site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-167.jpg

d-79.jpg


Nieuwe springtoren Zwemclub ‘Metropole’
weer een stukje dichterbij
XXV Pepsi Diving Cup’
Het Cabildo (Eilandbestuur) financiert €150.000,=

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zondag 13 januari 2013 - De Canarische Regering verzekert, dat ze het proces met belangstelling volgt. De huidige springtoren is in 1960 gebouwd en voldoet niet aan de eisen van de zwemfederatie.

De Club Natación Metropole (Zwemclub ‘Metropole’) organiseert van vrijdag 11 tot en met zondag 13 januari 2013 de ‘XXV Pepsi Diving Cup’ voor schoonspringen. Dit doet men in de hoop op het vernieuwen van haar vijftig jaar oude springtoren wat onderdeel uitmaakt van het integrale vernieuwingsproject van de club die nu er naar uitkijkt dit te realiseren. De hoofdreden is, dat deze infrastructuur niet voldoet aan de federatie-norm, wat verhindert, dat men internationale wedstrijden kan organiseren. Zowel het Cabildo (Eilandbestuur), evenals de Canarische Regering toont zich welwillend een ingreep te willen financieren die de club begroot op €300.000,=

 


De minister van Sport, Lucas Bravo de Laguna, in het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, is nog het meest duidelijk, als hij benadrukt, dat zijn ministerie 50% van de kosten op zich wil nemen, als de Canarische Regering de andere helft voor haar rekening neemt. Vanuit het Directoraat-generaal Sportzaken van Canarias verzekert de directeur, Ramón Miranda, dat men het project met belangstelling volgt. Andere instanties die in de financiering zouden kunnen bijdragen, zijn de Consejo Superior de Deportes (CSD) (Overkoepelende Sportraad) en de Federación Española de Natación (Spaanse Zwemfederatie).

Vanuit de Federatie geeft men aan, dat haar voorzitter al in 2009 in een brief aan de Directie Infrastructuur van de CSD om ondersteuning heeft gevraagd voor dit project, hoewel dit geen resultaat heeft opgeleverd

Bij de club verzekert men geprobeerd te hebben een vergadering te beleggen met de CSD, het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria en de Canarische Regering, maar dat men van laatstgenoemde tot op dit moment nog geen bevestigend antwoord heeft ontvangen; ondanks, dat men al een jaar wacht.

torre-1962-fedac.large.jpgMaar met de toezegging van het Cabildo (Eilandbestuur) zou de basis gelegd kunnen zijn, dat de Club de springtoren die in 1960 is gebouwd, kan gaan vernieuwen, op de archieffoto van de FEDAC is deze te zien in 1962 tijdens de aankomst van de Queen Mary in de Haven van La Luz). De toren is niet breed genoeg voor het houden van wedstrijden synchroon schoonspringen. Ok beschikt men niet over de voor de junior-categorie beëindigde duikplank van 7,5 meter welke onder de hoogste van 10 meter bevestigd zal moeten worden.

 Hoewel de Spaanse Federatie het groene licht heeft gegeven voor het houden van nationale evenementen, doet het probleem zich voor in het houden van internationale evenementen (dit is niet het geval met de ‘Pepsi Diving Cup’, die geen officieel karakter heeft). De Europacup organiseert men jaarlijks en er is geen betere etalage voor de sport en voor het toerisme op het eiland, vooral met de blik op Europa gericht, om dit hartje winter te organiseren.“De Europacup organiseert men elk jaar en men is steeds op zoek naar vestigingsplaatsen,” zo verzekert Quique Martínez, die trainer schoonspringen is van de CN Metropole

In 2013 biedt de oude springtoren opnieuw plaats aan de ‘Pepsi Diving Cup’ - dit jaar voor de 25ste keer - en telt 14 teams uit 8 landen, met in totaal 53 schoonspringers.
1-AAAAislas-canarias-66.jpg


 

e-80.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--295.jpg

zon-89.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb