bLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-kopie-kopie-111.jpg

d-109.jpg


De Hotelketen  ‘be Cordial Hotels & Resorts’
heeft het spectaculaire hotelcomplex
Cordial Muelle Viejo’
aan het Playa de Mogán geopend

Het Hotelcomplex ‘Cordial Muelle Viejo’
heeft op 1 maart 2018 de deuren geopend,
fantastisch gelegen tussen de twee stranden in Mogán

MOGÁN - zaterdag 3 maart 2018 - Sinds 1 maart 2018 is aan de accommodatie van het  Playa de Mogán een nieuw juweel toegevoegd: het hotelcomplex ‘de Cordial Muelle Viejo’, gelegen tussen het hoofdstrand en het Playa de Callao, met uitzicht vanaf de balkons naar de zee, naar de jachthaven, en het vissersdorp. Een perfecte locatie voor een vakantie aan de Oceaan.

Het nieuwe complex heeft 22 vakantiehuurwoningen met één of twee slaapkamers (met een capaciteit tot maximaal zes personen), die begin 2018 volledig zijn gerenoveerd. Het heeft een grote garage, twee zonneweiden, een zwembad, en directe toegang tot de kust met zijn gevarieerd en aantrekkelijke culinaire- en winkelaanbod.
img_44958.jpg
                                                      Cordial Muelle Viejo.

img_44959.jpgHet ‘Cordial Muelle Viejo’ beveelt aan, van de rust te genieten op een van de belangrijkste locaties in de geschiedenis van Playa de Mogán, men kan er nog steeds de overblijfselen zien van wat de eerste behuizing was, de Muelle Viejo (Oude Havenpier), gebouwd in de vroege jaren veertig om de verzending van landbouwproductie vanuit het gebied te vergemakkelijken en de excursie-tochten over zee van de beginnende reizigers in de traditionele ‘falúas’ (sloepen) in te korten vanaf  de verplaatsingen tussen de verschillende punten van Gran Canaria.

Het is een leefruimte in de agrarische geschiedenis van de Valle de Mogán  (Mogán-vallei) gered voor toeristenplezier door een elegant en exclusief complex pal aan de Oceaan.
00000slas-canariaslogo-37.jpg


Geopend: Het eerste vijfsterrenhotel in Mogán met een 90% Canarisch personeelsbestand

In het luxehotel is 35 miljoen euro geïnvesteerd

MOGÁN - donderdag 22 december 2016 - Het eerste vijfsterrenhotel in Mogán, het Radisson Blu Resort & Spa Gran Canaria Mogán, heeft op woensdag 21 december 2016 haar eerste gasten ontvangen, het is een complex dat van start gaat met een personeelsbestand dat voor 90 uit Canarische medewerkers bestaat.

Het gaat om het tweede hotel dat de Noorse hotelketen opent op Canarias, en het derde in Spanje, met 422 moderne gastenkamers, waarvan 32 suites, met zicht op het zwembad, de tuin en de bergen.
img_38172.jpg

img_38178.jpg
img_38176.jpgHet luxehotel, waarin men 35 miljoen euro heeft geïnvesteerd, telt vier restaurants; drie zwembaden; een spa; een club voor kinderen; diverse sportvoorzieningen, waaronder een trimparcours, tennis- en paddel banen, een klimwand en een meervoudig ‘Tufteparken’(‘Fitness-park’)
tufte-2.png
Breek in alle luxe voorzichtig uw nek, het hotel stelt zich niet aansprakelijk voor de nare en nadelige gevolgen uw waaghalzerij.
tufteparken.jpg
 img_38173.jpg img_38175.jpg

img_38174.jpg
De directeur van het horecabedrijf, Finn Berstad, heeft tijdens de presentatie van het nieuwe hotel de ‘estilo jónico’ (ionische = Griekse stijl) benadrukt als een centrum dat geschikt is voor gezinnen, wat men heeft ontworpen met een ‘minimalistische’ stijl en de kamers ingericht zijn met een neutraal gamma aan kleuren.

Berstad heeft benadrukt dat de hotelketen inzet op het ‘talento canario’, en heeft laten weten dat het personeelsbestand in de komende maanden zal toenemen, “al naar gelang de activiteiten.”

In die zin, heeft de burgemeester van Mogán, Onalia Nou, de medewerking van de hotelketen benadrukt in de werkgelegenheid binnen de gemeente en, “dat het personeel van het nieuwe hotel bijna 30 procent uitmaakt van het totale werknemersbestand in Mogán. Bueno heeft verzekerd, dat om de inzet van particuliere investeerders aan te moedigen in Playa de Mogán, “de overheid verschillende werken heeft gepland, om de bestemming te verbeteren."
img_38177.jpg

"Dit moderne complex zet in op luxe met vier soorten suites:
- Junior,
- Junior met twee slaapkamers,
- Luxe met twee slaapkamers,
- Luxe met drie slaapkamers,
deze laatste met een oppervlakte van 130 vierkante meter en capaciteit voor acht hotelgasten.

img_38179.jpg

Het Radisson Resort & Spa Gran Canaria Mogán biedt gerechten gedurende de dag. met thema-gerechten in het restaurant ‘Larder’ (‘Provisiekast’); terwijl lichte, lokaal geïnspireerde gerechten worden geserveerd in 'II Taglio’; daarnaast serveert men in restaurant ‘Filini’, klassieke Italiaanse menu’s met een innovatief concept, dat ook toegankelijk is voor passanten.

Radisson Blu is een van de leidende hotelketens in de sector met bijna 300 hotels in 69 landen: ‘Yes I Can’ (‘Yo sí Puedo’ - ‘Já ik Kan’) is de leus van het merk.

In Spanje heeft men twee hotels is bedrijf: het Radisson Blu Hotel Madrid Prado, in de Spaanse hoofdstad, en het Radisson Blu Resort Gran Canaria, in de stadswijk Arguineguín, eveneens in de gemeente Mogán.

Radisson Blu maakt deel uit van de Carlson Rezidor Hotel Group, die ook omvat: Quorvus Collection, Radisson, Radisson Red, Park Plaza, Park Inn by Radisson, en Country Inns & Suites by Carlson.
000islas-canariaslogo-395.jpg


Kai Mikaelsen, eigenaar van Servatur:
De miljardair van de Noorse arbeidersklasse op Canarias

MOGÁN -vrijdag 18 november 2016 -  Hij regelde de komst van Radisson naar Canarias en nam Servatur over, het hotel in de rode cijfers groeit weer. In december opent een nieuw Radisson in Mogán, het tweede op de Canarische Eilanden voor toeristen met een hoge koopkracht

Kai Mikaelsen is, althans gemeten in tijd waarin een groot deel van zijn professionele activiteiten bestaat uit luisteren en conclusies trekken, misschien wel de man die het minste geld heeft op de Canarische Eilanden. Hij was nog maar vijf jaar oud toen Noors kapitaal de lancering mogelijk maakte van Servatur, een van de historische hotelketens op de eilanden die volgens de criteria van talent en kwaliteit 40 jaar bestaat in 2016.
naamloos-290.png                                    Kai Mikaelsen, president van Servatur.
Deze miljardair van de arbeidersklasse is een inwoner van een dorp in de buurt van Oppland, Noorwegen, de thuisbasis van ondernemingen zoals Hoff Potetindustrier, Natre Vinduer, Hunton Fiber of Natre Vinduer en het beroemde Mustad & Son, dat was gewijd aan vishaken en nu miljoenen paperclips exporteert voor kantoorpapier. Kai Mikaelsen, 45 jaar oud, is een van deze nieuwe ridders van het toerisme vanwege de werkgelegenheid die hij gegenereerd op de Canarische eilanden en zijn devies is luisteren naar de honderden medewerkers en technici die hij op Gran Canaria heeft in Mogán,

Na aankomst op de Canarische Eilanden met de werkervaring in de horeca in Roemenië, kwam hij de Europese kou in Oost-Europa hatend, om te investeren in wat zijn Noorse landgenoten beviel: profiteren van de goede tijd. De zon van Gran Canaria kende hij vanwege zijn vakanties doorgebracht in Mogán als gewone toerist.

Hij is een van de hoofdrolspelers in de transformatie van het toerisme van Gran Canaria. Na de afwijzing van het Gemeentebestuur van Las Palmas de Gran Canaria (PP) om zijn aanbod te accepteren het ‘Santa Catalina’-Hotel te kopen, zal hij in december 2016 getuige zijn van een persoonlijke inzet die is ontstaan aan het begin van dit decennium: De opening van het ‘Radisson Blu Mogán’. Het andere complex: ‘Radisson Blu La Canaria’ is ook zijn werk, althans het renoveren ervan.
Radisson20Blu3.jpg                                               Het ***** Radisson Blu La Canaria
Geadviseerd door technici zoals als bouwkundig ingenieur en technisch architect, Felipe Remacha, is Kai Mikaelsen, met zijn Spartaanse en voorzichtige stijl, de nieuwe sterke man van het toerisme op het eiland door middel van bouw, exploitatie en verkoop van appartementen op Gran Canaria.

Nu Mogán een krachtige toerisme verwelkomt als het Noorse, buiten de controle van de euro, is dat het product van ondernemingen als Servatur waarvan Kai Mikaelsen de president is. De toeristische Noorse segment met hoge koopkracht staat hem op het lijf geschreven en past als een trouwring in de verbintenis met het eiland met het overwinnen van e smalle marge welke de analoge reisorganisatoren toepassen vanuit de Duitse hoofdstad.

Emotionele weerstand in de eindeloze onderhandelingen met de lokale financiële en institutionele vertegenwoordigers, en de directheid van de antwoorden en niet praten met onduidelijkheid, is de Mikaelsen-formule geweest om te groeien en zijn specialisatie te handhaven in de Scandinavische markt op Canarias.

De geloofsbrieven van de handel op Canarische zijn winstgevendheid zijn duidelijk: Een bezettingsgraad van 92,5 % in het laagseizoen, en van gemiddeld 95,8% op jaarbasis.

Deze Noors-Canarische miljardair kwam naar de eilanden vanwege de warmte in Mogán. Hij nam deel in de vastgoedportefeuille in Spanje van Faktor Eiendom, een in Noorwegen gevestigde, specialistische prijsvechtende bouwonderneming.

Deze activa werden overgenomen door Colliers International, die de verkoop van de twee hotelbedrijven op Gran Canaria beheerde tegen een niet bekendgemaakte prijs aan de Kai Canari maatschappij, eigendom van Kai Miaelsen, en geadviseerd door horeca-adviesbureau Anders Vatne.

In 2016 is een van deze activiteiten - Servatur- 40 jaar oud, als Kai Mikaelsen toetreedt tot haar kapitaal, en heeft 3.000 hotelbedden. In 2007, volgens de informatie die Faktor Eiendom aan de Beurs van Oslo heeft doen toekomen, had men negatieve resultaten (-/- 23%).

Servatur had toen een Canarisch deel, 25% vertegenwoordigd door Santiago Fernández die de kennis van het gebied inbracht, en de rest was van Faktor Eiendom. Servatur Holding opereerde eveneens in Noorwegen, dat was degene met de meerderheid in handen in de hoofdstad van het eiland. Na de operatie met Servatur, heeft Kai Mikaelsen aankopen gedaan zoals met RIU het ‘Waikiki’-hotel in Playa del Inglés voor 23 miljoen euro en heeft hij Servatur opnieuw in een groeifase geplaatst.

Na het faillissement van Faktor Eiendom, werd Servatur achtergelaten als een zombie hotelbedrijf, Kai Mikaelsen leidde de aankoop van Hotel ‘La Canaria’, tegenwoordig ‘Radisson Blu La Canaria’, met Lars Wenaas als voornaamste investeerder, 250 hotelsuites veranderden in 125 appartementen van hoog niveau.
radiusoin.png                            De Receptie van het ‘Radisson Blu La Canaria’ in Mogán
Radisson opent haar tweede hotel op Gran Canaria
Carlson Rezidor, wereldwijd een van de grootste horeca-investeerders, met HNA aanwezig in China, opent in december 2016 op Gran Canaria een tweede ‘Radisson Blu’ hotel, het: ‘Gran Canaria Resort Mogán’.

De gerenoveerde oppervlakte van ‘La Canaria’ staat gelijk aan acht voetbalvelden. Met het lanceren van een tweede Radisson hotel in Mogán, heeft de Noorse sterrenhemel van Kai Mikaelsen nu een agenda met nieuwe projecten gebaseerd op het talent en de ontwikkeling van horeca-producten van de hoogste kwaliteit.
000islas-canariaslogo-204.jpg


Anfi biedt hotelsuite van 400 m²
voor €1.000,= per dag

MOGÁN - zondag 6 september 2015 - De Anfi-Groep, die haar belangrijkste etablissementen heeft in Mogán, biedt haar klanten nu de ‘Grand Imperial Suite’, die - met  400 m² verdeeld over een hele verdieping -  een van de grootste hotelsuites van Europa is. Men verblijft er, pal aan de kust, voor de prijs van  €1000,= per dag.

De Gran Imperial Suite bestaat uit vier aangekoppelde standaard hotelkamers en met deze suite wil Anfi , “beantwoorden aan de voortdurende vraag naar dit soort producten.”
ii_mnf1.jpg
suite.jpg
fotonoticia_20150903165610_644.jpg

Na een ingrijpende verbouwing is de suite heel ruim en heeft veel lichtinval , zo laat Anfi weten in een persbericht.
dining-living-room-area.jpg

De architect die de ruimte heeft ontworpen, Marta López, merkt op, “dat de afmeting van deze suite en ,uiteraard de ligging direct nabij het strand, zorgen voor een uniek aanbod.”

Eveneens heeft ze uitgelegd, dat het gaat om een suite,   met een spectaculair terras voorzien van jacuzzi en  solarium. "Bovendien, zo merkt de architect op, is het buitenterras voorzien van een tafel voor tien personen en een bar die is  voorzien van vitrage waardoor de bar dienst doet voor zowel  in huis, als op het terras. De Grand Imperial Suite beschikt over een volledig uitgeruste keuken".
1441305870645.jpg

De Grand Imperial Suite heeft een centraal gedeelte bestaande uit een salon-eetkamer-keuken met aangrenzend vier slaapkamers, die verbonden zijn door het terras; en dit alles met een fantastisch uitzicht op zee.
Bovendien heeft de suite de mogelijkheid, een van de slaapkamers af te scheiden met alle faciliteiten welke de suite biedt.

De ruime slaapkamers zijn met strakke belijning en neutrale kleuren -  voorzien van strak meubilair, dat van de hoogste kwaliteit is,- en ze hebben allemaal een eigen badkamer en inloop-kleedruimte, daarbij spelen  creme-kleurig marmer, warm hout, glas en porselein een hoofdrol.

De general manager van 'Anfi Tauro Golf', Luis Martinez heeft aangegeven, “dat het gaat om accommodatie die de klanten wensen en aan wie men een droomsuite biedt.” Hij voegt toe, dat in de overnachtingsprijs Wifi met een snelheid van ruim 330 megabytes is inbegrepen.

Martinez laat weten dat in de - vijf miljoen euro waard zijnde - suite, men kan rekenen op een ‘à la carte’-dienstverlening die garant staat voor de exclusiviteit van de Grand Imperial Suite.
ZZZZZZAislas-canarias-84-55.jpg  


De verbetering van Costa de Mogán
levert 8.450 hotelbedden op

MOGÁN -  maandag 16 februari 2015 - Het Plan de Modernización, Mejora e Incremento de la Competitividad de Costa de Mogán (PMM Costa de Mogán) (Plan Modernisering en Concurrentieverhoging van Mogán) zal de grond die bestemd is voor toeristisch gebruik doen toenemen met 422.000 m² - welke men toevoegt aan de markt voor 8.450 hotelbedden - daar, waar die momenteel nog de bestemming woongebied heeft.

In het PMM Costa de Mogán - dat in de eerste week van februari 2015 is gepubliceerd door de Canarische Regering - is voorgesteld, de bestemming woonruimte om te zetten in die voor: toeristisch gebruik.
Door middel van een concrete stimulans - welke de uitbreidingsmodelijkheden voor de etablissementen met 40% zal doen toenemen, nodigt men uit, de duizenden hotelbedden te herstellen welke nu als woonruimte in gebruik zijn; door deze terug te geven aan het toeristisch gebruik.
PuertoRoco.jpg

Archieffoto van de toeristenwijk Puerto Rico, welke is opgenomen in het Costa de Mogán-Moderniseringsplan.
Met dit beleid wil men de grond die is bestemd voor toeristisch gebruik doen toenemen, door ombuiging van de huidige processen van inbezitname tot permanent woongebruik.
cosdtamigamant.png imagesFJ28HX3X.jpg
imagesELCUWQK0.jpg untitled-65.png“Men verhoogt het aantal vierkante meters  grond dat bestemd is voor toeristisch gebruik - afgeleid van de specialistie in het PMM -door ombuiging van de huidige processen van inbezitname tot permanent wooongebruik, door van 864.865 m² naar 1.287.366 m² te gaan, welke al bestaan op woonpercelen met een oppervlakte van 422.501 m²,” aldus wordt opgemerkt in het document wat is opgesteld door het nutsbedrijf Gesplan.

Zo bestaan in het gebied waar wordt opgetreden - dat zich uitstrekt van Arguineguín tot aan Amadores - momenteel 27.864 hotelbedden.
Als men de huidige toeristische wetgeving toepast, op grond van 50 m² per hotelbed, is van de woonpercelen 422.501 m² te herstellen tot toeristisch gebruik. Zo zal men 8.450 hotelbedden inlijven, of toevoegen; waardoor het aantal hotelbedden in deze wijken toeneemt van in totaal 27.864 naar 36.315

Met het herstel van het aantal hotelbedden ziet men in het PMM de noodzaak, nieuw aanvullende toeristische voorzieningen op te nemen, om het kwaliteitsniveau te handhaven in het gebied waarin wordt opgetreden, om geen infrastructurele onderdekking te veroorzaken. Met dat doel, zal men de zogenoemde Área homogénea E (het Homogeen gebied) creëren voor aanvullende toeristische voorzieningen, waartoe men winkelcentra, themaparken, sport- en recreatievoorzieningen rekent.

In totaal creëert men 22 stimulerende acties die allemaal ten goede komen aan de bevordering van de bebouwbaarheid met een veranderende gebruiksdichtheid.

Verplichtingen
Deze toekennings-acties houden wettelijke verplichtingen in voor de begunstigden, zoals het aan de Gemeente Mogán betalen  - met grond of geld - van 15% van de toegenomen benutting waarvan men voordeel heeft via de toekenning.

Taurito.jpgCosta Tuarito - gemeente Mogán: in dit soort 'kippenhokken' twee weken vakantie doorbrengen: prima, graag zelfs, maar er permanent wonen zal worden tegengegaan.
Toeristenwijken versus woonwijken
Het PMM de Costas de Mogán - wat is opgesteld door de Canarische Regering en de Gemeente Mogán, voor het bevorderen van de renovering en modernisering van de woonwijken en de toeristische voorzieningen:
- verklaart Puerto Rico, Amadores en Patalavaca exclusief voor toeristisch gebruik;
- omvat de zuidwestelijke rotskust van Costadores tot  Puerto Rico met aanvullend gebruik op de toeristische dienstverlening overeenkomstig het oorspronkelijke doel waarvoor deze bestemd was,
- verklaart Los Caideros, net zoals Arguineguín, tot woonwijk.
kleurlogoCanarias.png 


Start bouw Sociaal-Cultureel Centrum Mogán

MOGÁN - donderdag 16 januari 2014 - In de komende dagen zal in Mogán Playa de bouw van een nieuw Sociaal-Cultureel Centrum van start gaan. De Gemeente heeft €620.000,= uitgetrokken voor de financiering van een modern gebouw waar alle sociaal-culturele evenementen kunnen plaatsvinden.

Het bedrijf, dat in de openbare aanbesteding de opdracht gegund heeft gekregen is Construcciones Suárez Cáceres S.L., dat binnen enkele dagen met de bouw van dit ontmoetingscentrum zal beginnen.

Gereed in de zomer van 2014, het Centro Sociocultural van Playa de Mogán.
Het pand - dat gebouwd zal worden in de Calle la Mina in Playa de Mogán, naast het Plaza de Las Gañanías - heeft een oppervlakte van 434 m² en beschikt over een multifunctionele zaal van 142 m², een zaal van 60 m² en een zaal van 50m² voor culturele, sociale, educatieve en recreatieve doeleinden.
Het buurtcentrum wil een motor zijn voor culturele initiatieven van de burgers en zal dienen als ontmoetingscentrum.

De zalen kunnen o.a. gebruikt worden voor publieksevenementen, tentoonstellingen, vergaderingen, of als instructielokaal.
Het gebouw beschikt over een hal met receptie van 78m², over een cafetaria van 64m², en is omringd door groenstroken en terrassen.

Het project, dat is goedgekeurd in augustus 2013, beschikt ook over de nodige infrastructuur voor de bouw van een tweede verdieping, zodra dit gewenst is. Het Gemeentebestuur van Mogán voorziet, dat het Centro Sociocultural van Playa de Mogán voltooid zal zijn in de zomer van 2014.

1-AAAAislas-canarias-kopie-55.jpg


Splashmob in  Hotel Cordial Mogán Playa


MOGÁN - zaterdag 4 mei 2013 - Cordial Playa verrast de hotelgasten op een flashmob.

Meegenieten?


Kijk dan op:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ThjY6GizZqc

1-AAAAislas-canarias-kopie-55.jpg


Mogán vraagt Kustzaken om
verbetering bad-gedeelten

MOGÁN - vrijdag 15 maart 2013 - De burgemeester van Mogán - Paco González, heeft op donderdag 14 maart 2013 een ontmoeting gehad met de directeur-generaal Kustzaken, Pablo Saavedra en met de gedelegeerde van de Spaanse Regering op Canarias, María del Carmen Hernández Bento, waarin hij gevraagd heeft, om verbetering van de bad-gedeelten van Playa de Mogán.

Het doel is, om de capaciteit te verhogen, om meer toeristen te kunnen ontvangen als de autosnelweg eenmaal geopend is op 25 maart 2013, zo laat men in een communiqué weten.


                                        Het strand en de haven van Mogán.
Onder de geplande acties is het geschikt maken daartoe van de kiezelstenen baai direct naast het strand, ter linkerzijde van de barranco (het ravijn), en het creëren van een nieuwe ruimte om te zonnebaden die voorzien zal zijn van houten vlonders, zoals dit al bestaat op ander locaties op Gran Canaria.

González heeft het verzoek van de Gemeente overgebracht aan de vertegenwoordiger van het Ministerie van Landbouw, Voeding en Milieu, ten einde zijn instemming te bereiken met deze en ander initiatieven voor herstel van de kust.

Samen met de uitbreiding en de verbetering van de bad-gedeelten van Playa de Mogán, heeft de burgemeester aan de directeur-generaal Kustzaken ook ander projecten voorgesteld welke van groot belang zijn voor de gemeente.

Daaronder het herstel van de zeeboulevard tussen het strand van Las Marañuleas in Arguineguín en Anfi del Mar.

De Gemeente wil, dat de Spaanse Regering het project hervat, dat men enkele jaren geleden in de ijskast heeft gezet vanwege de beperking op de overheidsbegroting vanwege de huidige crisis.

De Gemeente benadrukt, dat deze actie een investering in de toekomst is; want de verbetering van de toeristengebieden verhoogt haar concurrentiepositie tegenover andere bestemmingen; wat ten goede komt aan het economische herstel van Canarias en van Spanje.

De directeur-generaal Kustzaken heeft toegezegd prioriteit te zullen verlenen aan dit project bij het opstellen van de Rijksbegroting voor 2014; steeds, wanneer er begrotingsruimte voor is.

Ook heeft Pablo Saavedra zijn volgende bezoek aan de Gemeente Mogán aangekondigd, met het doel, kennis te maken met de diverse gebieden waarvoor de burgemeester nu de projecten heeft gepresenteerd.
1-AAAAislas-canarias-kopie-55.jpg


Voorstel  tot nachtelijk zwemverbod ingetrokken

MOGÁN  - maandag 30 januari 2012 - Burgemeester González van de Gemeente Mogán heeft het voorstel, tot het instellen van een nachtelijk zwemverbod voor de gemeentelijke stranden, ingetrokken.

De bevolking is zwaar tegen dit nachtelijke zwemverbod; wel gehandhaafd, blijft het voorstel een rookverbod in te voeren op de stranden van Mogán.

                            Het strand van Mogán Playa (gemeente Mogán)
Burgemeester Francisco González heeft in een persbericht laten weten, “dat het enige belang van de Gemeenteraad, om het nachtelijke zwemmen te verbieden,  vooral was en is  ingegeven, om de veiligheid  te garanderen van de badgasten, omdat het risico wat men ‘s nachts loopt op de stranden, groter is dan overdag en, reddingsacties arbeidsintensiever en gevaarlijker zijn.”

    Mogán Playa (Gemeente Mogán).


   Playa de los Amadores (Gemeente Mogán).

                                              Puerto Rico (Gemeente Mogán).
De burgemeester geeft toe, dat de maatregel  veel discussie en afwijzing heeft opgeroepen; reden,  waarom men het voorstel uiteindelijk heeft ingetrokken.

Verordening rookverbod
Wat betreft het rookverbod op de stranden, heeft González verzekerd, dat dit geen algeheel verbod zal worden, omdat men bepaalde rookgedeelten op de stranden zal inrichten.

Ook zullen er op de drukst bezochte strand gedeelten voor niet-rokers worden  ingericht en de burgemeester verwacht van de rokers, dat zij deze gedeelten zullen respecteren, maar er komt geen rookverbod als zij hier toch willen roken. Bovendien komen er vaste asbakken op de rest van het strand, om de roker ervan bewust te maken, dat deze geen peuken op het strand achterlaat,” aldus het persbericht.
1-AAAAislas-canarias-kopie-55.jpg


Rookverbod op de stranden van Mogán

MOGÁN – zaterdag 28 januari 2012 - De Gemeenteraad van Mogán heeft in een buitengewone, 5 uur durende,  raadsvergadering op donderdag 26 januari 2012 met instemming van de 11 PP-raadsleden en met stemonthouding van de oppositie (bestaande uit 6 Ciuca-zetels 2 PSOE, 1 NC en 1 CC) een nieuwe verordening aangenomen voor het gebruik van de stranden, die voor veel ophef zal gaan zorgen, want een van de nieuwigheden is, dat het verboden zal zijn, te roken  op deze openbaar toegankelijke locaties.

De wethouder van Toerisme, Tomás Lorenzo, verdedigde het rookverbod, omdat het  is ter bescherming van de burgers en, dat dit is gedaan in overleg met de reisorganisaties. De oppositie vindt deze maatregel belachelijk.

Evenzo staat er in artikel 13 van de genoemde verordening, dat de Gemeente asbakken plaatst bij de openbare toiletten van de stranden, waar de badgast vooraf zijn  sigaret, of sigaar kan doven, alvorens het strand te betreden.


Mogán: Playa de los Amadores.

Diezelfde verordening verbiedt het, peuken op het strand achter te laten en er mag ‘s nachts niet meer in zee gezwommen worden. Dit laatste op aanbeveling van de Guardia Civil en van de Policía Local, “want we hebben geen middelen voor het handhaven van de veiligheid op deze uren,” zo heeft de wethouder van Toerisme aangegeven.
1-AAAAislas-canarias-kopie-55.jpg


 

e-107.jpg

cLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-215.jpg