00000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-16.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-117.jpg


La Aldea wil de oude logementen veranderen
in hotels voor plattelandstoerisme

Met het voorstel wil men de oude behuizing van de aparceros herstellen als nieuwe, toeristische attractie

LA ALDEA - donderdag 6 maart 2014 - La Aldea wil de oude logementen, die de tomatenplukkers huurden tijdens de maanden van de tomatenoogst, in toeristische logiesaccommodatie veranderen. Met het initiatief wil men het agroturismo bevorderen als een toegevoegd, economisch alternatief aan de landbouw en daarmee het tekort aan hotelbedden opvangen voor de bezoekers die in de gemeente willen overnachten.

Twee hotels en een plattelandsherberg die samen samen over 150 hotelbedden is het huidige aanbod aan logiesaccommodatie in La Aldea voor het opvangen van bezoekers die de nacht willen doorbrengen in de gemeente voor het genieten van de diverse aantrekkelijkheden. En om het gebrek aan logiesaccommodatie op te vangen en vanwege de moeilijkheid in de gemeentelijke planning voor het bouwen van nieuwe hotels zoekt het Gemeentebestuur nieuwe mogelijkheden.

De 13 nieuwe bergwandelpaden vn La Aldea.


Tomatenplukkers van weleer...

“Onze economie zal afhankelijk blijven van de landbouw, maar men moet andere toegevoegde mogelijkheden zoeken,” zo verzekert burgemeester José Miguel Rodríguez. Een daarvan is het versterken van het agroturismo (plattelandstoerisme),  om de toeristen de mogelijkheid te bieden nader kennis te maken met het werk op het veld. En daarom werkt men aan het veranderen van de oude logementen waar de landarbeiders verbleven tijdens de oogstperiode, vanwege het feit, dat ze ver van huis werkten. Dit moet logiesaccommodatie worden voor de bezoekers.

1-AAAAislas-canarias-kopie-58.jpg


Herstelwerkzaamheden voltooid
aan de Parador van La Aldea

LA ALDEA - vrijdag 17 januari 2014 - Het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria heeft nagenoeg de herstelwerkzaamheden voltooid aan de -´ jarenlang gesloten geweest zijnde - Parador van La Aldea; waarin het Eilandministerie van Algemene Zaken, Cultuur en Nieuwe Technologie, ruim €732.000,= heeft geïnvesteerd en nog eens €70.000,= voor de inrichting om de Parador van La Aldea voor de heropening te voorzien van de nodige uitrusting.

De werkzaamheden zijn op dinsdagochtend 14 januari 2014 bezocht door burgemeester José Miguel Rodríguez in gezelschap van de minister van Landbouw, Francisco Santana; de minister van Milieuzaken María del Mar Julios en door de minister van Cultureel Historisch Erfgoed en Musea, Larry Álvarez, van het Eilandbestuur. Evenals door de directeur-generaal van Openbare Werken en Infrastructuur, die vervolgens zal bestuderen, wat de mogelijkheden zijn voor het terrein rondom de Parador.

José Miguel Rodríguez (op bovenstaande  foto 2e van links) vergezelt de leden van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria.

Cultureel Park ‘Los Caserones’

Na het herstel van de Parador, die jarenlang gesloten is geweest, richt het Eilandbestuur van Gran Canaria zich op nieuwe ingrepen in het Parque Cultural Los Caserones, in de monding van de gelijknamige barranco (het ravijn) en langs de autoweg GC-200, die toegang geeft tot  Playa de La Aldea, waar het historische gebouw staat.

                                             La Aldea.Met deze ingrepen wil men de belangrijke culturele waarden van dit gebied herstellen, waaronder de archeologische en paleontologische vindplaatsen van Caserones en Lomo de Caserones, het Charco (Strandmeer) van de La Aldea en uiteraard de Parador.

1-AAAAislas-canarias-kopie-58.jpg


aaaaakaart_canaria-38-129.jpg

000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--13.jpg

zon-229.jpg