ongelovigen

35:7

Wie niet gelooft, wordt gestraft

35:26

Ongelovigen worden afgekeurd

35:36

Ongelovigen branden in de hel

35:37

Ongelovigen zijn boosdoeners en ondankbaar

35:39

Ongelovigen verliezen

36:6

Ongelovigen krijgen een ijzeren band om de nek

36:9

God heeft ongelovigen verblind zodat ze niet meer kunnen geloven

36:63

Ongelovigen gaan naar de hel

37:35

Ongelovigen worden gestraft

37:82

Ongelovigen verdronken in de zondvloed

37:127

Ongelovigen worden gestraft

37:136

God doodde iedereen in Sodom

38:2

Ongelovigen hebben niets om trots op te zijn

38:3

God heeft veel ongelovigen vernietigd

38:8

Andersgelovigen worden gestraft

38:14

God heeft nog meer ongelovigen vernietigd

38:26

Wie niet doet wat God zegt wordt gestraft

38:27

Ongelovigen zouden denken dat het leven zinloos is

39:8

Ongelovigen branden in de hel

39:13

Wie God niet gehoorzaamt wordt gestraft

39:22

Niet-moslims dwalen

39:25

Wie voor de profeet leefden werden gestraft

39:26

God vernederde niet-moslims ook tijdens hun leven

39:32

Wie liegt over God (kan dat?) is onrechtvaardig en komt in de hel terecht

39:54

Wie zich niet onderwerpt aan God wordt gestraft

39:56

God heeft geneg tekenen gegevens, wie die niet ziet wordt gestraft

40:60

Gebeden worden verhoord, maar wie niet bid gaat naar de hel.

40:63

Wie geen tekenen ziet, is door God afgeleid

40:70

Wie de koran verwerpt zal worden gesleept met boeien en kettingen in kokend water, en daarna in het vuur worden gegooid.

40:76

Ongelovigen branden in de hel

40:84

Geen genade voor de ongelovigen in de hel

41:6

Andersgelovigen zijn schandalig

41:19

De oren, ogen en huid van de vijanden van God zullen in de hel getuigenis afleggen

41:27

Ongelovigen worden gestraft

41:28

Ongelovigen branden in de hel

41:40

Wie de tekenen van God niet ziet gaat naar de hel

41:50

Ongelovigen worden gestraft

42:16

Afvalligen worden gestraft

42:26

Ongelovigen worden gestraft

42:44

Ongelovigen zijn onrechtvaardig en branden in de hel

43:36

Ex-moslims krijgen de duivel als metgezel

43:88

Ongelovigen zullen hun dwaling gaan beseffen

44:10

Ongelovigen zullen op de laatste dag omhult worden door een pijnlijke damp

44:54

Gelovigen krijgen mooie meisjes, ongelovigen laaiend vuur

45:7

Ongelovigen zijn leugenaars die een grote straf zullen krijgen

45:11

Wie de tekenen van God niet ziet wordt gestraft

45:31

Wie geen moslim wordt is arrogant

45:32

Wie niet zeker is van de islam gaat naar de hel

45:35

Wie de tekenen van God bespot brandt in de hel

46:20

Ongelovigen branden in de hel omdat ze arrogant zijn

46:33

Wie niet gelooft dat God doden kan laten herrijzen, brandt in de hel.

47:1

Het werk van niet-moslims zal vruchteloos zijn

47:3

Ongelovigen volgen een leugen

47:4

In oorlog moeten ongelovigen vastgebonden worden in de nek worden getroffen. Martelaars die strijden tegen ongelovigen gaan naar het paradijs

47:8

Het werk van ongelovigen is vruchteloos

47:9

Ongelovigen haten God

47:10

God heeft vroeger alle ongelovigen vernietigd.

47:11

Ongelovigen worden niet beschermd

47:12

Ongelovigen eten als vee en zullen in de hel belanden

47:25

Het werk van ex-moslims zal vruchteloos zijn

47:32

Het werk van ongelovigen zal vruchteloos zijn

47:34

Ongelovigen worden niet vergeven door God

48:6

Andersgelovigen hebben boze gedachten en zullen gestraft wordendoor God.

48:13

Niet-moslims branden in de hel

48:16

Wie niet wil vechten voor de islam gaat naar de hel.

48:17

Wie zich van de islam afkeert, zal gestraft worden.

48:25

God zal ongelovigen straffen

48:28

God zal de islam laten zegevieren

48:29

Moslims moeten hard optreden tegen ongelovigen.

50:26

Wie in andere goden dan in God gelooft, zal gemarteld worden.

51:10

Wie twijfelt over de Laatste Dag, gaat naar de hel.

51:44

Wie een gebod van God overtreedt kan door de bliksem worden getroffen en zich daar niet tegen beschermen.

51:60

Ongelovigen gaan flink balen op de Laatste Dag

52:7

Wie de islam heeft verloochend brand in de hel.

52:18

Moslims gaan niet naar de hel, de rest wel.

53:29

Negeer niet-moslims

53:47

Niet-moslims branden in de hel

54:34

De inwoners van sodom werden door stenen gestraft vanwege hun ongeloof

55:43

Wie niet in de hel gelooft, zal erin tussen vuur en stoom rondjes lopen

56:51

Ongelovigen gaan gif eten en kokend water drinken

56:92

Wie de islam heeft verloochend brandt in de hel.

57:13

Ongelovigen worden gestraft.

57:15

Ongelovigen branden in de hel

57:19

Niet-moslims gaan naar de hel.

58:4

Ongelovigen worden pijnlijk gestraft

58:5

Ongelovigen zullen worden gestraft

58:8

Wie de profeet niet gehoorzaamt zal branden in de hel.

58:14

Wie vrienden wordt met niet-moslims zal worden gestraft

 heilige-koran-3272612.jpg

58:16

Wie bevriend is met niet-moslims gaat naar de hel.

58:20

Wie God of de profeet tegenwerkt wordt vernederd

59:2

God heeft de ongelovigen gestraft door hen uit hun huizen te zetten.

59:11

Ongelovigen onder de 'mensen van het Boek' zijn leugenaars.

59:13

Niet-moslims vrezen moslims meer dan God.

59:17

Niet-moslims branden met satan in de hel.

60:1

Wordt geen vrienden met niet-moslims

60:9

Biedt geen vriendschap aan aan niet-moslims.

60:13

Wordt geen vrienden met niet-moslims

61:7

Liegen over God is het ergste wat je kan doen

61:9

De islam zal zegevieren over alle andere godsdiensten.

62:5

Joden die de wetten van de Torah niet naleven zijn ezels en krijgen geen steun van God .

63:1

Joden zijn als aangeklede stukken hout, gereed om te branden, dit zijn uw vijanden.

63:6

God zal de joden niet leiden.

64:5

Ongelovigen werden vroeger gestraft, dus wees gewaarschuwd.

64:10

Ongelovigen gaan naar de hel

65:8

Vele steden zijn verwoest door God omdat ze niet volgzaam waren.

66:9

De profeet moet ongelovigen bestrijden die naar de hel gaan.

67:6

Ongelovigen gaan naar de hel.

67:28

Ongelovigen wacht een pijnlijke straf

68:8

Gehoorzaam geen niet-moslims

68:15

Wie zegt dat de koran een fabel is zal gebrandmerkt worden op de neus.

69:30

Ongelovigen worden geketend en in de hel geworpen.

70:6

Ongelovigen worden gestraft

71:1

Het volk van Noach werd gestraft

71:26

Het nageslacht van ongelovigen is onzedelijk en ondankbaar.

72:14

Wie zich niet onderwerpt aan de islam is brandstof voor de hel.

72:17

Wie niet denkt aan God wordt gestraft

72:23

Niet-moslims gaan naar de hel

73:11

Ongelovigen krijgen zware boeien, vuur en verstikkend voedsel.

74:9

De laatste dag zal niet makkelijk zijn voor ongelovigen

74:31

Ongelovigen dwalen

76:4

Ongelovigen branden in de hel

76:24

Ongelovigen moet je niet gehoorzamen

77:15

Ongelovigen gaan heel veel spijt krijgen

78:21

Ongelovigen gaan kokend water en een stinkende vloeistof in de hel drinken.

78:40

Ongelovigen zullen wensen dat ze stof waren geweest.

79:36

Wie voor het leven kiest in plaats van de islam gaat naar de hel.

80:41

Ongelovigen zijn slecht en branden in de hel

83:10

Ongelovigen zullen op de Dag des Oordeels in de hel branden

83:36

Ongelovigen worden gestraft

84:21

Ongelovigen krijgen een pijnlijke straf

86:16

Ongelovigen krijgen een tijdje uitstel

88:23

Ongelovigen en afvalligen worden gestraft

89:11

God heeft ongelovige steden gestaft

90:19

Ongelovigen zullen worden omringd door vuur.

92:14

Wie de islam loochent brandt in de hel.

95:4

God laat mensen zelf vervallen tot het allerlaagste.

96:13

Zoek en verraad ongelovigen

98:6

De Christenen en joden die de profeet niet erkennen zijn de slechtste der schepselen en gaan naar de hel.

107:1

Niet-moslims verstoten wezen en laten de armen verhongeren

113:4

Hekserij is slecht

Bovenstaande lijst is niet bedoeld om 'moslims' in een 'kwaad daglicht' te stellen of te beledigen. Het is een kritische kijk op teksten in de koran, en de ex-moslims nodigen dan ook iedere moslim uit, ze eens beter te bestuderen. Veel van de vooroordelen van moslims over niet-moslims zijn  terug te voeren op bovenstaande teksten. Dit uit zich onder meer in de eenzijdige partnerkeuze. Noemt men zichzelf moslim  maar kan men zich  niet vinden in de bovenstaande soera's, dan dient  men zich  serieus af te vragen waarom men zich eigenlijk moslim noemt. Staat men geheel achter de bovengenoemde teksten en beschouwt men deze als waarheden, dan zou menhde bovenstaande lijst eens  moeten lezen om te begrijpen wat er eigenlijk in de koran  staat.

Overigens staan in de bijbel met betrekking tot intolerantie ten aanzien van on- of andersgelovigen ook veel verwerpelijke teksten. Bovenstaande lijst kan en mag dus niet als ondersteuning voor het Christendom gebruikt worden.
0000Islas-canariaslogo-kopie-195.jpg

'

Vijf Eeuwen zonder Fernando II van Aragón

Een geschiedkundig relaas door Luitenant-Generaal
Pedro Galán García,
 Stafchef van het Commando van  Canarias

SPANJE - zondag 27 augustus 2017 - Hij is vijfhonderd jaar geleden gestorven; Fernando, was de eerste die de Kroon droeg en regeerde zonder discussie tussen de Canarische Eilanden en de Pyreneeën, hij legde de goede basis voor de toekomstige grootheid van Spanje door het duidelijk uitzetten van de lijnen van de Spaanse, internationale politiek.

In 1164 ontvangt Alfonso II, voor de eerste keer, de titel van Koning van Aragón en Graaf van  Barcelona.
Op 10  maart 1452 is Fernando in Trastámara geboren, de toekomstige Fernando el Católico (de Katholieke).
In 1462 beginnen tien jaar van burgeroorlog in Catalonië en in dat jaar, is Fernando tot Koning van Sicilië gekroond.
Tussen 1465 en 1468 is er burgeroorlog in Castillië en, in dat jaar, is Fernando gekroond tot Koning van  Sicilië.
Op 18 oktober 1469 is hij getrouwd met Isabel (Elizabeth).
fernando-ii-aragon-kLYE--620x349abc.jpg
                           Fernando II van  Aragón regeerde tussen  1452 en 1516 .
Enrique IV overlijdt op 11 december 1474 en, op 13  december, roept Isabel zich uit tot koningin van Segovia, door Fernando te erkennen als koning op 15 januari volgens het Concordaat van Segovia, dat de vereniging van beide koninkrijken vestigt. 
Als zijn vader, Juan II, overlijdt op 19 januari 1478, wordt Fernando uitgeroepen tot Koning van Aragon.
Hij neemt Granada in op 2 januari 1492 en de ontdekking van Amerika vindt plaats op 12 oktober.

In december heeft Fernando te lijden van  en zware aanval in Barcelona.
Hij herstelt Rosellón en Cerdaña.
Voor bepaalde geschiedkundige stromingen speelt hij een belangrijke rol in de opvatting dat geschiedenis in de eerste plaats de geschiedenis van grote mannen en hun feiten is.
Deze theorie heeft zijn meest extreme formulering in het maximale: “Mannen maken geschiedenis,” en in het geval van militaire geschiedenis met het motto: "De legers maken de geschiedenis van de volkeren," wat het wapenschild siert van het Instituut voor Geschiedenis en Militaire Cultuur.

Het ontstaan van de sociale wetenschappen leidde echter tot het noodzakelijk maken, aan te tonen hoe individuele en collectieve levens elkaar verbinden.
Fernando II van Aragon, een model voor prinses en soldaten, was als heerser in staat om de samenleving van zijn tijd, de autoriteit van de Staat en de steden, te stabiliseren, de overheden van het land te hervormen en de rechtspraak en het militaire te regelen.
Persoonlijk deelnemen in tal van zaken, gerichte campagnes voeren met meesterlijke voorzichtigheid en wijsheid, het opzetten van de strategie en het geven van precieze orders aan zijn grote kapitein, Gonzalo Fernández de Córdoba.

In deze koninklijke instructies wordt voor de eerste keer de reden voor de Staat gedocumenteerd door zich te richten op de onderdelen  van de, "eerste expeditie kracht" die men bepaalt.
"Ik stel een koning uit het verleden voor, en ik stel aan iedereen de koning voor die zal komen: Don Fernando de Katholieke. De grote meester in de kunst van de heerschappij," in 1493.
Het Verdrag van Tordesillas, 7 juli 1494.
In 1495 organiseert La Liga Santa (de Heilige Liga), de eerste grote internationale diplomatieke organisatie.
Op 13 februari stelt Paus Alexander VI hem aan als Koning van Afrika.

La Conquista (de Verovering) van Tenerife
In december, met de verovering  van  Tenerife, wordt de inlijving van de Canarische Eilanden  afgesloten.

In 1503 de overwinningen van  Ceriñola, Seminara en Garellano.
Ferdinand_of_Aragon_Isabella_of_Castile.jpg
Fernando is erkend Koning van Napels in 1504. Op 25 november van dat jaar overlijdt Isabel in Medina del Campo.
Hij trouwt met Germana de Foix op 19  oktober 1505, Navarra staat achter deze verbintenis, de geboorte en dood van  zijn zoon Juan in het jaar daarop.
In april 1586 komen de erfgename Juana en haar echtgenoot Felipe in Spanje aan
In september overlijdt Felipe.
De verovering van Orán in mei 1509
In 1510 de verovering van Bugía en Trípoli. In juli van dat jaar benoemt Paus Julius II Fernando tot Soeverein van Jerusalem.
Creatie van de  Liga Santa in 1511.
Inlijving van Navarra in 1512, daarmee beëindigt Fernando  het eenmakingsproces  van Spanje.

Op 23 januari 1516 overlijdt in Madrigalejo, Fernando:  
Koning van Aragón, van Navarra, van de beide  Sicilië, van Valencia, van Mallorca, van Cerdeña en van de Córcega;
Graaf van Barcelona, Graaf van  Athene  en van Neopatria, Graaf van Rosellón en van Cerdaña; Markies van Oristán en van Gociano, 
Regent en Gouverneur van  Castilla, León, Granada, Toledo, Galicië, Sevilla, Murcia, Jaén, de Algarve, Molina, de Canarische Eilanden, Bejaia, Algerije, Trípoli en het aangrenzende deel van de Oceaan; Keizer van de Indias (Latijns Amerika);
Koning van Afrika;
Keizer van Konstantinopel;
Soeverein van Jerusalem.

Moderne Staat

Isabel en Fernando streefden geen dynastieke eenheid na  als element van persoonlijke macht, maar als basis voor de oprichting van een moderne Staat die in staat is een buitenlands beleid te ontwikkelen dat niet ondergeschikt is aan de andere krachten van die tijd.
Om dit te bereiken hebben zij de hoofdlijnen van hun overheid vastgesteld, de stabilisatie van de samenleving waarover zij moesten regeren en de versterking van de macht, en die hebben ze uitgevoerd door het herstel van de echte autoriteit die de belangen van de verschillende boedels beperken. In het bijzonder van de adel, de aristocratie en de oprichting van de Staat door het stichten  van verschillende bestuursorganen, organisatie van de rechtsadministratie, en het herstel van de veiligheid in steden en gebieden.

Zij begonnen met de reorganisatie van de Consejo Real (Koninklijke Raad) om het tot een echt instrument van de regering van  de Staat te maken. De koninklijke secretarissen verkregen niet langer hun positie door hun adellijke status,  maar werden het als personen met de vereiste opleiding, zodat zij de verantwoordelijkheid zouden kunnen nemen in staatszaken.
Om dit te doen, moesten het vanaf 1493 allemaal advocaten zijn met ten minste tien jaar opleiding en er werden vijf Kamers georganiseerd. De eerste, gericht op de analyse van de internationale politiek, gaf in 1526 plaats aan de oprichting van de Consejo de Estado (Raad van State).
In de Tweede Kamer trad de Raad op als Tribunal Supremo de Justicia (Hooggerechtshof van Justitie).
De Derde Kamer, verantwoordelijk voor finanzas (financiën)  en  hacienda  (belasting) veranderde in 1523 tot het Consejo de Hacienda (Ministerie van Financiën).
De Vierde Kamer was de  Consejo de la Santa Hermandad (Raad van de Heilige Broederschap).
De Vijfde Kamer werd gevormd door edelen en advocaten van Aragón, Catalonië, Mallorca, Valencia en Sicilië die de koning ondersteunden in het regeren van deze koninkrijken.

Met het doel dat de wetten reikten tot in de verste uithoeken van het koninkrijk en de garatie van de naleving ervan, stichtte men het instituut van ‘los corregidores’ (‘de burgemeesters’) wat een ander fundamenteel element was in de controle van de overheid.
Het ging om koninklijke functionarissen die de steden beheerden, de belangen van de Staat verdedigden, samen met ‘los  regidores’ (‘de burgemeesters’) die gekozen waren door de burgers.
Op het vlak van justitie was de taak van essentieel belang alle bestaande jurisdicties te integreren  in één rechtssysteem.

Vervolgens slaagde men erin een Secretaría de Justicia (Ministerie van Justitie) op te richten in 1496 en een permanente Rechtbank, de Audiencia, bestaande uit tien rechters, welke aan het einde van de Eeuw werd opgericht met hoofdkantoren  in Segovia en Valladolid.

Zwaar werk
Een andere, fundamentele en absoluut noodzakelijke taak op dat vlak,  was het systematische samenstellen  van wettelijke regelgeving, met name die van civiel recht en strafrecht.
Daartoe heeft het koningspaar de advocaat Alfonso Díaz de Montalvo de taak toevertrouwd om alle middeleeuwse códigos legales (wetten) te verzamelen, en te publiceren.
De Ordenanzas Reales (Koninklijke Verordeningen) van Castillië zijn gepubliceerd in 1485. In 1503 is een recopilación de Pragmáticas (samenstelling van Algemeen Nut) gepubliceerd.

Dit zware werk culmineerde in de publicatie van de bekende 83 wetten van Toro na de vergadering van de Cortes (Staten Generaal) welke in die stad  plaatsvond in 1505.
Als laatste werd op het vlak veiligheid de niet eerder bestaande Santa Hermandad (Heilige Broederschap) opgericht, en systematisering van hun procedures door middel van de Ordenanzas de Madrigal (Verordeningen van Madrigal) in april 1476; waarmee men de activiteiten van beschermende orde en sociale rust verlengde en verenigde, waardoor de vereniging van alle steden mogelijk was in één raadgevende en coördinerende Consejo de la Hermandad (Raad van de Broederschap), en het organiseren van een militie, het ontstaan van wat een toekomstig regelmatig leger zou zijn wat de koninklijke macht zou versterken.

Daarnaast heeft de Santa Hermandad in eerste instantie de gerechtigheid gehandhaafd en zodoende de efficiënte verzekerd, van de directe en vooral de noodzakelijke normalisering op dit vlak, bovendien, van de objectiviteit van het recht en haar verplichte garanties.  
Zo slaagde men erin dat de veiligheid, voor het eerst, een staatsbeleid werd.

Cultuur
De soldaten van deze instelling, die formeel niet verdween tot 1834, toen deze door een wet van de Cortes nacionales (Nationale Staten Generaal) werd ingetrokken, tien jaar voor de oprichting van de Guardia Civil (Burgerwacht), die zich  onderscheidde door hun uniform: een mouwloos vest met de van boven openstaande  groene overhemden waardoor ze populair bekend stonden  als mangas verdes (groene mouwen).

De ervaring van het reizende Hof  van het koningspaar  leidde tot vele andere hervormingen gericht op het vergemakkelijken van het goederenvervoer tussen de verschillende koninkrijken, het garanderen van postcommunicatie, of het vergelijken van de belangrijkste gouden munten in Spanje. Kortom, de belangrijkste prestatie van dit overheidsproject was de terugkeer naar de staatscontrole van de belangrijkste steden, de verbetering van het overheidsbeheer door de selectie van bestuurders op basis van hun voorbereiding, de waarborg van de interne veiligheid en vrede en de centralisatie.

De regering van de Reyes Católicos (het Katholieke koningspaar)  onderstreepte op het vlak van de cultuur de ontwikkeling van verschillende artistieke vormen, waaronder  de publicatie van het boek van Amadís de Gaula plaatsvond. Dit nieuwe genre van ridderlijkheid was door de jaren heen het meest inspirerende werk van de universele literatuur: De ingenieuze Hidalgo Don Quixote de la Mancha. In 1480 heeft het  Katholieke Koningspaar  alle tarieven op de invoer van boeken afgeschaft.

Onderwijs
Tot 1501 zijn in Spanje 800 titels gepubliceerd en in de daaropvolgende  twintig jaar is dat aantal verdubbeld. Tegelijkertijd is het Spaanse theater ontwikkeld met komedies, werken van geloof, en grote tragikomedies; op een zodanige wijze, dat de 15de Eeuw eindigde met het ontstaan  van het moderne drama met La Celestina van Fernando de Rojas en Los Diálogos van Juan del Encina. Humanisme is in Spanje geïntroduceerd op hetzelfde moment dat de studies zijn bevorderd van Latijn, grammatica, wetten, theologie en geneeskunde . De  Castilliaanse (Spaanse) grammatica van Nebrija, gepubliceerd in 1492, is de eerste van alle moderne talen. In 1508 is de Biblia Políglota Complutense (Complutense Polyglot Bijbel) van de Universiteit van Alcalá gepubliceerd.

Met betrekking tot met de Schone Kunsten zijn de invloeden van de Noord-Europese stromingen geaccepteerd in de decoratie van de grote kathedralen van Burgos, Sevilla en Toledo, waarbij Juan Guas in de architectuur, Juan de Flandes in schilderkunst, en Gil de Siloé in beeldhouwwerk, worden benadrukt. Al deze culturele ontwikkelingen zijn zeer nauw verwant aan de diepe sociale en economische ontwikkelingen die het project van de regering van de katholieke monarchen hebben geproduceerd Fernando is geboren met erfenisrechten over alle koninkrijken van Spanje. De geschiedenis van zijn persoon is de geschiedenis van de dynastieke strijd die hij heeft verricht, dat is op zijn beurt de geschiedenis van de oprichting van het moderne Spanje.

Het onderwijs dat Fernando in zijn kindertijd kreeg, in het midden van een crisis in het koninkrijk, was niet erg voorzichtig, want dezelfde situatie leidde hem later tot een diepe opleiding in de oorlogskunst en tot een prachtige vorming als soldaat, die samen met zijn voorliefde voor geschiedenisboeken, zijn natuurlijke gavenb, en de Aragonese traditie om de prinsen te omringen met  mensen van erkend prestige, heeft hem in de beste omstandigheden geplaatst om een open persoonlijkheid te ontwikkelen, bereid en ondernemend.
Volgens Lucius Marineo Siculus: "meer door hem te helpen met de grote krachten van zijn verstand, en het gesprek dat hij met wijze mannen had, kwam hij voorzichtig en wijs uit, alsof hij door zeer geleerde onderwijzers  was geleerd."
In feite had hij, als koning van Aragon, vierhonderd adviseurs die hem van voldoende adviezen verzekerden, om echter in elke situatie complex te zijn zoals hij was.

In de interne regering van het koninkrijk heeft hij zijn capaciteit duidelijk gemaakt, niet alleen als staatsman maar ook als leider die zich bezighoudt met het welzijn van degenen die hij regeerde, die altijd met zijn respect en liefde overeenstemde, behalve enkele nobele rebellen, duidelijk. De Catalanen, die jarenlang tegen zijn vader waren geweest, verwelkomden hem als de gewenste monarch die een einde zou maken aan een dergelijke situatie.
Zo begon hij een volk te smeden waar voorheen alleen koninkrijken verspreid en geconfronteerd waren. Tegelijkertijd bereikte hij niveaus van uitmuntendheid die nooit eerder in de opvatting en ontwikkeling van de Europese politiek zijn gezien, en dankzij zijn succesvolle internationale politiek heeft hij  het grootste imperium geboekt dat nooit eerder bekend was.

Grootheid
Er waren drie actielijnen die rechtsreeks geleid hebben tot die vereisten: Het bereiken van de samenwerking van alle Spaanse koninkrijken,  waarvan de oorsprong gevestigd kon worden  in de oorlog van Granada; het vestigen van een minutieus beleid van verbindingsalliantie voor het bereiken van de aangegeven politieke doelen; en het creëren van de buitenlandse dienst als pionier in het vestigen van permanente, diplomatieke vertegenwoordigingen.

De vijfhonderd jaar geleden gestorven Fernando was de eerste die de Kroon droeg en regeerde zonder discussie tussen de Canarische Eilanden en de Pyreneeën, hij legde de goede basis voor de toekomstige grootheid van Spanje door het duidelijk uitzetten van de lijnen van de Spaanse, internationale politiek, na bereikt te hebben te kunnen rekenen op de Franse belangen, met het verzekeren van de noordelijke grens met de annexatie van eerst Rosellón, en vervolgens Navarra, daarmee de angst stoppend voor de Islamitische uitbreidingsdrift, die de westelijke Middellandse Zee overheerste, en Spanje heeft veranderd in de scheidsrechter van Europa."
Pedro-Galan-Garciapg-U10108049103prB--100x110abc.jpg
Pedro Galán García is Luitenant Generaal Stafchef van het Commando van Canarias.
0000Islas-canariaslogo-kopie-108.jpg


Plantenbakken en meer veiligheid
in Las Palmas de Gran Canaria

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zondag 27 augustus 2017 - De burgemeester van Las Palmas de Gran Canaria, Augusto Hidalgo, heeft op zaterdag 25 augustus de buitengewone Bestuursvergadering van Veiligheid voorgezeten, die speciaal bijeen is bijeengeroepen na de aanslagen van  17 augustus 2017  in Barcelona, voor het verstrekken van de preventieve veiligheidsmaatregelen en het noodzakelijke beleid voor het garanderen van de veiligheid van de bewoners en bezoekers van de hoofdstad van Gran Canaria
.
De algemeen directeur van Algemene Zaken en Veiligheid, Eulalia Guerra, van het Gemeentebestuur, heeft verduidelijkt dat men dezelfde veiligheidsmaatregelen zal handhaven welke men maanden geleden al heeft ingevoerd, hoewel men die men een preventief karakter zal gaan versterken in sommige gedeelten van de hoofdstad waar de toestroom van passanten en bezoekers het grootst is.

20992760_1589176714465681_5817156758287765156_n.jpgIn die zin heeft men preventieve elementen aangekondigd, zoals plantenbakken en wegversperringen bij de diverse toegangen tot de stad, naast politievoertuigen en, in het geval van grote samenkomsten, versterking met voertuigen van de Gemeentelijke Dienst.
Ook heeft men laten weten, dat het Gemeentebestuur een versterking van agenten van de Gemeentepolitie zal aanhouden, welke men heeft verdubbeld naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Barcelona, in die gebieden waar de toestroom van passanten en bezoekers het grootst is.

Op zij beurt, heeft de  sub-gedelegeerde van de Regering in de Provincie Las Palmas, Luis Molina, in  die vergadering benadrukt, dat er geen nieuwe omstandigheden zijn, niet in de stad en niet op het eiland, die aanbevelen het beveiligingsniveau te verhogen dat al sinds maanden bestaat in de straten.

In  de vergadering  van  zaterdag 25 augustus 2017 van de Plaatselijke Veiligheidsraad heeft men ook het elke week houden van  een vergadering aangekondigd als coördinatie  tussen de Gemeentepolitie van Las Palmas de Gran Canaria en de Policía Nacional (Rijkspolitie) voor het evalueren van de planning van alle diensten, zodat er steeds voldoende capaciteit is als antwoord op de drukst bezochte gebieden door personen.

De vergadering van zaterdag 25 augustus 2017 van de Junta Local de Seguridad (Plaatselijke  Veiligheidsraad) is bijgewoond door vertegenwoordigers van de Policía Local (Gemeentepolitie) van Las Palmas de Gran Canaria, de Guardia Civil, de Policíá Nacional (Rijkspolitie), leden van de Protección Civil ( Burgerbescherming - BB), en de Politie van de Deelstaat Canarias, naast een aantal Gemeenteraadsleden en ambtenaren van de diverse Departementen van het hoofdstedelijke Gemeentebestuur.
0000Islas-canariaslogo-kopie-104.jpg


De jihadist van de video,
is de zoon van een Malagueña
die zich heeft aangesloten bij de jihad

Tomasa Pérez Mollejas, afkomstig uit Málaga, 
besloot drie jaar geleden naar Syrië te gaan met haar vijf zoons,
van wie Yassin Ahram Pérez de oudste is

SPANJE - donderdag 24 augustus 2017 - De Veiligheidsdiensten hebben de 22-jarige Yassin Ahram Pérez geïdentificeerd als een van de terroristen die in een door DAESH verspreide video Spanje bedreigen, hij is de zoon van Tomasa Pérez Mollejas, de 41-jarige vrouw uit Málaga wiens familie uit Pozoblanco (Córdoba) afkomstig is, en die drie jaar geleden besloot naar Syrië te gaan om zich aan te sluiten bij de Jihad.

Zoals bronnen binnen de strijd tegen de terroristen hebben laten weten aan de persmedia, gaat het om de man die Spaans spreekt in de video, waarin de groep van de Islam Staat (IS) de ‘broeders’ prijst die de aanslagen in Catalonië hebben gepleegd en Spanje bedreigen waarbij, als men zich niet terugtrekt uit de  internationale coalitie in de  strijd tegen IS in Syrië en Irak, men door zal gaan met het plegen van aanslagen op Spaans grondgebied.
zn.jpg
                           De 22-jarige Yassin Ahram Pérez, de zoon van  Tomasa Pérez Mollejas.
In deze video getiteld: ‘La conquista de Barcelona’ (‘De Verovering van Barcelona’)  verschijnen twee Spaans sprekende terroristen, hoewel een van hen amper te begrijpen is.

De video
met begeleidend commentaar in  het Spaans:

isisvideo-1.jpg
http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2017/08/24/126975/estado-islamico-amenaza-primera-castellano-recuperar-andalus-1_m.mp4

El Estado Islámico (de Islam Staat- IS ) bedreigt voor het eerst in het castellano (Spaans) met het herstellen van Al-Ándalus.

"De oorlog tegen ons blijft de beproeving tot de dag van de gerechtigheid," beweert een van de terroristen in militair uniform en met een bedekt gezicht, die wordt aangeduid als Yassin Ahram Pérez.

Deze man, tegen wie een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd, is volgens dezelfde bronnen de oudste van vijf broers,  en ze zijn allemaal in Syrië met hun moeder.

El Cordobés', heeft een tiental verschillende identiteiten gebruikt om zich te verplaatsen, Dat blijkt uit de gegevens-basis van de  Spaanse Veiligheidsdiensten, waarin diverse aanvragen zijn opgenomen voor het controleren van dit individu dat op Facebook is geregistreerd onder de naam Muhammad Yasin Ahram Pérez.

De onderzoekers hadden al bewijs van de radicalisering van de jongeman en van de bekende omgeving van radicalisering waarin hij leeft. Zo is verklaard door de onderdirecteur van het internationale veiligheidswaarnemingscentrum, José María Gil, die aan  het persbureau   Europa Press heeft laten weten, dat de jonge jihadist,” een uiterst gevaarlijk man is, die zich in de sociale netwerken opwerpt als ‘dinamizador’ (‘dynamizer’- ‘aanmoediger’).

000logo-535.jpg


De Islam Staat bedreigt Spanje
en viert de aanslagen

HET KALIFAAT - woensdag 24 augustus 2017 -  "Als je niet ophoudt met oorlog in Syrië en Irak, zullen we je nooit met rust laten ," zegt de jihadistische groep in een video getiteld: 'La conquista de Barcelona' ( ‘De verovering van  Barcelona’), waarin enkele van de duivels, Islamitische groepsleden spreken in het Spaans

De jihadistische groep Islamitische Staat (IS) bedreigt Spanje als het land zich niet terugtrekt uit de door de Verenigde Staten geleide coalitie, die strijdt tegen de IS in Syrië en Irak, zal men blijven doorgaan  met  aanslagen op het Spaanse territorium.

isis-3.jpg

                                                              VIDEO:
                         
https://youtu.be/KJLrDpRo9Q4

isisvideo-1.jpg                                 Een van de terroristen die in de video verschijnt,
                                     de aanslagen vierend en Spanje bedreigend.
In een video getiteld 'La conquista de Barcelona' (‘De verovering van Barcelona’) uitgezonden op het Telegram mededelingen -netwerk, en waarvan de authenticiteit niet kon worden gecontroleerd, waarschuwt de terroristische organisatie dat als Spanje zich niet uit die alliantie terugtrekt en "niet stopt met de oorlog, dan laten we jullie nooit met rust.”

In de video prijst de terroristische groep de ‘broeders’ die op donderdag 17 augustus 2017  in Catalonië hebben aangevallen en tonen ze aan het eind van de uitzending foto's van Younes Abouyaaqoub, de dader van de massale aanrijding  in Barcelona die 13 doden en honderd gewonden veroorzaakte.

Op het  berichten-netwerk Telegram heeft de IS een video uitgezonden, waarvan de  authenticiteit niet kon worden gecontroleerd, getiteld 'La conquista de Barcelona' ( ‘De verovering van  Barcelona’) waarin verschillende jihadisten Spaans spreken en 'Allah’ vragen onze broeders te accepteren die de Verovering van Barcelona hebben uitgevoerd".

De video-opname richt zich op de aanslagen in Barcelona en daarin verschijnen twee veronderstelde terroristen van de Islam Staat (IS). Een van hen is op beeld geïdentificeerd als ‘Al Qurtubí’ - in het Spaans, ‘El Cordobés’-  die een duidelijke bedreiging uit tegen de ‘Spaanse christenen’ en wie hij vraagt dat men niet vergeet: “ Het vergoten bloed van de muzelmannen  door de Spaans Inquisitie.”

"Vengaremos vuestra matanza, la que estáis haciendo ahora con el Estado Islámico"
("Wij zullen uw slachten wreken, wat u nu doet met de Islamitische Staat"), zo waarschuwen zij  in een serie beelden van de aanvallen in Barcelona, waarin de route verschijnt welke is gemaakt door de bestelwagen die de voetgangers op La Rambla massaal overrijdt,  de veiligheidsdiensten heeft getroffen na de aanval, en de  verwijdering van het voertuig door de politie na de aanrijding.

De genoemde terrorist dreigt ook met het herstel van Al Ándalus: "Con el permidos de Alá, Al Ándalus volverá a ser lo que fue, tierra de califato" (“Met de toestemming van Allah, zal Al-Andalus zijn wat het ooit was, een land van het kalifaat."

De video begint met beelden van een Engels bericht dat de aanslag in Barcelona uiteenzet, en gaat door met beelden van de stad, gemaakt door de veiligheidsdiensten,  brandweerlieden, sirenes, en politieauto’s, na de moordpartij; terwijl een stem op de ‘achtergrond’ in het Arabisch hetzelfde zegt wat daarna een van  de terroristen in het Spaans  uitlegt, in de genoemde  video.

In de video ziet men de plattegronden van de concentratie tegen de aanvallen die in Barcelona plaatsvonden  onder leiding van koning Felipe VI,  minister-president Mariano Rajoy, en de president van de Generalitat catalana (Catalaanse Deelstaat) Carles Puigdemont.

En er zijn informatieve beelden in verschillende talen, evenals de uitspraken van een getuige die  verzekert, “dat men ‘paniek’ zag bij de mensen”!. Een andere terrorist betrokken bij de video, aangeduid als ‘Abusalmán Al Andalusí’- ‘Abusalmán el andaluz’ - spreekt ook Spaans, maar met veel accent en de taal is moeilijk te begrijpen. Bedreiging: "Wij laten jullie nooit met rust, maar dan ook nooit."

Gedurende de video klinkt er een lied in het Frans, en eindigt die met beelden van de dader van de Barcelona-aanslag op La Rambla, Younes Abouyaaqoub, en van Mariano Rajoy, en de Koning.
0000Islas-canariaslogo-kopie-75.jpg


De comunidad musulmana (moslim samenleving) op Canarias wapent zich tegen de islamofobia

"In de mezquitas (moskeeën) adviseren wij,
dat men de islamfobie negeert”

CANARISCHE EILANDEN - dinsdag 23 augustus 2017 - Bedroefdheid, schaamte en bezorgdheid heersen in  het Zuiden van Gran Canaria: drie gemoedstoestanden,  die na de aanslagen in Catalonië heersen in de moslimgemeenschap die op de Canarische Eilanden verblijft. Naast angst, niet alleen slachtoffers van de terroristische dreiging worden; maar ook, dat de zogenoemde islamfobie van een deel van de burgers, hen zal afwijzen.

De Federación Islámica op Canarias heeft op woensdag 23 augustus deelgenomen aan een bijeenkomst op Tenerife in de plaats Los Cristianos uit solidariteit met de bevolking van Barcelona en als afwijzing van het terrorisme.
img_42076.jpg
                                  Mezquita (Moskee) in Zuid Gran Canaria.
De voorzitter van de regionale  Federatie, Tijani El Bouji, woonachtig op Tenerife, merkt op dat in het geheel op de Eilanden ongeveer 75.000 personen verblijven die de moslim religie aanhangen. Verdeeld over de westelijke provincie staan 45 mezquitas (moskeeën), op het eiland Tenerife en op La Palma
Federacion-Islamica-Canarias-Tijani-Bouji_EDIIMA20170823_0641_4.jpg

De voorzitter van de  Federación Islámica en Canarias (islamfederatie op Canarias), Tijani El Bouji.
Hoewel hij van mening is, "dat iemand vrij is om te zeggen wat hij wil," denkt hij dat de opmerkingen op de sociale netwerken met berichten die terroristische daden met de moslimgemeenschap gelijk stellen, komen van  uit een minderheid die de islam niet kent.

“Men moet de islam kennen, alvorens iemand te veroordelen die geen schuld heeft,” zo geeft Tijani El Bouji aan. Die bevestigt ,“in de mezquitas (moskeeën) raden wij aan, zich niets gelegen te laten liggen  aan de commentaren,” en dat men niet de gehele burgerij beoordeelt vanwege “twee personen.”

In dat opzicht zegt hij: "Ik ben er trots op, op Tenerife en op Canarias te zijn. De Canario’s zijn tolerant en godzijdank lijden we niet zo als wat men  daar op het Penínslula (Schiereiland = het vasteland van Spanje) lijdt, onder verwijzing naar, “de islamofobische daden die zijn geregistreerd in Sevilla, Granada en Fuenlabrada (zie: ).

Tijani El Bouji verzekert dat de samenleving zich niet gediscrimineerd voelt op de Archipel en dat die goed is geïntegreerd. Feit is, zo beweert hij, “dat de Federatie geen enkel geval van discriminatie is tegengekomen.”

Reden waarom hij niet begrijpt, wat ertoe geleid heeft dat geïntegreerde jongeren op deze manier mensen in koude bloede doden. “Er is geen reden in onze wetgeving, in het heilige boek, of in de woorden van profeten, welke je op deze manier mensen laat vermoorden.”

Naar zijn mening kan het zijn, dat deze jongeren niet hebben gevonden wie hen begeleidde en naar sociale netwerken gingen die volgens hem alleen haat en angst in de maatschappij zaaien. “Op de Canarische Eilanden beoefent niet iedereen  de Islam altijd zoals God beveelt, maar ik verwacht deze dingen niet van jonge mensen, omdat ze hier komen om hun levensstandaard te verbeteren. Dit heeft uitleg nodig, het is erg ingewikkeld om te begrijpen.”

Zo moeilijk te verklaren als de houding van de imam van Ripoll, die volgens één van de gearresteerden de bedoeling had zich in Barcelona op te offeren.

Tijani Bouji betoogt, dat een imam niet radicaliseert in de moskee, maar in het verborgene; en verzekert, “dat het de gemeenschap zelf is, die verantwoordelijk is voor  het tegenhouden van hem.”

Daarnaast wijst hij erop, dat alle moskeeën een voortdurende  samenwerking handhaven met de  staatsveiligheidsdienst. Reden waarom hij zich afvraagt, “waarom die imam niet is bewaakt en gecontroleerd zoals alle anderen.”
0000Islas-canariaslogo-kopie-77.jpg


Wordt de stroom van buitenlandse toeristen beïnvloed door de recente aanslagen in Spanje?

SPANJE - maandag 21 augustus 2017-  Spanje ontvangt al enkele jaren zogenoemde: ‘geleende toeristen’; vakantiegangers die van andere, onveilige landen naar Spanje komen om er veilig hun vakantie door te brengen. Dankzij de massale toestroom van deze ‘geleende’ buitenlandse toeristen  heeft Spanje de afgelopen jaren  keer op keer records in aantallen internationale vakantiegangers verbroken, met als hoogtepunt (tot nu toe) 75,3 miljoen toeristen in 2016.  Men verwachtte, dat dit aantal tot eind 2017 zou kunnen toenemen tot  84 miljoen, en Spanje aldus wereldleider zou kunnen worden wat betreft het aantal ,het land bezoekende toeristen.
Echter  de recente duivelse terroristische islam-aanslag in Barcelona, en de idem dito verijdelde aanslag in Cambrils, kunnen deze cijfers gaan beïnvloeden.

Het toerisme is een van de grootste (maar niet de grootste) economische motoren van Spanje,  waarin rechtstreeks ruim 3 miljoen personen werkzaam zijn en jaarlijks miljarden worden verdiend. Het toerisme is erg belangrijk voor veel delen van Spanje, met name langs de kust van de Middellandse Zee (de Levante),  op de Balearen,  en op de Canarische Eilanden.

als_de_moslim.gifislam_is_not_a_religion_of_peace_postcard.jpg
screenshot_483.png hqdefault-68.jpg
Al jaren neemt het aantal buitenlandse toeristen toe,  en elk jaar weer worden de records verbroken, met als laatste hoogste bezoekende aantal:  dat van 75,3 miljoen in 2016. Het gaat daarbij  deels om zogenoemde ‘geleende toeristen’, vakantiegangers die normaal gesproken naar andere landen zoals, bijvoorbeeld Turkije, Griekenland, Tunesië, of Egypte, zouden gaan maar die uiteindelijk (leve de Islam)  toch liever kiezen voor het ‘veilige’ Spanje.
roflbot2.jpg roflbot1.jpg
Maar zien de buitenlandse toeristen Spanje - na de recente terroristische, duivelse Islam-aanslag in Barcelona - een van Spanje’s meest bezochte steden - nog wel als een veilig land?

De kans is groot, dat veel vakantiegangers nu toch liever kiezen voor andere bestemmingen zoals bijvoorbeeld de Caraïbische Eilanden waar vooralsnog geen problemen te verwachten zijn met terrorisme. De kans is echter ook groot, dat de meeste toeristen zich niets gelegen laten liggen   aan dit soort aanslagen in Spanje, en gewoon naar de Spaanse toeristenbestemmingen blijven komen omdat ze niet willen zwichten voor de terroristische dreigingen van islam-barbaren.

Wereldleider
In  2016 heeft Spanje 75,3 miljoen buitenlandse toeristen mogen ontvangen, dat was een nieuw record. Voor 2017  had men al voorspeld dat dit aantal boven de 80 miljoen uit zou gaan komen, waarbij sommige studies aangeven dat het makkelijk tot de 84 miljoen zou kunnen toenemen  Zou dit laatste het geval zijn, dan kan Spanje de wereldleider in het toerisme worden, daar men in 2016 in de Verenigde Staten 80 miljoen toeristen ontving, en Frankrijk 83 miljoen buitenlandse toeristen verwelkomde; een aantal, dat het land ook dit jaar weer hoopt te halen.
Frankrijk is Spanje’s buurland en heeft eveneens te maken gehad met terroristische, duivelse moslim-aanslagen waardoor het toerisme een flinke teruggang heeft opgelopen, maar dat is van tijdelijke aard en van korte duur gebleken.
maxresdefault-79.jpg

moros-y-cristianos.jpg
Spanje staat iets soortgelijks te wachten. Veel deskundigen zijn van mening, dat de aanslagen in Barcelona en Cambrils een tijdelijke teruggang te zien zullen geven in de toeristenstroom, waarbij gedurende korte tijd minder buitenlanders naar Spanje zullen komen.
Men voorspelt echter, dat dit van korte duur zal zijn, en dat de toeristen daarna toch weer gewoon naar Spanje zullen reizen.
De vraag is alleen, of dat aantal zo hoog zal zijn, dat men eind 2017 alsnog kan zeggen, dat Spanje de wereldleider in het toerisme is, en Frankrijk en de Verenigde Staten achter zich heeft gelaten.
0000Islas-canariaslogo-kopie-53.jpg


Jihadistische bedreigingen aan het adres van Spanje in 2016 verdubbeld

SPANJE -  Net zoals na de overige aanslagen in Londen, en na de jihadistische aanslagen in Frankrijk, heeft Spanje na de recente gebeurtenissen  besloten het terrorisme-alarm niet te verhogen naar het hoogste niveau-5 maar het huidige nvieau-4  te handhaven, omdat er geen directe bedreigingen zijn aan het adres van Spanje, en er geen bewijzen zijn dat er aanslagen in Spanje gepland zijn. Toch heeft de balans over het terrorisme in Spanje aangegeven, dat de bedreigingen waarin Spanje genoemd wordt, sinds 2016 zijn verdubbeld.

Tot op heden is Spanje een Islamitische, terroristische aanslag bespaard gebleven. Dat is toch wel wat verwonderlijk gezien het feit dat Spanje een toeristische land is waar elk jaar meer dan 75 miljoen buitenlanders op vakantie komen. Alleen al de media-aandacht zou groot zijn. Mede dankzij de inspanningen van de Spaanse politie en andere instellingen die garant staan voor de veiligheid van Spanje, zijn aanslagen voorkomen.
kkkk.jpg

Dat wil niet zeggen dat er geen bedreigingen zijn aan het adres van Spanje. In 2016 is het aantal vermeldingen van Spanje ten opzichte van 2015 verdubbeld naar 43. Net zoals in 2015 waren de meeste vermeldingen gericht aan Al-Andalus (= Spanje) met een twintigtal vermeldingen terwijl dat aantal in 2011 nog slechts twee was. Ook de Spaanse enclaves in Marokko, de stadstaten Ceuta en Melilla, worden regelmatig genoemd door IS/Dáesh.

In het onderzoek wordt ook vermeld dat 204 Spanjaarden naar het buitenland zijn vertrokken om mee te doen aan de Islamitische strijd. De meeste van hen gingen naar Syrië en Irak. 20% van hen was Spanjaard, 65% had de Spaans/Marokkaanse nationaliteit, en 15% had  andere nationaliteiten;  30 van hen zijn reeds teruggekeerd naar Spanje, of zijn vertrokken naar andere landen, waarvan een deel in de gevangenis zit en de anderen in de gaten worden gehouden.

Kan een aanslag zoals de laatste tijd gepleegd ook gebeuren in Spanje? Ongetwijfeld , en moeilijk zal dat niet zijn, gezien het feit dat er in de badplaatsen genoeg mogelijkheden zijn. Vrachtwagens, bestelwagens of gewone auto’s kunnen ook in Spanje veel schade aanrichten maar gelukkig is dat nog niet gebeurd. Dat zal te maken hebben met het feit dat Spanje niet zo hoog op de lijst staat van ‘aanslag-interessante’ landen en dat de politie en de veiligheidsdiensten veel ervaring hebben met terrorisme in het land (denk aan de ETA) en men weet wat men moet doen om aanslagen te voorkomen.

Maar toch: "Islam rust niet, voordat de hele wereld Islam is", hoe 'vreedzaam' dan ook deze godsdienst pretendeert te zijn; allah akbar ook al bestaat die niet!

BRON: www.spanjevandaag.com


In verband met de jihadist heeft de Politie
tevens huiszoeking verricht in Vecindario

Men heeft een hut doorzocht
in een verlaten gebied tussen Vecindario en El Doctoral

VECINDARIO -   dinsdag 14 februari 2017 - Op dinsdag 14 februari 2017 heeft - na de arrestatie van een vermoedelijke jihadist in Las Palmas de Gran Canaria - de Politie een tweede huiszoeking verricht;  in dit geval in een ‘chamizo’ (hut met rieten dak) op een verlaten terrein in de gemeente Vecindario.

In de vroege ochtend van dinsdag 14 februari 2017 hebben veiligheidsagenten in de Calle Colombia in de stadswijk Guanarteme in de hoofdstad van Gran Canaria een woning doorzocht in aanwezigheid van de verdachte,  een 33-jarige Marokkaan die men beschouwt als uiterst geradicaliseerd.
daesh-spain-police-kfuD--620x349abc.jpg
                                                                  VIDEO:
http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2017/02/14/115598/detencion-yihadista-palmas-gran-canaria-1_p.mp4

                                                                   VIDEO:
http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2017/02/14/115607/policia-registra-domicilio-presunto-yihadista-barrio-guanarteme-1_p.mp4
Parellel daaraan  heeft men een krot  of  ‘chamizo’ doorzicht in de nabijheid van de Avenida de Las Tirajanas, tussen Vecindario en El Doctoral,  welk bouwsel ook verband houdt met dezelfde persoon.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft op dinsdag 14 februari  2017 laten weten, dat de gearresteerde illegaal in Spanje verblijft en dat men hem al in de gaten houdt sinds 2012, vanwege zijn potentieel gevaarlijke profiel.

Onlangs heeft men waargenomen dat zijn radicalisering ‘aanzienlijk is verhoogd’, tot aan het punt dat hij ‘ondubbelzinnig’ heeft laten weten een grote aanslag te zullen plegen  ‘met een grote uitwerking,’ vanwege zijn  'openlijke haat tegen de westerse cultuur,”  zo verzekert de Spaanse  overheid.

Bovendien had hij al een fundamentalistisch uiterlijk aangenomen, zowel in fysieke verschijning  in de manier waarop hij zich kleedde, en had hij zijn radicalisering uitgebreid tot zijn directe omgeving, met inbegrip van familieleden, die hij niet alleen religieuze bekering had opgelegd, maar ook de goedkeuring voor het uitvoeren van de meest rigoureuze maatregelen.
000islas-canariaslogo-621.jpg


De Politie verricht huiszoeking
bij vermoedelijke jihadist
in de stadswijk Guanarteme

De rechercheurs bevestigen dat hij uiterst geradicaliseerd is en bereid tot het plegen van aanslagen

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag 14 februari 2017 - Agenten van de Policía Nacional (Rijkspolitie) hebben op dinsdag 14 februari 2017 in Las Palmas de Gran Canaria in de stadswijk Guanarteme, in de Calle Colombia nr. 39, huiszoeking verricht in woning van een Marokkaan die men gearresteerd heeft als vermoedelijke jihadist.

De rechercheurs zijn van mening, “ dat de gearresteerde, een potentiële bedreiging vormt  voor de nationale veiligheid, met de duidelijke intentie om een grote terroristische aanslag te plegen met grote uitwerking.”
2017-02-14-photo-00000053-9_g.jpg

                                                            VIDEO-FRAGMENT
http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2017/02/14/115589/yihadista-calle-colombia-1_p.mp4
84473.jpg
2017-02-14-photo-00000050-6_g.jpg 2017-02-14-photo-00000051-7_g.jpg
2017-02-14-photo-00000052-8_g.jpg 636226755956584129w-11_g.jpg
De huiszoeking heeft plaatsgevondem in aanwezigheid van de verdachte en onder toezicht van  de officier van Justitie van de Centrale Instructierechtbank van het Nationale Gerechtshof.
636226755981855967w-12_g.jpg img-20170214-wa0000-1-10_g.jpg
jih.jpg

Talrijke medewerkers en voertuigen van de Politie hebben op dinsdag 14 februari 2017 het gebied afgezet in een operatie die verassing en verwachting heeft gewekt bij de bewoners van  deze volkswijk.
636226756009311791w-13_g.jpgHet onderzoek heeft aangetoond dat de gearresteerde een uitgebreide activiteit ontplooide  op de sociale netwerken, via welke hij jihadistische inhoud publiceerde welke de terroristische Islam Staat (IS, of DAESH) steunde, door gewelddadige video’s te delen met verheerlijking van het martelaarschap, openlijk instemmend met het plegen van terreuraanslagen, waarbij hij zelfs poseerde met zijn vrouw en jongste zoon met op de kleding die ze dragen symbolen van terroristische organisatie met steekwapens.

Al deze activiteiten zijn door de gearresteerde uitgevoerd met behulp van diverse technieken om op het netwerk zijn identiteit te maskeren.

De politie heeft drie dozen met  documentatiemateriaal aangetroffen na zes uur huiszoeking  in de woning van de vermeende jihadist. De huiszoeking is begonnen om 08:00 uur en heeft geduurd tot 14:00 uur
In de loop van de ochtend is een vrouw de zich bedekt had met een hiyab negro (zwarte hijab = hoofddoek) en een kind in haar armen droeg, geëscorteerd door politieagenten  van de locatie weggevoerd in een politieauto.
Nadien hebben diverse agenten drie dozen en tassen met documentatiemateriaal meegenomen voor onderzoek.
Om 14:00 uur is de gearresteerde die zijn gezicht bedekt had met een sportjack, geëscorteerd door politieagenten, afgevoerd.

Sinds 2015, het jaar waarin het ministerie van Binnenlandse Zaken het Nivel de Alerta Antiterrorista (NAA) (Antiterrorisme-niveau) heeft verhoogd naar Fase-4, hebben de Strijdkrachten en Veiligheidsdiensten 188 jihadistische terroristen gearresteerd.

Dit is de tweede arrestatie die is verricht in Las Palmas de Gran Canaria van een vermoedelijke jihadist in minder dan een maand tijd, na het optreden van de Guardia Civil in  de hoofdstedelijke wijk San Juan.
000islas-canariaslogo-619.jpg


Gevangenis voor gearresteerde
wegens verheffen terrorisme

De gearresteerde maakte gebruik van een pseudoniem
om op een bekend sociaal netwerk propagandamateriaal te verspreiden van diverse jihadistische groeperingen

MADRID - De rechter van net Nationale Gerechtshof, Fernando Andreu, heeft op donderdag 19 januari 2017 onvoorwaardelijk gevangenis bevolen voor de 30-jarige  Marokkaan die op maandag 16 januari 2017 is gearresteerd in  Las Palmas de Gran Canaria voor het op de sociale netwerken verheffen van terrorisme.

Zoals Justitiële bronnen hebben laten weten, heeft de rechter deze beslissing genomen na het verhoor op donderdagochtend 19 januari 2017, hoewel zij niet hebben meegedeeld  van welke misdaden de 30-jarige, in Las Palmas de Gran Canaria gearresteerde Marokkaan  wordt beschuldigd.
guardia-civil-registra-vivienda-detenido-36_g.jpg guardia-civil-registra-vivienda-detenido-37_g.jpg
                         Telde, Gran Canaria op maandag 16 januari 2017.
detenido-palmas-marroqua-enaltecimiento-54_p.jpg detenido-palmas-marroqua-enaltecimiento-53_g-1.jpg guardia-civil-registra-vivienda-detenido-38_g.jpg
De gearresteerde bediende zich  van een pseudoniem om op een bekend sociaal netwerk  propagandamateriaal te verspreiden van diverse jihadistische groeperingen, daarmee  de ideologie steunend, evenals de uitvoering van terroristische acties in het conflictgebied.

Concreet toonde de gearresteerde in deze campagne van verspreiding van jihadistisch materiaal zijn expliciete steun aan de ideologie en aan terroristische acties die zijn uitgevoerd door de Jabhat Fatah al Sham-groep.

Agenten van de Guardia Civil bestuderen nu de drie dozen en de tas welke men - na vier en een half uur huiszoeking - heeft aangetroffen in de woning van de gearresteerde, evenals de elektronische apparatuur  die hij gebruikte voor toegang tot het Internet  en het publiceren van boodschappen  op de sociale netwerken; om vast te stellen of het gaat om een proces van zelf radicalisering,  en of de gearresteerde connecties had  met een bredere structuur.

Volgens de onderzoekers vervullen Internet en de sociale media een hoofdrol voor het verspreiden van de jihadistische ideologie en voor het werven van aanhangers van terroristische groeperingen 

In feite vormt dat de eerste stap in het proces van radicalisering en rekrutering van aanhangers die soms geïntegreerd zijn in de strijdbaarheid van terroristische groeperingen in het buitenland, of die gebruikt worden voor acties als zelfstandige daders, de zogenoemde  ‘lobos solitarios’ ('lone wolves’- ‘alleenstaande wolven’).

In totaal zijn door de Strijdkrachten  en Veiligheidsdiensten van de Spaanse Staat, 182 jihadisten gearresteerd sinds het Ministerie van Binnenlandse Zaken in 2015 het antiterroristische niveau heeft verhoogd naar fase 4.
zzzslas-canariaslogo-51.jpg

De op Gran Canaria gearresteerde,
vermoedelijke Jihadist, is  op 17 januari 2017 overgedragen aan het Nationale Gerechtshof

De gedelegeerde van de Spaanse Regring op Canarias, Mercerdes Roldós verzekert dat men zal doorgaan met het onderzoek om vast te stellen of de gearresteerde al dan niet alleen handelde

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA- dinsdag 17 januari 2017 - De op dinsdagochtend 17 januari 2017 in de stadswijk San Juan in de hoofdstad van Gran Canaria gearresteerde, vermoedelijke Jihadist, is dezelfde dag nog overgedragen aan het Nationale Gerechtshof; zo is meegedeeld door de gedelegeerde van de Spaanse Regering op Canarias, Mercedes Roldós, die heeft laten weten,  dat het onderzoek door de Guardia Civil zal doorgaan;  om vast te stellen, of de gearresteerde al dan niet alleen handelde, en dat het gaat om een geval van individuele radicalisering, en of er een verbinding is met andere islamitische activisten.
000000-2.jpg

Volgens de door Roldós verstrekte gegevens, beantwoord de gearresteerde aan de initialen A. Z., en is het een 30-jarige jongeman van Marokkaanse afkomst die is gearresteerd op dinsdagochtend 17 januari 9017, zoals de gedelegeerde van de Spaanse Regering heeft laten weten aan de  persmedia.

01a-1.jpg01-7.jpg 01a-2.jpg
1-49.jpg 2-36.jpg
3-36.jpg 3a-3.jpg 5-31.jpg"Momenteel is men overgegaan tot het onderzoeken van apparaten die zijn gebruikt om verbinding met het Internet te maken, maar zolang men het in beslag genomen materiaal niet heeft kunnen onderzoeken, kunnen we niet weten of hij al dan niet alleen is opgetreden,” aldus Roldós.
23a.jpgDe op dinsdagochtend 17 januari 2017 in de stadswijk San Juan in de hoofdstad van Gran Canaria gearresteerde, vermoedelijke Jihadist; die  op dezelfde dag nog, is overgedragen aan het Nationale Gerechtshof.

6-88.jpg 8-24.jpg
9-21.jpg 10-20.jpg
11-15.jpg 13-18.jpg

16-14.jpg
15-12.jpg
14-17.jpg 16a.jpg
17-14.jpg 18-9.jpg 18a.jpg 18b.jpg
23b.jpg
23c.jpg 23e.jpg 23f.jpg
23a-1.jpg 23b-1.jpg 23aa.jpg
24-6.jpg  245a.jpg 24ee.jpg

In elk geval, heeft Roldós gewezen op de effectiviteit en de professionaliteit van de agenten van de Guardia Civil. "Dit is het resultaat van de controle die is verricht  door het netwerk van Ministerie van Binnenlandse Zaken sinds het Ministerie in 2015 het beveiligingsniveau verhoogd heeft naar niveau 4, vanwege jihadistische dreiging." Roldós  heeft eraan herinnerd,  dat sindsdien in geheel Spanje 182 mensen zijn gearresteerd met betrekking tot deze vorm van terrorisme.
24i.jpg 24k.jpg 26-4.jpg
27-6.jpg 28-5.jpg
29-5.jpg 30-8.jpg
40-1.jpg 31-5.jpg
32-3.jpg 33-3.jpg Men overgegaan tot het onderzoeken van apparaten die zijn gebruikt om verbinding met het Internet te maken...
33a-1.jpg 34-2.jpg

37-1.jpg 39-2.jpg 36-1.jpg“Dit is een bedreiging die we niet alleen in Spanje hebben, maar in de gehele wereld en daarom is de aanhouding van deze persoon een goed bericht,” zo heeft de gedelegeerde toegevoegd die bovendien, de  centrale rol van de veiligheidsdienst op Canarias heeft benadrukt waar de voornaamste bron van inkomsten het toerisme is.”
zzzslas-canariaslogo-41.jpg


Daags voor de jaarwisseling heeft de Politie in Madrid een zware, terroristische aanslag weten te voorkomen

SPANJE - donderdag 5 januari 2017 - Het Politie-onderzoeksteam in Madrid is er zeker van. Met de aanhouding van de twee jihadisten op 28 december 2016  hebben  de agenten een aanslag van zwaar kaliber, en in de stijl van die welke plaatsgevonden heeft in Turkije, weten  te voorkomen. Het positieve is dat twee van de vijf verdachten zijn aangehouden; maar het negatieve is, dat er drie verdachten wisten te ontkomen en bewapend zijn met pistolen en een Kalasjnikov machinegeweer.

Op 28 december 2016 heeft de politie van Madrid de verdachten Edrissa Ceesay Sanuwo en Samer Sennouni Mouh weten aan te houden, omdat ze van plan waren een aanslag te plegen in de hoofdstad van Madrid. De radicale groep bestond echter uit vijf personen waarvan er dus nog drie op vrije voeten zijn en waarnaar gezocht wordt. Deze drie  verdachten, zie:   http://www.diariosur.es/nacional/201701/04/yihadistas-kalashnikov-planeaban-grave-20170104015901-rc.html
zijn in het bezit van diverse wapens waaronder een machinegeweer en munitie.
8effabf28dd7756373a7d4ded7966db4.jpgDe vijf verdachten kwamen regelmatig samen in een hut ‘la caseta’ ten zuiden van Madrid waar de politie ook munitie heeft gevonden voor een AK-47 machinegeweer. Daarnaast zijn er video’s aangetroffen  waaruit zou moeten blijken dat het vijftal van plan was een grote aanslag te plegen in Madrid, aldus de onderzoeksrechter. In die video’s wordt expliciet gesproken over monumenten en plaatsen in Madrid maar niet over wanneer dat zou moeten gebeuren. Wat wel overduidelijk is, is het feit dat het jihadisten zijn want er wordt in de video’s gesproken over Dáesh en de typische zwarte vlag is regelmatig te zien.

Daarnaast is gebleken dat de groep jongeren op 12 oktober 2016 een ontmoeting heeft gehad met een wapenhandelaar waarbij zesduizend euro is geboden voor vier machinegeweren en munitie. Het is niet helemaal duidelijk, of aankoop heeft plaatsgevonden;  de politie denkt echter van niet, want het bedrag dat de terroristen wilden betalen was waarschijnlijk niet hoog genoeg.

Al met al heeft de politie tot nu toe weliswaar een aanslag weten te voorkomen in Madrid maar is het gevaar nog niet helemaal voorbij, daar drie van de vijf radicale jongeren nog steeds op vrije voeten zijn. Uiteraard doet de politie er alles aan om deze mogelijke terroristen zo snel mogelijk te op te sporen.

zzzislas-canariaslogo-kopie-67.jpg


Zo voert Spanje strijd tegen het jihadistische terrorisme: met 186 aanhoudingen sinds 2012

SPANJE - woensdag 19 oktober 2016 -  Men leest er regelmatig over en vaak is het nieuws in de Spaanse kranten, de strijd van de Spaanse politie en speciale veiligheidsdiensten tegen het terrorisme. Op de internetpagina van het Ministerie van Binnenlandse Zaken staat een hoofdstuk getiteld: ‘Lucha contra el terrorismo’, waarop men twee overzichtsgrafieken heeft geplaatst. Hierop is te zien waar, hoe, en hoeveel mensen er gearresteerd zijn en tijdens politieacties in het land.

Zo kan men zien, dat er sinds 2012 maar liefst 186 personen zijn opgepakt die direct te maken hadden met de terroristische strijd van de jihad.
terrorisme5.jpg In 2016 wist de politie tijdens 24 acties in totaal 47 personen op te pakken voor betrokkenheid bij het terrorisme omdat ze of klaar waren voor de strijd, propaganda verspreiden of mensen ronselden voor onder andere IS.
terrorisme3.pngSinds 2012
Op de infografiek over de strijd tegen het terrorisme sinds 2012 is te zien dat er in Barcelona tijdens 22 acties 50 personen werden gearresteerd terwijl er in Madrid 8 acties werden gehouden met 26 arrestaties tot gevolg. Als derde op de rij staan de Spaanse enclaves in Afrika Ceuta met 11 acties en 24 arrestaties en Melilla met 10 politieacties en 21 personen die gearresteerd werden. Verder is te zien dat er in Valencia 9 acties plaatsvonden met evenzoveel arrestaties en in Alicante 3 acties van de politie met 7 arrestaties. In Girona waren er 5 politieacties met 6 arrestaties tot gevolg en in Málaga 4 acties met evenzoveel arrestaties.
terrorisme4-1.png

In 2016
Dit jaar waren er in totaal 24 politieacties met 47 personen die gearresteerd werden voor activiteiten die met het terrorisme te maken hadden. De regio Madrid staat met 3 acties en 10 gearresteerden bovenaan de lijst gevolgd door Ceuta met 4 politieacties en 6 arrestaties. Ook Alicante staat hoog op de lijst met 2 acties en 6 arrestaties gevolgd door Valencia met 3 acties en 4 arrestaties, net zoveel als in Barcelona.

Al met al, wil het Ministerie van Binnenlandse Zaken met deze publicaties laten zien dat men niet stilzit en er regelmatig arrestaties plaatsvinden waardoor de veiligheid in Spanje gewaarborgd wordt .


Weer DÁESH-aanhangers opgepakt in Spanje
voor het verspreiden van IS-propaganda

BARCELONA – donderdag 29 september 2016 - De Spaanse politie heeft in samenwerking met Duitse en Belgische collega’s vijf vermoedelijke leden opgepakt van een groep die online propaganda heeft gemaakt voor de IS  Er zijn twee personen in Barcelona en een in Ceuta gearresteerd voor het verspreiden van IS-propaganda op internet. Daarnaast heeft men een persoon in Brussel gearresteerd en een verdachte in het Duitse Wuppertal.

Volgens de politie vormden deze vijf personen samen een cel die beschikte over een perfect georganiseerde structuur om propaganda te voeren voor de IS. Via verschillende websites en een Facebook-pagina genaamd 'Islam en Español'  heeft men de betrokken personen kunnen achterhalen . De Facebook-pagina is beheerd in België en Duitsland en heeft IS -propaganda verspreidt onder de 32.500 leden die de pagina volgden.

islam1a
Het vijftal is nu beschuldigd voor het rekruteren van mensen voor de jihad en van het aanzetten tot het plegen van aanslagen.
zzzislas-canariaslogo-429.jpg


Terrorisme-deskundigen nemen een stijging waar van jihadistische berichten en video’s in het Spaans

SPANJE - woensdag 31 augustus 2016 - Volgens Spaanse terrorisme-deskundigen en Spaanse inlichtingendiensten, hebben de berichten van de Islamitische Staat (IS) een meer Spaans karakter gekregen door meer teksten vertaald naar het Spaans uit te geven en video’s te publiceren met Spaanse ondertiteling. Volgens de deskundigen is er een toename van propaganda gericht tegen Spanje en de Spanjaarden en zou dit kunnen wijzen op mogelijke aanslagen.

Naast een stijging in IS-propaganda teksten vertaald naar het Spaans en uitgebrachte video’s met Spaanse ondertiteling worden het land Spanje en de Spanjaarden ook steeds meer genoemd in de berichten. Het gaat zelfs zo ver, dat de terroristen zich bezighouden met de politieke situatie in Spanje en informatie verstrekken over het proces van de vorming van een regering, of eventueel nieuwe verkiezingen en welke invloed dat heeft op de acties van IS.
is5a.jpgPropaganda
De IS-propaganda is hoofdzakelijk gericht op de volgers van de Islamitische Staat die in Spanje aanwezig zijn en kan eventueel leiden tot een mogelijke terroristische actie van eenlingen of groepen terroristen. Volgens de experts zijn de mogelijke doelwitten plaatsen waar veel mensen op een locatie aanwezig zijn, politieagenten, christenen, joden en homoseksuelen. Daaronder vallen onder andere ook trein- en busstations, luchthavens, recreatieparken, muziekfestivals maar ook toeristische gebieden, badplaatsen en monumenten in grote steden. Sinds maanden is de politie alom meer aanwezig en worden er veel controles uitgevoerd.

De recente aanslagen in Orlando op 13 juni, Nice op 14 juli en Normandië op 26 juli 2016 hebben laten zien dat de propagandamachine van de IS werkt en effectief kan zijn om eenlingen, of groepen jihadisten op te roepen tot actie. Daarbij mag men volgens de IS elk middel gebruiken wat de volgers voorhanden hebben, zoals vrachtwagens, bommen, messen, bijlen, pistolen, enz.

Spaanse terroristen.

Sinds de aanslag in 2004 op een trein in Madrid  hebben de autoriteiten ruim 181 acties uitgevoerd tegen islamitische terroristen waarbij 692 mensen zijn gearresteerd. Alleen al in 2016 zijn 15 succesvolle politieacties uitgevoerd waarbij tientallen individuen zijn aangehouden.

Daarnaast weten de Spaanse inlichtingendiensten, dat er tenminste 186 Spanjaarden, of residenten in Spanje, naar Syrië of andere gebieden zijn gereisd. Van hen zijn minstens 31 personen overleden, zijn er 25 teruggekeerd naar Spanje van wie er 15 in de gevangenis zitten en 10 vrij rondlopen maar in de gaten worden gehouden. De rest van deze personen kan nog in de door IS gecontroleerde gebieden aanwezig zijn, of op de een of andere manier naar Spanje, of een ander land zijn gereisd.
zzzislas-canariaslogo-243.jpg


Spanje gaat vanwege DAESH (ISIS),
de beveiliging in toeristische gebieden
nog meer verhogen

SPANJE - donderdag 28 juli 2016 -  Ondanks het feit dat er, gelukkig, nog steeds geen definitieve dreigingen van jihadistische aanslagen in Spanje lijken te zijn, neemt de Spaanse Regering toch weer extra maatregelen om het gevaar van terroristen - moslim-fanatici en individuele gekken - tegen te gaan.

Na de recente aanslagen in Frankrijk, Duitsland en Turkije is gebleken dat IS-terroristen andere manieren hebben gevonden om hun terreur te verspreiden en uiteraard wil Spanje koste wat kost voorkomen, dat soortgelijke aanvallen plaatsvinden in het toeristisch drukke Spanje.
politie19a.jpgSpanje zal dit jaar rond de 70 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen, waarbij dan ook nog eens de Spanjaarden zelf moeten worden opgeteld die voor de vakantie in eigen land naar de overvolle kustplaatsen afreizen; in het bijzonder, in de traditionele vakantiemaand augustus.

Spanje zou aldus een potentieel doelwit voor een IS of jihadistische aanslag kunnen zijn, maar de Spaanse beveiligingsdiensten hebben, op de gebruikelijke bedreigingen na, vooralsnog geen duidelijke aanwijzingen dat er aanslagen gepland staan voor Spanje.
zzzislas-canariaslogo-13.jpg


Spanje verhoogt het terreuralarm niet
maar gaat wel meer controleren
na aanslag Nice

SPANJE - zaterdag 16 juli 2016 - De Spaanse Regering heeft besloten het terreuralarm niet te verhogen van niveau 4 naar 5, het hoogste terreuralarm in het land. Wel heeft men aangegeven nog meer politie naar de toeristische plaatsen te sturen om te controleren en de veiligheid te waarborgen. Er zal daarnaast ook nog meer gecontroleerd gaan worden bij vliegvelden, bus-, metro- en treinstations en op wegen.

Spanje heeft sinds de aanslagen in november 2015 in Parijs al te maken met een niveau van terreuralarm-4 en dat is ook na de andere aanslagen, waaronder die in Brussel en Istanbul, niet veranderd naar het hoogste niveau: 5. Vooralsnog zijn er in Spanje geen extra veiligheidsmaatregelen getroffen, maar moet men wel rekening houden met meer politie op straat, bij belangrijke monumenten en plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, en uiteraard bij de treinstations, metrostations en luchthavens in het land.
terrorisme2a.jpg

Terreurdreiging alarmfase 4- of wel code rood- houdt in, dat er meer surveillance plaatsvindt op straat en op belangrijke plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen. Terreurdreiging alarmfase 5 -of code zwart - is het hoogste niveau , waarbij het leger in staat van paraatheid komt omdat men informatie heeft dat er een aanslag gaat plaatsvinden. Op dit moment is daar voor de Spaanse Regering nog geen sprake van en dus blijft het vooralsnog bij terreurdreiging alarmfase 4, en dat zal waarschijnlijk de hele zomer zo zijn.

Al meerdere keren hebben terroristische groeperingen zoals Dáesh (ISIS) gedreigd met aanslagen in Spanje, maar tot nu toe zijn daar nog geen concrete aanwijzingen voor bij de Spaanse autoriteiten. Dreigen en bang maken kan iedereen, maar het concreet uitvoeren van aanslagen is moeilijker en daar zijn nu nog geen aanwijzingen voor in Spanje.
ZZZZislas-canariaslogo-kopie-65.jpg


Veiligheidsdiensten zouden sinds 2011 tien aanslagen in Spanje hebben voorkomen

SPANJE  - zaterdag 28 mei 2016 - Net zoals andere landen hebben islamitische terroristen Spanje in het vizier om er aanslagen te plegen. Tot nu toe is dat niet gebeurd maar door alle bedreigingen aan het adres van Spanje - het aloude Al Andalus - zijn de Spaanse veiligheidsdiensten in opperste staat van paraatheid; zo zouden ze sinds 2011 minstens tien terroristische aanslagen in Spanje hebben voorkomen.

In 2016 heeft Spanje tot eind maart  maar liefst 24 bedreigingen ontvangen afkomstig van Dáesh (de Islamitische Staat in Irak en de Levant) ) en hun bondgenoten van Al Qaida in de Islamitische Maghreb  (meestal AQMI, via het Frans: al-Qaïda au Maghreb islamique)  een islamitische militante organisatie.
Veel van deze bedreigingen aan het adres van Spanje zijn niet meer meer dan propaganda; maar neemt niet weg, dat de Spaanse veiligheidsdiensten het serieus nemen.
terorisme1a.jpgAchter de schermen wordt dan ook hard gewerkt aan het in Spanje voorkomen van terroristusche aanslagen. Zo staat in dagblad ‘La Vanguardia’ te lezen, dat veiligheidsagenten minstens 10 aanslagen hebben voorkomen gedurende de laatste 5 jaar. Het zijn agenten van de Guardia Civil, de Policia Nacional en de regionale politiekorpsen: Mossos d’Esquadra in Catalonië ,en Ertzaintza in Baskenland die dag en nacht werken aan de veiligheid in Spanje.

Er zijn regelmatig mensen opgepakt die in Spanje potentiële terroristen ronselen. Ook zijn er in Spanje grote partijen wapens en legerkleding in beslag genomen tijdens diverse politieacties. Volgens de veiligheidsdiensten strijden er ongeveer 100 Spanjaarden mee met DAESH (IS).

Veel aanslagen zijn voorkomen kunnen worden omdat degenen die deze wilden plegen, voortijdig zijn opgepakt door goed speurwerk van de samenwerkende politiediensten.
Een van die gevallen is de aanhouding op 17 augustus 2011 in Cádiz van Al Shumuk. Hij wilde door het vergiftigen van waterreservoirs bij campings de “ongelovigen” de wereld uit helpen.

Een ander geval is de aanhouding van Sham in 2013, de leider van een terroristische cel die minstens 35 strijders naar Syrië stuurde onder wie ook enkele Spanjaarden die later hebben deelgenomen aan zelfmoordacties. Ook plande men meerdere aanslagen in Spanje maar dat kon gelukkig voorkomen worden. Kort na de aanslagen in 2015 in Parijs wist de politie in Ceuta - een groot broeinest voor terrorisme - twee broers aan te houden die al in een ver stadium waren om zelfmoordaanslagen te plegen in Spanje.

Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden van terroristische aanslagen die door de veiligheidsdiensten konden worden voorkomen.
Nu maar hopen, dat het rustig blijft in Spanje en andere Europese landen en dat politie en veiligheidsdiensten maar verder mogen gaan met goed speurwerk.
zzzzzzzislas-canariaslogo-553.jpg


Zijn de stranden en toeristenoorden in Spanje
nu mogelijk doelwit van DAESH?

SPANJE - donderdag 21 april 2016 - Volgens Italiaanse en Duitse veiligheidsdiensten kan men Spanje beter mijden tijdens de vakantie in 2016.  Volgens berichten in onder andere de Britse ‘Daily Mail ‘en diverse andere dagbladen zouden terroristen van DAESH (IS) op zoek zijn naar makkelijke doelwitten, waarbij gedacht wordt aan stranden in Europese toeristenoorden waar veel mensen aanwezig zijn.

Volgens de veiligheidsdiensten van o.a. Duitsland en Italië zullen stranden en drukke toeristenoorden langs de Spaanse, Franse en Italiaanse kusten mogelijke doelwitten kunnen zijn van IS-terroristen. De terroristen kunnen daarbij slinkse methoden gebruiken om zich tussen het zonnebadende publiek  te mengen en bommen plaatsen onder strandligbedden, bij strandkiosken, of op andere plaatsen door het dragen van bommenvesten door ‘ijs- en t shirt-verkopers’. In Duitsland wordt ook gesproken van aanslagen met gebruik van machinegeweren bij drukke stranden. Iets soortgelijks is in 2015 voorgevallen  op een strand in Tunesië waarbij 38 personen om het leven zijn gekomen. Deze mensen verbleven toen in een etablissement van een Spaanse hotelketen.
stranden.jpg                         Islam rust niet voordat de gehele wereld islam is... hatsikidee!
De Italiaanse veiligheidsdiensten zeggen, dat ze vermoedens hebben over dreigingen, wat ze vernomen hebben van bronnen uit Afrika. De financiële situatie binnen DAESH (IS) wordt steeds nijpender,  waardoor IS-strijders makkelijker doelwitten zoeken zoals toeristenoorden en stranden. Volgens de inlichtingen zouden leden van de BokoHaram-beweging -  die nauwe banden met IS onderhouden - op stranden gestationeerd worden, omdat deze mensen vaak de juiste papieren hebben om naar Europa te reizen als zakenmensen.

In de tweede volle week van april 2016  is een man gearresteerd op Mallorca die verdacht is lid te zijn van een IS-cel op het eiland. Of dit te maken heeft met de mogelijkheid dat deze IS-cel ook daadwerkelijk aanwezig is op Mallorca. of op andere plaatsen in Spanje, is nog maar de vraag. Er worden in Spanje wekelijks mensen gearresteerd vanwege betrekkingen met IS-terroristen. Spanje heeft voorlopig nog geen extra maatregelen genomen en het land bevindt zich nog steeds in Alarmfase-4, die is ingesteld na de aanslagen in Parijs en Brussel.

De Spaanse veiligheidsdiensten laten wetem,  nog geen concrete aanwijzingen te hebben inzake mogelijke aanslagen op Spaanse stranden; is dat wel het geval,  dan zal men overgaan tot Alarmfase-5, waarbij ook het leger kan worden ingezet.
De Nederlandse en Belgische autoriteiten hebben voorlopig nog geen negatief reisadvies afgegeven voor landen als Spanje, Frankrijk en Italië aangezien er geen concrete aanwijzingen zijn voor mogelijke aanslagen.
zzzzzzzislas-canariaslogo-418.jpg


De Islam in Spanje doorgelicht :
Twee miljoen muzelmanes (moslims),
1400 gebedscentra, 6% met radicale boodschap

SPANJE - maandag 11 april 2016 - Spanje telt bijna twee miljoen personen die de religión musulmana (het moslim-geloof) aanhangen; een religieuze groepering, die in de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt.

Inclusief honderden particuliere centra, zijn er ruim 1.000 gebedscentra verdeeld over het gehele Spaanse grondgebied. Volgens door de Spaans persmedia geraadpleegde bronnen wordt in minstens 6% daarvan radicale boodschappen verspreid, wat is tegenstelling is met de officiële lezing van de vertegenwoordigers van de  comunidad islámica (islam-gemeenschap)
islamespaa.jpgEen religieuze groepering, die in de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt... van 1.300.000 naar bijna 2.000.000.
laUnindeComunidadesIslmicasdeEspaa.jpg
Volgens de Estudio Demográfico de la Población Musulmana (Demografische Studie van de (islam-bevolking)  door de Unión de Comunidades Islámicas de España (UCIDE) (Unie van islam-gemeenschappen van Spanje) en het Observatorio Andalusí, bestaat het aantal musulmanes (moslims) uit 1.887.906 personas.  Dat zijn 29.497 musulmanes  (moslims) meer dan in 2014, een toename van 1,655. Alleen al in de afgelopen vijf jaar zijn er 300.000 musulmanes (moslims) meer in Spanje.

Vooral het aantal Spanjaarden dat de religie van de Corán (Koran) aanhangt, is toegenomen, hetzij doordat men de Spaanse nationaliteit heeft verkregen, of doordat men in Spanje is geboren. Ook is er druppelsgewijs een aantal mensen, dat sinds de jaren ‘60, deze religie is gaan omarmen, wat momenteel 22.880 personen zijn.
In 2015 is het aantal musulmanes (moslims) met de Spaanse nationaliteit toegenomen met 8,4% (tot 779.080 personen), terwijl het aantal musulmanes (moslims) afkomstig uit andere landen is afgenomen met 2,7% (hoewel deze de meerderheid vormen met 1.108.826 personen).
Poblacion2013.jpgMUSULMANES ESPAÑOLES (Spaanse moslims)
Zij komen vooral uit Marokko, Pakistan, Algerije, Senegal en Nigeria, en hun aanwezigheid groeit vooral in Melilla, Murcia, Baskenland, Alicante, Almería, Cádiz, Cuenca, Granada, Huelva en Palencia. In  de jaren ’40 is een immigratie van musulmanes (moslims) op gang gekomen, van wie de nakomelingen nog steeds in Spanje wonen. Ruim de helft van de Spaanse musulmanes (moslims) (433.030 personen), zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen  die op Spaans grondgebied zijn geboren.

De Deelstaten die de grootste aantallen musulmanes (moslims) tellen zijn:
- 510.481 Catalonië,
- 300.460 Andalusië,
- 278.976 Madrid;
- 200.572 Comunidad Valenciana.
De meeste wonen in de gemeenten: Barcelona, Ceuta, Madrid en Melilla, gevolgd door Badalona, Cartagena, El Ejido, Málaga, Murcia, Terrassa, Valencia en Zaragoza. Steden met mindere aantallen zijn:  Orense, Zamora en Palencia.

De Comisión Islámica de España )(Cie) (Spaanse Islamitische Commissie) die wordt voorgezeten door Riay Tatary, becijfert dat er in Spanje rond 1.200 plaatsen van aanbidding zijn, waarvan slecht 12 nieuwgebouwde mezquitas (moskeeën), waaronder:

- 2 in Madrid - de centrale van Tetuán en die van de M-30,
- 1 in Valencia,
- 3 in Málaga,
- 1in Granada,
- 2 in Ceuta,
- 2 in Melilla,
en de overige zijn winkelpanden, of appartementen die zijn aangepast als gebedshuis.

MEZQUITAS (Moskeeën)
Op haar beurt becijfert in juni 2015 de waarneming van religieus pluralisme in Spanje (wat ressorteert onder de Spaanse Regering) in totaal 1.334 gebedslocaties. Dit gegeven betekent  21% te zijn van  het totaal aan gebedslocaties van alle religies die in Spanje vertegenwoordigd zijn.
De door de Spaanse pers geraadpleegde bronnen van terrorismebestrijding laten weten, dat dit cijfer aan legale gebedslocaties echter ongeveer 1.400 is. Daartoe rekent men ook particuliere panden, winkels, kelderruimten, garages…
De deskundigen in terrorismebestrijding schatten  in, dat in minimaal 6% daarvan men radiale boodschappen verspreidt,  het gaat om een minderheid, maar het  betreft wel iets meer dan 80 centra in Spanje.

4176353.jpgDeze radicale boodschappen neemt men voornamelijk waar op het moment dat men politieke uitlatingen doet en internationale conflicten analyseert, zo merken de bronnen op. In elk geval hebben de gebedshuizen en mezquitas (moskeeën) minder invloed gekregen als het aankomt op het radicaliseren van hun gelovigen, door toename van de invloed van het Internet ej de sociale netwerken, die de huidige focus vormen van werving en verspreiding van jihadistische ideeën.

"RADICALES, NO VIOLENTOS" (Radicaal, niet gewelddadig)
“Men kan spreken van radicale boodschappen niet van gewelddadige,” zo waarschuwt  Tatary, die van mening is, dat het een ‘vergissing’ is te spreken van percentages die deze kwesties benaderen en hij ziet de relatie tussen Islam en terrorisme als onjuist: “95% van de muselmannen (moslims) bestaat uit mensen die voor iedereen het beste willen.”

Zo heeft Tatary zich uitgelaten over het terroristische geweld in  januari 2016: "De bescherming en de waarde van het menselijk leven, evenals het duidelijke en expliciete verbod op het doden van mensen op welke wijze, of om welke reden dan ook, zijn Mohammedaanse geboden van de  Koran; islamitisch, en dus verkondigd door alle moskeeën in Spanje op plaatsen van vrede en gebed.”

Volgens de gegevens van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn sinds 11M  in Spanje 617 personen gearresteerd vanwege jihadisme. Alleen al in 2015 hebben 75 arrestaties plaatsgevonden en tot nu toe in 2016 zij dat er 14. “ De meerderheid van de gearresteerden komt van buiten, of uit regio’s die grenzen aan Ceuta.  Zo geeft men aan vanuit de Comisión Islámica de España (Islamitische Commissie van Spanje).
foto-elcano-1.jpgDETENIDOS YIHADISTAS (Gearresteerde Jihadisten)
Het Real Instituto Elcano biedt gegevens wat dit betreft: 40,5% van het sinds 2013 tot november 2915 totale aantal in Spanje gearresteerden  wegens activiteiten die verband houden met het jihadistische terrorisme,  is in Spanje geboren, aldus een studie van de onderzoekers Fernando Reinares en Carola García-Calvo.

Over de leeftijd van de in 2014 en in 2015 gearresteerden,  geeft het document een verjonging van het profiel aan. Op het moment van arrestatie is 67,6% tussen de 20 en34 oud; hoewel de gemiddelde leeftijd van de vrouwen iets lager is dan die van de mannen, met 22,7 tegenover 30 jaar.

Ook is er een significante aanwezigheid van degenen die zich bekeerden tot de islam, en die zich radicaliseerden tot deelname aan jihadistisch terrorisme - 14,5 % van het totaal sinds 2013 in Spanje gearresteerden.

De Spaanse Regering heeft een uitgebreid plan in gang gezet ter voorkoming van radicalisering vanuit de gevestigde  broeinesten. Vanuit het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken geeft men toe, dat men broeinesten van radicalisering heeft vastgesteld, de helft daarvan in Catalonië.

¿UN MOLENBEEK EN ESPAÑA? (Een Molenbeek in Spanje?)
De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Jorge Fernández Díaz, die op 29 maart 2016 is gevraagd naar het risico, dat er in Spanje een wijk bestaat zoals Molenbeek (welke een toevluchtsoord voor jihadisten is gebleken in België), heeft een oproep gedaan, “heel actief te blijven en de waakzaamheid niet te verlagen, zodat deze getto’s zich niet voordoen,” en hij heeft toegevoegd, “dat steeds het geheel immigratiebeleid opvangend moet zijn met nadien integratie als doel.”  “We doen het zo slecht nog niet,” aldus de minister.

Vanuit de Cie waarschuwt men, een toename te hebben ervaren van islamfobe aanvallen met agressie en bedreigende leuzen tegen deze gemeenschap, wat men zal weergeven in het komende jaarverslag over islamfobie; hoewel men laat weten, dat Spanje ver verwijderd is van de vijandigheid waaronder andere landen in Europa te lijden hebben.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in februari 2016 haar jaarverslag gepubliceerd over de ontwikkeling van haatdelicten in 2015. Men heeft geen incidenten tegen musulmanes (moslims) aan;  maar volgens het Ministerie vallen de meeste in de categorie van 'Religieuze Overtuigingen en Praktijken' (waartoe men niet  het antisemitisme rekent,  dat een eigen categorie heeft). Men heeft 70 gevallen geregistreerd, zeven meer dan in 2014, wat 55 is binnen de haatdelicten.

CONFESIONES (geloofsgroepen)
Onder de twee miljoen  musulmanes (moslims) in Spanje zijn diverse geloofsgroepen, de meerderheid behoort tot de Soennitische tak van de Islam,  concreet beleven zij hun geloof overeenkomstig de juridische scholen van het Soennisme, zo laat men vanuit het Cie weten. Dit, hoewel in de Maghreb een grote aanwezigheid is van de school van Imam Maliki, een meer rigoureuze rechtbank.

De sjiieten zijn in Spanje in de minderheid en beperkt zich nagenoeg tot de musulmanes (moslims) van Iraanse afkomst en een kleine Irakese gemeenschap. Volgens de Cie zijn er andere islamitische geloofsstromingen , minderheden zoals de Tabligh-beweging en de Moslimbroederschap, de laatstgenoemde is de kleinste.

zzzzzzzislas-canariaslogo-393.jpg


Jihadisten  verhogen dreigementen naar Spanje
met alleen al 19 bedreigingen
in de eerste drie maanden van 2016

SPANJE – Goede Vrijdag 25 maart 2016 – Zoals bekend, dreigen de Jihadisten veel en verspreiden de terroristen regelmatig video’s en persberichten met dreigementen. Ondanks het feit dat Spanje redelijk passief is in de oorlog tegen DAESH( Islamitische Staat = IS,) wordt het land toch vaak bedreigd. Alleen al in de eerste drie maanden van 2016  hebben terroristen van Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) en vooral Islamitische Staat (IS) vele malen Spanje als land aangehaald in hun propaganda.

Zo hebben de terroristen 19 bedreigingen laten uitgaan naar de  Spaanse stadstaten Ceuta en Melilla in Noord Afrika en bovenal  naar ‘Al Andaluz’. Het aantal bedreigingen is groot als men dit vergelijkt met de 23 opmerkingen over Spanje gedurende heel 2015.
Deze propaganda wordt meestal uitgevoerd  in videoboodschappen, tijdschriften, in nieuwsberichten, en op de sociale media. Het gaat daarbij om berichten van Al-Qaeda en IS.
terrorist2a.jpgVan de twee terroristische organisaties is vooral IS het kwade genius dat het grootste aantal bedreigende berichten heeft verzonden. Spanje wordt in het bijzonder genoemd vanwege de Spaanse enclaves in Afrika - de stadstaten Ceuta en Melilla - en het oude ‘Al Andalus’, ofwel het Moorse rijk wat honderden jaren Spanje in de greep had. Soms is er sprake van directe dreigingen maar vaak ook zijn er toespelingen naar historische referenties betreffende ‘Al Andaluz.

2016
De eerste bedreiging in 2016 is geuit op 6 januari door Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb in een 13 minuten durende videoboodschap gericht aan Napels, Rome en Madrid.
De tweede dreiging in 2016 is slechts twee dagen later gedaan, toen de nummer 2 van de AQIM, Abu Obeida Yusef al-Nabi, kritiek uit op het vredesakkoord van december 2015; waarbij hij verwijst naar Ceuta en Melilla en aanvallen aankondigt in Groot Brittannië, de Verenigde Staten, en Italië.

IS laat in 2016 van zich horen in de derde boodschap, waarin eind januari een video is vertoond met daarin dreigementen aan Spanje en voornamelijk ‘Al Andalus’. Deze videoboodschap aan het adres van Spanje is versterkt door vooraf beelden te laten zien van de executie van vijf mensen, beschuldigd van spionage. In de video worden uitdrukkelijk Córdoba, Toledo en Xàtiva genoemd met de tekst: “Al Andalus, wees geduldig want je bent geen Spanjaard, of Portugees, maar: moslim”.

Na deze drie boodschappen in januari 2016 volgen er nog meer, in totaal 19 dreigementen in drie maanden tijd; desondanks, heeft er - gelukkig  - nog geen aanslag plaatsgevonden in Spanje, maar is de Spaanse Regering wel extra alert.
Zo is er al sinds maanden extra politie ingezet op straat, op luchthavens, in trein- en metrostations en op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen. Spanje hanteert momenteel de op een na hoogste ‘Terroristen-alarmfase Niveau 4’ en heeft deze - ook na de recente aanslagen in Brussel - niet verhoogd (naar het maximale: Niveau 5) .

In een video kondigt DAESH (Islamitische Staat = IS) aanslagen aan in Spanje en wil daarnaast het land heroveren

Kalifaat en islamitische staat = DÁESH (IS)
- Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL),
   in het westen Islamitische Staat in Irak en al- Sham (ISIS)
   (hierin staat al-Sham voor ‘de Levant’) of kortweg: Islamitische Staat (IS) genoemd,
   uitspraak: ie es, Arabisch:
   الدولة الاسلامية في العراق والشام 
  
ad-Dawla al Islāmiyya fi al-‘Irāq wa-sh-Shām,
   afkorting:  داعش Da’isj of Dáesh,
is een militie van jihadi en salafisten en, naar eigen zeggen,  een  kalifaat  en islamitische staat, die geleid wordt door soennitische Arabieren uit Irak en Syrië. 

DAESH (IS) heeft de controle over grondgebied in Irak, Syrië, Libië en Nigeria waar meer dan tien miljoen mensen leven.
De groepering is echter ook actief in andere delen van de wereld, waaronder Zuidoost-Azië.
Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitische_Staat_(in_Irak_en_de_Levant)#cite_note-6

Islamitische Staat in Irak en de Levant
الدولة الإسلامية في العراق والشام
ad-Dawlah al-Islāmiyah fī ‘l-ʿIrāq wa-sh-Shām
AQMI_Flagsvg-1.png
De Daesh (IS)-vlag met het sjahad en het zegel van Mohammed.

750px-Flag_of_Saudi_Arabiasvg.png
De sjahada op de vlag van Saoedi-Arabië
(zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sjahada9)

Dáesh (IS) heeft aanslagen aangekondigd tegen toeristen en toeristische gebieden in Spanje
Eind  januari 2016, twee maanden voor de terroristische aanslagen in Brussel – heeft DAESH(Islamitische Staat = IS) in een videoboodschap aangekondigd, dat men Spanje voor 2020 wil heroveren, of - zoals zijzelf zeggen - terugveroveren. Daarnaast heeft Daesh (IS) aanslagen aangekondigd tegen toeristen en toeristische gebieden in Spanje.

DAESH (IS) wil Spanje rond het jaar 2020 weer inlijven in het kalifaat om zo, “de verloren gegane dochter weer terug te laten keren bij haar vader”.
Zoals bekend is Spanje eeuwenlang Moors grondgebied geweest, totdat de Katholieke Koningen – Ferdinand II van Aragón en Isabella I van Castillië  -  het land terugveroveren. Spanje heette in die jaren Al Andalus, een naam die dan ook regelmatig genoemd wordt in de videoboodschap.

Het is in principe niets nieuws dat DÁESH (IS) Spanje wil heroveren, of dat men in het land aanslagen wil plegen, maar naast de aanhoudende berichten op de sociale media die door IS-aanhangers geplaatst worden, is er ondertussen ook de videoboodschap die van het IS hoofd kwartier afkomstig lijkt te zijn. Men moet deze boodschap erachter wel serieus nemen, aldus de deskundigen

Spanje is weliswaar niet actief bij een oorlog betrokken tegen IS doelwitten maar is wel zeer actief met het oppakken van volgers van IS in Spanje met operaties die tegen jihadis gericht zijn. Zo zijn er in de afgelopen  weken en maanden honderden mensen aangehouden die verdacht worden van het ronselen strijders voor  IS.
is.jpgVideoboodschap
Op de videoboodschap van DÁESH (IS) is te zien hoe de kaart van Spanje langzaamaan rood kleurt en er bedreigingen worden geuit  tegen het toerisme in het land en diverse toeristische gebieden zoals de Costa Brava, Barcelona, Costa Blanca en de Costa del Sol; weliswaar wordt in de video Spanje weinig met naam genoemd maar wordt wel gesproken van. ‘Al Andalus’ ( de islamitische naam voor Spanje) welke als zodanig terugverwijst naar de Moorse bezetting tussen 711 en 1492.

Toerisme
Verwacht wordt niet dat DÁESH (IS) Spanje zal kunnen heroveren, omdat het kalifaat  daar simpelweg niet groot genoeg voor is; Spanje een behoorlijk groot leger heeft, en de NAVO Spanje zal helpen zich te verdedigen. Wat echter wel kan gebeuren is. dat DáESH (IS) in Spanje veel ellende kan veroorzaken door aanslagen te plegen, waardoor het toerisme - een van de belangrijkste inkomstenbronnen in Spanje - zware schade kan oplopen. Na jihadistische aanslagen in Turkije, Tunesië en Egypte,  ontvangt  Spanje meer winterzon zoekende toeristen.

Catalonië
Naast de in Afrika gelegen Spaanse stadstaten Ceuta en Melilla, is de deelstaat Catalonië ook een groot ‘zorgenkind’ voor de Spaanse politie wat betreft radicale jongeren en Dáesh-aanhangers. De meeste aanhoudingen die in Spanje worden verricht  rondom DAESH(IS) vinden plaats in Catalonië , en dan met name in Barcelona.
Catalonië is de Spaanse deelstaat die gezien kan worden als broeinest van extreme islamisten met op dit moment iets meer dan 450.000 muselmanes (moslims) van wie er ongeveer 90.000  (20%) tekenen van radicalisering vertonen, met name de jongere generatie.

Na de videoboodschap van Dáesh (IS) heeft Spanje wel extra maatregelen genomen en worden er nog intensiever controles uitgevoerd en huiszoekingen gedaan, maar de toekomst zal moeten uitwijzen  of DÁESH (IS) met haar dreigementen serieus is, of slechts angst wil zaaien onder de bevolking van Spanje en de toeristen die Spanje kiezen als vakantieland.

politie14a.jpg

Veel agenten in burger op Spaanse vliegvelden vanwege terreurdreigingen
In Spanje is het zeer gebruikelijk om politie te zien op straat, bij vliegvelden en andere plaatsen waar veel mensen zijn. Er zijn diverse politiekorpsen zoals de Guardia Civil, de Policía Nacional (Rijkspolitie),  de Policía Local (Gemeentepolitie) en daarnaast ook nog eens  de deelstaat-politiekorpsen van Catalonië, Baskenland, Navarra en Canarias. Nu Spanje de terreurdreiging 4 heeft, is - na de aanslagen op Brussel - de aanwezigheid van de Spaanse politie snel verhoogd op de Spaanse luchthavens.

Eenieder die naar of vanaf Spaanse luchthavens vliegt, zal het merken, veel agenten in uniform, kogelvrije vesten en met zware wapens. De Spaanse Regering heeft na de aanslagen in Brussel niet veel tijd nodig gehad, om de luchthavens te voorzien van honderden extra agenten. Deze zijn niet alleen officieel aanwezig uniform en met politievoertuigen maar ook onopgemerkt, met honderden agenten onopvallend in burger tussen het publiek.

Vooral de ZP (Zonas Públicas) ofwel die plaatsen waar veel publiek aanwezig is zoals de vertrek- en aankomsthallen van de 47 Spaanse luchthavens, worden door deze agenten in burger gecontroleerd. Deze delen van de luchthavens hebben normaal gesproken veel minder controle, dan de zones achter de douanecontrole maar dat is sinds de aanslag in Brussel-Zaventem voorbij.

Het merendeel van de agenten komt van de Policía Nacional  (Rijkspolitie), behalve in Catalonië waar agenten van de Mossos d’Esquadra aanwezig zijn en in Baskenland waar agenten van de Ertzaintza deze controles uitvoeren.

Spanje heeft op aanraden van deskundigen besloten, nog niet over te gaan op terreurdreigingsniveau 5 (het hoogste) , aangezien er nog geen concrete aanwijzingen zijn voor aanslagen in Spanje (er zijn wel dreigementen zoals hierboven te lezen is, maar reële bedreigingen zijn er nog niet). Niveau 5 houdt in, dat ook het leger ingezet moet worden en dat roept alleen maar op tot angst. De Spaanse Regering houdt het dus voorlopig op niveau 4 en dan fase  twee binnen dat niveau, de zogenoemde Avsec-2. 

Dit artikel is o.a. tot stand gekomen naar aanleiding van publicaties op de internetpagina: www.spanjevandaag.com

zzzzzzzislas-canariaslogo-342.jpg


Vluchten vanuit Canarias, met bestemming Brussel,
zijn omgeleid naar:
Amsterdam en, naar een luchthaven in Duitsland

BRUSSEL - dinsdag 22 maart 2016 - Beide toestellen zijn geland op de Luchthaven ‘Reina Sofía’ in het Zuiden van Tenerife en de retourvlucht heeft niet de Belgische luchthaven als bestemming

Twee vliegtuigen met bestemming Brussel zijn vanuit Canarias omgeleid - vanwege de Jihadistische, terroristische aanslagen welke hedenochtend hebben plaatsgevonden in de hoofdstad van België - ze hebben als bestemming Amsterdam en een - nog te bevestigen - luchthaven in Duitsland.
2976693813.jpg

De luchthaven Zaventem op dinsdagochtend 22 maart 2016, direct na de aanslagen op zowel de Luchthaven als, een uur later, in een metrostation in de Belgische hoofdstad.
xxl-2.jpg
Het betreft een vlucht van Jet Air Fly, die normaal geland is op Tenerife Sur, en die is teruggevlogen naar Amsterdam. De tweede vlucht die ook normaal is geland op de Luchthaven ‘Reina Sofía’ betreft een toestel van Thomas Cook, dat is opgestegen met als bestemming een - niet nader genoemde - luchthaven in Duitsland.
zzzzzzzislas-canariaslogo-329.jpg


De Islamitische Staat (IS) bedreigt opnieuw Spanje

SPANJE - zondag  31 januari 2016 - Een lokale tak van de jihadistische groepering Islamitische Staat (IS) in Irak, heeft een video verspreid waarin men vijf personen vermoordt, na hen te hebben beschuldigd van spionage en afvalligheid; en waarin men verzekert dat IS,  Al Ándalus (Spanje) niet is vergeten.

In een opname van bijna acht minuten waarvan de echtheid niet onafhankelijk vastgesteld is kunnen worden, vermoordt een groep van vijf gemaskerde individuen, vijf andere, in oranje overalls geklede, mannen die geknield zitten in een gebied vol puin, met een schot door het hoofd.
ALANDALUSghroot.jpg

Al Ándalus is het oude, islamitische Spanje met Moorse bolwerken in Toledo en Córdoba, wat dus terugverwijst naar de Moorse bezetting tussen 711 en 1492.

Maan2.jpg
Alvorens ze om te brengen, zegt een van executeurs in camouflage-uitrusting gekleed en met een bivakmuts op  met daaronder een grijs gemeleerde baard, in het Frans: “Geliefd ‘Al Ándalus (Spanje), denk je dat we je vergeten zijn? Mijn God, nee.”

In de video benadrukt de beul, “dat de musulmanes (moslims) Córdoba, Toledo en Jativa niet kunnen vergeten,” en voegt toe: “Al Ándalus, je bent geen Spanje noch Portugal, je ben Al Ándalus musulmana (moslim Spanje) ".
etapas-bsicas-en-la-historia-de-al-andalus-1-638.jpg

Het noemen van Al Ándaluz (Spanje), tot wie de IS-terrorist zich in de eerste persoon richt, is uitgegroeid tot een retorische uitdrukking in talrijke video’s van de terroristische groepering, die een beroep doet op het tot de verbeelding sprekende gouden tijdperk van de islam.

In deze video, verspreid door de IS-tak van de noordelijke Iraanse provincie Ninivé, bedreigt de strijder van de radicale groepering ook, “de niet gelovigen,” door te verzekeren dat ze slechts twee mogelijkheden hebben, of de islam omarmen, of onthoofd te sterven.

Deskundigen van het Observatorio Internacional de Estudios de Terrorismo (OIET) (Internationaal Centrum voor de Studie van het Terrorisme) hebben recentelijk verzekerd dat IS Spanje heeft genoemd in acht van de vijftien onlangs door hen uitgezonden video’s en waarin wordt opgeroepen tot het ‘heroveren’  van  Córdoba, Ceuta en Melilla.
Arab_Maghreb_Union.png 32768-terroristische-aanslagen-welke-soorten-terrorisme-zijn-er.jpg

                                                                      De Maghreb.

map.jpgVolgens een analyse van OIET verschijnen deze oproepen in video's die zijn vervaardigd in een context van concurrentie tussen IS en Al Qaeda in de islamitische Maghreb (AQIM), waarmee men probeert strijders aan te trekken.

Deze studie geeft aan, dat in deze ‘wilde concurrentie-strijd’ Spanje wordt genoemd, wat volgens de deskundigen ‘de dreiging’ vergroot voor het Iberisch Schiereiland.

De onderzoekers constateren dat de verwijzingen naar Spanje vallen onder het mom, “van het leggen van een belangrijke verbinding van de geschiedenis van de Maghreb, met daarin blijkbaar  de onvermijdelijk uitbreiding van de islam naar het Iberisch schiereiland en de oprichting van Al Ándalus".

Terroristische aanslagen: welke soorten terrorisme zijn er?
Zie: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/32768-terroristische-aanslagen-welke-soorten-terrorisme-zijn-er.html
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-156.jpg


In een video dreigt Al Qaeda met
‘explosies’ in Madrid

“Er zal een dag komen, 
dat we er in slagen,  u te treffen op  eigen bodem’

SPANJE - Uitgerekend nu de Nederlandse consulaten op de Canarische Elanden zijn gesloten en veel Nederlandse Residenten in Spanje (‘verplicht’) naar de Ambassade in Madrid moeten voor het vernieuwen van hun verlopen Nederlandse paspoort verschijnt er  - ‘lekker fris’- een  recent door  ‘Al Andalus’ - de Spaanse producent van Al Qaeda en el Magreb Islámico (AQMI) - uitgebrachte video waarin een jihadist dreigt met het plegen van aanslagen in steden zoals “Napels, Rome en Madrid.”

De video laat terroristische acties zien en de leden van een groep (Khatiba) die optreden in Mali met een Spanjaard uit Melilla in hun gelederen met de naam Abu al-Nur al-Andalusi. Deze terrorist heeft al in september 2015 in een ander video gevraagd,” of er hermanos musulmanes (moslimbroeders) in Spanje zijn die de jihad zouden willen bedrijven.”
“Zij zijn nu op ons grondgebied; het grondgebied van de islam, maar met Gods wil zal de dag komen dat wij erin slagen u te treffen op uw grondgebied, in Napels, in Rome en Madrid, overal explosies met toestemming van God.”
Zo laat een van de jihadisten in het Arabisch weten in deze 13 minuten durende video die is ontdekt door de onderneming Asesoría de Inteligencia y Consultoría de Seguridad (AICS), het bedrijf dat zich wijdt aan de analyse van terroristische dreigingen in het buitenland.

video.jpg
Bekijk de - ‘lekker frisse’- terroristische VIDEOBOODSCHAP op:

https://youtu.be/MNxYmLG2MyE

img_40357.jpg                                                               Abu al-Nur al-Andalusi
                                                      (Vader van het Spaanse licht).

Dit individu verschijnt in de tweede minuut van de video waarin andere getuigenissen worden gegeven, zoals beelden van aanslagen in woestijngebieden.
De Spaanse jihadist Abu al-Nur al-Andalusi verschijnt bij diverse gelegenheden, aldus de deskundigen die de videobeelden hebben geanalyseerd, hoewel op een heel verdekte manier in minuut 2:25 waarin hij op de voorgrond treedt met een Ray Ban-zonnebril op en met een zwarte vizier-pet. De video is ondertussen in het bezit van de Spaanse veiligheidsdiensten en is geanalyseerd.

isisje-1.jpgIn september 2015 hebben de jihadisten een andere, 18 minuten durende video uitgezonden waarin men een aanslag laat zien van de Khatiba al-Quds op een VN-konvooi in Mali.
In deze video verschijnt de terrorist uit Melilla die in het Spaans zegt:  “Boodschap aan onze hermanos musulmanes (moslimbroeders) in Spanje en in het bijzonder in Melilla: dat zij zich bewegen en zich naar iedere locatie begeven waar jihad is.  Wij hebben het nodig dat onze hermanos musulmanes (moslimbroeders) ons helpen en komen om te strijden, dat zij hun wapens opnemen en, dat zij afzien van het gezelschap van hun vrouwen en kinderen.”
Abu_al-Nur_al-Andalusi.jpg                                                          Abu al-Nur al-Andalusi
                                                (Vader van het  Spaanse licht).
Boodschap in september
Hij eindigt met te zeggen: “Onze broeders in de jihad hebben het nodig dat ze onze boodschapper zullen helpen. Dit is wat ik tegen onze broeders zeg: ik hoop dat jullie reageren op deze boodschap. 'Ala Akbar' ".

Deskundigen die deze profielen volgen, hebben laten weten dat degene die deze woorden bezigt, inderdaad een van de 130 personen is die in de afgelopen jaren Spanje hebben verlaten om de jihad uit te voeren in conflictgebieden. Om precies te zijn, is het een bekende van de Veiligheidsdiensten van de Politie en van de Guardia Civil.

Abu al-Nur al-Andalusi, is zijn 'kunya' (bijnaam:  'Vader van het  Spaanse licht') waarmee hij zich identificeert als ‘muhadjedin’ en het is relevant, dat hij heeft laten doorschemeren, dat hij van oorsprong van ‘Al Andalus’ komt (‘Spanje’ voor musulmanes/moslims ).
 Deze terrorist is heel bekend in Melilla en heeft familieleden die zijn gearresteerd tijdens operaties die zijn verricht door de Spaanse veiligheidsdiensten.

Cuidado
Een gewaarschuwd man telt voor twee ...uiteraard geldt een dergelijke dreiging wereldwijd overal en op ieder moment, edoch... wees toch maar voorzichtig als u als Nederlands resident in Spanje - en helemaal vanuit Canarias - ‘verplicht’ naar Madrid moet voor o.a. het verlengen van uw Nederlandse paspoort... ‘Insha’Allah’.
zzzzzzzislas-canariaslogo-15.jpg


Gevangenis
voor de jihadisten van Fuerteventura en Mataró
voor hun ‘enorme activiteit’ tot bekeren

SPANJE - vrijdag 11 december 2015 - De twee vermoedelijke jihadisten die op dinsdag 8 december 2015 zijn  gearresteerd in Pájara (Fuerteventura) en Mataró (Barcelona) zijn gevangen gezet wegens hun, ‘enorme activiteit’ tot bekeren, belangenbehartiging, werving en indoctrinatie voor de Dáesh terroristische groepering, waarvoor ze, "een eed van trouw hebben gezworen,” aldus bronnen binnen Justitie. Deze activiteit is ontplooit gedurende minstens twee jaar in het geval van de 19-jarige op Fuerteventura gearresteerde vrouw; en gedurende vier jaar door de 32-jarige in Mataró  (Barcelona) gearresteerde man. Híj heeft de feiten ontkent.

De rechter van het Hooggerechtshof, Eloy Velasco, die hen op donderdag 10 december 2015 heeft ondervraagd, heeft hen naar de gevangenis gestuurd wegens de misdaad van het behoren tot een terroristische organisatie in de Dáesh (Islam Staat IS)*, de zelfverklaarde terroristische groep Islamitische Staat die terreur zaait in de wereld tegen de degenen die zich verzetten tegen hun radicale interpretatie van de islam. Gevestigd in Syrië en Irak heeft Dáesh een kalifaat uitgeroepen in de gebieden die het controleert.
48583382--620x349.jpg                     De arrestatie op dinsdag 8 december 2015 in Mataró (Barcelona).
De twee gevangenen vormden een ‘zeer professionele’ cel, aldus het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat ook zegt, dat beiden geïnstrueerd zijn in het gebruik van wapens en explosieven; het onderzoek heeft uitgewezen, dat de twee toegang hadden tot beperkte internetinformatie van de Dáesh, officiële en semi officiële instrumenten, aldus bronnen binnen Justitie.

Dit betekent , dat ze toegang hadden tot clandestiene internetpagina’s en dat ze moeilijk toegankelijke inhoud verkregen.

De beide jihadisten hebben video’s afkomstig van Dáesh verspreid en verstuurden grappen over de aanslagen van 11-M van Al Qaeda, die in 2014 in Madrid zorgden voor meer dan 200 doden. De 19-jarige vrouw heeft de feiten toegegeven maar beweert dat ze vijf maanden geleden geheel gestopt is met deze terroristische activiteit.

Ze heeft bekend dat ze er toe gekomen is om te praten over Dáesh, zelfs met haar kleine zusje toen dat tussen de vier en zes jaar oud was.

Deze operatie heeft weer een jihadistische cel ontmanteld die zich wijdde aan het werven van toekomstige terroristen en aan de verspreiding van de ideologie van de Dáesh. Tot nu toe in 2015 heeft Spanje 73 jihadisten gearresteerd tijdens  34 politionele acties, veel daarvan gericht tegen indoctrinatie-netwerken die ook uitzending voorbereidden van terroristen naar de conflictgebieden. Andere cellen echter,  waren aanslagen in Spanje aan het voorbereiden.
AQMI_Flagsvg.png

Variant van de IS-vlag met het sjahada
Dáesh (Islam Staat IS)*
Zie voor de betekenis van Dáesh
in het Arabisch
:
 الدولة الاسلامية في العراق والشام
ad-Dawla al-Islāmiyya fi al-'Irāq wa-sh-Shām,
afkorting :
Da'isj of Dáes
o.a.: https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitische_Staat_(in_Irak_en_de_Levant).
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-42.jpg 


Foto's van de arrestatie in Mataró (Barcelona)
1449577194807.jpg
1449577194817.jpg 1449577194879.jpg
1449577194844.jpg
1449577194850.jpg

 


De wegens jihadisme gearresteerde is een studente, en volgens haar vader 
“heeft ze geen enkel probleem”

PUERTO DEL ROSARIO - De 19-jarige Marokkaanse die - samen met een andere gearresteerde in Catalonië - deel uitmaakt van een ‘in hoge graad professionele’ cel en in staat is om aanslagen te plegen, aldus het Ministerie van Binnenlandse Zaken - is overgebracht naar het Bureau van de Policía Nacional (Rijkspolitie) in Puerto del Rosario, Fuerteventura.

De vrouw studeerde bij een instituut in Puerto del Rosario, de hoofdstad van het eiland, en behoort vermoedelijk tot de structuur van de terroristische organisatie Dáesh. Haar ouders wonen al 20 jaar op Fuerteventura en werken in de horeca. Haar vader, Hsas Abudrar, heeft bevestigd, “dat ze geen problemen heeft”.
1449608060687.jpg
1449581823431groot.jpg“Het meisje heeft geen enkel probleem,” en bovendien, “beschikt ze niet over een mobiele telefoon,” dat is het enige wat vader Abudrar met betraande ogen aan de journalisten heeft verteld, na de arrestatie van zijn dochter in de huurwoning waarin het gezin woont, in de Calle Maxorata, in Morro Jable, in het Zuiden van Fuerteventura.
64788.jpg
                                                      imagen-img-20151209-wa0004.jpg
De gearresteerde, die is overgebracht naar het  Bureau van de Policía Nacional (Rijkspolitie) in Puerto del Rosario, woont - samen met haar twee jongere zussen - bij haar ouders, zo laten buren in de straat weten, van maandag tot en met vrijdag studeerde ze in de hoofdstad van het eiland, waar ze gedurende de week woonde in een studentenhuis. Als het meisje de straat op ging, was dat altijd in gezelschap van haar vader of broers.

Bovendien ging haar vader elke maandagochtend met haar naar de bushalte, om naar Puerto del Rosario te gaan.

De buren zijn behoorlijk verbaasd over deze arrestatie en met de aanwezigheid van de Policía Nacional (Rijkspolitie), die van vier tot tien uur in de ochtend de straat heeft afgezet en huiszoeking heeft gedaan in de eengezinswoning.

Een buurvrouw heeft bevestigd dat de wijk ‘verbaasd’ is met wat er in Morro Jable is gebeurd, “het is een heel rustige plaats, waar nooit iets gebeurt.”

Sommige buren hebben gezegd, dat de Geheime Dienst al ruim een week de wijk bewaakt.

De studente is aangehouden tijdens een operatie die gelijktijdig heeft plaatsgevonden met die in Mataró (Barcelona),waar een 32-jarige man, eveneens van Marokkaanse afkomst, is gearresteerd.

Beide gearresteerden hebben de capaciteit om aanslagen te plegen in Spanje, omdat zij "in rechtstreeks contact stonden " met de operationele leiding van de jihadistische groepering in Syrië en maakten deel uit van een "zeer professionele cel", zo is gerapporteerd door de minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Diaz, in Sant Boi de Llobregat.

Deze cel is verantwoordelijk voor het werven, indoctrineren en rekruteren van jihadisten en heeft op het Internet ‘een grote hoeveelheid’ materiaal verspreid over het gebruik van wapens en explosieven, om hun volgelingen over te halen tot het plegen van terroristische acties, zo heeft de minister opgemerkt.
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-25.jpg 


Twee gearresteerden;
een op Canarias en een in Catalonië
op verdenking, tot IS te behoren

SPANJE - dinsdag 8 december 2015 - De twee op dinsdag 8 december 2015 in Spanje gearresteerden, voor het aanhangen van de terroristische organisatie Daesh, ofwel Islamitische Staat (IS), zijn een 19-jarige vrouw in Pájara (Fuerteventura) en een 32-jarige man in de wijk Mataró in Barcelona; beiden bezitten de Marokkaanse nationaliteit en zouden in staat zijn, aanslagen te plegen in Spanje.

De minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernández Díaz, heeft uitgelegd dat de gearresteerden, doodsbedreigingen hebben geuit tegen Frankrijk en Spanje en, “dat ze in rechtstreeks contact stonden met actieve leiders van de jihadistische groep in Syrië.
img-20151208-wa0009.jpg

Volgens Fernández Díaz, maken de - op dinsdag in alle vroegte - gearresteerden deel uit van een “ hoogst professionele’ cel die belast is met het rekruteren van jihadisten en het verspreiden op het Internet van ‘een grote hoeveelheid materiaal’ over het gebruik van wapens en explosieven.
1449572568950.jpg 1449572568669.jpg 1449572568906.jpgDe mogelijke jihadisten hebben ook ‘massaal’ materiaal verspreid met beelden van executies die begaan zijn door Daesh.

In verklaringen voor de persmedia heeft de minister benadrukt, dat de gearresteerden - die legaal in Spanje wonen - “de drempel van radicalisering hebben overschreden,” omdat ze trouw hebben gezworen aan Daesh, net zoals de vermoedelijke dader van de schietpartij in San Bernardino (USA) dat heeft gedaan in de afgelopen week en veertien personen heeft gedood in een opvangcentrum voor mindervaliden.
Ministerio-Asuntos-Exteriores-y-cooperacion_102.jpg 119648-915-550.jpg                         De minister van Binnenlandse Zaken, Jorge Fernández Díaz.
img_31577.jpg

“Als men in dit stadium van betrokkenheid geraakt, is dat geen samenwerking, dat is integreren in de terroristische organisatie, ”zo heeft de minister benadrukt, die tevens benadrukt, dat de gearresteerden, vanwege hun graad van opleiding en betrokkenheid met Dáesh, “in staat zouden zijn, eventuele aanslagen te plegen.”

Feit is, zo heeft de minister toegevoegd, dat ze al concrete dreigingen tegen Spanje en Frankrijk hebben geuit, evenals “tegen personen die behoren tot andere godsdiensten.”

De minister heeft benadrukt, dat het ‘betekenisvol’ is, dat de gearresteerden - ondanks dat ze op twee ver uit elkaar gelegen locaties woonden, in staat zijn geweest een netwerk te vormen dat zich ‘heel professioneel en hoog gekwalificeerd’ heeft uitgebreid dankzij Internet en de sociale media.

De Politie heeft in de woningen van de verdachten een grote hoeveelheid computerapparatuur in beslag genomen die gedetailleerd onderzocht zal worden door de Dienst Terrorismebestrijding, die met deze arrestaties, zo benadrukt de minister, hun ‘efficiënte’ hebben bewezen in de strijd tegen het jihadistische terrorisme.

Voor het nog lopende onderzoek, dat geleid wordt door het Nationale Gerechtshof in samenwerking met de Officier van Justitie, geldt een spreekverbod.

Dit jaar is tot nu toe een honderdtal personen gearresteerd in Spanje wegens hun vermoedelijke betrokkenheid bij het islam-terrorisme, veel van hen in Catalonië.

Om de strijd tegen deze activiteit te versterken, heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken op donderdag 3 december 2015 een internetpagina geopend waarop burgers anoniem aangifte kunnen doen tegen vermoedelijke jihadisten; zie:
http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/PoliticaExteriorCooperacion/Terrorismo/Paginas/Terrorismo.aspx.

In amper zes dagen tijd is deze postbus gevuld geraakt met een groot aantal anonieme aangiften waarvan er ruim vijftig zijn overgedragen aan de eenheden van de antiterreur inlichtingendiensten, om onderzocht te worden en de betrouwbaarheid ervan vast te stellen.
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-24.jpg 


Jihad-samenzwering 
om  Winkelcentrum ‘Yumbo’ op te blazen

Maricones (homo’s) dienen nergens toe;
ze allemaal vermoorden is goed in de ogen van Allah”

GRAN CANARIA - Día de la Constitución, zondag 6 december 2015 -  Een minderjarige moslim, woonachtig op Gran Canaria,  en die een salafistische groepering in 2088 vermoedelijk heeft geprobeerd in te lijven,  heeft tegenover de Politie verklaard, “dat de radicalen  hem in 2008 hebben voorgesteld om winkelcentrum ‘Yumbo’ op te blazen, omdat: “maricones (homo’s) nergens toe dienen, en dat opblazen in de ogen van Allah goed zou zijn.”

Uit een uitspraak van de Audiencia Nacional (Hoge Raad) van 23 november 2015 blijkt, dat de Politie, tussen 2008 en 2011, in het Zuiden van Gran Canaria een groep aanhangers van de salafía yihadia (salafistische jihad) met aanzienlijke internationale contacten heeft weten te lokaliseren, die het voorstel aanhangen te strijden tegen de Regering en tegen de Koning van Marokko, door middel van het plegen van terroristische aanslagen; en dat de groep bovendien van plan was, aanslagen te plegen op Spaans grondgebied.”
yum.jpg              (Archieffoto) Winkelcentrum ‘Yumbo’ tijdens een drukbezocht evenement.
De uitspraak veroordeelt de 30-jarige Marokkaan Imad El Mouahhid, tot 18 maanden gevangenisstraf voor het plegen van een delict van het verheerlijken van terrorisme (hij maakte video-opnamen en verspreidde die op YouTube, ten gunste van het jihadistische terrorisme) terwijl hij in San Bartolomé de Tirajana woonde.

Werving Het vonnis geeft weer, dat de Politie aan Imad El Mouahhid is gekomen via een minderjarige musulman (moslim) van 17 jaar die in 2008 aan de Brigada de Información (Recherche)  ­- het team dat gespecialiseerd is in jihadisme - heeft verteld, dat de beschuldigde en een andere Marokkaan hem overweldigd hebben en dat men, na hem uitgenodigd te hebben tot bidden, hem overweldigd heeft door tegen hem te zeggen, “dat maricones (homo’s) nergens toe dienen, en dat men ze allemaal moet vermoorden;” en, ”dat zij aan explosieven zouden kunnen komen om winkelcentrum ‘Yumbo’ op te blazen; en als hij bereid was dit te doen, dat goed zou zijn in de ogen van Alá (Allah).”

Het vonnis geeft aan dat, aldus de Politie, na deze contacten de minderjarige leed aan een  zenuwinzinking, maar bevestigt, dat - gesteund door diens verklaring en de beoordeling door een psychiater over zijn waarachtigheid - de rechter van de Hoge Raad, Fernando Andreu, van mening was, dat er voldoende aanwijzingen zouden zijn over criminele activiteiten, en besloten heeft om de telefoon van Imad El Mouahhid te tappen.

In de gerechtelijke uitspraak geeft men aan, dat de Politie heeft bevestigd, “dat er in 2011 in de woning van El Mouahhid in San Bartolomé de Tirajana, ontmoetingen met een religieus karakter hebben plaatsgevonden,” met, “personen die deel uit zouden hebben kunnen maken van een jihadistisch salafistische-groep die een gewelddadige visie van de islam aanhangt.”
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-10.jpg 


 Mogelijk aanslag in winkelcentrum
door minderjarige moslim
op Gran Canaria

Veroordeeld voor het prijzen van Bin laden op YouTube

GRAN CANARIA - vrijdag 27 november 2015 - Een minderjarige heeft aangifte gedaan tegen El Mouahhid wegens het aanzetten tot het plegen van een aanslag tegen een winkelcentrum op Gran Canaria. Het onderzoek tegen hem is begonnen in 2008, toen hij op Gran Canaria woonde.

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft de 29-jarige illegaal in Spanje verblijvende Marokkaan, in Tanger geboren.  Imad El Mouahhid veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor een delict van het verheerlijken van terrorisme door het verspreiden van een dertigtal documentaires via het sociale netwerk YouTube, waarin hij Osama Bin Laden de leider looft van Al Qaeda (Al Qaida, Al Qaeda Al-Kaida en in het Arabisch القاعدة al-Qā‘idah, letterlijk de basis) en heeft opgeroepen tot het voeren van de jihad (Arabisch: جهاد, djihād) (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Al_Qaida en https://nl.wikipedia.org/wiki/Jihad).
2011-06-10_IMG_2011-06-02_234014__5627016.jpg dddd-3.png
                               De op deze foto's 25-jarige Imad El Mouahhid.
Men is het onderzoek naar de nu veroordeelde Imad El Mouahhid gestart in 2008, toen hij op Gran Canaria woonde; maar in 2009 raakte men het spoor bijster nadat hij naar Barcelona verhuisde en vervolgens begin 2011 terugkwam naar het eiland, toen hij een volledig ander uiterlijk had, wat de rechercheurs deed denken, dat hij onopgemerkt wilde blijven.
naamloosvv.png ddffereferter.png
naamloos-188.png
                                      De op deze foto's 29-jarige Imad El Mouahhid.
Op de Canarische Eilanden begon Imad El Mouahhid met het bekeren tot, en het werven van jonge musulmanes (moslims) voor hun indoctrinatie, waarbij hij zelfs een kind de wenselijkheid van het plegen van een terroristische aanslag in een winkelcentrum op Gran Canaria zou hebben voorgesteld.

De minderjarige heeft destijds gezegd, dat Imad El Mouahhid en andere mannen hem benaderden en overweldigden met hun voorstellen; hij zou explosieven krijgen om die naast Winkelcentrum ‘Yumbo’ tot ontploffing te brengen,” en: “dat als hij bereid was dit te doen, dit goed zou zijn in de ogen van Alá (Allah).” De minderjarige kreeg een psychische aanval en had hulp van een psychiater nodig ten gevolge van de ‘druk’ die de beschuldigde en andere personen op hem uitoefenden in hun poging hem te indoctrineren.

De rechters hebben Imad El Mouahhid een absoluut straat-/contactverbod opgelegd voor de duur van acht jaar. De Strafkamer acht bewezen, dat de veroordeelde op 17 mei 2011 een documentaire op het netwerk heeft geplaatst, waarin gebeden worden vertoond en ten gehore gebracht van jihadistische leiders zoals Abu Musab Al Zarqaui, en sjeik Omar Abdel-Rahman en beelden van opleidingskampen van Al Qaeda.

Bovendien heeft hij 28 jihadistische video’s gepubliceerd met ‘radicale en gewelddadige’ inhoud, die bovendien teksten in het Arabisch bevatten met leuzen zoals: ‘de soldatenvereniging van Ossaa;” en, ‘Allah maak ons tot de beste helpers van de grootste jihadisten.”

Het vonnis, dat is voorgelezen door rechter José Ricardo de Prada, benadrukt, “dat de beschuldigde er een ‘pure verheerlijking van de figuur en de acties’ van Bin Laden op na houdt, ‘in samenhang met de publicatie van de gewelddadige, jihadistische plannen en propaganda met terroristisch karakter’ die dit personage verspreidde, die ‘duidelijk’ het recht op vrijheid van meningsuiting uitsluiten.”

De rechters achten ‘zonder enige twijfel’ bewezen, dat de beschuldigde de video’s op zijn schootcomputer heeft bewerkten dat daarop soortgelijke afbeeldingen zijn aangetroffen die eigendom zijn van de verdachte, die met zijn vrouw heeft gesproken over de documentaire die hij aan het bewerken was; hoewel hij daarover geen details heeft gegeven in zijn telefoongesprekken.

Hij ontkent ingebroken te hebben op de wifi van zijn buurman
De beschuldigde heeft ontkend de video’s te hebben bewerkt en heeft tijdens het proces - dat in oktober 2015 heeft plaatsgevonden voor de Audiencia Nacional (het Hooggerechtshof) - ook ontkend ingebroken te hebben op de wifi van zijn buurman, omdat hij zich in eerste  instantie verplaatst had en op dat moment in Duitsland verbleef met een verbod het land te verlaten.

De Kamer heeft de onderschepte communicatie van de verdachte voor ‘wettig en voor recht’ verklaard, wiens telefoon aanvankelijk was onderschept wegens verdenking dat hij deel aan het nemen was in het bekeren en werven van jonge musulmanes (moslims), onder wie de minderjarige.
arrest.pngHet onderzoek was geseponeerd, hoewel de telefoontaps zijn gebruikt om de zaak te openen waarvoor hij nu is veroordeeld, zo heeft een inspecteur van Politie laten weten, die toevoegt, dat de beschuldigde wifi-toegang tot het Internet had via routers van andere geabonneerden, van wie hij daartoe geen toestemming had.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-246.jpg 


Sinds de aanslagen van 11M
heeft Spanje 629 jihadisten gearresteerd

SPANJE - zondag 15 november 2015 - Sinds de aanslagen in Madrid van 11 maart 2004 hebben de veiligheidsdiensten in Spanje 629 vermoedelijke jihadisten gearresteerd, van wie sommigen bereid zijn soortgelijke aanslagen te plegen als die in Frankrijk van vrijdag 13 november 2015. De meest recente arrestaties hebben plaatsgevonden in de dichtbevolkte buurt ‘La Cañada Real’ in de Madrileense stadswijk Vallesecas. Wat de onderzoekers het meeste zorgen baart, is de radicalisering via Internet, zoals is vastgesteld aan de hand van de tot nu toe verrichte arrestaties.

De bereidheid van de gearresteerden om terreurdaden te plegen blijkt duidelijk uit afgetapte gesprekken die zijn gebaseerd op de overtuiging dat ‘el Día del Juicio Final’ (‘de Dag van het Laatste Oordeel’) is gekomen en daarmee de tijd, om terug te keren naar het "zwaard".
Arab_volunteers.jpg 920141481225.jpg
               "...dient op geen enkele manier met de islam geassocieerd te worden."
Na de soortgelijke aanslag in Madrid in 2004, met 192 doden en ruim 1.600 gewonden, is de actie van vrijdag 13 november 2015 in Parijs de op een na ernstigste jihadistische aanslag waaronder Europa te lijden heeft.

Gewend aan het terrorisme van de ETA en de Grapo (de Antifascistische Verzetsgroep van de Eerste Oktober, actief  in Frankrijk en Spanje) met gespecialiseerde veiligheidstroepen bij de bestrijding van deze organisaties, ziet Spanje zich sindsdien geconfronteerd met de dreiging van terreurdaden, en Politie en Guardia Civil die gezamenlijk het terrorisme bestrijden.

Alleen al tijdens het regeringsmandaat dat nu bijna ten einde loopt, hebben de opeenvolgende politie-invallen in jihadistische-cellen de arrestatie  van 165 individuen opgeleverd die te maken hebben met dit soort terrorisme, volgens gegevens van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
4c8f58850bc2900a3c481476b5e792dd.jpg isis-mass-beheading46.jpg                  "...dient op geen enkele manier met de islam geassocieerd te worden."
DAESH (Da'ish)

Veel van deze arrestaties hebben voorkomen, dat de arrestanten zich als lid zouden aansluiten  bij de Islamitische Staat, of beter gezegd de DÁESH. De zogenoemde IS (Islamic State - Islamitische Staat), wat niets met een Staat van doen heeft), dient op geen enkele manier met de islam geassocieerd te worden; de naam Dáesh past daarom beter bij ze, zo is op 1 juli 2015 geregeld in het Brits Parlement. Iedereen kan  die naam  gebruiken, maar het zou  goed  zijn  als een premier van een land daar een voortouw in neemt. De naam Dáesh, is een letterwoord/afkorting voor: "Islamitische Staat van Irak en de Levant" (al-Dawla al-Islamiya al-Irak al-Sham). De naam wordt vaak gebruikt door de vijanden van ISIS, en heeft ook een negatieve ondertoon. Daesh klinkt vergelijkbaar met de Arabische woorden:  “Daes” (دايس. "iemand die met voeten iets verplettert")  en  “Dahes “("iemand die tweedracht zaait").
.jpgDe onderzoekers becijferen dat ongeveer 130 in Spanje woonachtige strijders naar conflictgebieden getrokken zijn zoals in Syrië en Irak om zich aan te sluiten bij de Jihad (zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jihad); een aantal,  dat veraf staat van de aantallen zoals in Rusland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.

Deskundigen becijferen het Europese aantal op 3.000 dat zich daadwerkelijk ter plaatse heeft aangesloten bij de ongeveer 25.000 tot 300.000 buitenlandse strijders in diverse landen wereldwijd.

Onder de laatste operaties tegen het jihadisme in Spanje is die welke op 3 november 2015 is uitgevoerd door de Policía Nacional (Rijkspolitie) in de buurt ‘La Cañada Real’-  beter bekend als: “de supermarkt voor drugs’- in de Madrileense stadswijk Vallesecas, waar men drie mannen heeft gearresteerd die via het Internet contact hebben onderhouden met naar Syrië uitgeweken moslim-jongeren.

Volgens bronnen binnen de inlichtingendienst heeft men in deze gesprekken de jongeren als "bloos solitarios" (“eenzame wolven”) het uitvoeren van acties in Madrid aangeboden.

Op 4 november 2015 heeft  de  Guardia Civil twee personen gearresteerd in Cornellá de Llobregat (Barcelona) die via de sociale media  in verbinding stonden met de indoctrinatie- en rekruteringsbeweging van de terroristische organisatie  Dáesh a través de las redes sociales.

Radicalisering via Internet.

Wat de onderzoekers het meeste zorgen baart, is de radicalisering via Internet, zoals is vastgesteld aan de hand van de tot nu toe verrichte arrestaties, omdat die nu al 80% bereikt van de leden van jihadistische cellen.

Maar wat ook zorgen baart, is  de moeilijkheid van de strijd tegen een minder gestructureerd terrorisme - dan bijvoorbeeld  dat van de ETA -  wat bovendien uiterst onvoorspelbaar is en dat zich voedt met ‘eenzame wolven als daders’ die het niet interesseert dat zij omkomen bij hun actie.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-177.jpg 


Hernández Bento:
"Er is een sterke EU-betrokkenheid om
het terroristische ongedierte uit te roeien"

CANARISCHE EILANDEN - zondag 15 november 2015 - De recente benoemde, met ingang van maandag 16 november 2015, gedelegeerde van de Spaanse Regering op Canarias, Enrique Hernández Bento, heeft op zaterdag 15 november 2015 - na het in acht nemen van een minuut stilte als afwijzing van de afschuwelijke aanslagen van 15 november 2015 in Parijs - de sterke Europese betrokkenheid benadrukt “ om het terroristische ongedierte uit te roeien"

Hernández Bento, die zijn zus - María del Carmen Hernández Bento - op deze positie vervangt, na haar kandidaatstelling als PP-Senator voor Gran Canaria, heeft tegenover journalisten laten weten , dat hij de condoleances van deze overheidsinstantie aan de Franse consul op de Canarische Eilanden heeft overgebracht, voor de simultaan gepleegde terreuraanslagen in Parijs op vrijdag 13 november 2015, waarbij meer dan 120 personen zijn omgekomen.
EnriqueHernndezBento.jpg

Een minuut stilte op de toegangstrappen tot de kantoren van de  Delegatie van de Spaanse Regering op Canarias, op zaterdag 14 november 2015.
Daarmee heeft Hernández Bento tevens zijn solidariteit betuigd met alle Franse residenten op de Canarische Eilanden.

De nieuwe regeringsafgevaardigde op de eilanden is van mening, dat de situatie die Parijs op vrijdag 13 november 2015 heeft meegemaakt "verschrikkelijk" en "brutaal" is.
gal16896-1.jpg alberto-1.jpg
                                                                                                   Juan Alberto González Garrido .
Spaanse slachtoffers: twee doden

De uit Madrid afkomstige, 29-jarige Juan Alberto González Garrido (foto), is een van 129  slachtoffer die zijn  omgekomen bij de aanslagen in Parijs. Daar is nog bijgekomen: de  jonge vrouw  Michelli Gil Jaimez, Mexicaanse met de Spaanse nationaliteit.
espanoles-atentado-paris2.jpgEnrique Hernández Bento heeft benadrukt, "dat de terroristische dreiging Europa nu al jarenlang teistert; maar, dat daar tegenover een sterke betrokkenheid staat van zowel Spanje, evenals van de overige lidstaten van de Europese Unie, om het terroristische ongedierte wat daarachter steekt uit te roeien."
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-179.jpg 


De beschuldigde vrouw
voor het ronselen van meisjes voor de jihad
is gehoord door het Openbare Ministerie

Rechter Pedraz heeft de verklaringen gehoord van Silvia C.C.
betreffende haar betrokkenheid  bij  de Islamitische Staat (IS)

MADRID - donderdag 9 juli 2015 - De uit Cádiz afkomstige Silvia C.C. verblijft sinds dinsdag 7 juli 2015 in Madrid, nadat ze op die dag is gearresteerd in haar woning in Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, wegens het vermoedelijk ronselen van meisjes en jongeren en het doorsturen naar door de Islamitische Staat (IS) gecontroleerde gebieden. De vrouw had rechtstreekse contacten met de terroristische organisatie Daesh en ze was voornemens naar de Syrisch/Iraakse-regio te reizen ter verdere versterking van haar inzet voor de terroristische zaak, (zie:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitische_Staat_(in_Irak_en_de_Levant).

De 44-jarige vrouw is door agenten van het Comisaría General de Información del Cuerpo Nacional de Policía naar de luchthaven van Guicimra gebracht en van daar rond het middaguur per vliegtuig overgebracht naar Madrid.
44934861--644x362.jpg
     Silvia C.C. is gearresteerd  en met met haar hoofd bedekt uit haar woning weggevoerd.
autocc.jpg                Silvia C.C. op de achterbank van auto waarmee zij naar het politiebureau,  
                                      en vervolgens naar de luchthaven is gebracht.
imagen-yihadista-lanzarote.jpg

thumb-17.jpgDe rechter van La Audiencia Nacional (het Openbaar Ministerie) Santiago Pedraz heeft - na haar verhoor door de Politie - de verklaringen van Silvia C. C. aangehoord en besloten tot haar onvoorwaardelijke, voorlopige hechtenis.

De woning in de Calle Doctor Juan Negrín (voorheen Calle General García Escámez) in de hoofdstedelijke wijk La Vega, waar de verdachte samen met haar zuster en haar 21-jarige zoon verbleef, is dagenlang geschaduwd geweest vanuit minimaal twee - in een loodrecht op de Calle Doctor Juan Negrín uitkomende straat - geparkeerd staande, gecamoufleerde politieauto’s met duidelijk zicht vanaf het appartementencomplex recht tegenover de woning van Silvia C.C.
1-AAAAislas-canarias-kopie-135.jpg


De politie arresteert een vrouw
voor het rekruteren van meisjes
voor de Islamitische Staat (IS)

ARRECIFE - woensdag 8 juli 29015 - Lanzarote was dinsdag 7 juli 2015 het brandpunt waarop de nationale aandacht van Spanje zich richtte in de strijd tegen het jihadisme. Silvia C.C. is op dinsdagochtend in alle vroegte gearresteerd in een appartement in de Calle Juan Negrín in Arrecife ( Lanzarote).

De 41-jarige, uit Cádiz afkomstige Spaanse vrouw is op dinsdag 7 juli 20955 in Arrecife gearresteerd door agenten van het Comisaría General de Información del Cuerpo Nacional de Policía (Commissariaat van de Algemene Inlichtingendienst van de Rijkspolitie)en wordt ervan beschuldigd, meisjes en jongeren te hebben geronseld en hen te hebben geholpen, de door de Islamitische Staat (IS) gecontroleerde gebieden te bereiken.
arrrrr.jpgDe arrestatie is uitgevoerd in samenwerking met het Hoofdbureau van de Canarische Politie en met de Provinciale Informatie-brigade van Málaga, onder leiding van de Instructierechter in overleg met het Nationale Openbaar Ministerie.

De arrestatie van Silvia C.C. heeft kort voor 06:00 uur plaatsgevonden in de woning van de gearresteerde, een gehuurd appartement op de tweede etage van een pand met nummer 61 in de Calle Doctor Juan Negrín, voorheen Calle General García Escámez, in de wijk La Vega van Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote.
000000.jpg                                                                    VIDEO:
                                      https://youtu.be/eXBCq60hMQk

Daesh
De Policía Nacional (Rijkspolitie) heeft niet bevestigd, dat zich in het appartement drie meisjes ophielden, zoals sommige bronnen hebben gemeld; die aangeven, dat die meisjes via de voordeur het pand hebben verlaten, waar ook een huiszoeking in het appartement is uitgevoerd in het kader van een politie-operatie tegen de netwerken voor het ronselen en sturen van meisjes en jongeren naar Syrië en Irak voor inlijving in de terroristisch organisatie Daesh (zie: http://wijblijvenhier.nl/31139/kuzu-noem-isis-voortaan-daesh), zo heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten.
n_dado_isis_500x279.jpg isis.jpg     Zalig zij die niet zien en toch geloven.,of beter: zij die het zien en het nog geloven ook.

Silvia C.C. is rond 08:00 uur geboeid afgevoerd in een politieauto die in de straat stond geparkeerd, en die totdat de interventie was afgelopen was afgezet om te verhinderen dat passanten en verkeer in de straat zouden komen, aldus aanwezige getuigen.

De gearresteerde woont al een decennium op Lanzarote en is een bekeerde moslima. Haar echtgenoot is Marokkaan en geeft ook onderricht in de Islam.

Volgends Binnenlandse Zaken is Silvia C.C. rechtstreeks betrokken bij de radicalisering van en het verschaffen van de reisvoorwaarden naar Syrië voor vrouwen, waarbij de route mogelijk werd gemaakt door hen te voorzien van de noodzakelijke veiligheidsmiddelen, om niet tijden het transport gearresteerd te worden, tot men in het genoemde land in het Midden-Oosten was aangekomen.

Uit het onderzoek blijkt, dat Silvia C.C. rechtstreeks contact had men een belangrijke bemiddelaar van de Dáesh-organisatie in Syrië, die de richtlijnen en de instructies ontving voor het rekruteren en het mogelijk maken van de reis voor de vrouwen; met als enige doel, ze te integreren in de genoemde terroristische organisatie.

De geronselde meisjes werden door hun religieuze ‘absolute geloof’, eenmaal op hun bestemming, ‘naadloos’ ingezet voor diverse activiteiten,.

Ze werden voornamelijk seksueel misbruikt, ze werden uitgebuit met het verrichtten van huishoudelijk werk en in de verpleging, ze deden politieobservaties en fouilleringen bij vrouwen, voor de Sharia in heel beperkte groep die betrokken was bij de strijdende Dáesh-manschappen zo laat Binnenlandse Zaken weten.

Het politieonderzoek heeft uitgewezen, dat de gearresteerde zich geheel vrijwillig naar het door Dáesh gecontroleerde gebied begaf, in de regio Syrië-Irak, om betere voorwaarden voor de zaak te scheppen. De politie probeert te achterhalen hoeveel meisjes Silvia C. C. heeft geronseld en hoeveel er in geslaagd zijn, de Islamitische Staat te bereiken

De politie-operatie in Arrecife is de eerste in zij soort die men uitvoert op Canarias, in de voortzetting van de ontwikkelingen sinds augustus en december 2014, door het Comisaría General de Información del Cuerpo Nacional de Policía in Ceuta, Melilla, Barcelona en Marokko, die zijn uitgemond in de arrestatie van tien personen. Onder hen een minderjarige begeleid door een andere vrouw, en die zijn onderschept in Melilla op het moment dat ze het Spaanse grondgebied konden verlaten met bestemming Marokko.

Als gevolg van deze antiterroristische operatie heeft het Cuerpo Nacional de Policía (Korps Rijkspolitie) het door jihadistische netwerken ronselen van een grote groep vrouwen, effectief voorkomen; waarvoor het doel was, ze naar de door Dáesh gecontroleerde gebieden te vervoeren, ondanks dat daar minderjarigen bij betrokken waren.

De arrestatie in Arrecife is een nieuw geval van vrouwen die, ondanks dat deze geboren en getogen zijn in Europese landen, een radicaliseringsproces hebben doorgemaakt, wat is uitgemond in hun toewijding tot en het aanhangen van de ideologie van het jihadisme en hun integratie in Dáesh.

De minister van Binnenlandse zaken, Jorge Fernández Díaz, heeft op dinsdag 7 juli 2015 aan de persmedia verzekerd, dat de aanwezigheid van vrouwen - veel van hen minderjarig - steeds vaker voorkomt met het ronselen en inlijven bij de jihadisten voor de strijd met Dáesh en de Islamitische Staat (IS). De minister heeft vermeden, meer details over de operatie bekend te maken, want het onderzoek blijft geopend en er is een spreekverbod opgelegd.

De arrestatie van Silvia C.C. in Arrecife is de tweede met betrekking tot het jihadistische terrorisme, welke zich voordoet in vier dagen tijd. Op zaterdag 4 juli 2015 heeft men in Badalona een Marokkaanse man gearresteerd die ervan beschuldigd wordt propaganda te maken op de sociale netwerken, voor het zich bekeren tot het jihadisme; waarvoor rexhter José de la Mata, van het Nationale Gerechtshof, besloten heeft, hem zonder borgtocht naar de gevangenis te sturen.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft er op dinsdag 7 juli 2915 aan herinnerd dat de eerste cel die gewijd is aan het ronselen, radicaliseren en inlijven van uitsluitend vrouwen - zowel in de leiding, evenals potentiele terroristen - uitgerekend in Spanje is ontmanteld.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, worden de geronselde personen geïntegreerd in deze organisaties om te strijden, of om in Spanje te blijven en individueel op te treden.

De minister wacht op de analyse van de door de politie in de woning in Arrecife verkregen documentatie, voor het verkrijgen van meer gegevens over de operatie die op het vroege morgenuur van dinsdag 7 juli 2015 de lanzaroteños volledig heeft verrast

Fernández Díaz heeft verwezen naar de sinds 26 juni 2015 genomen maatregelen , toen men de terroristische dreiging heeft opgeschaald naar niveau vier, en heeft benadrukt dat die allemaal tot doel hebben, “het risico op het begaan van aanslagen in Spanje tot het maximale te beperken,.”

De minister heeft deze uitlatingen gedaan na de ontmoeting op de centrale vestiging van de Guardia Civil in Madrid met de Zwitserse president en de minister van Justitie en Politie, Siomnetta Sommaruga.

De ontmoeting heeft plaatsgevonden in het Coördinatiecentrum voor Maritieme Kust- en Grensbewaking van waaruit de Guardia Civil de strijd coördineert tegen illegale immigratie en drugshandel.

Met de politieactie op de Canarische Eilanden is het aantal gearresteerde vermoedelijke IS-leden tot nu toe in 2015 opgelopen tot 40, aldus het Ministerie van Justitie. De meeste arrestaties hebben plaatsgevonden in Catalonië en in de Spaanse Noord-Afrikaanse exclaves Ceuta en Melilla
1-AAAAislas-canarias-kopie-124.jpg


 

aaaaakaart_canaria-38-26.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--376.jpg

yyy1208786641_smileyhuilend-11.jpg