aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-239.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-38.jpg


Vermoedelijke aanstichter gearresteerd
van bosbrand  in Risco Blanco

Illegaal stroom aftappen is de vermoedelijke oorzaak brand

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - 21 december 2011 - Het vuur heeft op zondag 18 december 2011 in Risco Blanco (gemeente San Bartolomé de Tirajana) 4.270m²  in as gelegd van het lage gedeelte van het gebergte.

De Servicio de Protección de La Naturaleza de la Guardia Civil (Seprona) (Milieudienst  van de Guardia Civil)  heeft de vermoedelijke veroorzaker gearresteerd van de bosbrand die afgelopen zondag in Risco Blanco werd ontdekt.  De arrestant is  overgedragen aan Justitie.


                Beelden van de bosbrand van zondag 18 december 2011
                  in Risco Blanco (gemeente San Bartolomé de Tirajana).

1324245077158-canarias-2_large.jpgHet onderzoek, dat is opgezet door de Guardia Civil, in samenwerking met agenten van de Milieudienst van  het Eilandbestuur van Gran Canaria, heeft - drie dagen na de bosbrand - de arrestatie mogelijk gemaakt van A.M.S. die inwoner is van San Bartolomé de Tirajana en aan wie men het delict ten laste legt van het aanstichten van een bosbrand, aldus de Guardia Civil.

Het vuur ontstond, vermoedelijk, “toen de arrestant een zwakstroomkabel wilde aansluiten, met het doel zijn woning illegaal van elektriciteit  te voorzien,” wat een elektrische boog deed ontstaan die brand deed ontstaan die zich uitbreidde over de begroeiing van het gebied, waarbij het vuur wild om zich heen greep en uitmondde in de bosbrand, zo legt de Guardia Civil uit.

De gearresteerde en de onderzoeksresultaten zijn ter beschikking van Justitie gesteld in de Politionele Rechtbank  van San Bartolomé de Tirajana.
kleurlogoCanarias.png


 

aaaaakaart_canaria-38-33.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--434.jpg

yyy1208786641_smileyhuilend-23.jpg