site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

00000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-21.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-121.jpg

carnaval-14.gif

MASPALOMAS CARNAVAL 2019


Gala zonder grenzen, traditioneel carnaval
en dag voor de toerist van Maspalomas

Het winkelcentrum Yumbo 2019
viert de carnestolendas van 5 tot 24 maart 2019

San Bartolomé de Tirajana - donderdag 21 februari 2019 - Het traditionele carnaval, het toeristengala, en het gala zonder grenzen, zijn drie van de activiteiten die onderdeel zullen zijn van het Maspalamas 2019 International Carnival programma 'Maspamoon', dat in deze editie de komst van Man oom de Maan zal eren, samenvallend met de 50ste verjaardag van deze gedenkdagen.

De gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft op woensdag 20 februari maart 2019 de programmering aangekondigd van dit carnaval, dat start op 14 maart en eindigt op de 24 februaru 2019 en is inclusief de viering van de opsmuk van de Reina Infantil (Kinder Koningin), op zaterdag 16 maart 2019; de verkiezing van de Reina de Carnaval (Koningin van het Carnaval), op zondag 17 maart; de verkiezing van de Gran Dama (Grote Dame) op woensdag 29 maart; en het gala Drag Queen del Carnaval de Maspalomas, dat op donderdag 21 maart 2019 zal plaatsvinden.>
29101470_2330225650336996_3342375852196233216_n-1.jpg
                                        Carnaval in hel Centro Comercial Yumbo.
De programmering van de 'Maspamoon' omvat ook de redding van de sardine en het toeristengala, die worden gehouden op vrijdag 22 maart 2019, en het carnaval op het strand, dat op zondag 24 maart 2019 zal plaatsvinden.

Eerder, op zaterdag 23 maart 2019, worden de straten van Playa del Inglés ingericht om de grote carnavalstoet te vieren.

De Tiroolse carnestolendas beginnen op de 14e maart 2019, maar eerder vinden er activiteiten plaats zoals het traditionele carnaval, in het Cultureel Centrum van Maspalomas op de 5e maart 2019; en de affichetentoonstelling van het carnaval, dat opent op de 7e maart 2019.

 De programmering van de 'Maspamoon' omvat ook de redding van de sardine en het toeristengala, die worden gehouden op vrijdag 22 maart 2019, en het carnaval op het strand, dat op zondag 24 maart 2019 zal plaatsvinden. Eerder, op zaterdag 23 maart 2019, worden de straten van Playa del Inglés ingericht om de grote cavalcade van het carnaval te vieren.
000logo-kopie-186.jpg


Mogán zal in dezelfde week van de Gay Pride
met Maspalomas strijden

Het gemeentebestuur stelt  voor om in mei 2019
een evenement voor LGTB-toerisme te houden

Mogán zal in dezelfde week van de Gay Pride
met Maspalomas strijden

GRAN CANARIA - zondag 20 januari 2019 -  De Gemeente Mogán zal deelnemen aan de Feria Internacional de  Turismp (Fitur), die volgende week in Madrid wordt gehouden, met San Bartolomé de Tirajana voor het vangen van toeristen uit de lesbische, homoseksuele, biseksuele, en transgender, (LGBT) gemeenschap. Het Ministerie van Toerisme van de Canarische Regering heeft de burgemeester van Mogán, Onalia Bueno, voorgesteld om van 8 tot 12 mei 20189 een evenement te organiseren gericht op seksuele diversiteit in deze gemeente.

Hoewel de details van deze Mogán promotie op maandag 21 januari 2’19 door het Ministerie van Toerisme in de Gemeenteraad worden vastgesteld, is de waarheid dat de oproep die de Canarische Regering van plan is te organiseren, samenvalt met de viering van de Gay Pride van Maspalomas, die sinds de oprichting in 2001 plaatsvond uitgevoerd in de maand mei, en dat heeft San Bartolomé de Tirajana als een van de grote bestemmingen van het homotoerisme in Europa geconsolideerd.
mogan-competira.jpg
Met betrekking tot de concurrentie doe de benoeming van Mogán met  Maspalomas kan genereren, die plaatsvindt van 2 tot 12 mei 2019, zei Onalia Bueno dat het de bedoeling is om alle mensen te omvatten, ongeacht hun seksuele geaardheid, maar erkend dat ze geen details weet, omdat het een promotiecampagne is die het Ministerie van Toerisme wil lanceren.

Zij voegde er echter aan toe, dat het hoofdgerecht waarmee Mogán naar de Fitur wil gaan, zijn schema van sportvieringen is, dat in 2019 in totaal 35 evenementen zal aanbieden en waarin de mogelijkheid is tot nieuwe afspraken. In die zin zei zij, dat het uitstekende weer dat de gemeente van januari tot december heeft, de mogelijkheid biedt om elke sport te beoefenen, vooral in de open lucht. De stad Mogán zal ook, zoals toegevoegd, deze kalender laten zien op de verschillende internationale toerismebeurzen.

San Bartolomé de Tirajana, dat weer een eigen stand zal hebben in het gebied dat gewijd is aan de LGBT-gemeenschap tijdens dit internationale toerismegebeurtenis in Madrid, zal het gebruiken om zijn drie jaarlijkse bijeenkomsten voor deze toeristen te promoten. De eerste, die de start was in het Zuiden van dit internationale evenement van de homo gemeenschap, zal precies de Gay Pride Maspalomas zijn, die zal worden gehouden van 2 tot 12 mei 2019; het wordt gevolgd door het Freedom Gay Festival, van 2 tot 6 oktober 2019, en de Winter Pride, van 4 tot 10 november 2019.

De wethouder van het stadhuis van San Bartolomé de Tirajana, José Carlos Álamo, herinnerde eraan, dat Maspalomas een pionier was in tolerantie en respect, en benadrukte dat steeds meer toeristen naar het Zuiden verhuizen om deel te nemen en te genieten van deze vieringen, die   - in het geval vanaf mei  - ongeveer 200.000 mensen gemobiliseerd heeft  in de straten van Playa del Inglés. Hij voegde eraan toe, dat het bewijs van het belang van deze klanten op de toeristische markt is, dat er steeds meer instellingen zijn die hun aanbod hebben aangepast om aan hun behoeften te voldoen.

Disney en Roberto Herrera
Aan de andere kant zei Álamo, dat de gemeente San Bartolomé ook aanwezig zal zijn in Madrid, ter gelegenheid van de Fitur, en in stijl, het carnaval van dit jaar, dat werd geïnspireerd door de komst van de mens op de maan, die precies in Maspalomas aanwezig was vanuit het ruimtestation. Het feest, dat plaatsvindt op de 31e verdieping van de Torre de Cristal de la Castellana, aanstaande woensdag 23 januari 2019, is bedoeld om te verrassen met het tonen van lichten en schaduwen, omdat het de deelnemers naar Maspalomas kan vervoeren.

Om dit effect te bereiken, zal het bedrijf dat verantwoordelijk is voor dit evenement, de Disney-technologie gebruiken om de presentator Roberto Herrera - die in deze act zal zijn -te laten verdwijnen uit dit gebouw van de Castellana om in Maspalomas te verschijnen in het midden van wat een Carnavalsfeest in het Zuiden is. Het is ook gepland, dat de koningin van het carnaval vorig jaar dat in 2019  bijwoont, evenals de drag queen die ook werd gekroond in de laatste editie (in 2018).
000logo-kopie-186.jpg


Het Internationale Carnaval van Maspalomas 2019
zoekt een aankondigings-affiche

De Gemeenteraad van San Bartolomé de Tirajana
publiceert de voorwaarden  van de ontwerpwedstrijd
voor het affiche van het ‘MaspaMoon’- carnaval

San Bartolomé de Tirajana - zaterdag 2 juni 2018 - Het Gemeentebestuur van San Bartolomé de Tirajana heeft via het Department Evenementen  en Feesten (jawel!)  de affiche-wedstrijd aangekondigd  voor het Internationale Carnaval van Maspalomas 2019, met als allegorie ‘La Luna’ (‘De Maan’), wat de titel is van het thema ‘MaspaMoon’.

Maspalomas viert het carnaval van 14 tot 24 maart 2019, dat het 50-jarig bestaan zal herdenken van het feit dat  de mens voor de eerste keer op de maan stapte en Maspalomas een van de strategische punten was die deze beelden over de wereld verspreidden, als een van de drie ruimtestations die NASA op de Aarde had.
img_46607.jpg
Ook dit jaar organiseert het Gemeentebestuur de affiche-wedstrijd, waarvoor het ontwerp  per E-Mail kan worden ingezonden.

Alle volwassenen en bedrijven die dit wensen, ongeacht hun nationaliteit, of woonplaats, kunnen deelnemen aan  de affiche ontwerp-wedstrijd. Hert winnende affiche krijgt €1.300,=

De oproep van de Gemeenteraad erkent twee werken voor elke deelnemer. Ze moeten de tekst bevatten:
‘Carnaval Internacional de Maspalomas 2019, del 14 al 24 de marzo, Gran Canaria, España’ (‘Carnival International Maspalomas 2019, van 14 tot 24 maart, Gran Canaria, Spanje’).
Het affiche moet ook het officiële wapenschild van deze gemeente bevatten, het promotionele logo van Maspalomas Costa-, en elementen die verwijzen naar het monografische thema dat het evenement kenmerkt.

Met het winnende affiche zal de Gemeenteraad het Carnaval de Maspalomas promoten op de officiële internetpagina’s van de Gemeente en op de internationale toeristische beurzen; reden, waarom het vereist is dat in de werken geen naam, pseudoniem, ander teken, of identificatiebewijs van de auteur bevatten.

De periode  voor het indienen van voorstellen is 1 juni 2018 tot 14 september 2018. Geïnteresseerden kunnen de regels van deze wedstrijd raadplegen via de Gemeentelijke internetpagina: http://www.maspalomas.com, en ook in de kantoren van het Department Toerisme.
00000slas-canariaslogo-703.jpg


Carnaval Maspalomas 2019

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA -´De burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, heeft het Carnaval Internacional de Maspalomas 2019 aangekondigd, dat zal plaatsvinden van maandag 14 tot en met zondag  24 maart 2019, en het thema is: ‘La Luna’ (‘De  Maan’).
NatteSokken_CarnavalopdeMaan_00069.pngHalloween-Masker-maskerade-latex-maskers-party-carnaval-COSplay-latex-masker-Volledige-hoofd-witte-Latex-Mac-Maan.jpg
0AAAAAAAAAslas-canariaslogo-5.jpg


 


aaaaakaart_canaria-38-136.jpg


000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--19.jpg

 

zon-235.jpg