Bergbeklimmen, wildwatervaren, kajakken, salto del pastor (polsstokspringen), duiken, wandelen, mountainbiken, paragliden, deltavliegen, ‘coastering’… Gran Canaria is één groot avonturenpark. De weersomstandigheden zijn geschikt voor het beoefenen van een breed scala aan afwisselende sporten.

 CG93tGRU8AA4J20.jpg
Het eiland staat internationaal bekend om het voortreffelijke zon- en strand-toerisme, maar het heeft nog een geheel ander aspect: zijn natuur. Barrancos (ravijnen) doorkruisen; klimmen naar de Roque Nublo, of  de Roque Bentayga en genieten van een wijds uitzicht; bergwandelen over caminos reales (herderspaden) en nog een eindeloos aantal activiteiten meer, om het indrukwekkende natuurlijke erfgoed van dit land te ontdekken.

maxresdefault-31.jpgVIDEO:
https://youtu.be/cQ6z89ozG-Q

 Víctor Fornié is een van de vertegenwoordigers van ‘Mojo Picón Aventura’, het Canarische bedrijf, dat dit soort excursies organiseert. Hij verzekert, dat in de zomer de watersporten het meest in trek zijn.  “Iedereen wil van het goede weer genieten en aan zee iets anders doen, dan alleen maar passief op het strand liggen.” 
Dit jaar is ‘coastering’ de sport bij uitstek, een avontuurlijke tocht die vier tot vijf uur duurt en waarin men bergbeklimmen combineert met  hoogtesprongen de Oceaan in en zwemmen in grotten. Een manier om de bergachtige kust te beleven; steil terrein, getij en de branding, ze vormen een ideaal speelveld.  

Gekleed in neopreen-pakken, harnas, helm, duikbril en reddingvest, is het vertier op de best mogelijke manier beveiligd.

 Met negen avontuurlijke sporten, heeft men bij ‘Mojo Picón Aventura’ een maximaal aanbod: “men moet het eiland van binnenuit leren kennen,”. Steil uit zee oprijzende rotsen, daar de wolken onder zich hebben en de keuze tussen loofbossen en laurisilva (laurierbossen) in de voorhanden zijnde omgeving van de oerbewoners, het geeft een kick; maar dan wel voor de meest avontuurlijk ingestelde mensen die over goed functionerend bijniermerg en sommige zenuwcellen beschikken, ofwel voor hen, die veel adrenaline kunnen aanmaken.

Voor meer informatie over de activiteitenkalender van ‘Mojo Picón Aventura’ kunt u terecht op:
www.mojopiconaventura.com/INICIO.html
kleurlogoCanarias.png