site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-97.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-12.jpg


Nieuwbouw winkelcentrum ‘Kasbah
gaat 19 miljoen euro kosten

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - woensdag 4 februari 2014 - Met de renovatie (sloop en nieuwbouw) van winkelcentrum ‘Kasbah’, in Playa del Inglés, zal de bebouwde oppervlakte toenemen met ruim 4.500 m².

Volgens het Plan de Modernización del Sur (Moderniseringsplan van het Zuiden), dat is uitgewerkt door het nutsbedrijf Gesplan, zullen de kosten voor het beheer en de uitvoering van het nieuwe winkelcentrum 19,8 miljoen euro bedragen.

                       Een door het nutsbedrijf
Gesplan vervaardigde schets
  van het nader voorlopige ontwerp voor het nieuw te bouwen winkelcentrum ‘
Kasbah’.

Gelegen in een van de belangrijkste uitgaansgedeelten van Playa del Inglés, zal het winkelcentrum ‘Kasbah’ een perceel gaan beslaan van 11.442 m² en zo op een complete renovatie afstevenen.

Het winkelcentrum, dat momenteel een vloeroppervlakte heeft van 5.377,74 m² verdeeld over de kelderverdieping en de begane grond zal - als het eenmaal gesloopt is en de nieuwbouw klaar is - 4.567,89 m² groter zijn en in totaal 9.954,54 m² tellen.

Van de extra oppervlakte is - in het kader van de wettelijk verplichte compensatieregeling- 15% (ofwel 686,5 m²) bestemd voor de Gemeente San Bartolomé de Tirajana, waardoor er 3.890 m² voor nieuwe bestemmingen overblijft.

Daar komen dan nog de 14.600 m² bij van de twee parkeer dekken met een capaciteit voor 484 voertuigen.
1-AAAAislas-canarias-kopie-61.jpg


Sloop van Winkelcentrum ‘Kasbah

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - dinsdag 4 februari 2014 - De president van de Canarische Regering, Paulino Rivero, heeft vijf renovatiewerken bezocht van het Plan de Modernización del Sur (Moderniseringsplan voor het Zuiden). Hij is geïnformeerd over het terrein van het sloopproject van het verwaarloosde winkelcentrum ‘Kasbah’. In plaats daarvan, zal men 

een modern gebouw van twee verdiepingen plaatsen.

De Canarische Regering wil een eind maken aan de alledaagsheid van het toeristengebied in het Zuiden. Daarom heeft men besloten de ondersteuning en de technische samenwerking te verstevigen met de Gemeente Sam Bartolomé de Tirajana, met het doel alle vergunningen voor het Plan de Modernización te stroomlijnen.

 
                                                  "Slopen die zooi! En snel..."

                                        VIDEO-FRAGMENTEN:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eyHTWv8jdb4

http://www.youtube.com/watch?v=Qvhd3P0uiEw&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=F8PZkWttv1w&feature=player_embedded


President Rivero doet waar hij goed in is, het veelvuldig en herhaaldelijk ondertekenen van samenwerkingsovereenkomsten, waar in de praktijk wat uitvoering betreft, maar bitter weinig, heel langzaam iets, of - liever nog - helemaal niets terecht komt.
"Veel beloven weinig geven... het doet de gek (lees: 'guiri') in vreugde leven!"

 

“We willen, dat men dit snel doet,” heeft Rivero opgemerkt, nadat hij de ondertekening heeft bijgewoond van het convenant, waarmee het nutsbedrijf Gesplan ondersteuning en technische assistentie toezegt, te zullen verlenen aan de Gemeente in het beheer en de uitvoering op het vlak van renovatie van gemeentelijke bebouwing.

1-AAAAislas-canarias-kopie-61.jpg


 

aaaaakaart_canaria-38-11.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--163.jpg

zon-42.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb