site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-160.jpg

d-72.jpg


De Italiaanse bouwfirma Axia
legt het ‘Formule 1’-ciruit aan op Tenerife

GRANADILLA- dinsdag 30 augustus 2016 - Op maandag 29 augustus 2016 heeft men de aanleg van het 4.068 meter lange, hogesnelheidscircuit van Granadilla, in het Zuiden van Tenerife, gepresenteerd. Dat zal met 10 rechter- en 10 linkerbochten gelijk zijn aan het 4.999 meter lange Enzo en Dino Ferrari-circuit in Imola (Emilia-Romagna, Italië).

Het bedrijf dat is gecontracteerd voor de bouw is Axia, dat het circuit zal gaan aanleggen in een gebied nabij de internationale luchthaven Tenerife Sur (Aeropuerto Reina Sofía) en de industriehaven. De locatie was van cruciaal belang. opdat de investering in de bouw en het beheer gecompenseerd wordt voor andere kosten die ontstaan vanwege de afstanden van de Eilanden met Europa en Amerika.
general-presentazione-circuito-de-tenerife-2016-circuito-de-tenerife-presentazionegriit-1.jpg                                    VIDEO: https://youtu.be/fmTHlb8xPBQ
Tenerife-Circuit_11608e136df6b75db96ff41ffd18d554.jpg
Deelplan voor het hogesnelheidscircuit van Canarias
Axia heeft een maatschappij gevestigd in Santa Cruz de Tenerife met de naam Axia Atlántico ,welke beschikt over €350.000= bedrijfskapitaal. In dit bedrijf participeren Vescoviorienzo, het Italiaanse moederbedrijf Axia, en Ettore Guido Guidetti. De projectontwikkelaar is de N.V. Onda Rossa, die eveneens als directeur Guido Guidetti heeft.
atogo-499-x-3201.jpgHet project dat zal worden aangelegd in het gebied van Atogo en gedurende 35 jaar geëxploiteerd zal worden, kan rekenen op een investering van in totaal 23,6 miljoen euro, waarvan 21,2 miljoen bestemd is voor de bouw van het circuit, terwijl 2,4 miljoen gebruikt zal worden voor de aanleg van de noordelijk toegangsweg.

De afmeting van het circuit op Canarias zal hetzelfde zijn als de Autodromo Enzo e Dino Ferrari, van 4,9 kilometer welke in Imola ligt (Emilia-Romagna, Italië).

Vanuit Harley Street in Londen zal Walter Sciacca, lid van de Raad van Bestuur van Motorsport Professional Advice - gespecialiseerd in het beheer van reces en evenementen in de auto- en motortport, zowel nationaal als internationaal, de gehele operatie- maar dan ook de volledige,- op Tenerife leiden. Sciacca is wereldwijd een van de grootste deskundigen in motorraces.
466.jpg
Op de 1.322 miljoen m² zal men een racecircuit aanleggen van 4.067 kilometer. Het langste, rechte stuk is 819 meter; het krijgt tien rechter- en 10 linkerbochten; met een breedte die varieert tussen de 12 en 15 meter. Er komen 6.500 parkeerplaatsen en 4.000 stoelen voor de toeschouwers. Voor de teams is plaats voor 2.000 auto’s, 60 bussen, en 20 vrachtwagens.

467.jpgVolgens de geraadpleegde architecten, hanteert de onderneming in haar virtuele simulatie het model dat de Italiaanse ontwerpers willen toepassen op Tenerife, dat gemiddeld snelheden zou kunnen toestaan tot 189,19 kilometer per uur, met gedeelten van 312 kilometer per uur. Het rechte gedeelte zal 16 meter breed zijn.

De eerste steenlegging staat gepland op zaterdag 3 september 2016 en het werk wordt gecoördineerd door de Italiaanse technici Walter Sciacca en Adam Leonzio. Het doel is het circuit te positioneren als het belangrijkste wegenplatform van het Afrikaanse Continent. Met wil dat Afrikaanse model toepassen, zodat men op de lange termijn kan opereren op Formule1-gebied en Spanje kan toetreden tot de Europese markt.

De projectontwikkelaar, het bedrijf Onda Rossa, zal het werk uitvoeren overeenkomstig de richtlijnen van de Internationale Automobiel Federatie (IAF), evenals die van de Internationale Federatie voor Motorsport (IFM) en bovendien van de Formule1 en Motor-GP. Ook bestaat de mogelijkheid evenementen te organiseren zoals het WK-superbikes, concerten en internationale beurzen.
zzzislas-canariaslogo-230.jpg


Cabildo Tenerife  bouwt racecircuit

GRANADILLA DE ABONA - zondag 31 mei 2015 - Na decennia van discussie, voorbereidingen en tegenslagen is het dan eindelijk zover: Tenerife krijgt een racecircuit. Voortdurend zijn er plannen geweest, een Formule 1-circuit op het grootste van de Canarische Eilanden aan te leggen, maar voortdurend zijn deze plannen ook weer op de achtergrond geraakt. Maar nu wordt het ambitieuze project inderdaad werkelijkheid.

Onder groot applaus heeft het Cabildo (Eilandbestuur) van Tenerife op maandag 18 mei 2015 een bouwopdracht verleend aan de Joint Venture ‘Onda Rossa’, die bestaat uit de bedrijven KitiTrans SLU uit Alicante en het Italiaanse Axia SRL voor de aanleg van een racecircuit in Granadilla de Abona.
dshrth.png
press-conftytu.jpg
                     De zittende president van het Cabildo (Eilandbestuur), Carlos Alonso;
                   en de zittende eilandminister van Projectontwikkeling, Eduardo Pintado;
                        plus de algemene directeur van
Axia SRL, Riccardo Ferrett
i;
     vergezeld door Orienzo Vescovi en Giuseppe Carta, vertegenwoordigers van
Kiti Trans;
                               en vertegenwoordigers van de
Club Ferrari de Canarias, hebben op donderdag 28 mei 2015 het project van de private investeerders gepresenteerd.           
Het definitieve contract zal op maandag 15 juni 2015 worden ondertekend.
go-ahead.jpg
Donderdag 28 mei 2015:
De president van het
Cabildo (Eilandbestuur) van Tenerife, Carlos Alonso (links),
en de zittende eilandminister van Projectontwikkeling, Eduardo Pintado (rechts).

circuito-de-tf.jpg

298wep.jpg
naamloos-41.png
circuito-motor-tenerife.jpg
In Atogo (Granadilla de Abona) moet het complex verrijzen, dat door de winnaars van de openbare aanbesteding gebouwd zal gaan worden; KitiTrans SLU en Axia SRL hebben het gewonnen van de aanzienlijke internationale concurrentie.

Bekende namen uit de autosport zoals Red Bull Racing, of de voormalige autocoureur Mark Blundell hebben ook aan de aanbesteding deelgenomen. Uiteindelijk is het toch het totale concept van KitiTrans en Axia, wat het Eilandbestuur heeft overtuigd.
02lo10.jpg
Na de aanleg van het racecircuit heeft de Joint Venture, samen met enkele vennoten, het recht het circuit 35 jaar lang te exploiteren en de bouwkosten in de hoogte van ongeveer 30 miljoen euro terug te verdienen.
1-8.jpg
De aanleg van het circuit start in augustus 2015 en vanaf mei 2017 zouden dan de eerste bolides over het nieuwe Circuito de Tenerife kunnen razen.
circuito-granadilla.jpg
                                               Atogo (Granadilla de Abona), Tenerife
Maar het doel, dat Tenerife inderdaad ooit de sterren uit de top van de autosport met een Formule 1-race begroeten kan, ligt overigens nog ver weg.

Maar ook zonder een dergelijk evenement hebben de investeerders niet alleen een aantrekkelijke speeltuin voor autosportvrienden toegezegd op Tenerife, maar vooral ook talrijke nieuwe arbeidsplaatsen.
1-AAAAislas-canarias-54.jpg
 


 54º Rallye Isla de Gran Canaria 
acht klassementsproeven
zelfde parcours als in 2014

GRAN CANARIA - zaterdag 9 mei 2015 - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei- samenvallend met de viering van de ‘Día de Canarias (30 mei) - zal de 54e Rallye Isla de Gran Canaria, plaatsvinden die meetelt in voor het Provinciale Kampioenschap van Las Palmas de Rallyes de Asfalto, en voor het Kampioenschap van Las Palmas de Regularidad Sport.

De ‘onnodige luchtvervuiling nooit van gehoord’- rallye wordt gehouden in de omgeving van het Estadio de Gran Canaria’, vol in de wijk Siete Palmas met het winkelgebied aldaar als zenuwcentrum, terwijl het organisatorische netwerk zich bevindt in de buurt van de Gran Canaria Arena.
img_27981.jpg
De Escudería Maspalomas heeft, als organisator van de rally, gekozen voor hetzelfde parcours als in 2014, zodat deelnemers en toeschouwers beter op de hoogte zijn van het parcours.

Inschrijvingstermijn De inschrijvingstermijn is geopend op 1mei en sluit om 22:00 uur op vrijdag 22 mei 2015, en men kan zich inschrijven via de internetpagina: www.rallyeisladegrancanaria.com waar men ook kennis kan nemen van de voorwaarden voor deelname van deze rally voor personenauto’s. Inschrijving kan ook plaatsvinden bij het kantoor van de Federación de Automovilismo de Las Palmas.

Op 29 mei 2915 verzamelen de deelnemers zich om 18:00 uur bij het startpunt, de Gran Canaria Arena, voor de openingsceremonie van de rally en het vertrek voor de eerste rit.
GCHR2014OPELKADETRODRIGUEZ-BARCIA.JPG PARRILLA.jpgOp zaterdag 30 mei worden de zeven ritten van de competitie verreden die door het Centrum en het Noorden van Gran Canaria gaan, met Fontanales als steunpunt. Dit keer zijn er drie verschillende routes:
- Las Presas-Coruña’………… 11,48 km - twee keer te rijden ,
- Los Garajes-Monte Pavón’… 13,03 km, drie keer te rijden,
- ‘Cruz de Tejeda-Artenara’….. 11,03 km - twee keer te rijden.

Op de officiële internetpagina: www.rallyeisladegrancanaria.com treft men alle benodigde informatie aan voor de deelnemers en de liefhebbers, van de rally die voor het eerst heeft plaatsgevonden in 1954.
1-AAAAislas-canarias-54.jpg


 

e-72.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--281.jpg

zon-81.jpg