site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-201.jpg

mapa-canarias2-95.jpg


18 personen gearresteerd voor de verkoop van
vervalste artikelen in Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA- vrijdag 28 december 2018 - Agenten van de Policía Nacional (Rijkspolitie) hebben 15 mannen en drie vrouwen tussen 18 en 58 jaar oud gearresteerd in San Bartolomé de Tirajana, van wie zes met een politieregistratie, als vermeende daders van misdrijven tegen industriële eigendom..

De gearresteerde verkochten vervalste artikelen van eerste handelsmerken in verschillende posities van de gemeentelijke markt van San Bartolomé de Tirajana. De politie voerde inspecties uit in 23 commerciële posten, waarbij 2.800 namaakproducten in beslag werden genomen met een totale waarde van €1.589.600,=
1598_articulos.jpg
                                       
Een deel van de in beslag genomen artikelen.
Tot de namaakeffecten in beslag genomen door de agenten behoorden een groot aantal sportshirts, horloges, schoenen, tassen, en mektkeenes van erkende commerciële merken.

 Het politieonderzoek mondde uit in de arrestatie van 15 mannen en drie vrouwen, die werden geïdentificeerd als verantwoordelijk voor alle posten waarin de namaakproducten in beslag waren genomen, als vermeende daders van misdrijven tegen industriële eigendom

De politie-interventie werd uitgevoerd door agenten van de Lokale Brigade van de Gerechtelijke Politie van het politiebureau van Maspalomas.
000logo-kopie-92.jpg

 

 

 


Men vindt vervalsingen voor €1.267.700,=
in drie winkels in Playa del Inglés

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 6 december 2018 - De Policía Nacional (Rijkspolitie) heeft ingegrepen op kledingstukken en accessoires gewaardeerd voor een totaal van €1.267.700,= die te koop waren in drie winkels van een bekend winkel- en uitgaanscentrum in het toeristische centrum Playa del Inglés, in Zuid Gran Canaria, in een operatie waarbij men acht mensen arresteerde, zoals gemeld op donderdag 6 december 2018.

Periodieke inspecties die werden uitgevoerd in winkels in toeristische centra en die vatbaar waren voor de verkoop van namaakgoederen, hebben agenten van deze instantie ertoe aangezet namaakproducten te ontdekken. Daarom werd besloten de vestigingen waar ze werden aangeboden te registreren met behulp van een gerechtelijk deskundige en de criminele activiteit te bevestigen.
988_sadfsdf-1.jpg
De onderzoeken in dit verband leidden ook tot de arrestatie van vijf mannen en een vrouw, geïdentificeerd als eigenaars of werknemers van geregistreerde bedrijven, als vermeende daders van een misdrijf tegen industriële eigendom, zegt een verklaring van het hoofdkwartier van het Jefatura Superior de Policía de Canarias  (Hoofdbureau van Politie) van Canarias.

Men voegt eraan toe, dat de uitgevoerde onderzoeken ook de arrestatie mogelijk hebben gemaakt van twee andere mannen, beide met een strafblad voor vergelijkbare daden, beschuldigd van het vervalsen van kleding en accessoires van topmerken om ze later in de genoemde winkels te distribueren.
000logo-1083.jpg


Klap tegen de vervalste artikelen in het Zuiden

 34 personen gearresteerd voor het verkopen van vervalste artikelen
in het Zuiden van Gran Canaria

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 9 oktober 2018 -  De Policía Nacional (Rijkspolitie) heeft 34 mensen gevangen gezet in San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria), 27 mannen en 7 vrouwen, in de leeftijd tussen 20 en 63, van wie velen met een politieverslag van soortgelijke feiten, als vermeende daders van misdaden tegen industrieel eigendom

Het Hoofdcommissariaat van de Politie van de Canarische Eilanden heeft op maandag 9 oktober 2018  aangekondigd, dat het onderzoek is gestart nadat de agenten kennis hadden genomen van de vermeende verkoop van namaakgoederen in verschillende winkels in het Zuiden van Gran Canaria, voornamelijk gericht op buitenlands toerisme.
5979_falso2.jpg
         Een deel van de door de Policia Nacional (Rijkspolitie) in beslag genomen artikelen.
P1090180.jpg
De politieagenten inspecteerden 17 winkels in een winkelcentrum in Playa del Inglés, waar ze de hulp hadden van een deskundige  van de Comisión Antipiratería (Comissie tegen Piraterij) van het Ministerie van Cultuur.

Bij de inspecties kwamen de politieagenten tussen ongeveer 8.500 namaakproducten tegen, waarvan de marktwaarde 3,36 miljoen euro zou bereiken.
Tot de nagemaakte producten behoorden een groot aantal sportshirts, zonnebrillen, tassen, en logo’s van bekende merknamen
Het politieonderzoek resulteerde in de arrestatie van de 34 mensen, onder wie eigenaars, bedrijfsleiders,  en werknemers, van de geïnspecteerde winkels, die door de agenten werden geïdentificeerd als de verkopers van de bovengenoemde producten, waarvoor zij werden gearresteerd als vermeende daders van een misdrijf:  misdaad tegen industriële eigendom.
Nadat de overeenkomstige rapporten waren uitgegeven, zijn de gearresteerden, samen met alle producten, aan de bevoegde gerechtelijke autoriteit overgedragen met de aantekeningen van het Politiehoofdbureau, eraan toevoegend dat de ingreep is uitgevoerd door rechercheurs van het Politiebureau van Maspalomas.
000logo-538.jpg


Zes gearresteerden wegens
het verkopen van valse merk-artikelen
aan toeristen in Playa del Inglés

In San Bartolomé de Tirajana heeft de Policía Nacional (Rijkspolitie) in  de toeristenwijk Playa del Inglés zes mannen gearresteerd wegens het plegen van delicten tegen industrieel eigendom

* De gearresteerden verkochten voornamelijk aan buitenlandse toeristen namaakgoederen van de grote commerciële merken

* De Grancanario’s, bij wie namaakproducten in beslag zijn genomen waarvan de totale waarde €491.815,= bedraagt, zijn gearresteerd

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA . zaterdag 23 juni 2018 - Men heeft op zaterdag 23 juni 2018 twee huiszoekingen verricht  in winkelpanden  in het Zuiden. Politieagenten hebben drie Spanjaarden  van tussen de 20 en 68 jaar oud, en nog drie Marokkanen, van wie verscheidenen met politiedossiers, gearresteerd als veronderstelde daders van misdrijven tegen industriële eigendom. De gearresteerden verkochten voornamelijk aan buitenlandse toeristen namaakgoederen van toonaangevende merken, waarbij nu namaakproducten in beslag zijn genomen waarvan de totale waarde €491.815 bedraagt. Men heeft in totaal zes huiszoekingen verricht in  winkels in het Zuiden van Gran Canaria.

Het politieonderzoek is opgestart nadat politieambtenaren hoorden van de vermeende verkoop van namaakgoederen in verschillende winkels in het Zuiden van Gran Canaria, voornamelijk gericht op buitenlandse toeristen.
36063107_1894843873872439_3095575052704284672_n-1.jpg
De agenten voerden inspecties uit in zes winkels in de toeristenwijk  Playa del Inglés, waar ze de hulp hadden van een deskundige van de anti piraten-commissie van het Ministerie van Cultuur.
Tegelijkertijd hebben de politieagenten een groot aantal artikelen in beslag genomen  die vals bleken te zijn en waarvan de marktwaarde €491.815,= zou bedragen.
Tot de nagemaakte effecten behoorden een groot aantal kledingstukken, schoeisel, accessoires en logo's van erkende handelsmerken.
Zes gearresteerden
Het politie-onderzoek is uitgemond in de arrestatie van in totaal zes mannen, onder wie eigenaars en werknemers van winkels.
Ze zijn door de agenten geïdentificeerd als degenen die verantwoordelijk zijn voor de opslag, promotie, en verkoop van de bovengenoemde producten, om welke reden ze zijn aangehouden als vermeende daders van een misdrijf tegen industrieel eigendom.

Het overeenkomstige politierapport is naar de bevoegde gerechtelijke autoriteit gestuurd.
zzzzzIslas-canariaslogo-kopie-13.jpg


Onder de overtreders bevinden zich:
Pizza Hut’ in Maspalomas,
gemeente San Bartolomé de Tirajana;
en in Puerto Rico, gemeente Mogán

SPANJE - vrijdag 15 februari 2018 - De Handelskamer van de Rechtbank in Alicante heeft drie ondernemers veroordeeld wegens het frauduleus gebruiken van het merk ‘Pizza Hut’ in de diverse restaurants op de Canarische Eilanden, aldus een vonnis dat op vrijdag 15 februari 2018 is gepubliceerd in het Boletín Oficial del Estado (BOE) (de Staatscourant).

De beide Handelskamers van de Rechtbank in Alicante - zowel die van het Kantongerecht als van die van de Provinciale Rechtbank - hebben als beroepsinstantie de exclusieve jurisdictie over de vorderingen tussen bedrijven die gerelateerd zijn aan handelsmerken welke in Spanje zijn geregistreerd.

img_44610-2.jpg
https://maspalomasahora.com/not/43495/condenados-tres-hosteleros-por-usar-la-marca-pizza-hut-en-locales-canarios

Volgens de uitspraak hebben de horecaondernemers inbreuk gemaakt op de merkrechten van Pizza Hut International LLC, “door ‘identieke, of soortgelijke tekens’ te gebruiken voor dit bedrijf, dus moeten zij dit compenseren.

Zo moeten zij de gemaakte proceskosten van bijna €6.500,= betalen, als gevolg van de uitgevoerde onderzoeken om de overtreding te ontdekken, 

Bovendien moeten de overtreders een bedrag betalen dat overeenkomt met 1% van de totale jaaromzet in de restaurants waar zij het merk de afgelopen vijf jaar hebben gebruikt.

Dit verkoopvolume zal worden toegepast na een ‘royalty’ van 11% in het concept van de vergoeding voor franchiserechten en de bijdrage aan de reclame-uitgaven, evenals nog eens €48.000,= voor elk van de vestigingen waar de inbreuk heeft plaatsgevonden.

Ten slotte moet volgens de Rechtbank, “een bedrag van 2%  voor de aan het merk toegebrachte schade worden toegevoegd aan het bedrag dat voortvloeit uit bovenstaande operaties.”

Ze kunnen deze woorden ook niet gebruiken in 'promotiemateriaal, producten, uniformen en voedselbezorgingsvoertuigen aan huis, of op elektronische media zoals o.a. de Facebook-internetpagina’s:  ‘Pizza Hut Canarias’,Pizza Hut Puerto Rico’, en ‘Pizza Hut Gran Canaria’.

De overtreders moeten de borden, tafelkleden, servetten,, menu's, containers en verpakkingen vernietigen die het merk reproduceren en op zowel de genoemde Facebook-pagina’s,  als de merkvermelding in het dagblad ‘La Provincia-Diario de Las Palmas’ achterwege laten en daarin de overtreding aan de lezers  melden.

De overtreders moeten ook het Patronato de Turismo  plm. de VVV) van het

Cabildo (Eilandbestuur) van  Gran Canaria op de hoogte stellen, en deze instelling verzoeken om uit de lijst met restaurants degene te verwijderen die geadverteerd is als ‘Pizza Hut ‘ in de toeristenwijk Maspalomas.

Tegen de uitspraak kan in hoger beroep gegaan worden bij de Arrondissementsrechtbank in Alicante, bij het: Tribunal de Marcas (de Handelskamer).
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-169.jpg


Voor bijna een half miljoen euro
aan vervalste artikelen in beslag genomen
in het Zuiden van Gran Canaria

Bij de operatie zijn zestien personen gearresteerd
van tussen de 29 en 70 jaar

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 17 oktober 2017 - De Policía Nacional (Rijkspolitie)  heeft vervalste merkartikelen in beslag genomen ter waarde van bijna een half miljoen euro in tien winkels in toeristengebieden in het Zuiden van Gran Canaria, in een operatie waarbij men zestien  personen heeft gearresteerd van tussen de 29 en 70 jaar, zo heeft men bekend gemaakt op dinsdag 17 oktober 2017.

Veel tassen, portemonnees, petjes, shirts, horloges en elektronische apparaten, zijn de vervalste voorwerpen die bij deze actie in beslag zijn genomen, in totaal gewaardeerd op €454.000,=  zo is gedetailleerd beschreven in een verklaring van het Jefatura Superior (Hoofdcommissariaat) van Politie van de Canarische Eilanden .
img_42797.png
                                   Een deel van de in beslag genomen, vervalste artikelen.
De agenten begonnen de activiteiten te onderzoeken van de verantwoordelijken voor deze bedrijven - gelegen tussen de toeristenwijken  Maspalomas en San Agustín in de gemeente San Bartolomé de Tirajana - na aangiften die juridische vertegenwoordigers van erkende handelsmerken hebben gedaan, dat vervalste producten van hun merken in omloop zouden zijn via de verkoop van deze winkelbedrijven.

Er is een operatie georganiseerd die gelijktijdig in tien winkels is uitgevoerd, zo heeft de Policía Nacional (Rijkspolitie) de realiteit van die aangiften vastgesteld, en heeft de frauduleuze koopwaar in beslag genomen, evenals gebruiksvoorwerpen en reclameborden die er waren om de vervalsingen in eigen winkels te realiseren, zo staat in het politierapport.

Er zijn 16 mensen gearresteerd, tien mannen en zes vrouwen, onder wie zeven Spanjaarden en negen buitenlanders van vier verschillende nationaliteiten, die zijn overgedragen  aan Justitie  op beschuldiging van het begaan van een misdrijf tegen industrieel eigendom, aldus het politierapport.

0000Islas-canariaslogo-kopie-445.jpg


Negen gearresteerden in Zuid Gran Canaria voor het verkopen van vervalste merkkleding

De kledingstukken hebben een waarde van €70.000,=

GRAN CANARIA - donderdag 10 november 2016 -  De Policía Nacional (Rijkspolitie) heeft in San Bartolomé de Tirajana negen personen gearresteerd wegens het in diverse winkelcentra verkopen van vervalste merkkleding, er zijn vervalste kledingstukken in beslag genomen ter waarde van €70.000,=

Strafblad
De meeste gearresteerden hebben een strafblad voor soortgelijke feiten en in dit geval worden ze ervan beschuldigd de vermoedelijke daders te zijn van het plegen van een delict tegen het intellectuele eigendom, zo heeft de Jefatura Superior de Policía de Canarias ( het Hoofdcommissariaat van Politie op Canarias) laten weten in een communiqué .
img_37190.jpgDeze operatie is het gevolg van de aangiften welke zijn gedaan door vertegenwoordigers van de diverse handelsmerken, die hebben vastgesteld dat men in diverse kledingzaken in winkelcentra in het Zuiden van Gran Canaria nagemaakte kledingstukken verkocht. Het politieonderzoek heeft het mogelijk gemaakt negen winkels in de wijk te lokaliseren die de genoemde sportkleding etaleerden en verkochten.

Eenmaal geïdentificeerd, heeft men een grote politiemacht ingezet, die gelijktijdig invallen d heeft verricht in diverse winkels in het Zuiden van Gran Canaria, waarbij nagemaakte kledingstukken in beslag zijn genomen ter waarde van €70.000,= De voornaamste slachtoffers zijn toeristen die- met het betalen van bedragen die nagenoeg gelijk zij aan die voor de originele producten - ervan overtuigd waren authentieke producten te kopen.

Het betreffende atestado policial (proces verbaal) is doorgestuurd naar de bevoegde instructierechter.
zzzislas-canariaslogo-589.jpg


Acht gearresteerden  voor  het verkopen van
nagemaakte kleding en vervalste horloges
met een marktwaarde van 2,4 miljoen euro

MOGÁN - vrijdag 18 maart  2016 - Het rechercheteam van de Guardia Civil van Puerto Rico-Mogán heeft in het kader van de operatie Kantinplora op Gran Canaria op 11 maart 2016 acht personen gearresteerd als vermoedelijke daders van een misdrijf  tegen het industriële eigendom vanwege het verkopen van sportkleding en bijouterie van vervalste herkomst.

In een communiqué heeft de Benemérita laten weten, dat de gearresteerden zijn: S.M.A, M.M.M., M.N.D., M.D.D., M.S.S., R.A.E.M., M.T.D., A.S.D. en J.B., van Spaanse en buitenlandse nationaliteit en leeftijden tussen  22 en 63 jaar, waarbij 1.295 vervalste artikelen in beslag heeft genomen die een marktwaarde hebben van 2,4 miljoen euro.    

HORLOG.jpg                                      "Op de markt is uw euro een daalder waard..."

Naar aanleiding van een aangifte door de wettige vertegenwoordigers van de sportkledingmerken en merkhorloges, is de Guardia Civil het nodige onderzoek gestart voor het ophelderen van de veronderstelde verkoop van de vervalste uitrustingen aan sportkleding en de diverse vervalste merken horloges uit het hogere marktsegment in diverse kramen op een weekmarkt in Mogán.

img_33549.jpg

Zodoende hebben de rechercheurs, in samenwerking met agenten van de hoofdpolitiepost  Puerto Rico-Mogán en het rechercheteam van Vecindario, diverse inspecties gerealiseerd op de markt in kwestie, waarbij in acht marktkramen de veronderstelde verkoop van de uitrusting heeft plaatsgevonden, evenals  die van de horloges, alles na voorafgaande vaststelling dat het om vervalsingen gaat.

img_33548.jpgVervolgens is men overgegaan tot de inbeslagname van de gehele handel , in totaal 546 stuks sportkleding en 749 horloges uit de hogere prijsklasse,  die een handelswaarde hebben van €16.386,17 voor de sportkleding en €2.420.710,= voor de horloges.

Na het opmaken van het proces verbaal zijn de gearresteerden op borgtocht vrijgelaten, in afwachting van hun proces voor de Rechtbank.

zzzzzzzislas-canariaslogo-318.jpg


Zes gearresteerden voor het verkopen van vervalste merkkleding in Zuid Gran Canaria

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 7 februari 2016 - De Policía Nacional (Rijkspolitie) heeft zes personen gearresteerd wegens het verkopen van vervalste merken sportkleding in winkelcentra in Bahía Feliz, San Agustín en Playa del Inglés, in het Zuiden van Gran Canaria, waarbij men 363 kledingstukken in beslag heeft genomen.

De gearresteerden zijn al eerder gearresteerd geweest voor soortgelijke feiten, zo heeft het Jefatura Superior de Policía de Canarias (Hoofdcommissariaat van Politie op Canarias) laten weten in een op zondag 7 februari 2016 uitgegeven communiqué.
img_32599.jpg

                                     De in beslag genomen, vervalste merkartikelen..
images-99.jpg Stopnamaaknu.png

De in beslag genomen kledingstukken zijn voornamelijk uitrustingen van vooraanstaande sportclubs en voetbalselecties, petten en sweaters.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan door vertegenwoordigers van de diverse getroffen merken.

 De klanten van de etablissementen, voornamelijk toeristen, hebben de producten gekocht in de overtuiging dat het originele kledingstukken betreft, omdat de verkopers prijzen hanteerden die nagenoeg gelijk waren aan de originelen.
zzzzzzzislas-canariaslogo-139.jpg


Ruim 100  ton aan levensmiddelen en 27.000 liter aan dranken in beslag genomen die bestemd waren voor consumptie in het Zuiden en Zuidwesten

SPANJE -  donderdag 24 december 2015 - De Guardia Civil heeft ruim 110 ton levensmiddelen en ongeveer 27.000 liter dranken uit de handel gehaald in een operatie om de distributie en de verkoop ervan te controleren tijdens de kerstperiode,  waar bij 16 onderzoeken acht personen zijn gearresteerd en 684 processen verbaal zijn opgemaakt.

Het is goed, de houdbaarheidsdatum te controleren van de producten die men koopt, en prijzen te wantrouwen die abnormaal laag zijn,  of die veraf staan van de normale prijs van het product, zo adviseert de Guardia Civil.
img_31880.jpgDe Guardia Civil heeft laten weten, dat men op dinsdag 22 december 2015, Spanje-wijd, in winkels, bars, restaurants, distributiecentra, warenhuizen, havens en op luchthavens 1.714 inspecties heeft uitgevoerd.

Aan de operatie hebben ruim 2.000 agenten van de Guardia Civil deelgenomen in heel Spanje, voor het controleren van etiketten, vervalste herkomstbenamingen, houdbaarheidsdatums, of slechte staat van de producten en andere illegale activiteiten bij opslag en transport.
img_31879.jpgDe uit de handel gehaalde producten zou men op illegale wijze gaan verkopen, en in veel gevallen gaat het om levensmiddelen en dranken die typisch zijn om geconsumeerd te worden tijdens de kerstperiode.

Men heeft 102.440 kilo aan levensmiddelen in beslag genomen en ongeveer 27.000 liter aan dranken, 65.176 tabletten zoetstof en 752 beenhammen die - als deze op de markt zouden zijn gekomen- een probleem zouden hebben opgeleverd voor de gezondheid, aldus de Guardia Civil

De operatie, zo benadrukt  de Benemérita (Guardia Civil), is uitgevoerd met het doel onregelmatige activiteiten te ontdekken op datums waar consumptie-toename het op de markt brengen veroorzaakt  voor verkoop en gebruik bestemde levensmiddelen van slechte kwaliteit.

Bovendien gaat het om het ontdekken van het schenden van bestaande wetgeving op het gebied van opslag, distributie van diverse kwaliteitsproducten en vervalsing van etiketten van deze producten en contrabande (smokkelwaar).

De belangrijkste voedingsmiddelen zijn vis, zeevruchten, ingeblikt voedsel, vlees, worst, melk, kaas, snoep, vers fruit, alcoholische dranken, frisdrank en oliën

Rechercheurs, agenten van de Seprona (Milieudienst van de Guardia Civil), van de FIOD en de Douane en regionale politieteams verdeeld over geheel Spanje hebben deelgenomen aan de controles.

img_31877vv.jpgControle op de onwettige handel en distributie van levensmiddelen
Het secretariaat-generaal van Interpol, in samenwerking met Europol, coördineert sinds 2011 de internationale activiteiten die zich richten op de strijd tegen de productie, valsheid in geschrifte, vervalsing van en illegale  handel in voedsel, met inbegrip van de bescherming van het industriële en intellectuele eigendom.

Hun  doelstellingen zijn: bescherming van de openbare gezondheid, te strijden tegen georganiseerde bendes die zich met illegale handel bezig houden, het versterken van de internationale samenwerking tussen veiligheidsdiensten en regulerende levensmiddelen- agentschappen en het verbeteren van de samenwerking met private bedrijven.

De Guardia Civil raadt consumenten aan, dat in geval van het ontdekken enigerlei onregelmatigheid in de vervaardiging, distributie, verkoop en consumptie van levensmiddelen, men zich in verbinding stelt met de Benemérita.

Men raadt bovendien aan, om dezer dagen te consumeren in de gebruikelijke  etablissementen en, dat in geval van twijfel over het product, men aan de voor het etablissement verantwoordelijken vraagt naar de  herkomst en de eigenschappen  van het product.

Als men consumeert in etablissementen die men niet regelmatig frequenteert, is het raadzaam vast te stellen, dat op de etikettering van het product een van de officiële talen van Spanje aanwezig is.

Het is goed, de houdbaarheidsdatum te controleren van de producten die men koopt, en prijzen te wantrouwen die abnormaal laag zijn , of die veraf staan de normale prijs van het product, zeker als het merkproducten, of producten een herkomstbenaming betreft.
img_31878ccc.jpgGran Canaria
Gedurende 2015 heeft de Guardia Civil op Gran Canaria in februari dranken met diverse gebreken in beslag genomen in een fabrieksmagazijn in Mogán, met een waarde van €10.000,=; en op 8 december voor €30.400,= aan levensmiddelen zonder gezondheidsregistratie bij een drogisterij in Mogán;  op 9 december heeft men 8,4 ton aan levensmiddelen geconfisqueerd zonder etiket en 53 liter olie en azijn in een distributiebedrijf van Italiaanse producten in Agüimes; en in twee slagerijen in Santa Lucía ruim 280 kilo levensmiddelen zonder etiket en gezondheidsregistratie en 260 liter aan alcoholvrije dranken.
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-101.jpg  


12 arrestaties wegens
het verkopen van vervalste merkartikelen
in  het Zuiden van Gran Canaria

GRAN CANARIA - vrijdag 13 november 2015 - De Politie heeft 12 personen gearresteerd, diverse met een strafblad, die men beschuldigt van het verkopen van vervalste merkkleding en merkartikelen in het Zuiden van Gran Canaria, er zijn 6.165 vervalste artikelen in beslag genomen in 11 winkels.

De Jefatura Superior de Policía de Canarias (Hoofdbureau van Politie van de Canarische Eilanden) en het Agencia Tributaria (de Belastingdienst) hebben op vrijdag 13 november 2015 laten weten, goederen in beslag genomen te hebben, met voor de betrokken merken een schadepost van ruim twee miljoen euro.
img_31115.jpg
                                                                 'Hatsikidee!'
Het onderzoek is gestart naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan door vertegenwoordigers van de merken, wat samen is gegaan met de al eerder door de Belastingdienst verkregen informatie tijdens douanecontroles in de haven van Las Palmas.

De winkels in bekende winkelcentra in het Zuiden van Gran Canaria en klanten, voornamelijk toeristen, verkregen de producten in de overtuiging dat het zou gaan om originele kledingstukken, omdat de gearresteerden deze tegen gelijkluidende prijzen verkochten.

Eenmaal de winkels gelokaliseerd hebbend, die de vervalsingen etaleerden, heeft men de politieactie gepland.

Zo hebben op woensdag 4 november 2015 politieagenten en ambtenaren van de Belastingdienst 11 winkels geïnspecteerd in twee bekende winkelcentra in San Bartolomé de Tirajana.

In totaal heeft men 6.165 vervalste kledingstukken in beslag genomen, voornamelijk shirts, pantalons en voetbaluitrustingen, evenals artikelen zoals tassen en portefeuilles van internationaal bekende merken.

Van de gearresteerde hebben er zeven de Spaanse nationaliteit, de overige zijn buitenlanders, allemaal woonachtig op de Canarische Eilanden, zo laat het Hoofdbureau van Politie weten; en men voegt toe, dat de gearresteerden zijn overgedragen aan Justitie en dat ze - in afwachting van hun proces - op borgtocht zijn vrijgelaten.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-173.jpg 


Negen personen gearresteerd op Gran Canaria voor het verkopen van vervalste sportkleding

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 6 mei 2015 - Agenten van de Policía Nacional (Rijkspolitie), hebben in diverse etablissementen in de voornaamste Winkelcentra van de gemeente San Bartolomé de Tirajana, negen personen gearresteerd die vervalste sportkleding hebben verkocht.

Men legt de gearresteerden een verondersteld delict tegen industrieel eigendom ten laste, diverse van hen hebben een strafblad voor soortgelijke feiten. De agenten hebben ruim 1.500 kledingstukken in beslag genomen.
sportkleding.jpg                           Men heeft ruim 1.500 kledingstukken in beslag genomen.
img_27906.jpg
Het onderzoek is gestart op grond van aangiften die zijn gedaan door vertegenwoordigers van de getroffen merken. De kledingstukken zijn verkocht in etablissementen in drie bekende Winkelcentra in de toeristenwijken in het Zuiden van het eiland. De klanten, overwegend toeristen, verkregen de producten in de veronderstelling, dat het om originele exemplaren ging, omdat de gearresteerden deze verkochten tegen nagenoeg dezelfde prijzen als de niet vervalste kledingstukken

In totaal heeft men ruim 1.500 stuks sportkleding is beslag genomen, voornamelijk shirts, broeken en bekende voetbaluitrustingen welke een schadepost betekenen te zijn van ruim €82.000,= voor de getroffen merken.

Na overgedragen te zijn aan de betreffende gerechtsdienaar, zijn de gevangenen in vrijheid gesteld met betaling van een dwangsom.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


Guardia Civil neemt
van giftige zaden vervaardigde bijouterie
in beslag

GRAN CANARIA - maandag 1 december 2014 - De Guardia Civil heeft in diverse winkels en marktkramen in Mogán, Maspalomas en Vecindario ruim 350 stuks bijouterie in beslag genomen die vervaardigd zijn met giftige zaden.
img_24864.jpg

Het Commissariaat van de Guardia Civil van Las Palmas heeft laten weten, dat men het onderzoek gestart is na een gezondheidswaarschuwing van het Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) (Spaanse Agentschap voor Consumptie, Veiligheid, Levensmiddelen en Voeding,) dat het verschijnen en gebruik van sieraden heeft gemeld die vervaardigd zijn van een zaad wat gecatalogiseerd is als giftig.
img_24865-1.jpg
Op 21. 22 en 24 november 2014 hebben de agenten diverse etablissementen in het Zuiden van Gran Canaria geïnspecteerd en vastgesteld, dat men daar het genoemde zaad verkocht, vooral in winkels die te maken hebben met santería (heiligenverering - zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Santer%C3%ADa) en Afrikaanse producten.
img_24866.jpgDe Guardia Civil heeft 184 hangers, 63 kettingen, 100 armbanden en 10 rozenkransen in beslag genomen die vervaardigd zijn van abrine-zaden  evenals nog eens 5.525 zaden voor het maken van sieraden (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Abrine),

img_24868.jpgOp woensdag 26 november 2014 heeft een winkelier in Las Palmas de Gran Canaria de Guardia Civil meegedeeld, dat hij ook in het bezit is van deze zaden, welke hij uit de verkoop heeft gehaald en, dat hij niet wist wat met de handel aan te vangen, die uiteindelijk is opgehaald door de Guardia Civil.

De Guardia Civil heeft negen processen verbaal opgemaakt, wegens het begaan van een misdrijf tegen de algemene veiligheid van producten, tegen de winkels waar men het zaad heef aangetroffen

De processen verbaal zijn, samen met het in beslag genomen materiaal, overhandigd aan het Ministerie van Gezondheid, van de Canarische Regering.

Paternosterboontje
Bij de Ebrus Precatorius zaden, beter bekend als abrina (abrine = het Paternosterboontje zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Paternosterboontje), gaat het om een klimplant die inheems is vooral in de bergen van India en Indochina, hoewel het ook wordt aangetroffen in Afrika en Amerika. De vrucht is een bolvormige, meestal roodachtige bes met een donkere vlek aan een zijde.

De Guardia Civil laat weten, dat dit zaad bijzonder gewaardeerd wordt als sieraad om de intense kleuren rood en zwart; maar, dat het toxisch is bij inslikken en bij direct contact met een wondje in de huid.

 Op 24 oktober 2014 heeft het AECOSAN een gezondheidswaarschuwing doen uitgaan voor wat betreft dit product.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


Op Gran Canaria
in beslag genomen smokkelwaar
197.500 pakjes sigaretten

Gran Canaria - maandag 27 oktober 2014 - Het Agencia Tributaria (Inningskantoor van de Fiscus) heeft 197.500 pakjes sigaretten van het merk ‘Royal Canary’ in beslag genomen met een  straatwaarde van €395.000,= wegens vermoedelijk smokkel uit het douanegebied van Puerto de La Luz en van Las Palmas.

De actie heeft zich voorgedaan in het kader van een controle die is uitgevoerd door douaniers van het Agencia Tributaria op het vervoeren van de contrabande, vooral tabak, in Puerto de la Luz en in diverse gebieden van de eilanden, zo heeft het Agencia Tributaria op maandag 27 oktober 2014 laten weten in een communiqué.  

contrabando-tabaco-canarias_large.jpg

Bij deze gebruikelijke controles heeft men op vrijdag 10 oktober 2014 een bestelbusje ontdekt, dat de haven heeft verlaten en door bepaalde kenmerken en gevolgde route, de verdenking op zich heeft geladen van de douaniers, die besloten hebben het voertuig te volgen voor het controleren van de papieren, de lading en de bestemming.

Het bestelbusje is onderschept op het polígono industrial (industrieterrein) van  Arinaga,  waar een van de gearresteerden deze stond op te wachten, om aan te geven, waar de vracht gelost moest worden.  
1414418373968k_large.jpg
Bij het controleren van de documentatie, waarbij gebleken is, dat de geldigheid ervan verlopen was en, dat de route niet de gebruikelijke was voor het traject dat men ging volgen, en bovendien de mogelijkheid van contrabande (smokkelwaar) aanwezig was, hebben de douaniers de lading van het voertuig in beslag genomen.

In het kader van de maatregelen en het opmaken van het proces verbaal  heetf dit ertoe geleid ertoe geleid, dat twee Spanjaarden, woonachtig op Gran Canaria, in staat van beschuldiging zijn gesteld: G.R.A., die de handel vervoerd heeft uit de haven; en J.R.B., de boekhouder van het bedrijf, dat de eigenaar is van de tabak.

De lading, het voertuig en de gearresteerden zijn ter beschikking gesteld van Justitie. De voorgaande onderzoeken zijn behandeld door de Instructierechtbank van Las Palmas de Gran Canaria. 
1-AAAAislas-canarias-138.jpg
 


 Guardia Civil neemt in het Zuiden
3.000 vervalste kledingstukken
in beslag

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 25 februari 2014 - De Guardia Civil heeft in vier winkels in San Bartolomé de Tirajana, in het zuiden van Gran Canaria, bijna 3.000 nagemaakte merkartikelen in beslag genomen tijdens een operatie welke de arrestatie heeft opgeleverd van vijf buitenlanders die in staat van beschuldiging zijn gesteld wegens het plegen van delicten tegen industrieel eigendom.

Het onderzoek begon in oktober 2013, na een serie inspecties in winkels in Las Palmas de Gran Canaria, waarbij informatie verkregen is over mogelijke distribiteurs van vervalste kledingstukken van bekende merken, die opereren in het zuiden van het eiland, zo heeft het Provinciale Bureau van de Guardia Civil laten weten op maandag 24 februari 2014.

Bij dit onderzoek mag men de aangifte optellen van een vertegenwoordiger van een professionele voetbalploeg.

Met de verkregen informatie hebben de agenten op 11 februari 2014 vier winkels doorzocht in de gemeente San Bartolomé de Tirajana, waar men een grote hoeveelheid, vermoedelijk vervalste artikelen heeft aangetroffen, met etiketten van merken van diverse handelsmaatschappijen, zowel nationaal, als internationaal.

Onder de 2.890 in beslag genomen artikelen bevinden zich:
- 890 voetbaluitrustingen,
- 350 sweaters,
- 250 portefeuilles,
- 270 shirts,
- 234 poloshirts
- 250 petten,
- 210 riemen,
- 200 portemonnees,
-  76 zonnebrillen,
-  90 paar slippers,
-  90 stuks kinderkleding,
alles met anagrammen van diverse commerciële merken en prof voetbalclubs.

Vanwege deze feiten is de Guardia Civil overgegaan tot de arrestatie, en nadien vrijlating, van: W.T.M; M.S.M.A; A.A.S.M.A.M; L.B.L. en B.C.L., eigenaars en distributeurs van de in beslag genomen handel.

De gearresteerden en de handelswaar zijn overgedragen aan het parket van Justitie in San Bartolomé de Tirajana.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


In vijf winkels in Zuid Gran Canaria
voor 1 miljoen euro aan vervalste merkartikelen
in beslag genomen

GRAN CANARIA - zaterdag 30 november 2013 - De Guardia Civil heeft in vijf winkels in het toeristengebied van Zuid Gran Canaria ruim 9.000 vervalste merkartikelen in beslag genomen, de meesten betreft opdrukken met logo’s van voetbalclubs, de totale waard bedraagt ruim 1 miljoen euro, zo heeft het Commissariaat van Las Palmas laten weten.

Bij deze operatie van de Patrullas Fiscales y de Fronteras (Douane-afdeling) van de Guardia Civil zijn vijf buitenlanders gearresteerd wegens delicten tegen het intellectueel eigendom.

Het onderzoek naar de opsporing van deze personen is gestart in augustus 2013, nadat men bij inspecties in Las Palmas de Gran Canaria informatie heeft verkregen over mogelijke leveranciers van vervalste merkartikelen die actief zouden zijn in het Zuiden van het eiland.

Daarbij komt nog de aangifte die gedaan is door vertegenwoordigers van een club uit de professionele voetballiga, die een aantal producten heeft ontdekt die illegaal hun logo’s dragen.

Tussen 18 en 21 november 2013 heeft de Guardia Civil vijf winkels geïnspecteerd in de gemeenten San Bartolomé de Tirajana en Mogán, waar men een grote hoeveelheid vermoedelijk vervalste merkartikelen heeft aangetroffen, met logo’s van diverse zowel nationaal, als internationaal gerenommeerde merknamen.

Onder de 6.785 in beslag genomen artikelen zijn:

- 3.950 petten
-    550 portefeuilles en portemonnees
-    359 brilmonturen en zonnebrillen
-    395 pullovers
-    670 telefoonhoesjes
-    159 horloges
-    150 asbakken
Ook in beslag genomen zijn 1.250 shirts met logo’s van bekende merken en van professionele voetbalclubs;399 sets van voetbalclubs; 490 polo-shirts; 285 voetbalbroeken en 245 sleutelhangers met logo’s van voetbalclubs.

De gearresteerden zijn R.T.; P.C.S.; Y.C.; J.F.Z en V.D.D. eigenaren en leveranciers van de in beslag genomen  artikelen, die gehoord zullen worden door de Rechtbank in Las Palmas de Gran Canaria en in San Bartolomé de Tirajana.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


Voor 1,5 miljoen euroaan vervalste merkartikelen
in beslag genomen

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - vrijdag 30 augustus 2013 - In het kader van de operatie ‘Peluco’ (`Klokkie’) heeft de Guardia Civil vijf personen gearresteerd in Las Palmas de Gran Canaria en een groot aantal vervalste merkartikelen in beslag genomen, dat vermoedelijk bedoeld was om aan het publiek verkocht te worden.

Men heeft ruim 3.000 vervalste merkartikelen in beslag genomen (dure horloges, portefeuilles, tassen, necessaires, zonnebrillen, riemen en petten). Deze handel zou een marktwaarde hebben van ruim €1.700.000,=


Een deel van de bij de operatie ‘Peluco’ (‘Klokkie’) in beslag genomen artikelen.

De taxatie van deze artikelen is gedaan door een taxateur van de Comisión Antipiratería (Commissie tegen Piraterij) van het Ministerie van Cultuur.

De operatie is eind april 2013 in gang gezet, toen de PAFIF (Patrulla de Fiscal y Fronteras) (het Douane-opsporingsteam) een serie inspecties heeft gehouden in diverse winkels in Las Palmas de Gran Canaria, waarbij men gegevens heeft verkregen betreffende mogelijke leveranciers van vervalste goederen.

Als gevolg daarvan heeft de PAFIF, geholpen door diverse regionale teams en andere vestigingen van de Guardia Civil, een serie preventieve belastingcontroles uitgevoerd in de nabijheid van een van de  belangrijkste weekmarkten van Las Palmas de Gran Canaria, met de identificatie van diverse bestelauto’s, waarvan er vier een grote hoeveelheid artikelen vervoerden met  logo’s van diverse handelsmerken.

Op verdenking, dat het om vervalsingen zou gaan van originele producten, heeft de Guardia Civil de handel in beslag genomen en de medewerking gevraagd van een taxateur die deskundig is op het gebied van industrieel- en intellectueel eigendom, die in dienst is van de Comisión Antipiratería van het Ministerie van Cultuur.

In overeenstemming met die feiten, heeft de Guardia Civil vijf personen gearresteerd, allen buitenlanders, die eigenaar en leverancier zijn van de in beslag genomen goederen, als vermoedelijke plegers van diverse delicten tegen industrieel- en intellectueel eigendom, de markt en consumenten.

De gearresteerden zijn, samen met de in beslag genomen goederen, overgedragen aan de betreffende Rechtbanken in Las Palmas de Gran Canaria.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


Guardia Civil neemt vervalste sportkleding in beslag
in Winkelcentrum ‘Yumbo

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 22 mei 2013 - Teams van de Fiscale Opsporingsdienst van de Guardia Civil hebben met ondersteuning van de Grupo de Intervención Rápida (GIR) (Noodhulpdienst = ME) van Vecindario, op dinsdag 21 mei 2013 een speciale actie gehouden, gericht tegen vervalste sportkleding in winkelcentrum ‘Yumbo’ in Playa del Inglés.

Een actie die de aandacht van toeristen in het Zuiden heeft getrokken en van talrijke personen die op dat moment in het winkelcentrum aanwezig waren.


(Archieffoto) Grupo de Intervención Rápida (GIR).

Geraadpleegde bronnen binnen de Guardia Civil hebben aangegeven, dat men in totaal in negen kledingwinkels een inval heeft gedaan en, dat men daarbij een groot volume aan handelswaar in beslag heeft genomen, met een waarde van naar schatting ruim €3.000,=

Bij deze invallen zijn vijf Personen gearresteerd, na het opmaken van het proces verbaal, zijn deze doorgestuurd naar de Rechtbank in San Bartolomé de Tirajana, met de bedoeling, dat zij een verklaring afleggen wegens het vermoedelijk begaan van een misdaad.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


 

kaart_canaria-5-77.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--360.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb