site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-47.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-3.jpg

carnaval-9.gif


'Drag On'
regeert Maspalomas als travestie-koning(in) 

SAN BARTOLOMÉ  DE TIRAJANA - vrijdag 14 maart 2014 - Maspalomas heeft Álvaro Déniz als travestiet ‘Drag On’ tot carnavalskoning(in) gekroond van het 'Carnaval Internacional de Maspalomas'.

Sebastián Betancort als travestiet ‘Orión’ in de creatie: 'Te concedo tres deseos sin ninguna garantía, pero con mucha simpatía' (“Je mag drie wensen doen zonder enige garantie, maar met veel sympathie’) - is tweede geworden en Julio Castellano als travestiet ‘Gio’ is op de derde plaats geëindigd.
De winna(a)r(es) van het verkiezingsgala in het Zuiden van Gran Canaria van het ‘dierencarnaval’ in winkelcentrum ‘Yumbo’ is gesponsord door Aguas de Teror.
 
                                    ‘Drag On
, tijdens het verkiezingsgala       Álvaro Déniz Betancor,
Drag On, na het winnen van het gala van Maspalomas.

De toeristenwijk Playa del Inglés was tijdens de gala-avond van het ‘Faunaval’ een ware dierentuin, waar het niet ontbrak aan plateauzolen, veren, glamour, glitter, muziek, zang, dans, acrobatiek en een onvoorwaardelijke overgave van de deelnemers op het toneel die zijn aangemoedigd door een internationaal publiek, bestaande uit 4.000 carnavalsliefhebbers.


Het gala is door TVE rechtstreeks uitgezonden op de nationale en regionale televisie.ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-31.jpg


Támara Fietz Lorenzo in de creatie
‘De Diamant van Bangkok’,
is gekozen tot Carnavalskoningin van het ‘Faunaval’

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 9 maart 2014 - In Winkelcentrum ‘Yumbo’ heeft het toneel van het Carnaval Internacional de Maspalomas een exotische show te zien gegeven, vol ritme, kleur en muziek.

De kandidate van Winkelcentrum ‘Varadero’ en IJzerwarenhandel JR, Támara Fietz Lorenzo, is op zaterdagavond 8 maart 2014 gekroond tot Reina del Carnaval ‘Faunaval’, in een creatie die is ontworpen door MF Diseños, getiteld: “El diamante de Bangkok”. Het verkiezingsgala is gepresenteerd door Mercedes Ortega en rechtstreeks op tv uitgezonden door TVE en Canarias.

Carolina Cámara López in de creatie ‘Sacrificio’, van ontwerper David Hernández Páez, is gekozen als eerste Hofdame (tweede plaats) als vertegenwoordigster van Hotel Parque Tropical.


De titel van Tweede Hofdame
(derde plaats) is ten deel gevallen aan Lorena Ortega Caballero in de creatie ‘Maspalomas, naturalmente el paraíso’ (‘Maspalomas, natuurlijk het paradijs’), van ontwerper Manuel Encinoso, als representante van de Grupo Perfaler.

               Het duo ‘Azúcar Moreno’ 'wereldberoemd 'in Spanje.
Het duo ‘Azúcar Moreno’ oogstte een staande ovatie van het publiek met hun meest bekende nummers op het nieuwe podium van het Winkelcentrum ‘Yumbo’. 
Naast 200 lokale (carnavals)artiesten, die tientallen dieren hebben uitgebeeld, is het gala opgeluisterd door muzikale optredens vnm ‘Brequette’, de band ‘La Trova’ en de zangeres Gara Guerra
.
0000Islas-canariaslogo-kopie-kopie-kopie-118.jpg


Bekijk hier het Carnavalsprogramma 2014 
van Maspalomas:

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 20 februari 2014 - Via onderstaande verwijzing kunt u het volledige Carnavalsprogramma van   Maspalomas 2014 bekijken:

http://maspalomasnews.com/wp-content/uploads/2014/02/Programa-Carnaval-Maspalomas-2014.pdf
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-30.jpg 


40ste verjaardag van de pionierende
Fiestas de Invierno
(‘Winterfeesten’)
van Gran Canaria in Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - maandag 3 februari 2014 - Destijds was Carnaval verboden door het politieke regime en moest men het ‘vermommen’ met de naam ‘Fiestas de Invierno’ (‘Winterfeesten’).
Aan het woord is Pedro José Franco López, gemeenteambtenaar voor Historisch en Cultureel Erfgoed en auteur van het boek: ‘MASPALOMAS, EL CARNAVAL’.

In 2014 doet zich de unieke gelegenheid voor, de 40ste verjaardag te herdenken van het feit, dat de Gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft ondernomen in 1974, en wel het vieren van de ‘Fiestas de Invierno’ (‘Winterfeesten’) - het voormalige Carnaval - in een tijdperk waarin het vieren van Carnaval verboden was door het toenmalige politieke regime en men het feest moest “vermommen’ (jawel!) met de naam ‘Fiestas de Invierno’, om de vervolging te omzeilen die de Burgerregering inzette tegen deze festiviteiten.

Een opvallend waagstuk; vooral, omdat de viering plaatsvond op klaarlichte dag, met een heel programma aan evenementen in het toeristische centrum van Maspalomas - dat bescheiden begon aan zijn carrière als uitstekende, toeristische bestemming die het nu in de 21ste Eeuw is - en niet meer, of minder in gang gezet door het eigen Gemeentebestuur, midden in de dictatuur, brekend met alle van hogerhand gegeven aanwijzingen.

Het initiatief ontstond nog voor de geboorte van het Carnaval in Las Palmas de Gran Canaria, met de bedoeling de ervaring van Santa Cruz de Tenerife na te streven in haar toeristenwijk van Puerto de la Cruz en werd ondersteund met optochten, optredens van folkloristische groepen, versierde ossenkarren en versierde auto’s; en ’s avonds werden er wedstrijden Lucha Canaria (Canarisch Worstelen) gehouden, die plaatsvonden in een circustent welke stond opgesteld naast Winkelcentrum ‘Kashba’. Er was een reclameposter (een meisje bijt sensueel in een appel, met de Duinen van Maspalomas op de achtergrond) met een activiteitenprogramma - in  drie talen - dat werd gepresenteerd met een fraai welkomstwoord van toenmalig burgemeesters Josefina Mújica, in een voortreffelijk literaire stijl met een hele litanie aan lofzang op vooral de Canarische eigenheid van de Tirajaanse gemeente.

Het was een mislukte poging - men deed het zonder ambitie, zonder de bedoeling van continuïteit; en met meer enthousiasme, dan middelen - geboren als vrucht zonder tussenkomst van de bevolking, waarbij het ongetwijfeld handelde om Carnaval; maar het thema ten overvloede, was dit waagstuk, voor de personen die het hebben gepromoot eens te meer te prijzen en moet men hen eer betonen, want het initiatief was pionierend op Gran Canaria terwijl men in 1975 in Las Palmas de Gran Canaria begon met de behandeling van het vieren van een Carnaval, omdat de Generalísimo was gestorven, creëerde men een Departement Carnaval, dat in 1976 werd opgericht; en vierde men in 1977 het eerste Carnaval (dat, wat van start ging op La Isleta).

Dus werden alle zeilen bijgezet voor: de eerste Carnavalservaring, of Fiestas de Invierno(Winterfeesten) op het eiland Gran Canaria en - hoewel gefrustreerd - was dit in Maspalomas.

 We zijn verplicht de mensen te noemen die dit waagstuk mogelijk maakten; zo hebben we daar:
- Burgemeester  Enrique Velando Casteleiro (hoewel gezeten op een wit paard, die dan burgemeester zijnde José Macías del Toro de optocht opende),
- Xavier Palín als degene die de pregón (inleidende rede) heeft gehouden,
- Antonio Santana (eigenaar van  Restaurant  ‘Casa Antonio’),
- Andrés Martínez,(directeur van de Sala de Fiestas van de Beverly Night Club),
- Benvenuto Angulo (voorzitter van de Club de Lucha Maspalomas)
- Raimundo Macías, gemeenteambtenaar, enz.


De lokale persmedia van toen was geraadpleegd, evenals het Evenementenprogramma en sommige beeldende informatie, lezen we de publicatie: “Maspalomas, el Carnaval”, zien we praalwagens van de ‘Horesa’-Hotelketen en van bedrijven zoals:

- Hotel ‘Costa Canaria’,
- ‘Sunwing-Hotels,’
- Hotel ‘Apolo’
- ‘Vingresor’;
maar ook van  horecabedrijven zoals:
- Sala de Fiestas ‘Tamadaba’;
- Restaurant ‘Casa Antonio”;
- Sala de Fiestas ‘Beverly Night Club’;
- ‘La Fonda’,
- ‘Viuda de Franco’, enz.
Bovendien zien we vermakelijke en populaire personen zoals o.a.:
- Pepe Hamaca (‘jamaca’),
- Pepe Caña dulce
- Anastasio Moreno.

Het is een bron van trots en waardigheid die wordt gepredikt voor het markeren van de glans van het Carnaval van San Bartolomé de Tirajana (het Internationale Carnaval van Maspalomas);  en het herdenken  van dit feit - zoals verplicht is en wat het ook verdient-  ziet men dan versterkt door de bagage die de 40-jarige geschiedenis verleent, evenals het pionier zijn op het eiland Gran Canaria, minstens als straatshow.
En dat alles voor een betere erkenning van de onze eigen mensen en als een toegevoegde waarde aan de toeristische promotie van Maspalomas Costa Canaria.

Pedro José Franco López.
Técnico en Patrimonio Histórico y Cultural.
Autor del Libro: “MASPALOMAS, EL CARNAVAL”.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-29.jpg


Faunaval =
Carnaval Internacional de Maspalomas
van 7 t/m 16 maart 2014

MADRID - donderdag 23 januari 2014 -  Presentatie op de FITUR van de carnavalsposter voor het Internationale Faunaval Carnaval van Maspalomas:

ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-28.jpg


Het Carnaval Internacional de Maspalomas 2014 wordt gehouden van 7 t/m 16 maart

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 7 juni 2013 - Met het oog op de vakantiebeurzen van Londen (WTA) en Madrid (FITUR) laat het Gemeentebestuur van San Bartolomé de Tirajana weten, dat in 2014 het carnaval van Maspalomas gevierd zal worden van 7 tot en met 16 maart.

Dit is het voorstel van de wethouder van Toerisme, Ramón Suárez en de wethouder van Evenementen en Festiviteiten, José Carlos Álamo, dat op vrijdag 7 juni 2013 aan de orde zal komen in de Gemeenteraadsvergadering.

De twee gemeentelijke feestdagen in 2014 zijn:
- op 25 juni Santiago Apóstol (Sint Jacobus Apostel),
en de
- Día del Turista (Dag van de Toerist) op 14 maart,
aldus het voorstel van burgemeester Marco Aurelio Pérez.

Het doel van de Gemeente is om deze hulpbronnen voor de toeristische promotie te benutten, o.a. op de WTM in Londen, die plaats zal vinden van 4 t/m 7 november 2013, evenals op de FITUR in Madrid van 22 t/m 26 februari 2014
.ZZZZZZAislas-canarias-84-99-kopie-235-27.jpg


aaaaakaart_canaria-38-3.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--72.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb