site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-290.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-75.jpg

carnaval-2.gif


Drag La Tullida, beschuldigd van plagiaat

Eenzelfde optreden van twee jaar geleden staat ter discussie

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zaterdag 17 februari 2018 - De controverse keert terug naar  het carnavalspodium. De gelijkenissen tussen de uitvoering van Drag La Tullida, winna(a)r(es) van het Gala Drag Queen 2018, met het optreden door Drag Divax in de carnestolendas van Malaga 2016 hebben veel commentaar opgeleverd.

Het betreft de gelijkenissen tussen het optreden van de beide travestieten  gerelateerd aan Eurovisie, waarin ze de liederen van 'La-La-La' van Massiel; 'Vivo Cantando' van Salomé; 'Europe is Living a Celebration', van Rosa uitvoerden en de 'Chiki-Chiki', van Rodolfo Chikilicuatre.
image_content_3042608_20180216114108.jpg
                                                           VIDEO'S

Het optreden van Drag Divax,
 met de creatie:
Eurodivax Twelve Points’:

http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2018/02/16/137805/busca-diferencias-drag-malaga-2016-drag-lpgc-2018-1_m.mp4
drag-6.jpg

Het optreden  van Drag La Lullida ,
met de creatie:
'
Ay Fefa! Que los doce puntos son para...’:

http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2018/02/13/137563/actuacion-integra-drag-tullida-drag-queen-2018-1_m.mp4

En het is dat zowel de thema's die Spanje vertegenwoordigden in het liedfestival, als de volgorde waarin ze beide travestie optredens parodieerden, overeenkomen.
Evenzo zijn enkele kledingstukken en de naam van de fantasieën zeer vergelijkbaar; enerzijds die van Drag Divax:  ‘Divax, twaalf punten!!!’: , terwijl die van La Tullida was:  ‘Oei Fefa! De twaalf punten zijn voor...’
bannercteideanimaciones.jpghqdefault-93.jpg

"Gisteravond zag ik de Gala Drag Queen van Las Palmas de Gran Canaria, en ik was verbaasd, maar niet positief, hoe merkwaardig het is, dat wanneer er een toeval is tussen een nummer, of drags show (travestieten-optreden), als het voor het eerst als zodanig  is gepresenteerd op het Península (Schiereiland - het vasteland van Spanje. Maar als het andersom is, is het plagiaat, daar moet men wat meer naar kijken, want het is al meerdere keren gebeurd en er plagiaat is en dat de imitators het altijd de godos (Goten) zijn," klaagde Lorenzo, beter bekend als de Drag Divax, op de sociale netwerken op dinsdag 13 februari 2018. "Toen het optreden van La Tullida begon, klonk het als mijn optreden van een  paar jaar geleden; en naarmate het vorderde, waren er meer toevalligheden,” aldus Lorenzo, alias travestiet Divax

"Degenen die Divax kennen weten dat hij/zij geen plagiaat pleegt, en ook heeft hij geen tijdmachine om te kopiëren wat anderen in de toekomst zullen doen, bovendien is Divax bekend en zijn video's worden bekeken en opgevolgd door veel drag queens (travestieten)," heeft Lorenzo gezegd. Hij heeft  ook het ‘kleine talent’ van Drag La Tullida bekritiseert, “vanwege het optreden met meer metgezellen, go-go’s, en spullen waarmee hij op het podium stond."

La Tullida ontkent plagiaat te hebben gepleegd
Verwijzend naar deze beschuldigingen, ontkent Sergio  (Drag Tullida)  dat er sprake was van enig type plagiaat. Ik kende het werk van Divax niet eens. Ik heb voor u opgetreden, het verschil is dat de liedjes zijn afgestemd met Canarische woorden en uitdrukkingen; de kleding is heel anders. Ik denk dat de enscenering hetzelfde is, en dat spreekt voor zich als men aan het Eurovisie Songfestival denkt en aan die artiesten," heeft hij gezegd op de sociale media.

Deze opmerkingen zijn niet onopgemerkt gebleven en vormen de oorzaak voor het debat dat in deze ‘carnavals-dagen’ is ontstaan. De controverse is er, en het is aan eenieder te beslissen, of  het toeval is, of plagiaat. Alaaf en Salaai!
zzzzslas-canariaslogo-4.jpg


Los Serenquenquenes
winnen het Concurso de Murgas

2e Los Nietos de Sary Mánchez
3e Los Trapasones

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zaterdag 17 februari 2018 - De al 30 jaar bestaande groep Los Serenquenquenes is eerste geworden voor interpretatie in het Concurso de Murgas del Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria..

final-murgas-147_g.jpg

'UN LOCAL CON MUCHO AMBIENTE'

VIDEO:
https://youtu.be/lhNq8KVrQe0final-murgas-146_g.jpg

final-murgas-148_g.jpg

final-murgas-152_g.jpg                                'Un local con mucho ambiente' ('Een plek met veel sfeer')
De carnavalsgroep uit Agüimes wonnen de wedstrijd met een repertoire vol kritiek en ironie dat hen ook hielp de Tomás Pérez-prijs te krijgen voor de beste teksten voor het lied:  'Un local con mucho ambiente'
En aan belangstelling geen gebrek:
final-murgas-60_g.jpg
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-192.jpg


 Murga-finalewedstrijd 2018

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - donderdag 15 februari 2018 -  Hoezo Carnaval voorbij? Dit zijn de acht Murgas (Carnavals Zang- en muziekgroepen) die optreden op vrijdag 16 februari 2018 in het Santa Catalina-park:
42-5.jpg

Los Nietos de Sary Mánchez
https://youtu.be/WUPPvGEJVpU
maxresdefault-107.jpg

Los Chismosos
https://youtu.be/SwEkbZ4WybU
serenquenes.jpg

Los Serenquenquenes
https://youtu.be/Kv4VbztIk7I
actuacion-murga-trapasones-1_g.jpg

Los Trapasones
https://youtu.be/2pMWFwAAIFA
LosChachoT.jpg

Los Chacho Tú
https://youtu.be/7MScrBdcgiE
crazytrotas.jpg

Las Crazy Trotas
https://youtu.be/NmA-m80wl9k
lostwittys.jpg

Los Twitty's
https://youtu.be/6pfRvQZzJO4
Murgachancletas2007.jpg

          Los Chancletas                
https://youtu.be/2OtH6kim7CY

0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-167.jpg


Sergio León, ‘Drag La Tullida’: “Dit is de finale”

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - woensdag 14 februari 2018 - Na het ontvangen van de Drag Queen-scepter van het carnaval van Las Palmas de Gran Canaria 2018, heeft Sergio León bekend gemaakt dat hij niet meer als zij zal deelnemen. "Het is tijd om met pensioen te gaan en de plaats te verlaten voor een nieuwe kandidaat", heeft La Tullida (De Kreupele) gezegd.

De nieuwe Drag Queen - Travestie Koning(in) - van Las Palmas de Gran Canaria, Drag La Tullida, heeft op dinsdag13 februari 2018 overdag zijn winnaars-sjerp getoond, op het podium waar hij/zij de titel van reïncarnatie van het carnaval won, met zijn fantasie ‘Ay Fefa! Que los 12 puntos son para?; waarmee hij/zij de jury en het publiek overtuigde.
image_content_3029066_20180213204757.jpg

image_content_3029086_20180213204801.jpg                                            Zie hier zijn/haar optreden,
                                                         VIDEO:
                      https://www.youtube.com/watch?v=FP0aCPfNZ6Y
image_content_3029087_20180213204801.jpg

image_content_3029088_20180213204758.jpg
Sergio León, het alter ego van Tullida, heeft thuis de plateauzolen van zijn karakter achtergelaten om zijn eerste indrukken te vertellen, en heeft zich 'erg blij' en 'zeer tevreden' verklaard, “dat het publiek heeft gevoeld wat men deelt tijdens maanden werk aan het project.”

Drag (travestiet) La Tullida is ontstaan na een ongelukkig verkeersongeval, dat Sergio León wist te overwinnen en wat hem veranderde hem in een personage dat niet opgeeft.

Een verkeersongeval
“Na een verkeersongeluk heb ik een hernia gehad, ik heb verschillende maanden met krukken gelopen; en mijn collega's vertelden me, dat zelfs de tullida (kreupelheid) mij het carnaval niet zou ontnemen,”

Hij is van mening, dat het succes van zijn nummer, "is gebaseerd op een eenvoudig optreden, met een onderwerp dat zo bekend is als Eurovisie, en mensen bereikt heeft met liedjes van het dagelijks leven die men allemaal kent."

Wat hij zocht, "is vernieuwing in de kwaliteit van kostuums, en veranderingen met een choreografie, en een opgewekte ploeg die erin is geslaagd is om blijheid over te dragen.”

Voor Leon, “is het hele proces prachtig, vanaf de uitwerking van het idee, tot het maken van de rekwisieten, hoewel ik overbleef met dat moment waarop de deuren opengingen, en ik - met de 22 met wie we hebben gewerkt aan deze uitgave - het podium op ben gegaan.”

Ik begon aan het optreden te werken in mei 2017, met het idee van de aankoop van materiaal, choreografie, en muziek; met vele maanden van ontwikkeling waarin sprake was van een blessure; tijdens de maand november 2017 raakte ik gewond en was anderhalve maand in revalidatie ; wat ik met een goede instelling heb doorstaan omdat het problemen zijn die zich voordoen maar die men altijd te boven kan komen. "

“Het idee van de Eurovisie is ontstaan, omdat ik erg kritisch ben en ik het vanaf het begin af aan duidelijk had. Het was gebaseerd op een lied van Rosa López en met de intentie om een artistieke montage gemakkelijk te begrijpen te maken voor het publiek.”

Deze jongeman uit Las Palmas de Gran Canaria was verantwoordelijk voor het maken van de selectie van geweldige televisie-momenten, "het was duidelijk dat ik geen klassiekers als Massiel of Salomé - die op het Eurovisie Songfestival waren - kon missen".

In Las Palmas de Gran Canaria, waar Leon in het familiebedrijf werkt met zijn professionele carrière in administratie- en bedrijfsbeheer, zegt hij: "Ik heb al vier keer het podium bereikt, op de tweede plaats in de vorige editie, naast het feit reinona del Carnaval geweest te zijn in  andere gemeenten, zoals Vecindario en Telde..”
image_content_3029077_20180213204757.jpg

“Voor Drag La Tullida was dit de finale,  na Drag Queen del Carnaval geweest te zijn is het tijd om met pensioen te gaan en de plaats te verlaten voor een nieuwe kandidaat; een beslissing, die volgens Sergio León ‘definitief’ is; want, “het is de top van de ervaring die ik deze zes jaar heb opgedaan.”

Zoals hij verzekert: "Ik heb nog niet nagedacht over met wat voor optreden ik volgend jaar op het podium zal staan", maar hij heeft verzekerd,” dat het optreden is dat La Tullida met een nieuw thema kenmerkt en dat het publiek raakt".

Sergio León wordt La Tullida, "als ik de contactlenzen draag, dan neemt ze me in bezit", bekende hij, iets dat ‘de jongens op het plein’ misschien missen in de volgende editie, maar nu wordt hij  met veel enthousiasme geconfronteerd, "met een regeringsjaar dat op zaterdag 17 februari 2018  begint met de Gran Cabalgata (Grote Optocht).”
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-152.jpg


Van Christus en H. Maagd, met de twaalf apostelen: Opzettelijke controverse?

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag, 13 (‘ongeluksdag’  in bijgelovig Spanje) februari 2018 -  Het optreden van de op maandag 12 februari 2018  onttroonde  Sethlas, komt terug in de nationale media. - De Asociación Española de Abogados Cristianos (Spaanse Vereniging van Christelijke Juristen) dreigt met een ‘voorlaatste rechtszaak’.

In regionale, nationale, en op de sociale media
De verwachte controverse in de regionale, nationale, en op de sociale media, heeft niet lang op zich laten wachten met de komst van 'La Última cena' (‘Het Laatste Avondmaal’) van het bewind van Sethlas, is op carnavalsdag dinsdag 13 (‘ongeluksdag’ in bijgelovig Spanje) februari 2018,  de uiterste grenzen overgestoken.
Op maandagmiddag, voordat het Drag 2018-gala begon op het podium van het Santa Catalina-Park, ging alle aandacht  uit naar  naar Borja Casillas, de beroemde/beruchte Drag Sethlas en tot maandag middernacht de Drag Queen - Travestiet als Carnavalskoning(in)-  van Las Palmas de Gran Canaria.
actuaciones-drag-sethlas-durante-gala-63g.jpg

                                                                VIDEO:

http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2018/02/13/137561/actuacion-integra-drag-sethlas-carnaval-2018-1_p.mp4

en:

https://www.youtube.com/watch?v=7XtX5p6kh5s

en:
https://www.youtube.com/watch?v=Pm67afOQB3U

"Dagen ervoor heb ik al  ik aanwijzingen gegeven:  Een jaar na Sethlas, begint alles opnieuw". Dat was de uitdrukking waarmee hij het thema onthulde van zijn deelname aan het Travestie Carnavals-gala dat in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 februari 20 jaar voor de 20ste keer heert plaatsgevonden. Uren voordat de optredens van de achttien geselecteerde kandidaten begonnen, was het al duidelijk wat hij ging doen, een parodie op 'La Última Cena' ('Het Laatste Avondmaal'), maar dan meer als een aanval. Hij heeft zijn publiek niet teleurgesteld en het optreden heeft gediend wat hij had aangekondigd als: Escándalo (Schandaal).

Hij/zij presenteerde zichzelf met het hele beeld: hij/zij was een maagd, hij/zij was Christus, Hij/zij werd omringd door de twaalf apostelen en hij/zij beleefde het meest transcendentale diner in de geschiedenis van het Christendom; zie:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Transcendentaal_idealisme

Dit optreden was zijn/haar manier om te vragen om verlossing, of vergeving; namelijk voor zijn muzikale zinnen: "Quieres mi perdón", "quien esté libre de pecado, que tire la primera piedra" (“Je wilt mijn vergeving", "wie vrij is van zonden, die gooit de eerste steen").

Die uitdaging was al geaccepteerd door de Asociación Española de Abogados (Spaanse Vereniging van Advocaten) voor haar christenen: “Als het zo dapper is, waarom bespot je dan Mohammed, of de moslims niet? " Op haar internetpagina heeft de Vereniging duidelijk aangekondigd dat zij  door zal gaan met het indienen van een nieuwe vraag. Het Gala met ‘La última cena’  (Het Laatste Avondmaal’ is niet de " laatste aanklacht’  tegen Drag Sethlas. Het is genoeg, om nog langer de gevoelens van velen aan te vallen.

De voorzitter van de Asociación Española de Abogados (Spaanse Vereniging van Advocaten),   Polonia Castellanos, is op dinsdagochtend 13 februari 2018 opgetreden in het televisieprogramma 'Espejo Público'  (’Publieke Spiegel’) waarin zij de komende stappen heeft aangekondigd die men zal gaan ondernemen.

Beide posities zijn heel duidelijk. Sethas beroept zich op:  “Vrijheid van meningsuiting”; en de Asociación religiosa beroept zich op:respect voor de gevoelens van christenen."
chr.jpg
                                                                  
VIDEO:
http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2018/02/13/137559/gala-drag-queen-carnaval-2018-parte-1_p.mp4
image_content_3021766_20180213073424.jpg

Ondertussen is het Drag Gala (Travestie-gala), met de twintigste verjaardag, populairder dan ooit in alle Spaanse media. Het is de roem om te delen door een trio:
- het carnaval van Las Palmas de Gran Canaria,
- Sethlas
en
- Spaanse vereniging van christelijke advocaten.
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-150.jpg


Drag La Tullida
is de travestie-koning(in) van het Carnaval 2018
van Las Palmas de Gran Canaria

LAS PALMAS DE GRAN  CANARIA - maandag 12 februari 2018 - De ‘Eurovisie’-fantasie met de door Adrián Castellano en Antonio Ceballos ontworpen creatie met de titel:
- ‘Ay, Fefa! Que los doce puntos son para…’
waarin de vertegenwoordiger van Ron La Indiana is opgetreden,  heeft de Drag La Tullida gemaakt tot de travestie-carnavalskoning(in) 2018 van Las Palmas de Gran Canaria.
thumb-77.jpg
          
Drag (travestiet) La Tullida, tijdens het optreden dat volledig is te zien op:
                                                            
VIDEO:

http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2018/02/13/137563/actuacion-integra-drag-tullida-drag-queen-2018-1_m.mp4
gala-drag-2018-374_g.jpg gala-drag-2018-379_g.jpg
image_content_3021720_20180213004015.jpg                 

27973424_1743670095683140_6100890139198793611_n.jpgEn de overige - tot 'hofdames'- gekozen travestieten:
Qurton1.jpg
Eerste ‘hofdame’ : Drag Quirón.
vulcano2.jpg
   Tweede ‘hofdame’: Drag Vulcano.
gimnassitaMaeva3.jpg
 Derde: ‘hofdame’: Drag Grimassira Maeva.
Noa.jpg
         Vierde’ hofdame’: Drag Noa.    

Over goede smaak valt nier te twisten, maar de rest van de foto's van de griezels zullen we niet publiceren.
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-147.jpg


Dit zijn de 18 finalisten voor het Drag-gala,
de verkiezing van de Travestie Carnavalskoning(in)

LAS PALMAS DE GRAN  CANARIA - zondag 11 februarui 2018 -Het grote aantal deelnemers bij de travestieten presentatie heeft ervoor gezorgd dat er uiteindelijk 18 kandidaten zijn die meedingen in het gala Drag Queen.

De 18 geselecteerde travestie kandidaten zijn:
28035134_1750563331633828_411016089_o.jpg
- het duo Jou Jones en Martika Dinamita,
- Kiova,
- Vulcano,
- Múlciber,
- Chuchi,
- Orión,
- Quirón,
- Grimassira Maeva,
- Vanderbilt,
-
het kwintet High Heels Performance,
- Arúsh,
- Noa,
-
La Tullida,
- Eiko,
- Íkaro,
- Ácrux,
- Gio
- Trisómico

Het artistieke en technische comité heeft op zondagavond 11 februari 2018 de 18 drags (travestieten) gekozen die op maandag 12 februari 20918 zullen optreden tijdens het
gala Drag Queen del Carnaval
van  de magie en de fantasie variëteiten, tijdens een optreden dat verzorgd wordt door Hospitales San Roque

Voor 4.000 toeschouwers heeft de  journalist Robert Herrero de drag verkiezing - met een complete jury in het Santa Catalina-park - gepresenteerd, welke bovendien heeft kunnen rekenen op de optredens van de omgebouwde Nacha la Macha, de comparsa Baracoa, het MLou koor en de Dj Ulises Acosta

Las Palmas de Gran Canaria is dol op ze en zij geven deze bewondering traditioneel terug, en tonen jaar in jaar uit een groot creatief talent en een hoge artistieke prestatie van hun optredens. Achttien drags (travestieten) hebben het bereikt om op maandagavond 12 februari 2018  te gaan naar het drag queen gala van magische en fantastische wezens, waarbij voor de eenentwintigste keer de Drag Queen - Travestie-koning(in) van het Carnaval van Las Palmas de Gran Canaria zal worden gekozen. Met een onverslaanbare sfeer in het Santa Catalina-, en de 4.000 toeschouwers die de capaciteit van zitplaatsen vulden, begon de voorselectie op tijd, waaraan 33 van de 35 aanvankelijk geregistreerde kandidaten hebben deelgenomen.

De acteurs Yolanda Ramos, Yanely Hernández, en José Carlos Campos, zullen het gala Drag Queen presenteren op maandag 12 februari 2018, waarbij om 11:00 uur een persconferentie zal plaatsvinden in het parque Santa Catalina.

DE 18 FINALISTEN:
Radio Marca Tenerife
Presenteert: Drag Jou Jones en Drag Martika Dinamita
in een ontwerp van: José Javier Santana
met de titel: ‘Te quiero tanto, tanto, que te mataría’

Talleres Chapa y Pintura Platinium
Presenteert: Drag Kiova
in een ontwerp van: Nelson Rodríguez
met de titel: ¡¡¡Chacha, Fefa, estás en los huesos!!!

Hotel Las Tirajanas y Eventos Paradise
Presenteert: Drag Vulcano
in een ontwerp van: Isidro Javier Pérez Mateo
met de titel: ¿Cuántos perros hacen falta para vestir a una perra?

Althay
Presenteert: Drag Múlciber
in een ontwerp van:: Borja Ferrera, Isidro Pérez en Dani Viera
met de titel: ‘Reinas de una profecía‘

Agencia Guapos y Miranda Cotton
Presenteert: Drag Chuchi
in een ontwerp van:: Kilian Betancor Falcón
met de titel: ‘Allá voy de nuevo..., entera o a pedazos’

Perfumería Sabina
Presenteert: Drag Orión
in een ontwerp van:: Pedro Hernández y Derek Betancor
met de titel: ‘Stop, ni uno más’

Discoteca Flamingo Gran Canaria
Presenteert: Drag Quirón
in een ontwerp van:: Nauzet Afonso
met de titel: ‘Puedo ser súper... pero no soy ningún héroe’

Universidad Fernando Pessoa Canarias
Presenteert: Drag Grimassira Maeva
in een ontwerp van: Yassira Jurado y Grimanesa Dúrcal
met de titel: ‘¡Vaya parida, querida!

Gran Terraza Lolita Pluma
in een ontwerp van:: Iván Artiles García
met de titel: ‘En memoria de...’

ZS Peluqueros en New Way Canarias

Presenteert: de groep  Drag High Heels Performance
in een ontwerp van:: Gio Castellano y Antonio Ceballos
met de titel: ‘El susurro de Shinigami’

Amanda Bus
Presenteert: Drag Arúsh
in een ontwerp van:: Jorge Pérez, Sebastián Betancor n en José Santana
met de titel: ‘Unas pocas sonrisas, una taza de amor y 500 kilos de carne. Posdata: tener pelos es de guapas’

Asociación de Empresarios Puerto Canteras
Presenteert: Drag Noa
in een ontwerp van: Nelson Rodríguez
met de titel: ‘Amazonia

Ron La Indiana
Presenteert:  Drag La Tullida
in een ontwerp van: Adrián Castellano y Antonio Ceballos
met de titel: ¡Aly, Fefa! Que los doce puntos son para...’

The Quest Arte Fantástico
Presenteert: Drag Eiko
in een ontwerp van: Nauzet Afonso
met de titel: ‘En ocasiones veo muertos’

GYM Puerto
Presenteert: Drag Íkaro
in een ontwerp van: Isidro Javier Pérez Mateo
met de titel: ‘Acérquense, porque cuanto más cerca estén, más fácil será engañarles’

Bingu
Presenteert:  Drag Ácrux
in een ontwerp van: Neftalí Betancor y Derek Betancor Pesada
met de titel: ‘Había una vez... ¿Perdona? Una vez no, ya van dos’

Kanerótica y Eventos PeteryPan
Presenteert: Drag Gio
in een ontwerp van: Antonio Ceballos
met de titel: ‘Nunca digas nunca jamás’

Barplas Canarias S.L.U.
Presenteert: Drag Trisómico
in een ontwerp van: Isidro Javier Pérez
met de titel: ‘Cuando me dejo llevar por lo que soy, me convierto en lo que podría ser’
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-136.jpg


Ana Suárez, Carnavalskoningin 2018
van Las Palmas de Gran Canaria

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zaterdag 10 februari 2018 - Ana Suárez is de Carnavalskoningin 2018 van Las Palmas de Gran Canaria als vertegenwoordigster van dagblad ‘La Provincia’ en  La Caja Fría met de creatie 'A mi manera', van de ontwerper Josué Quevedo.

.andras-cruz-199_g.jpgEerste hofdame is geworden Georgina Pérez, en als tweede hofdame is gekozen Olivia Alonso.

gala-eleccian-reina-carnaval-84g-2.jpgHet verkiezings-gala achter de schermen:
backstage-ambiente-previo28-45_g.jpg
gala-reina-2018-4_g.jpg

gala-reina-2018-5_g.jpg
backstage-ambiente-previo10-27_g.jpg backstage-ambiente-previo11-28_g.jpg
backstage-ambiente-previo7-24_g.jpg backstage-ambiente-previo6-23_g.jpg backstage-ambiente-previo8-25_g.jpg

backstage-ambiente-previo1-18_g.jpg backstage-ambiente-previo5-22_g.jpg

backstage-ambiente-previo3-20_g.jpg backstage-ambiente-previo4-21_g.jpg

 backstage-ambiente-previo13-30_g.jpg backstage-ambiente-previo15-32_g.jpg
backstage-ambiente-previo16-33_g.jpg backstage-ambiente-previo9-26_g.jpg
  backstage-ambiente-previo12-29_g.jpg backstage-ambiente-previo20-37_g.jpg

 gala-reina-2018-10_g.jpg gala-reina-2018-9_g.jpg gala-reina-2018-17_g.jpg

gala-reina-2018-1_g.jpg gala-reina-2018-11_g.jpg

gala-reina-2018-16_g.jpg
backstage-ambiente-previo18-35_g.jpg
backstage-ambiente-previo17-34_g.jpg
backstage-ambiente-previo19-36_g.jpg

gala-reina-2018-2_g.jpg gala-reina-2018-3_g.jpg gala-reina-2018-8_g.jpg
Het verkiezings-gala voor de schermen:
gala-de-la-reina-2018.jpg

28393951479_43f8fe81a3_z.jpg
image_content_3013152_20180209235100.jpg
andras-cruz-200_g.jpg

gala-reina-2018-18_g.jpg

27657334_1841984752492688_1324695207037313257_n.jpg

                                     Georgina Pérez González, eerste hofdame.

gala-reina-2018-54_g.jpg

         Bloot slaat dood... maar Coraima Falcón Ojeda is toch gekozen tot tweede hofdame.. 

gala-reina-2018-52_g.jpg

gala-diego7-73_g.jpg

27544952_1841992532491910_8228320087135876658_n.jpg
                                         Olivia Alonso Breede, derde hofdame.

27752556_1841985772492586_4142972836084656826_n.jpg

                              Sara Hernández Jutglar, vierde dama de honor (hofdame)

gala-diego14-80_g.jpg

gala-reina-2018-20_g.jpg

gala-diego5-71_g-1.jpg
gala-diego11-77_g.jpg
gala-diego19-85_g.jpg
gala-diego21-87_g.jpg gala-diego24-90_g.jpg

gala-reina-2018-6_g.jpg gala-reina-2018-7_g.jpg

gala-reina9-124_g.jpg

gala-reina-2018-169_g-1.jpg

gala-reina24-140_g.jpg

 gala-reina-2018-46_g.jpg gala-reina-2018-148_g.jpg

 gala-reina-2018-197_g.jpg gala-reina-2018-113_g.jpg

gala-reina10-126_g.jpg gala-reina17-133_g.jpg

gala-reina1-116_g.jpg

gala-reina18-134_g.jpg

 gala-reina-2018-40_g.jpg gala-reina-2018-21_g.jpg

gala-reina-2018-179_g.jpg gala-reina-2018-101_g.jpg

gala-reina-2018-63_g.jpg
                                            Hartje winter op Gran Canaria...

gala-reina-2018-172_g.jpg
gala-reina-2018-104_g.jpg

gala-reina-2018-107_g.jpg

gala-reina-2018-180_g.jpg

gala-reina-2018-166_g.jpg

gala-reina-2018-125_g.jpg

gala-reina-2018-110_g.jpg

gala-reina-2018-186_g.jpg

gala-reina-2018-26_g.jpg
gala-reina-2018-98_g.jpg
gala-reina-2018-37_g.jpg
gala-reina-2018-92_g.jpggala-reina-2018-47_g.jpg
gala-reina-2018-50_g.jpg

gala-reina-2018-12_g.jpg
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-117.jpg


21 murgas, 12 comparsas adultas, en 7 infantiles
voor het Carnaval 2018

Voor het Hoofdstedelijk Carnaval 2018 maken hun debuut
de murgas: Suspiritas’ en ‘Moskeados’;  
de volwassenen comparsas:‘Kovadonga’ en ‘Cumbancheros’;
 
en de kindergroep ‘Diamantes’

De loting voor de volgorde van optreden vindt plaats op donderdag 14 december 2017

 

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag 28 november 2017-  21 murgas, 12 comparsas adultas, en zeven  infantiles nemen deel aan het  Carnaval 2018 van  Las Palmas de Gran Canaria. De carnavals zang- en dansgroepen voltooien de voorbereidingen voor hun optredens tijdens het Carnaval van de magische en fantastische wezens, dat zal worden gehouden in de hoofdstad van Gran Canaria van vrijdag 26 januari tot en met zondag 18 februari 2018.

Twee murga's, ‘Suspiritas’ en ‘Moskeados’, respectievelijk uit Moya en Las Palmas de Gran Canaria, , debuteren in het carnaval van de hoofdstad en worden toegevoegd aan de andere negentien deelnemers:

171127-Kisamba-1er-premio-de-interpretacion-de-2017-1.jpg

- ‘Los nietos de Sary Mánchez’  (De kleinkinderen van Sary Mánchez)
   winnaars van de eerste prijs voor interpretatie van de editie 2017,
- Los  Serenquenquenes - tweede prijs in 2017
- Los Twitty’s - derde prijs in 2017-,
- ‘Trapasones’ (Overdrachtelijke’),
- ‘Los Melindrosos’ (‘De Kieskeurige’),
- ‘Los Chancletas’ (‘De Schuifelaars’),
- ‘Las Traviesas’ (‘De Slapers’),
- ‘Los Chismosos' (‘De Roddelaars’),
- ‘Las Golisnionas’ (‘De Zoeterikken’),
- ‘Kikirinietas’ (‘Kikiri’s Kleindochters’),
- 'Las Crazy Trotas’ (‘De Gekke Globetrotters’),
- ‘Tramposas’ (De Bedriegers’),
- ‘Las Despistadas’ (‘De Lustelozen’),
- ‘Los Chacho Tú’ (‘Jouw Kindermeisjes’),
- ‘Simpatikonas’ (‘Sympathieke’),
- ‘Legañosos’ (‘Kleverige’),
- ‘Declaradas’ (‘Aangevers’).
- ‘Lady’s Chancletas ‘(‘Dames Schuifelaars’).
- ‘Los Lengüetudos’ (‘De Tonglikkers’).
De murga wedstrijden worden gehouden op maandag 29, dinsdag 30 en woensdag 31 januari 2018; de finale-  waar slechts acht van de 21 groepen aan deelnemen - vindt plaats op zaterdag 3 februari 2018.

De volgorde van optreden van de murgas, evenals die van volwassenen- en kinder-comparsas zal worden bepaald door middel van een loting die, toegankelijk voor de persmedia, wordt gehouden op donderdag 14 december 2017,

De comparsaKovadonga’, van Castillo del Romeral, en de comparsaCumbanchero, van Lanzarote, debuteren in het carnaval van  Las Palmas de Gran Canaria van 2018, in een wedstrijd die plaatsvindt in het  Parque Santa Catalina op vrijdag 2  februari 2017.
Met hen nemen ook de 12 ingeschrevenen deel:
- ‘Kisamba’ - eerste prijs interpretatie in 2017,
- ‘Baracoa’ - tweede prijs in 2017,
-‘ Sur Caliente’ - eveneens van Lanzarote, net zoals de debutant  ‘Cumbancheros’- derde prijs in 2017,
- ‘Nuevo Estilo’,
- ‘Yoruba’,
- ‘Chiramay’,
- ‘Cubatao’,
- ‘Lianceiros’,
- ‘Bahía Tropical’,
- ‘Rayo de Luna’.

Het opreden van de zeven deelnemende comparsas infantiles (kinder carnavalsgroepen) vindt plaats in  het eerste weekeinde van het Carnaval van ‘la  magia y las criaturas fantásticas’, op zaterdag 27 januari 2018, eveneens in het parque Santa Catalina.
-‘Diamantes’ is tijdens deze editie de groep die debuteert,
verder nemen deel:
- ‘Lianceiros Junior’ - comparsa met de eerste prijs voor interpretatie in 2017,
- ‘Cubatao’ (tweede prijs in 20917),
- ‘Chiramay ‘(derde prijs in  en 2017),
- ‘Yoruba,’
- ‘Brisa de Volcán’
- ‘Kovadonga’
.

0000Islas-canariaslogo-kopie-801.jpg


Het hoofdstedelijke Carnaval van de Magie
heeft nu het decor voor het toneel

Het ontwerp voor het decor voor het carnavalspodium 2018
in Las Palmas de Gran Canaria is gepresenteerd

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - donderdag 16 november 2017 - De wethouder van Carnaval (jawel!), Inmaculada Medina,  en de artistiek directeur van de carnestolendas, Israel Reyes, en de medewerkers van ‘Por hache O Por be’ (zie: http://www.porhacheoporbe.es): Rubén Cabrera, Ninoska Monzón en Ana María del Pino - winnaars van de tweede ontwerpwedstrijd - hebben op donderdagochtend 16 november 2017 in de bioscoopzaal van het  Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología (Elder-museum), het ontwerp gepresenteerd van het decor voor het grote carnavalspodium dat in 2018  - (van 26 januari t/m 18 februari) gewijd zal zijn  aan de allegorie 'Magía y criaturas fantásticas' (‘Tovenarij en fantasie figuren’); het kleurrijke decor stelt  een kasteel vol mysterie voor, met zijn tovenaars en wezens uit een andere dimensie.

De XhOXb-medewerkers herhalen de ervaring van het benaderen van een project van deze omvang na hun debuut in de vorige editie - het Carnaval de La eterna primavera (Het Carnaval van de Eeuwige lente).
hkhfdgfdk-7_g.jpg

3242647-6_g.jpgDe componenten van het project  hebben een belangrijk traject in het ontwerp en de constructie van: decorontwerp, scenario’s ,en rekwisieten voor theater, film en publiciteit; evenals in de uitvoering van het Carnaval van Las Palmas de Gran Canaria; een werk, dat ze hebben ontwikkeld sinds 2004.

1111-2_g.jpg

32653246-5_g.jpg
9876870-4_g.jpg


214326-3_g.jpgIn 2018, zoals gespecificeerd in de openbare aanbesteding, zal XhOXb ook de officiële praalwagen ontwerpen van de entierro de la sardina (‘begrafenis van de sardine’).
0000Islas-canariaslogo-kopie-697.jpg


Een reusachtige draak bewaakt het Carnaval

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - vrijdag  7 juli 2017 - Een gigantische draak zal  Carnaval bewaken dat in 2018 is gewijd aan de magie en fantastische wezens.

Las Palmas de Gran Canaria viert het belangrijkste feest van 26 januari tot 18 februari met een programma dat wederom inzet op een lang weekeind en dat de dag evenementen bevordert.

Op dinsdag 4 juli 2017 is het ontwerp van Francesco Faggiano van Isleta Design Studio, door  het technisch comité van het Carnaval gekozen tot affiche dat aan de rest van de wereld het beeld zal uitdragen van het grootste feest van Las Palmas de Gran Canaria; op de poster is de hoofdrol weggelegd voor een reusachtige, groene draak
170705-Cartel-Carnaval-1.jpg
Het werk, dat is gekozen uit de veertien poster-ontwerpen die  gepresenteerd zijn  door beroepskrachten  en bedrijven voor grafische vormgeving,  valt op door zowel  de krachtige combinatie van kleuren,  als de bijzondere visie die de stad vanuit een kubistische optische sector toont.

De poster is niet alleen degelijk en onbetwistbaar allegorisch met de grote, groene draak die opkomt voor de stad, maar geeft een nachtelijk beeld van de stad, omringd door de zee, met zulke nadrukkelijke elementen zoals de kathedraal, het Santa Catalina- busstation, symbolen zoals de Triton en latijn zeil, en bovendien de aanwezigheid van heksen en tovenaars, symbolen die zijn verborgen in een aantal geometrieën die frisheid en natuurlijkheid bijdragen.
170705-Cartel-y-programa-carnaval-2018-3.jpg
Laat in de middag van 4 juli 2017, na ondertekening van de wedstrijduitslag en het openen van de enveloppe met daarin de bekendmaking van de winnende auteur, heeft de wethouder van Carnaval (jawel!), Inmaculada Medina zich in verbinding gesteld met Faggiano, die bijna ongelovig, alle leden bedankte van het orgaan dat verantwoordelijk is voor het toekennen van de prijs.
De auteur die in april 2016 naar Las Palmas de Gran Canari is gekomen en daar samen met zijn partner de het ontwerpbureau  Isleta Design Studio opende , heeft laten weten zich heel prettig te voelen op een locatie zoals La Isleta, welke uitnodigt tot afzondering  als luchtbel voor creativiteit.
Dit is de eerste keer dat de illustrator en grafisch-industrieel ontwerper afgestudeerd aan de
Politecnico
van Milaan, met klanten in Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, heeft deelgenomen aan de ontwerpwedstrijd voor de Carnaval-poster.
In  2017 miste hij de inschrijftermijn, bekent hij.  Toen men de wedstrijd opende besloot hij de stad te bekijken vanaf een afstand zoals een bezoeker zich die voorstelt met Carnaval en vandaar dat hij het spel van lichten, kleur en lichteffecten  bij voorkeur heeft  willen versterken welke men van ver ziet, net zoals de stad oplicht tijden haar meest belangrijke feest.

De presentatie heeft  kunnen rekenen op de aanwezigheid van de wethouder van Carnaval (jawel!), Inmaculada Medina, die de kleurrijke en objectieve visie van een Europese bezoeker heeft geprezen die heeft besloten om vanuit zijn woonplaats verhuizen naar de stad, juist in het eerste jaar dat het Carnaval de eerste stappen heeft gezet  in de richting van de verklaring tot ‘van International Toeristisch Belang’, wat in maart 2017 op nationaal niveau is bereikt.
Ook, Israel Reyes, artistiek directeur, zei dat hij zich voelde aangetrokken tot deze poster die een beeltenis van allegorie presenteert,  gelegen in de hoofdstad van Gran Canaria. Francesco, ondertussen, ook aanwezig bij de ontmoeting met de media, bedankte de juryleden voor hun keuze, en de organisatie voor de leiding van de wedstrijd gericht tot de grafische ontwerp-sector.

pagina-carnaval-banner-1.jpg
Programma

Zowel Medina als Reyes hebben deze presentatie benut om de inhoud van het Carnavalsprogramma bekend te maken. Als zodanig, het eerste Carnaval dat men viert met de officiële titel van:  Fiesta de Interés Turístico Nacional (Feest van Nationaal Toeristisch Belang); voor het grootste deel bekend gemaakt tijdens de eerste dagen van de zomer om antwoord te geven aan de stadsbewoners en de toeristen die tijdens de zomermaanden naar de sociale netwerken gaan om de belangrijkste datums te kennen  voor het prepareren van de reispakketten.

Na het registreren van een massale opkomst in 2017, met ruim 640.000 mensen die het feest mee beleefden, en een record te hebben gebroken aan logies  van buitenlanders in hotels en appartementen in de stad, met 104.762 overnachtingen van buitenlandse toeristen tijdens de Carnavalsdagen, volgens gegevens van de Canarische Instituut voor de Statistiek en het Observatorium voor toerisme van de stad, herhaalt men de evenementenkalender die voor het eerst is uitgebracht in 2017.

De viering zal twee en een halve week voor Vastenavond (dinsdag 13 februari) beginnen, en concentreert de meest verwachte gala's en evenementen rond de feestelijkheden, opnieuw ontworpen voor een  groot feestweekeinde. Op dezelfde manier, zet men in  met de  viering van het dag carnaval in Vegueta, twee grote dag feesten in Santa Catalina, in aanvulling op het Carnaval al sol, het traditionele  Carnaval en de  evenementen voor kinderen, zoals het Verkiezingsgala van de Reina Infantil (Kinderkoningin), kinderfeestjes, of Festival van kinderkostuums.

Zo zal het Carnaval beginnen op 26 januari met de openingstoespraak en eindigen op 18 februari met de Begrafenis van de Sardine, waarbij  dan de koningin gekozen is op vrijdag  9 februari; de Travestie (Dag Queen)-finalisten geselecteerd zijn (maandag 12) en de voorselectie op zaterdag (10 februari); en het Verkiezingsgala van de Drag Queen (Travestie koning(in) ) ook op maandag 12 februari, in amper drie dagen tijd dus. Voordien heeft men de  groepswedstrijden gehouden:
- comparsas infantiles, zaterdag 27 januari;
- comparsas adultas, vrijdag 2 februari,
- final de murgas, zaterdag 3 februari;
- verkiezing van de Gran Dama (Senior Carnavalskoningin), op 28  januari,
- Reina Infantil (Kinderkoningin) op 4 februari.

De verkiezing van het carnavalskostuum voor volwassenen wordt herhaald op donderdag 1 februari  en de lichaams beschildering speelt een hoofdrol op de laatste vrijdag van het Carnaval (16 februari).
logocarnaval.png
Het programma - bij gebrek aan opname van Carnavalsnachten - speelt zich af in der stadswijken  met een aantal vieringen  die anticiperen op het feest: Lotingen voor deelnamevolgorde  voor de wedstrijden zijn al te zien op de internetpagina: www.lpacarnaval.com
ZZZZZZIslas-canariaslogo-kopie-117.jpg


Stemmen op het carnavalsthema van
Las Palmas de Gran Canaria 2018

Las Palmas de Gran Canaria  - zaterdag 20 mei 2017 - De Gemeente Las Palmas de Gran Canaria o ent op maandag 22 mei 2017 om 00:00 uur de stemming via Internet www.participación.lpacarnaval.com  voor het carnavalsthema van 2018.

Vanaf dat moment kunnen carnavalsliefhebbers , gedurende tien dagen, kiezen voor een van de vijf thema’s, twee meer dan bij voorgaande  edities:
17-18.jpg
- Fabulous Las Vegas (Fantastisch Las Vegas),
- Magia y criaturas fantásticas (Magie en fantastische wezens),
- Érase una vez los cuentos ( Sprookjes, er was eens…),
- La vuelta al mundo en 80 días (Reis om de wereld in 8o Dagen),
- El Lejano Oeste (Het Wilde Westen) 

De laatste twee thema’s waren bovendien die, welke de meeste stemmen kregen in voorgaande jaren en, net als de andere, wordt uw voorstel op www.participación.lpacarnaval.com  geratificeerd door de technische Carnavalscommissie.
carnaval-3.jpg
Het winnende thema wordt bekend gemaakt op woensdag 31 mei 2017. En vanaf dat moment opent de Gemeente  de ontwerpwedstrijd voor de poster van Westen).

Het thema van Jules Verne ‘La vuelta al mundo en 80 días’ eindigde als tweede in 2017.
image_content_1786871_20170531122719.png

NAGEKOMEN BERICHT OP 31 MEI 2017: 
Magia y criaturas fantásticas,
is het carnavalsthema in 2018.

ZZZIslas-canariaslogo-932.jpg


 

aaaaakaart_canaria-38-92.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--549.jpg

zon-178.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb