site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

Campingbrand in El Berriel

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - maandag 8 februari 2016 - Een rookkolom die van kilometers afstand zichtbaar was heeft de alarmbellen doen rinkelen. Door een brand zijn op een camping in Tarajalillo / El Berriel, in San Bartolomé de Tirajana, zes caravans en vijf personenauto's  in de as gelegd.

De brand is op zondag 7 februari 2016 rond 15:30 uur ontstaan toen twee jongelui aardappelen aan het frituren waren, de vlam in de plan is geslagen, en het vuur heeft zich razendsnel verspreid omdat er diverse butagasflessen zijn geëxplodeerd en andere brandtoffen in brand zijn geraakt.
67223.jpg
berr1.jpg
Video1.jpg

                                                                  VIDEO:
                                                  https://youtu.be/bwP2cEfEtxM
607AB7C0821308194802000621568_SW_WEBM_145487213255737845c19fdwebm.jpg

video-1.jpg
De Brandweer heeft 16.000 liter warer nodig gehad om de brand te blussen. Zes personen zijn verzorgd door het Rode Kruis, dat drie van hen heeft overgebracht naar het gezondheidscentrum, wegens angstaanvallen. Er zijn geen gewonden gevallen bij deze brand.
img_32605_thumb.jpg
img_32606_thumb.jpg
                                                          16.000 liter bluswater later...
img_32604_thumb.jpgHet Rode Kruis, Agenten van de Gemeentepolitie, de Ambulancedienst en de Brandweer waren snel ter plaatse, waar om 17:00 uur het sein ‘brand meester’ is gegeven.
zzzzzzzislas-canariaslogo-143.jpg


Duitse investeerders herhalen tegenover het Cabildo hun wens te willen investeren in
het Zuiden


De WHF-groepen met de bouw van drie hotels in Tarajalillo
op 800 miljoen euro

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 10 mei 2013 - De Duitse beleggersgroep die een themapark wil aanleggen en drie hotels wil bouwen op de Montaña de Tarajalillo heeft op donderdag 9 mei 2013 laten weten, dat men 800 miljoen euro wil investeren in het Zuiden van Gran Canaria.

Klaus Peter Wesel, president van de WHL-groep, die naar Gran Canaria is gekomen, om ter plaatse de percelen te inspecteren waarop men dit thema-complex zou kunnen aanleggen, heeft laten blijken, dat zijn groep veel belangstelling heeft om dit project zo snel mogelijk uit te voeren.
costa-afortunada-large_large.jpg

Het klimaat in het Zuiden van Gran Canaria - wat mogelijk maakt, het gehele jaar door een themapark open te houden - evenals de ligging van de percelen, zijn factoren die heel aantrekkelijk zijn voor deze projectontwikkelaar, om in te zetten op de terreinen in Tarajalillo, die eigendom zijn van de familie Castillo.
costa-afortunada-large-kopie1_large.jpg
Deze investering maakt deel uit van het project ‘Costa Afortunada’ - waarvoor ook andere, Russische, investeerders interesse hebben - wat aan bebouwbare grond een oppervlakte beslaat van 2.3898.650 m² vanaf de oude autoweg van het Zuiden (de GC-500) tot aan de nieuwe autosnelweg (de GC-1).


Casa Palacio - Las Palmas de Gran Canaria.

  • Tijdens de ontmoeting op donderdag om 10:00 uur in het Casa Palacio heeft de WHL-president aan de minister van Openbare Werken, Carlos Sánchez, van het Cabildo (Eilandbestuur van Gran Canaria), aan de minister van Regionaal Beleid, Anna Kurson en aan de burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, zijn wens kenbaar gemaakt, nu te willen beginnen met het ontwerpen van een recreatiepark van 120 hectare (1,2 miljoen m²) evenals voor drie hotels - met elk 500 tweepersoonskamers - die men wil bouwen in Tarajalillo.
  • In die zin heeft Klaus Peter Wesel uitgelegd, dat de recreatievoorzieningen die men wil aanleggen in het berggebied, gepaard moeten gaan met een aanbod van logiesaccommodatie van ongeveer 3.000 hotelbedden, omdat elk hotel 1.000 bedden zal gaan tellen.
  • Hoewel aanvankelijk was voorzien, dat ook de president van het Cabildo (Eilandbestuur), José Miguel Bravo de Laguna, bij deze ontmoeting aanwezig zou zijn, hebben agenda-problemen van laatstgenoemde ertoe geleid, dat de woordvoerder van de Partido Popular (PP), Carlos Sánchez, als gespreisleider is opgetreden tijdens deze ontmoeting.
  • Klaus Peter Wesel, die naar deze ontmoeting is gekomen in gezelschap van een architect van zijn bedrijf, evenals met zijn vertegenwoordigers op het Eiland, heeft, vanwege de afwezigheid van Bravo de Laguna, de woordvoerder van het Cabildo (Eilandbestuur) geprobeerd te bewegen, de toezegging te doen, dat men uiteindelijk deze investering zal kunnen realiseren.
    aguila-playa_large.jpg

    Wat dit betreft, heeft Carlos Sánchez hem uitgelegd, dat alles zal afhangen, of het project zal passen in de planning, dit wil zeggen: in het Plan Territorial Parcial (PTP-9) (Deelplan Ruimtelijke Ordening). Hoewel het tracé van de toekomstige spoorwegverbinding over dit terrein zal lopen, heeft de eilandminister van Openbare Werken verduidelijkt, dat deze kwestie de aanleg van de wijk niet in de weg zal hoeven staan.
    jpeeg-aaaaa_large.jpg

De WHL-president heeft er de nadruk op gelegd, dat men hoopt uiterlijk in september 2013 te kunnen beginnen met de uitvoering van het toekomstige ‘Costa Afortunada’-complex, als men eenmaal de zekerheid heeft, dat het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria geen bezwaren zal opwerpen tegen deze toeristenwijken, hij heeft benadrukt, dat de investeerdersgroep over geld beschikt om nu de werkzaamheden uit te voeren.

Op zijn beurt heeft de burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, zich beperkt, te zeggen, dat het laatste woord aan het Cabildo (Eilandbestuur) is, gezien het feit, dat men het Plan Territorial Parcial zal moeten aanpassen zodat het ‘Costa Afortunada’-project de 6.661 hotelbedden kan omvatten.

De investeerders hebben echter steeds geprobeerd dit aantal hotelbedden te verhogen, omdat zowel de Duitsers als de Russen- die ook vier hotels willen bouwen - de operatie hebben gekoppeld aan het aantal hotelbedden.

Vandaar, dat het Cabildo (Eilandbestuur) een uitbreiding van de dichtheid zal moeten gaan accepteren, omdat aanvankelijk voor dit gebied slechts 4.800 hotelbedden zijn voorzien.
Al met al, stellen de grondspeculanten, dat met 6.000 hotelbedden, men de dichtheid per hectare van Meloneras niet bereikt.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-17.jpg 
 


Kiessling: ‘We zullen niet investeren op Gran Canaria,
we gaan naar China’

GRAN CANARIA - vrijdag 1 februari 2013 - Christoph Kiessling, de zoon van de oprichter en vicepresident van het bedrijf wat eigendom is van Loro Park en Siam Park op Tenerife, heeft op donderdag 31 januari 2013 in het programma ‘A Diario’ van Radio Canarias verzekerd, dat na ontmoetingen met politici en Grancanarische ondernemers gedurende 2012, men uiteindelijk niet zal kiezen voor Gran Canaria als locatie voor het aanleggen van een gigantisch waterpark.

De investeerders waren voornemens, om in het Zuiden van Gran Canaria een soortgelijk recreatiepark als Siam Park aan te leggen, maar dan van grotere afmetingen. Als men dit aangelegd zou hebben, dan zou dit het grootste waterpark van Europa zijn geworden, want men heeft gesproken over 200.000 m², wat 15.000 m² meer is, dan het waterpark op Tenerife.


Woensdag 31 januari 2013, Christoph Kiessling op de Fitur.

Tijdens het interview in de speciale uitzending van het radioprogramma ‘A Diaro’ vanaf de Feria Internacional del Turismo, Fitur 2013, heeft de ondernemer uitgelegd, dat men besloten heeft het project uit te voeren in een Aziatisch land, bij voorkeur China, vanwege de investeringsmogelijkheden die de Aziatische reus biedt en het aantal potentiële bezoekers, in vergelijking met de Canarische Archipel.

Kiessling heeft ook uitgelegd, “dat China een land is met een groeiende economie en men recreatie begint te waarderen en nieuwe mogelijkheden zoekt, om daarvan genieten.”
christoph_large.jpg
Anderzijds heeft de Duitse ondernemer, “de snelheid, de efficiëntie en de bereidheid van de Canarische politici benadrukt, voor het aanbieden van hun ondersteuning van ons toekomstig project en voor onze noodzaak tot uitbreiding buiten Tenerife.”
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-18.jpg 


 

Het project  ‘Costa Afortunada’ zou in Tarajalillo accommodatie voor 7.000 hotelbedden kunnen bouwen

De projectontwikkelaars willen 1,6 miljard euro investeren in
aan te bieden logiesaccommodatie

Het complex wacht totdat het Cabildo (Eilandbestuur) de bestemmingsplannen wijzigt

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 13 januari 2013 - Het project ‘Costa Afortunada’ in Tarajalillo, dat gepromoot wordt door de familie Del Castillo, zou accommodatie voor 7.000 hotelbedden kunnen bouwen.

Het Ministerie van Regionaal Beleid, dat geleid wordt door Ana Kurson, van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, heeft geaccepteerd de bebouwingsdichtheid van Tarajalillo te wijzigen van 20 naar 25 bedden per hectare.
costa-afortunada-large_large-1.jpg

Dit betekent, dat er - zoals vervat is in het Plan Territorial Parcial (PTP-9) (Gedeeltelijk Bestemmingsplan) - accommodatie gebouwd zou kunnen gaan worden voor 4.800 hotelbedden, van de 7.000 hotelbedden welke de projectontwikkelaars willen bouwen in dit gebeid in het Zuiden van Gran Canaria.

En hoewel het project een investering betekent te zijn van 1,6 miljard euro, kan men niet met bouwen beginnen vooraleer het Cabildo (Eilandbestuur) deze wijziging doorvoert in het Deelplan van Tarajalillo.

Nu de twee groepen investeerders - een met Duits en een met Russisch kapitaal - zich ervoor zijn gaan interesseren, om in Tarajalillo zes hotels, luxe-villa’s te bouwen plus een golfbaan en een attractiepark aan te leggen, hebben zij de eigenaren van de grond laten weten, dat het pas voor de operatie fundamenteel aantrekkelijk wordt als er meer logiesaccommodatie gebouwd mag worden, dan voor de nu op dit grondstuk toegestane 4.800 hotelbedden.

Op basis hiervan argumenteren de promotoren bij het Cabildo (Eilandbestuur), dat men de bebouwingsdichtheid per hectare in dit gebied lager heeft vastgesteld, dan is vervat in het Plan Territorial Turístico, dat 25 bedden toestaat -boven de 20 die zijn vastgesteld in het Bestemmingsplan van Tarajalillo.
In het geval van Meloneras is de bebouwingsdichtheid 50 hotelbedden per hectare.

Hoewel de promotoren tevreden zijn met de beslissing van het Cabildo, om het aantal bedden uit te breiden, merken ze op, “dat men zal moeten wachten, totdat men het document corrigeert en het Cotmac (Milieucommissie) zich erover heeft uitgesproken, waarmee tijd gemoeid is voordat men met bouwen kan beginnen.”

Onder de Duitse investeerders, die 900 miljoen euro willen uitgeven, bevinden zich ondernemingen zoals Siemens. Deze groep interesseert zich voor het boven de Aeroclub gelegen gedeelte, waar men een attractiepark wil aanleggen, samen met de bouw van twee hotels.
De Russische ondernemers, uit de bouwsector, willen vier hotels bouwen en een golfbaan aanleggen op het perceel, dat het dichtst bij de autosnelweg ligt, wat neer komt op een investering van 700 miljoen euro.

Het te bebouwen gebied is ruim 2,3 miljoen m² groot en strekt zich uit vanaf de autosnelweg uit het Zuiden tot aan Playa del Águila bij het ‘Bahía Feliz’-complex. ‘Costa Afortunada’ zal werk opleveren voor ongeveer 9.000 personen, aldus de becijfering van de projectontwikkelaars.

Gelijktijdig wil de Satocan-Groep een jachthaven aanleggen in Bahía Feliz ter completering van het aanbod in dit gebied. Een toegangshaven tot de toeristenstad in het Zuiden van Gran Canaria, met een investering van 70 miljoen euro geprojecteerd door het door Juan Miguel Sanjuán geleide bedrijf voor een aanlegpier capaciteit voor 500 boten, evenals scheepswerven, een zeilclub, een zeilschool, winkels en parkeerplaatsen.

Tarajalillo heeft ook het voordeel, dicht bij de Aeroclub te liggen, wat de aankomst van de vermogende toerist mogelijk maakt die arriveert met een privévliegtuig.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-19.jpg


 


Siemens behoort tot de Duitse investeerders
van het project in Tarajalillo


De Duitse partners verenigen als adviesbureau WLH,
dat voor 500 miljoen euro wil investeren in het Zuiden

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 20 december 2012 - De multinational Siemens is een van de Duitse partners die veel interesse heeft, om gezamenlijk met andere Duitse ondernemingen, 500 miljoen euro te investeren in het toeristencomplex ‘Costa Afortunada,” dat gepromoot wordt door de familie Del Castillo op enkele percelen in Tarajalillo.

Het zichtbare hoofd van de groep investeerders is het adviesbureau WLH Anlage- und Organisationsberatung GmbH; een maatschappij, die zich bezig houdt met het adviseren van haar partners over investeringsprojecten die hen zouden kunnen interesseren en, tegelijkertijd geven zij advies over het investeren in beursgenoteerde aandelen.
siemens-figura_large.jpg
Hoewel Siemens zich bezighoudt met het fabriceren van machinerie, huishoudelijke apparaten en kernreactoren, heeft men ook afdelingen die zich met watertechnologie en de bouwvakken bezig houden. In de laatstgenoemde sector biedt de multinational innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van mobiliteit, gebouwentechniek en veiligheid, voorwaarden voor efficiënte energie die de familie Del Castillo voorheeft en waar de woonwijk ‘Costa Afortunada’ aan moet voldoen.
wit_large.jpg

Zoals de projectontwikkelaars op woensdag 19 december 2012 hebben laten weten, hebben de Duitse investeerders van meet af aan, interesse in het bouwen op het hooggelegen gebied van de Aeroclub in Tarajalillo, van een attractiepark zoals het Europa Park in Rust, in het zuiden van Duitsland, nabij de grens met Frankrijk en Zwitserland. Bovendien wil de Teutoonse groep, die zich verzameld heeft onder de naam WH-adviseurs aan dit recreatieaanbod twee vijfsterrenhotels toevoegen, met gezamenlijk 2.000 hotelbedden. Voor het park en de hotels voorzien de ondernemers ongeveer 5.000 arbeidsplaatsen te creëren.

Hotels
Dat zal het geval zijn als de Duitsers eenmaal hun intrede doen in de bebouwing van de 2.389.650 m² van Tarajalillo die onderdeel uitmaken van het Deelbestemmingsplan, genoemd PTP9, van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, dat men gezamenlijk zal moeten uitvoeren met andere investeerders waar men naar op zoek is en die geld willen steken in het project van de familie Del Castillo.
En zo is het, dat de in Ettlingen (Baden Baden) gevestigde maatschappij contact heeft opgenomen met een belangrijke bouwgroep in Sint Petersburg (Rusland), met het voorstel te participeren in het ambitieuze project ’Costa Afortunada’.

De Russische ondernemers willen een golfbaan aanleggen, die de grootste van het eiland zou moeten worden, bovendien willen ze vier vijfsterrenhotels bouwen, luxe villa’s en twee winkelcentra. De Duitse en Russische architecten werken al samen aan de coördinatie van het project.

Zoals de projectontwikkelaars op woensdag 19 december 2012 hebben laten weten, hebben de Duitse investeerders van meet af aan, interesse in het bouwen op het hooggelegen gebied van de Aeroclub in Tarajalillo, van een attractiepark zoals het Europa Park in Rust, in het zuiden van Duitsland, nabij de grens met Frankrijk en Zwitserland. Bovendien wil de Teutoonse groep, die zich verzameld heeft onder de naam WH-adviseurs aan dit recreatieaanbod twee vijfsterrenhotels toevoegen, met gezamenlijk 2.000 hotelbedden. Voor het park en de hotels voorzien de ondernemers ongeveer 5.000 arbeidsplaatsen te creëren.

Hotels
Dat zal het geval zijn als de Duitsers eenmaal hun intrede doen in de bebouwing van de 2.389.650 m² van Tarajalillo die onderdeel uitmaken van het Deelbestemmingsplan, genoemd PTP9, van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, dat men gezamenlijk zal moeten uitvoeren met andere investeerders waar men naar op zoek is en die geld willen steken in het project van de familie Del Castillo.
En zo is het, dat de in Ettlingen (Baden Baden) gevestigde maatschappij contact heeft opgenomen met een belangrijke bouwgroep in Sint Petersburg (Rusland), met het voorstel te participeren in het ambitieuze project ’Costa Afortunada’.

De Russische ondernemers willen een golfbaan aanleggen, die de grootste van het eiland zou moeten worden, bovendien willen ze vier vijfsterrenhotels bouwen, luxe villa’s en twee winkelcentra. De Duitse en Russische architecten werken al samen aan de coördinatie van het project.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-21.jpg
 


Binnenkort in ‘dit theater’
een super de luxe toeristenoord
om te arriveren met een privévliegtuig
net als in Dubai

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - maandag 17 december 2012 - De krantenkoppen in de Canarische pers liegen er niet om:
- Del Castillo onderhandelt over investering van 1,6 miljard Euro en 9.000 arbeidsplaatsen in Tarajalillo.
- Russische en Duitse investeerders willen zes luxe hotels, een attractiepark en twee winkelcentra bouwen.
- ‘Costa Afortunada’ - al 16 jaar op zoek naar partners met kapitaal - kan toeristenoord worden, om te arriveren met de privéjet.

Twee ondernemersgroepen, een met Duits en een andere met Russisch kapitaal, zijn voornemens om 1,6 miljard euro te investeren en 9.000 rechtstreekse arbeidsplaatsen te creëren in het toeristencomplex ‘Costa Afortunada’ (‘Gelukzalige Kust’), dat gepromoot wordt door de familie Del Castillo. Het initiatief omvat de bouw van zes hotels, luxe villa’s, een golfbaan een attractiepark op een groot perceel van ruim twee miljoen vierkante meter wat de projectontwikkelaars bezitten in Tarajalillo, in de gemeente San Bartolomé de Tirajana.

Het gebied nabij Bahía Feliz waar men ‘Costa Afortunada’ projecteert:  'Dubai' aan de Oostkust van Gran  Canaria.

De investeerders in dit ambitieuze project, die dit gecoördineerd tot stand willen brengen, zullen de grootste bouwoperatie ooit op het Eiland gaan uitvoeren; ze zijn alleen nog in afwachting, dat het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria de nog te bouwen logiesaccommodatie wil uitbreiden van 4.800 hotelbedden naar 7.000, om dit project wat in het Plan Territorial Parcial Deelplan Ruimtelijke Ordening is opgenomen - en technisch bekend staat als PTP9 - te kunnen realiseren.

De familie Del Castillo probeert al 16 jaar lang de bouw te realiseren in Tarajalillo. De stadsplanning van San Bartolomé de Tirajana en de toeristische moratoria hebben verhinderd een project met kwaliteitsaanbod te realiseren. Nu zou het mogelijk kunnen zijn, dat het ‘Costa Afortunada’-complex het groene licht krijgt, mits de Canarische Regering toestemming geeft luxehotels te bouwen. Dit is een van de complexen die men nader uiteen heeft gezet tijdens de ontmoeting welke de ondernemers een jaar geleden hebben gehad met president Paulino Rivero, voor het bespoedigen van geplande investeringen op de Canarische Eilanden welke de Archipel mogelijk kan verliezen vanwege de doolhof aan overheidsregels.

Voor de familie van Alejandro del Castillo, de graaf van Vega Grande, die het ‘Costa Afortunada'-project promoot , ligt dit “in de geest van de familie” die in 1962 is begonnen met het project ‘Maspalomas Costa Canaria’, dat momenteel de 50ste verjaardag viert.
karte-3401_large.jpg
De hotels van ‘Costa Afortunada’ (vijf sterren, dus uiterst luxe ), de villa’s en de golfbaan, komen op een terrein van 2.388.5650 m², dat zich uitstrekt vanaf de oude hoofdweg GC tot aan de huidige autosnelweg GC-1, voor het grootste gedeelte ter hoogte van Bahía Feliz en Águila Playa. Het door de Duitsers geplande attractiepark zal aangelegd worden ter hoogte van de Aeroclub, op een perceel wat ten noorden van de nieuwe autosnelweg ligt. In deze te ontwikkelen woon- en toeristenwijk wil men ook twee winkelcentra bouwen.

De projectontwikkelaars van deze grond verzekeren, dat de Duitsers en de Russen een zekere haast hebben om de operatie in 2013 rond te krijgen. Technici in de buurt van de familie del Castillo zijn ervan op de hoogte, dat als de buitenlandse investeerders er uiteindelijk niet in slagen hun inzet voor het Eiland met deze grootse bouwplannen te verwezenlijken, men het kapitaal zal aanwenden voor een andere toeristenbestemming in Zuid-Amerika.
lageplan_large.jpg
Een van de redenen waarom de Familie Del Castillo het bouwproject op deze grond in Tarajalillo niet heeft kunnen realiseren, is, dat veel investeerders van mening zijn, dat het project ‘onhaalbaar’ is, omdat het gaat om een groot perceel, dat vanwege de toeristische moratoria beperkt wordt in het logiesaanbod.

Maar een van de argumenten van de projectontwikkelaars waarmee zij de uitbreiding van het aantal hotelbedden in het Plan Ruimtelijke Ordening (PTP) , wat is vastgesteld op 4.800 - bij het Cabildo (Eilandbestuur) verdedigen, is, dat de dichtheid per hectare in hun plan 20 bedden is, terwijl dit in het Plan Territorial Turístico, 25 bedden is. Bovendien geeft men toe, dat men niet tot 50 bedden per hectare kan komen zoals momenteel in Meloneras het geval is, maar zegt men, dat met slechts de helft, dit wil zeggen 25 hotelbeden per hectare, het project rendabel zal zijn en, dat  bovendien het kwaliteitsaanbod de Eilandeconomie zal verbeteren met het creëren van duizenden directe- en indirecte arbeidsplaatsen.

De promotoren beweren, dat het ‘Costa Afortunada’-complex, niet komt aan het wegtrekken van toeristen uit andere gebieden in het Zuiden van Gran Canaria, zoals Maspalomas, of zelfs Meloneras, maar juist integendeel, omdat de  toeristen- woonwijk zich richt op bezoekers die naast zon, ook willen genieten van een themapark.

Een complex om aan te komen met een privévliegtuig, net als in Dubai…
Een van de bijkomende voordelen, aldus de projectontwikkelaars, is, dat de nieuwe toeristenwijk naast de Aeroclub komt te liggen, wat het voor veel toeristen mogelijk maakt met het privévliegtuig te landen, om hier golf te komen spelen en naar huis terug te keren zonder de vertragingen van een luchthaven. De familie Del Castillo, die ook de Aeroclub beheert, richt bij de ontwikkeling van de luchthaven de blik op de toekomst, omdat men van mening is, dat ten opzichte van andere golfbanen, een van de handicaps van Gran Canaria is, dat veel klanten met hun eigen vliegtuig willen komen, om deze sport te beoefenen en op dezelfde wijze willen terugkeren zonder tijd te verliezen op de weg en op luchthavens.De Aeroclub van Tarajalillo, die dateert uit 1969, beschikt over een start- en landingsbaan van 800 x 20 meter en heeft een eigen school voor het opleiden van piloten en men heeft in de afgelopen jaren kampioenen afgeleverd in de luchtvaart. De inzet op de toekomst verplicht tot het verlengen van de start- en landingsbaan met minimaal 100 meter, aldus de plannen van de projectontwikkelaars.

Zo zal ook de 18 holes-golfbaan welke de investeerders willen aanleggen in Tarajalillo, het grootste worden van de Canarische Eilanden. De oppervlakte zal 52,.28% beslaan van het terrein wat in het noorden grenst aan de Aeroclub, wat neerkomt op ruim 1,2 miljoen vierkante meter, waar bij men de grond voor de oefenvelden en een clubhuis moet optellen in het zuidwestelijke gedeelte.

De projectontwikkelaars van ‘Costa Afortunada’ hechten veel belang aan de groenvoorzieningen en de sportfaciliteiten. Afgezien van de golfbaan, heeft men in het project ruimte gereserveerd waar toeristen en de bewoners van het complex van de natuur kunnen genieten op ongeveer 150.000 m², wat samen met de private tuinen en die van de diverse complexen voorziet in een belangrijk stuk natuurlijk milieu binnen de bebouwde omgeving.

 

Een van de redenen waarom de Familie Del Castillo het bouwproject op deze grond in Tarajalillo niet heeft kunnen realiseren, is, dat veel investeerders van mening zijn, dat het project ‘onhaalbaar’ is, omdat het gaat om een groot perceel, dat vanwege de toeristische moratoria beperkt wordt in het logiesaanbod.

Maar een van de argumenten van de projectontwikkelaars waarmee zij de uitbreiding van het aantal hotelbedden in het Plan Ruimtelijke Ordening (PTP) , wat is vastgesteld op 4.800 - bij het Cabildo (Eilandbestuur) verdedigen, is, dat de dichtheid per hectare in hun plan 20 bedden is, terwijl dit in het Plan Territorial Turístico, 25 bedden is. Bovendien geeft men toe, dat men niet tot 50 bedden per hectare kan komen zoals momenteel in Meloneras het geval is, maar zegt men, dat met slechts de helft, dit wil zeggen 25 hotelbeden per hectare, het project rendabel zal zijn en, dat  bovendien het kwaliteitsaanbod de Eilandeconomie zal verbeteren met het creëren van duizenden directe- en indirecte arbeidsplaatsen.

De promotoren beweren, dat het ‘Costa Afortunada’-complex, niet komt aan het wegtrekken van toeristen uit andere gebieden in het Zuiden van Gran Canaria, zoals Maspalomas, of zelfs Meloneras, maar juist integendeel, omdat de  toeristen- woonwijk zich richt op bezoekers die naast zon, ook willen genieten van een themapark.

Een complex om aan te komen met een privévliegtuig, net als in Dubai…
Een van de bijkomende voordelen, aldus de projectontwikkelaars, is, dat de nieuwe toeristenwijk naast de Aeroclub komt te liggen, wat het voor veel toeristen mogelijk maakt met het privévliegtuig te landen, om hier golf te komen spelen en naar huis terug te keren zonder de vertragingen van een luchthaven. De familie Del Castillo, die ook de Aeroclub beheert, richt bij de ontwikkeling van de luchthaven de blik op de toekomst, omdat men van mening is, dat ten opzichte van andere golfbanen, een van de handicaps van Gran Canaria is, dat veel klanten met hun eigen vliegtuig willen komen, om deze sport te beoefenen en op dezelfde wijze willen terugkeren zonder tijd te verliezen op de weg en op luchthavens.De Aeroclub van Tarajalillo, die dateert uit 1969, beschikt over een start- en landingsbaan van 800 x 20 meter en heeft een eigen school voor het opleiden van piloten en men heeft in de afgelopen jaren kampioenen afgeleverd in de luchtvaart. De inzet op de toekomst verplicht tot het verlengen van de start- en landingsbaan met minimaal 100 meter, aldus de plannen van de projectontwikkelaars.

Zo zal ook de 18 holes-golfbaan welke de investeerders willen aanleggen in Tarajalillo, het grootste worden van de Canarische Eilanden. De oppervlakte zal 52,.28% beslaan van het terrein wat in het noorden grenst aan de Aeroclub, wat neerkomt op ruim 1,2 miljoen vierkante meter, waar bij men de grond voor de oefenvelden en een clubhuis moet optellen in het zuidwestelijke gedeelte.

De projectontwikkelaars van ‘Costa Afortunada’ hechten veel belang aan de groenvoorzieningen en de sportfaciliteiten. Afgezien van de golfbaan, heeft men in het project ruimte gereserveerd waar toeristen en de bewoners van het complex van de natuur kunnen genieten op ongeveer 150.000 m², wat samen met de private tuinen en die van de diverse complexen voorziet in een belangrijk stuk natuurlijk milieu binnen de bebouwde omgeving.
pista07_large.jpg
Het project wat de familie Del Castillo in gang wil zetten omvat ook het lager gelegen gedeelte van Tarajalillo, waar een hoogwaardig sportcentrum moet komen, evenals een kunstmatig aangelegd meer en een multifunctionele ruimte, die zal worden ingericht naast een amfitheater voor het houden van concerten en andere evenementen. Ook willen de beide investeerdersgroepen, dat er bij dit meer ook een kunstmatig strand zal worden aangelegd, zodat de hotelgasten van de zee kunnen genieten daar waar de wijk aan de ander kant van de  autosnelweg komt te liggen en verplicht tot een wandeling, om bij  de andere, nabijgelegen, stranden te komen.  De investeerders denken daarbij iets te maken wat lijkt op dat wat al bestaat op andere bestemmingen, zoals Dubai.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-22.jpg 
 


Loro Parque onderhandelt opnieuw
over vestiging park in El Veril

MASPALOMAS - dinsdag 31 juli 2012 -  “Onze interesse voor Gran Canaria geldt nog steeds.” Met deze toezegging en de ondersteuning van de overheden op het eiland, wil de eigenaar van Loro Parque (Tenerife) Wolfgang Kiessling in de eerste week van augustus 2012 een tegenbod doen op de terreinen van El Veril. De Candelarios vragen 12 miljoen euro voor dit perceel.

Meer onderhandelingen
De vicepresident van de onderneming Loro Parque en directeur van Siam Park, Christoph Kiessling,  is degene die in de komende week  belast is met de verdere onderhandelingen voor de vestiging van een groot waterrecreatiepark in het Zuiden van Gran Canaria. Tijdens zijn verblijf op het eiland zal hij opnieuw gaan onderhandelen met de Candelarios, de eigenaren van de terreinen bij El Veril, voor het doen van een tegenbod.


           Wolfgang Kiessling                                    Christoph Kiessling

De Candelarios hebben de prijs voor het perceel al verlaagd van 40 naar 12 miljoen, maar dit bedrag blijft te hoog voor de haalbaarheid van het project voor het waterrecreatiepark. De eigenaar van Loro Parque, Wolfgang Kiessling heeft op maandag 30 juli 2012 laten weten, “dat wat men van ons verlangt, zich bevindt op lichtjaren afstand van hetgeen we willen betalen voor de percelen,” zo heeft de ondernemer laten weten.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-23.jpg


Loro Parque verbreekt onderhandelingen
over opening waterrecreatiepark in El Veril

GRAN CANARIA - Witte Donderdag 5 april 2012 - Het Stam-park zal men niet gaan aanleggen in El Veril. De Familie Kiessling zoekt nieuwe, alternatieve terreinen voor de aanleg van een Siam-park in San Bartolomé de Tirajana.

De eigenaren van Loro Parque zijn er niet in geslaagd, een akkoord te bereiken met de familie Del Castillo voor de verwerving van de percelen in El Veril waarop de onderneming het grootste waterrecreatiepark van  Europa wilde aanleggen.


De percelen in
El Veril, waar Loro Parque aanvankelijk voorzien had, het waterrecreatiepark aan te leggen.
Bronnen binnen  de Familie Del Castillo hebben aan de persmedia laten weten, dat de onderhandelingen zijn mislukt, omdat de investeerders niet eens de helft wensten te betalen van de vraagprijs voor de grond.” De laatste ontmoeting die het bedrijf wat het park wil aanleggen heeft gehad met de familie Del Castillo, heeft enkele weken geleden plaatsgevonden; “maar,” zo merken de eigenaars van de grond op, “was er geen enkele toenadering, omdat de investeerders bij een bod op het terrein, aan de ‘heel lage kant’ bleven.

Hoewel de onderneming heel veel interesse heeft gehad  voor de aanleg in EL Veril, studeert men nu op mogelijke locaties in het Zuiden van Gran Canaria. Feit is, dat de investeerder Wolfgang Kiessling, recentelijk met de burgemeester van  San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, ander mogelijke locaties heeft bezocht.

Onder de nieuwe alternatieven voor de aanleg van het Siam-park bevindt zich nu  een waaier aan ruimten waarbij de gedachte is, dat er meerdere gemeenten zullen komen  die meer belangstelling kunnen hebben, om daarvoor in aanmerking te komen met een locatie zoals in Tarajea, nabij de opgang naar Lomo Gordo, wat eigendom is van  de gemeente en een andere locatie in Calderín, even boven El Tablero, dat van de familie Betancor is.

Op beide locaties kan de onderneming beschikken over 20.000 m² voor de aanleg van de recreatievoorzieningen die een investering veronderstellen te zijn van 60 miljoen euro. De gemeentelijke grond van Tarajea, dicht bij de necropolis van Maspalomas, lijkt echter de meeste  voorkeur te hebben van de onderneming.

Maar de eigenaar van Loro Parque heeft ook andere, mogelijke locaties op het oog in El Palmeral, op een  perceel, dat eigendom is van  het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran  Canaria en de Gemeente San Bartolomé de Tirajana; maar ook in Meloneras, in dit geval van de Lopesan-Groep en, in Pasito Blanco. Momenteel moet nog worden bekeken, welke locatie het meest aantrekkelijk is voor de onderneming om dit themapark aan te leggen.

Een park, waarvan Wolfgang Kiessling zegt, dat hij hoopt, dat zijn zoon uit Thailand terugkeert van een zakenreis, om te beslissen aan welke locatie men de voorkeur geeft, gezien het feit, dat de kansen, om zich  in het gebied van El Veril te vestigen, volledig zijn verkeken.

De Gemeente vertrouwt erop, dat men binnen twee jaar het nieuwe recreatiepark kan openen
De burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez,  noemt het een feit, dat als het bedrijf van de projectontwikkelaar van de recreatieparken Loro Parque en Siam-park binnen  een maand besluiten, op welk terrein ze het waterthemapark willen aanleggen, het project voltooid kan zijn binnen ongeveer twee jaar.


Het gebied van Tarajea, waar zich een alternatief perceel bevindt voor het waterrecreatiepark van Loro Parque.
Pérez heeft ook benadrukt, dat het de wens is van Wolfgang Kiessling, om de investering zo snel mogelijk te doen, en wel onmiddellijk. De investerende ondernemer heeft de burgemeester ook laten weten tijdens zijn  bezoek aan de gemeente, dat zijn bedrijf interesse heeft, om  de handel uit te breiden naar de markt van Gran Canaria, omdat de twee parken die men al beheert, Loro Parque en Siam Park, zich op Tenerife bevinden.

Als men uiteindelijk kiest voor het gebied van Tarajea, zal de gemeente San Bartolomé de Tirajana  de terreinen die eigendom van de Gemeente zijn openbaar moeten aanbesteden en, dan zal het degene met het beste bod zijn, die eigenaar van de grond wordt.

In het Zuiden van Gran Canaria bestaat momenteel slechts een waterrecreatiepark, Aqualand, want Ocean Park is gesloten.  Het Siam Park, dat men wil aanleggen in San Bartolomé de Tirajana, wil een  ander aanbod zijn voor gezinnen en toeristen binnen de recreatieparken die met waterspelen van doen hebben.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-24.jpg


Maak jouw eigen website met JouwWeb