site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

De familie Del Castillo past het  perceel van Tarajalillo aan om villa's en hotels te bouwen

De Gemeenteraad classificeert het perceel als bouwgrond
en heeft het land niet meer
dan twee miljoen vierkante meter toegewezen

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 24 juli 2018 - De Gemeenteraad van San Bartolomé de Tirajana heeft ermee ingestemd om het perceel Tarajalillo opnieuw in te delen als een ondeelbaar land, waar de familie Del Castillo een toeristisch complex wil bouwen dat bestaat uit villa's, vijf luxehotels, en een golfbaan met negen holes.. Op deze manier garanderen de bouwpromotoren de bouw van de genoemde woonwijk sinds de Ley del Suelo van 2017 deze percelen classificeerde als rustieke reserves, en heeft vastgesteld dat de percelen waarvoor de respectievelijke ontwikkelingsplanning niet is goedgekeurd vóór september van dit jaar, uiteindelijk rustiek zijn.

Het land dat eigendom is van Alejandro del Castillo en Bravo de Laguna, Conde de la Vega Grande, zijn broer Pedro Fernando del Castillo y Bravo de Laguna, en de erfgenamen van Ana del Castillo, heeft een totale oppervlakte van 2.389.650 vierkante meter, en bevindt zich tussen de oude autoweg GC-500 en de huidige autosnelweg GC-1, net bij de ingang van de gemeente San Bartolomé de Tirajana, en de Aeroclub. Dit toeristische perceel dat zich uitstrekt van Bahía Feliz tot Playa del Águila wordt Tarajalillo-Lilolandia genoemd in het Algemene Stedenbouwplan van 1996 van deze gemeente.
11392o47i8vqk.jpg
                              De percelen van de familie Del Castillo staan aangegeven in bruin.
Hotels van vijf etages
De hotels in deze urbanisatie(woonmwijk) die door hun promotors zijn gepromoot als Costa Fortunate, hebben een maximale hoogte van vijf verdiepingen en de villa's, of vakantiewoningen met twee verdiepingen, zoals vermeld in de bovengenoemde planning. Tegelijkertijd is de dichtheid van hotelbedden die deze toeristische verstedelijking kan hebben 20 per hectare, vergeleken met de 25 hectare die eigenaren hebben verdedigd. Dit betekent dat de familie Del Castillo accommodaties van hotels en de villa’s met 4.800 hotelbedden kan bouwen, en niet de 6.600 die met het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria zijn overeengekomen, zodat dit kan worden opgenomen in het Plan Territorial Parcial tussen de GC-1 en de GC-500 (PTP9).

Maar voordat de woonwijk wordt gebouwd, moeten de ontwikkelaars de negen-holes golfbaan bouwen. In dit sportgebied dat net boven de GC1 ligt, moet het kanaal van de barranco (het ravijn) vrij zijn evenals de volledige zone van cardonales. Ook in het technisch rapport, dat unaniem is goedgekeurd in de Gemeenteraadsvergadering van 6 juli 2018, wordt opgemerkt dat de impact-evaluatie ervoor moet zorgen dat er geen verandering in de structuur van het landschap vanaf de autosnelweg GC-1 optreedt.
tarajalillo2-1.jpg
               
Terreinen van del familie Del Castillo klaar om bebouwd te worden.
De familie Del Castillo probeert de verstedelijking van Tarajalillo al oingeveer twintig jaar werkelijkheid te maken. Het opstellen van de planning van San Bartolomé de Tirajana, die eerst de verlening van stedenbouwkundige vergunningen verlamde, en het horeca-moratorium, waardoor ze later ook werden gestopt, hebben voorkomen dat het project een kwaliteitsaanbod op dit gebied zou creëren. Het volgt de wet van modernisering van horeca waarmee deze investeerders zien dat deze hotels op dat terrein kunnen worden ondergebracht.

Pedro Agustín del Castillo, president van Luchtvaartmaatschappij Binter, en die namens zijn vader handelt, heeft op maandag 23 juli 2018 gezegd dat zodra het deelplan is opgesteld, zij van plan zijn de verstedelijkingswerken op te starten die binnen twee jaar moeten worden ondernomen. De promotor heeft gezegd,  dat er buitenlandse investeerders zijn die bereid zijn om dit gehele complex dat in het Tarajalillo-gebied zal worden gebouwd, financieel te ondersteunen.
zzzzIslas-canariaslogo-kopie-185.jpg


Vijf horeca-complexen gaan 6.430 van de 6.660 in Tarajalillo geplande nieuwe hotelbedden bieden

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 12 januari 2014 - Vijf logiescomplexen met 6.420 hotelbedden, 100 bungalows en 148 appartementen worden gebouwd als nieuwe accommodatie die is gepland door het Cabildo (Eilandbestuur) op 245 hectare aan beide zijden van de autosnelweg GC-1 ter hoogte van Tarajalillo, zoals is ingedeeld in het Bestemmingsplan, dat men naar verwachting zal gaan goedkeuren in de ministerraadsvergadering van januari 2014.

Een hotelcomplex met 1.116 hotelbedden in een aan te leggen in botanisch tuinlandschap ten noorden van de GC-1; en nog eens vier hotels tussen de autosnelweg naar het Zuiden en de autoweg GC-500, met respectievelijk 1.682 - 1.612 - 1.470 en 540 hotelbedden zullen voorzien in de accommodatie voor het merendeel van de 6.660 geplande nieuwe hotelbedden in het Plan Territorial Parcial de ordenación (Bestemmingsplan) voor het gebied van Tarajalillo, dat bestemd is als kuststrook die onderdeel uitmaakt van de toegangspoort naar de toeristenstad.

Huurkazernes ten noorden van de autosnelweg naar het Zuiden, ter hoogte van Tarajalillo, in de gemeente San Bartolomé de Tirajana.

Zo staat te lezen in het document, dat door de Adviesraad van het Eilandbestuur voorlopig is goedgekeurd en, dat in stemming gebracht zal worden in de Ministerraadsvergadering van het Cabildo (Eilandbestuur) op 29 januari 2014.

Verstomd


Maak jouw eigen website met JouwWeb