site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-22.jpg


Mogán legt een recreatiepark aan in Puerto Rico met een investering van 1,2 miljoen euro

De voorziening zal worden verdeeld in drie ruimtes,
waaronder een kinderspeeltuin, een multifunctioneel sportterrein, speelruimtes, en zitplaatsen in de schaduw

MOGAN - zondag 11 februari 2018 - Het project van het recreatiepark van Puerto Rico in de gemeente Mogán is bekend gemaakt en zal worden aangelegd, het heeft een budget van ruim 1,2 miljoen euro, volledig gefinancierd door het Gemeentebestuur, en heeft een geschatte uitvoeringstijd van acht maanden.

Het recreatiepark in Puerto Rico zal worden asangelegd op een perceel van 10.100 m³ gelegen tussen de woonwijk Motor Grande en het toeristische centrum van Puerto Rico. Het park zal de omgeving veranderen waar het zich bevindt, van een ongebruikte ruimte tot een grote stedelijke groene ruimte die in het gebied ontbreekt.
img_44537.jpg

img_44539.jpgDe Gemeenteraad van Mogán heeft de details van dit project - dat men met €1.207.515,85 financiert - bekend gemaakt op donderdag 8 februari 2018 aan de bewoners van de buurtvereniging van El Valle de Puerto Rico.
De wethouder van Bouwzaken van de gemeente Mogán, Ernesto Hernandez, heeft benadrukt:, "We hebben  aan dit project gewerkt sinds het begin van de legislatuur, maar de uitvoering ervan is meer vertraagd dan we hadden gewild, omdat we vergunningen nodig hadden van andere overheden. Maar we zijn verheugd dat we kunnen aankondigen dat,- naar het zich laat aanzien –  eind maart 2018, de aanleg  van dit nieuwe stadspark zal beginnen."

 img_44540.jpg

Uitlaatgebied voor honden
Het plein in het park zal een ontmoetingspunt zijn waar men meerdere activiteiten kan uitvoeren, waaronder een cafetaria en een multifunctioneel instructielokaal. Op het centrale gedeelte binnen de omheining zal een uitlaatplaats voor honden worden aangelegd, aangezien dit de eerste en enige ruimte is voor dit gebruik in de gemeente Mogán.

Bovendien zal het park worden omheind en aan de rand ervan worden omringd door een biologisch degelijk pad om te wandelen, te hardlopen, en te fietsen. Langs de route van een deel van het pad worden verschillende sportelementen geïnstalleerd die een eenvoudige route voor hardlopers aanvullen.

Het park zal zowel voor de inwoners van de gemeente als voor toeristen een attractie- en ontspanningsruimte zijn, omdat het zowel ingangen naar het Zuiden zal hebben - naar Puerto Rico - en het Noorden - naar Big Motor - als faciliteiten met meerdere parkeerterreinen en goede toegangswegen.
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-137.jpg

Angry Birds heeft in Mogán haar grootste openlucht themapark in Europa geopend

MOGÁN - Allerheiligen vrijdag, 1 november 2013 - Het grootste Angry Birds Activity Park in de openlucht, is op donderdag 3 oktober 2013 in Mogán opengegaan voor het publiek, met een capaciteit voor 1.200 bezoekers die kunnen genieten van 25 attracties die staan opgesteld op 5.000 m², na een investering van 4 miljoen euro.

De Finse bedrijven Rovio en Holidays Club Resorts, die belast zijn met het beheer van het park, hebben ondertussen 40 directe arbeidsplaatsen gegenereerd, het merendeel voor bewoners van Mogán, om in de personeelsbehoefte te voorzien.

De burgemeester van Mogán, Francisco González,  heeft het opladen van adrenaline niet kunnen weerstaan.
Dit park is het vierde en grootste van een reeks samenwerkingen met de projectontwikkelaar en vakantie-dienstverlener Hollidays Club Resorts, en het eerste, dat de nieuwe dienstverlening ’Café & Birthday’ van Rovio verleent.

Het bedrijf, dat vier centra in Finland bezit en een in het Verenigd Koninkrijk, heeft het park in Mogán geopend wat zich niet uitsluitend op het toerisme richt, maar men verwacht ook, dat een groot deel van haar economische motor een lokaal karakter zal hebben, daartoe heeft de entree voor Canarische residenten een speciale prijs van €12,50 tegenover normaal €15,=

De opening van het recreatiepark is bijgewoond  door de president van het Cabildo (Eilandbestuur) vam Gran Canaria, José Miguel Bravo de Laguna; de burgemeester van Mogán, Francisco González en de algemene directeur van Holidays Club Resorts, Calvin Lucock, naast andere autoriteiten, managers en ondernemers.

De eilandpresident heeft benadrukt, dat de vestiging van dit soort buitenlandse kapitaalbedrijven verre een bedreiging is voor het Canarische bedrijfsleven, maar kansen biedt; zodanig, dat beide elkaar kunnen ondersteunen.

Drie maanden
De aanleg van het park is in drie maanden gerealiseerd en de openig is bijgewoond door ruim 500 schoolkinderen uit het Zuiden van het eiland, die de eersten waren, om te genieten van dit themapark.

Het project is medegefinancierd door de Banco Sabadell, waarbij diverse lokale bouwbedrijven gecontracteerd zijn, om de voorbereidende bouwwerkzaamheden te verrichten. Ook heeft de keten Holiday Club een convenant gesloten met de Gemeente Mogán voor het contracteren van lokaal personeel.

Vervolgens heeft Lappset de voorzieningen geleverd en geïnstalleerd.

Het bedrijf Holiday Club Resorts biedt een breed scala aan recreatieproducten: bubbelbaden, spa’s, villa’s, bungalows, ski- en strandvakanties.

Een van de recente toevoegingen aan dit brede portfolio zijn de Angry Birds-themaparken: de recreatiemaatschappij die gevormd wordt door de Finse marktleiders Rovio, Lappset en Holiday Club.
Holiday Club wil haar producten en dienstverlening uitbreiden, met de bedoeling voortdurend de vakantiebeleving van haar klanten te verbeteren; reden, waarom men niet ontkent nieuwe investeringen te willen plegen op Canarias.
1-AAAAislas-canarias-kopie-51.jpg


Finse groep investeerders
bouwt kinder-recreatiepark ‘Angry Birds’

De twee miljoen euro kostende voorziening in Puerto Rico richt zich op de toepassingen voormobiele telefoons:
opening oktober 2013

MOGÁN - vrijdag 9 augustus 2013 - Een consortium van Finse bedrijven begint in Puerto Rico (gemeente Mogán) met de bouw van het themapark 'Angry Birds', wat gebaseerd is op de populaire videospelletjes die een groot succes hebben op mobiele telefoons. De voorziening - de eerste, die de projectontwikkelaars buiten Finland realiseren - veronderstelt een investering te zijn van twee miljoen euro en de opening is gepland in oktober 2013.

In 2011 veranderde hun toepassing voor mobiele telefoons en tabletten, met ongeveer 700 miljoen downloads, in de meest succesvolle van het jaar. En sinds een jaar heeft hun versie op Facebook wereldwijd een enorme indruk gemaakt, evenals hun 'pájaros cabreados'-winkels (‘Angry Bird’-winkels). De door de Finse maatschappij Rovia met ‘Angry Birds ‘ behaalde resultaten heeft men overgebracht naar de recreatie- en amusementswereld. Het resultaat is een keten van themaparken met dezelfde naam in Kuusamo, Saariselkä en Saimaa, in Finland, en gepromoot door een vennootschap, dat onderdeel uitmaakt van de genoemde maatschappij, samen met Lappset en Holiday Club.                                          Themapark 'Angry Birds'

De Finse projectontwikkelaars maken nu de sprong naar het buitenland. En een van de eerste locaties die men gekozen heeft, is de wijk Puerto Rico in Mogán, waar men begonnen is met de bouwwerkzaamheden van deze nieuwe voorziening. Het centrum wordt aangelegd op de voormalige sportvoorzieningen naast het openbare park en de bushaltes, waar tot nu toe tennis en el frontón (squash) gespeeld werd.


 

 
 
 
“We zijn heel enthousiast over de opening van het recreatiepark ‘Angry -Birds’ in de gemeente Mogán. Het is een inspanning die ongetwijfeld een toegevoegde waarde is voor Puerto Rico welke meer bezoekers naar de wijk zal brengen. Naast, dat het een belangrijke toeristische attractie zal zijn, is dit ook een voorziening voor de plaatselijke bewoners en biedt deze nieuwe kansen op werkgelegenheid,” aldus de general manager van Holiday Club Canarias, Calvin Luckoc. 
Het recreatiecentrum biedt activiteiten voor kinderen en tieners, altijd gebaseerd op populaire videospelletjes. Het project bevat o.a. een afdeling voor golf-avonturen, trainingsruimten, feestzalen, een laser-ruimte, een waterparadijs, curling-baan, kartbaan, zaalvoetbal, klimwanden, winkels en horeca-terrassen.

Ook komt er een biologisch restaurant met gezonde gerechten en een instructielokaal, aldus de onderneming. De investering bedraagt 2 miljoen euro en de opening zal plaatvinden in oktober 2013.-

 
 
De Lid van de Raad van Bestuur van Holiday Club Resort benadrukt, “ dat de Europese toeristenindustrie zich meer moet richten op inhoud, men richt zich teveel op logiesaccommodatie, waar nu al teveel aanbod bestaat.”
 
De beleggers hebben de bouw uitbesteed aan Canarische ondernemingen en het Finse bedrijf Lappset is verantwoordelijk voor de spelletjes.

1-AAAAislas-canarias-kopie-51.jpg


€250.000, = voor parkherstel in Puerto Rico

De werkzaamheden duren vier maanden
en worden gefinancierd door de Canarische Regering
en het Ministerie van Industrie, Energie en Toerisme

MOGÁN - zaterdag 16 maart 2013 - De werkzaamheden in het voornaamste toeristische park van Puerto Rico worden in de komende week ter hand genomen, dit  na de openbare aanbesteding door de Canarische Regering met een aanvankelijke begroting van €442.090,=

De werkzaamheden zullen vier maanden in beslag nemen en worden uitgevoerd door de Joint Venture (bestaande uit Gedetec SL en Elimco Soluciones Integrales SA) die werkt onder de directie van het nutsbedrijf Gesplan, aan wie het Directoraat-generaal van Toeristische Infrastructuur het werk heeft uitbesteed.

Het project bevat o.a. verandering van de bestrating van het wandelpad, ombouw van de onderdoorgang, verbetering van de groenvoorziening en verandering van de verlichting, zo laat de Gemeente Mogán weten.

Het grootse deel van het werk richt zich op de huidige bestrating die vervangen zal worden voor een klinker die beter past bij de omgeving en men zal de border verwijderen die nu de beide groengedeelten scheidt, hiervoor in de plaats komt een muurtje als lage borstwering, die bekleed zal worden met natuursteen.

De verbetering van de wandelpaden en de groengedeelten wordt voltooid met de verandering van de openbare straatverlichting en het renoveren van de banken, prullenbakken en het overige straatmeubilair.

Ook  bouwt men de voetgangerstunnel om, die de twee gedeelten aan het park met elkaar verbindt, waarbij men, voor de veiligheid, een antislip-tegel gebruikt en, in overeenstemming met de voorschriften voor toegankelijkheid, de architectonische drempels sloopt.
1-AAAAislas-canarias-kopie-51.jpg


Nieuw Marktje in Puerto Rico

MOGÁN - donderdag 24 januari 2013 - Deze nieuwe markt is een uitbreiding van het wekelijkse aanbod aan markten in de diverse wijken van de gemeente; “dit, met het doel een extra attractie te bieden aan de toeristen die Mogán bezoeken; ter uitbreiding van het aanbod aan producten aan de inwoners,” zo laat het gemeentebestuur weten.

De marktbezoeker kan er o.a. kunstnijverheidsproducten aantreffen die vervaardigd zijn uit steen, bijouterieën, lederwaren, ambachtelijk vervaardigde zeep, enz.

De wethouder van Marktzaken, Carmen Delia Alonso, heeft uitgelegd, dat men vanuit de Gemeente, “op het gebied van markten een onderscheidende kwaliteit wil creëren,” en zo producten wil aanbieden van bewoners uit andere gedeelten van het eiland.

Mogán telt verschillende weekmarkten, op dinsdag en donderdag die in Arguineguín, op vrijdag die in Playa de Mogán, op zondag die in Puerto Rico, welke men nu heeft gecomplementeerd met de wekelijkse, ambachtelijke markt die dagelijks plaatsvindt.
1-AAAAislas-canarias-kopie-51.jpg


kaart_canaria-38-5.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--27.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb