site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-178.jpg

d-9.jpg


Spanje goed vertegenwoordigd
tijdens Vakantiebeurs 2019 in Utrecht

SPANJE  - vrijdag 11 januari 2019 - De Vakantiebeurs 2019 is weer begonnen op donderdag 10 januari en zal eindigen op zondag 13 januari. Tienduizenden vakantiegangers zullen de komende dagen naar de Jaarbeurs in Utrecht gaan om vakantie ideeën op te doen waarbij de stands van Spanje gerelateerde bedrijven en instellingen altijd erg populair zijn.

Van het groene Spanje aan de Atlantische Oceaan naar de Pyreneeën en natuurgebieden, of de bekende steden en uiteraard de eilanden, of de populaire vakantiebestemmingen aan de Costa. In totaal zijn er 72 stands te vinden waar Spanje de hoofdrol heeft, of een belangrijk onderdeel van het aanbod is
unnamed-39.jpg
Wat betreft de populaire vakantiebestemmingen zullen Benidorm, Costa Daurada (Dorada), Costa Brava, Catalonië, Tenerife en de Balearen,  en Canarische Eilanden of Andalusië, maar ook de minder bekende toeristische regio’s Galicië, Cantabrië, en Navarra aanwezig zijn.

Daarnaast zijn er ook reisorganisaties die met Spanje te maken hebben, zoals rondreizen, wandel tours , en de organisatie van Pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela.

Vakantietrends 2019
Zoals het er nu naar uitziet, zal Spanje weer hoog in delijst te vinden zijn wat betreft populair vakantieland in 2019. Volgens de VakantieDiscounter wordt het meeste gezocht naar New York met 14,5% maar staan in de top tien ook Barcelona met 5,2%, Valencia met 5,1%, en Sevilla met 4,6%. Vreemd genoeg staat Madrid niet in deze top tien lijst.

Volgens Skyscanner staat in de top tien van verre vakantiebestemmingen slechts een Spaanse bestemming, te weten Barcelona op de 7e plaats. De Catalaanse hoofdstad staat tussen ver weg steden als New York, Bangkok, Bali, Reykjavik, Miami, en Los Angeles.

Spanje zal als bestemming in 2019 jaar opnieuw veel concurrentie gaan krijgen van andere landen die weer in opkomst zijn zoals Turkije, Egypte en Tunesië. Volgens D-reizen staat Turkije als favoriete zomerbestemming op de eerste plaats, gevolgd door Spanje, en dan Griekenland. Na de Verenigde Staten komen de Canarische Eilanden.

Bij de favoriete winterbestemmingen staat volgens D-reizen de Canarische Eilanden op de eerste plaats, gevolgd door de Nederlandse Antillen, Egypte, de Verenigde Staten, en dan opnieuw Spanje.

000logo-1195.jpg


Gran Canaria promotie in Nederland
Vakantiebeurs Utrecht van 11 t/m 15 januari 2012

GRAN CANARIA - dinsdag 10 januari 2012 -  Het Patronato de Turismo (‘VVV’) van Gran Canaria heeft Nederland gekozen om 2012  te beginnen met de promotie van het vakantie-eiland. Gekozen is voor de vakantiebeurs die gehouden wordt van 11 tot en met 15 januari 2012 in de Jaarbeurs in  Utrecht, omdat dit een van de grootste vakantiebeurzen is die is opengesteld  voor het publiek.

Voorafgaande aan  de vakantiebeurs hebben vertegenwoordigers van de afdeling Turismo van het Eiland diverse touroperators, zoals Thomas Cook en Oad Reizen bezocht. Dit, om o.a. te spreken over diverse contracten in verband met de promotie van Gran Canaria en de Canarische Eilanden in het algemeen.


Toeristen in 2011
In de maand november 2011 kwamen er 13.383 Nederlanders naar Gran Canaria om hun vakantie door te brengen. Over geheel 2011  waren dit er 217.487,  wat 35,64% meer is dan in 2010.

In de winter van 2011-2012  zijn er 76.871 vliegtuigstoelen beschikbaar voor Nederlandse toeristen. Van alle toeristen op het eiland Gran Canaria is 8,53%  afkomstig uit Nederland, hoge cijfers maar absoluut niet te vergelijken met de aantallen Britten en Duitsers die het eiland bezoeken.

Van de Nederlandse toeristen die de Canarische Eilanden bezoeken,  gaat 47.5% naar Gran  Camaria, waardoor het Isla Redonda bij uitstek het favoriete eiland is voor de Nederlanders.

ZIE OOK:
http://www.vakantiebeurs.nl/nl-nl/bezoeker.aspx?wt.mc_id=vkbjan12a10303&wt.seg_1=nvt_nvt&wt.srch=1&gclid=CL6p9uCtxa0CFQFItAoda3a8OA

1-AAAAislas-canarias-kopie-164.jpg


e-12.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--315.jpg

zon-100.jpg