site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-170.jpg

d-84.jpg


Tenerife wordt gestraft voor 
homofoob gezang in El  Heliodomo

SANTA CRUZ DE TENERIFE -  vrijdag 14 december 2018 - CD Tenerife heeft gemeld dat  de club er bij hun supporters op aangedrongen heeft de instructies van de verschillende politiediensten op te volgen, terwijl ze respect afdwingen in de gezangen.

De CD Tenerife heeft eraan herinnerd dat deze soorten gezangen, "die we volledig verwerpen", strafbaar zijn. Real Federación Española de Fútbol (RFEF)(Koninklijke Spaanse Voetbal Federatie)  heeft hen laten weten, dat zij zullen worden gesanctioneerd voor de homofobe gezangen die op vrijdag 7 december 2018 in het stadion  Heliodoro Rodríguez López werden gehoord in de botsing tegen Extremadura UD.
1544715047831k.jpg
Om die reden heeft de CD Tenerife zijn supporters gevraagd naar Gran Canaria te reizen om de derby tegen de UD Las Palmas te zien, “ zodanig dat alle gezangen en acties van aanmoediging gericht waren op het aanmoedigen"van de Blauwe en Witte spelers, altijd vanuit het maximaal respect voor het andere ploeg.”

In een verklaring voor de club en ook voor de mensen die ze uitvoeren, als ze worden geïdentificeerd.
000logo-1106.jpg


Waar en hoe Spaans en Europees voetbal kijken
op de Spaanse televisie

Spanje - zaterdag 19 augustus 2017 - Samen met basketbal is voetbal de topsport bij uitstek in Spanje en men kijkt dan ook graag naar de wedstrijden. Het was in Spanje al lastig en vaak duur om naar het voetbal te kijken daar  veel Competities en de Champions League alleen tegen betaling te zien zijn. Daarom hieronder kort overzicht, zodat men op de Spaanse televisie de weg niet kwijt raakt.

Op vrijdag 18 augustus 2017 is de Spaanse Primera División LIGA Santander (de naam is veranderd van BBVA naar Santander) weer begonnen en dat moet gevierd worden door de eerste wedstrijden te bekijken. Maar waar moet men beginnen? Op welke Spaanse zender worden de wedstrijden uitgezonden?

VOETBALOPTV.jpg
logo-color-1.png DBZ63ATV0AIfTDE.jpg
 Het merendeel van de voetbalwedstrijden in Spanje wordt uitgezonden via betaal-televisie via de televisiebonzen MovistarVodafone, en Orange. Echter, niet al deze televisie-dictators  hebben de rechten voor alle voetbalwedstrijden in het zeizoen 2017-2018 .
Het is echter ook mogelijk om (in Spanje) de meeste wedstrijden te zien via internet bij: BeINConnect =  https://beinconnect.es en OpenSport = https://www.opensport.es

BeINConnect hanteert een tarief  van €9,95 per maand, waarbij de gebruiker per spelweek acht  wedstrijden van La Liga Santander kan bekijken (behalve de Partidazo) en daarnaast de Champions League  en de Europa League, de Copa del Rey en de Liga123.
Bij Poensport is het aanbod stukken minder en beperkt dit internet- kanaal zich tot de uitzending van de Partidazo wedstrijd die niet te bekijken is bij BeIN Connect. 
Opensport hanteert een tarief van  €9,99 per maand, of €4,99 per week.
laliga-santander-h-16-9.jpg
La Liga Santander
De Spaanse voetbalcompetitie van de Eerste Divisie is in het seizoen t2017-2018 te zien bij Movistar, Orange, en Vodafone waarbij de wedstrijden te zien zijn via het kanaal BeINLaLiga. Dat is dit jaar het televisiekanaal waar acht van de tien wekelijkse wedstrijden te zien zijn. De hoofdwedstrijd, ook wel genoemd partidazo, is echter alleen tegen betaling (contractueel abonnement ) te zien bij Movistar, Vodafone en Orange. Een van de grote wedstrijden is echter ook ‘open”’ te zien bij het sportkanaal Gol.
Movisar huurt elke week wat de hoofdwedstrijd ‘partidazo’ is, waarna de overige wedstrijden dus te zien zijn bij BeINLaLiga, en Gol.
Gol zendt nooit een Clásico uit terwijl BeINLaLiga de eerste Clásico uitzendt en daarnaast acht wedstrijden per speelweek.
uefa-champions-league-trophy-2015-wallpaper-2.jpg Europa-League-Logo.png
Champions League en Europa League
De Europese competities zijn in het seizoen 2017-2018  te zien via BeIN Sports dat - net zoals vorig seizoen 2016-2017 - de rechten in handen heeft voor het merendeel van de Europese competitie-wedstrijden. De wedstrijd die ‘vrij’ wordt uitgezonden zal op de dinsdagen te zien zijn bij Antena 3 en TV3. Het kanaal BeIN Sports is in het seizoei 2017-2018  te zien bij Movistar, Orange, en Vodafone.
w_900x700_26154549nota-prensa-nota-informativa-comunicado.jpg

La Liga123.tv
De tweede en derde divisies zullen in het seizoen 2017-2018  jaar te zien zijn bij het kanaal La Liga123.tv; een kanaal, opgezet door de Spaanse voetbalcompetitie La Liga en waarop acht wedstrijden worden aangeboden. Ook hier spreekt men over de hoofdwedstrijd ‘partidazo’, die uitgezonden wordt via het kanaal Movistar Partidazo en twee open wedstrijden via Gol.
Spanish-Copa-dey-Rey-past-winners.jpg

Copa del Rey
Ook hier is het kanaal BeIN laLiga degene die de wedstrijden uitzendt. Een wedstrijd van de Spaanse bekercompetitie wordt echter uitgezonden via Gol.
lg-wk-1.jpgZo ziet men maar weer, het kijken van voetbal in Spanje is nog steeds vrij lastig en bijna altijd tegen betaling, een van de redenen waarom veel mensen in een bar voetbal gaan kijken.
De abonnees van Movistar en het Fusion+ pakket hebben echter geluk, want na de recente €2,=e prijsverhoging bieden zij nu ook elke week acht van de tien  wedstrijden gratis aan hun abonnees aan. Daarnaast ook eenmaal een wedstrijd van Real Madrid en/of FC Barcelona, en de El Clásico -uitwedstrijd.
0000Islas-canariaslogo-kopie-40.jpg


UD Las Palmas:
Voetbal-abonnementsprijzen 2017/2018

Nieuw dit seizoen: Het voetbalclub gezinsabonnement

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA -  dinsdag 13 juni 2017 - De voorzitter van de voetbalclub  Unión Deportivo Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, heef  op maandag 12 juni 2017 de abonnementscampagne 2017/218 geopend, met als belangrijkste nieuwigheid het voetbalclub abono familiar (gezinsabonnement). Het abonnement kan men financieren via de bankinstellingen CajaSiete en La Caixa.

De voorzitter van UD Las Palmas heeft laten weten dat dit het derde jaar op rij is, dat men de abonnementstarieven niet verhoogd. “We zijn iedereen dankbaar, en we begrijpen dat we dit seizoen het aantal abonnementhouders moetebn vergroten. Dit betekent, dat Ramírez zorg heeft voor de  behoeften van de  sociale massa, en na een enquête onder meer dan 10.000 abonnementhouders van de club, als nieuwigheid, het  ‘gezinsabonnement’ heeft gecreëerd voor alle kinderen tot 23 jaar.”
Met de presentatie van het libro de familia (familieboekje) kan men tot 50% korting krijgen op de betreffende rang in het stadion.”
De voetbalclub voorzitter heeft ook aangekondigd, “dat dit seizoen alle aandeelhouders van het jaar 2005  en korting ontvangen van €100,= .” Het abonnement kan men financieren via de bankinstellingen CajaSiete en La Caixa.

PreciosAbonosUDLasPalmas-1.png

UD Las Palmas: 
Voetbal-abonnementsprijzen 2017/2018

662x372a_25131008plano-estadiopng.jpgEen andere aanzienlijke nieuwigheid in deze campagne is het kindertarief van 0 tot 17 jaar. “Ik hoop dat het abonnement de verwachting vernieuwt. Vanaf maandagmiddag 12 juni 2017 16:00 uur, kan men zich via  de diverse verkooplocaties abonneren.” Miguel Ángel Ramírez heeft laten weten, dat de Grada Naciente (Oostelijk tribune) 40 tot 50 zitplaatsen meer zal krijgen voor de ‘Ultranaciente’ rots.

De clubvoorzitter heeft bovendien duidelijk gemaakt,  “dat er geen 50% vermindering zal zijn voor de entree van de wedstrijden,” terwijl hij aankondigde dat er tijdens het seizoen twee partijen verklaard  zullen worden tot 'Día del Club' (’Club dag’), een in de eerste ronde en een in de tweede ronde.

De Club wil met haar aanhangers communiceren via het Twitter-adres: #juntosjugamosud,  met promoties en verlotingen voor eenieder  die wil deelnemen.
ZZZZZZIslas-canariaslogo-kopie-24.jpg


 

 

img_35899-1.png


Minimumloon
Spaanse voetbalspelers in de Eerste Divisie
bedraagt
€6.500,= in 2016

SPANJE - donderdag 10 november 2015 - Voetbalspelers van een club die meedoet in de Primera División  (Eerste divisie ) van de Spaanse voetbalcompetitie hebben geluk. Hun minimumloon stijgt met ingang van juli 2016 met maar liefst 21%:  tot €6.500,=
Dit is besloten in een nieuwe overeenkomst tussen de voetbalbonden en de Spaanse voetbalcompetitie.

Zien voetballers in de Eerste Divisie hun salaris met ingang van juli 2016 met 21% stijgen naar €6.500,= ; zo zullen spelers in de Tweede Divisie minstens € 4.000,= per maand gaan verdienen, 20% meer dan in 2015.
maandloon1.jpgDeze nieuwe salarissen gaan in aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen dat officieel in juli van 2016 van start gaat. De overeenkomst die getekend is tussen de Liga Nacional de Fútbol Professional (LNFP) en de Asociación de Futbolistas Españolas (AFE) zal van kracht zijn tot juni 2020.

Het huidige minimumloon voor een voetballer in de Eerste Divisie bedraagt €5.375,= terwijl een speler in de Tweede Divisie minimaal €3.335 ontvangt. Daarnaast krijgen de voetballers naast 12 maanden loon nog eens 2 maanden extra (pagos extra) en natuurlijk bonussen wanneer een club van een tweede naar de eerste divisie stijgt, of andere wedstrijden wint.

Als gekeken wordt naar alle voetbalelftallen en voetbalcompetities, staat Spanje  wereldwijd met de huidige minimumlonen voor voetballers op de vierde plaats. Op de eerste plaats staan voetballers in Groot Brittannië (Premier League) gevolgd door de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A en dan Spanje met de Primera División.
Nederland staat met de Eredivisie op de 13e plaats wat betreft de salarissen  en België met de Pro League op de 16e plaats als het maandsalarissen gaat in het beroepsvoetbal.
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-39.jpg 


Via Rojadirecta op het Internet
naar Spaans voetbal kijken, kan niet meer,
maar…

VOETBAL - zondag 29 november 2015 - Op last van de Rechtbank in Coruña heeft de internetpagina Rojadirecta haar activiteiten moeten stoppen. Wellicht is dit internet-adres niet bij iedereen bekend maar voetballiefhebbers in Spanje (en internationaal) maakten veel gebruik van deze mogelijkheid om verwijzingen te vinden, om zo naar voetbalwedstrijden via streaming te kunnen kijken. Canal+ Spanje heeft daar nu - na vele jaren strijd - een stokje voor kunnen steken.

Lang kan Canal+ Spanje echter niet genieten van hun overwinning, want Rojadirecta mag dan niet meer bestaan, maar ondertussen kan men dezelfde wedstrijden bekijken via de verwijzingen op een nieuwe internetpagina Tarjetarojaonline.me. Voetbal minnend Spanje kan dus weer terecht op het nieuwe internetadres om naar de verwijzingen te zoeken en zo de wedstrijden via een 'streaming'-dienst te kunnen bekijken.
naamloos-191.pngOp het laatste moment hebben de mensen achter Rojadirecta nog een bod gedaan van €10.000,= aan Canal+, om zo door te kunnen gaan met de internetpagina, maar dat was belachelijk als men bedenkt dat het om miljoenen euro’s gaat in het voetbal. Van de rechter heeft de internetpagina een week de gekregen om de verwijzingen naar Spaanse wedstrijden te verwijderen; maar ondanks dat men heeft gedaan, heeft Rojadirecta besloten er per direct mee te stoppen en elders verder te gaan, om zo elke confrontatie te voorkomen.

Op de nieuwe internetpagina staat te lezen, dat de bedenkers van de pagina niets met de aangeboden verwijzingen naar voetbalwedstrijden te maken hebben. De verwijzingen worden niet beheerd door Tarjetarojaonline.me en worden ook niet door hen voor bezichtiging geplaatst. De verwijzingen zijn overigens ook te vinden op andere zenders en domeinen dan die van Tarjetarojaonline.me, ze worden aangeboden op openbare internetpagina’s .

Tarjetarojaonline.me
(zie: http://www.tarjetarojaonline.me) maakt het voetballiefhebber alleen maar makkelijker om de verwijzingen - naar door derden aan het publiek aangeboden wedstrijden - op de internetpagina te plaatsen; dit is te vergelijken met wat Popcorn-time doet voor films en televisieseries.

Pirlo.tv
Mocht Tarjetarojaonline.me binnenkort opnieuw van het Internet worden gehaald door Canal+ Spanje dan zullen de makers ongetwijfeld niet lang twijfelen en elders weer een nieuwe internetpagina opzetten. Overigens is er ook een goed alternatief te vinden: Pirlo.tv (zie: http://www.pirlotvlive.com), waar de Spaanse voetbalcompetitie ook te zien is, met commentaar in het Engels, of Argentijns/Spaans via onder andere: ESPN, of BeIn Sports

Zie:
http://www.bet365.es/es/?script=mainpage.asp
en:
http://plre.canal-tv.com/dbwebmov2?p=84&d=plre&c=plre&transaction_id=NOHO00000000000000000000000000d1d13b095a4fb0e11656583fa3020a&aff_id=4916
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-11.jpg


De tijd van toen...
Bouw van het Estadio Insular

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - maandag 9 november 2015 - In de jaren ’40 is het voetbalniveau op het Eiland aanzienlijk, met een groeiende schare supporters die, vooral wat betreft de hoofdstad, elke zondag hun clubs als kanshebbers in de regionale competitie aanmoedigen:
- Marino Club de Futbol,
- Club Deportivo Gran Canaria;
- Atlético Club, Arenas Club
- Real Club Victoria.
Clubs, zoals bekend is, waaruit in1949 is ontstaan de:
- Unión Deportiva Las Palmas.

Maar voetbalvelden zijn schaars: Estadio Pepe Gonçalvez, Campo España en nog een paar. Bovendien is Campo de España veranderd in het Canódromo (de Hondenrenbaan), en daarmee komt er daar een eind aan de voetbal-activiteit. Zo resteert alleen het Pepe Gonçalvez, nagenoeg uitsluitend gebruikt door de club Real Club Victoria. De clubs Marino en Gran Canaria verhuizen naar Gáldar, want in de stad van de Guanartemes heeft men het Estadio de Barrial gebouwd.
stadion2.jpg                                           De bouw van het Estadio Insular
De stad Las Palmas de Gran Canaria heeft een Gran Estadio (Groot Stadion) nodig en daarbij betrekt men de tabaksfabrikant Eufemiano Fuentes Díaz als hij in 1944 in het Bestuur komt van Marino.

Onbekend is, of Fuentes Díaz het idee van de architect Miguel Martín Fernández de la Torre weer heeft opgevat, die al in 1942 de bouw van het zo gewenste en noodzakelijke voetbalstadion heeft ontworpen in de Barranquillo de Don Zóilo, dat grenst aan de Paseo de Chil.

Zeker is dat met de komst van Fuentes Díaz in het Bestuur van Marino, hij het idee heeft voor de al verworven zandterreinen.

Het project waarvoor de architect Fernando Delgado de opdracht heeft gekregen is veel ambitieuzer. Hij wil ook een atletiekbaan aanleggen en zelfs een zwembad bouwen, maar het meest urgent met de meeste prioriteit is toch het voetbalveld.

Aanvankelijk wordt het idee niet goed ontvangen. De lokale persmedia besteden er weinig aandacht aan.

Het is dat men denkt (en daar komt de rivaliteit tussen Marino en Victoria om de hoek kijken) dat Fuentes Victoria ten onder wil laten laten gaan en op het voerbalveld van de club - het Pepe Gonzçalvez - eigendom van de Junta de Obras del Puerto (Bouwraad van de Haven) wat gebouwd is door sporters en supporters die, na hun zware arbeidsdag, een handje hebben geholpen om het realiteit te maken. Inspanning ten overstaan van weelde.

De aanvankelijke investering, die Eufemiano en zes bestuursleden aangaan, bedraagt 800.000 pesetas (omgerekend €1.815,=), hoewel de begroting uiteindelijk is uitgekomen op 1.300.000 peseta’s (€29.495,=)

De maatschappij Estadio de Las Palmas S.L. geeft voor 25.000 peseta’s aandelen cadeau aan de Clubs Gran Canaria, Atlético en Unión Marina, waarbij men duidelijk laat blijken, dat het voetbalveld bestemd is voor Club Marino.

Een voetbalveld met reglementaire afmetingen; 105 x 68 meter; en een stadion met een capaciteit aan zitplaatsen voor 15.000 toeschouwers op brede, betonnen tribunes; bij voorkeur overdekt.

Men heeft het gebouwd in slechts zeven maanden tijd; 419 medewerkers van het bedrijf Alfredo Farray werken in drie diensten van acht uur, om het op de datum klaar te hebben, men heeft 120.000 kilo ijzer en 18.000 zakken cement verwerkt.

De inwijding van het zogenoemde Estadio de Las Palmas S.L. heeft plaatsgevonden op maandag 25 december 1944, met een wedstrijd om 16:00 uur tussen de selectie van Las Palmas en een selectie van Puerto de La Luz, grotendeels bestaande uit spelers van Marino en van Victoria, aan de hand van beslissingen van de trainers Jesús Navarro en Nicolás Martinón.

Zo spelen voor Las Palmas, in wit shirt en blauwe broek:<
- Cristóbal,
- Victoriero,
- Naranjo,
- Jerónimo,
- Campos,
- Méndez,
- Pinilla,
- Polo,
- Oramas,
- Molowny,
- Cabrera
- Zuppo.

Voor Puerto de la Luz, met rood shirt en witte broek, spelen:
- Hernández,
- Cástulo,
- Pérez,
- Mentado,
- Medina,

- López,

- Pacuco,
- Tomás,
- Jorge,
- Gallardo,
- Oramas,
- Caraballo,
- Cordero,
- Quintero,
- Silva,
- Moreno.
stadioningekleurd-1.jpg

                    Een fase in de bouw van het Estadio Insular (de foto is ingekleurd).
Na de aftrap die gedaan is door Antonia Naranjo, de echtgenote van Eufemiano Fuentes, en orders van de scheidsrechter Díaz Casanova, zijn de beide elftallen begonnen aan een historische wedstrijd die door de selectie van Las Palmas is gewonnen met 2-1.
inauguracinestadioinsular1944.jpgDe doelpunten zijn gemaakt door Polo (die vijf jaar later de eerste aanvoerder wordt van de U.D. Las Palmas) en Oramas, en door Cordero voor het elftal van Puerto de la Luz.

De belangstelling voor de opening van het complex in de stadswijk Ciudad Jardin is aanzienlijk, hoewel het stadion niet uitverkocht is.

Er zij 8.000 toeschouwers, die aan de kassa de navolgende toegansprijzen hebben betaald:
- Butacas de Palco….: 8 pesetas (plm. €0,18),
- Preferencia..............: 7 pesetas (plm. €0,15),
- General....................: 5 pesetas (plm. €0,11),
- Asiento de Tribuna...: 4 pesetas (plm. €0,09),
- Ook heeft men met 50% korting toegangskaarten verkocht voor Dames, voor Kinderen en voor Militairen.

De Stad en het Eiland hebben dan een passend voetbalstadion dat voldoet aan de reglementaire eisen.

Het ontbreekt aan opstelling in de nationale categorie een daarom offert men in 1949 de genoemde clubs op met het creëren van de: Unión Deportiva Las Palmas.

Veel glorieuze avonden later in het genoemde complex in Ciudad Jardín, dat in 1951 Estadio Insular wordt genoemd, als het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, met als president

Matías Vega Guerra, akkoord gaat met de aankoop ervan van de onderneming Marino Club de Fútbol.

Met de uitbreiding naar 22.000 zitplaatsen, heeft het oude Estadio Insular, met dagen van hoogte- en dieptepunten, met zijn gebogen tribune, gediend voor historische evenementen zoals bokswedstrijden, muziekconcerten, competities voor murgas (carnavalsorkesten) en zelfs voor politieke bijeenkomsten.

Het heeft dienst gedaan tot 2003, toen men besloten heeft in het uit de gratie geraakte Estadio de Gran Canaria - met de atletiekbaan, die anno 2015 verwijderd is - geen voetbalwedstrijden meer plaats te laten vinden.

Men sluit het Estadio Insular en verwaarloost het schandelijk, in afwachting tot men besluit wat ermee te doen.

Iedereen heeft ervan gehouden. De supporters, de duizenden voetballers die er speelden, de burgerij… maar vooral is iedereen eraan gewend geraakt, dat het pure speculatie van de Stad is door de bevoorrechte ligging ervan.

Sommige wilden een laatste wedstrijd, met het maken van een laatste doelpunt in het Estadio Insular. Een doelpunt dat klaarblijkelijk alleen moest dienen om de openstaande rekeningen te betalen

Anno 2015 heeft men een eind gemaakt aan de speculatie, en - wel met de nodige haast vanwege de regionale verkiezingen in mei - heeft men de ruimte veranderd in een openluchtpark waarvan de burgerij kan genieten.
1431455371292.jpgHet huidige Gemeentebestuur hoopt, dat men niet eeuwig afhankelijk blijft van een luidruchtige generator, en dat men er weer sport kan bedrijven, bijvoorbeeld door een permanent trimparcours en sportveld te creëren, met bijbehorende kleedruimten en dienstruimten, waarbij men gebruik maakt van de gebogen tribune.
AAAAAAislas-canarias-84-99-63.jpg 


Dertien jaar na degradatie tot de Tweede Klasse

UD Las Palmas  weer terug in  de Primera División

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - maandag 22 juni 2015 - Nadat de Blauw/Gelen in de uitwedstrijd van hun tegenstander Real Zaragoza nog met 3:1 verloren, hebben ze op zondag 21 juni 2105 in Las Palmas de Gran Canaria met 2:0 gewonnen en hebben ze daarmee hun promotie naar de Eerste Klasse van de Spaanse voetbalcompetitie bezegeld.

Tot op de laatste minuut zaten de spelers en supporters in hun rats, maar toen kon de hoofdstad een golf aan Blauw/Geel-enthousiasme over zich heen krijgen.
img_28956.jpg                                             VIDEO: https://youtu.be/kpyrh7R5ERs
udlaspalmas-primera-valeron--478x270.jpg
Met een goal in de 33ste minuut zorgde Roque Mesa er voor, dat de aanhangers van de Union Deportiva Las Palmas nieuwe hoop kregen.

Pas kort voor het einde van de wedstrijd, zet Aruajo dan de zo vurig verlangde tweede goal (en brengt daarmee uiteindelijk de partij tot een perfect einde), maar het bibberen was nog niet voorbij, tot de laatste minuut zou Zaragoza met een tegentreffer de droom van de Eerste Klasse teniet kunnen doen.

Velen zullen daarbij gedacht hebben aan de gebeurtenissen van vorig jaar, toen kort chaoten kort voor het einde van de wedstrijd - nog voor het laatste fluitsignaal - het veld op renden en Córdoba dan door de verwarring in de verlenging toch nog de beslissend goal kon maken.
1434994852953.jpg
                 Ontvangst ten Stadhuize, op maandagmiddag 22 juni 2015, door...
1434994853121.jpg

        .. een apetrotse, kersverse, nieuwe hoofdstedelijke burgemeester:Augusto Hidalgo.
1434994870631.jpg
1435009019172.jpg
Dit keer is alles goed gegaan. Pas na het officiële einde van het spel waren de supporters niet meer te houden. Het Plaza de España, het Plaza de Santa Ana - waar de UD op het balkon van de Casas Consistoriales door de menigte werd toegejuigd - en waarna vervolgens het Parque de Santa Catalina ,en de gehele stad veranderden op zondagavond in een zee van blauw-gele vlaggen van  mensen die, geschminkt in de clubkleuren, met hun club door de straten van hoofdstad van Gran Canaria trokken, om hun helden eer te bewijzen; tot 04:00  uur  bleef het onrustig in de stad, op een enkele dronkenlap na, zonder incidenten.
1434994941833.jpg
                     Las Palmas de Gran Canaria op maandagmiddag 22 juni 2015-

1434994936511.jpg
1434994947356.jpg

Somos más - Somos de primera - ¡Pio Pio!


1434994947470.jpg

 ↓ Teror: Katholiek als we zijn, is de promotie opgedragen aan de Schutspatrones van Gran Canaria, de Virgen del Pino. ↓

1434994870131.jpg 1434994870501.jpg
virgen-pino-udlaspalmas--644x362.jpg
De H. Maagd

Op maandagochtend hebben zich de dezelfde enthousiaste taferelen afgespeeld in Teror - maar dan met iets minder aanhangers dan de 50.000 van zondag in de hoofdstad - omdat de spelers in de ‘Maria’-stad aanwezig waren om hun promotie op te dragen aan de Schutspatrones van het Eiland, de Virgen del Pino (de H. Maagd van de Pijnboom), waarna ’s middags opnieuw een ereronde door de hoofdstad is gemaakt, met alle UD-spelers op het dak van een tot praalwagen omgebouwde  autobus.
1-AAAAislas-canarias-101.jpg


Barça-speler Pedro Rodríguez
laat reclame-zon van Canarias
op een arm tatoeëren

CANARISCHE EILANDEN - dinsdag 16 juni 2015 - Pedro Rodríguez is een van de gezichten van de toeristische promotiecampagne die gevoerd wordt door de Canarische Regering.

De van Tenerife afkomstige voetballer Pedro Rodríguez, aanvaller bij FC Barcelona en bij het Nationale Spaanse voetbalelftal, heeft op zijn rechterarm het reclame-icoon van Canarias laten tatoeëren; een zon, waarmee hij verwijst naar zijn betrokkenheid bij de campagne waarin hij toeristen uitnodigt, “kennis te maken met het beste klimaat ter wereld”.

1610201-34201479-1600-900.jpg naamloos-44.png                                     VIDEO:  https://youtu.be/EyGssAF6v3g
In deze campagne heeft de voetbalspeler via Facebook en Twitter een video verspreid waarin hij zijn mate van betrokkenheid toont met het land dat hij promoot, door de zon van Canarias te laten tatoeëren op zijn arm. In minder dan 24 uur is de video 483.674 keer bekeken door ruim 1300 internet-bezoekers en heeft hij ruim 300 reacties ontvangen via de sociale netwerken Het Canarische Ministerie van Toerisme heeft in een communiqué laten weten, dat Pedro Rodríguez 4,7 miljoen vrienden heeft op Facebook en 3,5 miljoen volgers op Twitter.

De video-opname is gemaakt voordat de voetbalspeler, die met Barça kampioen is geworden in de Competitie en Bekerfinale, is opgenomen in de selectie van het Spaanse elftal

 kleurlogoCanarias.png


Supporters West-Tribune verzetten zich
en weigeren de UD aan te moedigen
tijdens de wedstrijd

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag 17 februari 2015 - De supportersgroep Grupo Ultra Naciente 1985 heeft in een communiqué op maandag 16 februari 2015 de beslissing aangekondigd, hun activiteiten ‘tijdelijk’ stop te zetten en ‘tijdelijk’ na te laten de UD Las Palmas in het Estadio de Gran Canaria aan te moedigen; met om te beginnen, te overwegen niet aanwezig te zijn in het stadion bij de komende thuiswedstrijd, de ontmoeting op 1 maart 2015 met CD Tenerife.

De harde supporterskern van de 'Gelen' heeft deze beslissing genomen vanwege de restrictieve maatregelen die tegen hen zijn genomen, en ze geven de ‘bedreigingen’ aan, welke geuit zijn door de Policía Nacional (Rijkspolitie).
14-15_UDLasPalmas-Llagostera_0123-08-14.jpg“We voelen ons genaaid,” zo heeft een vertegenwoordiger van Ultra Naciente tegenover de persmedia laten blijken, die daarbij heeft uitgelegd, dat men hen niet met trommels en megafoons het stadion zal binnenlaten en, dat de wispelturigheid onophoudelijk is.
ultras-fieles.jpg“Wat voor schuld hebben wij aan de rellen met de supporters van Atlético Madrid en die van Deportivo La Coruña, zo becommentarieert men vanuit Ultra Naciente; rellen, die in november 2014 zijn geëindigd met een dode.
untitled-66.pngNaar aanleiding van dat voorval heeft men de bewaking van deze supportersgroepen uitgebreid, maar in het geval van Ultra Naciente verwachtte men, dat de situatie opgehelderd zou zijn, na de ontmoeting welke men heeft gehad met de gedelegeerde van de Regring.

Men heeft echter vastgesteld, dat dit niet zo is, en daarom heeft men nu de beslissing genomen dat, als eerste gevolgtrekking, de ultras amarillos (extreem gelen) afwezig zullen zijn bij de wedstrijd op 1 maart 2015 tegen CD Tenerife.
UDLAsPalmas.png versus  CDTenerife-1.png

“We weten niet, wie deze wedstrijd zal gaan aanmoedigen,” zo besluiten zij.

kleurlogoCanarias.png


PSV-Eindhoven in Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 3 januari 2015 - De Eindhovenaren komen zondagmiddag 4 januari 2914 als eersten aan - als eerste winnaars in 1984 van, en - als deelnemers aan de dertigste editie van het Torneo Internacional de Maspalomas (Gran Canaria) (Internationale Voetbaltoernooi van Maspalomas). De PSV-spelers en hun begeleiders zullen logeren in het RIU Palace Meloneras-hotel in San Bartolomé de Tirajana.

Het gezelschap uit Eindhoven komt aan in twee vliegtuigen; te weten een groep van 14 personen met vlucht XDE-7484 van luchtvaartmaatschappij Condor die zal landen om 15:50 uur en een tweede groep, van 30 personen die reist met vlucht X3-2114 van de luchtvaartmaatschappij TUI Fly.
PSVMaSPALOMAS2015.jpg

   Archieffoto: PSV in Maspalomas.↑
untitled-4.png
VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=S2PRhgnjKNQ
Torneo-Int-de-Futbol-Maspalomas-2015-1920en-768x403-1.jpgZie de internetpagina:
http://torneofutbolmaspalomas.org/torneo-intl-de-futbol-de-maspalomas

De club uit Eindhoven zal op maandag 5 januari 2014 trainen in, waarschijnlijk, het Estadio Municipal de Maspalomas, maar dit zal definitief meegedeeld worden door de - ex-speler van de FC Barcelona - trainer van PSV, Phillip Cocu, bij zijn aankomst op Gran Canaria.
img_25756.jpgPSV Eindhoven, Celtic Wales (Groot Brittannië) en Sparta Praag zijn verantwoordelijk voor het verhogen van de sfeer en het aanzien van het Torneo Internacional de Fútbol de Maspalomas 2015, dat zal plaatsvinden van zaterdag 10 t/m dinsdag 13 januari in het Estadio Municipal de Maspalomas.
 psv-vs-celtic-470x353nieuw.jpg psv.jpg

Gepland staan de wedstrijden PSC-Celtic (op zaterdag 10 januari 2015); Sparta Praag-PSV Eindhoven (op zondag 11 januari 2015) en Celtic-Sparta Praag (op dinsdag 13 januari 2015).

Toegangskaarten
De entreeprijs bedraagt €15,= en is geldig voor de drie wedstrijden, op elke plaats in het Stadion.
Toegangskaarten kunen gekocht worden bij de gemeente-kantoren in San Fernando en aan de kassa's van het Estadio Municipal de Maspalomas, die een uur voor aanvang van elke wedstrijd open gaan.

kleurlogoCanarias.png


 Rode kaart voor Gemeentebestuur
  rekening
Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas

Verontwaardiging oppositie over de kosten

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 13 mei 2014 - Vier maanden nadat - van 8 tot 11 januari 2014 - het 29steTorneo Internacional de Fútbol de Maspalomas, (Internationale Voetbaltoernooi van Maspalomas) heeft plaatsgevonden, heeft de oppositie in de Gemeenteraad van San Bartolomé de Tirajana (NC, PSOE en Compromiso) haar verontwaardiging uitgesproken, toen men kennis heeft genomen van de extra kosten van €291.195,19

Het Duitse voetbalelftal FC Augsburg wist het jaarlijkse toernooi te winnen, door PSV- Eindhoven in de finale te verslaan met 1-0.
Het Chinese elftal, Shanghai East Asia, bezette na een gelijke stand - met het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv¨- en na het nemen van strafschoppen - de derde plaats.

Geldverspilling

Sinds de vorige week de kosten bekend zijn gemaakt aan Nueva Canarias, hebben de nationalisten er geen gras over laten groeien, door in een communiqué  te laten weten, dat zij het evenement   een ‘geldverspilling’ noemen,  omdat in de afgelopen drie jaar dit meer dan €750.000,= heeft gekost, terwijl de basis-sport in de gemeente niet meer dan €72.000,= heeft ontvangen in dezelfde periode.                           

Aan deze door het raadslid Ángel López geuite kritiek, heeft de PSOE niet nagelaten om via haar woordvoerder David Delgado de stelling toe te voegen, dat de prioriteit van een Departement van Sportzaken de basis-sport moet zijn en, “ dat men in drie jaar tijd, niet alleen maar clubs heeft geëlimineerd, maar ook subsidies heeft verstrekt, ondanks, dat men  toegezegd heeft deze tijdig aan te passen.”

De basis-sport interesseert ze niet, alleen maar foto’s en nu na drie jaar, in verkiezingstijd,  beloven ze nieuwe voorzieningen welke men in gebruik zal gaan nemen, terwijl er niet alleen voorzieningen zijn verdwenen, maar de meerderheid ervan in een verwaarloosde staat verkeert.”

Voor de socialisten, zijn de rekeningen van het toernooi ‘weinig transparant’, “voor een wereld-sportontmoeting die uniek is in zijn soort in het scoren van doelstellingen,” met verwijzing naar de omstreden organisatie. Wat bederft de logieskosten merkt men bovendien op, dat die heel hoog zijn geweest, waardoor men het betreurt, dat er geen beleid is geweest  van de wethouders van Toerisme, wiens grootste verdienste is, dat hij afkomstig is uit de horecasector, wat niet heeft gediend voor het Gemeentebestuur, “dat zeer exorbitante prijzen heeft moeten slikken·”

VIP
In die zin heeft het voetbalteam FC Augsburg, samen met de door het Gemeentebestuur uitgenodigde  ‘VIP’s’, gelogeerd in het vijf sterren ‘Salobre Golf-‘hotel, wat de Gemeente  €38.983,= heeft gekost.
PSV-Eindhoven logeerde in hotel ‘Villa del Conde’ voor €51.822,=, terwijl  het team van Shanghai East Asia in het ‘Riu Palace Oasis’-hotel verbleef voor € 42.457,= waarbij niet  bekend is, waar het team van PFC Lokomotiv Plovdiv gelogeerd heeft en wat dit heeft gekost, omdat dit niet terug is te vinden in het kostenoverzicht.

De protocollaire maaltijden maken deel uit van de rekeningen, waaronder het diner wat ‘met genodigden’ heeft plaatsgevonden in Restaurant ‘El Poncho’ in Playa del Inglés voor een bedrag van €534.76; terwijl het welkomstdiner voor het team PFC Lokomotiv Plovdiv in het ‘Riu Palace Meloneras’-hotel  €864,= heeft gekost.

Crisis
Voor de politieke partij Compromiso por San Bartolomé de Tirajana bevestigen deze bedragen de aanhoudende debatten in de Gemeenteraad wat dit betreft, omdat met de huidige conjuncturele, economische crisis het Toernooi opgeschort zou moeten worden vanwege andere kosten die meer prioriteit hebben in het Gemeentebestuur.

De fractie die wordt aangevoerd door Soledad Pérez, is van mening, dat men - na jaren van ervaring in het houden van dit evenement - veel van de bedragen zou kunnen minimaliseren met behulp van de gemeenteambtenaren, waarbij men de logieskosten in twijfel trekt, maar ook die voor reclameburau’s, persagentschappen, beheer en logistiek, “waarvan de rol niet duidelijk is.”

Externe publiciteit
Wat dit betreft heeft men - ondanks, dat het Departement Sportzaken verzekert, “dat er in de geschiedenis van het toernooi nooit bedragen zijn uitgegeven voor publiciteit -. €5.8908,= betaald aan het persagentschap ‘HH Publicidad’, voor het opnemen van het toernooi in hun mediaplan voor televisie en gedrukte kranten, waaronder zich niet de lokale media bevonden.

Pas toen twee lokale radiozenders en een lokale krant bij diverse gelegenheden een lokale reclamecampagne hebben voorgesteld, heeft men besloten €1.700,= te besteden bij lokale ondernemingen.

Op haar beurt heeft het bedrijf Top Time Eventos € 7.221,= ontvangen voor vinyl-reclameborden, wat ook in vraag is gesteld door de oppositiepartijen die ,bovendien, uitleg verlangen over het bedrag a €16.700,= dat betaald is aan het bedrijf Kick-Off Math Agency S.L. wegens adviesdiensten en logistieke coördinatie van de teams.

Vliegtickets
Het vervoer van genodigden naar het Toernooi, onder wie Carles Rexach, José María Minguella en Pepe Domingo Castaño, heeft €3.851,= gekost.

De retourvlucht van de FC Augsburg heeft €25.850,= gekost en voor  PSV Eindhoven €22.460,=

De productie en de rechtstreekse uitzending via de satelliet is uitgevoerd voor €21.602,= terwijl de drukkerijkosten voor posters, folders en entreebewijzen €4.457,= heeft gekost.

Ook heeft men de dienstverlening van een extern Persbureau gecontracteerd voor €4.387,= terwijl ook voor dit jaar, de wasserij die eigendom is van de vader van een wethouder, het wassen van de tenues op zich heeft genomen voor €11.556,=

In de opinie van Ángel López (NC), heeft men als hoofddoel van het toernooi het merk ‘Maspalomas Costa Canaria’ willen promoten als toeristenbestemming in Europa,” en onder de specifieke doelstellingen, “o.a. de kosten voor het toernooi willen drukken met een hoog televisiebereik en media-impact van de nationale en internationale pers.

“Maar in het persrapport lijkt het, alsof men een deel van de promotiedoelstellingen heeft gehaald, hoewel we niet begrijpen waarom de Spaanse Federatie de rechtstreekse uitzending van de vier wedstrijden niet heeft toegestaan - en ook geen fragmenten - op de nationale televisie,” zo heeft López aangegeven.

Ook zijn er onder de persaccreditatie geen nationale radiozenders zoals o.a. SER, Cope, of Radio Nacional, zo verzekert het raadslid van de oppositie.

Op haar beurt heeft het Gemeentebestuur wat dit betreft elke soort van evaluatie afgewezen en verwijst men naar de verklaringen welke de burgemeester heeft afgelegd in de gemeenteraadsvergadering.
kleurlogoCanarias.png


Finale 29ste
Internationaal Voetbaltoernooi 
San Fernando de Maspalomas

 FC Augsburg houdt PSV met 1-0
van een vierde toernooi-kampioenschap af

Het Chinese Shanghai East Asia
bereikt derde plaats na strafschoppen

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 12 januari 2014 - De gedoodverfde winnaar van het XXIX Torneo Internacional de Maspalomas de fútbol heeft dit keer het kampioenschap niet waar kunnen maken, nadat de Eindhovenaren in de edities van 1984, 1985 en 2000 wel toernooikampioen zijn geworden.

De beste kans voor de Nederlanders was in de laatste minuut van de wedstrijd toen een kopbal van Jeffrey Bruma  de lat raakte en Marwin Hitz een later schot van dichtbij uit de goal wist te houden.

FC Augsburg winnaar van het XXIX Torneo Internacional de Maspalomas de fútbol.

Na de finale, die is bijgewoond door ongeveer tweeduizend toeschouwers in het gemeentelijke stadion van Maspalomas, is Memphis Depay (PSV Eindhoven) uitgeroepen tot beste speler en Marwin Hitz (FC Augsburg) tot beste keeper van het toernooi.


 
 
 
 
Chinezen derde

Het Chinese Shanghai East Asia heeft de derde plaats bereikt door, na strafschoppen-   te winnen van het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv met een score na 90 minuten van 2-2;  met  doelpunten van Wu Lei en Li Sheng en de twee  Bulgaarse doelpunten zijn  gemaakt door Kamburou Martin.
kleurlogoCanarias.png


PSV Eindhoven verslaat Lokomotiv Plovdiv
 3-0

XXIX Torneo Internacional de Maspalomas de fútbol

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 10 januari 2014 - PSV Eindhoven komt in de finale van het 29ste Internationale Voetbaltoernooi van Maspalomas uit tegen de FC Augsburg, nadat de Eindhovenaren in het Estadio Municipal de San Fernando, in San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria) de kwartfinale met 3-0 hebben gewonnen van het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv.

De overwinning van PSV op de Bulgaren kwam voor de duizend toeschouwers in het gemeentelijke voetbalstadion van San Fernando de Maspalomas niet echt als een verrassing, vanwege de kwaliteit van de PSV-spelers, zowel in de aanval als in de verdediging.
                                                     Luciano Nasingh.
Bij rust was het 1-0 met een goal van Luciano Nasingh, die in de 37ste minuut van de wedstrijd Yordan Gospodinov passeerde.

                                          Florian Jozefzoon.
In de tweede helft nam de overheersing op Lokomitiv Plovdiv toe, waarbij in de 65ste minuut van de wedstrijd de PSV aanval speler Florian Jozefzoon 2-0 maakte en daarmee Zakaria Bakkali aftroefde.

                                                      Memphis Depay.

Tien minuten voor het eind van de wedstrijd maakte PSV’er - en Oranje-international - Memphis Depay , als 19-jarige linksbuiten, de beslissende goal na een afdoende verdediging van PSV Eindhoven, eindstand: 3-0.

Op zaterdag 11 januari 2014 treden om 16:00 uur (GC tijd) het Chinese Shanghai East Asia en het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv in het strijdperk, om te voetballen voor de vierde en derde plaats van dit ‘winterse’ voorbereidings-voetbaltoernooi in San Fernando de Maspalomas, waarin gespeeld wordt met volop zon en bij aangename temperaturen.

Even later - om 19:00 uur - begint, eveneens in het Estadio Municipal de San Fernando, de finalewedstrijd tussen PSV Eindhoven en de FC Augsburg waarin wordt beslist wie zich kampioen mag noemen van het XXIX Torneo Internacional de Maspalomas de fútbol

kleurlogoCanarias.png


Aankomst ploegen
Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas

Eveneens op zondag 5 januari 2014 arriveert om 16:50 uur vanuit München het Duitse team FC Augsburg, dat voor de training gebruik maakt van de grasmat in Vecindario.

                                                        Sjanghai.

                                                      
      
PSV.
PSV Eindhoven
,
winnaar van de twee eerste edities van dit Toernooi, reist via Düsseldorf op maandag 6 januari 2014 en komt aan om 18:40 uur, de ploeg zal logeren in Hotel ‘Villa del Conde’ en er wordt op maandagmiddag getraind in het Estadio Municipal.

De vierde en laatste ploeg, Lokomotiv Plovdiv uit Bulgarije, zal met twee verschillende vluchten aankomen op dinsdag 7 januari 2014.

                                                             Sjanghai en...

                                 ...FC Augsburg,op zondag 5 januari 2014.

Rechtstreeks op TV
         
De burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, heeft in een communiqué bevestigd, dat het Toernooi rechtstreeks in China en Europa zal worden uitgezonden op TV.

“Ook dit jaar hebben we weer een eigen producent gecontracteerd voor de rechtstreekse beelden naar de landen van de deelnemende teams en tegelijkertijd, zal de Gemeente de beelden gratis aanbieden aan de rest van Europa,” zo heeft de burgemeester laten weten.

Wedstrijden
Het Toernooi begint op woensdag 8 januari 2014 om 17:00 uur met de wedstrijd tussen Shanghai en Augsburg; en op donderdag 9 januari 2014 treden in de andere, Halve Finale PSV en Lokomotiv tegen elkaar in het strijdperk, en de Finale zal gespeeld worden op zaterdag 11 januari 2014 om 19:00 uur.

De scheidrechters van het Toernooi zijn Francisco José Melián voor de openingswedstrijd, Alexandre Alemán voor de andere Halve Finale, en Juan Luís Pulido fluit de wedstrijd voor de derde en vierde plaats, deze drie scheidsrechters fluiten in de Segunda División B; de Finale wordt gefloten door Alejandro José Hernández, uit de Primera División.

Rustdag
Tijdens de rustdag, op vrijdag 19 januari 2014, zal om 12:00 uur een rondetafelgesprek plaatsvinden in het Casa de la Cultura van Maspalomas, met als thema: "El fútbol Española, su futuro, estructuras, financión y modelos de gestión (Het Spaanse voetbal, de toekomst, structuren, financiën en de bestuursmodellen).
Onder de genodigden bevinden zich de voormalige speler van FC Barcelona, Carles Rexach; de FIFA-vertegenwoordiger, José María Mingüella ; en de directeur sportzaken van de UD Levante, Manolo Salvador.
kleurlogoCanarias.png


 

29ste Voetbaltoernooi  Maspalomas

Kaartverkoop:
Telefoon: 928 76 95 85 - Mirador Campo de Golf
                928 76 92 62 - El Portón - San Agustín
                928 76 84 09 - Anexo II - Playa del Inglés
kleurlogoCanarias.png


29ste
Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas

PSV Eindhoven en FC Augsburg favoriet in San Fernando

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 28 december 2013 - Het Chinese voetbalelftal Shanghai Shenhua East Asia en het Bulgaarse PFC Lokomotiv Plovdiv treden in het strijdperk tegen de Nederlanders en de Duitsers op 8 en 11 januari 2014, om 17:00 uur in het Estadio Municipal van San Fernando, in het Zuiden van Gran Canaria.

De wedstrijden om de vierde en de derde en plaats staan gepland op 11 januari 2014 om 16:00 uur; en die voor de tweede en de eerste plaats om 19:00 uur in het gemeentelijke stadion in San Fernando de Maspalomas, dat is voorzien van een natuurlijke grasmat. Een toegangskaart voor het zien van de vier wedstrijden kost €5,= en de opbrengst gaat naar diverse goede doelen.

    José Miguel en Lucas Bravo de Laguna, Antonio Suárez en Marco Aurelio Pérez,
             op vrijdag 27 december 2013 tijdens de presentatie van het toernooi.

                                                           VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?feature=playe
r_embedded&v=39PGtdrwgMM

Op voor het vierde kampioenschap

PSV Eindhoven, dat getraind wordt door de voormalige Barcelona-speler Philip Cocu, staat momenteel, na 18 speeldagen, zevende in de Eredivisie, en kan voor de vierde keer winnaar worden van het Grancanarische toernooi (1984 - 1985 en 2000).

Het Nederlandse Roda, het Zweedse Göteborg en het Duitse Bayer Leverkussen zijn ook al eens kampioen geworden van het toernooi in San Fernando.
Het Nederlandse Twente is de heersende kampioen van het Torneo Internacional de Maspalomas na in 2013 (met 2-0) gewonnen te hebben van het Zwitserse Lausanne.

De wedstrijden worden in veel landen rechtstreeks via de televisie uitgezonden. Het hele toernooi kost €18.000,= en, dat is een bedrag, wat meer dan goed gemaakt wordt, door de buitenlandpromotie van de toeristenbestemming.
kleurlogoCanarias.png


Krachtmeting Tenerife - UD

SANTA CRUZ DE TENERIFE - woensdag 4 december 2013 - Club Deportivo Tenerife en de Unión Deportiva Las Palmas hebben in het Heliodoro Rodríguez López stadion de eerste klassieker gespeeld van het voetbalseizoen 2013-2014 in de Liga Adelante de Segunda División.

          Los
Amarillos (de Gelen) - UD-supporters in Santa Cruz de Tenerife
                                       op woensdag 3 december 2013.
 
                       Tenerife wint met 3-0 van Unión Deportivo  Las Palmas

 De Iraanse UD middenvelder Masoud Shojaei Soleimani (Shiraz – Irán, 9 juni 1984) niet mee kunnen spelen, omdat - nog - niet bekend is voor hoeveel wedstrijden hij geschorst zal worden vanwege het oplopen van rode kaarten.

kleurlogoCanarias.png


0-2 FC Twente meester
Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas 2013

Twee doelpunten van Luc Castaignos

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 19 januari 2013 - Vanaf de opening heeft in de finalewedstrijd de tulpenkleur overheerst, de Nederlandse pupillen  van Steve MacClaren hebben  het Zwitserse Lausanne een kopje kleiner gemaakt door een vloeiender en snelle spel. FC Twente is de winnaar van het XXVIII Torneo Internacional de Maspalomas (Gran Canaria), door in de finale met twee doelpunten van Luc Castaignos de winnaar van het vorige toernooi te verslaan.

Tot beste speler van het toernooi is gekozen: Dusan Tadic van FCTwente. Beste doelman is: Lars Cramer van Stromsgodse IF.


      XXVIII Torneo Internacional de Maspalomas: FC Twente- Kampioen.

Spel-momenten uit de finalewedstrijd,
video-filmpje:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x74AqTZ6nfw

Uitslag van het XXVIII Torneo Internacional de Fútbol de Maspalomas:

1. Kampioen: FC Twente,
2. Lausanne (Zwitserland),
3. HJK Helsinki (Finland),
4. Stromsgodset IF (Noorwegen).

Opstelling Lausanne, trainer Roussey Laurent:
in de eerste helft Anthony Favre, Abdelouahed Chahksi, Guillaume Katz, Ibrahim Tall, Mickael Facchinetti, Rodrigo Lacerda, Junior Sanogo, Cris Malonga, Yannis Tafere, Nicolas Marazzi en Numa Lavanchy. In de tweede helft: Gabriel de La Torre (Gabri), Meoli Sebastian, Yanick Kamber, Tapoko Kewin, Salim Khelifi, Jocelyn Roux en Michel Avanzini.

Opstelling FC Twente, trainer Steven McClaren:
In de eerste helft: Twente: Mihaylov, Schilder, Wout Brama, Tadic Dusan, Willen Janssen, Roberto Rosales, Rasmus Bengton, Douglas, Felipe Gutiérrez, Nacer Chadli en Luc Castaignos. In de tweede helft: Peter Wisgerhof, Dimitri Bulykin, Tim Conelisse, Edson Braafheid en Tim Holscher.

Scheidsrechter: Alexandre Alemán Pérez (Colegio de Las Palmas). Er zijn geen kaarten uitgedeeld.

Doelpunten:
1-0 (min. 20), Luc Castaignos.
2-0 (min. 58), Luc Castaignos.

Toeschouwers:
De finalewedstrijd in het Estadio Municipal is bijgewoond door ongeveer 1.500 toeschouwers, voor het merendeel buitenlanders.

Huldiging, videofilmpje :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ePwiJSqdPBo

kleurlogoCanarias.png


Herbalife Gran Canariabrengt
  bloemenhulde  aan  de Virgen del Pino

TEROR - donderdag 10 januari 2013 - De spelers, technici en directieleden van de voetbalclub ‘Herbalife Gran Canaria’ hebben op woensdagochtend 9 januari 2013 een bloemenhulde gebracht aan de Virgen del Pino, wier beeltenis zich bevindt in de Grancanarische Gemeente Teror, om haar zegen af te smeken voor dit seizoen.

Het bezoek aan de Heilige Maagd  is bijgewoond door clubvoorzitter, Joaquin Costa; algemeen directeur, Juan  Ramón Marrero; financieel directeur, Alberto Miranda en sportdirecteur, Berdi Pérez.


De bloemenhulde van ‘
Granca’ aan de Virgen del Pino en Teror.


Na het bezoek aan de H. Maagd hebben de spelers een de van de sponsors van de club, de bottelarij van Aguas de Teror bezocht, om uit eerste hand te vernemen hoe het productieproces functioneert en het water geconserveerd en gebotteld wordt.
kleurlogoCanarias.png


Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas

0-0  en FC Twente wint met penalty’s van HJK Helsinki

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 9 januari 2013 - FC Twente is er in geslaagd, om met kwaliteitsvoetbal de eerste overwinning in de wacht te slepen van het Torneo Internacional de Fútbol de Maspalomas door op maandag 7 januari 2013 te winnen van het Finse HJK Helsinki, na 90 minuten spelen was de eindstand 0-0 en moest de beslissing geforceerd worden met het nemen van strafschoppen.

Bij het nemen van de penalty’s heeft FC Twente toegang verkregen tot de finale na de vijfde en beslissende strafschop die is genomen door Felipe Gutierrez.

 De andere Nederlandse, rake strafschoppen zijn genomen door Bulykin, Jansen, Braafheid en Cabral, terwijl bij de Finnen Perovuo, Pelvas en Mannstrom de bal in de juiste hoek hebben weten te plaatsen.

Opstelling van trainer Steve Maclaren van de FC Twente:
Mihaylov; Schilder, Brama, Fer, Tadic, Rosales, Bengtsson, Douglas, Chadli, Castaignos en Gyasi. Ook gespeeld hebben: Boschker, Wisgerhof, Bulykin, Cabral, Cornelisse, Janssen, Braafheid, Holscher, Pelypessi, Zschusschen en Felipe Gutiérrez.

Opstelling van trainer Sixten Bostrom van de HJK Helsinki:
Wallen; Kansikas, Lahti, Mannstrom, Zeneli, Forssell, Lindostrom, Tainio, Sumasolo, Perovuo en Schuler. Ook gespeeld hebben: Sahlgren, Pelvas en Alho.

Scheidsrechter:
Rubén Jiménez (Colegio de Las Palmas).  Er zijn geen kaarten uitgedeeld.

 
 
Ongeveer 2.000 toeschouwers, voor het merendeel buitenlanders, hebben deze eerste toernooi-wedstrijd bijgewoond in het Estadio Municipal de Maspalomas.

 

Om de plaatsen 3 en 4 wordt op donderdag 10 januari 2013 om 17:00 uur gespeeld door het Finse HJK Helsinki en het Noorse Stromsgodset IF. De tegenstander van FC Twente in de finalewedstrijd, die aansluitend om 19.30 uur gespeeld wordt in het stadion van San Fernando, is de titelverdediger van dit Toernooi, het Zwitserse Lausanne Sport.
kleurlogoCanarias.png


Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas

Lausanne verslaat Stromsgodset (2-2) met penalty’s
en komt in de finale uit tegen Twente

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 9 januari 2013 - De Zwitserse voetbalploeg Lausanne Sport - en heersend toernooi-kampioen - heeft op dinsdagmiddag 8 januari 2012 het Noorse Stromsgodset IF na een 2-2 gelijkspel - met het nemen van 14 strafschoppen - verslagen en komt tijdens dit vriendschappelijke wintertoernooi - op donderdag 10 januari 2013 - uit tegen de Nederlandse club FC Twente.

Opstelling van het team van trainer Ronny Delta (Stromsgodset):
Lars Cramer, Gundersen, Lars Saetra, Ole Sveen, Razak Nuhu, Bismark Boateng, Gustav Wiklheim, Enock Kwakwa, Abdesalam Ibrahaim, Peters Kovacs en Thomas Olsen. Ook speelden: Iver Fossum, Anders Karlsen, Erik Brenden, Adama Diomande en Martin Ovenstadt.

Opstelling van het team van trainer Roussey Laurent (Lausanne Sport):

Anthony Favre, Abdelouahed Chahksi, Guillaume Katz, Ibrahim Tall, Mickael Facchinetti, Rodrigo Lacerda, Junior Sanogo, Salim Khelifi, Malonga, Yannis Tafer en Jocelyn Roux. Ook speelden: Gabri, Meoli Seba, Morazzi Nicolas, Memehd Begzadic, Lavarchy Numa, Cartella Thomas, Kumber Yanick en Tapoko Kewin.

Scheidsrechter:
Raúl González Francés (Colegio de Las Palmas). Er zijn geen kaarten uitgedeeld.

Goals:
0-1 (min.   3) Salim Khefili,
1-1 (min. 25) Enock Kwakwa,
2-1 (min. 32) Peters Kovacs,
2-2 (min. 85) Tapoko Kewin.

De wedstrijden in zijn bijgewoond door 1.200 toeschouwers, voor het merendeel buitenlanders.
kleurlogoCanarias.png


FC Twente speelt op Gran Canaria

HJK Helsinki, Stronsgodset IF en FC Lausanne
zijn de tegenstanders in het
XXVIII Torneo de Fútbol de Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 22 december 2012 - FC Twente zal het gaan opnemen tegen HJK Helsinki (Finland) tijdens de openingswedstrijd van het 28steInternationale Voetbaltoernooi van Maspalomas, dat plaatsvindt op maandag 7, dinsdag 8 en donderdag 10 januari 2013.

Op de tweede dag, dinsdag 8 januari 2013, spelen de voetbalclubs Stronsgodset-IF (Noorwegen) en FC Lausanne (Zwitserland) tegen elkaar. De winnaars van beide ontmoetingen spelen in de finale op donderdag 10 januari 2013 in het Estadio Municipal de Fútbol de Maspalomas (Gemeentelijke Voetbalstadion van Maspalomas).

Het voetbaltoernooi is op vrijdag 21 december 2012 gepresenteerd door o.a. de president van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna; de burgemeester van San Bartolomé de Tirajana Marco Aurelio Pérez en de wethouder van Sport, Roberto Martel.

Bravo de Laguna heeft aangegeven, “dat er geen twijfel heeft bestaan over het ondersteunen van het toernooi,” en heeft  de inspanning van de Gemeente San Bartolomé de Tirajana benadrukt voor het doorgaan met de organisatie van dit zo 'prestigieuze” evenement ten tijde van crisis en, zodoende deze datums te benutten voor de promotie in Europa.

Burgemeester Marco Aurelio Pérez toonde zich trots het toernooi sinds 2011 weer in ere te hebben hersteld.

                                    Het
Estadio de Fútbol de San Fernando,
   waar het 28ste Internationale Voetbaltoernooi van Maspalomas zal plaatsvinden.

Nieuwe in de editie van 2013 is, dat men de aanvangstijd van de wedstrijden vervroegd heeft naar 17:00 uur, waardoor men de gehele wedstrijd bij daglicht speelt.”

De wethouder van Sport heeft uiteengezet: “Dit jaar hebben we ons, naast Nederland, geconcentreerd op Scandinavische Teams, plus Lausanne, de winnaar van de editie 2012, en voor 2014 vertrouwen we erop, dat ook de Duitsers weer meedoen.”

De FC Twente neemt voor de derde keer deel aan dit toernooi, na in 1998 op de derde plaats te zijn geëindigd en finalist te zijn geweest in 2012, terwijl Lausanne dit voor de tweede keer op rij doet en de titel verdedigt van het vorige toernooi.

De halve finale (om de plaatsen 3 en 4) wordt gespeeld op donderdag 10 januari 2012 om 17:00 uur en de finale (om de plaatsen 1 en 2) vindt aansluitend om 17:30 uur plaats.
kleurlogoCanarias.png


Ronaldo toont meest humane kant
aan Canarisch jongetje

MADRID / LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag  19 juni  2012 - Ruim voordat hij in het nationale elftal van Portugal zijn steen(tje) heeft bijgedragen aan de uitschakeling van Oranje op het EK-Voetbal 2012 heeft de sterspeler van Real Madrid, de kosten op zich genomen van de behandeling van Nuhazet, een jongetje uit Las Palmas de Gran Canaria, dat aan kanker lijdt.
      
Volgens canariasinvestiga.org bekend heeft gemaakt, heeft de sterspeler van Real Madrid, samen met zijn vertegenwoordiger de kosten van de behandeling op zich genomen van de behandeling van het kind, dat gediagnostiseerd is met een metastase in de ruggengraat:
  Cristiano Ronaldo en Nuhazet, op 13 mei 2012 in het Santiago Bernabéu-stadion.
De blijdschap van  Nuhazet en Cristiano Ronaldo

De Portugese voetballer van Real Madrid, Cristiano Ronaldo, en zijn vertegenwoordiger, Jorge Menda, financieren in een privékliniek in Madrid de behandeling van Nuhazet, een negenjarig jongetje uit Las Palmas de Gran Canaria, dat aan kanker lijdt.

Een leven. Dat is wat Cristiano Ronaldo, de sterspeler van Real Marid, en zijn vertegenwoordiger, Jorge Mendes, hebben kunnen geven aan Nuhazet, een negen-jarig jongetje uit Las Palmas de Gran Canaria,dat sinds zijn zevende jaar aan kanker lijdt.

Een maand geleden hebben de doktoren aan Fabiola Guillén en Silvester Guardia, zijn ouders, laten weten, dat ze niets meer voor hem kunnen doen. Een metastase in de de ruggengraat heeft geleid tot het einde van de behandelweg en, men heeft ze aangeraden alleen te denken, samen met hun kleine  jongetje gelukkig te zijn.

En dat hebben ze gedaan. Op 12 mei 2012 zijn ze naar Madrid gevlogen, om in het Santiago Bernabéu-stadion de laatste partij te zien van de Spaanse voetballiga. Maar na een enorme wending van het lot, bevinden ze zich nu in een privékliniek in afwachting van de komst van een aangepast geneesmiddel, dat zou kunnen werken, en redding brengen.
Een cadeau van de voetballer en zijn vertegenwoordiger, die, na Nuhazet te hebben leren kennen, de kosten van de gehele behandeling op zich genomen hebben.

Dit verhaal reconstrueert de zes bijzondere dagen in mei 2012, wanneer het leven het gezin toelacht. “Hoe was het mogelijk,” zegt Fabiola , “om alles zwart te zien, en nu te gaan naar tenminste grijs.”

Het Hospital Montepríncipe staat in Boadilla del Monte, 20 kilometer ten westen van Madrid, in de wijk met de gelijknamige naam van het medisch centrum. De locatie geeft de indruk van wat het is: een exclusieve woonwijk waarmee het noordelijke centrum van de hoofdstad is omgeven, met kleine bosschages naast de weg en diverse bewakingspunten in de omgeving.

In dit landschap staat Monteprincipe, gespecialiseerd in kindergeneeskunde. De oncologische afdeling ligt onder aan de trap die naar de hoofdingang leidt en, de ruime, lichte kamer van Nuhazet ligt links in de gang. Naast het bed staan een slaap bak en twee fauteuils - blauw, net als de huiskleur van het ziekenhuis - waar zijn ouders slapen.

Het is vrijdag 8 juni 2012 rond het middaguur en de kleine rust uit van de  bestralingsbehandeling van die ochtend. Hij is op televisie de partij in de halve finales van Roland Garos van Rafa Nadal tegen David Ferrer aan het bekijken, terwijl hij zijn Oreo koekjes eet. Fabiola is voortdurend bij hem, en wijkt geen seconde van zijn zijde. 
Ze biedt onmiddellijk een koel flesje water aan uit de minibar van de kamer, en dat wordt gewaardeerd. “Het is de afgelopen dagen erg warm geweest,” zegt ze. Ze heeft ook Emicela koffie, die haar dochter heeft meegenomen vanuit  Gran Canaria. De gecondenseerde melk voor in de koffie kopen ze in een dichtbij gelegen winkel
Silvester gaat op de sofa onder het raam zitten en in drie en een half uur vertelt hij het verhaal.

“Een nichtje van Nuhazet, ‘Nati’, heeft gebeld met de Asociación ‘Pequeño Valiente’ (Vereniging 'Kleine Held'), om te zien, of het mogelijk zou zijn, een droomwens in vervulling te doen gaan, kennis te maken met de spelers van Real Madrid, om hem een verrassing te bezorgen,” legt Sivestre uit.
Pequeño Valiente’  is vijf jaar geleden in het leven geroepen door  de ouders van kinderen  op de oncologie-afdeling van het Hospital Materno Infantil (Kinderziekenhuis) van Las Palmas de Gran Canaria, met het doel de levenskwaliteit van de gezinnen te verbeteren. Fabiola was een van de eerste leden.

Pino Quintana begon binnen ‘Pequeño Valiente’ aan de touwtjes te trekken. Meteen nam ze contact op met Isabel Marichal, beschermvrouw van de vereniging, Miss Las Palmas 2006 en voormalig verpleegster op de oncologie-afdeling van het Hospital Materno Infantil.
Zij was de verbinding met Madrid, en vergezelde het gezin op de dag van de voetbalwedstrijd. Ze belde met 'Manu' Sáinz, de journalist van het dagblad ‘Ad, die ze kende en hij zorgde ervoor, dat de zaak terecht kwam bij Jorge Mendes, de vertegenwoordiger van de voetballer.

“Op zaterdag waren we nergens zeker van,” legt Silvestre uit. Het rolstolgedeelte van het stadion was vol, en dat was de enige manier, om er binnen  te komen met Nahuzet. “We aten bij Toni Roma’s in het Bernabeu en Pino belde ons met de mededeling, dat Nuhazet kennis zou gaan maken met Cristiano Ronaldo. We vertelden hem niets, om hem de verassing te bezorgen,” vertelt Fabiola, die zich herinnert, dat ze in huilen uitbarstte. “Ze vertelde tegen Nahuzet , dat dit was, omdat haar zus haar had laten weten, dat ze hoofdpijn had.” Het kind begreep er niets van.

Fabiola en Silvestre hebben een warme persoonlijkheid, dit soort mensen mag op het aanpakbiljet van goede mensen. Zij wijdt zich met hart en ziel aan haar zoon, sinds ze bij hem kanker in het hoofd hebben geconstateerd toen hij nog geen twee jaar oud was. Hij heeft een reparatiewerkplaats voor auto’s, waar zijn broers zich nu mee bezig houdt. Ze zouden voor een week naar Madrid gaan en verblijven er nu al ruim  een maand. Omdat het zo plotseling gebeurde, moest hun dochter vanaf  het eiland kleding nabrengen, die gewassen wordt in de eigen wasserij van het ziekenhuis.

Fabiola is 50 jaar en gelooft in de H. Maagd van Fatima. Ik geloofde al eerder, maar nu geloof ik nog meer. Ze is ervan overtuigd, dat Zij bemiddeld heeft om haar zoon te helpen. En ze legt dit uit. 13 mei is de dag van Fatima “en op die dag gebeurde alles”. Ze bewaart nog steeds het prentje, dat ze op een 24ste december kreeg, waarop aan de ene zijde Paus Johannes Pauliu II staat afgebeeld en op de andere zijde Fatima. En de dag voordat ze naar Madrid vlogen, met het gehele gezin thuis, herinnert ze zich, dat ze hem in bad heeft gedaan met water van Fatima. Silvester, 49 jaar oud,  beleeft dit op een andere wijze maar met dezelfde overtuiging. “Ik ben geen gelovige, maar geloof wel,” legt hij uit.

Op de ochtend van vertrek, stuurt Jorge Mendes een chauffeur,  om hen af te halen in het Holiday Inn hotel aan de Calle Orense, naast het Bernabéu-stadion, waar ze logeren. De Portugees is de vertegenwoordiger van de meest belangrijke voetballer van dit moment, maar lijkt zich niet afzijdig te houden van de problemen in de straat.
“De dag daarop heeft de Portugese Regering hem de Eremedaille toegekend voor verdienste in de sport, men mag hem ook de  Eremedaille geven als goed persoon,” zegt Fabiola, die uitlegt, dat hij hen nog steeds belt, om te vragen hoe het met hun zoon gaat.

Nuhazet, zijn ouders, Isabel Marichal (op de foto  rechts)  en 'Manu' Sáinz ontmoeten Mendes in het Sheraton-hotel. Hij brengt hen naar een zaal op de eerst etage, eentje lager dan waar de spelers logeren. Het echtpaar herinnert zich van dat moment de uitgebreide veiligheidsmaatregelen waarmee de Madrileense spelers omgeven zijn.

De lift gaat open en daar is Cristiano Ronaldo, in levende lijve, hij wachtte hen op. Hij pakt Nuhazet vast, maar die is zo overweldigd, dat hij geen woord kan uitbrengen. “Zeg je niets?”, vraagt de voetballer op grappige toon.  Hij heeft hem beloofd, dat als hij een goal maakt, hij deze aan hem zal opdragen en, dat heeft hij gedaan.
img-0059-0_large.jpg
Na het maken van foto’s, zijn de zes gaan eten in Pozuelo, een dorp in de nabijheid. ‘s Middags zijn ze in het huis van Mendes, in een andere luxe woonwijk en om 20:00 uur gaan ze het Santiago Bernabeu-stadion binnen via ingang 46,waar ze de 4-1e overwinning op het elftal van Mallorca zien en de daaropvolgende viering van het behalen van de titel in de Liga. Dat deden ze in de privé-loge van Ronaldo, samen met zijn verloofde, het model Irina Shayk.  Ze dalen af naar het gemengde gedeelte en, de Portugese ster doet Nahuzet zijn shirt cadeau, dat hij tijdens de wedstrijd heeft gedragen. Op dat moment, weten ze niet, of alles maar een droom zou zijn. Maar de carambole die hun lot zal veranderen laat nog enkele dagen op zich wachten.

“Wat brengen ze ?”, vraagt de kleine aan zijn moeder vanuit zijn bed. Het is etenstijd en hij wil weten wat het menu is. Er gaan een paar uur voorbij, Nadal klassificeert zich voor de finale van Roland Garros en híj is nog blijer. En de Oreo-koekjes zijn dan al lang op. “Tortilla (omelet) en sopa de cocido (stoofpot)," antwoordt Fabiola liefdevol.

In april 2005, hij is dan amper 21 maanden oud, ontdekken de ouders een zachte bult op zijn hoofd als aandoening aan de linkerzijde. Ze gaan naar de EHBO-afdeling en, ze gaan er pas weg, als men een tumor van tien centimeter heeft verwijderd,. Zo is het gebeurd. Op een dag ga je het ziekenhuis binnen, en zonder  dat iemand je waarschuwt, begint een avontuur naar het ongewisse.

De aandoening verdwijnt onmiddellijk, men begint met chemotherapie en het normale leven keert terug.
Twee jaar later ontdekt men dat de aandoening is teruggekeerd aan de achterzijde van het hoofd, en men opereert opnieuw. Ook nu weer krijgt hij bestralingen en chemotherapie. Twee jaar later, in 2009, krijgt hij kloppingen tijdens een autorit en volgt een nieuwe operatie. Dit keer is er een bult aan de achterzijde van de schedel. Met opereert hem en stuurt hen door naar de La Milagrosa kliniek in Madrid voor het ondergaan van Tomotherapie  en chemotherapie en dan, al weer terug in Las Palmas de Gran  Canaria, krijgt hij weer chemotherapie. Dat gaat zo tot oktober 2011, als men voor de derde keer vaststelt, dat de tumor is teruggekomen, dit keer een van 5 centimeter, waarvan men slechts de helft kan verwijderen, omdat die dicht bij een zenuw aan de linkerkant ligt. De rest van de tumor kan men niet verwijderen, omdat die dicht bij een bloedvat ligt en, Nuhazet keert terug naar Madrid voor het ondergaan van Tomotherapie in La Milagrosa

In maart van dit jaar (2012) komt de klap. Nuhazet begint pijn te voelen in zijn rug, een ultrascan van de ruggengraat onthult metastasen (uitzaaiingen) op drie verschillende plaatsen.  “Da arts nodigt ons uit in zijn kantoor op 2 mei 2012, hij heeft het met diverse artsen besproken en zegt ons, dat men niets heeft kunnen doen. Dat het maar het beste is, het zo te laten, opdat het kind niet lijdt. We vragen, of er ergens iets ter wereld is, maar hij  zegt, dat alles wat men zal kunnen doen, experimenteel is. Hij stuurde de rapporten op naar La Milagrosa en naar de Universiteit van Navarra en, alle artsen hebben me verteld, dat het beter is het kind niet langer te pijnigen. Hij leeft nu zes jaar met deze ziekte, een we wisten ons geen raad, totdat we naar hier gekomen zijn met hém,” vertelt Silvestre in een naastgelegen zaal, buiten de ziekenkamer.

De maandag na de voetbalwedstrijd,  belt Jorge Mendes naar Florentino Pérez, de voorzitter van   Real Madrid, opdat hij een centrum aanbeveelt en, hij raadt hem het Hospital Sanchinarro aan, waarbij  Pérez persoonlijk met de arts belt die hen daarop ontvangt. Daar geeft men aan, dat men naar het Monteprincipe moet gaan, van dezelfde keten, maar wat gespecialiseerd is op kinderen. Het is dan woensdag 16 mei 2012.”In het ziekenhuis heeft men ons drie mogelijkheden voorgehouden; niets doen; experimentele onderzoeken verrichten, of  een biopt sturen naar de Vereinigde Staten voor het vervaardigen van een persoonlijk medicijn,” vertelt Silvestre.
Men heeft hen een kostenbegroting gegeven voor de behandeling en de volgende dag heeft het ziekenhuis de overboeking van Cristiano Ronaldo en Mendes ontvangen. De kleine is diezelfde donderdag ‘s middag opgenomen, men heeft de tumoren in de halswervels geopereerd en de biopt opgestuurd.

Tot op de dag van vandaag gaat Nuhazet door met het ondergaan van behandelingen, hij heeft goede en slechte dagen en over enkele weken zal hij kunnen terugkeren nar het eiland, in afwachting van het medicijn, dat hem het leven zou kunnen redden.

Nuhazet en zijn ouders zijn in afwachting van  de geboorte uit een dozijn eieren, dat ze aan een vrijwilliger hebben gegeven voor het uitbroeden ervan en de kuikens zullen ze dopen  met de namen van alle personen die hen hebben vergezeld op dit avontuur. Namen van hun familieleden en namen zoal Pino Quintana, Isabel Marichal, 'Manu' Sáinz, Jorge Mendes, Cristiano Ronaldo, Florentino Pérez, Asociación Pequeño Valiente, AECC, medewerkers van het Materno en hun familieleden, leraren en leerlingen van school. Zonder het personeel te vergeten van het medisch team en de verpleging van het Dr. Negrín Hospital, evenals zijn lerares, Paqui, en het team van fysiotherapeuten van dit centrum.  “Woorden van dank voor hun assistentie en medeleven,” zo laten ze per  de E-mail weten.

Afgelopen zaterdag 16 juni 2012, is Nahuzet negen jaar geworden en, twaalf familieleden zijn hem, als verrassing, vanaf Gran Canaria , gaan bezoeken in Madrid, om drie dagen bij hem te zijn; zijn andere zus, ooms en tantes, neven…. “We zijn het huilen zat,” legt Fabiola uit.
De ouders hebben ’s morgens een taart en winegums gekocht en hebben een feestje georganiseerd met de andere kinderen van de afdeling. Plotseling verschijnt bij verrassing mijn dochter, alleen. We omhelzen elkaar en zij en verpleegsters zeggen ons, dat we in de naastgelegen zaal een foto moeten gaan maken. As we daar aankomen zij ze daar allemaal. De dag ervoor had mijn zoon gezegd, dat hij zijn verjaardag zou vieren, en dat hij dan alleen zou zijn…”

Maar deze zaterdag was Nahuzet niet alleen en, was zoals hij nog nooit was geweest. Want iedereen was samen bij hem, net als alle andere kinderen die aan kanker lijden, allen zijn valientes (moedigen), kleine helden.

P.S.: Kort voor middernacht van maandag op dinsdag, is in de broedstoof het kuiken Cristiano Ronaldo geboren. Toeval of niet, het was het eerste van de hele leg, een nieuwe vriend meer voor Nuhazet.
kleurlogoCanarias.png


 

Verdeeldheid in Playa del Inglés

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 20 mei 2012 - Supporters van Bayern en Chelsea weten waar ze naar toe moeten, om de wedstrijd te zien. Vullen de Duitsers de terrassen van Winkelcentrum ‘Anexo II’, zo komen de Engelsen bijeen in Winkelcentrum  ‘Águila Roja , om de Europese bekerfinale te zien.

Het Engelse publiek heeft de adem ingehouden bij het zien van wat er op het scherm gebeurde. Brian Schweinsteiger stapt met gestage pas af op de elf meter stip, voor op het nemen van de strafschop; de aanstaande overwinning van Bayern, hitst de sfeer op. De stilte is om te snijden in de Saint Patrick's Bar, een Ierse Pub in het Winkelcentrum ‘Águila Roja’, waar de hamburger, bier de drankjes, plotseling geen belangstelling meer krijgen. De Duitser heeft niet gefaald met zijn schot in de strafschoppenserie tegen Real Madrid, en iedereen neemt aan, dat de Champions League al bij voorbaat verloren is, maar hoop is het laatste wat men verliest.
1337466597541-champions2_large.jpg
1337466597541-champions1_large.jpg

De pass van Tsjech en het daaropvolgende doelpunt van Drogba leidt tot vreugde bij de supporters dei tot dan toe kritisch zijn geweest over het spel van hun ploeg. “We hebben niet verwacht in de finale te staan en nog minder, deze te winnen,” aldus Brian Hall, een trouwe volgeling van Chelsea en inwoner van Dublin (Ierland), nadat hij zijn vrouw heeft omhelsd voor het vieren van de overwinning.
1337466597541-champions23_large.jpg

1337466597541-champions6_large.jpg
1337466597541-champions14_large.jpg

Duitse frustratie
In de ‘Ciao Ciao’, een bar in de nabijheid van Playa del Inglés, genieten Walter John en Janina Storeh van het spel van  Bayern, dat het middenveld van Chelsea ingesloten houdt en dit geen contact laat maken met zijn midvoors. De hoop van John, dat Bayern wint, wordt gefrustreerd, en dit alles ondanks, dat ze naar Gran Canaria zijn gereisd met het clubtenue in hun  koffer, om in een bar in het Zuiden plaats te nemen en te genieten van een voetbalwedstrijd waaraan hun favorieten deelnemen.

De wanhoop is echter compleet voor een grote groep supporters die kleuren van het de Duitse club draagt  in de ‘Ángel Azul’.

 

 Daar bevindt zich een van de presentatoren van Radio Merzig, Ulli Souman, ie zegt, “een groot supporter” te zijn van Bayern  terwijl hij in afwachting is van de overwinning, nadat zijn club de Duitse bekerfinale heeft verloren. “Ze verdienen te winnen, na van Borussia (0-1) verloren te hebben in de afgelopen week,” zo legt hij uit.

  De kwaliteit van Drogba, die met zijn goals Chelsea de overwinning bezorgt, boort de hoop van deze groep  Duitsers de grond in, die hun  verwachtingen zien stukgeslagen, om Bayern nog een keer de Eur0pacup te zien winnen.
1337466597541-champions13_large.jpg
Het is niet te geloven,  dat terwijl in de Ierse Pubs van Águila Playa de Engelsen een geheel onverwachte overwinning vieren, terwijl enkele kilometers verderop,  na de nodige biertjes  in ‘Anexo II, de Duitsers met gebogen hoofd Playa del Inglés verlaten.
kleurlogoCanarias.png


FC Twente op Gran Canaria

27ste Editie Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas

GRAN CANARIA / MASPALOMAS - zaterdag 7 januari 2012 - Nog voor de geplande landingstijd, is op vrijdagmiddag 6 januari 2012 de expeditie van FC Twente aangekomen op de luchthaven van Gran Canaria, om deel te nemen aan de 27ste Editie van het Internationale Voetbaltoernooi van Maspalomas.

Het zal voor de tweede keer zijn, dat het prestigieuze team uit Nederland aanwezig is, na het behalen van de derde plaats in de editie van 1998.
De FC Twente expeditie zal logeren in Hotel 'Riu Palace Meloneras' en zal daar verblijven tot zaterdag 14 januari 2012.
Terwijl de bus hen naar het hotel bracht, is een deel van het technische team onmiddellijk naar Telde gegaan, om de staat van het nieuwe, natuurlijke grasveld van Hornillo te leren kennen, waarop men ’s morgens en ’s middags zal aantreden, zo heeft de toernooi-organisatie laten weten.
2012-01-07-img-2012-01-07-00-03-33-deportes_large.jpg
img-5133_large.jpg
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-14.jpg


 

Openingswedstrijd
27ste
Internationaal Voetbaltoernooi Maspalomas
FC Twente - Lausanne

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 3 januari 2012 - De Nederlands club FC Twente en de Zwitserse voetbalclub Lausanne spelen op maandag  9 januari 2012 om 18:30 uur de openingswedstrijd van het XXVII Torneo Internacional de Maspalomas de fútbol in het Estadio Municipal  (Gemeentelijke Stadion) van San Fernando, in het Zuiden van Gran Canaria.

Het Deense Brodby en het Noorse Aalesund spelen op 10 januari 2011 om 18:30 uur in hetzelfde stadion, de andere beslissingswedstrijd  op de dag voorafgaand aan de finale. Dit hebben de organisatoren van het toernooi laten weten op dinsdag 3 januari 2012 bij de presentatie van het evenement.
img-5090_large.jpg
torneo-internacional-futbol-2011_large.jpg

De wedstrijden om de derde plaats en de finale worden gespeeld op donderdag 12 januari,  respectievelijk om 18:30 en 21:00 uur in het genoemde stadion in het Zuiden, dat voorzien is van een natuurlijke grasmat.


De entreekaart voor het gehele toernooi, die geldig is voor het bijwonen van  vier wedstrijden, is verkrijgbaar voor €5,=.


De Burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marcos Aurelio Pérez, heeft tijdens de genoemde presentatie   benadrukt,  “dat het na een stop van twee jaar, belangrijk is, om het pad van de sport en van het toerisme te hervatten.”
img-5019_large.jpg

“We willen het hervatten en het de positie geven die het altijd heeft gehad, het belangrijkste van Europa wat zich in onze contreien afspeelt,” zo voegde de burgemeester toe,

Op zijn beurt heeft de president van het Eilandbestuur van Gran  Canaria, José Miguel Bravo de Laguna,  zijn “tevredenheid” uitgedrukt over de beslissing van de organisatoren, om dit initiatief te hervatten, “ dat een belangrijke en veelbetekenende bron vormt voor de toeristische promotie.”

En de voorzitter van de ‘Federación Interinsular de Fútbol de Las Palmas’, Antonio Suárez, heeft laten weten, “dat men dit nooit had mogen stopzetten” en , “dat dit is ‘goedgekeurd’ door de Nationale  Voetbalbond en, dat hij de organisatoren heeft aangeraden “ ruimte te zoeken” voor de editie van 2012  met de clubs die nu op het affiche prijken.
kleurlogoCanarias.png


 

XXVII Torneo Internacional de Fútbol

 Gemeente herstelt grasmat Estadio de Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA -  vrijdag 30 december 2011 - De werkzaamheden zijn verricht met het doel over een in uitstekende condities verkerend groen tapijt te beschikken tijdens de strijd om de trofee die plaatsvindt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 januari 2012.

Via haar Departement Sport, voert de Gemeente San Bartolomé de Tirajana een algehele hersteloperatie uit van de natuurlijke grasmat in het Estadio Municipal (Gemeentelijk Stadion) van San Fernando. Dit, met het doel, dat het speelveld er perfect bij ligt tijdens het XXVII Torneo Internacional de Maspalomas, dat plaatsvindt van 9 tot 13 januari 2012.

De Gemeenteraad heeft onder leiding van burgemeester Marco Aureliio Pérez Sánchez besloten, de organisatie en - na een onderbreking van twee jaar - het spelen van dit traditionele winter-voetbaltoernooi te redden, als sportief evenement, dat enorm belangrijk is voor de toeristische promotie van de gemeente in het kader van de viering van de vijftigste verjaardag van het creëren van de toeristenwijk Maspalomas Costa Canaria.

De wethouder van Sport -  Roberto Martel Quintana heeft bevestigd,  dat de herstelwerkzaamheden voor de grasmat van het Stadion zijn aangevangen door het bedrijf Meloneras Golf S.L. met een begroting van €11.800,= , om in een tijdsbestek van vier intensieve werkdagen een snel herstel te bewerkstelligen voor een en afdoende, groen tapijt.


De werkzaamheden zijn uitgevoerd door vier medewerkers, met een tractor en andere minder zware machinerie, waarmee men de oude grasmat heeft geverticuteerd en deze vervolgens opnieuw heeft ingezaaid,  om de toplaag van voorheen terug te krijgen. Nu deze eerste werkzaamheden zijn voltooid, is het nu tijd, om tot de nodige bevloeiing over te gaan, welke wordt uitgevoerd door medewerkers van de Gemeent
e.

Vastgestelde kalender
Het Gemeentelijk Departement Toerisme van wethouder Ramón Suárez Ojeda, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van het Toernooi, heeft de speelkalender vastgesteld voor de partijen van deze historische ontmoeting. Alle partijen worden gespeeld in de week van 9 tot en met 13 januari 2010. De kwartfinales worden gespeeld op maandag en dinsdag, woensdag is rustdag; de partij om de derde en vierde plaats zal men op donderdag spelen en de grote finale vindt op vrijdag plaats.
images9_large.jpg

De wethouder die verantwoordelijk is voor het toernooi, José Cárlos Álamo Ojeda, waardeert, "het belang en de betekenis  die het herstel van het internationale voetbalevenement  heeft voor de geschiedenis, economische uitwerking en de promotionele waarde voor de  toeristische bestemming San Bartolomé de Tirajana. "reden waarom de Stad onderhandelt met Eurosport  over live-uitzending op internationaal niveau van alle wedstrijden.”

Voor het herstel van dit toernooi, dat in 2009 voor het laatst is gehouden, hebben gemeenteambtenaren de belangrijke samenwerking gecoördineerd met ondernemers en andere overheden, vanuit hun bezorgdheid, om waarde toe te voegen aan het merk ‘Maspalomas Costa Canaria’.
kleurlogoCanarias.png


 

e-83.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--301.jpg

zon-92.jpg