site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

bLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-kopie-kopie-109.jpg

d-107.jpg


Autorally’s 
Fataga en San Bartolomé
2015

FATAGA - zaterdag 29 augustus 2015 - Het Campeonato de Montaña van Las Palmas organiseert in september 2015 twee autorally’s, te weten:
- la Subida de Fataga, 41ste editie
- la Subida de San Bartolomé, 22ste editie
Beide proeven worden verreden op 12 september 2015, onder toezicht van de organisatie La Escudería Maspalomas, en teams kunnen zich nog tot vrijdag 4 september 2015 inschrijven.

 Door de beide rally’s op één dag te organiseren kan met de deelnamekosten laag houden, omdat men slechts één inschrijfgeld betaalt.
miniOP.jpg lopez_15615.jpg
img_29790-1.jpg

Fataga.jpgDeze dubbele ontmoeting telt mee voor het puntenklassement van het 
Campeonato de Las Palmas de Subidas de Montaña (Bergklassement van de provincie Las Palmas), evenals voor het Campeonato de Las Palmas de Regularidad Sport, en er zijn diverse trofeeën te behalen.
Fataga-SanBartolome-2015.jpg Esc-Maspalomas.jpg FALP-montana.jpg

 Open inschrijving
Men kan zich nog tot uiterlijk 20:00 uur op 4 september 2015 inschrijven via de officiële internetpagina van la Escudería Maspaloma: www.emaspalomas.com, van deze internetpagina kan men ook het gebruikelijke inschrijfformulier binnen halen en de aanvraag per fax versturen.
naamloos-139.png
Fataga
De wedstrijddag, zaterdag 12 september 2015, begint met de rally van Fataga; als de inschrijving is geverifieerd en de technische testen zijn gedaan, gaat men van start vanaf ongeveer 10:30 uur.

Tunte
Na twee officiële rondes in Fataga verplaatst de organisatie zich naar Tunte (het oude dorpscentrum van San Bartolomé) in het Tirajana gebergte, waar dan vanaf 14:30 de

Subida de San Bartolomé van start gaat. De kantoren van de race zijn de gehele dag geopend in het Casa de Cultura van San Bartolomé in Tunte.
ZZZZZZAislas-canarias-84-27.jpg 
 


Fataga
20-jarige Nederlandse omgekomen
door
ongeval met quad

Op dinsdagmiddag 15 augustus 2011 is om 15:30 uur nabij het Centro de Salud (Gezondheidscentrum) in de Barranco van Fataga in de gemeente San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria) een 20-jarige, Nederlandse vrouw omgekomen door een ongeval met een quad die zij zelf bestuurde

Volgens ooggetuigen, moet de vrouw - door nog onbekende oorzaak - een manoeuvreerfout hebben gemaakt, waarna zij de controle over het voertuig is verloren en de quad over de weg slingerde. De vrouw is onmiddellijk overleden, toen het voertuig in de berm over de kop sloeg en zij door een ongelukkige val met een klap op de grond terecht kwam. Er is geen ander voertuig bij het ongeval betrokken.

                                                  Het squad ongeval in Fataga.

De vrouw zou aan het begin van de Barranco van Fataga, nog voor aankomst bij het gebied wat bekend staat als 'piconera' ('mul lava-gruis'), te hard hebben gereden, toen zij met een groep vrienden tijdens een excursie, vanuit San Fernando de Maspalomas, onderweg was naar Tunte (de oude dorpskern van San Bartolomé de Tirajana).

                                      De na het ongeval overeind gezette squad
.

Er is een ambulance naar de plaats van het ongeval gegaan, maar de medewerkers van de Canarische Gezondheidsdienst hebben  niets meer kunnen doen, om het leven van de verongelukte vrouw te redden, ook agenten van de Policía Nacional hebben ter plaatse assistentie verleend. Agenten van  de Guardia Civil hebben het stoffelijk overschot van de jonge Nederlandse overgedragen aan de dienstdoende Officier van Justitie in San Bartolomé de Tirajana. De Guardia Civil is ter plaatse ook onmiddellijk gestart met het onderzoek, om de oorzaak van het ongeval te achterhalen wat heeft plaatsgevonden met een, zonder chauffeur, gehuurde quad.

Toeristisch
De weg naar Fataga, de GC-60, evenals de barranco (het ravijn) met dezelfde naam, worden over het algemeen gezien als een toeristenattractie, net zoals de weg door de barranco die gebruikt wordt door toeristen die op een quad rijden. Gelukkig hebben zich in de afgelopen jaren weinig ongevallen voorgedaan met dit soort voertuig.

Toch doen zich regelmatig ongevallen voor met toeristen op motoren en fietsen. Het meest recente ongeval op deze locatie heeft plaatsgevonden in juni 2011, toen een fietser de auto van wethouder Conchita Narváez aanreed.

1-AAAAislas-canarias-kopie-60.jpg


e-105.jpg

cLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-211.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb