site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-169.jpg

d-83.jpg


   ‘Enduroman Lanzarote’

ARRECIFE - vrijdag 6 januari 2012 –  Op 4 en 5 februari 2012 wordt op het eiland een van de zwaarste en drukst bezette triathlons ter wereld gehouden. Een volledige Ironman... Een gewone sterveling krijgt rillingen bij het idee alleen al. Voor triatleten is dit vaak het ultieme doel dat ze willen bereiken. Die van Lanzarote wordt, door de helse wind en een pittig parcours, beschouwd als de zwaarste van het Ironman-circuit. En toch is dit voor sommige atleten nog niet voldoende. Zo wordt op Lanzarote de ‘Enduroman’ georganiseerd. Een dubbele triatlon! Jawel: 5,6km zwemmen, 360 km fietsen en 82 km hardlopen.

Twee en een halve maand voor aanvang van dit evenement hebben de organisatoren van de ‘Lanzarote Enduroman’ de laatste voorbereidingen getroffen en nu hebben ze de officiële goedkeuring van de Federación Canaria de Triatlón (Canarische Triatlonfederatie) die de gekozen parcoursen heeft gecontroleerd en nagemeten. Ook heeft men een bevestiging ontvangen van de voorzitter van de International Association of Ultra Triathlon (IUF), Michael Gärtner, dat hij zal aanwezig zijn tijdens de wedstrijd, omdat - behalve dat dit het enige sportevenement in zijn soort is in Spanje -  de ‘Lanzarote Enduroman’ een belangrijke wedstrijd is die meetelt voor het puntenklassement van  de 'WK Ultra Triathlon'.


Robert Mayoral, tijdens de triathlon.


                            Pauk Thompson, winnaar van de eerste Enduroman.
Van de vier triatlons die men op 4 en 5 februari 2012 op Lanzarote zal houden, is de Dubbele Enduroman (Ironman), momenteel, de wedstrijd die het grootste aantal inschrijvingen telt. Onder hen bevinden zich de kampioen van 2011, Paul Thompson; de 64-jarige Franse veteraan triatleet Guy Rossi en de Corsicaanse triatleet, die slechts met één been acht kampioenstitels heeft behaald in de wereld van de categorie triatlon, duatlon en cuadratlon voor gehandicapten en die de strijd aangaat met de overige triatleten van de Doble Enduroman (Dubbele Ironman).


Na de Doble Enduroman (de enige ‘non stop’-wedstrijd met deze afstanden die men in Spanje houdt) is de Olympische Ironman de categorie die een groot aantal inschrijvingen kent, onder wie de kampioenen (mannen en vrouwen) van de eerste editie, Jonay García en Patricia Díaz, beide afkomstig van Tenerife; en de Madrilenen Ignacio Rodríguez en Eduardo Pineda Alfaro.
cartel-enduroman-lanzarote-2012-2_large.jpg
Wat betreft het onderdeel Enduroman ´- met dezelfde afstanden als een iron - moet gezegd worden dat alle nu ingeschreven atleten ervaren zijn in deze wedstrijd, maar, dat ze gekozen hebben voor de competitie van de ‘Enduroman Lanzarote’, omdat de trajecten veel korter zijn en door gemakkelijkere landschappen gaan, die veiliger zijn en meer publiek hebben, zoals de 15 kilometer wielrennen die loopt tussen de zee, lava en de vulkanen  en die Playa Blanca verbindt met het Charco de Los Clicos welke men 12 keer moet afleggen.
imagesfgrfghr_large.jpg
En de 2.630 meter over de zeeboulevard die het centrum van het toeristische vissersdorp Playa Blanca scheidt van de jachthaven Marina Rubicón, voor de hardlooproute die men 16 keer moet afleggen.

Het zwemonderdeel zal een driehoek van 950 meter omtrek zijn die gemarkeerd wordt door boeien in de wateren voor het strand van het dorp. Veel van de ingeschreven triatleten voor de Enduroman doen hier aan mee, omdat ze van mening zijn, dat dit een ervaring is die kan dienen voor de deelname aan de komende edities van de Doble Enduroman.

Hetzelfde is het geval met hen die hebben ingeschreven voor de Medio Enduroman, die hun capaciteiten willen uitproberen om te komen tot deelname aan de Enduroman,  zoals het geval is met de Madrilenen Néstor Carbayo Casado en Martín Carpio.

Op hun beurt zijn het Eilandbestuur van Lanzarote en de Gemeente Yaiza, mede organisatoren van  het festival van de triatlon ‘Enduroman Lanzarote’, naar de 32ste editie van de World Travel Market (WTM) 2011 gegaan, de belangrijkste internationale beurs voor het toerisme, om het vulkanische eiland te promoten als een sportieve, toeristische bestemming van de eerste orde waarbij men de hardheid van de fysieke proeven combineert met het spectaculaire vulkanische landschap van het eilanden.

Ook de hotels op het eiland promoten deze competitie en veel hotels bieden speciale logiesarrangementen voor de triatleten, hun technici, trainers, familieleden en reisgenoten.

Andere medewerkende instellingen en bedrijven (sportbenodigdheden, autoverhuur, cafébedrijven, toeristencentra, kunstwinkels, restaurants, dieetcentra, massages, fysiotherapie enz.)  hebben ook aanbiedingen, om de bezoekers aan te trekken die naar het eiland komen voor het bijwonen van de 'Enduroman Lanzarote’ die een van de meest concurrerende, interessante en strijdlustigste belooft te worden van de  internationale sportevenementen  van 2012.

Waaruit bestaat de ENDUROMAN LANZAROTE?
Het triatlonfestival ‘Enduroman Lanzarote’ speelt zich af in de gemeente Yaiza, in het Zuiden van Lanzarote, en zal Playa Blanca als zenuwcentrum en eindstreep hebben. Het omvat de gelijktijdige afwerking van de vier triatlon-disciplines:
- Olímpico Enduroman:

  (1,5 km zwemmen,  40 km wielrennen en 10 km hardlopen).

- Medio Enduroman:
  (1,9 km zwemmen,   90 km wielrennen en 21 km hardlopen).

- Enduroman:
  (3,8 km zwemmen, 180 km wielrennen en 42,195 km hardlopen).

- Doble Enduroman:
   (7,6 km zwemmen, 360 km wielrennen en 84,390 km hardlopen).
1-AAAAislas-canarias-68.jpg


 

e-82.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--299.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb