site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-46.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-2.jpg

carnaval-8.gif


Coraima Falcón gekozen tot
Carnavalskoningin van Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 17 februari 2013 - De 19-jarige Coraima Falcón Ojeda is op zaterdagavond 16 februari 2013 gekozen tot Reina del Carnaval Planeta Maspalomas (Carnavalskoningin van de ‘Planeet’ Maspalomas) in de creatie ‘Aromas Tropical’, van de ontwerper David Hernández, in de vertegenwoordiging van Lica Hoteles, S.A. (Hotel Parque Tropical), tijdens een spetterend sterrengala op het grote podium in Winkelcentrum ‘Yumbo’.

Carlota Ramos Hernández, Reina del Carnaval Internacional de Maspalomas 2012, heeft de kroon overgedragen aan Coraima, die de sjerp -omhangen ging niet ! -  uitgereikt heeft gekregen uit handen van de burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez.


              Coraima Falcón Ojeda, is op zaterdagavond 16 februari 2013 gekozen tot
                                       Reina del Carnaval Planeta Maspalomas
  (Carnavalskoningin van de ‘Planeet’ Maspalomas) in de creatie ‘Aromas Tropical’.     Tot eerste hofdame is gekozen Zumaya Morán Arteaga in de creatie ‘La Nuit’.
Tot eerste hofdame is gekozen Zumaya Morán Arteaga in de creatie ‘La Nuit’ van ontwerper Julio Vicente Artiles, in de vertegenwoordiging van Seguridad Integral Canaria y Grupo Rálons.


Als tweede hofdame is geëindigd Támara Fietz Lorenzo in de creatie ‘Ritual’.

Als tweede hofdame is geëindigd Támara Fietz Lorenzo in de creatie ‘Ritual’ van de ontwerpers Omar Viera Martin en Kevin Castro Bolaños, in de vertegenwoordiging van Restaurant en IJssalon CIAO-CIAO.


Juryvoorzitter was de acteur Máximo Valverde.


Videofilmpjes bekijken over het Carnaval op Gran Canaria:
http://www.youtube.com/results?search_query=Carnaval+maspalomas+gran+canaria+2013&oq=Carnaval+maspalomas+gran+canaria+2013&gs_l=youtube.12...12040.12949.0.14752.5.5.0.0.0.0.158.623.1j4.5.0...0.0...1ac.1.3MY-KfX2RYY

zzzzzzzislas-canariaslogo-272.jpg


‘Carnaval de Maspalomas 2013’ telt 4 mogollones

Carnavalsavonden: 15, 21, 22 en 23 februari

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA -  zaterdag 2 februari 2013 - Het ‘Carnaval Internacional de Maspalomas 2013’ gaat vier mogollones (carnavalsavonden) tellen die gedoopt zijn als:


- ‘Reinas del Universo’ op vrijdag 15 februari,
- Universo Drag’ op vrijdag 21 februari,
- ‘Planeta Turista’ op zaterdag 22 februari,
- Big Bang Maspalomas’ op zondag 23 februari.

Het programma is o.a. verkrijgbaar in  alle horecabedrijven in de toeristengebieden van de gemeente San Bartolomé de Tirajana:

De carnavalsavond ‘Big Bang Maspalomas’ vindt plaats na afloop van de Gran Cabalgata (Grote Optocht) die op zondag 23 februari vertrekt vanaf de parkeerplaats bij Hotel Parque Tropical en die trekt over de Avenidas: Italia, Gran Canaria en Tirajana, om te eindigen op het Plaza de Telde.
zzzzzzzislas-canariaslogo-273.jpg


Carnavals-chiringuitos van Maspalomas
veranderen van locatie

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 31 januari 2013 - Vanwege de grote toestroom bij het gemoedelijke straatcarnaval verplaatst de Gemeente de tijdelijke horeca-kiosken van de Avenida de EEUU naar de bestaande parkeerplaats aan de Avenida de España.

De Gemeente San Bartolomé De Tirajana de heeft besloten de historische standplaats van de sociale chiringuitos aan de Avenida de EEUU voor het Carnaval Internacional de Maspalomas te verplaatsen naar de bestaande 1.600 m² grote parkeerplaats aan de Avenida de España, nabij de Mezquita (Moskee), aan de achterzijde van het appartementengebouw ‘Buenos Aires’. Dit, om aan veiligheid te winnen en tegelijkertijd het aanbod voor dit volksfeest te vergroten. Zo heeft het Gemeentelijke Departement Evenementen en (jawel!) Feesten laten weten.
img-12429large.jpg
Tot nu toe stonden de chiringuitos opgesteld in de nabijheid van de rij chinringays ('blije' horeca-kiosken) aan de Avenida de EEUU, die tevens de toegang bemoeilijkten tot de twee nooduitgangen aan de zij flanken van het Winkelcentrum ‘Yumbo’.

Echter met deze verandering staan de chiringays en de sociale chiringuitos aan de tegenovergestelde uiteinden, waarbij de Avenida de EEUU vrij blijft, voor een betere veiligheid van het Winkelcentrum en voor het vestigen van een gemoedelijk carnavalsgebied voor mensen die van het Carnaval willen genieten zonder zich in de drukte van de mogollones (carnavalsavonden) te willen storten.

Op de nieuwe locatie, op het parkeerterrein aan de Avenida de España, installeert men in totaal 21 tijdelijke horeca-kiosken, te weten: 11 chiringays en 10 andere chiringuitos.

De voorwaarden waaronder de plaatselijke verenigingen en sociale groeperingen deze horeca-kiosken tijdens het Carnaval Internacional de Maspalomas 2013 kunnen huren (inschrijving is mogelijk bij het Registro General del Ayuntamiento tot 31 januari 2013) zijn na te lezen op de Gemeentelijke internetpagina: www.maspalomas.com en informatie is ook telefonisch te verkrijgen via het kantoor wat men tijdelijk heeft ingericht in Winkelcentrum ‘Yumbo’, onder de telefoonnummers:
928 76 46 23 en 928 77 62 14.

Het Carnaval Internacional de Maspalomas 2013 viert men van vrijdag 15 tot zondag 24 februari en is gewijd aan Maspalomas als veelkleurige vakantieplaneet.
zzzzzzzislas-canariaslogo-274.jpg


Aftellen voor het Carnaval van Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 24 januari 2013 - De organisatie van het Carnaval de Maspalomas Internacional de Maspalomas 2013 - dat plaatsvindt van 15 tot 24 februari, onder de titel ‘Maspalomas-Planet’ - is begonnen met de opbouw van het podium op het openbare plein van winkelcentrum ‘Yumbo’.

Het toneel zal dit jaar worden beheerst door een ruimteschip, om het thema van deze editie te symboliseren: ‘Planeta Maspalomas’, aan welk feest voornamelijk buitenaardse wezens en ruimtereizigers zullen deelnemen.
carnaval-maspalomas-2013large.jpg

Sinds enkele weken zijn de voorwaarden bekend waaronder deelnemers zich kunnen inschrijven voor deelname aan de diverse wedstrijden die de basis vormen voor dit Carnaval Internacional, waarbij geïnteresseerden al een jaar vooraf kennis kunnen nemen van de feestkalender, met het doel, dat toeristen en bezoekers hun verblijf in Maspalomas Costa Canaria kunnen plannen.

Een gevarieerd programma
Een twaalftal activiteiten maakt deel uit van de evenementen voor het Carnaval, dat van start gaat op dinsdag 12 februari 2013 in het Cultureel Centrum van Maspalomas, met een Traditioneel carnavalsfeest.
Vanaf 15 februari verplaatsen de activiteiten zich naar ‘Yumbo’, waar de aftrap gegeven wordt voor de ‘Planeta Musical’ (‘Muzikale Planeet’), met gemeentelijk muziek-bands.
Op zaterdag 16 februari vindt het ‘Gala de Elección de la Reina ‘(Verkiezingsgala van de Carnavalskoningin) plaats, dat via de televisie wordt uitgezonden en de mogollón (carnavalsavond) ‘Reinas del Universo’ (Koninginnen van het Heelal).

Op zondagmiddag 14 februari wordt het ‘Peque Planeta’ (Kindercarnaval) gehouden, met de verkiezing van de ‘Reina Infantil’ (Kinderkoningin).
Op maandag 18 februari  vindt het ‘Gala Universo sin Barreras’ (Gala ‘Heelal zonder Grenzen’);. op dinsdag 19 de Gran Dama (Verkiezing van de Senior Carnavalskoningin); op woensdag 20 februari, salsa-workshops en het GalaPlaneta Ritmo’; op donderdag 21 februari vindt het ‘Gala Drag Queen’ (verkiezing van de Travestie-koning(in) plaats, eveneens uitgezonden op televisie, en de mogollón ‘Universo Drag’ (Carnavalsfeestavond ‘Travestie-Heelal’)

Op vrijdag 22 februari zal in Playa de Maspalomas de redding van de Sardine plaatsvinden en ’s avonds in winkelcentrum ‘Yumbo’ het ‘Gala del Turista’ (wat geen vertaling behoeft, Red.).

Op zaterdag 23 februari is er een tentoonstelling van de onderscheiden kostuums en ‘s middags vindt de Gran  Cabalgata (Grote Optocht) plaats; en de avondlijke mogollón genaamd: ‘Big Bang Maspalomas’.

Op zondag 24 februari breit men een eind aan het Carnaval Internacional de Maspalomas, ‘Planeta Maspalomas’, met het evenement Carnaval de Día (Dagcarnaval) in winkelcentrum  ‘Anexo II’ in Playa del Inglés  en ’s middags wordt het testament van de Sardine voorgelezen en aansluitend vindt de  Entierro de la Sardina (Uitvaart van de Sardine) plaats.. wat uitmondt in een spetterend vuurwerk.

Met Carnaval zullen diverse straten worden afgesloten
De organisatie van het carnaval heeft laten weten, dat gedurende de gehele Carnavalsperiode diverse straten voor het verkeer afgesloten zullen zijn. Zoals de Avenida de los Estados Unidos tijdens de voornaamste feestavonden. De Avenida de España en overige straten tijdens specifieke evenementen, zoals o.a. de Cabalgata (Optocht) en de Entierro de la Sardina (Uitvaart van de Sardine).

In de nabijheid van ‘Yumbo’ staan de diverse hulp- en bewakingsdiensten opgesteld en ook de chiringuitos (horeca-kiosken), attracties, medische dienst, haltes vooro’ autobussen en taxi’s, tevens is er een gezinsgebied afgebakend.
zzzzzzzislas-canariaslogo-275.jpg


De Organisatie van het
‘Carnaval Internacional de Maspalomas 2013’
opent haar kantoor in Winkelcentrum ‘Yumbo

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 4 januari 2013 -In het centrale kantoor, dat de Gemeente San Bartolomé de Tirajana ondertussen voor het publiek geopend heeft in de kelderverdieping Winkelcentrum ‘Yumbo’ in Playa del Inglés, kan men zich inschrijven voor deelname aan de wedstrijden en verkiezingen van de diverse carnavalskoninginnen: ‘Infantil y Juvenil’, ‘Gran Dama’ en ‘Drag Queen’.

Het kantoor is voor het publiek geopend van 08:00 tot 14:00 uur. In de genoemde periode kan men ook telefonisch contact opnemen:
- 928 764 623
- 928 777 131
- 928 776 247
img-12039large.jpg
Het ‘Carnaval Internacional de Maspalomas 2013’ wordt in het toeristengebied gehouden van vrijdag 15 tot en met zondag 24 februari, met het thema: ‘Una Maspalomas planetaria y futurista’ (‘Een Planetair en Futuristisch Maspalomas’).

Met dat doel is het onderwerp in november 2012 gepresenteerd op de World Travel Market (WTM) in Londen,- door de wethouders van Toerisme en Evenementen, Ramón Suárez en José Carlos Álamo - en zal het eind januari 2013 ook gepresenteerd worden op de Feria Turística de Madrid (Fitur).

De voorwaarden voor deelname aan de diverse carnavalsconcoursen en -verkiezingen zullen in de loop van de komende week worden gepubliceerd op de gemeentelijke internetpagina: www.maspalomas.com
zzzzzzzislas-canariaslogo-276.jpg


Carnaval 2013: ‘Planeet Maspalomas’, 
van15 t/m 24 februari

Een buitenaards wezen  met de weerspiegeling van de Duinen en de Vuurtoren,op de poster
voor het Carnaval van Maspalomas 2013

LONDEN  / SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 7 november 2012 - Een grafisch ontwerp, met op de voorgrond een groen hoofd en waar in de brillenglazen de Duinen en de Vuurtoren weerspiegelen, staat op de poster die het ‘Carnaval Internacional de Maspalomas 2013’ aankondigt, dat plaatsvindt van donderdag 15 t/m zondag 24 februari 2013.

De presentatie van de poster heeft plaatsgevonden op dinsdag 6 november 2012 op de World Travel Market (WTM) in Londen, waar zich een delegatie bevindt van de Gemeente San Bartolomé de Tirajana, die wordt aangevoerd door de wethouder van toerisme Ramon Suárez en, de wethouder van Feesten, José Carlos Álamo.


Men is afgestapt van het idee, een ideeeën wedstrijd voor het ontwerp van de poster te organiseren en heeft, gezien de belangrijkheid  van de promotie die uitgaat van de Carnavalstijd van Maspalomas op de beurzen van Londen en de Fitur in Madrid, een grafisch bedrijf het ontwerp voor de poster laten maken. Het nu gepresenteerde ontwerp - 'Maspalomas Planet Carnaval' - is gebaseerd op een oorspronkelijk idee van de ontwerper Dailos Melián, met als concept de ‘Planeet Maspalomas’.
zzzzzzzislas-canariaslogo-277.jpg


 

aaaaakaart_canaria-38-149.jpg

000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--38.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb