site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-162.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-27.jpg


De hoofdstad maakt ruimte vrij rond het Estadio
voor de Ciudad Deportiva van de UD

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - woensdag 24 juli 2013 - De Gemeente kent grond bij Las Torres toe voor het aanleggen van een gras-hockeyveld in Siete Palmas. Het hockeyveld zal worden aangelegd naast het winkelcentrum ‘Las Ramblas’.  Daartoe maakt de stad de omgeving van het Stadion vrij voor de Sportstad van de voetbalclub Unión Deportiva (UD).

De hoofdstad van Gran Canaria heeft recentelijk een perceel grond afgestaan van11.543,82 m² aan het Cabildo (Eilandbestuur), waarop men in Siete Palmas het toekomstige hockeyveld zal aanleggen. De operatie maakt de omgeving van het Estadio de Gran Canaria vrij, waar de Unión Deportiva een grote sportstad wil bouwen voor de filialen van de club.

                       De hoofdstad maakt ruimte rondom het Estadio vrij
                               voor de Ciudad Deportiva van de UD.

Het perceel ligt in de Las Torres-wijk, pal achter het winkelcentrum ‘Las Ramblas’, waar men in het gehele gebied deze Sportstad plant, met sportvelden en andere voorzieningen; en de toekenning door de Gemeente, gedaan op 21 juni 2013, is nu, na de openbare publicatie, geformaliseerd, omdat er geen bezwaren zijn ingediend.

De terreinen waar zich het huidige hockeyveld bevindt, zijn verlangd door de Unión Deportiva, die in dit hele gebied een Sportstad wil bouwen met sportvelden en andere voorzieningen. Dit, op verzoek van de voorzitter van de Unión Deportiva, Miguel Ángel Ramírez, gedaan aan het Cabildo (Eilandbestuur), om van de Gemeente een perceel te vragen voor een sportterrein, waarop het Gemeentebestuur het betreffende verzoek heeft beantwoord met het terrein van Las Torres.

Het perceel, dat een waarde heeft van 3,3 miljoen euro, wordt gratis door de Gemeente ter beschikking gesteld, die dit gebied in het Plan General de Ordenación (PGO) (Plan Ruimtelijke Ordening) gekwalificeerd heeft als sportterrein.

Bronnen binnen het departement Sportzaken, van minister Lucas Bravo de Laguna (inderdaad de zoon van José Miguel), van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, verzekeren, dat er “geen datum” is voor de verplaatsing van het hockeyveld aan de nieuwe bestemming, De verhuizing zal minimaal een jaar op zich laten wachten, omdat de bouw van de nieuwe voorziening nog steeds niet is aanbesteed en het Eilandbestuur geen project op korte termijn  heeft, waardoor men verzekerd heeft, ook niet te weten wat de kosten zullen zijn voor het in gebruik nemen van het sportveld.

Grasveld
De bronnen voegen hier aan toe, “dat de kosten voor de aanleg van het nieuwe sportveld, niet zijn begroot,” en ze benadrukken, dat men op het punt staat voor een oplossing van de aanbesteding voor de vernieuwing van het  sport-grasveld van Siete Palmas, waardoor men verwacht, dat het terrein nog minstens een, of twee seizoenen in gebruik zal blijven.

Feit is, dat de gemeentetechnici momenteel de offertes bestuderen welke zijn ingediend door acht ondernemingen voor het aanleggen van het nieuwe grasgazon, waarvoor de aanbesteding is opengesteld met een startbedrag van €375.000,= en wat dan mee moet gaan voor minstens twee, tot drie seizoenen. Op het hockeyveld van Siete Palmas trainen momenteel drie teams, een daarvan, ‘Taburiente’, speelt in de División de Honor (Eredivisie).
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-13.jpg


 

e-75.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--285.jpg

zon-83.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb