site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

Gunstig rapport
voor twee nieuwe Lopesan-hotels in Meloneras

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 21 juli 2016 - De Gemeenteraad van San Bartolomé de Tirajana heeft op woensdag 20 juli 2016 ermee ingestemd aan de Canarische Regering opschorting te vragen van het Plan General de Ordenación (PGOU) (Algemeen Plan Ruimtelijke Ordening) en van het Moderniseringsplan Meloneras 2A, na het oplossen van bouwproblemen met Lopesan welke zich al 30 jaar voortslepen.

Met steun van de meeste raadsleden van net Gemeentebestuur van San Bartolomé de Tirajana, waarin de politieke partijen PP-AV, NC, PSOE, Unidos por Gran Canaria, en San Bartolomé También Puede vertegenwoordigd zijn , met als burgemeester Marco Aurelio Pérez, heeft de onderzoekscommissie Bouwzaken zich in haar vergadering van woensdag 20 juli 2016 gunstig uitgesproken over een aanvraag van Lopesan, wat mogelijk maakt definitief en eensgezind de bouwkundige verschillen te overwinnen voor Meloneras 2A, waarvan sommige zich al meer dan 30 jaar voortslepen.
Lopeasn.jpgOp de voorgrond:  Perceel B-5 van Meloneras 2A, naast het Lopesan-hotel ‘Villa del Conde.
Het akkoord, dat nu behandeld zal moeten worden in de Gemeenteraadsvergadering van eind juli 2016, vraagt aan de Canarische Regering - op grond van artikel 47 van de Herziene Wetten Ruimtelijke Ordening van de Canarische Eilanden en de Canarische natuurgebieden- om opschorting van het Algemeen Plan Ruimtelijke Ordening) en van het Moderniseringsplan Meloneras 2A, om op dat vlak zorg te dragen voor toepasselijke overgangswetgeving.

Het document, dat op exacte wijze alle verplichte vergunningen vaststelt die zijn afgesproken met de Gemeente, zal het mogelijk maken dat men twee logies-projecten realiseert die in september 2015 van strategisch belang zijn verklaard door de Canarische Regering, zoals de uitbreiding van het hotel ‘Villa del Conde’ en de bouw vant ‘Lopesan Boutique Hotel Balinés’, naast andere acties. Daarmee de fouten herstellend in de notariële akte van 1988

Studies
De meningsverschillen tussen de Gemeente San Bartolomé de Tirajana en Lopesan voor wat betreft de oppervlakte van zowel de betreffende percelen, evenals de toekenningen, zijn begonnen men de onvolkomenheden in de openbare akte Meloneras 2A van 30 maart 1988.

Ten gevolge van het aanpakken van deze tekortkomingen heeft men voor Meloneras 2A een digitaal gedetailleerd, geografisch referentiekader opgesteld

Plan
In het Algemene Plan Ruimtelijke Ordening van 1996 bedroeg de oppervlakte van de percelen met verplichte toekenning 395.127, 21 m²; op een totale oppervlakte van Meloneras 2A van 1.222.900 m². Na een uitgebreide studie - en na het uitsluiten van de vrije ruimten van de weg, de GC-500, naar de Faro (Vuurtoren) - van het openbare domein en de Golf Meloneras, resteert de verplichte toekenning op 386.896,11 m² en de oppervlakte van Meloneras 2A d op 1.201.251 m².

Momenteel bedraagt de groenvoorziening en vrije ruimten 173.579, 84 m², de wegenaanleg in totaa116.606,89 m² en het totaal van de toekenningen is 386.896,11 m²,  waarbij het totaal van de lucratieve percelen 814.319,10 m² is.

Ruimte
Het perceel H-2, waar hotel ‘Villa del Conde’ gelegen is, zal men, de bungalows, gezamenlijk met perceel B5.2 kunnen ontwikkelen, het het behoud van de bebouwing op de beide percelen, wat niet voorkwam in het PGOU van 1996 dat vn de ontwikkeling van nieuwe hotels tegenhield. De vrije ruimte tussen de twee percelen, welke het project blokkeerde, betrof de groenstrook grenzend aan een groter gebied. Bovendien zijn er drie kiosken verwijderd zoals voorzien was in 1966.
ZZZZislas-canariaslogo-kopie-95.jpg


San Bartolomé geeft Lopesan groen licht
voor het bouwen van een winkelcentrum in Meloneras

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 12 juni 2016 - Het pand zal gebouwd worden op een perceel nabij het ‘Boabab’-hotel en betekent een investering te zijn van 40 miljoen euro.

Het nieuwe centrum voor het bevredigen van de toeristische koopwoede zal verrijzen op het al jaren  braak liggende perceel tussen Expomeloneras en het ‘Boabab’-hotel.
san-bartolome-4.jpg
Het  al jaren  braak liggende perceel tussen Expomeloneras en het ‘Boabab’-hotel waar het Lopesan-winkelcentrum zal verrijzen.
Het winkelcentrum dat de bedrijvengroep van de Gebroeders Francisco López wil bouwen, en waarvoor men nu het groene licht van de Gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft verkregen, zal drie verdiepingen gaan tellen.
zzzzzzzislas-canariaslogo-578.jpg


Hotel RIU-Palace Meloneras-hotel
heropend na complete renovatie

Het hotelcomplex heropent in de vijf sterren-categorie;
in een eigentijdse stijl, met compleet gerenoveerde gastenkamers, nieuwe bars en restaurants

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 29 augustus 2014 - Het Hotel Riu Palace Meloneras - nieuw geopend in 1997, en niet te verwarren met het RUI-Palace Resort ( in Playa del Inglés ) - heeft haar vernieuwde uiterlijk op 29 augustus 2014 in gebruik genomen en doet dit met de verhoging van de hotelcategorie, van vier naar vijf sterren.

De renovatie van dit monumentale hotel in het Zuiden van Gran Canaria heeft een investering gevergd van 30 miljoen euro en is zowel van binnen als van buiten volledig vernieuwd met een nieuwe stijl die de RIU-hotelketen introduceert in haar nieuwe projecten.


De 449 gastenkamers, zowel die in het hoofdgebouw, evenals die bij de bungalows in de hoteltuin, zijn geheel gerenoveerd met eigentijds meubilair en moderne voorzieningen zoals 42-inch platbeeld (satelliet) televisie, een elektronische kluis en gratis Wi-Fi in het gehele hotel. Het hotel heeft er een nieuw gebouw bijgekregen met daarin 32 gastenkamers op de eerste rij aan de zeeboulevard van Meloneras, waarvan alle kamers een uniek uitzicht hebben op de Atlantische Oceaan.

De buitenzijde van het ‘RIU-Palace Meloneras’ is volledig gerenoveerd, om een modern, rustig en voornaam aanzien te hebben.

Het hotelcomplex heeft zes zwembaden, een met een ‘oneindige’ stijl waarvan de zwembadbar ‘Blue de Mar’ en de ‘Snack Piscina Ocean’s View’ onderdeel uitmaken, waar ’s avonds de gasten Spaanse culinaire delicatessen krijgen voorgeschoteld; drie zwembaden voor watersport en relax van de klanten, samen met een zonneterras; en een kinderzwembad, voor de kleinste gasten van het hotel. Alles verwarmd tijdens de wintermaanden.

Het hotel heeft ook een vernieuwd hoofdrestaurant ‘Magnolia’, waarvan het terras opvalt, dat capaciteit heeft voor het grootste deel van de hotelgasten. Zo kunnen de klanten ontbijten, of dineren in de openlucht en zo 365 dagen per jaar genieten van het fantastische klimaat van de Canarische Eilanden. Daarnaast biedt het hotelcomplex de gasten restaurant ‘Krystal’, wat favoriet is bij de hotelgasten vanwege de originaliteit en de kwaliteit, en wat eveneens een gehele nieuw- modern en eigentijds - interieur heeft gekregen.

Het avondvertier is gegarandeerd in de gerenoveerde Bar Salón ‘Le Baroque’ met meerdere keren per week life muziek en shows; evenals in de Lobby Bar ‘Rose Mar’ die ook een groot buitenterras heeft.

De stijl en dienstverlening van de RIU-hotels, evenals de buitengewone ligging op de eerste rij aan zee, op slechts 800 meter van de Duinen van Maspalomas, maakt het RIU-Palace Meloneras, wereldwijd, tot een van de meest populaire RIU-hotels. Daarom kan dit hotelcomplex rekenen op een grote, trouwe klantenkring. 65% van de gasten is al eens eerder in het hotel verbleven en heeft verwachtingsvol uitgekeken naar de heropening.
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg 


Casa Lola’, afscheid met weemoed

Na een halve Eeuw neemt de pionierende chiringuito-houdster van Maspalomas afscheid van de klanten

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - maandag 23 juni 2014 - Zij die de eigenaresse was van de eerste chiringuito (strandbar) op Maspalomas neemt afscheid van haar klanten, na een halve eeuw culinair genot geboden te hebben.

De keuken van Restaurant ‘Casa Lola’ is in 1962 gestart, in de schaduw van de vuurtoren om vers gevangen vis voor te schotelen aan de eerste toeristen die de palmenoase en de duinen betraden; de strandkiosk was meer dan zo maar een locatie om te eten, het was een leuke, exotische ervaring voor mensen die op zoek waren naar de ware geest van de - toen nog - maagdelijke zandstranden van San Bartolomé de Tirajana.

                                                             'Casa Lola' toen...
Na de ontwikkeling van de logiesaccommodaties en de horeca in een van de meest begeerde gebieden van het Zuiden, moest Lola Peña haar gastvrijheid en dienstverlening verhuizen naar de boulevard van Meloneras. Maar nu zal de eigenaresse over enkele dagen de enclave verlaten die haar geboren zag worden, om plaats te maken voor andere generaties horecaondernemers

Er zijn ongeveer vijftig jaar verstreken na de woorden, “u blijft hier tot u dood gaat,” welke de Graaf van Vega Grande, Alejandro Del Castillo Del Castillo, richtte tot de visser Miguel Peña, de vader van de Lola, toen de Tirajaanse visser een toevluchtsoord vond aan de voet van de Faro (vuurtoren) van Maspalomas, om er zijn woning te vestigen.

Het nederige stulpje van Peña ontstond - met de inspanning en het werk van zijn vrouw en zijn acht kinderen - op het goudgele zand, wat tegenwoordig een van de gebieden is, die hoogste verwachtingen wekken bij de horecaondernemers van het Eiland

Een pauw als bewaker
Met zijn bootje viste Miguel op zee terwijl hij amper zwemmen kon en bij zijn  terugkeer vulde zijn vrouw de van palmblad gevlochten mand met verse vis, om die in de nabijgelegen woonkernen te ruilen tegen gofio ( geroosterd maïsmeel) en kaas.

Men spoelde de vis in het zeewater wat in de charcos (strandmeertjes) stond en bij het vallen van de avond ging een van zijn dochters - zij die altijd al meer interesse en behendigheid had in de keuken - naar de top van de Faro (Vuurtoren) om er met kaarsen het nachtelijke flitslicht te ontsteken, voor twee sinaasappels, die de vuurtorenwachter van destijds haar gaf.

“Vanaf de top van de toren kon ik La Punta van Playa del Inglés zien, de oneindige zee en kilometers en kilometers zand, het was een spectaculair gezicht,” beschrijft Lola op nostalgische toon aan een van de tafeltjes in haar restaurant.

De bewaker van de locatie, een elegante pauw met veren in diverse tinten blauw, waarschuwde de bewoners als er een buitenlander verscheen; de kinderen Peña hadden de gedomesticeerde vogel dit aangeleerd.

Dat gebeurde steeds vaker, want allengs waren het de Scandinaviërs die als eersten het duinengebied betraden, op zoek naar zon, en rust.

Het huis van Lola veranderde in een locatie om er te lunchen, te dineren en er vertier te zoeken. Op de eenvoudige plastic stoelen en tafeltjes kon men genieten van viejas (baars), sardinas (sardines) en caballas (makreel) die vers waren gevangen door de patriarch van de familie en die ontdaan waren van hun schubben in de charcos (strandmeertjes) door de kleine Lola en haar broertjes.

Vanaf het houtskoolvuur uit die keuken kwam het recept met mojo canario, waarvoor de keukenprinses diverse onderscheidingen heeft gekregen. De glazen flessen Clipper en Vaya  Vaya vergezelden de lach van hun gastvrije bediende op de avonden, dat die rijke Europeanen zich lieten bedienen bij de eenzame Faro (Vuurtoren) aan het begin van de jaren zestig.
De  dankbaarheid van de buitenlanders aan hun gastvrouw was zo groot, dat met Kerstmis het huis aan het strand gevuld was met kleding en schoenen, meegebracht uit Noord-Europa door  Papalí.  
Die eerste Scandinavische bezoekers, die genoten van de diensten van de familie Peña, maakten zelfs films in de duinen, die ze later op een videoband cadeau hebben gedaan aan Lola’s moeder, kort voordat zij is overleden.

Met het verstrijken van de jaren neemt dan de komst van de toeristen toe. “Lola reserveer een tafeltje voor zes personen, om te eten,” zeiden de bezoekers; en Lola met papel en boli in de hand, legde zes stenen in het zand op het strand, om een plek te reserveren voor haar commensalen.

Op de dagen met eb was er geen probleem, maar bij vloed overstroomde Casa Lola en verhuisde men tafels, stoelen, parasol en alles wat door de branding meegesleurd kon worden. Rennende toeristen bij de vloedlijn, om hun stoelen te redden, en om vervolgens lachend, extra te genieten van meer dan alleen maar een bord eten: een leuke ervaring in een chiringuito (kiosk) op het strand, waarbij ze zelfs meehielpen, om de aardappels te schillen en knoflook te pellen die ze aten. Het tij had een hele sliert krabben achter gelaten op het strand en de beestjes marcheerden langzaam terug naar hun natuurlijke woonomgeving.

In de jaren zeventig en tachtig, stond een lange rij commensalen te wachten rond de Vuurtoren, om de heerlijkheden van de restauranthoudster te proeven. Lola Flores, Rocío Jurado, Duitse voetballers en menig Spaanse politicus stonden in de rij bij dit geïmproviseerde eetlokaal. De gastvrijheid van de eigenaresse e maakte deel uit van het plezier.
“Het waren fantastische jaren, waarin ik de deuren van de keuken wagenwijd openzette zodat mijn klanten zich thuis waanden. En zo was het, men betaalde mij eerlijk en dankbaar. Een enkele Engelsman, of Duitser die vergat een biertje te betalen, en waar ik geen erg in had, kwamen me de volgende dag betalen. We waren als een familie,” vertelt Lola met een glimlach.

Naast de chiringuito (kiosk), stelde Lola een aantal kleine tentjes op waar de badgasten zich konden verkleden na het zwemplezier. Het was allemaal zodanig berekend en ontworpen, dat de bezoekers konden genieten van de geneugten van een paradijselijke locatie.

... 'Casa Lola' nu.

Maar de toeristische ontwikkeling van de duinen, van de Faro (Vuurtoren) en van het strand begon bezet te raken met ondernemers uit de omgeving, toen de erfgenamen van de Graaf van La Vega Grande de aangrenzende terreinen begonnen te verkopen. Lola was niet langer de enige die haar diensten aanbood en de afgunst van haar omgeving verplichtte hart afscheid te nemen van haar geïmproviseerde restaurantje en na 12 jaar naar een etablissement van beton en steen te verhuizen aan de boulevard van Meloneras. Daar ging zij door met haar klanten, trouw aan haar specialiteit van verse vis, maar met enige nostalgie vanwege haar huis te hebben verlaten aan de voet van de Faro (Vuurtoren).

Na een werkzaam leven en een nageslacht van vier kleinkinderen, verlaat Lola binnenkort haar restaurant. Ze laat het over aan jonge horecaondernemers die kunnen genieten van een van de meest bevoorrechte locaties in het Zuiden van het eiland. “Nu is het weer tijd, om te wandelen langs de Faro (Vuurtoren) en het strand; en tijdens mijn wandeling de lucht uit mijn kinderjaren en jeugd op te snuiven,” voegt Peña toe

Het enige waar de tijd niet in geslaagd is deze te veranderen, of te verplaatsen, zijn de charcos (strandmeertjes) die zich in het zand vormen. Die, waarin haar moeder de vis schoonmaakte alvorens deze te verkopen en waar ze de caballas (makrelen) van schubben ontdeed alvorens ze te bakken en waar zij wenste, dat haar stoffelijke resten zouden rusten tot in de eeuwigheid.

Restaurante 'Casa Lola'
Local 32,
Boulevard El Faro,
Maspalomas
San Bartolomé de Tirajana

1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg


Lopesan heeft bouwvergunning gekregen
voor de nieuwbouw van een vijfsterrenhotel
en een pand voor een Mercadona supermarkt

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag, 2 januari 2014 - De Gemeenteraadscommissie van San Bartolomé de Tirajana heeft op maandag 30 december 2013 aan de vennootschap Lopesan Touristik S.A. een bouwvergunning verleend voor de bouw van een vijfsterrenhotel, dat zal verrijzen naast het bestaande vijfsterrenhotel ‘Villa del Conde’.

De vergunning komt na drie jaar wachten en een uitspraak van het Tribunal Superior de Justicia de Canarias (TSJC) (Canarische Hooggerechtshof), wat de Gemeente heeft verplicht tot de toekenning, nadat het Hof had vastgelegd, dat de projectontwikkelaar voldoet aan de wettelijk vereiste bouwvoorschriften.

De bouw van ‘
Water Village’ betreft 56 bungalows (178 hotelbedden) en - met ondersteuning van de Finse groep ‘Holiday Club-  een investering van €13.714.000,=


De rode pijl wijst naar Camping  '
Europa'; ter linkerzijde van de jachthaven van Pasito Blanco (onder op de tekening in rood omlijnd) komt de nieuwe vijfsterren-accommodatie van Lopesan Touristik S.A.

Het dossier lag stil vanwege de door de gemeente geconstateerde gebreken in het voorstel van de projectontwikkelaar en door het gebrek aan stedelijk grondgebruik, aldus bronnen binnen de Gemeente, maar het TSJC heeft in september 2013 het recht van Lopesan erkend, dat men hen het certificaat van de wettelijk vereiste bouwvoorschriften geeft.

De bouw van het vijf sterren-complex, dat de naam ‘Water Village’ zal krijgen betreft 56 bungalows (178 hotelbedden) en - met ondersteuning van de Finse groep ‘Holiday Club – gaat het om een investering van €13.714.000,= aldus bronnen binnen het Gemeentebestuur.

Van dit bedrag ontvangt de Gemene €439.000,= aan leges voor het afgeven van de bouwvergunning.

Mercadona

Anderzijds heeft dezelfde Gemeentelijke Commissie de vergunning toegekend aan Lopesan voor de bouw van een grote supermarkt in de wijk El Hornillo, waar men een Mercadona supermarkt zal bouwen.

De investering bedraagt €3.200.000 = en levert  de Gemeente €103.000,= aan leges op.

De bouw van de grote supermarkt was verlamd door het niet betalen van de voorzieningen in de vergunning, waarbij een bedrag was overeengekomen, voor elke eigenaar in het gebied, ter compensatie van het perceel.

Playa del Inglés: Apartamentos 'Carmen' wordt viersterrenhotel.

Verbouwing - Apartementos ‘Carmen’

Wat betreft het Plan de Mejora y Modernización de Playa del Inglés (Verbeterings- en Moderniseringsplan van Playa del Inglés) heeft de betreffende Commissie een verbouwingsvergunning afgegeven aan Apartementos ‘Carmen’, welk pand veranderd zal worden in een viersterrenhotel, waarbij de accommodatie van 1 teruggebracht zal worden van 138 naar 133 gastenkamers, met een investering van 3 miljoen euro.
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg


Lopesan wint proces tegen de Gemeente voor het bouwen van een hotel in Meloneras

De Raadkamer zegt, dat de stedelijke bouwrechten in het toeristengebied wel zijn geconsolideerd

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - maandag 30 september 2013 - De Lopesan-Groep heeft de strijd met de Gemeente San Bartolomé de Tirajana gewonnen in de kruistocht  voor het verkrijgen van de bouwvergunning voor een vijfsterrenhotel in Meloneras, naast het bestaande Lopesan etablissement, het vijfsterrenhotel  ‘Villa del Conde’.

Voor de bouw van het toeristencomplex ‘Meloneras Water Village’, dat zal gaan bestaan uit 56 bungalows met een investering van 25 miljoen euro, kan de projectontwikkelaar rekenen op de financiële steun van de Finse groep Holiday Club.

                      Schets van het Lopesan-hotel:
Meloneras Water Village
Dit toeristisch project wacht al   drie jaar op de vergunning van de Gemeente San Bartolomé de Tirajana wat door de gemeentelijke architect is geblokkeerd, omdat men begrijpt, dat de bouwrechten van Meloneras 2 A niet zijn geconsolideerd; reden, waarom men om de behandeling heeft gevraagd van een juridisch rapport. Al met al, wacht deze projectontwikkelaar op nog een andere gemeentelijke vergunning voor het bouwen van een vijfsterrenhotel in deze toeristenwijk.

Maar nu heeft een uitspraak van de Raadkamer van het Canarische Hooggerechtshof van 2 september 2013 het recht van Lopesan Touristik S.A. erkend en hen de bevestiging gegeven van de bouwrechten in dit gedeelte van Meloneras. Het vonnis ratificeert bovendien een uitspraak van het Kamer voor Overheidsgeschillen van de Rechtbank in Las Palmas de Gran  Canaria van 18 april 2012, dat op haar beurt een hoger beroep steunt waarmee de Lopesan-Groep in verweer is gegaan tegen de het verweer van 16 november 2013 van de Gemeente San Bartolomé de Tirajana, die de vergunningsaanvraag weigerde voor de certificering van de consolidatie van rechten op perceel 28 van de woonwijk Meloneras 2 A. Bovendien, heeft deze Rechtbank het hoger beroep van de Gemeente afgewezen..

Convenant uit 1994
Op basis van de hele procesgang en dit arrest van het Canarische Hooggerechtshof - waarbij o.a. een convenant  uit 1994 tussen Lopesan en de Gemeente ter sprake is gekomen -verwacht de Lopesan-Groep, dat de gemeente nu een vergunning zal verstrekken,  omdat het om een project gaat wat naast het verbeteren van het logiesaanbod ook bijdraagt aan het genereren van  economische activiteit en werkgelegenheid. Bronnen binnen het bedrijf laten weten, dat het project de betreffende toeristische toestemmingen heeft en bovendien, dat men een convenant heeft ondertekend met het  Ministerie van Werkgelegenheid van de Canarische Regering, met het doel prioriteit te verlenen als het aankomt op het opleiden van het personeelsbestand van dit etablissement voor hen die staan ingeschreven bij het  Servicio Canario de Empleo (Canarische Arbeidsbureau).
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg


Theo Gerlach zoekt financiering voor de bouw van twee hotels in Pasito Blanco

Seaside Hotels begint haar uitbreiding op het Península; maar ontkent niet, dat men omzet wil maken op het eiland Gran Canaria

 SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - Nuestra Señora de Las Nieves - maandag  5 augstus 2013  -  Seaside-Groep , die op Gran Canaria geleid wordt door de Duitse ondernemer Theo Gerlach, heeft het ‘Westin’-Hotel in Valencia gekocht terwijl men de projecten voor het bouwen van twee luxe vijfsterrenhotels op een perceel - wat men jaren geleden heeft verworven - in Pasito Blanco, even in de wachtkamer heeft gezet.

Hoewel bronnen binnen de horecasector hebben laten weten, dat de Duitse hotelketen het grondstuk van ongeveer 16.000 m² voornemens is te verkopen, om zich zo te ontdoen van een van haar hotels in het Zuiden, terwijl de financiële directeur van de hotelketen, Pablo González, die bewering ontkent en verzekert, dat men tot op heden, “niet ontkent, deze twee hotels te gaan bouwen.
Gónzalez heeft aangegeven, dat men op Europees niveau mogelijke investeringspartners zoekt voor het kunnen ondernemen van de bouw van deze twee toeristische etablissementen, die een investering vergen van ruim 80 miljoen euro.Theo Gerlach.

Eveneens heeft de financiële directeur laten weten, dat de Duitse kapitaalmaatschappij er zeker van moet kunnen zijn, dat het gaat om een winstgevende investering; vooral omdat het gaat, om een toerist die een zeker bestedingsvermogen heeft, die in de afgelopen jaren vaker voorkomt op Tenerife, dan op Gran Canaria. Ook merkt hij op, dat het idee voor Pasito Blanco is, om eerst het eerst het ene etablissement te bouwen en daarna pas het andere.
tularge.jpg

Van Gran Canaria naar Valencia
Tot op heden heeft de Duitse hotelketen zich alleen geïnteresseerd voor Gran Canaria en Lanzarote, maar met de aankoop door de maatschappij van het Hotel ‘Alameda Valencia’, begint haar uitbreiding buiten Canarias.
Op Canarias kan de onderneming rekenen op Hotel ‘Residencia’, op het ‘Palm Beach Maspalomas’-Hotel en op het ‘Sandy Beach’-Hotel in Playa del Inglés plus op het ‘Los Jameos’-Hotel op Lanzarote. Pablo González laat weten, dat Seaside Hotels het beheer van het ‘Westin-Hotel heeft verworven, wat in handen is van de bankinstelling Bankia, voor het uitbreiden van het Seaside hotelbestand, dat gevestigd is in Duitsland, op Gran Canaria en Lanzarote.

Ook heeft hij opgemerkt, dat een stadshotel momenteel niet de beste investering is en benadrukt, dat de investering een inzet is op lage termijn. De financiële directeur laat weten, dat Seaside Hotels zich gespecialiseerd heeft op Gran Canaria in de resorts, terwijl men zich in Duitsland richt op het stadstoerisme.
Het is ongetwijfeld zo, dat de hotelketen wil toetreden tot de markt op het Spaanse vasteland en het begin daarvan is Valencia.
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg


Hotelketen RIU
brengt moderniteit en duurzaamheid aan

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 25 juli 2013- De RIU-hotelketen is bezig met een breed, ingrijpend en miljoenen kostend vernieuwingsproces in al haar vestigingen op de Canarische Eilanden. Men is begonnen met het renoveren van Hotel ‘Don Miguel’ en op woensdag 24 juli 2013 heeft men het ‘Clubhotel Gran Canaria’ heropend. Nieuwe ontwerpen, ruimten en een nieuw aanzien maken dit hotel tot een voorbeeld van moderniteit en duurzaamheid.

RIU-hotels, gepositioneerd op Canarias, maar ook op internationaal niveau, als een van de meest concurrerende en prestigieuze hotelketens, heeft het aanzien van het ‘Clubhotel Gran Canaria volledig veranderd. Volgens de directie bedraagt de totale investering in het renovatieproject 25 miljoen euro, in plaats van het aanvankelijk geplande bedrag van 20 miljoen euro.


Feestavond ter gelegenheid van de heropening van het RIU-'Clubhotel Gran Canaria' in Meloneras.
De moderniseringswerkzaamheden, die vier maanden in beslag hebben genomen, zijn op woensdagavond 24 juli 2013 gepresenteerd aan de persmedia en de directies van vooraanstaande reisorganisatoren, tijdens een feestavond die muzikaal is opgeluisterd door een jazzorkest.
Volgeboekt
Het 639 gastenkamers tellende ClubHotel in Meloneras, in de gemeente San Bartolomé de Tirajana, heeft de deuren heropend met een hoge bezettingsgraad. De hotelgasten zijn verbaasd over de hervormingen en nieuwe dienstverlening van de drie restaurants, bars en discotheek. Ze tonen een totaal nieuwe en frisse aanblik, met gedeelten van waaruit men spectaculair uitzicht op de Oceaan heeft, vanuit het oneindige zwembad, of vanuit de bars: terwijl de allerkleinsten kunnen rekenen op een complete speeltuin met zwembad en een speeltuin met speeltoestellen.

RIU benadrukt, dat het een gezins-hotel is, dat op de eerste rij aan zee ligt, met een 24 uur de klok rond alles inclusief-bediening, die een uitgebreid activiteitenprogramma omvat in een tuin en zwembaden die in totaal een gezamenlijke oppervlakte hebben van ruim 30.000 m².
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg


RIU renoveert haar Club-Hotel in Meloneras

Het etablissement sluit in april 2013 voor een, vier maanden durende, renovatie met een investering van bijna 20 miljoen euro

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 28 februari 2013 - Het Club Hotel Riu Gran Canaria, met een de klok rond ‘all in’-aanbod, ondergaat met ingang van april een vernieuwing en sluit tot eind juli 2013 haar deuren. Het complex wordt uitgebreid met een kinderzwembad met speelgelegenheid, nieuwe restaurants en bars en de op de Balearen gevestigde onderneming schat in, dat de renovatie 20 miljoen euro gaat kosten.

Het Club Hotel Riu Gran Canaria telt 639 gastenkamers die heringericht zullen worden tot de stijl die RIU hanteert voor al haar nieuwe projecten. Daarin overheersen heldere kleuren in eenvoudige belijning, om licht in de ruimte te brengen, De gastenkamers gaan beschikken over tv met platte beeldschermen, een elektronische kluis en geheel vernieuwde badkamers.


           De hoofdingang van het Club-Hotel ‘Riu Gran Canaria’, in Meloneras.
Wat betreft de culinaire afdeling, introduceert het hotel diverse vernieuwingen. Naast het buffert restaurant komen er drie specialiteitenrestaurants voor het diner: het Aziatische, een Grill-restaurant en een restaurant voor de Canarische Keuken.

Het terras van de salon-bar zal het nieuwe ontmoetingspunt van het hotel worden, met een modern, rustiek ontwerp in een stijl die doet denken aan het ‘chill out’ op Ibiza.

Bovendien zal men een zwembadbar bouwen met zeezicht, deze komt naast het ‘onafzienbare’ zwembad te liggen.

Het kinderzwembad krijgt een piratenschip dia-projectie en speeltoestellen. De tuin en het zwembadgedeelte beslaan een oppervlakte van 30.000 m². ‘RIU-land’ is een club met evenementen voor alle leeftijden voor alle dagen van de week.

Voor de volwassenen stelt de hotelketen ‘Riu-Fit’ voor, een activiteitenprogramma met sportevenementen met deskundige begeleiders, evenals 'Riuart'; een atelier, waar de hotelgasten hun creativiteit kunnen botvieren met diverse materialen in gevarieerde technieken. Bovendien gaan de uitgestrekte tuinen het nieuwe hoofdzwembad bevatten van bijna 1.000 m².

Het Club-Hotel Riu Gran Canaria zal een nieuwe discotheek krijgen, waarbij de entree en de consumpties zijn inbegrepen in het ‘Todo Incluido’-programma (‘All In’) van RIU. Ook biedt men meerdere sportvoorzieningen, zoals een gymnastiekzaal, een meervoudig sportterrein en een volleybal-terrein.
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg


Drie gewonden
bij o
ntploffing in hotel in Meloneras

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 30 september 2012 - In Hotel Riu Club Gran Canaria, in de toeristenwijk Meloneras, in het Zuiden van Gran  Canaria, heeft zich op donderdag 27 september 2012 tijdens onderhoudswerkzaamheden in de hotelkeuken door een gaslekkage een ontploffing voorgedaan waarbij drie hotelmedewerkers licht gewond zijn geraakt. Een vierde medewerkster is medisch verzorgd vanwege een paniekaanval.

De drie gewonden, twee mannen van 45 jaar en een 41-jarige vrouw, hebben kneuzingen en brandwonden opgelopen en zijn overgebracht naar de diverse gezondheidscentra, het ambulancepersoneel laat weten, een vierde vrouw, een 44 jarige medewerkster van het hotel, te hebben behandeld, omdat zij in schoktoestand verkeerde.
img-10154large.jpg
Een van de gewonden, een 41-jarige kok, heeft tweedegraads brandwonden opgelopen op zijn buik en is in ernstige staat in een ambulance van de Cervicio de Ambulancias Insular de Transporte Sanitario overgebracht naar de Clinica Roja, De twee andere gewonden zijn naar de Clinica Roca vervoerd met abukances van de Servicio Canario de Salud, die beide gestationeerd zijn in de Gemeente de San Bartolomé de Tirajana, waar ook het hotel staat waar de gasontploffing zich kort voor het middaguur heeft voorgedaan toen men onderhoudswerkzaamheden aan het uitvoeren was in de hotelkeuken, waarbij men een sterke gaslucht heeft waargenomen die gevolgd werd door de explosie.
img-10155large.jpg
Er is geen zware materiële schade aan de hotelinstallaties en er hoefde ook geen ontruiming van het hotel plaats te vinden, men betreurt de gevolgen waaraan de slachtoffers lijden.

Het hotel, dat met ongeveer 850 gasten voor 85% bezet was, functioneert normaal en geen van de gasten is gewond geraakt, zo laat men  weten; in die zin, genieten de hotelgasten in alle rust van hun vakantie. De  oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Bronnen binnen het hotel hebben laten weten, dat alles onder controle is.
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg

 

 

Gordillo wil 2 panden
op de Meloneras strandboulevard herinrichten naar twee etages

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 31 mei 2012 - De Gordillo-Groep wil de twee winkels die men heeft aan de strandboulevard van Meloneras ombouwen tot café- restaurants met terrassen naar zee, terwijl in een pand de huidige supermarkt gevestigd blijft. Men wil het metalen rolluik vervangen door zonneluifels met kleurecht doek, en bovendien een etage erbij hebben voor het vestigen van restaurants met uitzicht op zee.

Het project voor de renovatie van de twee panden van 800 en 500 m² gaat 2,2 miljoen euro kosten en vindt plaats binnen het kader van het ‘Moderniseringsplan van  Playa del Inglés’, dat wordt uitgevoerd voor rekening van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening , van het Eilandbestuur van Gran Canaria.
2012-06-06-img-2012-05-30-00-20-12-6341556_large.jpg
Jorge Gordillo, eigenaar van de groep met dezelfde naam, heeft op maandag 28 mei 2012 laten weten, dat het gaat om een “aanzienlijk” renovatieproject, want het doel is, een stempel te zetten op de totale verandering van het uiterlijk der strandwinkels, waarvan het aanzien momenteel nuet voldoet aan de uitstraling welke toeristen die op de Meloneras boulevard wandelen, mogen verlangen. Hoewel hij erkent, dat in deze moeilijk economische tijden, “elke ondernemer zijn bedenkingen heeft bij een investering,” benadrukt hij, dat men deze renovatie al een jaar geleden heeft gepland. Want men heeft gezien, “dat de toeristen iets willen gebruiken in een open ruimte en de locatie is daarvoor bij uitstek geschikt.”

Op zijn beurt zegt Francisco Palop - de architect van Laboratory for Planning and Arquitecture,  die het renovatieproject voor de strandwinkels  van de Gordillo-Groep heeft ontworpen -, dat de filosofie welke men heeft toegepast, er een is van, “het mooie weer en de open ruimte benutten, wat bovendien winstgevender is.”

Palop legt uit, dat het een licht en milieuvriendelijk, architectonisch ontwerp is, waarbij hij een windmolentje op het dak plaatst voor het opwekken van elektriciteit.

Bovendien komen er op de houten vlonders van de strandterrassen  borstweringen die kunnen worden uitgerold, om de klanten beter te kunnen te beschermen wanneer de zuidenwind waait. Op het winkelpand waarin de supermarkt gevestigd blijft, zal men op de bovenetage een cafetaria met terras installeren, terwijl in het andere pand de cafetaria gehandhaafd blijft en er op de bovenverdieping een restaurant komt, uitsluitend op het gedeelte, dat grenst aan de zeeboulevard van Maspalomas.

Ook komt er een LED-verlichting, zodat de lichtkleur zich aanpast naar het daglicht

Deze actie houdt anderzijds in, dat Kustzaken een uitbreiding van de huidige boulevard richting zee goedkeurt, om ruimte te winnen voor terrassen.
1-AAAAislas-canarias-kopie-43.jpg
 


 

Maak jouw eigen website met JouwWeb