site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-203.jpg

mapa-canarias2-92.jpg


Podemos vraagt opnieuw een verbod op hanengevechten

De stilterond hanengevechten op de Eilanden wordt verbroken

CANARISCHE EILANDEN - donderdag 17 maart 2016 - De politieke partij Podemos is een wetsvoorstel aan het voorbereiden voor het instellen van het verbod op het houden van hanengevechten op Canarias, men wil daartoe de Ley 8/299 (Wet) op de Dierenbescherming aanpassen.

Natividad Arnáiz, de afgevaardigde van Podemos, laat weten, “dat de huidige wetgeving  de bloedige aard van de hanengevechten erkent en deze beschouwt als onbetamelijk in een moderne en ontwikkelde samenleving, maar in plaats van te bereiken dat dit op een natuurlijke wijze ophoudt, heeft men toegestaan dat dit weer opleeft”

185x264_stop_animal_fightin-1.jpg pelea-de-gallos.jpg
1424026071_155729_1424026377_noticia_normal.jpg
Arnáiz verzekert, dat krantenberichten een opleving van deze praktijk bevestigen; en Podemos laat in een communiqué weten, dat deze praktijken in een decennium zijn verviervoudigd op eilanden zoals Lanzarote en La Palma waar maandelijks hanengevechten worden aangekondigd, en dat men op Tenerife een Canarisch kampioenschap organiseert in de aanloop naar 30 mei (de Dia de Canarias).
gallosacabandolamuda041.jpg download-39.jpg
Gallos31.jpg lasrinasdegallos_clip_image002.jpg
 hqdefault-25.jpg gallos1.jpg
peleas-de-gallos-cadiz.jpg
pelea-gallos--644x362.jpg 0002127b.jpgNatividad Arnáiz is van oordeel, dat deze dierengevechten geen garantie zijn voor het behoud van enig ras. "Het college van Dierenartsen van Santa Cruz de Tenerife heeft herhaaldelijk ontkend dat de soort gebruikte hanen een eigen ras vormt, omdat deze geen genetische definitie bezit,” zo bevestigt de Podemos -afgevaardigde. “In tegendeel zelfs,” zo voegt zij toe,” de hanengevechten leiden altijd tot mishandeling en wreedheid, veroorzaken verminkingen, verwondingen,  en zelfs de dood van veel exemplaren.”

lasrinasdegallos_clip_image0031dezedus.jpg
Imagenes-utilizadas-protectora-animales-Sara_EDIIMA20160211_0263_18.jpg
                                 thump_865574621285337.jpg

                                  Hoe beschaafd is de (macho)Canarische samenleving?
juan-yanes-gallera.jpg
invitacion.jpg
gallos003.jpg
Detenidos-jovenes-acusados-gallos-valorados_TINIMA20130309_0141_5.jpg
fotonoticia_20160218134338_1280.jpg

gallos--644x362.jpg
Podemos
is in deze legislatuur al eerder opgekomen voor de afschaffing van deze hanengevechten, via een motie die door het Parlement in de Cámara (Tweede Kamer) is afgewezen.
Natividad Arnáiz zal het huidige wetsvoorstel in de Tweede Kamer indienen, waarbij ze dit keer laat weten andere voorstellen in dezelfde richting te zullen steunen, zoals de moties die zijn ingediend door de PSOE in alle gemeenten van Lanzarote, om hanengevechten  te verbieden .zzzzzzzislas-canariaslogo-310.jpg


PACMA heeft bij de Seprona aangifte gedaan
inzake het transport van15 opeengepakte dromedarissen

SANTA CRUZ DE TENERIFE - zondag 4 januari 2015 - PACMA (de  Partij voor de Dieren)  heeft de ‘deplorabele’ omstandigheden gekritiseerd waaronder de dieren hebben gereisd in twee vrachtwagens die via zee, vanuit Lanzarote op Tenerife zijn aangekomen.

Het betreft de 15 camellos (dromedarissen) die gebruikt gaan worden in de optochten van de Reyes (‘Koningen’) in diverse gemeten op Tenerife.
Partido-Animalista-condiciones-deplorables-Tenerife_EDIIMA20150103_0166_14.jpg

logo408x73.gifDe PACMA (Partij van de Dieren, zie:  http://www.pacma.es) is van mening, “dat de dieren vastgebonden en opeengepakt waren, zonder de minimale voorwaarden voor hygiëne en welzijn.”
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


De vervoerders van de mishandelde dromedarissen
kunnen een boete tegemoet zien “die niet laag zal zijn”

SANTA CRUZ DE TENERIFE - zaterdag 3 januari 2014 - Het bovenstaande heeft de directeur-generaal van Veeteelt, Juan Pedro Dávila, van de Canarische Regering verzekerd, die in dit verband wijst op het bestaan van een ‘heel strikte’ regelgeving. De president van het Cabildo (Eilandbestuur) van Tenerife, Carlos Alonso, heeft om ‘een oorvijg’ gevraagd voor de vrachtwagenchauffeurs die vijftien dromedarissen hebben vervoerd die dicht opeengepakt, zonder zich te kunnen bewegen zijn vervoerd, om deel te kunnen nemen aan Driekoningen-optochten in diverse gemeenten op Tenerife.

In verklaringen voor Radio Club Tenerife heeft de Tinerfense president gezegd, “we moeten oppassen, zeker in deze tijd, met het milieu en de behandeling van dieren.”
Varios-dromedarios-hacinados-interior-PoliciaLocalSC_EDIIMA20150103_0005_13.jpgCarlos Alonso heeft opgemerkt, dat men dit soort behandeling niet kan toestaan, hij vraagt daarom voor de verantwoordelijken niet allen een ‘oorvijg , maar ook een passende boete; “omdat er voor het rijden met deze dieren, geen excuus is om ze op die wijze te vervoeren,”

Namens de Canarische Regering heeft de directeur -generaal van Veeteelt, Juan Pedro Dávila, uitgelegd, dat er een ‘heel strikte’ regelgeving bestaat voor wat betreft het vervoeren van dieren, en hij heeft gewaarschuwd, dat er ,in dit geval, “een boete komt, die ‘niet gering’ zal zijn.

De politieagenten hebben de voertuigen aangehouden op de Avenida de Constitución, en bronnen binnen de Gemeentepolitie hebben verduidelijkt, dat het geen dieren zijn die gaan deelnemen aan de cabalgata de Reyes (Driekoningen-optocht) in Santa Cruz.

Dit incident valt uitgerekend samen met de beslissing van het Gemeentebestuur van Santa Cruz om de optocht te houden zonder dieren, met uitzondering van de kamelen de bereden worden door Sus Majestades (Hune Majesteiten); dit, op grond van een aangifte die is gedaan door dierenbeschermers van de SOS Rescue Group Animalia.
 1-AAAAislas-canarias-84.jpg


 

Politie verbaliseert twee vrachtwagenchauffeurs
wegens het vervoeren van 15 opeengepakte
en vastgebonden camellos
(dromedarissen)

SANTA CRUZ DE TENERIFE - zaterdag 3 januari 2015 - De dieren, bestemd voor deelname aan Driekoningen-optochten, zijn opeengepakt en vastgebonden aangekomen na een overtocht met de ferry van minimaal 18 uur van Lanzarote naar Tenerife.

De Policía Local (Gemeentepolitie) van Santa Cruz de Tenerife heeft op vrijdag 2 januari 2015 proces verbaal opgemaakt tegen de eigenaren van twee voertuigen die in de Haven zijn aangekomen met in totaal 15 camellos (dromedarissen), allemaal bestemd om op maandag 2 januari 2014 deel te nemen aan cabalgatas de los Reyes Magos (Driekoningen-optochten) in diverse Tinerfense gemeenten.
camellos.jpgDe foto op de sociale netwerken, waarop duidelijk te zien is, dat de 12 camellos (dromedarissen) volledig opeengepakt in de laadruimte van de vrachtwagen liggen.

De agenten hebben aangegeven, dat de dieren opeengepakt reisden en vastgebonden aan poten en nek, zodat ze niet konden bewegen. Men is van mening, dat deze omstandigheden kunnen worden beschouwd als mishandeling, temeer daar de dieren dit hebben moeten verduren gedurende een reis van meer dan 18 uur in de ferry die vertrok van Lanzarote, een tussenstop heeft gemaakt in Las Palmas de Gran Canaria en uiteindelijk op vrijdagmiddag 2 januari 2015 eindigde aan de havenpier in Santa Cruz.

De zaak van een van deze voertuigen, een vrachtwagen, is als bijzonder ernstig opgevat, want daarin bevonden zich 12 camellos (dromedarissen), volledig vastgebonden, die bijna geen adem konden halen.

In het andere voertuig, zo laat de Politie van Santa Cruz weten, reisden nog eens drie camellos (dromedarissen).

De politieagenten van Santa Cruz hebben kennis van de zaak gekregen dankzij diverse aangiften van passagiers van de ferry waarin de camellos (dromedarissen) zijn vervoerd. Feit is, dat een van deze passagiers geklaagd heeft over de situatie en dit ter kennis heeft gebracht van de publieke opinie van Tenerife en foto’s heeft geplaatst op de sociale netwerken, waarop duidelijk te zien is, dat de 12 camellos (dromedarissen) volledig opeengepakt in de laadruimte van de vrachtwagen liggen.

De aangevers hebben geprotesteerd over de ‘schandelijke’ manier waarop de dieren zijn vervoerd. Sommige van de klachten op de sociale netwerken hebben meerdere steunbetuigingen gekregen bij het afwijzen van de manier waarop de camellos (dromedarissen) zijn behandeld.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


 

Zes slangen, twee exotische kikkers,
en twee hagedissen, onderschept op Gando

De Guardia Civil heeft voorkomen dat de passagier
bovendien bijna5.000 insecten en wormen importeerde

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag 10 juni 2014 - De Guardia Civil heeft op de Luchthaven van Gran Canaria in de ingecheckte bagage zes slangen, twee exotische kikkers en twee hagedissen onderschept, allemaal exotische exemplaren, die een passagier, samen met 5.000 insecten en wormen, wilde importeren op het eiland.

In de koffers van deze passagier, afkomstig uit Madrid, hebben de agenten drie koning pythons (Python regius), twee Indiase pythons (Python molurus), een boa constrictor, twee luipaardgekko’s en twee donker ogige, groene kikkers aangetroffen, zo heeft het hoofdcommissariaat van Las Palmas laten weten op maandag 10 juni 2014.

Zes slangen, twee exotische kikkers, twee hagedissen en een luipaardgekko in beslag genomen op Gando.

 
 

Daarnaast vervoerde de passagier in diverse containers en dozen diverse slakken, 200 dubia kakkerlakken (blaptica dubia), 3.500 krekels (Acheta domesticus), 100 sprinkhanen plus nog eens een duizendtal wormen, dat vermoedelijk diende als voedsel voor de reptielen.
 
 
De in beslag genomen dieren zijn overgedragen aan de Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) (Milieudienst) van de Guardia Civil, die deze heeft ondergebracht in het krokodillenpark ‘Los Corralillos’ in Agüimes, waar ze ter beschikking staan van de Douane.

Men heeft de passagier wel toegestaan, de krekels, wormen en sprinkhanen te behouden.

De Guardia Civil heeft een verslag gestuurd naar de Servicio Oficial de Inspección Vigilancia y Regulación de las Exportaciones Agrícolas al Extranjero (Officiële Inspectiedienst Toezicht en Regulering van de Export van Landbouwproducten naar het Buitenland), dat ressorteert onder het ministerie van Industrie, om te bevestigen, of de in beslag genomen dieren zijn beschermd door de CITES-conventie van Washington; opdat, indien dit zo is, men daartoe de betreffende aangifte kan doen.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


 

Boerderij-eigenaar in Gáldar doet aangifte
van diefstal van negen apen en vijf papegaaien

De dieven hebben ook 25 lagartos meegenomen
De eigenaar looft een beloning uit voor de gouden tip

GÁLDAR - woensdag 16 oktober 2013 - Negen apen, vijf papegaaien, en 15 lagartos (hagedissen). Dat is de buit die de ‘dierenvrienden’ hebben ontvreemd op een boerderij in de gemeente Gáldar. De eigenaar van de boerderij heeft opsporingsverzoeken geplaatst op de diverse media, om enigerlei informatie te verkrijgen over de dieren en heeft een beloning uitgeloofd voor personen die een tip kunnen geven over de verblijfplaats van de gestolen dieren.

Volgens de aangifte, die gedaan is door de eigenaar, hebben de feiten plaatsgevonden in de nacht van 30 september 2013 toen de vermoedelijke dieven de boerderij zijn binnengegaan, die gelegen is aan de weg die San Isidro verbindt met Sardina del Norte, en hebben de kooien geopend, om enkele van de zich daarin bevindende dieren mee te nemen. Daaronder vijf Titi aapjes met zware oren, vier pygmee Titi aapjes, drie Amazone papegaaien met blauwe kuif, twee Cubaanse papegaaien en 15 dragón barbudo lagartos (hagedissen).

 In de opsporingsverzoeken geeft men aan, dat alle dieren geplaatst zijn door de douane, die deze in beslag genomen heeft als smokkelwaar, waarbij men waarschuwt, dat het houden van  deze dieren verboden is en, dat degene die deze dieren bezit, van elk dier afzonderlijk, in het bezit moet zijn van de specifieke documentatie.

Eveneens laat men weten, dat de eigenaar van de dieren bereid is een beloning te betalen aan degene die enigerlei informatie heeft over de situatie van de dieren en de staat van de gestolen aapjes, papegaaien en hagedissen, daartoe heeft men een mail-adres monosrobado@gmail.com geopend

Politierechercheurs en rechercheurs van de Servicio de Protección a la Naturaleza de la Guardia Civil (Seprona)  (Milieudienst van de Guardia Civil) onderzoeken nu wat er gebeurd is, in een poging de verblijfplaats van de vernoedelijke dieven en van de 29 ontvreemde dieren op te sporen.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


Zes verwaarloosde honden van gevaarlijke rassen
aangetroffen in Telde

TELDE - donderdag 11 oktober 2012 - De Policía Local van Telde heeft op vrijdag 5  oktober 2012 zes verwaarloosde honden aangetroffen van potentieel gevaarlijke rassen in  een pension in de nabijheid van El Goro, in Telde. De dieren, sommige vastgebonden, sommige niet, hadden geen identificatie,  microchip of een tatoeage. De lokale politie vermoedt, dat ze gebruikt zouden kunnen worden voor hondengevechten.

De politie van Telde  heeft een aangifte ontvangen van bewoners uit de woonwijk Ojos de Garza. Zij hebben geklaagd over de aanwezigheid van verwaarloosde honden en  ook over geluidsoverlast. De aanklacht is op 4 oktober 2012 ontvangen, maar de dieren zijn pas een dag later gelokaliseerd. Ze verbleven op een plaats waar weinig voorbijgangers komen, in de barranco (ravijn) van Majupama, in een pension, dat nabij een verlaten put is gelegen.


                           Twee van de  in het pension aangetroffen honden.
Men heeft zes honden aangetroffen van rassen die in de huidige verordening Dierenbescherming worden aangeduid als  potentieel gevaarlijk. Het gaat om de rassen Stafford, Pitbull, en Presa Canaria, sommige van hen puppy’s. Enkele honden  waren vastgebonden, andere liep los rond in de kleine kamer die hen als onderdak diende. In principe vertoonden ze geen verschijnselen van ondervoeding, maar zeker is wel, dat ze verwaarloosd zijn. Er is geen officiële eigenaar van de honden aangetroffen en, men heeft deze ook niet kunnen lokaliseren. De politie van Telde ontkent het feit niet, dat ze gebruikt zouden kunnen worden voor hondengevechten, wat bij wet verboden is.
1-AAAAislas-canarias-139.jpg


Jongeren-internetplatform eist sluiting
Hondenopvang 'Lassie'

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zaterdag 25 augustus 2012 - Het platform op het sociale netwerk Facebook, 'Todos contra la Protectora Lassie en Gran Canaria' (‘Allen tegen Hondenopvang 'Lassie' op Gran Camaria’), strijdt al maanden tegen de directeur/beheerder, Fernando Cabrera, die aan de touwtjes trekt bij Hondenopvang 'Lassie’.

Naast de 300 leden van het platform, die Fernando Cabrera beschuldigen van het "mishandelen" van dieren die in zijn handen terechtkomen, zijn er meer mensen, die dit aangeven. Het internetplatform beschuldigt hem ervan, “tegen betaling honden op te vangen van mensen die deze niet meer willen, of kunnen verzorgen; die hij gebruikt voor zijn opvang en, die dieren vervolgens aan hun lot overlaat.”


De Eigenaar van Hondenopvang '
Lassie' toont een straathondje.

María González Moreno, directrice van de Albergue de Animales (Dierenopvang)van Bañaderos, bevestigt ook, “dat zij dieren die voorzien zijn van een chip heeft ontvangen, omdat ze los op staart rondliepen. Bij het bellen naar hun eigenaren, krijgt zij te horen, dat men de hond heeft overgedragen aan de voorzitter van Protectora Lassie, opdat hij een tehuis voor ze zoekt, maar die dit niet doet, en de dieren uiteindelijk aan hun lot overlaat.”

Tegen  Fernando Cabrera speelt, dat hij door het Gemeentebestuur meerdere keren is beboet voor  het overtreden van de Gemeentelijke Verordening inzake Protección y Tenencia de Animales (Ompta) (Bescherming en Houden van Dieren). De grootste boete heeft hij in 2001 opgelegd gekregen, van €1.202,= voor het achterlaten van een ondervoede pup in de kofferbak van een auto, zo blijkt uit onderzoek van de Policía Local. Bij het willen vernemen van de versie van Fernando Cabrera, weigert hij verklaringen af te leggen en gooit hij de telefoonhoorn op de haak.

De ernst van het probleem is nog relevanter bij de ontdekking, dat in 2007 de Canarische Regering, “de inschrijving van de Vereniging ‘Lassie’ heeft geschrapt uit het Registro de Asociaciones Colaboradoras para la Defensa y Protección de Animales de Compañía en Canarias (Register voor Samenwerkingsverbanden voor de Opvangen en Bescherming van Gezelschapsdieren op de Canarische Eilanden)", zoals men aanhaalt in de Resolutie van het Ministerie van Algemene Zaken, Justitie en Veiligheid, van 29 november 2007.
Fernando Cabrera blijft echter doorgaan te handelen in naam met de genoemde dierenopvang.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


Men offert dieren
in de buurt van het waterleidingnetwerk

INGENIO - zaterdag 23 juni 2012 -  Zwarte hanen, duiven, konijnen en geitenbokken, allemaal onthoofd en in vergevorderde staat van ontbinding. Dat is wat de beheerders van het Heredad de Aguatona (Waterschap Aguatona) in Ingenio hebben aangetroffen in de barranco (droge bedding) van Guayadeque, gealarmeerd hebben  zij op vrijdag 22 juni 2012 de rechter gevraagd op te treden, “omdat dit een overtreding is tegen de openbare gezondheid.”

De Guardia Civil onderzoekt sinds vrijdag 22 juni 2012, wie na het uitoefenen van zijn rituelen, diverse dode dieren heeft achtergelaten in de bedding van de Barranco van Guayadeque, op een plaats waar water voor de bevloeiing stroomt; maar, dat ook gebruikt wordt voor menselijke consumptie door talloze gezinnen die de plattelandshuizen bewonen in het gebied.


                      Een van de vermoedelijk tijdens een ritueel geofferde dieren
     die zijn achtergelaten in een sloot in de barranco van  Guayadeque (Ingenio).


“Dit kan men niet toestaan, dit is een aanslag tegen de openbare gezondheid en de rechter, bij  wie ze al een aanklacht hebben ingediend, moet optreden en de daders stoppen,” zo zegt een verontwaardigde voorzitter van het Heredad de Aguas (Waterschap) van Ingenio, Antonio García Rodríguez.

De feiten hebben niet alleen de leden van het Waterschap gealarmeerd maar ook de buurtbewoners; die, bovendien bemoeienis eisen aan de autoriteiten van de Openbare Gezondheidsdienst, “omdat we niet weten, of men alleen dieren offert; of,  dat de daders van de rituelen ook producten gebruiken die een negatieve uitwerking zouden kunnen hebben voor hen die het water drinken,” zo geeft Vicenta Espino aan.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


Eerste proces op Canarias
voor het mishandelen van een dier

Het slachtoffer is afgeranseld en besprenkeld met bijtend zuur

SANTA CRUZ DE TENERIFE -  zaterdag 14 april 2012 -  Het Openbaar Ministerie heeft op vrijdag 13 april 2012 een jaar gevangenisstraf geëist en, een verbod  voor de duur van twee jaar op het houden van een huisdier.

Vela, een Duitse herdeshond, is aangetroffen in een vuilniscontainer in Araya, in het Zuiden van Tenerife, met verwondingen over haar gehele lijf, de huid op sommige plekken verbrand, met gedeeltelijk dood vlees en, amper nog een teken van leven. Dit heeft plaatsgevonden in mei 2007. Bijna vijf jaar later, heeft dit voorval op vrijdag 13 april 2012 geleid tot het eerste proces op de Canarische Eilanden wegens het delict van het mishandelen van een huisdier. Tot nu toe heeft men alleen overtredingen veroordeeld.

Het Openbaar Ministerie en de particuliere eiser, in vertegenwoordiging van de Vereniging Defensa de los Derechos de los Animales (Addanca)(Bescherming voor de Dierenrechten), eisen voor de mogelijke schuldige, de 80-jarige  Gregorio Remedios Acosta, een jaar gevangenisstraf en een verbod van twee jaar op het houden van enigerlei huisdier, dat te zijner  laste zou komen. Bovendien heeft de vereniging gevraagd, om  veroordeling tot betaling van de kosten voor vijf operaties welke nodig zijn geweest, om het leven van de hond te redden en, die ongeveer €6.000,= bedragen.

Gregorio beheert een bananenplantage, waar hij ook varkens houdt. Begin 2007 heeft een buurman hem de hond cadeau gedaan; maar, er is geen bewijs, dat het eigendomsrecht van de hond is overgedragen. Drie maanden later, op 14 april, blijkt er een varken te zijn overleden en aan ander varken heeft bijtwonden opgelopen. Daarna heeft men Vela niet meer gezien, totdat - bijna drie weken later - twee agenten van de Policía Local (Gemeentepolitie) de hond, op sterven na dood, hebben aangetroffen en naar een dierenkliniek hebben gebracht.


Vela, samen met een twintigtal andere, protesterende honden en hun baasjes voor het Paleis van Justitie, voor aanvang van het proces op vrijdag 13 april 2012.

“Ik heb haar geslagen met een stok”
In het televisieprogramma ‘España Directo’ heeft Gregorio toegegeven, “dat hij de hond heeft ‘geslagen’ met een stok; maar ze bloedde niet en is naar de bananenplantage gelopen.” Echter tijdens het proces, dat heeft plaatsgevonden voor het Strafhof in de hoofdstad van Tenerife, ontkent hij, de hond ooit te hebben aangeraakt en verzekerde hij, dat het steeds de honden van de aangrenzende boerderij zijn geweest, door wie de varkens zijn aangevallen.

Diverse getuigen hebben verzekerd, “dat de beschuldigde ‘niet in staat is’ schade toe te brengen aan een dier;” en, wanneer er een varken geslacht moest worden, hij deze taak heeft overgelaten  aan een slachter. “Ik behandelde de hond, net als de andere honden op de boerderij, Ik heb nooit een dier mishandeld,” herhaalde hij.
De eerste eigenaar van Vela, verklaart het tegendeel. “Toen de Politie me kwam opzoeken, heb ik met Gregorio gesproken en die vertelde me, dat hij de hond heeft geslagen met een stok en, dat hij deze met zuur heeft besprenkeld. Dat heeft hij ook tegen mijn echtgenote verteld;” hoewel, deze getuigenis op geen enkel moment voorkomt in het proces verbaal.

De dierenarts, door wie Vela behandeld is, heeft aangegeven, dat de verwondingen met kracht moeten zijn toegebracht door een wapen, zoals een stok; en, dat de dode huid van het dier aantoont, dat iemand een bijtende stof op de wonden heeft gespoten.

Vreselijke pijn
“De hond verkeerde in slechte staat en woog de helft van wat deze zou moeten wegen. Het dier had een 60 centimeter lange en acht centimeter brede wond op de rug, gedeeltelijk dode huid en afstervend weefsel. Ook had het dier afstervend weefsel aan een oor en moesten er vier tenen van de voorpoten worden verwijderd, omdat niet alleen het vlees, naar ook het bot afgestorven was. Vela had geïnfecteerde verwondingen en vliegenlarven over het gehele lichaam. Dit moet vreselijke pijn veroorzaakt hebben.”

Het Openbaar Ministerie twijfelt niet aan de agressie van Gregorio en heeft opgemerkt, dat ondanks het feit,  dat hij niet de officiële eigenaar van Vela is, hij wel verantwoordelijk voor haar was.  De particuliere vervolging gaat veel verder en zegt, dat er sprake was van wreedheid; en, dat de beschuldigde opzettelijk schade heeft toegebracht aan het dier, wat onnodig was; en, men verzekerde, dat de hond een langzame dood tegemoet zou zijn gegaan.”

De advocaat van de verdediging heeft benadrukt, dat niemand ooit heeft gezien, dat zijn cliënt een dier heeft mishandeld; maar eerder het tegendeel, omdat hij zich bezig heeft gehouden met het voeren van alle honden die zich op de banenplantage bevonden; en hield vol, dat de enige getuige, de voormalige eigenaar van de hond is, “die probeert zijn verantwoordelijkheid te ontlopen voor het betalen van de dierenarts en de rekeningen van de dierenkliniek.”

Vela woont tegenwoordig bij de voorzitter van Addanca, Teresa González Rodríguez.
1334347458886-perros6_large.jpg
1334347458886-perros2_large-1.jpgDe teef was aanwezig voor het Paleis van Justitie, samen met 20 baasjes van huisdieren, en die op spandoeken  gevraagd hebben, dat de samenleving zich ervan bewust is, dat mishandeling, altijd mishandeling is, ook als het een dier betreft en, dat dit de wreedheid van personen aantoont.
1-AAAAislas-canarias-84.jpg


 

kaart_canaria-5-75.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--365.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb