site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-264.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-53.jpg


Valsequillo begint op vrijdag 14 september  
met de feesten ter ere van San Miguel
*

* Van vrijdag 14 september tot en met zaterdag 13 oktober
zal de gemeente feesten houden
met een uitgebreid schema van evenementen voor het hele gezin

VALSEQUILLO - maandag 10 september 2018 - De minister van Cultuur en Historisch Erfgoed van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, Carlos Ruiz, en Francisco Atta, burgemeester van Valsequillo, hebben laten weten dat van vrijdag 14 september tot en met zaterdag 13 oktober 2018 de feesten van Valsequillo plaatsvinden en Valsequillo dit jaar gastheer zal zijn van een groot aantal evenementen. Francisco Atta, en de parochiepriester van de gemeente, Jorge Hernández, hebben op maandag 10 september 2018  de Fiestas y Feria San Miguel 2018 2018 aangekondigd die in deze stad zullen plaatsvinden voor alle leeftijdsgroepen waaraan alle inwoners van Valsequillo zullen deelnemen.

"Sommige festiviteiten die elk jaar ontstaan ​​door de massale deelname van de inwoners van Valsequillo, evenals de rest van Gran Canaria en toeristen", zo heeft de burgemeester, Francisco Atta, laten weten, die zei: De  ondersteuning en de steun van allen maken deze patroons feestdagen, een gebeurtenis van integratie en de lokale samenleving, wiens inzet en enthousiasme het resultaat zijn dat fungeert als de bedevaart die wordt aangeboden aan San Miguel, het "Gran fiesta guateque de los años 60" ("Grote Slaan-feest na de jaren  '60"), "El  Pub Miguelito", “Vals Dance" (“Dans-wals),  en  la "Suelta del Perro Maldito" (het “Loslaten van de Vervloekte Hond”, zie: https://www.jouwweb.nl/v2/website/132117/editor/page/2159987, heeft de burgemeester van Valsequillo gezegd.
programa_sanmiguel_2018_web-reducido_1.jpg
De afdaling van San Miguel en de openingstoespraak, die dit jaar zal worden gehouden door Don Antonio Luis Toscano, samen met het Festival Internacional de Folklore “El Salitre del Faycánom het groene licht te geven aan deze festiviteiten.

rueda-prensa-presentacion-fiestas-san-miguel-10-09-62.jpg
De afdaling van de Heilige Patroon zal, zoals altijd, met de hulp van taxichauffeurs zijn maar zal door de Gemeente op een andere manier worden gedaan; met een grotere veiligheid en plechtigheid, gemarkeerd door de voorganger van Valsequillo, Jorge Hernández.
Cultuur en sport hebben ook een plaats in deze vieringen; met verschillende sporttoernooien. handbal, voetbal, en basketbal, en de negende editie van de nachtelijke bergwandeling  La Noche Magica”.

De muziek zal deze maand niet ontbreken in de gemeente waar men  kan genieten van de ontmoeting van de lyrische muziek, de nacht van serenades, de coplas, de ontmoeting van het geïmproviseerde couplet , en de bolero's, met de show "Remembering Antonio Machín".
Dit jaar wilden we ook de solist en een van de oprichters van de Los Gofiones-groep herinneren, en op zijn beurt Almendra de Plata uit Valsequillo "Perico Lino", met een optreden waarin een fototentoonstelling wordt gehouden waarin enkele van zijn beste momenten aan bod komen. degene die de muziek niet zal missen. Tijdens deze festivals, ook de Municipal School of Music, Dance.

Artes  Aplicadas (Toegepaste Kunsten) van  Valsequillo zal verschillende tentoonstellingen en lesuren organiseren die verantwoordelijk zijn voor hun leraren en studenten om de twintigste verjaardag van deze school te herdenken. Twintig jaar, dat we zullen toeren met een projectie en Medianías del Timple concert waarbij Germán López het podium zal opgaan, vergezeld door studenten en leraren die geslaagd zijn en zich op deze gemeentelijke school bevinden.

Een patroonheilige festival dat wezenlijke gebeurtenissen in zijn programmering heeft, zoals het bedevaart aanbod ter ere van de beschermheilige of de Suelta del Perro Maldito, het opvoeren van straattheater dat de medewerking zal hebben van een aantal buren en dit jaar belooft heel eng te worden . De Feria de Ganado Selecto y Ganado Local (Veebeurs) en het Fiesta años Guateque de los 60, zijn twee andere belangrijke datums in deze festiviteiten. Een guateque die zal worden verlevendigd door de groep ‘Los Flekillos’, Dj Promaster en die de geweldige uitvoering zal bevatten van Georgie Dann, kunstenaar die de gemeente de  hele zomer sinds 1969 heeft laten dansen. Onderwerpen zoals ‘La Barbacoa’ , ‘Carnaval, Carnaval’, ‘El Negro no puede’,  en ‘El Chiringuito’,  zal op de grote dag van San Miguel in de gemeente klinken. Een guateque (blije bijeenkomst waarin men zingt, drinkt en danst) die zal worden gevolgd door de negende editie van ‘Cuéntame Historias sobre ruedas’.

Valsequillo zal een Holy fiesta houden voor de jongeren en elke zondag kan de jongste van het gezin deelnemen aan de activiteiten en kinderprogramma's die op hen zijn voorbereid. Tot half oktober zal de gemeente evenementen uitvoeren zoals die van de Abeja Negra Canaria y la Miel (Canarische Zwarte Bij en de Honing), de Día de la Feria Mujer Rural (Beursdag van de Plattelandsvrouw) en de tweede editie van Variá del Almendro (Gevarieerde Amandel).

Voor de burgemeester van de gemeente, Francisco Atta, “zijn sommige evenementen die zoeken, ontmoetingsruimten te creëren, zodat men allemaal kan genieten van de festiviteiten en een paar dagen van comfort en plezier doorbrengen met familie, vrienden en buren. Een maand vol evenementen waarvan we hopen dat het een succes van deelname zal zijn waarmee we ook de gemeente economisch willen promoten en stimuleren. "
000logo-267.jpg


Valsequillo vraagt om ondersteuning van Clavijo, als referentie voor toerisme in de natuur

De burgemeester, Francisco Atta, stelt de president voor,
om de oude El Colmenar-kazerne  te kopen

VALSEQUILLO - donderdag 28 december 2017 - Valsequillo streeft ernaar, een referentie te worden voor wandelen en sterrenkunde op Gran Canaria; en dat is wat de gemeentelijke politieke vertegenwoordigers op woensdag 27 december 2017 tijdens het eerste officiële bezoek aan de gemeente hebben laten weten aan de president van de Canarische Regering, Fernando Clavijo, om toezicht te houden op verschillende werken en infrastructuren die worden gefinancierd door de Deelstaat.

De burgemeester, Francisco Atta, was zijn gastheer en nam op de rondleiding Clavijo mee door de stad om hem deel te laten nemen aan enkele gemeentelijke eisen om de budgettaire samenwerking van de Canarische Regering  te verkrijgen, en Valsequillo tot een referentiegemeente voor toerisme in de natuur te maken".
Bij de ontvangst van de president was niet alleen het Asava-NC Gemeentebestuur aanwezig, maar ook de raadsleden van de oppositie, todos haciendo piña (allemaal vormden ze een groep).

visita-clavijo-valsequillo-35_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-36_g-1.jpg
vistia-presidente-canario-fernando-clavijo-51_g.jpg
visita-clavijo-valsequillo-37_g.jpg
                                 Overheidsbezoek van Fernando Clavijo Valsequillo

visita-clavijo-valsequillo-17_g.jpg
visita-clavijo-valsequillo-19_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-20_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-21_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-34_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-45_g.jpg          Bezoek aan de Sociedad Agraria de Transformación (SAT) Queso Flor Valsequillo.
visita-clavijo-valsequillo-46_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-48_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-47_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-50_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-49_g.jpg

Een technisch centrum, kaasmaken, en aardbeienvelden
Burgemeester Francisco Atta verklaarde heeft op woensdag 27 december 2017 aan president Clavijo nog een sterrenproject van Valsequillo uiteengezet, het technologie- en trainingscentrum van de sport. Dit project bestaat uit een sportparcours, een worstelgebied, aangrenzende diensten en een sociaal trainingsgebouw aan de rand van het stedelijk gebied.
"We willen u laten zien hoe deze gemeente gestructureerd is vanuit het oogpunt van de primaire-, zakelijke- en commerciële sector. Daarom hebben we ook een bezoek gebracht aan de kaasfabriek Flor Valsequillo, het belangrijkste bedrijf in de gemeente en een van de belangrijkste van alle Canarische eilanden, vanwege de hoeveelheid productie en werkgelegenheid die het genereert," heeft  Atta gezegd.
Ze bezochten ook een aardbeienkwekerij, een van de meest identificeerbare elementen van de gemeente; en verder het
Casa del Senderista dat wordt gebouwd in  Era de Mota; en de Las Vegas school, waar een hellingbaan is geplaatst.
Clavijo en Atta hebben in het openbare centrum met de oudsten van de gemeente gesproken
."Dit is de jeugd van de stad," vertelde Dominguita gekscherend aan Clavijo namens zijn collega's.
"Het enige wat we vragen is dat de overheid deze jonge mensen niet vergeet," zei hij oider het  gelach van de aanwezigen. "De president weet heel goed dat de capaciteiten van de gemeenten beperkt zijn, in ons geval, zijn  dat onze kleine omvang en het bevolkingscontrast, met onze ambitieuze projecten om de kwaliteit van het leven van onze burgers te verbeteren," concludeerde Atta.

visita-clavijo-valsequillo-23_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-24_g.jpg
visita-clavijo-valsequillo-25_g.jpg
visita-clavijo-valsequillo-26_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-28_g.jpg
visita-clavijo-valsequillo-29_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-33_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-31_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-30_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-32_g.jpg

Clavijo was in gezelschap van de vicepresident van de Canarische Regering, Pablo Rodríguez, en hoge ambtenaren van de Ministeries van Volksgezondheid; Onderwijs; Landbouw; en Toerisme. Zijn opvallende figuur had echter iets vreemds tijdens het klimmen door de straten van Valsequillo, omdat hij op woensdag 27 december 2017 niet vergezeld werd door zijn onafscheidelijke rugzak.

visita-clavijo-valsequillo-22_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-13_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-12_g-1.jpg

Onder de gemeentelijke eisen die de president op woensdag 27 december 2017 aanhoorde, is het project benadrukt voor het verwerven van de El Colmenar-kazerne, welke is verklaard tot Bien de Interés Cultural (BIC) (Cultureel Erfgoed), om er een centrum van toeristische dynamiek van te maken, die de naam ‘Benito Pérez Galdós zou krijgen vanwege de barak waarin zijn vader woonde, waar onder andere een museum en een tentoonstellingsruimte zouden komen. Dit emblematische werk heeft een budget nodig van anderhalf miljoen euro.

Atta heeft de  president laten weten, dat het onroerend goed privaat is. "Het idee is, om te proberen het te verwerven om het project daar te kunnen realiseren, het gaat om een ambachtelijk en toeristisch centrum, min of meer een combinatie van verschillende culturele toepassingen". Het verwerven vraagt tussen de €800.000,= en één miljoen, een zeer hoog bedrag voor het Gemeentebestuur en voor de Canarische Regering. Clavijo toonde echter zijn wil, en moedigde de burgemeester aan om te onderhandelen: "De beoordeling ligt in uw handen". Een paar jaar geleden waardeerde de Gemeenteraad het onroerend goed op €200.000,=, maar de kadastrale waarde is aangepast.

visita-clavijo-valsequillo-39_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-40_g.jpg
visita-clavijo-valsequillo-41_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-42_g.jpg
Valsequillo telt tussen de 10.000 en 15.000 toeristen per jaar, aldus de burgemeester, "rond de aardbeienkwekerijen, de amandelbomen in bloei, de honingbeurs, en diverse evenementen."
In totaal passeren tussen de 60.000 en 80.000 mensen de gemeente om de een of andere reden tijdens grote festiviteiten. "

visita-clavijo-valsequillo-43_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-44_g.jpgIn 2017 is ruim €166.000,= uit het Fondo de Desarollo de Canarias (Fdcan) (Canarische Ontwikkelingsfonds) toegewezen om het Casa del Senderista (Wandelaarshuis) om te vormen tot een herberg en een interpretatiecentrum, “waardoor Valsequillo de lokale economie kan diversifiëren en stimuleren, met een groot gewicht in de primaire sector, banen kan genereren en synergie bevorderen tussen de productiesectoren," heeft Clavijo gezegd, die heeft opgemerkt,” “dat dit een van de voorbeelden is van de rol die het Fdcan speelt voor de economische transformatie van de eilanden, aangezien het met projecten zoals deze – die ons in staat stellen om de gemeenten een sprong voorwaarts te laten te maken - nieuwe kansen en banen te creëert."

In 2018 zal de Canarische Regering het uitbreidingsproject van het gezondheidscentrum van Valsequillo beoordelen. De Gemeente zal moeten wachten op de volgende begrotingsplanning , om te zien of deze een eigen ambulance kan hebben. Het Ministerie van Volksgezondheid verstrekte een economisch bedrag, in de begrotingen van 2005 tot 2008, voor de uitbreiding van het gezondheidscentrum met een waarde van €620.000,=
Maar het technische project, opgesteld door architect Justo Salgado, is nooit toegekend.

Om die reden, wil de Gemeenteraad dit project hervatten, aanpassen aan de huidige behoeften, en de oprichting van een basiscentrum voor ambulances opnemen om adequaat te kunnen reageren op noodsituaties.

Francisco Atta heeft  tijdens de rondleiding door het historische centrum aan de  president een serie acties voorgelegd die gebaseerd zijn op de ontwikkeling van het  binnenlandse toerisme en de natuur. Als reactie hierop, heeft Clavijo laten weten dat de Canarische Regering al verbintenissen is aangegaan met Valsequillo, die het Fdcan voorkomen.
"Het bezoek is tot in het kleinste detail perfect georganiseerd, waarbij we kennis hebben genomen van de belangrijkste projecten die niet konden worden gepresenteerd, welke te maken hebben met de toeristische infrastructuur; verbetering van de faciliteiten, de sportruimten en het gezondheidscentrum," heeft Clavijo gezegd.

Prioriteiten
"Burgemeester en wethouders," - zo heeft Clavijo benadrukt - "hebben de prioriteiten van de gemeente duidelijk, en dat helpt veel. Daarom kom ik niet alleen op bezoek, maar ook een ploeg van alle Ministeries, van de minister van Economie tot de president van de Canarische Regering, van de directeur generaal van Veeteelt tot de eiland-directeur van Volksgezondheid en  Onderwijs,” om op te merken, “dat deze bijeenkomsten uitvoerend zijn en uiteindelijk vertalen naar wat we allemaal hopen, namelijk het verbeteren van de levenskwaliteit van de burgers van Valsequillo."

visita-clavijo-valsequillo-11_g.jpg
I
n de delegatie van Clavijo waren aanwezig de vicepresident, Pablo Rodríguez; de algemeen directeur van Toeristische Infrastructuur, Héctor Suárez; de directeur van de Volksgezondheid van Gran Canaria, Esther Monzón; de voorzitter van het Canarische Instituut voor Agrarisch Onderzoek, Juan Francisco Padrón; de algemeen directeur van Veeteelt, David de Vera; en de territoriaal directeur van Onderwijs in de provincie Las Palmas, Juan José Gil.

visita-clavijo-valsequillo-1_g-1.jpg

visita-clavijo-valsequillo-2_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-9_g.jpg visita-clavijo-valsequillo-10_g.jpg

visita-clavijo-valsequillo-3_g-1.jpg                           (Veel beloven , weinig geven,; het doet de gek in vreugde leven!')

visita-clavijo-valsequillo-4_g.jpg

 

                      visita-clavijo-valsequillo-8_g.jpg
visita-clavijo-valsequillo-6_g-1.jpg
visita-clavijo-valsequillo-7_g.jpg
 (Veel beloven, weinig geven,; het doet de gek in vreugde leven!')

 De Overheidssamenwerking zal de ontwikkeling mogelijk maken van andere vitale projecten uit het Fdcan, waaronder:
- de oprichting van een gezamenlijke ruimte ter waarde van €583.000,=;
- het tot voetgangersgebied maken van de Calle Isla de Tenerife en de Calle Doctor  Franciso
   Rodríguez
, goed voor €361.277.09;
- de oprichting van een toeristische trekpleister in El Helechal, waarvoor het budget
   €300.000,= bedraagt;
- het herstel en verbetering van de sociale huisvesting van de Gemeente voor een bedrag van
   €93.431,43;
- en  het verbeteringsproject van het Tiffaritti-plein in het centrum van Valsequillo voor een
   bedrag van €261.091,94.

0000Islas-canariaslogo-kopie-1053.jpg


Een dagje genieten in Valsequillo
en (gratis) genieten van
de beste aardbeien van geheel Canarias

VALSEQUILLO  - zondag 8 mei 2016 - De beste aardbei van Canarias treft men op zondag 8 mei 2016 aan, tijdens de vierde editie van de  Día de la Fresa (Dag van de Aardbei). In de afgelopen jaren heeft Valsequillo veel bezoek gehad van Canario’s en toeristen die aangetrokken worden door een product als de aardbei.

fiestavals-3.jpg

rutamontanon-1.jpg
valsequillo-reparte-1.jpg
De Día de la Fresa (Dag van de Aardbei) is een evenement dat wordt georganiseerd door de Gemeente Valsequillo, in samenwerking met de plaatselijke aardbeien-telers.

valsequillo-fresa-5.jpg

valsequillo-fresa-4.jpg
aardb-1.jpg
Op deze dag kan men in de gemeente ruim 800 kilo aardbeien gratis proeven, aardbeien met slagroom; aardbeien met honig; aardbeien met roomijs,  aardbeiensorbet,  aardbeien-sap en zoetwaren bereid met aardbeien, zijn enkele van de producten die worden aangeboden.
fresas-de-valsequillo-1.jpgNieuw dit jaar zijn de aardbeien-cocktails , allemaal bereid met de aardbei uit Valsequillo, en  beschikbaar gesteld door de telers uit de gemeente die daarmee het belang benadrukken van het leren kennen van het product van de streek.
cultivo-de-fresas-en-valsequillo.jpgNaast de proeverij is er muziek en worden er kinderspelen georganiseerd, ook kan men onder begeleiding van een gids een wandeling maken op diverse aardbeienkwekerijen waar men ter plaatse kennis kan maken met de exploitatie en geïntegreerde productie, evenals met de productiesystemen voor de cultiveren  en verpakken, daarbij kan men gelijktijdig genieten van het prachtige tuinbouwlandschap in de gemeente.
guillermo-orange--250x300vvvvvgg.jpgTijdens de editie van 2016 geeft men een kookshow in het Teatro Cronista Oficial Jacinto Suárez Martel  waar de toeschouwers  van professionele koks kunnen leren hoe ze diverse recepten kunnen bereiden die raffinement aan deze gerechten geven.

Uiteraard ontbreekt ook niet - in 2016 voor de vijfde keer- de  ‘Wedstijd Nagerechten Bereiden met Aardbeien uit Valsequillo’; een competitie, waarbij editie na editie een twintigtal deelnemers elk een taart presenteert en de winnaars een prijs ontvangen en een onderscheiding.

CARTEL-FERIA-DE-LA-FRESA-2016-1.jpg

mapa-de-valsequillo-de-gran-canaria-1-2.jpg

dataRfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM1d-ametGaDp9g-MeMFM9haaygQEGGsPjtcKwCg1h6ki3NhdgwThQq2CF0vs_S6IoXDulLMjoMfVQKbOGQf4_QA-FJmks.pngHet doel van deze agrarische aarsbeien-beurs is het plaatselijke publiek het belang bij te brengen van het consumeren van de tuinbouwproducten, niet alleen om de eiland-economie te steunen, maar ook, omdat men een uitstekend kwaliteitsproduct teelt, dat bovendien ook nog eens heel gezond is.
zzzzzzzislas-canariaslogo-464.jpg


aaaaakaart_canaria-38-54.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--481.jpg

zon-142.jpg