site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-157.jpg

d-70.jpg


Het Cabildo (Eilandbestuur) lanceert een plan
voor het gebruik van de fiets
met 16 routes over het hele eiland

De studie stelt voor dat de gebruikers vouwfietsen in de bussen kunnen nemen, de routes kunnen aanpassen aan het gedeelde gebruik met de voertuigen, en de signalering kunnen verbeteren

GRAN CANARIA - woensdag 16 januari 2019 - Gran Canaria heeft uitstekende omstandigheden om het hele jaar door van fietsen te genieten, of het nu als sport, vrije tijd,  of vervoermiddel is, waarvoor het Cabildo (Eilandbestuur) een onderzoek heeft laten uitvoeren dat de gemeenschappelijke technische parameters vaststelt die een homogene implementatie mogelijk maken die Gran Canaria in een eiland omzet verbonden en veilig, een uitgebreide strategie die de creatie van 11 sportroutes, vier  fietsroutes, en de terugkeer naar het eiland in 20 secties, voorstelt.

De voorzitter van het Cabildo (Eilandbestuur), Antonio Morales, heeft op woensdag 16 januari 2017  het document van de bases en criteria voor de eiland ontwikkeling van de fiets op Gran Canaria met de minister van Energie, Raúl García Brink, en de deskundige ingenieur auteur van de strategie, Manuel Calvo, die zei, “dat  de kracht van deze orografie ongelooflijk is, niets om de toegangen van de Pyreneeën,  of de Alpen, te benijden."
39798057293deb8ce81b7z.jpg

                                                      Presentatie van het document
                 voor de ontwikkeling van het gebruik van de fiets op Gran Canaria.
De stervoorstellen in dit verband zijn precies de beklimmingen van bergpassen, zoals de klim naar de Cruz de Tejeda door Firgas, de Barranco de Ayagaures-route, of de klim naar Los Giles, waar het essentieel is om coëxistentie met het verkeer te beheren van voertuigen, en vestigt een goede signalering die de route met begin en eind-signalen identificeert.

De sportroutes, of de weg, zijn het moeilijkst en zijn alleen geschikt voor mensen met kennis en ervaring in de praktijk van deze sport en die de  juiste uitrusting hebben.

Het markeert ook de route terug naar het Eiland, dat nu al bestaat, maar het moet worden verbeterd zodat het het hele jaar veilig kan worden afgelegd met een ontwerp van 20 secties, hoewel deze route niet alleen als sport wordt beschouwd, maar ook een fietsroute, omdat het door fietsers kan worden gebruikt vanuit een meer ontspannen oogpunt van recreatie en toerisme.

De studie omvat de kenmerken die een fietsroute zou moeten hebben, zoals een kleine helling en verbinding met gebieden met een schilderachtige, of recreatieve interesse, goed gemarkeerd zijnd, vooral in de gebieden die worden gedeeld met verkeer, en met uitzichtpunten, stopplaatsen, of punten van water,  goed geïdentificeerd.

Voorbeelden van fietsroutes die Gran Canaria heeft, maar die verbeteringen behoeven in signalering en verkeersbeheer, zijn die van de Rueda de Ayagaures, die loopt tussen Maspalomas en Ayagaures, die van de Pinar del Tamadaba, tussen Tejeda en Artenara, en de route van Ruedo Alto, die circulair begint en eindigt in Tejeda.

Daarnaast legde de deskundiuge uit, dat er andere soorten routes zijn om op te letten: De bergroutes die volgens het onderzoek bij voorkeur cirkelvormig zijn. In dit geval moet de technische moeilijkheidsgraad ervan worden bepaald en moet voldoende toegang tot voertuigen worden voorzien, aangezien dit de meest frequente manier is om toegang tot deze voertuigen te krijgen. Deze routes moeten ook worden gemarkeerd met bakens die informatie geven die van belang is voor de rijder, zoals de oneffenheden, en de rest van de routes.

De studie legt ook de nadruk op het gebruik van de fiets als een middel van stedelijk vervoer, waarvoor het als ideale gebieden de hoofdstad van Gran Canaria en het gebied van Vecindario, Arinaga, Gran Canaria Luchthaven, evenals de Jinámar vallei, Telde, Maspalomas,  en Valsequillo, identificeert..

Een van de fundamentele aspecten, zoals stedelijk en inter stedelijk vervoer, is het beheer van het verkeer en ook de relatie tussen de fiets en het openbaar vervoer, aangezien de combinatie van bussen en reizen per fiets het bijvoorbeeld mogelijk maakt dat de actieradius van de haltes stijgt van 500 meter lopen naar twee, of drie kilometer met de fiets.

Dit veronderstelt dat het aantal stops drastisch kan worden verlaagd om dezelfde populatie te bedienen, wat vooral in stedelijke en grootstedelijke gebieden met weinig beweging wordt aangegeven. Bovendien is fietsen op een intermodaal station, of knooppunt, gemakkelijker en goedkoper dan elk ander vervoermiddel.

Deze realiteit heeft geleid tot het bedenken van het concept van de ‘driedubbele alliantie’ voor duurzaamheid in mobiliteit, dat zou worden bepaald door een effectieve combinatie tussen voetgangers, fietsen, en openbaar vervoer.

In de 21ste  Eeuw, waarin het misbruik van de auto duidelijk is, wordt de fiets beschouwd als een van de meest duurzame en gemakkelijk toe te passen oplossingen. Het is niet alleen het meest efficiënte transportmiddel dat beschikbaar is, omdat ongeveer 90% van de energie die op het pedaal wordt toegepast, wordt omgezet in beweging, maar omdat het snel, gemakkelijk, en goedkoop, is, wordt het ook de handigste formule als persoonlijk gezichtspunt.

Om deze reden is de fiets een van de meest effectieve oplossingen voor de onhoudbaarheid van het huidige mobiliteitssysteem en vormt het gepresenteerde document een nieuwe stap in de strategie van het Cabildo  (Eilandbestuur) om Gran Canaria om te vormen tot een 'ecoisla'. ('eco-eiland').

Het toenemend gebruik van fietsen heeft ertoe geleid dat veel gemeenten beginnen met de implementatie van fietsernetwerken, en zelfs het gebruik ervan reguleren, hoewel ze individueel en onafhankelijk van de maatregelen van andere gemeenten zijn.

In die zin houdt de strategie rekening met de verkeerscirculatie tussen gemeenten en zal het Cabildo (Eilandbestuur) helpen de nodige acties te ondernemen om een samenhangend en verbonden vervoersnetwerk te plannen, zonder onderbrekingen van de ene gemeente naar de andere, goed bewegwijzerd,  en met voldoende parkeergelegenheid, naast andere kenmerken , en bevat zelfs een typische gemeenteverordening voor degenen die het willen adopteren.

Gebruikers toestaan om vouwfietsen naar de bussen op te slaan, de routes correct te signaleren, of ze aan te passen aan gezamenlijk gebruik met voertuigen, dat de overheidsdiensten zelf een mobiel fietspark hebben, zijn enkele van de voorstellen die het Cabildo (Eilandbestuur) de komende jaren geleidelijk zal promoten.
000logo-kopie-163.jpg


Video:
Landelijke fietsroutes op Canarias
om 2019 te betreden

CANARISCHE EILANDEN  - maandag 14 januari 2019 - Januari 2019 is een maand waarop men dingen kan doen die profiteren van het goede weer van de eilanden. Als men de onbeweeglijkheid van het hotel of vakantiewoning haat, zijn er meerdere voorstellen, zoals een rondleiding op de bergtoppen op de fiets. Het hoeft niet in de lift te zitten. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die het u  kunnen verkopen.

Tenerife en Gran Canaria hebben bijvoorbeeld uitstekende plaatsen in de wereld om te fietsen. Er is een route op Gran Canaria die Cruz de San Antonio-Ayacata - San Bartolomé en Maspalomas met elkaar verbindt.
DRKZd-KxWsA-Azhzy-U301695211329KOH--300x168abc.jpg
             
Video: https://youtu.be/hfFd_Obj9YA en: https://youtu.be/AxVH2rgq1XM

Op Tenerife kan men  een actief toeristisch bedrijf met een afdaling uit het Parque Nacional del Teide toevertrouwen. In deze lange afdaling met zigzag-vorm is er een bar-restaurant en een bezoekerscentrum waar men een goede souvenir selfie van de eilanden kan maken en een foto naar het  Península (Schiereiland = het vasteland van Spanje) of het thuisland kan sturen vanaf de smartphone voor deze periode van het jaar.
000logo-kopie-157.jpg

 


Koersverleggende Leiderschapsleergang

 TERUGBLIK NAJAARSEDITIE 2017

GRAN CANARIA - vrijdag 17 november 2017 - De najaarseditie 2017 van Koersverleggend Leiderschap zit erop. Twaalf leiders lieten zich in de week van 30 oktober tot en met 5 november 2017  inspireren met koersverleggende masterclasses, workshops en fiets-etappes op Gran Canaria, het Eiland van de Eeuwige Lente. Een deelnemer omschreef de leergang ‘als een disruptief (ontwrichtend, verwoestend) samenspel van elementen dat geest en lichaam prikkelt tot nieuwe inzichten en uitzichten’. 

Aan de leergang werkte hoogleraar Freek Peters mee. Hij reflecteerde met de deelnemers op de levensfasen van organisaties en wat die verlangen van Next Generation Leiderschap.
De ‘Canarische’ professor Fernando Saenz nam de deelnemers mee in de wereld van disruptie ontwrichting, verwoesting) en innovatie(vernieuwing)  , waarna iedere deelnemer dat vertaalde naar zijn eigen Personal Business Canvas.
image002.jpg

7652461780_64e4c8a37b_b.jpg                                  Uitzicht vanaf de Pico de Las Nieves (1.949 meter hoog)
                                                   op het centrum van Gran Canaria,
                   en op 60 km. Atlantische Oceaan met op de achtergrond het eiland Tenerife.

Bewegend actrice Mareille Labohm liet de deelnemers de overdracht van leiderschapsenergie ervaren aan de hand van de vier elementen: Vuur, Water, Aarde en Lucht. In relatie tot die vier  elementen verkenden de deelnemers hun persoonlijkheidsprofiel, het hanteren van hun zon- en schaduwzijden, en hoe ze involverend hun organisatie en mensen in beweging kunnen krijgen (of houden).

Tijdens de Koninginnenrit verlegde een aantal deelnemers op de fiets hun grens door de hoogste berg op Gran Canaria (Pico de las Nieves, 1.949 meter) in een vitaal ploegennamenspel te bedwingen. Op die laatste dag respecteerde een aantal deelnemers juist hun grens door tijdens een ontspannende fietstocht de oogst van de leergang al ‘velosoferend’ met elkaar te verdiepen. In bijgaande video zie je meer impressies van de achtergronden en koersverleggende sfeer van de leergang:

Voor- en najaar 2018
  INSCHRIJVING GEOPEND
koersverleggende leergangen

De Koersverleggende Leiderschapsleergang zal in 2018 wederom plaatsvinden, zowel in het voor- als najaar. Een ervaring waar werken, bewegen en ontwikkelen samenkomen. In
 de brochure van de leergang treft men  meer achtergronden aan over het gehele leiderschaps- en leerconcept, en de wijze waarop professie (leiderschap en leiderschapsontwikkeling) en passie (racefietsen) elkaar versterken in de inspirerende omgeving van fietsparadijs Gran Canaria ('eternal primavera' - ‘eeuwige lente’).

Bovendien beschrijft de brochure de specifieke organisatie- en leiderschapsthema’s, de docenten, de fietstochten, het week- en dagritme, de Canarische omgeving en de praktische informatie over vluchten, verblijf, en investering.

De data voor de edities in 2018 zijn:

  • Voorjaareditie 2018: maandag 19 maart – zaterdag 24 maart
  • Najaareditie 2018: maandag 5 november – zaterdag 10 november

Voor meer informatie, en/of het aanvragen van de brochure, neem graag vrijblijvendper E-mail contact op via:  info@koersverleggendleiderschap.nl

image002.jpgprofile-photo-vanraalte-96x96-2.jpg

Koersverleggend Leiderschap
Panoramaweg 27-B9       
6721MK Bennekom       
Nederland 
Telefoon (+31)  (0)6 50 62 82 35     
E-Mail:   info@koersverleggendleiderschap.nl

 0000Islas-canariaslogo-kopie-706.jpg


Intelligent fietsen met 
Koersverleggend Leiderschap

Vanuit een combinatie van
bezinning (reflectie), bezieling (internationale top-docenten)
en beweging (racefiets)
op het eiland van de 'eeuwige lente'

GRAN CANARIA- zaterdag 3 juni 2017- Wil men Gran Canaria, het eiland van de eeuwige lente, eens ervaren, en fietst men niet...? Dan biedt de koersverleggende leiderschapsleergang toch de mogelijkheid het eiland te bezoeken en de pleisterplaatsen van de Koersverleggende Leiders te ervaren.  

De datums voor de najaarseditie 2017 en voorjaarseditie 2018 zijn:
- Najaar 2017: maandag 30 oktober – zaterdag 4 november
- Voorjaar 2018: maandag 19 maart – zaterdag 24 maart


koersverleggend-leiderschapsleergang-najaar-2017-en-voorjaar-2018-gran-canaria-2-1024-1.jpg

50% korting
Als men de informatie over de Koersverleggende Leiderschapsleergang deelt met een fietsende leider in zijn//haar omgeving, en men  schrijft zich in, dan kan men  met 50% korting gebruik maken van een levensgenietend en koersverleggend verblijf op Gran Canaria.
Neem gerust contact op, en vraag telefonisch  naar de voorwaarden:
image002.jpg profile-photo-vanraalte-96x96-2.jpg
- Mobiele telefoon (0031) 650 628 235

no1.jpg

d5420954-6ef4-4bca-99ed-73cf29368eaa.png
In maart 2017 heeft de voorjaarseditie van de Koersverleggende Leiderschapsleergang plaatsgevonden op Gran Canaria.
Een leiderschapsleergang die strategische, fysieke, mentale en gedragsmatige kwaliteiten voedt voor koersverleggende organisatie- en leiderschaps-ontwikkeling.
Vanuit een combinatie van bezinning (reflectie), bezieling (internationale top-docenten) en beweging (racefiets) op het eiland van de eeuwige lente.

De 12 deelnemers van de voorjaarseditie beproefden en verdiepten gepassioneerd hun leiderschap, in relatie tot de opgaven van hun organisatie en persoonlijke levensfasen.
De deelnemers hebben de leergang na afloop omschreven met de volgende uitspraken:
 -"het beste wat me in jaren is overkomen,"
- "unieke combinatie van het prikkelen van geest, leiderschap en lichaam in een briljante omgeving",
- "inspirerend en innoverend op organisatie, leiderschap en persoonlijk niveau,", 
- "veelzijdige en bewegelijke ontdekkingstocht welke contact met jezelf en anderen versterkt’. 

Tijdens de voorjaarseditie is er onder andere een gastoptreden geweest van hoogleraar Freek Peter over Next Generation Leadership.
Als beproeving van ‘toekomstig en gedeeld leiderschap’ hebben de deelnemers in co-creatie de route van de recente fietsetappe uitgestippeld
Tijdens deze Koninginnen-etappe is de hoogste berg van Gran Canaria op de fiets bedwongen, de Pico las Nieves (1.949 meter, grensverleggend beklommen vanaf zeeniveau).
Met  de afdaling van deze Koninginnen-etappe zijn de deelnemers de vulkanische wolkenrots, de monoliet 'Roque Nublo' gepasseerd, die door de eilandbewoners wordt omschreven als ‘vurig van binnen, en rustig van buiten’. Misschien ook wel een passende metafoor voor koersverleggende organisatie- en leiderschapsontwikkeling in boeiende tijden van ‘disruptie’.

Zoals gezegd zijn de datums voor de najaarseditie 2017 en voorjaarseditie 2018:

- Najaar 2017   : maandag 30 oktober - zaterdag 4 november
- Voorjaar 2018: maandag 19 maart    - zaterdag 24 maart 

Wenst men  meer informatie over deze edities, vraag dan telefonisch informatie aan:
image002.jpg profile-photo-vanraalte-96x96-2.jpg
- Mobiele telefoon (0031) 650 628 235
no3-2.png

Zoals gezegd zijn de datums voor de najaarseditie 2017 en voorjaarseditie 2018:

- Najaar 2017: maandag 30 oktober – zaterdag 4 november
- Voorjaar 2018: maandag 19 maart – zaterdag 24 maart 
no4.pngModerator van de leergang, Dirk van Raalte, had de afgelopen periode op de eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca een aantal bijzondere ontmoetingen met als onderstroom ‘De wederzijdse lessen van Fietsen en Leiderschap’. Deze ontmoetingen zijn de inspiratie geweest voor het schrijven van een boek hierover, met dank aan:
- Sven Nys (meervoudig wereldkampioen veldrijden en inmiddels ploegleider van de Telenet Fidea-ploeg),
- Dries van Agt (voormalig minister-president, bezield mens, fanatiek volger en kenner van de wielrensport),
- Roman Kreuziger (kopman bij Pro Tour Team Orica Scott, binnenkort weer te bewonderen tijdens de Tour de France),
- Sophie de Boer (winnares wereldbeker veldrijden 2016/2017),
- Ben Swift (7 jaar meesterknecht bij team Sky van ‘Froomie’, sinds dit jaar kopman bij team UAE Abu Dhabi) .
- Annemiek van Vleuten (de Olympische vrouw die viel, en vooral weer opstond).

no5.pngWil men Gran Canaria, het eiland van de eeuwige lente, eens ervaren, en fietst men niet...? Dan biedt de koersverleggende leiderschapsleergang toch de mogelijkheid het eiland te bezoeken en de pleisterplaatsen van de Koersverleggende Leiders te ervaren. Als men de informatie over de Koersverleggende Leiderschapsleergang deelt met een fietsende leider in zijn/haar omgeving, en hij schrijft zich in, dan kan men zelf met 50% korting gebruik maken van een levens genietend en koers verleggend verblijf op Gran Canaria.
nolaatst.pngNeem gerust telefonisch contact op en vraag naar de voorwaarden:

image002.jpg profile-photo-vanraalte-96x96-1.jpg
-Mobiele telefoon (0031) 650 628 235

Zie ook de onderstaande personeelsadvertentie:


Personeelsadvertentie
Koersverleggend Leiderschap:
 Dirk van Raalte,
zoekt een free lance-medewerker (M/V)

GRAN CANARIA - donderdag 1 juni 2017 - Voor de onderstaande evenementen heeft de redactie van ‘Gran Canaria actueel’ het navolgende bericht ontvangen, met het verzoek als zodanig deze personeelsadvertentie te plaatsen.
Bij hoge uitzondering voldoen wij aan dit verzoek tot het plaatsten van een advertentie, in  dit geval die, welke bestemd is voor:

Koersverleggend Leiderschap Gran Canaria:
 - 30 okt. - 4 nov 2017;
-  19 - 24 maart 2018.
"Beste redactie van ‘Gran Canaria actueel’,
Graag contact ik, Dirk van Raalte, jullie; omdat ik een vacature heb voor de rol van locatiemanager (M/V- bij voorkeur: V) van leiderschapsweken op Gran Canaria.
Ik geef graag een wat nadere omschrijving: 

C8ZyA1XW0AAH5Ux.jpg CwZgCQjXUAQnkQI.jpg

Ik, Dirk van Raalte, woon deels op Gran Canaria, en organiseer daar leiderschapsleergangen.
In de ochtend gaan we fietsen, vanaf halverwege de middag zijn er leiderschapsmasterclasses op mooie locaties, allemaal binnen een half uur van Playa del Inglés. Er doen 10 tot 12 leiders mee. 
Ik, Dirk van Raakte, begeleid zelf (op de fiets) de fietstochten, en modereer de Leiderschaps Masterclass. De Leiderschaps Masterclasses worden verzorgd door internationale top docenten
DAGqxg1UwAEntXf1ghroot.jpg   CSq2DwtWIAEaYGh.png

BROCHURE:
 https://www.slideshare.net/vanraalte/koersverleggend-leiderschapsleergang-najaar-2017-en-voorjaar-2018-gran-canaria


image002-1.jpg                                                             VIDEO:

                                            van een vorige editie van
                                     Koersverleggend Leiderschap:
                                     https://youtu.be/ArCmZhvvuU0

CwZgCQlXEAAEucP.jpgVoor deze leergangen ben ik op zoek naar een locatiemanager die voorafgaand aan, en tijden de leergang (een week),  de logistiek regelt voor o.a. hotels, transfers, restaurants, volgauto enz.  
Een en ander is allemaal al ingeregeld, tot dusver werd de rol van locatie-manager ingevuld door iemand uit Nederland, ik wil dat nu graag door iemand laten doen die permanent op Gran Canaria verblijft, dat is toch makkelijker.
De locatiemanager, liefst een vrouw, leeftijd onbelangrijk (20 tot 50 jaar), Nederlands, Engels, en Spaans sprekend, bekend op het eiland Gran Canaria, vindt het leuk:
- de rol van gastheer/vrouw te spelen, als geruststellend type, dat kan goed schakelen met de locaties en omgaan met de gemaakte afspraken, en die gastvrijheid en geruststelling naar de deelnemers kan uitstralen.
- Alles is vastgelegd in een draaiboek, maar toch gebeuren er uiteraard onverwachte dingen, en vandaar dat de persoon die we zoeken moet kunnen improviseren en daarbij uiteraard rustig  blijft.
Cizo2vjWUAAEMLX.jpg

https://www.slideshare.net/vanraalte?utm_campaign=profiletracking&utm_medium=sssite&utm_source=ssslideview

De frequentie is twee keer per jaar, ieder voor- en najaar; de eerstvolgende edities staan gepland op:
- maandag 30 oktober - zaterdag 4 november 2017
- maandag 19 maart - zaterdag 24 maart 2018
Gedurende de week zijn de werkzaamheden:
- op maandag   : de hele dag en avond,
- op dinsdag     : eind van de middag en avond,
- op woensdag : eind van de middag en avond,
- op donderdag: eind van de middag en avond,
- op vrijdag      : de gehele dag en avond

- op  zaterdag   : de gehele hele dag

De locatiemanager(M/V) dineert ’s avonds gezamenlijk met de deelnemers; de diners eindigen. om plm. 21:30 uur en zijn allemaal op locaties tot op een half uur reistijd vanaf Playa del Inglés.
De deelnemers worden met een taxi-bus vervoerd. De locatiemanager(m/V) en ikzelf , Dirk van Raalte,  reizen per (huur)auto. 
- De vergoeding is €25,= euro per uur;  te  verrekenen vanaf het begin van de  voorbereidingswerkzaamheden;  en kan plm. €750,= tot €1.000,= gedurende de week bedragen

‘Hierbij een verwijzing naar de brochure voor de aankomende edities: https://www.slideshare.net/vanraalte/koersverleggend-leiderschapsleergang-najaar-2017-en-voorjaar-2018-gran-canaria
en ook naar een video van een vorige editie: 
https://www.youtube.com/watch?v=ArCmZhvvuU0&feature=youtu.be
plus  naar het fotoalbum van de recente editie: 
https://photos.google.com/share/AF1QipPI5jXhH_HA2omQMTMtOKKuXZwAlJUd0agrrudqfVxR3qJj1rzOx3DtkVNy6c1Ukw?key=d3ZyeXk2czAwelpSZmlha3V0RG5oc3o0TmZVeFZB

CoM1jBvWIAAbLZg-1.jpgDirk van Raalte is: Boardroom Adviseur | Koers motivator | moderator Koersverleggend Leiderschap | Bike4leaders | Bennekom - Gran Canaria | natuur-bergen-fietsen
zie: https://twitter.com/DirkRaalte
zie ook: https://drimble.nl/bedrijf/bennekom/17620813/koersmotivator.html "

Solliciteren:
Nader kennis maken met Dirk van Raalte kan via de internetpagina:
http://vanraalte.wixsite.com/grancanaria
die jaarlijks van medio september tot medio april op Gran Canaria woonachtig is en die graag in contact komt met geschikte kandidaten (M/V)

                                                      profile-photo-vanraalte-96x96.jpg
                                                              Dirk van Raalte.
Dirk van Raalte is: Boardroom Adviseur | Koersmotivator | moderator Koersverleggend Leiderschap | Bike4leaders | Bennekom - Gran Canaria | natuur-bergen-fietsen,
zie: https://twitter.com/DirkRaalt;
en zie op Facebook: https://www.facebook.com/dirk.vanraalte.5

Voor het maken van een afspraak voor een sollicitatie-gesprek kan men telefonisch contact opnemen met Dirk van Raalte in Nederland:

image002.jpg profile-photo-vanraalte-96x96.jpg
- Mobiele telefoon (0031) 650 628 235.
ZZZIslas-canariaslogo-1014.jpg


De Transgrancanaria Bike
gaat door het centrum van Santa Lucía,
La Sorrueda en La Fortaleza

SANTA LUCÍA DE TIRAJANA - vrijdag 12 augustus 2016 - De Transgrancanaria Bike, de ultra-marathon van de wielersport van Gran Canaria krijgt haar eerste editie op 8 en 9 oktober 2016 , en gaat over sommige van de mooiste wegen van de gemeente Santa Lucía de Tirajana. Deze wielerronde die heel populair en toegankelijk wil zijn, kent vijf onderdelen, het meest ultieme is het onderdeel ‘Ansite’, dat vertrekt vanuit het centrum van Santa Lucía de Tirajana en gaat via La Sorrueda en La Fortaleza. Na Santa Lucía, verplaats de wielerronde zich naar Agüimes.

De wethouder van Fysieke Activiteit en Sport, Raúl de Pablo, van Santa Lucía de Tirajana , heeft deze week een ontmoeting met Fernando González en David Déniz, vertegenwoordigers van Arista Eventos;het bedrijf, dat belast is met het al 13 jaar organiseren van de Transgrancanaria, en dat zich ook zal gaan bezig houden met het organiseren van de Transgrancanaria Bike. Het onderdeel ‘Ansite’, dat door de Gemeente Santa Lucía de Tirajana gaat, beslaat 50 kilometer.
img_35953.jpglogo-transgrancanaria-bike-3-1.png

De wethouder benadrukt, “het passeren van de Transgrancanaria Bike door onze gemeente zal dienen om de mensen van het Zuidwesten te animeren deel te nemen aan de race, en ook zal het bekendheid geven aan de paden en wegen van Santa Lucía, zowel tijdens het weekeinde van de wieller ronde, evenals voor de rest van het jaar.
DR_7567-400x250.jpgDe sport-manager van Arista Eventos, Fernando González, laat weten , “dat de Transgrancanaria Bike vijf onderdelen kent die aangepast zijn aan de diverse types deelnemers en publiek.” Volgens González is het onderdeel ‘Ansite’ het meest toegankelijk: - 50 kilometer en een klim over een lengte van 1.050 meter.

IMAGEN-DESTACADA-1-400x250.jpg

De andere onderdelen zijn:
- ‘Two Stages Plus’, 185 kilometer en een klim over een lengte van 7.000 meter, welke in twee etappen wordt verreden op zaterdag 8 oktober 2016.

- ‘Rock and Roll’, die op zondag 9 oktober 2016 vertrekt vanuit Garañon,    115 kilometer en een klim over en lengte van 3.000 meter.

- ‘Intense’, 80 kilometer en een klim over een lengte van 1.710 meter.

IMAGEN-DESTACADA-2-400x250.jpg

De Gran Canaria Bike is de eerste ultra-marathon van de wielersport op het eiland. De inschrijving is geopend in juli 2016. Naast de gemeente Santa Lucía de Tirajana, gaat de competitie ook door andere landschappen van Gran Canaria zoals: Artenara, de Roque Nublo, de Pico de las Nieves en Tunte.

Voor meer informatie en inschrijving, kijkt u op:
- http://www.transgrancanaria.bike
000islas-canariaslogo-94.jpg


Spectaculaire fietsacrobatiek
op de daken van de stad

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - vrijdag  11 december 2015 - De 29-jarige Schotse rider  Danny MacAskill  heeft de hoofdrol in een video waarin hij zijn behendigheid op een moutainbike laat zien in een onwaarschijnlijke, adembenemende reis.

De fietsartiest acrobatische sprongen te zien uithalen op en over de daken van Las Palmas de Gran Canaria is een spectaculaire show, en lijkt onwaarschijnlijk als men niet de video 'Cascadia'  heeft bekeken die wordt gesponsord door het cameramerk Go Pro; een filmpje,  dat veel indruk maakt op het Internet sinds het op donderdag 10 december 2015 is geplaatst op YouTube::
                                                               VIDEO:
                                        https://youtu.be/GL0rbxB9Lqg
cascadia3.jpg

Op de YouTube-pagina kan men tientallen commentaren lezen, veel van lezers/kijkers die nieuwsgierig zijn naar de stad waar het filmpje is opgenomen.
En inderdaad kan men talrijke architectonische elementen herkennen van de hoofdstad van Gran Canaria, inclusief een spectaculair vergezicht dat is opgenomen vanaf het dak van de Kathedrale Basiliek van Santa Ana; videobeelden, die worden afgewisseld met opnames die gemaakt zijn met een van de draagbare Go Pro-camera’s  welke gemonteerd is in de helm van MacAskill.
                                          palmas-bici--160x110.jpg
De film eindigt (vanaf minuut 4:18) met een pirouette en een duik in zee vanaf een steile berghelling; en dit alles, zonder dat de ‘rider’ ook maar een moment van zijn bicicleta (fiets) afkomt.

En zo is het filmpje gemaakt.,

                                                                       VIDEO: 

                                                     https://youtu.be/zQH3l36VEr4

Het filmpje op YouTube is ondertussen al ruim 4 miljoen keer bekeken, waarmee hoofdstad van Gran Canaria weer eens goed in de kijker komt! Het Patronato de Turismo (plm, de VVV) zal er blij mee zijn.

00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-40.jpg 


Politie onderzoekt raadselachtige dood
Belgische zakenman
in nachtclub Zuid Gran Canaria

De overledene
was een vooraanstaand ondernemer  in de bouwwereld

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag  28 februari 2015 - De 55-jarige Belgische Philippe Vandendorpe die in de vroege ochtend van woensdag 25 februari 2015 is overleden - na een nachtclub bezocht te hebben in de toeristenwijk Playa del Inglés, gemeente San Bartolomé de Tirajana - was een bekende zakenman die lid was van het nationaal comité van de bouwconfederatie. Hij bezat een glazeniersbedrijf voor vensterruiten en andere bouwmaterialen.

Deze ondernemer was ook toegewijd aan de wielersport, wat de reden was, dat hij samen met nog zes landgenoten besloot naar Gran Canaria te komen voor een fietsvakantie, hij woonde en werkte in Herelbeke in West Vlaanderen, ten westen van Kortrijk.
extrana-muerte.jpgPhilippe Vandendorpe, overleden in een nachtclub in Playa del Imglés.
Agenten van het Commissariaat van Politie van Maspalomas zijn een onderzoek gestart ter opheldering van de vreemde omstandigheden waaronder de genoemde zakenman is overleden.

Nadat men in het etablissement alarm had geslagen, is Vandendorpe ter plaatse behandeld door personeel van de Servicio de Urgencias Canario (SUC) (CanarischeAmbulancedienst) vanwege de slechte gezondheidstoestand waarin hij verkeerde en wat de reden is, dat hij is overgebracht naar het gezondheidscentrum van Maspalomas, waar hij enkele uren later is overleden.

De onderzoekers zijn in afwachting van de resultaten van de toxicologische testen die naar het laboratorium zijn gestuurd om vast te stellen welke stoffen in het lichaam van de overleden zijn aangetroffen. Men verwacht de uitslag daarvan binnen enkele dagen te krijgen. De ingewanden zijn ook naar het laboratorium gestuurd om onderzocht te worden, De onderzoeksresultaten kunnen, samen met het forensisch-rapport, de doodsoorzaak verhelderen.

Volgens diverse getuigen in de nabijheid van de nachtclub, vertoonde Philippe Vandendorpe een aantal verschijnselen, daaronder enkele die te maken zouden kunnen hebben met alcoholvergiftiging. Vier andere Belgen die hem in de nachtclub vergezelden, verkeerden in dezelfde situatie

De andere persoon die er ook slecht aan toe was, is eveneens verzorgd in het etablissement door het ambulancepersoneel. De ook ongeveer 55 jaar oude patiënt, is overgebracht naar het gezondheidscentrum van Maspalomas, waar de artsen besloten, hem per ambulance over te brengen naar het Hospital Insular van Gran Canaria. Daar is hij opgenomen geweest totdat de artsen hem op vrijdag 27 februari 2015 uit het ziekenhuis ontslagen hebben.

Uiteindelijk zal deze vriend van de ondernemer in bouwmaterialen naar verwachting, op zaterdag 28 februari 2015 terugreizen naar België, samen met de vijf andere kameraden die naar Gran Canaria waren gekomen.

Naast zakenman, was Philippe Vandendorpe een bekende figuur in West Vlaanderen vanwege zijn grote betrokkenheid bij het wielrennen, hij was een van de organistoren van de ‘De Ronde van West-Vlaanderen’, de driedaagse wielerwedstrijd.

De komende editie, die plaatsvindt van 6 t/m 8 maart 2015, zal een eerbetoon worden aan de op het Eiland overleden ondernemer.

Zijn onverwachte dood komt als bij verrassing en brengt rouw in vele gezinnen met fietsvrienden, voor de bouwsector en voor de nationale commissie van de Confederatie van de Belgische bedrijfswereld waarvan hij lid was.

Dit bericht is op vrijdag 27 februari2015 opgenomen in talrijke Belgische dagbladen, zowel in de gedrukte edities, evenals op het Internet, zowel in het Vlaams als in het Frans; o.a. de dagbladen ‘Le Soir’; ‘Kw.be’; ‘7 sur 7’; en ‘Het Nieuwsblad ‘hebben geïnformeerd over zijn dood. De meeste plaatsen vragen bij ‘De mysterieuze dood van Vavandendorpe op Gran Canaria’.

Er moet opgemerkt worden, dat veel van deze kranten hebben aangegeven, dat de zakenman is overleden in zijn hotelkamer waar hij logeerde in het Zuiden van Gran Canaria; een omstandigheid, die wordt ontkent door de - door het Dagblad ‘La Provincia-Diario de Las Palmas’ - geraadpleegde bronnen die bevestigen, dat hij is overleden in het gezondheidscentrum van Maspalomas, waarnaar hij was overgebracht vanuit de nachtclub aan de Avenida de Tirajana, in Playa del Inglés, waar hij aanvankelijk verzorgd is door ambulancepersoneel, vanwege de ernstige toestand waarin hij verkeerde.
1-AAAAislas-canarias-53.jpg


Mogán: Eerste Ontmoeting Mountain Bike

MOGÁN - dinsdag 29 januari 2013 - Mogán verwelkomt op zondag 3 februari 2013 de eerste Encuentro Mountain Bike die in samenwerking met de Gemeente georganiseerd wordt door Bienestar Sport en de Club Deportivo Bicimaníacos.

De wedstrijden vinden plaats op 3 verschillende parcoursen:
- Het hoofdparcours voor volwassenen, dat zal gaan via zandpaden door Arguineguín, Patalavaca en Puerto Rico.
- Voor de allerkleinsten (vanaf 3 jaar) heeft men een circuit uitgezet op het schoolplein van de IES Arguineguín.
- Voor de jongeren heeft men een parcours van 1 kilometer uitgezet op het zandpad voor het schoolplein, waarop vijf ronden verreden worden.
img-12415_large.jpg
De organisatie verwacht ongeveer 150 deelnemers, onder wie de Kampioen van Canarias en de winnaar van de Gran Canaria-Cup, Javier Ramos.
lq-carreramoutanbike_large.jpg

De vertegenwoordiger van de organisatie, Christian Romero, heeft uitgelegd, “dat er geen speciale eisen gesteld worden voor de inschrijving, iedereen die wil, kan meedoen,” het inschrijfgeld bedraagt €5,=voor jongeren onder de 18 jaar  en voor ouderen €10,=

De route eindigt op het punt waar deze begonnen is, alwaar de deelnemers kunnen genieten van een lunch waarbij zij een aandenken krijgen als herinnering aan deze 1º Encuentro Mountain Bike en Mogán.
1-AAAAislas-canarias-53.jpg


Saxo Bank-ploeg bereidt zich in Mogán voor
op de Ronde van Frankrijk

MOGÁN - donderdag 12 januari 2012 - De Deense Saxo Bank-ploeg - die het eiland Gran Canaria gekozen heeft, om zich voor te bereiden op het professionele seizoen 2012,  dat eind februari van start gaat - heeft als belangrijkste doel, de komende Tour de France (Ronde van Frankrijk) te winnen.

Dit is opgemerkt door Bjarne Riis, de directeur  van ploegleider Alberto Contador, tijdens een persconferentie, waarbij de Saxo Bank-ploeg - waarvan elke wielrennerstrui voorzien is van reclame voor de hotelketen  - zich wereldwijd heeft gepresenteerd in het toeristencomplex van de Anfi-Groep.


 José Trujillo, José Miguel Bravo de Laguna, Alberto Contador en Francisco González.
Riis herinnerde zich de eerste keer, dat hij  - twintig jaar geleden, - het Eiland voor het eerst heeft bezocht en, dat hij dit heeft gedaan voor persoonlijke training, tegelijkertijd toonde hij zijn tevredenheid over de goede staat van de wegen op Gran Canaria, de hotelvoorzieningen en het uitstekende klimaat.

Bjarne Riis heeft gezegd, “blij te zijn, de seizoen-training te kunnen beginnen op Gran Canaria.” Riis voegde hier aan toe, “dat het een enorme kans is, om de wielrenners te motiveren.”

                                  
                                    Bjarne Riis, directeur
Saxo Bank-Ploeg.
Ook dankte Riis de Policía Local van Mogán voor hun medewerking tijdens de trainingen, evenals voor de ondersteuning van de Grancanarische wielerliefhebbers, die tijdens de rondjes van de Saxo Bank-ploeg over de zuidelijke wegen van het eiland de renners hebben herkend.

Op zijn beurt heeft de directeur Sport van de Saxo Bank, Trey Greenwood, zich heel trots getoond met de nieuwe sponsor en is hij geïmponeerd geraakt door de prima klimaatcondities en de kwaliteit van de wegen van het eiland voor het bedrijven van de wielrensport.

Trey heeft laten weten, dat de onderhandelingen met de hotelketen zijn begonnen in september 2011 en, dat men in oktober de samenwerkingsovereenkomst heeft getekend.

Ploegleider Alberto Contador, die eveneens enkele dagen op Gran Canaria verblijft om te trainen, was tijdens de persconferentie niet aanwezig, hoewel hij daaraan voorafgaand op de foto is gegaan met de autoriteiten en de sponsor.

De algemeen directeur van de Grupo Anfi, José Trujillo, heeft aangegeven, dat dit sponsorcontract  beantwoord aan de ondersteuning die de onderneming wil geven aan de sport en andere soortgelijke projecten.

Naar zijn mening, zal de Saxo Bank-ploeg “de beste ambassadeur zijn voor de hotelketen, waardoor het de bedoeling is, het sponsorcontract met enkele jaren te verlengen.

De hotelketen sponsort ander sportinstellingen die deelnemen aan internationale wedstrijden, zoals de Rally Parijs-Dakar en het WK-Windsurf.

De president van het Eilandbestuur van Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna, en de burgemeester van Mogán  de Mogán, Francisco González waren naast ander autoriteiten aanwezig bij de persconferentie.

 De eilandpresident heeft gezegd, dat toerisme en sport van wezenlijk belang zijn in het beleid van het Cabildo (Eilandbestuur),  want Gran Canaria heeft nu eenmaal een “behoorlijk  groot” potentieel.

1-AAAAislas-canarias-53.jpg


Alberto Contador
doet 'Las Tirajanas' eer aan

Drievoudige Tour de France winnaar verrast hotelgasten van Anfi en rijdt in een uur naar Tunte

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA / MOGÁN - maandag 9 januari 2012 - Alberto Contador, ploegleider van de rennersploeg van de Saxo Bank, heeft op zondag 8 januari 2012 voor het eerst de nieuwe trui met daarop het logo van de Grupo Anfi ten doop gehouden voor het komende wielrenseizoen.

Contador heeft op zondag  8 januari 2012 een training gehouden met twintig genodigde Anfi hotelgasten;  het vertrek  was bij Hotel Anfi Emerald club en het ging in de richting van Anfi del Mar waar honderden toeristen verrast opkeken die daar hun dag op het strand en in het hotel doorbrachten. Contador gaf handtekeningen weg, is met diverse fans op de foto  gegaan en heeft gezegd: “verheugd te zijn  in Anfi op Gran Canaria te verblijven waar ik de  beste voorwaarden gevonden heb om alles na te streven dit jaar.”

Onder de genodigden voor deze training bevonden zich o.a. de wethouder van Sport, Thomás Lorenzo, van de gemeente Mogán, en de algemeen directeur van de Grupo Anfi, José Luis Trujillo.

 

Contador is samen met zijn ploeg onder leiding van Bjarne Ris in iets minder dan een uur naar Hotel ‘Las Tirajanas’ geklommen in Tunte (het diep weg in het Tirajana-gebergte gelegen, oorspronkelijke centrum van San Bartolomé de Tirajana) en verzekerde, “heel verrast te zijn door de grote mogelijkheden van dit eiland, vooral, de Pico de Las Nieves, die uniek is.”

 

Bij hun aankomst in 'Las Tirajanas' is het gehele wielrennersploeg ontvangen door de bestuursvoorzitter van de Grupo Santana Cazorla (GSC), Santiago Santana, die de wielrenners van de Saxo Bank voor dit jaar het beste wenste, terwijl hij hen de volledige steun van de SGR heeft toegezegd voor het bereiken van alle doelen in dit seizoen.

 

"Ze zijn een voorbeeld van  hard werken  en toewijding," heeft Santana laten weten, nadat hij  Bjarne Riis en Alberto Contador de hotelfaciliteiten heeft getoond. "We willen, dat ze zich  hier thuis voelen," vervolgde de SGR bestuursvoorzitter, die vol lof is over de nieuwe Saxo Bank-ploeg, waarvan op de rennerskleding ook het logo van Anfi prominent aanwezig zal zijn.

                               
Donkerblauw is de overheersende kleur van de nieuwe rennerstrui, waarop in helder wit het Anfi logo staat.
Naar de trui van Contador zal wereldwijd worden gekeken  in ruim 250 wielrenkoersen; “wij kijken er naar uit, hen te ondersteunen,” aldus Santana. Zo zal Anfi vertegenwoordigd zijn in de Tour de France, de Giro de Italia en ook in La Vuelta (de Ronde van Spanje).


Terugkeer in november
De ploeg zal in november 2012 weer bijeenkomen, zo laat de algemeen directeur van Anfi, José Luis Trujillo weten, die uitlegt, “dat deze nieuwe reclamecampagne van de Anfi-Groep de uitstraling van ons bedrijf in de halve wereld zal versterken. Deze stap voorwaarts, is een manier om het merk Anfi te internationaal te versterken.”

In  die zin benadrukt Trujillo, “dat het vandaag een grote dag is geweest voor de renners van de Saxo bank en Anfi, nu we de, heel sportieve,  overeenkomst gesloten hebben.” wat dit betreft herinnerde hij eraan, “ dat het trainingskamp van de Saxo Bank in Anfi is en in Anfi zal blijven,” en hij proostte op alles wat een team zich zou kunnen wensen aan het beging van het seizoen.
1-AAAAislas-canarias-53.jpg


e-69.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--277.jpg

zon-79.jpg