aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-45.jpg

mapa-canarias2-50.jpg

carnaval-10.gif


Maspalomas is weer schoonna een carnaval
dat 118,5 ton
aan afval en zwerfvuil
heeft achtergelaten

San Bartolomé de Tirajana - De Gemeentelijke Reinigingsdienst voor Stad en Stranden van de Gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft na tien dagen braspartij ‘Carnaval Internacional de Maspalomas Costa Canaria’ het aanzien van de toeristenplaats hersteld met het opruimen van 118,5 ton afval en zwerfvuil; 6,5 ton meer dan met het Carnaval in 2015.

Playa del Inglés, Maspalomas en San Fernando, waren de meest bevuilde wijken, waar 161 gemeentewerkers o.a. 215.000 liter water hebben verbruikt om de toeristenwijken weer schoon te krijgen.

Het smerigst was het in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari 2016, na die viering van de ‘Dag van de Toerist’ en de mogollón (carnavals-nacht), met achterlating van 20 ton afval en zwerfvuil.
img_33259_thumb.jpg
Ook op zondagmorgen was het in alle vroegte raak met het - door 90 gemeentewerkers  en inzetten van zwaar materieel  - verwijderen van 50 ton aan achtergelaten rommel in en rondom het Winkelcentrum ‘Yumbo’ en in de Avenida Touroperador Tui en in Campo Internacional, waar de 115 praalwagens van de Gran Cabalgata (Grote Optocht) waren te zien.
img_33260_thumb.jpgGedurende de eerste carnavalsdagen - van vrijdag 19 t/m zondag 21 februari 2016 - viel het in het Zuiden van Gran Canaria mee met het opruimen van afval, ‘slechts’ 9,5 ton, omdat het samenviel met het Carnaval van Las Palmas de Gran Canaria en de voetbalwedstrijd van de Unión Deportiva Las Palmas tegen F.C. Barcelona.
img_33258_thumb.jpg
img_33262_thumb.jpg
Steeds meer carnavalsvierders
Uit de afvalberg na afloop van het Carnaval Internacional de Maspalomas kan men opmaken dat in  de afgelopen jaren geleidelijk aan het aantal mascaritas (carnavalsvierders) is toegenomen, met 6,1 ton aan afval meer dan na het carnaval in 2015; een haverton meer dan na het carnaval van 2014; en aldus bijna 30 ton aan zooi meer dan na het carnaval in 2013, en 17 ton meer na het carnaval in 2012.
zzzzzzzislas-canariaslogo-216.jpg 


Maspalomas neemt afscheid van Carnaval

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 28 februari - Het 'Carnaval en la Playa'  (‘Carnaval op het Strand’) en de traditionele 'Entierro de la Sardina' (‘Begrafenis van de Sardine)’ brengen tussen 14:00 en en 20:30 uur honderden mensen op de been op het strand van Playa del Inglés, de toeristenwijk in de gemeente San Bartolomé de Tirajana.

Terwijl er nog volop carnaval gevierd en gevierd gaat worden in de diverse gemeenten op Gran Canaria (als laatste in Agaete eind maart) is men in San Bartolomé, net als bijvoorbeeld in Las Palmas de Gran Canaria en in Santa Cruz de Tenerife al weer volop in de voorbereiding voor de viering van het Carnaval van 2017, je hebt per slot van rekening toch niet voor niets een Gemeentebestuur gekozen, nietwaar?
imgad.jpg
maspalomassardina2.jpg                                            Entierro de la Sardina - Maspalomas 2015

De actrice Lili Quintana zal op zondagavond 28 februari  2016 de laatste wil van de Sardine voorlezen op het toneel bij Winkelcentrum Anexo II en de uitvaart wordt traditioneel afgesloten met een grandioos vuurwerk.

Het Carnaval Internacional de Maspalomas 2016 zit er dus op, en nu gaat men er voor, dat het in 2017, weliswaar weer met een ander thema, opnieuw gevierd kan gaan worden.
De Sardine is dood, lang leve het Canarische Carnaval!
zzzzzzzislas-canariaslogo-212.jpg

img_32853.jpg
img_32842.jpgVIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=xTrAHjo321k&list=UUP7VL9BQXpW0c2pbs5XdKtw

Programma Carnaval  Maspalomas 2016

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA- zaterdag 13 februari 2016 -  

http://carnavalinternacionaldemaspalomas2016.blogspot.com.es
CarnavalInternacionaMaspalomas2016_Cartel2.jpg

zzzzzzzislas-canariaslogo-171.jpg


De Faro de Maspalomas
verkleedt zich als Dracula
op het affiche voor een film-carnaval

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 5 december 2015 - Op de poster van ‘Maspawood’-Carnaval voor het grote feest van het Carnaval Internacional de Maspalomas 2016, dat als thema ‘Hollywood’ zal hebben, heeft het beeldje van de Oscar - het symbool van de Amerikaanse filmindustrie - een masker opgezet en gaat vergezeld door El Faro (De Vuurtoren) verkleed als Dracula.

De poster die op vrijdag 4 december 2015 is gepresenteerd door de burgemeester vam San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, en de Wethouder van Feesten en Evenementen (jawel!) , José Carlos Álamo, moet het zogenoemde ‘Maspawood’ aanprijzen, het Carnaval dat in de zuidelijke gemeente van Gran Canaria gevierd wordt van 19 t/m 28 februari 2016
img_31512.jpgDe poster is ontworpen door het bedrijf Promedia Comunicación, omdat de jury in de ontwerpwedstrijd geen winnaar heeft kunnen aanwijzen, vanwege het gebrek van enkele verplicht gestelde details,” zo heeft wethouder Álamo laten weten.
img_31513.jpg
img_31516.jpgIn het ontwerp is de toeristenwijk Maspalomas omgetoverd tot een grote ‘filmset’ waar men grote Hollywoord sterren verwacht z0als James Bond, Marilyn Monroe en Bette Davis. Daarin is de legendarische Faro de Maspalomas voor de gelegenheid verkleed als Dracula-compleet met een in de wind wapperende cape, en verder treft men op de poster via Maraboe-veren verwijzingen aan naar Westerse films.
img_31514.jpgWedstrijddeelname-voorwaarden
De Organisatie van het Carnaval Internacional de Maspalomas laat weten, dat men de voorwaarden voor deelname aan de verkiezing van Carnavalskoningin, Kinder-Carnavalskoningin en Travestiekoning(in), van het Carnaval Internacional de Maspalomas 2016 kan raadplegen en in de computer op kan slaan in Pdf-formaat (in het Spaans, Engels en Duits) via de internetpagina van de Gemeente: https://www.maspalomas.com/index.php/carnaval-internacional-de-maspalomas
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-4.jpg


Poster-ontwerpwedstrijd voor het
Carnaval Internacional ‘Maspawood’ 2016

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 23 juli 2015 - Het departement Evenementen en Festiviteiten van de Gemeente, van wethouder José Carlos Álamo, heeft de ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de aankondigingsposter van het Carnaval Internacional de Maspalomas 2016, dat van 19 tot 28 februari zal plaatsvinden met als leuze: ‘Maspawood 2016’.

Men kan inzendingen insturen in de periode 23 jul -9 oktober 2015, en personen van alle leeftijden kunnen deelnemen, buitenlanders zowel als eilandbewoners.
img_29436.jpg
José Carlos Álamo vertrouwt op een grote deelname en kwaliteit van de kunstwerken die men zal presenteren, net zoals in 2014, vanwege de mogelijkheden die het thema biedt.

Per inzender accepteert men maximaal twee posterontwerpen. Daarop moet verplicht voorkomen de tekst: ‘Carnaval Internacional de Maspalomas 2016, del 19 al 28 de febrero, Isla de Gran Canaria, España’, evenals het gemeentewapen van San Bartolomé de Tirajana en imaginaire elementen van ‘Maspawood’, met verwijzing naar de filmindustrie va Hollywood.

Wedstrijdvoorwaarden
De posters met een afmeting van 50x790 centimeter kan men vervaardigen in elke techniek die afgedrukt kan worden en die door elk medium weergegeven kan worden. De originelen moet men degelijk ingelijst presenteren in verticale vorm en mogen geen volumineuze elementen bevatten die uit de oppervlakte steken.

Zo accepteert men geen posters die niet zijn ingelijst achter glas, of die vervaardigd zijn van materialen die bij het transport een gevaar opleveren voor de integriteit van het werk.

De poster-ontwerpen kan men tot 9 oktober 2015 indienen bij het gemeentelijke Registro General, in de Gemeentekantoren in Maspalomas.

De wedstrijdvoorwaarden kan men nalezen in Pdf-formaat op de internetpagina van de gemeente:  www.maspalomas.com: Bases del Concurso del Cartel Carnaval Int. Maspalomas 2016.pdf  [753,22 Kb]

De auteur, of het bedrijf van het winnende ontwerp ontvangt een geldprijs van €900,= ; de poster zal op internetpagina’s en op internationale vakantiebeurzen, het promotionele ontwerp zijn van dit feest.
1-AAAAislas-canarias-kopie-242.jpg


Maspalomas wordt ‘Hollywood’ tijdens
het  Carnaval Internacional 2016

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 11 juli 2015 - ‘Hollywood’ is het thema van het ’Carnaval Internacional de Maspalomas 2016’ dat men van 29 januari  tot 28 februari viert in de toeristenwijk van San Bartolomé de Tirajana; de filmsterren en Amerikaanse speelfilms spelen dan de hoofdrol

Van de twee - via Facebook - gekozen finalisten: ‘Hollywood’ en ‘Las Vegas’ heeft de organisatie van het Carnaval het thema van de film-stad aangewezen als winnaar. Zodoende zal Maspalomas het toneel worden van de grote sterren uit de jaren ’30 en ’40 - het gouden tijdperk van Hollywood - maar ook; dat van de nieuwe generatie, van het succes tot de mislukking van de buitengewoon machtige magnaten; en, van al die films welke geschiedenis hebben geschreven in de Amerikaanse filmindustrie.
img_29262.jpgHet zogenoemde ‘Mekka van de Film’ zal in 2016 op het carnavalspodium voor een passende sfeer in Winkelcentrum ‘Yumbo’ moeten gaan zorgen, met de beste artiesten die het Carnaval Internacional de Maspalomas tot het meest spectaculaire moeten maken

Over enkele weken zal de Carnavalscommissie de voorwaarden bekend maken voor deelname aan de ontwerpwedstrijd voor de carnaval-poster die het Carnaval Internacional de Maspalomas 2016 aan de man, en aan de vrouw, moet brengen.
1-AAAAislas-canarias-kopie-156.jpg 


 

kaart_canaria-5-33.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--69.jpg