site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-152.jpg

d-67.jpg


Boksen
2013 een verwachtingsvol jaar

GRAN CANARIA - dinsdag 1 januari 2013, Nieuwjaarsdag - De Grancanarische bokssport heeft 2012 afgesloten met een ‘uitstekende balans’ en heeft goede vooruitzichten voor 2013. Dit is de mening van de leiders van de Boksfederatie en vooraanstaande figuren over de opkomst van een sport die de erfenis is van een bevoorrecht podium.

 “We beleven ongetwijfeld een spectaculair fase op alle niveaus, in de ondersteuning, om de liefde voor de bokssport op Canarias te doen herleven. Op nationaal niveau zijn we de deelstaat aan de top en, de nieuwe generatie staat volledig klaar. Antonio Pulido, voorzitter van de Eiland Boksvereniging; José Juan Espino, secretaris en Isidro Rodríguez, bestuurslid, zijn het samen eens over de diagnose van een onberispelijke bokssport op Gran Canaria en ook op de rest van de Archipel, zij kunnen hun algemene tevredenheid niet onderdrukken, als zij aangeven, “dat dit de vrucht is van de onvermoeibare inzet van de sportscholen.”
287476-1g_large.jpg
We hebben en record aan boksgala’s, we hebben meer boksers dan ooit, FerinoV heeft het Nationale Kampioenschap gewonnen en Aramis is Kampioen van Canarias, als team waren we het beste in Valencia, de nationale scouts kijken steeds vaker naar onze pupillen... meer kan men zich niet wensen,” verzekert Pulido.

Ondanks de kosten van het insulaire karakter, “wat een nadeel is, dat men merkt in het eilandpanorama van het boksen, helpen de inzet en de passie van de beoefenaars alle beperkingen te overwinnen. “De uitbreiding van de sportscholen en de harmonie van allen, met veel coördinatie via de Boks-federatie; maakt, dat de inspanningen telkens effectiever zijn.” zo zegt Espino, “die ‘verheugd’ is, te kunnen assisteren bij het ontwaken van nieuw talent in de boksring.”

Met Ferino V, Aramis, Jerobel en Pluto, als beste bokshandschoenen-dragers die zich op Gran Canaria bevinden, is 2012 onsterfelijk geworden “het laat een fenomenaal testament na,” wat helpt, “om dag na dag door te gaan met de grote inzet.”
1-AAAAislas-canarias-48.jpg


‘El Paraca’  onvoorwaardelijke liefde voor moeder

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zondag 30 december 2012 - Het verhaal van José Juan Padilla - ‘El Paraca’ (‘De Parachutist’) (Las Palmas de Gran Canaria, 1986) - schrijft men met uitersten. Onvoorwaardelijk. Over hoe een buurtjongetje de top heeft weten te bereiken in de sport; de halve wereld over reist, om Spanje te vertegenwoordigen; zich profileert als grote, nationale belofte, om op 20-jarige leeftijd alles achter zich te laten, vanwege een dramatische gezinssituatie...

“Mijn vader sloeg mijn moeder. Ik moest terugkomen, om haar te verzorgen en, dat is wat ik zal blijven doen. Er is een gerechtelijk bevel tot een straatverbod, dat ons tegen hém beschermt, maar mijn moeder heef me steeds dichtbij nodig, daarom heb ik niet in kunnen gaan op voorstellen, om door te gaan met boksen in Madrid, of Barcelona,” zo vat hij in het kort samen.


‘El Paraca’ poseert bij enkele van zijn trofeeën.

José Juan Padilla
http://www.ado.es/coe/bd_perso.nsf/90VDeportistaADO06/E494942FDAD95134C1256FCB004273E5?opendocument

El Paraca’ is gestopt met het leven van zijn ADO-beurs, een studiebeurs van de Asociación Deportes Olímpicos (ADO) (Spaanse Vereniging voor Olympische Sporten ) welke men jaarlijks aan olympische- en topsporters toekent, om zich te kunnen meten met de elite van het land, om terug te keren naar La Loma in Jinámar en de teller op nul te zetten.  “Ik had geen opleiding, ik miste vrienden van wie ik dacht, dat ze mijn vrienden waren. Zelfs de Gemeente Telde – die, toen ik nog bokste in de gehele wereld, me dankte voor de reclame die ik maakte voor de stad - heeft geen vinger naar me uitgestoken. Ik leefde in ellende.” Zo herinnert hij zich, als hij het noodlottige jaar (2006) de revue laat passeren, waarin Mari Carmen - de vrouw die hem ter wereld bracht - zijn aanwezigheid nodig heeft voor een zaak van leven, of dood.

“Ik heb nooit spijt van wat ik gedaan heb. Een moeder heb je maar één. Niet alle roem en niet alle geld van de wereld kunnen de liefde die ik voor haar voel, vervangen,” zegt hij overtuigd, terwijl dit hem toch tot aan de afgrond zou kunnen brengen.

Geroepen om tot het uiterste te vechten in de boksring, omdat hj vier keer Spaans Kampioen Boksen is geweest, was hij een opkomende, internationale belofte. Een talent, dat nu thuis zit; en handdoeken vervangt en toiletten schoonmaakt. Hij werkt in ‘La Cornisa’ (een in 2011 geopend Spa gezondheidscentrum in de Gemeente Telde), zie:
http://www.teldeactualidad.com/hemeroteca/noticia/economia/2011/7/18/1292.html
.
“Ik heb de Koning een brief geschreven, omdat ik niets had om te eten. En via de Consejo Superior de Deportes (Sportraad) heeft men mij dit baantje bezorgd.

“Of me dat bevalt? Ik moet er het beste van zien te maken. Of het beter zou kunnen? Ik geloof niet, dat het leven eerlijk met me is geweest, maar ik heb mijn moeder nog.”
1-AAAAislas-canarias-48.jpg


e-66.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--271.jpg

zon-76.jpg