site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-304.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-86.jpg

De Gemeente en de Hindoestaanse Samenleving tekenen een akkoord voor een
'beeldenbos' voor de vrede

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - maandag 9 februari 2015 - De Gemeente  San Bartolomé de Tirajana en de Hindoestaanse Gemeenschap op Gran Canaria hebben een convenant ondertekend voor het plaatsen van 36 decoratieve sculpturen met boodschappen voor de vrede, welke men zal plaatsen in het eveneens zogenoemde Parque de La Paz (Park van de Vrede) dat gelegen is aan de Avenida Europa in de toeristenwijk Campo Internacional in de Gemeente San Bartolomé de Tirajana.

De ondertekenaars van de overeenkomst, burgemeester Marco Aurelio Pérez en de voorzitter van de Comunidad Indostánica in San Bartolomé de Tirajana, Rakesh Ahuja, hebben het belang benadrukt van wat deze toeristenwijk krijgt, gezien vanuit het standpunt van het verbeteren van de toeristische omgeving en voor het omwikkelen van waarderen zoals vrede, solidariteit, reflectie, tolerantie en burgerschapszin.
img_26058.jpgBovendien, zo laat men weten, zal de Hindoestaanse Samenleving verantwoordelijk zijn voor het contracteren van de nodige middelen voor het aanbrengen van de sculpturen; terwijl de Gemeente zich zal bezig houden met de noodzakelijke vergunningen voor het uitvoeren van het plaatsen van de beelden welke zijn verkregen via dit convenant.

Bij de ondertekening heeft men ook gewezen op de reikwijdte van de ideeën in dit project en de noodzaak van een grotere betrokkenheid van bedrijven en bewoners daarin, door samenwerking met de Hindoestaanse Gemeenschap in het delen van waarden in het kader van een aantrekkelijke ruimte rondom het aanzien en het prestige van Maspalomas, gezien de omstandigheden voor het verspreiden van cultuur en mondiale waarden welke voortdurend op het spel staan, zoals vrede, meditatie en reflectie.
imagesY9LY864C.jpgMet betrekking tot dezer ruimte zal men ook een literaire wedstrijd organiseren om de jonge stadbewoners te motiveren voor dat wat deze interculturele samenleving vertegenwoordigt met het bevorderen van idealen en waarden, zo heeft men benadrukt bij het ondertekenen van de acte.

36 sculpturen met elk een boodschap In het samenstel van de sculpturen zal men, verdeeld over de lengte van een wandelpad, werken van verschillend formaat en model integreren, waaraan men boodschappen zal toevoegen die betrekking hebben op vrede, geweldloosheid en ander waarden, op panelen van steen en glas, met allegorieën voor reflectie en meditatie, rondom de sculptuur van de centrale figuur die al is opgericht in dit park: Mahatma Ghandi.

Er komen modellen met vier zijden vervaardigd uit steen afkomstig uit Arucas en er zijn beeldhouwwerken met een of twee zijden die vervaardigd zijn uit glas, allemaal met een eigen boodschap. Zo komen er 36 sculpturen, die aanleiding zullen zijn het park te bezoeken en om samen te werken.
1-AAAAislas-canarias-kopie-38.jpg


 

Gemeente laat nieuwe laag asfalt aanbrengen op zestal wegen in de toeristenwijk Campo Internacional
Aanbesteding opengesteld met een startbedrag van  €230.000,=

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 4 september 2013 - De gemeente San Bartolomé de Tirajana bereidt de uitvoering voor  van de herbestrating van een zestal wegen in de toeristenwijk Campo Internacional, met een begroting van bijna €230.000,=

De uitvoering van het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt maakt onderdeel uit van het Plan de Embellecimiento Turístico de Gran Canaria 2013 (Toeristische Verfraaiing van Gran Canaria 2013) en betreft de:
- Avenida de touroperator Tjaerborg,
- Avenida de touroperator Vingresor,
- Avenida de touroperator Kuoni,
- Avenida de touroperator Hetzel,
- Avenida de touroperator Air Marin,
- Avenida de touroperator Finnmatkat.

Offertes kunnen worden ingediend gedurende de 26 dagen dat de aanbesteding is opengesteld, en de termijn sluit op 30 september 2013. De herbestratingswerkzaamheden, die gefinancierd worden door het Cabildo (Eilandbestuur), worden door de Gemeentebestuur gegund aan de aanbieder van de meest voordelige offerte en de werkzaamheden moet worden uitgevoerd in een tijdsbestek van maximaal twee weken na de aanvang ervan.

1-AAAAislas-canarias-kopie-38.jpg


Warenhuisketen El Corte Inglés heeft groen licht gekregen voor vestiging in Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 11 januari 2013 – Na ruim een decennium van onderhandelen, drie regeringswisselingen, twee moties van wantrouwen, opent het Zuiden definitief de poorten voor de vestiging van El Corte Inglés. Dat zal niet zijn in Meloneras, maar op Campo Internacional, waar momenteel Winkelcentrum ‘Faro II’ gevestigd is.

Ruim 35.5000 m² aan vloeroppervlak, verdeeld over vier verdiepingen op 2 percelen met een oppervlakte van 11.964 m². Dat is het voorgestelde project voor de vestiging van El Corte Inglés in het Zuiden van Gran Canaria wat is opgenomen in het hoofdstuk stedelijke bebouwing van het Plan de Modernización, Mejora e Incremento de la Competitividad (Moderniserings- Verbeterings- en Groeiplan) van het toeristengebied van San Bartolomé de Tirajana, zoals dit gepubliceerd is in het Boletín Oficial de Canarias (BOC) (de Canarische Staatscourant) van 4 januari 2013.


Archieffoto: Winkelcentrum 'Faro II' - Campo Internacional, de locatie waar de nieuwe vestigigng van El Corte Inglés kan komen.

“Alles is klaar, zodat El Corte Inglés met bouwen kan beginnen wanneer men wil,” zo heeft de burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, verzekerd, die niet weet of de onderneming bereid is om op dit moment met bouwen te beginnen. “ We hebben ons huiswerk gedaan, zodat het bedrijf zich in het Zuiden kan vestigen, hoewel het een slecht moment is voor het bedrijf, om de investering te doen die nodig is voor de bouw van een nieuw winkelcentrum, weten we, dat El Corte Inglés nog steeds geïnteresseerd is, om zich in het Zuidelijke toeristengebied te vestigen, zo onthult de eerste burger.
1-AAAAislas-canarias-kopie-38.jpg


 

Officiële opening wandelpark van 17.000 m² op cirkel in Campo Internacional

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 14 maart 2012 - De bebouwing van Sector IV van Campo Internacional de Maspalomas  is voltooid met de opening van een multifunctioneel wandelpark van 17.000 m2, nadat de Gemeente San Bartolomé de Tirajana uiteindelijk, na diverse zittende Gemeentebesturen,  de verlichting, de groenvoorziening en de verfraaiing van het park en  de verbetering  ten aanzien van de woonwijk in Sector IV heeft gerealiseerd.

De officiële opening is verricht door burgemeester Marco Aurelio Pérez. Het wandelpark telt 16.646 m² op de cirkel waar zich 12 bungalowcomplexen bevinden, waarvan er acht geheel gewijd zijn aan de toeristische verhuur en de overige vier bestemd zijn voor permanente bewoning.

De verbeteringen aan deze cirkelvormige wijk is door de Gemeente aanbesteed voor aanvankelijk €443.122,= en uiteindelijk gegund voor een bedrag van slechts €297.750,= aan het tijdelijke  samenwerkingsverband  dat gevormd is door de bedrijven Gestión Insular Umiaya S.L. en Electrimet S.A.

Het botanische park met Canarische flora heeft vier ingangen voor voetgangers, naast de wandelpaden is er een joggingparcours en een petanque-baan (jeu de boules-baan)  die voorzien is  van een bord met daarop de spelregels. Tevens is er een pleintje voor het houden van ludieke evenementen en een grote rozentuin.

De verbeteringen op deze cirkel in Campo Internacional die hard nodig waren, omvatten ook de verbeteringen die de eigenaren hebben gerealiseerd  van en aan de complexen: Koala, Parque Nogal, Vista Serena, Turbo Club, Grimanesa, Sungarden, Capri en Tisalaya, die een vereniging hebben opgericht die bij de Gemeente is opgekomen voor hun belangen, om eindelijk de werkzaamheden in de  wijk te voltooien.

Sector IV grenst aan de GC-500 en vormt een natuurlijke grens tussen de woonwijk en het toeristengebied van Maspalomas en ligt aan de achterzijde van de Brandweerkazerne, op enkele minuten afstand van de gemeentelijke markthal,  de gemeentelijke sporthal, de rechtbank, het Parque Urbano del Sur en winkelcentrum Holidays World.

Voorafgaand aan de aanleg van het wandelpark heeft  Sector IV van Campo Internacional talrijke verbeteringswerken ondergaan die zijn uitgevoerd door de Gemeente in samenwerking met het bedrijfsleven ter plaatse

Men heeft een investering van 1 miljoen gepleegd;  kleine rotondes verwijderd; rijbaanstrepen  verwijderd, om de binnenstraten ruimer te maken; avenidas opnieuw geasfalteerd; rotondes opnieuw aangekleed; trottoirs en stoepranden aangelegd; het centrale plein omgebouwd voor het creëren van 210 nieuwe parkeerplaatsen, de openbare verlichting geïnstalleerd en de toegangen naar de toeristencomplexen en de woonwijken verbeterd.

Bij de opening ervan, heeft burgemeester Marco Aurelio laten weten, dat dit geen park is voor het uitlaten van honden. Het park is aangelegd  voor bewoners en toeristen en niet voor huisdieren.
1-AAAAislas-canarias-kopie-38.jpg


aaaaakaart_canaria-38-100.jpg