site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-297.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-81.jpg


Men verfraait het Plaza de San Fernando

De Gemeente San Bartolomé de Tirajana
gaat  met de ombouw 
de ruimte opknappen voor €238.631,=

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 12 juli 2018 - De Gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft de uitvoering van de verbouwings- en verbeteringswerken van het San Fernando-plein toegekend aan het bedrijf Zima Desarrollos Integrales SL voor een totaalbedrag van €238.631,34

Met deze werkzaamheden promoot de Gemeenteraad de noodzakelijke vernieuwing van drie betonnen locaties van het plein, zoals het gedeelte van de tribune, de sociale ruimte van het Caipsho-project onder hetzelfde platform, en de toegangsruimte tot de kerk van de stadswijk San Fernando.
dsc0010.jpg
Aan de Gemeentelijk procedure voor het aanbesteden van de werken, hebben - naast de winnaar - zes andere bedrijven geoffreerd:
- Lopesan Asfaltos y Construcciones SA,
- Garval Advisors 2009 SL,
- Proyectos y Montajes Ingemont SL,
- Isleña 77 Obras,
- Servicios SL, Urban 2020 SL
- VVO Construcciones PSA.
plaza.jpg
De werken die zullen worden ontwikkeld op de 907,92 vierkante meter van de tribunes, hebben het dubbele doel, om door te gaan tot de noodzakelijke renovatie als toeschouwers-platform, en om met een definitief karakter de talrijke waterafvoer en schade door vocht - die met name in het regenseizoen invloed hebben - te corrigeren naar de bewoonbaarheid van de sociale ruimte in de kelders.

In die sociale ruimte, van ongeveer 275 vierkante meter en sinds 1999 gebruikt als Centro de Acogida e Intervención Promocional con Personas sin HogarCaipsho  (Centrum voor Thuis- en Daklozen met Promotie-interventie) - een project voor psychosociale ontwikkeling dat is opgesteld door vrijwilligers van Caritas Diocesana - richten de werken van de Gemeenteraad zich op verbetering van de leefomstandigheden. Aan de werken van directe waterdichting van plafonds en wanden voegt men de opening van ruimtes toe voor meer ventilatie en gebruik van natuurlijke verlichting.

De werken op de 659.35 vierkante meter voor de kerk-hal beantwoorden aan de eis die de parochiegemeenschap al jaren stelt om de esthetiek van de toegang tot het gebedshuis  te verbeteren door de versleten bestrating te vervangen en een groot schaduw-oppervlak te creëren.
zzzzIslas-canariaslogo-kopie-164.jpg


‘Hollandse’ supermarkt  is  Nederlandse winkel 

Een nieuw buitenaanzicht

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag  21 januari 2016 - Tot grote vreugde van de redactie van ‘Gran Canaria actueel’ heeft winkeleigenaar Loek Goeken de gevels van zijn mini-supermarkt in de woon-en winkelwijk San Fernando de Maspalomas in San Bartolomé de Tirajana een rustiger aanzien gegeven.

Gelukkig zijn nu de internationaal bekende, ‘eeuwige’ ‘Hollandse’ molens, ‘Hollandse’ tulpen en ‘Hollandse’ klompen, vervangen door een fris aanzien van het winkelpand waar niet de provinciale ‘Hollandse’ driekleur de hoofdrol speelt, maar wel de: NEDERLANDSE!

a-4.jpg
b-4.jpg

                                       Geen 'Hollandse' maar: NEDERLANDSE!
c-4.jpg
d-122.jpg
Los-Tulipanes-1.gif dsc000341large-1.jpg
e-117.jpg
Kortom,;de rood-wit-blauwe vaderlandse vlag, die de lading beter dekt en waarbij de naam op de winkelpui en de luifel dus duidelijk niet  ‘Hollands’ is, maar : ‘NEDERLANDS’, wat ons (de ‘
GCa’-redactie) als rasechte Brabanders deugd doet, omdat de enige correcte naam op de juiste wijze appelleert aan ons Nederlanderschap (zeker dus, omdat we - afkomstig uit de provincie Brabant - geen Hollanders zijn. Noord Brabant, dat - wat oppervlakte betreft - nota bene de grootste provincie is van Los Países Bajo (de Lage Landen): NEDERLAND!!!

dsc000341large-1.jpg
          Loek Goeken
DE NEDERLANDSE  WINKEL
Calle Antonio Martín López Edificio Yaiza Local 6

 San Fernando de Maspalomas

35100 San Bartolomé de Tirajana

zzzzzzzislas-canariaslogo-70.jpg


Gemeente voert werkzaamheden uit
 aan de toegang naar San Fernando
ter voorkoming van verkeersopstoppingen

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 2 januari 2014 - Verbetering van de rotonde Viuda de Franco en het creëren van een directe toegang naar het winkelgebied vanaf de GC-500 ter hoogte van Viajes Insular, moeten de verkeersopstoppingen bij de toegang naar de toeristenwijk Maspalomas doen afnemen.

De Gemeente San Bartolomé de Tirajana werkt aan het voorkomen van verkeersopstoppingen en de verbetering van de verkeerscirculatie rondom de woon- en winkelwijk San Fernando de Maspalomas met kleine werkzaamheden in het wijzigen van de voornaamste toegangen via de autoweg GC-500, op de Rotonde Viuda de Franco en een parallelle toegang ter hoogte van Winkelcentrum ‘Nilo’, bij het perceel van Viajes Insular.

Playa del Inglés: files voor het verkeersknoopunt Viuda de Franco.
Het doel van de Gemeente met deze twee ingrepen - die zijn gegund aan het bedrijf Hermanos Santiago Santana Cazorla voor een bedrag van €48.307,58 - richt zich op de verkeersdoorstroming en het aanzien en het milieueffect, dat de files veroorzaken op de toegang bij Viuda de Franco tijdens het spitsuur, zo heeft men laten weten in een communiqué.

De werkzaamheden welke men gedurende de eerste weken van 2014 zal uitvoeren, zullen voornamelijk bestaan uit het verwijderen van het hekwerk nabij de rotonde, voor het verkrijgen van een verbreding van de twee rijbanen, die momenteel niet beschikken over de juiste afmetingen.

Bovendien zal op die locatie  de toegang naar San Fernando vanaf de autoweg GC-500 driebaansweg worden, door over het gehele gedeelte ruimte te winnen aan de uiterste rechterzijde  voor een rechtstreekse toegang, waardoor het verlenen van voorrang  - wat de huidige files veroorzaakt  op de huidige doorgang - wordt voorkomen.

Gelijktijdig met deze ingreep verricht de Gemeente een andere ombouw ter hoogte van het Winkelcentrum ‘Nilo’, die bestaat uit het verwijderen van de stoepranden die dienen als middenberm tussen de Calle Moya en de GC-500.

Het verwijderen van die barrière zorgt ervoor, dat het verkeer vanaf de oude hoofdweg rechtstreeks kan invoegen naar het winkelgebied van San Fernando, evenals naar de Calle Partera Leonorita en de Calle Alcalde Enrique Jorge, wat een verlichting betekent van de verkeersdrukte op de rotonde Viuda de Franco.

Alternatieve toegangen tijdens de ombouwwerkzaamheden

De wethouder van de Dienst Gemeentewerken en Milieubeleid, Fernando González, vraagt de chauffeurs en gebruikers van deze toegangen, de grootst mogelijke voorzichtigheid in acht te nemen tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden, en vraagt tegelijkertijd begrip van de burgers voor de overlast die deze werkzaamheden met zich mee kunnen brengen.

De Gemeente vraagt de chauffeurs ook, dat gedurende deze werkzaamheden en vanwege het afsluiten van een rijbaan nabij de rotonde Viuda de Franco, dat men gebruik maakt van alternatieve toegangswegen, zoals de toegang via El Lomo de Maspalomas, of die via de Avenida Alejandro del Castillo.

1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


Vlooienmarkt in San Fernando met 400 stands
goed bezocht door bewoners en toeristen

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 17 augustus 2013 - De vlooienmarkt die op zondag 25 augustus 2013 heeft plaatsgevonden - na de verhuizing van de achterzijde van Winkelcentrum ‘Faro-2’,  naar de nieuwe locatie naast het Estadio Municipal in San Fernando - is goed bezocht door bewoners en toeristen, en is door de Gemeente San Bartolomé de Tirajana gekwalificeerd als, “een succes, vanwege de betere locatie en het uitnodigende karakter voor de plaatselijke bevolking.”

De vlooienmarkt telt 400 standhouders en is een attractie op zondag in de wijk San Fernando; zeker ook, omdat op deze locatie, tweewekelijks op zondag, de mercado agrícola (boerenmarkt) wordt gehouden.

       De
rastro (vlooienmarkt) op zondag 25 augustus 2013 in San Fernando.

De markt vindt plaats in de Calle San Mateo, vanaf het begin tegenover de Marcial Franco-school tot aan de hoek van het Estadio Municipal; en op het voetgangersgebied wat parallel loopt aan de petanca-banen en de Gemeentelijke Rolschaatsbaan; plus op het parkeerterrein voor het Gemeentelijke Zwembad.

1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


De rastro de segunda mano 
(vlooienmarkt) van Faro II
  verhuist naar San Fernando

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 22 augustus 2013 - De gemeentelijke markt voor tweedehands en gebruikte spullen (vlooienmarkt) die tot nu toe werd gehouden in de omgeving van het Winkelcentrum ‘Faro II’ is per zondag 25 augustus 2013 definitief verplaatst naar de woon-en winkelwijk San Fernando de Maspalomas.

De Gemeente heeft besloten, deze rastro (vlooienmarkt) te verplaatsen naar de Calle San Mateo, om een eind te maken aan de overlast in de toeristenwijk Campo Internacional en, om een betere openbare dienstverlening te kunnen verstrekken en meer parkeerruimte te bieden in de nabijheid van deze markt.

De markt vindt plaats in de Calle San Mateo, vanaf het begin tegenover de Marcial Franco-school tot aan de hoek van het Estadio Municipal; en op het voetgangersgebied wat parallel loopt aan de petanca-banen en de Gemeentelijke Rolschaatsbaan; plus op het parkeerterrein voor het Gemeentelijke Zwembad.

De verhuizing van deze rastro (vlooienmarkt) naar San Fernando beantwoordt aan de bedoeling van het Departement Markten, van de Gemeente San Bartolomé de Tirajana, voor het  aan de verkopers en klanten bieden van een locatie in een meer bewoonde woonwijk van de gemeente die praktischer is, dichterbij en toegankelijker.

Men is begonnen met het houden van de zondagse vlooienmarkt in 2005, zonder Gemeentelijke controle in de toeristenwijk Campo Internacional, en wel op het parkeerterrein aan de Avenida Alpitour, aan de achterzijde van Winkelcentrum ‘Faro II’.

De wanordelijke ontwikkeling op de openbare weg hield aan tot 2011, toen de Gemeente de controle ter hand nam en de markt organiseerde volgens de nieuwe Gemeentelijke Verordening voor Marktzaken, die sinds 4 juni 2012 van kracht is.

Sindsdien heeft de Gemeente gezocht naar een ideale en definitieve locatie voor de vlooienmarkt, omdat de oude locatie in Campo Internacional niet over een gebied met openbare dienstverlening beschikte, geluid- en andere overlast veroorzaakte voor de omwonenden, en te weinig parkeerplaatsen had.

Vanaf zondag 25 augustus kunnen de 260 standhouders en hun klanten beschikken over de toiletten van de petanca-baan en die van de rolschaatsbaan, tevens kan er geparkeerd worden op de recentelijk door de Gemeente heringerichte esplanade van het Stadion.
1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


Niet te missen ezels

Viveros (Tuincentrum) ‘El Rosal’
schenkt ander standbeeld, 12 dagen na ezel-roof

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 7 april 2013 - “A burro robado, burro regalado” (“Ezel gestolen, ezel gerolen”), dit is de snelle reactie van Viveros (Tuincentrum) ‘El Rosal’ na de ontvreemding van het ezeltje, dat de rotonde van Lomo de Maspalomas sierde in San Bartolomé de Tirajana.

Het in glasvezel uitgevoerde standbeeld verdween in de nacht van 25 op 26 maart 2013, een maand nadat het onthuld was. De dieven hebben de verraderlijke duisternis van de nacht gebruikt, om het zware dier met een professioneel takelvoertuig van de cementen sokkel af te rukken en het in een vrachtwagen af te voeren. Jacinto, een fruitverkoper, die zijn bestelwagentje dagelijks opstelt in de nabijheid van de rotonde, was de eerste die het ezeltje miste.


De nieuwe ezel, 'Lino II',  op de rotonde van Lomo de Maspalomas, gefotografeerd op donderdag 6 april 2013.

Hoewel de Politie een onderzoek heeft ingesteld, heeft men in het geheel niets vernomen van de verblijfplaats van Lino zoals het gestolen beestje wordt genoemd.  Burgemeester Marco Aurelio Pérez heeft het vermoeden, dat het in een of andere private tuin staat, hoewel hij niet ontkent, dat men het in de barranco (het ravijn) heeft gegooid, puur als daad van vandalisme.

Twaalf dagen later,  prijkt een nieuwe ezel -die veel op zijn voorganger lijkt - midden op de rotonde, tussen een eeuwenoude olijfboom, enkele bolas-olijfbomen, cicaden, agave, twaalf plantenpotten en decoratieve stenen

De ezel-verdwijning heeft een grote schok teweeg gebracht bij het bedrijf Viveros del Rosal, dat via een samenwerkingsovereenkomst met de Gemeente, de tuinaanleg heeft verzorgd op de rotonde die ligt op de verbinding van Playa del Inglés naar Fataga en Tunte (de historische dorpskern van San Bartolomé de Tirtajana).

De nieuwe ezel - Lino II - die nog eens  €600,= kost en geschonken is door het tuincentrum, staat nu, in cement verankerd, te pronken op de rotonde.
1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


Ezel gestolen van nieuwe rotonde
in San Fernando de Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - Witte Donderdag, 28 maart 2013 - Sinds dinsdag 26 maart 2013 onderzoekt de Politie de diefstal van het standbeeld van de ezel die stond op de rotonde van Lomo de Maspalomas en die een toeristische bezienswaardigheid was. De burgemeester, Marco Aurelio Pérez, laat weten, dat de daders klaarblijkelijk gebruik hebben gemaakt van een takelwagen.

Verontwaardiging en afwijzing
Talrijke omwonenden en bewoners van Maspalomas zijn boos en voelen zich naar, vanwege de diefstal van het standbeeld van de ezel die plaatsgevonden heeft in de nacht van maandag 26 op dinsdag 26 maart 2013.

“Dit is een rotstreek, dit is niet normaal,” bevestigt Jacinto, een fruitverkoper die zijn stalletje heeft op enkele meters van de rotonde waar het standbeeld van het dier stond.


Links de foto gemaakt tijdens de onthulling van het standbeeld en rechts die foto die gemaakt is op dinsdag 26 maart 2013 zonder de ezel.

De burgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez, beschouwt de diefstal als een daad van minachting tegenover de Gemeente, omdat het standbeeld is geplaatst ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Maspalomas.
"We hebben geen idee wie dit heeft, of kan hebben gedaan, we verdenken niemand in het bijzonder, maar degene(n) die het gedaan heeft (hebben), moet(en) niet goed bij zijn/haar (hun) hoofd zijn, want blijkbaar heeft men gebruik gemaakt van een takelwagen, om het beeld los te trekken en mee te nemen,” aldus de burgemeester

Het betreffende standbeeld was geplaatst op de rotonde van Lomo de Maspalomas en is onthuld op 13 februari 2013. De rotonde is gedecoreerd door Proyectos y Jardines El Rosal S.L. in het kader van de 50ste verjaardag van Maspalomas Costa Canaria.
1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


El Lomo de Maspalomas:
inwijding nieuwe rotonde met groenvoorziening

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 15 februari 2013 - De Gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft op woensdag 13 februari 2013 de nieuwe rotonde van El Lomo de Maspalomas officieel geopend die toegang geeft tot het middelhoge- en hooggebergte van de gemeente.
Het nieuwe verkeersplein is voorzien van groenstroken en decoratie, op basis van een sponsorcontract, dat door het Gemeentebestuur is ondertekend met het bedrijf Proyectos y Jardines El Rosal S.L, in het kader van een samenwerking in de herdenking van de vijftigste verjaardag van Maspalomas-Costa Canaria.

De nieuwe rotonde is een belangrijkverbindingspunt met de op- en afritten van de autosnelweg GC-1 naar het toeristengebied via de wijk San Fernando en van waaruit men ook naar Fataga, La Villa de Tunte (het historische centrum van San Bartolomé de Tirajana) en La Cumbre ( het Hooggebergte) van Gran Canaria kan gaan.

De op de rotonde aangelegde tuin is voorzien van een honderd jaar oude olijfboom, diverse olijfbomen in potten, grote cicas (Cycas is de botanische naam van een geslacht in de palmvarens en wordt ook wel Valse Sagopalm genoemd), gevarieerde agaven en potplanten, decoratieve kiezels, druppelirrigatie en andere voorwerpen, waaronder het standbeeld van een ezel, ter herinnering aan de historische wijze van het personen- en goederenvervoer van de kust naar het middelhoge gedeelte van de gemeente.

 
(Cycas).

Het geheel van de nieuwe rotonde heeft €27.000,= gekost en, volgens de aanwezigen, draagt deze met zijn nieuwe decoratie bij aan het welbevinden van de eigen bevolking en dat van de bezoekers.
1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


Los Tulipanes, 
de Nederlandse webwinkel voor Canarias

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 19 december 2012 -  In het begin gingen er voornamelijk  de overwinteraars van de Nederlandse Vereniging Canarias (NVC)  op een doordeweekse dag heen, ze togen persoonlijk naar de woon-en winkelwijk San Fernando, want, zo wisten ze, daar is een Nederlandse supermarkt waar men alles kan kopen wat men - al, dan niet net weg uit Nederland - op Canarias ongetwijfeld gaat missen. De naam is gemakkelijk te onthouden: ‘Los Tulipanes’.

En zo hoeft de familie niet steeds van alles uit Nederland mee te nemen, zeker, nu je in de handbagage geen potten pindakaas meer mag vervoeren. We hebben het allemaal meegemaakt, vooral in het begin, die verzoeken om drop, hagelslag, zakjes Conimex, pakjes Fristie, stroopwafels.


Sinds 28 november 2012 zijn de nieuwe winkeleigenaren Annemiek Goeken en haar zoon Loek u graag van dienst in San Fernando de Maspalomas, maar ook via het internet:
http://www.denederlandsewinkel.com

Maar omdat héél veel Nederlanders nog altijd een heleboel dingen missen als ze emigreren - kijk maar eens naar de ‘Ik vertrek-drama’s’ op TV -, heeft Los Tulipanes zeker bestaansrecht. En niet alleen dat, naast de winkel in de woon-en winkelwijk San Fernando is Los Tulipanes sinds drie jaar ook on-line te vinden. En met groot succes, met ondertussen een groot aantal klanten op de Eilanden die minder verzendkosten betalen dan bij het plaatsen van een bestelling bij een internetwinkel die vanaf het vasteland van Europa verzendt.


'Los Tulipanes', lekker vertrouwd!

Op de internetpagina van Los Tulipanes klikken we maar eens op de lijst van ‘meest verkochte’ producten, om ons weinig te laten verrassen, want ‘wij Nederlanders’ staan internationaal bekend om onze geheel eigen smaken. Op nummer 1, voor de ‘niet koude’ wintermaanden op Canarias, staat  toch de rookworst van Unox, gevolgd door nummer 2: het  blikje Chocomel (terwijl ColaCao hier toch een bekend fenomeen is, maar de smaak zal wel anders zijn) en de goede nummer 3 is natuurlijk een pakje Goudse stroopwafels.

En waar kunnen we verder écht niet zonder? De top bestaat verder uit frikadellen, kroketten (nooit Spanjaarden zo vies zien kijken als toen ze voor het eerst een Hollandse kroket proefden; maar Canario’s zijn er verzot op, even wennen vooral), pindakaas, hagelslag, nasi-kruidenmix, bitterballen (jawel!), erwtensoep (ja, echt, wijlen Kootje van den Berg organiseerde al lang voor de komst van Los Tulipanes voor de NVC-leden een jaarlijkse ‘winterse’ erwtensoep-middag en laten we ook de NVC-viering van `Leidens Ontzet’ niet vergeten, traditioneel in Restaurant ‘De Volendammer’(met traditioneel: haring, wittebrood, hutspot en klapstuk!).

Krentenbollen, hagelslag, broodmix, satésaus en ontbijtkoek - die in het Spaans bizcocho de jengibre genoemd wordt - en ook onze in Agaete, voor een aantal buitenlandse vrienden, - recentelijk georganiseerde boerenkool-party (u moet de glazen potten van Hak hebben, zei Martine Bijl. al!) was ook een doorslaand succes.

Heeft u de internetpagina van Los Tulipanes nog nooit bezocht? Doe dit dan snel. Op deze manier ontdekt u, dat er tussen de 1.000 producten die online staan, er altijd wel wat lekkers voor u te vinden is!


Website:  http://www.denederlandsewinkel.com

E-mail  :  order@denederlandsewinkel.com

’Los Tulipanes’
De Nederlandse Supermarkt op Gran Canaria´
Calle Antonio Martín López II (Rotonda Los Tulipanes)

Bloque 3 - Yaiza Local 6
35100 - San Fernando - Gran Canaria
Tel: 699 582 489

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag:  van 10:00 tot 14:00 en  van 17:00 tot 20:00 uur,

Zaterdag: van 10:00 tot 14:00 uur.
1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


Nederlandse supermarkt ‘Los Tulipanes’ heeft nieuwe eigenaar

Nederlandse boodschappen
blijven binnen handbereik op de Canarische Eilanden

SAN BARTOLOMÉ  DE TIRAJANA - woensdag 21 november 2012 - ‘Los Tulipanes’ - de Nederlandse supermarkt op Gran Canaria - is van eigenaar gewisseld.

Op 1 oktober 2007 hebben Astrid en John Bertrums de ‘Hollandse’ supermarkt geopend in San Fernando de Maspalomas. Het echtpaar uit Den Bosch woonde toen, met hun kinderen, al vijf jaar op Gran Canaria en - na voordien in Nederland op de markt gordijnstoffen verkocht te hebben - importeerden ze hun eerste container met typisch Nederlandse producten. Maar na  vijf succesvolle jaren gaan op 28 november 2012 de eerste,  enige echte Nederlandse kruideniers op Gran Canaria definitief terug naar Nederland, hun kinderen achterna, die ervoor hebben gekozen, om in Nederland te studeren en te werken.
De Bertrum’s willen graag samen zijn als gezin en het plotselinge overlijden van John’s moeder heeft het vertrek van Astrid en John nog meer versneld; redenen, waarom hun goed lopende ‘Hollandse Winkel’ is verkocht. De nieuwe eigenaresse is Anemiek Goeken - de echtgenote van wijlen Paul, schrijver van avonturenromans -  die, samen met haar zoon Loek, de winkel gaat uitbaten.                              Astrid en John gaan, de producten blijven.


          Annemiek Goeken en zoon Loek, de nieuwe gezichten van  'Los Tulipanes'.
Dus als u als rechtgeaarde Nederlander op Gran Canaria de Nederlandse pot op tafel wenst te (blijven) zetten, dan doet u uw inkopen - of blijft u deze doen - bij de Nederlandse supermarkt ‘Los Tulipanes’ van Annemiek Goeken & Zn.

  
  
dsc00036large.jpg
‘Los Tulipanes’ is gemakkelijk te vinden in de won- en winkelwijk  San Fernando de Maspalomas. Deze winkel is een uitkomst voor alle klanten op Gran Canaria. Maar niet alleen voor hen, want iedereen op de Canarische Eilanden kan ook via Internet zijn/haar Nederlandse boodschappen bij ‘Los Tulipanes’ bestellen. Met een paar muisklikken vanuit uw luie stoel voor het beeldscherm van uw computer, is in de ‘online’-winkel direct te zien, welke producten er te koop zijn en, of deze op voorraad zijn.

Levering op alle eilanden van de Canarische Archipel
Men zorgt ervoor, dat de bestelde artikelen per post, of per koerier, met gezwinde spoed - op elk willekeurig Canarisch eiland - bij u aan huis worden bezorgd.

Vooral voor de bewoners van Gran Canaria  blijft de mogelijkheid bestaan  de producten via het Internet te bestellen en vervolgens deze  zelf af te halen in San Fernando de Maspalomas. In de onmiddellijke nabijheid van de Nederlandse supermarkt op Gran Canaria is voldoende parkeergelegenheid. Als men dan in de winkel komt, staat alles netjes klaar bij de kassa.

Ook kan men via email op de hoogte worden gehouden, als er nieuwe producten zijn aangekomen, of als er speciale aanbiedingen zijn.


In ‘Los Tulipanes’ zal niet zo snel veel veranderen, want net als Astrid en John zijn ook Annemiek en haar zoon Loek van mening, dat de Nederlandse winkel op Gran Canaria moet blijven zoals die nu is: een gezellige kleine buurtsuper, met een royaal assortiment en een grote dosis Nederlandse sfeer.

Astrid en John bedanken al hun klanten voor het in hun gestelde vertrouwen gedurende de afgelopen succesvolle vijf jaren en nemen dan ook met weemoed afscheid van Gran Canaria. Samen met de redactie van ‘Gran Canaria actueel’ wensen zij de nieuwe eigenaresse - Annemiek van ‘Los Tulipanes’ - evenzoveel veel succes toe en, dat voor een lange reeks van jaren!
813large.jpg
Voor bijzonderheden, prijzen en bezorgtarieven neemt u gezellig een kijkje op de door Concept 43 Media Studio S.L.  http://www.concept43.com/ ontworpen internetpagina: www.denederlandsewinkel.com  of   www.lostulipanes.nl.

‘LOS TULIPANES’ blijft dus uw Nederlandse supermarkt op Gran Canaria’, evenals voor verzending per post/koerier op de gehele Canarische Archipel:

download-26.pngADRES:
Calle Antonio Martín López II

Nabij de Rotonde met de amapolas (klaprozen) welke voor tulpen worden aangezien!
35100 San Fernando
Gran Canaria
Telefoon:  (00 34)  699 58 24 89
E-mail: 
order@denederlandsewinkel.com

OPENINGSTIJDEN:
Maandag t/m vrijdag: van 09:00 tot 14:00 en van 16:00 tot 20:00 uur.
Zaterdags: van 09:00 tot 13:00 uur

BESTELLEN VIA HET INTERNET:
Voor veilig betalen, bezorging per post/koerier, snelle levering op alle Eilanden van de Canarische Archipel:
http://winkel.denederlandsewinkel.com/welkom

of

www.lostulipanes.nl

CONTACT:
Mocht u specifieke vragen hebben over de winkel, of over bepaalde producten, dan kunt u tijdens de openingstijden altijd bellen. U kunt natuurlijk ook een E-mail sturen naar: order@denederlandsewinkel.com en men zal zo snel mogelijk uw vragen beantwoorden.
1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


 

Ondernemers van de Avenida de Gáldar maken kennis met het project voor het open winkelgebied

De eerste fase moet voor 31 oktober 2012 klaar zijn

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA / SAN FERNANDO - donderdag 3 mei 2012 - Het Gemeentebestuur van San Bartolomé de Tirajana heeft, aan de gezamenlijke ondernemers aan de Avenida de Gáldar, het plan voor het Zona Comercial Abierta (Open Winkelgebied ) van San Fernando de Maspalomas gepresenteerd. Het doel van de Gemeente is, om- met de hulp van het Cabildo (Eilandbestuur) en van de Canarische Regering -  in de komende drie jaar het gehele economische gebied van  San Fernando de Maspalomas te revitaliseren. Het is de bedoeling, dat op de Avenida de Gáldar de eerste acties van dit plan worden uitgevoerd in het kader van het meerjarenplan, dat voor de uitvoering ervan nu al kan rekenen op 2,7 miljoen euro.

De presentatie van het ‘Project voor het Open Winkelgebied’ aan de ondernemers in deze straat waar veel economisch verkeer plaatsvindt, heeft plaatsgevonden in het gemeentehuis van Maspalomas en is gedaan door het technische redactieteam van het project, evenals door diverse wethouders (PP-AV), die direct, of indirect verantwoordelijk zijn voor de haalbaarheid en de uitvoering van de werkzaamheden.

download2-1.png
download1-2.png
over dit project, waarvan de uitvoering van de eerste fase al is gegarandeerd - precies in deze straat - met iets meer dan een miljoen euro, waarvan de Gemeente bijna €673.000,= bijdraagt en het overige gedeelte voor rekening is van het Eilandbestuur van Gran Canaria.

De werkzaamheden van deze eerste fase richten zich op de gehele Avenida de Gáldar, vanaf  de kruising met de Calle Francisco Hernández González, ter hoogte van de Spar-supermarkt, tot aan Avenida de Tirajana. Het doel is om de aanblik van groeiend verval, die de straat nu vertoont, op te poetsen en deze te veranderen in een gerenoveerde, brede, moderne  winkelboulevard in stijl van de Calle Mayor de Triana in Las Palmas de Gran Canaria, waar de voetganger meer de hoofdrol krijgt en het verkeer wordt omgeleid.

Technici van de Gemeente en de wethouder van Planning en Milieubeleid, Fernando González, hebben uitgelegd, “dat de werkzaamheden in de Avenida de Gáldar het mogelijk maken, om over de volle lengte van de straat, de ongelijke niveaus van de trottoirs te slechten en de ruimte voor voetgangers te verbreden, wat een eerste vereiste is van de Canarische Regering en van het Eilandbestuur, om de projecten voor de open winkelruimte te subsidiëren.”

De werkzaamheden van deze eerste fase omvatten ook de afwateringswerken en de vernieuwing van alle openbare aanduiding op deze weg, bovendien zullen er meer groenstroken worden aangelegd en wordt het bijbehorende straatmeubilair geplaatst; het al bestaande, openbare plein zal een algehele vernieuwing ondergaan.

Familiebedrijven
Bij de presentatie tijdens deze bijeenkomst, heeft de locoburgemeester en wethouder Burgerzaken die ook verantwoordelijk is voor het Algemene Plan, Manuel Vargas, opgemerkt dat het  Open Winkelgebied een initiatief is, dat in gang is gezet door de Gemeente, om de commerciële driehoek van San Fernando op te knappen; een gebied, waar ongeveer een duizendtal winkels is gevestigd, het merendeel detailhandelszaken en/of familiebedrijven.

 Het gebied waar actie ondernomen gaat worden, sterkt zich uit vanaf de autoweg (GC-500) en de straten Partera Leonorita, Marcial Franco en de Avenida de Tirajana; en omvat het centrale deel van de winkelcentra ‘Ronda’ en ‘San Fernando’ met de aangrenzende straten, die men een eigen identiteit wil geven door het verbeteren van het wegdek, de trottoirs, het straatmeubilair, de winkeluithangborden, gevels en recreatiegedeelten, “voor het creëren van het commerciële merk ‘San Fernando’ en, om het gebied te veranderen in een groot, onoverdekt winkelcentrum waar bewoners en toeristen aangenaam kunnen  winkelen,” zo verzekerde Vargas.

Vóór 31 oktober 2012
Tijdens deze ontmoeting heeft men aan de winkeliers uitgelegd, dat de werkzaamheden van de eerste fase, in de Avenida de Gáldar, voltooid moeten zijn vóór 31 oktober 2012, om zodoende de subsidie van het Eilandbestuur niet te verliezen; vandaar, dat de Gemeente van het Tirajana-gebergte met spoed tijdens een recent gehouden,  buitengewone Gemeenteraadsvergadering, goedkeuring heeft gehecht aan de onmiddellijke aanbesteding van 25% van de totale werkzaamheden waartoe men zich verplicht heeft het project te financieren.

Het Algemeen Plan voor het Open Winkelgebied van San Fernando de Maspalomas’, is het voorstel, dat het hoogst is gewaardeerd door de technische commissie van het Ministerie  Industrie en Handel, van het Eilandbestuur van Gran Canaria, met 70% van de puntenwaardering, onder de tien gemeenten die eveneens subsidie ontvangen van het Eilandbestuur, voor de ontwikkeling van hun projecten in open winkelgebieden. Het betreft hier Agüimes, Arucas,  Gáldar, Las Palmas de Gran Canaria, Mogán, Santa Lucía de Tirajana, Telde, Teror en Valsequillo, die gezamenlijk een begroting hebben van ongeveer 9,6 miljoen euro.
1-AAAAislas-canarias-kopie-47.jpg


 

aaaaaamapa-canarias2-3-80.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--562.jpg

zon-183.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb