site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-153.jpg

d-68.jpg


Maspalomas zetel van het
‘I Torneo Internacional de Turismo y Bowling’

GRAN CANARIA - vrijdag 17 februari 2012 - Op de  bowlingbanen in de gemeenten San BartolomÉ de Tirajana, Telde en Las Palmas de Gran Canaria wordt van 2 tot 10 juni  het  'Internationale Toerisme en Bowling Toernooi  2012 Gran Canaria' georganiseerd, door het bedrijf  Evencan Eventos Turismo y Deporte S.L en de Spaanse Bowlingfederatie. De organisatoren verwachten, wereldwijd, een deelname van ongeveer 800 spelers, die met hun gezinsleden 2 miljoen euro zullen uitgeven op het eiland.
Het toernooi , dat men presenteert als het belangrijkste op nationaal niveau, kan rekenen op de medewerking van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, van de gemeenten San Bartolomé de Tirajana, Telde en Las Palmas de Gran Canaria en die van een groot aantal lokale ondernemingen.
presentacia-n-torneo-internacional-de-turismo-y-bowling_large.jpg
De officiële presentatie van het toernooi heeft plaatsgevonden in het Hotel Santa Catalina  in  de hoofdstad van Gran Canaria in aanwezigheid van de sportcoördinator, Francisco Ortiz, van het Eilandbestuur van Gran Canaria; de wethouders van Sportzaken van de gemeenten San Bartolomé de Tirajana en Telde, Roberto Martel Quintana en Pablo Rodríguez Valido; de coördinator Sportzaken van het Gemeentelijke Sport-Instituut van Las Palmas de Gran Canaria, Francisco Monzón; de vertegenwoordiger Externe Zaken van de Spaanse Bowlingfederatie.
bowling-7_large.gif

Ambitieus project
De publieke en gemeentelijke vertegenwoordigers benadrukken het belang van dit toernooi, dat zich profileert als een vernieuwend project, dat bovendien een uitstekende keus is als toeristische aanvulling en wijzen oo het enthousiasme waarmee de organisatie optreedt als gastheer voor dit eerste evenement, dat naar verwachting in de toekomst vervolg zal krijgen op Gran Canaria.


Holiday World Maspalomas,
Avda. Touroperador Tui,

35100 Maspalomas
Info@Holidayworld-Maspalomas.com
holiday-world-maspalomas_large.jpg

729268257_large.jpg
De organisatie van het evenement heeft vier prijzen ter beschikking gesteld, namens het
Cabildo van Gran Canaria en de gemeenten San Bartolomé de Tirajana, Telde en Las Palmas de Gran Canaria, bovendien is er €22.000,= beschikbaar als subsidie voor de deelnemers.
escudo_large.jpgDe organisatie van het evenement heeft vier prijzen ter beschikking gesteld, namens het
Cabildo van Gran Canaria en de gemeenten San Bartolomé de Tirajana, Telde en Las Palmas de Gran Canaria, bovendien is er €22.000,= beschikbaar als subsidie voor de deelnemers.

De Federación Española de Bolos (Spaanse Bowlingfederatie) begrijpt, dat het om een ambitieus project gaat en,  dat de aantrekkelijkheid van Gran  Canaria veel amateur en professionele bowlingspelers zal motiveren deze ontmoeting niet te missen waar €7.000,= aan prijzengeld op het spel staat, wat een doorslaggevende factor  kan zijn voor hoog geclassificeerde spelers, om zich in  te schrijven voor deze eerste editie.

Het is de eerste keer dat een ‘Open’ van deze soort gehouden wordt op Gran  Canaria, met het doel de bowlingsport te promoten. Men schat dat er 500 tot 800 spelers uit de gehele wereld zullen deelnemen, die vergezeld worden door familieleden, die dit toernooi willen bijwonen waar wereldwijd 114 federaties en 49 Europese elkaar zullen ontmoeten. Men schat, dat dit aantal deelnemers  aan omzet een bedrag van 2 miljoen  euro zal achterlaten  op het eiland.

Het spelsysteem
Er zullen in totaal 18 partijen, in 3 series van 6 worden afgewerkt in de drie bowlingbanen, waardoor 32 deelnemers zich rechtstreeks plaatsen voor de finale. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een herkansing op een van de 8 finaleplaatsen welke gehouden wordt in 3 games op de vrijdag voorafgaand aan de finale. In totaal zullen dan 40 spelers geclassificeerd zijn.

Het Productiebedrijf Channel TVI is de officiële producent van het toernooi en zal de diverse classificatiewedstrijden rechtstreeks uitzenden via www.channeltvi.com. Bovendien zal men kunnen rekenen op de aanwezigheid van de voornaamste communicatiemedia en hoogwaardige  sportzenders.
1-AAAAislas-canarias-48.jpg


 

e-67.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--273.jpg

zon-77.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb