site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-165.jpg

d-77.jpg


Paardenraces keren terug naar
hippodroom Santa Lucía

SANTA LUCÍA - zaterdag 2 maart 2013 - In de Gemeenteraadsvergadering van Santa Lucia is op donderdag 28 februari 2013 besloten, de procedure in te leiden, om de Gemeente hoofdaandeelhouder te maken van de Paardenracebaan in Santa Lucia, als vervangster van de rechten en plichten van de Asociación Carreras de Santa Lucía (Vereniging voor Paardenraces van Santa Lucia) en het gemeentelijke beheer weer op zich te nemen van de paardenracebaan in de Barranco de Tirajana, voor hervatting van de activiteiten.

De wethouder van Landbouw en Veeteelt, Ofelia Alvarado, heeft uitgelegd, dat de maatregel het voorstel voor een gemeentelijke optimalisering met zich meebrengt en het teruggeven van de paardenrennen die sinds 2009 niet meer hebben plaatsgevonden.

<
Archieffoto van de paardenrenbaan van Santa Lucía in de Barranco de Tirajana.

Men heeft deze maatregel genomen, aldus de wethouder, naar aanleiding van een juridische uitspraak voor het hebben van alle garanties. “Toen men de concessie verkregen heeft van de Consejo Insular de Aguas  voor het beheer van de hippodroom, heeft men daartoe gelijktijdig een vereniging opgericht en een naamloze vennootschap waarin voornamelijk de Gemeente participeert voor het beheer op zich; nu  neemt de maatschappij de rechten en plichten over van de vereniging en gaat het volledige beheer aan,” zo heeft de wethouder uitgelegd.
1-AAAAislas-canarias-62.jpg


Britse investeerders hebben belangstelling voor hipódromo Santa Lucía

De Canarische Regering zet vijf jaar eerder
aanbesteding voor wedden op paardenraces
stop

SANTA LUCÍA - maandag  30 juli 2012 - Britse ondernemers hebben interesse getoond, om te investeren de paardenrenbaan van Santa Lucía om de ontwikkeling ervan te stimuleren en er meer wedstrijden te organiseren, evenals te zorgen voor televisie-uitzendingen in Europa, tijdens het seizoen van oktober tot maart.

 “Diverse Europese ondernemers hebben belangstelling voor de exploitatie van de paardenracebaan, maar we kunnen pas een samenwerkingsovereenkomst afsluiten, als het Cabildo (Eilandbestuur) de vergunning verlengt met nog eens vijftig jaar,” zo merkt de directeur van het Hipódromo de Gran Canaria, Felipe Ramírez op.


Overzichtsfoto van de
hipódromo (paardenrenbaan) van de Gran Canaria in de Barranco de Tirajana.

De Hippodroom van St. Lucia heeft een groot potentieel om te ontwikkelen. Het ravijn van Tirajana is als behuizing, vanwege het goede weer in het hippische herfst- en winterseizoen, een uitstekende springplank voor het internationaal uitzenden van paardenrennen. Het gebrek aan ontwikkeling is vooral te wijten aan de planning van de overheid, want bij de Grancanario’ en toeristen bestaat een grote voorliefde voor de hippische sport en het paardenrennen.

Ramírez heeft aangegeven, dat Britse - en ook Franse - ondernemers bereid zijn vijf tot zes miljoen euro te investeren in de verbetering van de paardenracebaan in de Baranco de Tirajana, met het doel de stallen, de tribunes en andere voorzieningen uit te breiden, zodat er 300 tot 400 paarden kunnen verblijven. “Naar zolang men ons geen nieuwe vergunning verstrekt, kunnen we geen stap verzetten”, zo benadrukt hij.

Op haar beurt laat de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Ofelia Alvarado, weten, “dat de procedure voor de verlening van de vergunning voor het hipódromo, die in 2013 afloopt,  in gang is gezet en, dat als alles goed gaat, over een jaar men het maximale aan hippische activiteiten kan realiseren. We zouden willen, dat dit eerder kan, maar ambtelijke molens malen langzaam,” heeft ze gezegd.

De Commanditaire Vennootschap ‘Hipódromo de Santa Lucía’ die de renbaan beheert, kan echter geen weddenschappen op paardenraces organiseren, totdat de Canarische Regering daartoe een aanbesteding voor de paardenrenbaan van Gran Canaria uitschrijft. “We proberen, met de commanditaire vennootschap te bekijken, welke potentiële mogelijkheden er zijn om alle hippische activiteiten in gang te kunnen zetten Er vinden nu alleen plaatselijke races plaats met paarden van hier,” zo merkt Alvarado op.

Op zijn beurt, wil Felipe Ramírez, dat alle installaties functioneren en, dat men weddenschappen op de races kan afsluiten, want er is een grote belangstelling voor  Canario’s die paarden bezitten, bovendien is het een grote toeristische attractie, vooral voor de Britten. Daartoe is men afhankelijk van de ontwikkeling van de Ley de Apuestas de Canarias (Wet op de  Canarische Kansspelen) van 2007, waarin de Canarische Regering een hipódromo per eiland reserveert.

“De aanbesteding hangt af van de Canarische Regering en we kunnen niet voorspellen of die komt en wanneer, hoewel er niet zoveel installaties zijn zoals die van Santa Lucía,”  zo becommentarieert Alvarado.
1-AAAAislas-canarias-62.jpg


Paardenrennen brengen
1.500 toeschouwers op de been

VALLESECO - dinsdag 5 juni 2012 - Ongeveer 1.500 personen hebben op zondag 3 juni 2012 de vijf carreras de caballos (paardenrennen) bijgewoond waaraan twaalf jinetes (ruiters) uit zeven gemeenten van het Eiland hebben meegedaan in het Hipódromo van La Laguna in Valleseco.

Twaalf ruiters uit de gemeenten Mateo, Moya, Agaete, Artenara, Valsequillo, Telde en Valleseco hebben deelgenomen aan deze II Carrera de Caballos (Tweede Paardenrace) die een vervolg zal krijgen op zondag 22 juli,  zondag 5 augustus en zondag 30 september 2012.


 
 

De  eerste ritten, 1.600 meter, zijn gewonnen door  de jockeys Jesús met het paard Trigo en Maury met Raitaki,  terwijl de victorie voor de drie volgende ritten - 1.800 meter,  is gereserveerd door Cristina met de merrie La Marro, die de beste tijd wist te behalen; Jesús met het paard  London en Carlos met Tirana.

De speaker Catiri Santana was belast met de toelichting voor het publiek tijdens de vijf races.
1-AAAAislas-canarias-62.jpg


e-78.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--291.jpg

zon-87.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb