site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-171.jpg

d-41.jpg


De ‘Hedonist’ triomfeert alsnog met een ‘pin ocho’

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 28 augustus 2016 - Het plezierjacht de ‘Hedonist’ van scheepskapitein Manuel Ramírez met een buitenlandse bemanning aan boord, heeft op zaterdag 27 augustus 2016 op het laatste moment  toch nog de winnende punten gescoord in de 27ste editie van de Sportvis wedstrijd van Pasito Blanco; met een ‘pinocho’, de naam waarmee een marlijn (zwaardvis) ook wel wordt aangeduid.

Dit, na de eerste wedstrijddag (vrijdag 25 augustus 2016), waarop geen marlijn is opgedoken en waardoor deze vangst op het laatste moment (sluitingstijd wedstrijd op zaterdag  15:30 uur) een complete verrassing is.
triunfo.jpgHet plezierjacht de ‘Hedonist’ ging vergezeld door de ‘Cavalier ‘ die een bemanning van buitenlandse toeristen aan boord had die elk jaar dit schip huurt om deel te nemen aan het Concurso de Pesca Pasito Blanco

Internationale bemanning aan boord, die op punten tweede is geworden op het erepodium van de jaarlijkse Sportvis wedstrijd van Pasito Blanco.

De Mapfre-hoofdprijs van €20.000,= is niet uitgereikt, want dat is pas het geval als men erin slaagt drie vangsten te realiseren op één dag; of vier, tijdens het gehele toernooi. Hoezo Milieubescherming?

Na de melding via de boordradio’s van de schepen en van de kustwacht, dat er een marlijn in de Oceaan was waargenomen, is de ‘Cavalier’ erin geslaagd een andere marlijn te betrappen op het moment dat de ‘Hedonist’ bij verrassing in gevecht was geraakt met de marlijn welke men over de boordradio had aangekondigd.

De twee plezierjachten hebben gelijktijdig gestreden met ieder hun vis, maar de ‘Hedonist’ was enkele minuten eerder als eerste, ook sneller met de vangst en realiseerde deze vlugger, waardoor deze volgens het wedstrijdreglement de eerste plaats heeft ingenomen.

De ‘Cavalier’ is er eveneens in geslaagd te vechten met haar ‘pinocho’; deze marlijn te vangen, te fotograferen, en… weer los te laten. Hoezo milieubescherming?

De prijs om de pols. Uiteindelijk is - na tien jaar- als prijs een flamboyant Rolex-horloge uitgereikt door de firma Saphir. Daartoe moet het winnende schip twee wedstrijden achtereen gewonnen hebben, of drie alternatieve wedstrijden. En zo waren het de schepen ‘Faelo’, ‘Hedonist’ en ‘Blue Marlin III’ die daar kans op maakten. De ‘Hedonist’ heeft de overwinning behaald in 2016 en Manuel Ramírez draagt om zijn pols de door Saphir geschonken Rolex; een replica van het klokje dat de overleden en geliefde Alfonso Viera droeg, en dat Saphir - de firma die hij heeft opgericht- via zijn familie aan de geliefde sport als trofee beschikbaar heeft gesteld op zaterdagavond 26 augustus 2016 op de rede van de jachthaven van Pasito Blanco; waar men al weer de wedstrijd van 2017 aan het voorbereiden is. Hoezo milieubescherming?
zzzislas-canariaslogo-224.jpg


De marlijn heeft zich dit keer voorlopig nog met niet laten strikken in Pasito Blanco

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 27 augustus 2016 - Op de tweede dag van de 27ste editie van de Viswedstrijd in en bij Pasito Blanco is de vloot van een dertigtal deelnemende plezierjachten op zaterdag 27 augustus 2016 wederom met opgeheven hengels teruggekeerd, want ook tijdens de eerste acht uren, op de eerste dag van dit toernooi, heeft de o zo gewaardeerde marlijn (zwaardvis) zich niet laten zien ten Zuiden van Gran Canaria.

De 28 vaartuigen die uiteindelijk de zee zijn opgegaan, hebben geprobeerd in diverse richtingen hun potentiële vangst te verrassen; hoewel er aanvankelijk op geen enkele locatie de verwachte marlijn aanwezig bleek te zijn.
Sommigen schippers hebben ervoor gekozen om op afstanden tot 12 mijl vanaf de kust te navigeren, maar ook daar wilde de zogenoemde Pinocho niet verschijnen.
CarteslConcurso2016-1.jpg

VIDEO:
http://videos-cdn.laprovincia.es/multimedia/videos/2016/08/26/106987/concurso-pesca-pasito-blanco-1_p.mp4

Dit keer is de Mapfre prijs van 20.000 euro - voor dat vaartuig wat erin slaagt, drie vangsten op één dag te realiseren, of vier tijdens het gehele toernooi - niet uitgereikt, want de vooruitzichten op deze zaterdag 27 augustus 2016 deden al vermoeden, dat er geen spectaculaire reactie zou zijn op de laatste dag van dit toernooi voor ‘Hengelportvissen op Volle Zee’ op de schepen die zijn uitgevaren om 09:15 uur.
marlin-resiste-1.jpg                                                       Hoezo ‘milieubescherming?”<
Podium
Degenen die wel succes hebben gehad zijn de jongste sportvissertjes, die in de Jachthaven van Pasito Blanco hun dobbers hebben uitgeworpen tijdens het traditionele Kindertoernooi Hengelportvissen.

Ook nu weer zijn de verwachtingen van de organisatie overtroffen met maar liefst de inschrijving van 81 kinderen in twee categorieën . In de afdeling tot acht jaar, is Adriana López Hernández erin geslaagd nummer één te worden in het vangen van het aantal vissen; terwijl Javier Cumplido Hernández de grootste vis heeft weten te vangen. In de afdeling tot 12 jaar heeft Pablo Pigorini Selga de beste resultaten behaald.
zzzislas-canariaslogo-212.jpg


De organisatoren van de
‘Visvang-wedstrijd op Volle Zee’
verwachten een dertigtal schepen in Pasito Blanco

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 27 augustus 2015 - Van de 26ste Editie van het Concurso de Pesca de Altura (Big Game Fishing, in goed Nederlands: de Visvangstwedstrijd op Volle Zee, of brrr… ‘sportvissen’) zegt de directeur van de haven in Pasito Blanco, Francisco Torres: “We verwachten, dat het succes van 2014 zich zal herhalen, en dat ruim dertig schepen zullen deelnemen in het weekeinde van donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2015, waarbij dan vooral gehoopt wordt op het vangen (en weer loslaten!) van de koninginnensoort onder het vissen op volle zee: de blue marlin (blauwe marlijn = zwaardvis).

Torres laat weten, dat in de loop van de jaren dit toernooi is uitgegroeid tot  meer dan alleen maar een vis-evenement, en dat het programma voorziet in een fotowedstrijd en een hengel-wedstrijd voor de jeugd, waaraan in 2015 een vijftigtal kinderen zal deelnemen; evenementen welke de organisatie van vitaal belang acht voor het vestigen als traditie op de eilanden.
CartelPasitoBlanco09.jpg                                                      27-28 en 29 augustus 2015.
img_29788.jpg
                                                              Pasitio Blanco.
Deze vis vang wedstrijd voor kinderen, met hengel vanaf het hoofd van de jachthaven pier vindt plaats op vrijdag 28 augustus 2015 waarvoor men zich gratis heeft kunnen inschrijven; vanwege de beperkte ruimte op de jachthaven-pier, kan - normaal gesproken - ongeveer een vijftigtal jongeren deelnemen aan dit evenement dat men ‘sportvissen’ noemt.
marlin_blue.png                 Blauwe Marlijn: https://nl.wikipedia.org/wiki/Blauwe_marlijn

De organisatoren raden de deelnemers aan deze ‘sportviswedstrijden’ aan, een digitale fotocamera mee aan boord te nemen, om - terwijl men in afwachting is van het bijten van de vis - foto’s te maken van het leven aan boord, en van de vangst. Daarbij zijn drie prijzen te winnen die, door de organisator van deze fotowedstrijd, het bedrijf: Audiovisuales Canarias beschikbaar worden gesteld.
blue-marlin-1.jpg 266px-Atlantic_blue_marlin-1.jpgDe foto’s die meedingen naar de genoemde prijzen dienen een weergave te zijn van de sportvisserij op zee: het vistuig, de schepen, de haven, de vangst en, van de situaties die men aan boord meemaakt tijden de visserij. De foto’s - die dagelijks worden onderscheiden,  kunnen worden ingeleverd als enkel exemplaar, of in een serie van drie aan het eind van de dagelijkse wedstrijd en die foto’s blijven eigendom van Audividuales Canarias, aldus Francisco Torres.
ZZZZZZAislas-canarias-84-16.jpg 


 

e-45.jpg

 

cLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-87.jpg

zon-93.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb