site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

bLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-kopie-kopie-43.jpg

d-39.jpg


Een wandeling over El Confital

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zondag 10 juni 2018 - De hoofdstad van Gran Canaria heeft een landschap dat  bestand is tegen het cement:
un-paseo-por-el-confital-un-espacio-desconocido-con-un-maravilloso-paisaje-de-otro-mundomp4-1-1.jpg

                                                                       VIDEO:
               https://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2018/06/08/145503/paseo-confital-1_m.mp4

00000slas-canariaslogo-757.jpg


De PP hekelt het slechte onderhoud
van de muren van de hoofdstad

Carmen Guerra legt uit,
dat het gebrek aan onderhoud evident is, elke keer als het regent

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA -  woensdag 7 februari 2018 -  De Partido Popular (PP) in de Gemeenteraad van  Las Palmas de Gran Canaria heeft op dinsdag 6 februari 2018, via de fractieleider, Carmen Guerra, bezorgdheid getoond over het slechte onderhoud en de controle, door burgemeester Hidalgo en zijn regeringspartners van Podemos (P’s) en Nueva Canarias (NC), van de muren en hellingen van de stad.

Guerra heeft gewaarschuwd  dat er verschillende wijken zijn die de nul inspectie-werkzaamheden aan muren en hellingen hebben aangeklaagd, die het drie partijen Stadsbestuur uitvoert na de intense regenperiodes van de afgelopen dagen.
Wat er gebeurde aan de rotswand van het gebied dat bekend staat als ‘El Cabrón’, op het wandelpad naar El Confital, had een tragedie kunnen zijn, want slechts een paar dagen vóór de steenval van de rotswand bevond zich in hetzelfde gebied een grote groep daklozen verspreid over de stad.

derrumbe-paseo-cantera16334891-1.jpg
 Zoeken naar mogelijke overlevenden onder de steen-lawine op de toegang naar El Confital.
In die zin voegde het PP-gemeenteraadslid eraan toe, dat het hele gebied aan een grondige inspectie onderworpen zou moeten worden, omdat er duizenden voorbijgangers zijn die wekelijks het wandelpad tussen  Las Canteras en El Confital gebruiken en daarom is het Stadsbestuur verplicht om de veiligheid van iedereen te garanderen

Het PP-raadslid heeft erop aangedrongen dat de desinteresse van het Stadsbestuur voor het onderhoud van muren en hellingen duidelijk is, elke keer dat er afleveringen zijn van regen of weer, en de feiten worden doorverwezen. De regen van oktober 2015, die leidde tot aardverschuivingen in verschillende delen van de stad, met de ruim een jaar afgesloten Calle Ramón y Cajal in Vegueta,  en de Calle Ana Benítez in Lomo Apolinario, met de desastreuze gevolgen die dit met zich meebrengt, en die het voorbeeld zijn van hoe het driepartijen-Stadsbestuur dit mandaat is gepasseerd, geleid door zijn apathie om situaties te beheren en op te lossen, en zijn verplichtingen na te komen.

Guerra   waarschuwt, dat de gevolgen van de regen voor - zover het muren, hellingen en hellingen betreft- niet beperkt zijn tot dit deel van de stad. Water lekt in muren die al in slechte staat waren voordat de regens ernstige veiligheidssituaties kunnen veroorzaken voor buren in verschillende wijken zoals 7 Puertas, waar in de hoofdstraat een muur is met een hoog risico op onthechting, en onder andere in Pedro Hidalgo, Hoya de la Plata, Casablanca I, San Roque, en  San Nicolás,

Het is noodzakelijk om de inventaris van de stadsmuren bij te werken, ze te herzien op basis van hun leeftijd en geschiedenis van incidenten, en vooral:  om erover te informeren om kalmte door te geven aan de getroffen wijken. Niemand van de lokale overheid hierin betrokken, ondanks dat de Partido Popular (PP) er actief en passief om heeft gevraagd, terwijl het op dit moment een prioriteit zou moeten zijn, concludeert het PP-gemeenteraadslid.
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-259.jpg


Sloop op El Confital

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - donderdag 28 juli 2016 - Op het strand van El Confital in Las Palmas de Gran Canaria zijn op donderdag 28 juli 2016 sloopwerkzaamheden uitgevoerd.

De videobeelden spreken voor zich:

- http://www.canarias7.es/multimedia/videos/VID-20160728-WA0002_2.mp4

imagesZJ04EJEX.jpgZo was het, honderden chabolas (krotten) maakten dit strand tot een gekkenhuis…
img_40470_1816898148_DSC_3770.jpg
… zo ziet
El Confital het er tegenwoordig uit:
El-Confital-naaktstrand-Gran-Canaria.jpg
13669688_1187835517933138_4839262278017467541_n.jpg

Waterhark toeten (drijvende drollen)
Overigens is het de afgelopen drie dagen niet toegestaan om hier te zwemmen, omdat - voor de zoveelste keer - het zeewater vervuild is door rioolwater; dit zwemverbod geldt zeker tot vrijdag 28 juli 2016
zzzislas-canariaslogo-12.jpg


De Gemeente verbetert de toestand  van de toegangsweg naar El Confital

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA -  zaterdag 6 februari 2016 - Het Departement Wegenonderhoud van de Gemeente Las Palmas de Gran Canaria  heeft in de periode van woensdag 3 t/m donderdag11 februari 2016 het herstel voltooid van de toegang naar El Confital, waarin drie dagen het bekende natuurgebied afgesloten is geweest.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in drie fasen:
- het egaliseren van het terrein,
- het opbrengen van 249 ton grind,
- het platwalsen van het oppervlak,
acht medewerkers van het Departement Wegenonderhoud hebben met vier vrachtwagens, twee graafmachines en een  stoomwals het herstelwerk uitgevoerd, wat €7.600,= heeft gekost.
img3107.jpgDe wethouder van Ontwikkeling en Openbare Diensten, Inmaculada Medina, heeft bevestigd. “We verbeteren de toegang tot El Confital regelmatig, omdat we ons bewust zijn van het belang wat dit specifieke gebied heeft voor een groot aantal mensen dat daar naar toe wil gaan. We doen dit met het respecteren van de bescherming van dit natuurgebied, met het verbeteren van het autoverkeer dat zich vooral tijdens de weekeinden voordoet.”

Jaarlijks herstelt de Gemeente de toegangsweg naar El Confital als gevolg van het vele autoverkeer in het gebied, dat verslechtering van de weg veroorzaakt.
zzzzzzzislas-canariaslogo-134.jpg


El Confital heropend... maar,
met een afgesloten gedeelte

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zaterdag 15 augustus 2015 - Na de steenlawine van dinsdag 21 juli 2015,  heeft het Gemeentebestuur van Las Palmas de Gran Canaria besloten de toegangsweg en het voetpad naar El Confital te heropenen, nu men op donderdag13 augustus 2015 de eerste fase van de herstelwerkzaamheden heeft uitgevoerd aan de rotstswand waar zich de Cueva de Los Canarios bevindt.
confi.jpg
   De toegang naar het strand van El Confital, op La Isleta in Las Palmas de Gran Canaria.
Toch blijft de toegang tot een strandgedeelte van 20.000 m² afgesloten.

De technici van de Gemeente zijn van mening, dat de veiligheid van de badgasten pas volledig gegarandeerd kan worden als men de maatregelen heeft gerealiseerd die moeten voorkomen dat er opnieuw gesteente van de rotswand losraakt en het strand op rolt.
1-AAAAislas-canarias-84-14.jpg


El Confital
2012-05-09_IMG_2012-05-01_232513__6203125.jpg
El Confital,
Las Palmas de Gran Canaria.
el-confital1.jpg
el-confital2.jpg
28-3.jpg
imagesRFH0P9Z3.jpgDe Cueva de Los Canarios,
Cultureel Erfgoed in de rotswand boven het strand van El Confital
.
1-AAAAislas-canarias-84-15.jpg

 


 

 

e-43.jpg

cLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-83.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb