site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-151.jpg

d-66.jpg


Koningin Letizia presenteert op Tenerife:
De finale van de
Wereldbeker Basketbal Vrouwen 2018

SANTA CRUZ DE TENERIFE - vrijdag 21 september 2018 - La reina (Koningin) Letizia presenteert op 30 september 2018  de finale van het Campeonato del Mundo de baloncesto femenino (Dames Wereldkampioenschap Basketbal), van het toernooi dat vanaf zaterdag 22 september 2018 gespeeld wordt op Tenerife met de deelname van 16 selecties, waaronder Spanje, zo hebben op vrijdag 21 september 2018 bronnen binnen het  Casa Real (Koninklijk Huis) laten weten.

De partij  die de nieuwe wereldkampioen zal beslissen, wordt gespeeld in het Santiago Martín- sportpaviljoen, in Santa Cruz de Tenerife.
1537530665032kGTROOT.jpg
De Spaanse basketbalploeg voor dames is de huidige Europees kampioen en wereldkampioen en Olympisch tweede kampioen en heeft zich vijf achtereenvolgende jaren op het podium verzameld.

Hun carrière maakt het een van de favorieten, hoewel de ploeg van de Verenigde Staten degene is die begint als de belangrijkste kanshebber om de gouden medaille te behalen.

Het basketbalploeg die leiding heeft van Lucas Mondelo, zal op zaterdag 22 september 2018 debatteren tegen Japan in San Cristobal de La Laguna, de andere locatie van het toernooi, en zal op zondag  23 september 2018 spelen tegen Puerto Rico.

De Spanjaarden zullen de eerste fase voltooien met de wedstrijd tegen België, ook in La Laguna.

De aanwezigheid van doña Letizia bij de finale, bij de eerste gelegenheid als een koningin die een basketbalwedstrijd bijwoont van de vrouwenselectie, benadrukt haar interesse in de ontwikkeling van vrouwensport.

In juni 2017 feliciteerde zij de Spaanse speelsters al op de sociale netwerken, samen met Felipe VI, nadat ze kampioen werden van Europa.

"Goud in het spel, goud in vreugde, goud in houding. “ÑEquipazo! ÑSin límites” (“Geen grenzen voor de dames basketbalploeg!”) was de boodschap die het koningspaar richtte tot de Lucas Mondelo-ploeg.
000logo-357.jpg


De 'anti Israël-motie'
van het Cabildo van Gran Canaria
botst met de basketbalwedstrijd tegen
Hapoel Jerusalem

GRAN CANARIA - zondag 20 december 2015-  Eind november 2015 heeft het Eilandbestuur een verklaring tegen ‘Israëlische Apartheid’. goedgekeurd onder de noemer: ‘Espacio Libre de Apartheid israelí (ELAI)’. En waarschijnlijk hebben de initiatiefnemers van deze anti-Israël motie zich niet voor kunnen stellen, dat er zich zo snel al een gelegenheid zou voordoen, om het bereik ervan te meten in het land in het Midden Oosten.
Die gelegenheid komt aan de hand van het basketbalteam van Gran Canaria, dat de eerste fase van de Europacup  heeft doorstaan, en in de tweede fase moet spelen in een poule van vier teams en een daarvan is: het team uit Israël.
granca-euro-israel--620x349.jpgHet basketbalteam van Gran Canaria spelend in de Europese competitie tegen Khimki uit Moskou.
CB_Gran_Canaria_2014.png hapoellogoiconen_0aaa-1.jpg
download-7.jpg logo-12.png
Het gaat om Hapoel Jerusalem - opgericht in 1943, in de Heilige Stad en recentelijk gekocht door de Russisch-Israëlische Arcadi Gaydamak - dat ‘Granca’ zal ontmoeten en het eiland bezoekt tijdens deze tweede fase van de competitie die gespeeld wordt tussen 5 januari en 10 februari 2016, samen met het Franse Straatsburg en het Russische kwintet Avtodor Saratov.

Eind november 2015 heeft het Eilandbestuur de ‘Espacio Libre de Apartheid israelí (ELAI)’-declaración  (‘Afkeuring Israëlische Apartheid’-verklaring ) goedgekeurd, waarmee het Eilandbestuur heeft toegezegd ,“geen samenwerkingsovereenkomst, contract of akkoord aan te gaan betreffende politiek, handel, landbouw, cultureel-, of op sport- en veiligheidsgebied,  met instanties, ondernemingen en organisaties die deelnemen, samenwerken, of financieel voordeel hebben door schending van internationaal recht en schending van de mensenrechten in het Palestijnse territorium.”

Met deze verklaring, zal de het Eilandbestuur  van het  Solidariteitsnetwerk  tegen de bezetting van Palestina de onderscheiding  ‘Afkeuring van de Israëlische apartheid ‘ ontvangen, “die getuigt van hun inzet voor de rechten van het Palestijnse volk " zegt de beweging, die toevoegt, “dat het Eilandbestuur met de banner Espacio Libre de Apartheid op haar internetpagina en in publicaties, op alle niveaus de burgerij daarover zal infomeren.
eurocup-33274.png wetalk.pngTwijfels en zekerheden
Daarna gevraagd door de persmedia, geven bronnen binnen het Eilandbestuur te kennen, dat ondanks dat  de motie inhoud bevat die duidelijk vijandig is tegenover de belangen van de Staat Israël, de basketbalteams ‘volledig normaal’ tegen elkaar zullen uitkomen zowel in de
Gran Canaria Arena , evenals in de Jerusalem Arena waar het team van Danny Franco traint.

Hoewel de fractie van Nueva Canarias (NC) bepaalde twijfels heeft over de vraag van de journalisten, omdat men niet precies kan inschatten wat in dit geval het bereik zal zijn van de  inhoud van de motie en, of die het ‘Granca’ onmogelijk zal maken, deze rivaal te ontmoeten.
Vanuit het Ministerie van Sport, dat geleid wordt door Ángel Víctor Torres (PSOE),  bevestigt men, dat de verklaring van het Cabildo (Eilandbestuur) in het geheel geen effect zal sorteren op de sportieve ontwikkeling van het eilandteam voor wat betreft de ontmoeting met het team uit Jerusalem.

Ook wordt opgemerkt, dat de oorspronkelijke tekst van de verklaring is gewijzigd op voorspraak van Torres zelf, die een aantal van de voorwaarden heeft verzacht, om het meest restrictieve alleen van toepassing te laten zijn op instellingen, overheid en bedrijven, "waarvan echt bewijs voorhanden is van medeplichtigheid aan schending van de mensenrechten."
00000AAAAAAAAAslas-canariaslogo-85.jpg 


‘Mundobasket’  WK Basketbal
A. Kraus-Auditorium
vijf avonden lang in vloedlicht
 ‘Gran Canaria Fan Zone’
  van start in  Parque Santa Catalina

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - donderdag 28 augustus 2014 - Het Alfredo Kraus-Auditorium in Las Palmas de Gran Canaria zal vanaf 21:00 uur op vrijdag 29 augustus 2014 met de opening van het ‘WK Basketbal FIBA 2014’, samen met kenmerkende gebouwen in de andere speelsteden van dit WK, in het vloedlicht staan.

De Gevel van het Alfredo Kraus-Auditorium zal met een meerkleurig blauw licht worden aangestraald gedurende de vijf dagen dat het WK-Basketbal duurt. Ook zal men een serie beelden projecteren die met basketbal te maken hebben, ter promotie van het evenement.

                                    Het Alfredo Kraus-Auditorium 
 zal in het floodlight staan bij de opening van het ‘
Mundobasket’ = WK-Basketbal.


Op zaterdag wordt in Las Palmas de Gran Canaria de openingswedstrijd Angola-Zuid Korea gespeeld, en daarmee gaat ook de ‘Gran Canaria Fan Zone’ van start in het Parque Santa Catalina, die tot 4 september 2014 bezocht kan worden. Hier kunnen basketbal-liefhebbers dagelijks van 11:30 tot 24:00 uur genieten van diverse activiteiten, shows en spel-elementen.

Alles wat men moet weten van het WK-Basketball 2014,
Zie:
http://www.dailyhoops.nl/2014/08/alles-wat-je-moet-weten-het-wk-basketball-2014/

1-AAAAislas-canarias-46.jpg


Entreekaarten
WK-Basketbal 2014


SPANJE / LAS PALMAS DE GRAN CANARIA   - Viernes Santo (Goede Vrijdag) 18 april 2014 - De entreekaarten voor abonnementen (prijzen van €120,= tot 600,=) op het WK-Basketbal 2014 zijn nu te bestellen via het Internet op:
                                          http://spain2014.entradas.com/fiba2014
Dagpassen zijn te koop vanaf 5 mei 2014 (€30,= tot €150,=).
Entreekaarten voor finalewedstrijden (in Barcelona / Madrid) zijn te koop met ingang van 1 juli 2014 (€15,= tot €200,=).

http://spain2014.entradas.com/fiba2014/
1-AAAAislas-canarias-46.jpg


Opening
Gran Canaria Arena
  onderonsje van Politici en bobo’s

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - zondag 16 maart 2014 - Alsof er geen eurocent overheidsgeld aan te pas is gekomen en alsof de aanwezigen allemaal, persoonlijk een financiële aderlating hebben ondergaan voor het tot stand komen van dit multifunctionele sportpaleis, dat speciaal voor het WK-Basketbaal 2014 als enige stadion in Spanje nieuw daartoe gebouwd is.

Dat deden tenminste de lege publieke tribunes vermoeden bij de officiële opening van de sport tempel op zaterdag 15 maart 2014, waar alleen een handjevol officiële genodigden had plaatsgenomen, om te luisteren naar de openingstoespraken van o.a. de Spaanse minister-president Rajoy; de president van de Canarische Regering, Paulino Rivero; de president van het Cabildo, José Miguel Bravo de Laguna en de minister van Industrie, Energie en Toerisme, José Manuel Soria.

  Het 'oude' sportpaleis aan de Avenida Marítima in Las Palmas de Gran Canaria,
                                    als voormalige thuisbasis voor het
                                   Canarische Basketbalteam Herba Life.
                                                   Video:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-_sHkGOQH1c

           Het gloednieuwe, multifunctionele sportpaleis 'Gran Canaria Arena';
             klaar om officieel geopend te worden op zaterdag 15 maart 2014,
            voor het WK-Basketbal 2014 en als splinternieuwe  thuisbasis voor
                               het Canarische Basketbalteam Herba Life.

                                       GRAN CANARIA ARENA

María del Carmen Hernández Bento, de gedelegeerde van de Spaanse Regering, op de Canarische Eilanden, en de trainer van het Nationale Spaanse Basketbalteam, Juan Antonio; samen met de hierboven genoemde regeringsvertegenwoordigers tijdens hun bezoek aan het nieuwe paviljoen, dat gebouwd is voor
de Copa del Mundo de Baloncesto (WK-Basketbal), dat in de zomer van 2014 plaatsvindt in  Spanje, met een investering van 70 miljoen euro; een bedrag, dat gedragen wordt door Het Eilandbestuur van Gran Canaria, en – hopelijk ook - evenredig door de Spaanse Staat en de Canarische Regering.

Mariano Rajoy en María del Camen Hernández Bento, bij het shirt van Xavi Rey tijdens de opening van de
Gran Canaria Arena.

Mariano Rajoy, voor nagenoeg lege tribunes (!), tijdens zijn openingstoespraak van de
Gran Canaria Arena.
Een handjevol genodigde toehoorders - uitsluitend politici en bobo's - op de publieke tribune, tijdens de officiële opening van de
Gran Canaria Arena.
 

Het enorme score-bord van de Gran Caaria Arena, tijdens de openingstoespraak van Mariano Rajoy.

De Canarische peresident, Paulino Rivero, tijdens zijn openingstoespraak van de
Gran Canaria Arena.

José Miguel Bravo de Laguna, tijdens zijn openingstoespraak van de
Gran Canaria Arena.

        José Manuel Soria, Mariano Rajoy, José Miguel Bravo de Laguna.
                   Psst..."veel beloven weinig geven, het doet de gek in vreugde leven..."

José Miguel Bravo de Laguna, Mariano Rajoy, Paulino Rivero, tijdens de officiële opening van de
Gran Canaria Arena.

Xavi Rey, de Spaanse internatonal van de het baskatbalteam Herbalife Gran Canaria, tijdens de opening van de
Gran Canaria Arena.

Thaïs Henríquez, Olympisch sporter synchroon-zwemmen, tijdens de opening van de
Gran Canaria Arena.

Javier Beirán en Brad Newley, spelers van Herbalife Gran Canaria, tijdens de opening van de
Gran Canaria Arena.

          Ons kent ons tijdens de opening van de Gran Canaria Arena...

 

                                     Geef het volk brood en spelen...

                                              VIDEOFILMPJE:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=piyTw7tr2f8

1-AAAAislas-canarias-47.jpg


 

Mariano Rajoy opent 15 maart 2014
Gran Canaria Arena

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag 11 maart 2014 - De Spaanse minister-president, Mariano Rajoy, zal op zaterdag 15 maart 2014 de Gran Canaria Arena openen; het enige nieuwgebouwde paviljoen waar het WK-Basketbal zich zal afspelen, dat deze zomer in Spanje gehouden wordt, zo hebben bronnen in La Moncloa laten weten.

De officiële opening van het paviljoen, dat 70 miljoen euro heeft gekost, valt samen met de dag waarop het Cabildo (Eilandbestuur)van Gran Canaria haar jaarlijkse erepenningen en onderscheidingen uitreikt.

          Het interieur van het in aanbouw zijnde multifunctionele sportcomplex
                                                 Gran Canaria Arena.

De feitelijke ingebruikname van de Gran Canaria Arena zal later plaatsvinden, op donderdag 1 mei 2014 (de Dag van de Arbeid) met de competitiewedstrijd die wordt gespeeld door Herbalife en FC Barcelona

Met capaciteit voor 10.000 toeschouwers, is de Gran Canaria Arena een paviljoen, 'dat gebouwd is op initiatief van drie overheden:
- het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria,
- de Spaanse Regering,
- de Canarische Regering,
die de bouwkosten dekken in gelijke delen.

Echter de bezuinigingen van de laatste jaren op de begrotingen van de Spaanse Staat en op die van de Deelstaat Canarias, hebben het Cabildo (Eilandbestuur) verplicht, de grootste, financiële krachtsinspanning te leveren.

Geurende de WK-Basketbal zal het nieuwe paviljoen de vestigingsplaats zijn waar de wedstrijden van Groep D gespeeld zullen worden:
- Litouwen Slovenië,
- Mexico,
´Zuid Korea -
.Angola,
met in totaal 15 partijen in de periode 30 augustus t/m 4 september 2014.

1-AAAAislas-canarias-47.jpg


Litouwen
Angola
Korea
Slovenië
Mexico
Australië
spelen in het  WK-Basketbal 2014 op Gran Canaria

BARCELONA - dinsdag 4 februari 2014- De zes landenteams die op Gran Canaria in de splinternieuwe, multifunctionele ‘Gran Canaria Arena’ zullen strijden in het toernooi om de Wereldbeker Basketbal, dat in 2014 in Spanje plaatsvindt van 30 augustus tot 4 september, zijn: Litouwen, Angola, Korea, Slovenië, Mexico en Australië.

De wedstrijden op  Gran Canaria worden gespeeld op 30 en 31 augustus; en op 1, 2, 3 en 4 september 2014 in het nieuwe sportpaviljoen ‘Gran Canaria Arena’, in Las Palmas de Gran Canaria.

De in aanbouw - en nagenoeg voltooid zijnde
'Gran Canaria Arena', het multifunctionele sportpaviljoen in Las Palmas de Gran Canaria.


Teleurstellend
In groep D zijn niet de meest sterke clubs geloot, welke de liefhebbers van deze sport op het eiland hadden verwacht te zien spelen in het nieuwe paviljoen.
 
                                   Brad Newley.                                              Uros Slokar.
Hoogstwaarschijnlijk zal in het Australische team, Brad Newley meespelen, de sterspeler van het Herbalife Gran Canaria basketbalteam, evenals de Slowaak Uros Slokar, die in het afgelopen seizoen speelde in het team van Pedro Martínez en momenteel actief is bij Estudiantes.

Op maandag 3 februari 2014 heeft in het Palau de la Música in Barcelona de groepsloting plaatsgevonden:

- Groep A: Spanje, Egypte, Iran, Servië, Brazilië en Frankrijk.
- Groep B: Argentinië, Senegal, Filipijnen, Kroatië, Puerto Rico en Griekenland.
- Groep C: Verenigde Staten, Finland, Nieuw Zeeland, Oekraïne, Dominicaanse Republiek en Turkije.
- Groep D: Litouwen, Angola, Korea, Slovenië, Mexico en Australië.
1-AAAAislas-canarias-48.jpg


Gran Canaria Arena bijna voltooid

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - donderdag 16 januari 2014 - Het Ministerie van Sportzaken, van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria heeft op woensdag 15 januari 2014 laten weten, dat de bouw van de Gran Canaria Arena in de laatste fase van de bouw verkeert, het sportcomplex zal van 30 augustus tot 4 september 2014 een van de zes locaties zijn waarop het WK-basketbal 2014 zal worden afgewerkt.

Volgens een communiqué, dat is uitgegeven door het Eilandbestuur, heeft de minister van Sportzaken, Lucas Bravo de Laguna, het complex bezocht in de wijk Siete Palmas in de hoofdstad van Gran Canaria, met het doel, de stand van zaken te inspecteren van de uitvoering van het belangrijkste bouwwerk wat momenteel in aanbouw is op het eiland.

Met nog iets meer dan twee maanden te gaan voor de opening, is de in aanbouw zijnde Gran Canaria Arena voor 80% klaar.

Bravo de Laguna heeft uitgelegd, dat het bouwwerk “in volle gang is” en, dat het op tijd klaar zal zijn.

“Dezer dagen zal de parketvloer gelegd worden die momenteel aan het acclimatiseren is, tegelijkertijd wordt het video-scorebord geïnstalleerd, om in februari 2014 in gebruik te worden genomen,” zo heeft de minister toegevoegd.

De Gran Canaria Arena is al voorzien van de tribunes op de hoofdring, evenals van de intrekbare tribunes, de kleedkamers, het trainingsveld, de zaal voor de persmedia en de scheidsrechterskamer, en uiteraard het hoofdveld.

Het multifunctionele paviljoen, met capaciteit voor ruim 10.000 toeschouwers, wordt de zetel van basketbalteam Herbalife Gran Canaria, bovendien is het een locatie voor culturele evenementen en stadsfeesten, zo staat in het communiqué te lezen.

De voorzieningen zijn gemaakt en geschikt voor het houden van sportwedstrijden, maar ook voor het doen plaatsvinden van concerten, shows, conferenties en congressen.
1-AAAAislas-canarias-48.jpg


Aangekomen op het eiland
parket en scorebord voor de Gran Canaria Arena

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - dinsdag 14 januari 2014 - De bouw van de Gran Canaria Arena vordert gestaag. Het paviljoen wordt de thuisbasis van basketbalteam Herbalife Gran Canaria, waar van 30 augustus tot 5 september 2014 het WK-Basketbal zal plaatsvinden.

Men is bezig met de inrichting van het interieur, waarvoor nu het parket voor de speelvloer en het scorebord zijn aangekomen op het eiland.

                     Het sportpaviljoen '
Gran Canaria Arena' in aanbouw.

De Unión Temporal de Empresas (UTE) (Joint Venture) - die belast is met de bouw van het per week ongeveer een miljoen euro kostende pand tijdens de bouwperiode - gaat gestaag door.

Bovendien zijn de technici van het Centro Insular de Deportes, die zijn overgeplaatst naar het nieuwe sportpaleis van her Cabildo (Eilandbestuur) de parketvloer aan het leggen en het scorebord aan het bevestigen, opdat alles klaar is in april 2014, als Herbalife Gran Canaria het paviljoen in gebruik wil nemen met een trainingswedstrijd tegen Barcelona.
1-AAAAislas-canarias-48.jpg


Kosten Gran Canaria Arena inclusief  verbeteringen
lopen op tot 65 miljoen euro

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - woensdag 23 oktober 2013 - De verhoging van de begroting voor het multifunctionele sportcomplex, dat plaats gaat bieden aan de ‘WK Basketbal 2014’ in Las Palmas de Gran Canaria is goedgekeurd door de Sportraad van het Cabildo (Eilandbestuur) met tegenstemmen van de PSOE en CC.

De opname van: verbetering in de toegankelijkheid, veiligheidsvoorzieningen, en installaties voor het uitbreiden van de culturele- en sportmogelijkheden, verhogen de bouwkosten van de Gran Canaria Arena tot 65 miljoen euro, aldus is meegedeeld door het Cabildo (Eilandbestuur) op dinsdag 22 oktober 2013.

                  Een animatie van het interieur van de ‘Gran Canaria Arena’
                             als de werkzaamheden eenmaal zijn voltooid.

De verhoging van de begroting is op dinsdag 22 oktober 2013 goedgekeurd door de junta rectora del Instituto Insular de Deportes (IID) (Sportraad) van het Cabildo (Eilandbestuur), men is daarmee akkoord gegaan voor het uitvoeren van verbeteringen aan de toegangen van het multifunctionele sportpaleis, maar in dit geval, komt dit voor rekening van het Ministerie van Openbare Werken van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria.

                                 Het ‘Herbalife Gran Canaria’-basketbalteam
                       bezoekt de werkzaamheden aan het
Palacio Multiusos.

De verhoging van de begroting houdt de kosten van deze multifunctionele ruimte, "ver onder het bedrag van  80 miljoen euro”, waarop het aanvankelijk was begroot, en van de uiteindelijke 60 miljoen euro, nadat de begroting was aangepast, om de financieringsovereenkomst met de Spaanse Regering en de regionale overheden rond  te krijgen, waarbij is overeengekomen, dat de Spaanse Staat, de Canarische Regering en het Cabildo (Eilandbestuur) ieder 20 miljoen euro zullen bijdragen, “hoewel het Cabildo  tot nu toe de zwaarste last draagt.”

De afgevaardigden van de PSOE hebben tegen de verhoging van deze begroting gestemd, terwijl zij aan het begin van de vergadering al hadden duidelijk gemaakt, dat ze niet wensten te luisteren naar de uitleg van de technici, noch naar die van de IID, noch naar die van de UTE (Joint Venture), noch naar die van de bouwdirectie.”

CC heeft zich aangesloten bij de PSOE, drie stemmen in totaal; terwijl de vertegenwoordigers van de PP, de niet gebonden parlementsleden en NC, met zeven stemmen voor hebben gestemd.


Lucas Bravo de Laguna (minister van Sport, in het Eilandbestuur) heeft laten weten, “dat de oppositie zelfs niet wilde luisteren toen de CC-woerdvoerder het woord nam” die erkende - voordat de wijziging in stemming werd gebracht - dat toen men het werk heeft aanbesteed, zowel NC, als de PSOE - in de coalitie binnen het Eilandbestuur van het vorige mandaat - “hebben laten weten, dat men zou vertrekken op enig moment waarop men de begroting zou verhogen.”

Bravo de Laguna vindt de houding  van de socialisten, “onbegrijpelijk” waarbij het erop lijkt dat men  voortdurend “tegen alles” is, zonder de technische argumenten van haar oppositie aan te willen horen over, “vlaggenschip-projecten ” voor het eiland.

“Als we waren doorgegaan met het project op de voorwaarden welke zijn goedgekeurd door het vorige eilandbestuur, zouden we niet alleen geen ‘WK Basketball 2014’ hebben kunnen houden in de Gran Canaria Arena; maar zouden we zelfs niet de deuren hebben kunnen openen. Omdat het niet voldeed aan de veiligheidsvoorschriften en de toegankelijkheid die bij wet is voorgeschreven,” zo heeft Bravo de Laguna benadrukt.

Naast het opnemen van de “wettelijk verplichte” verbeteringen, zij de kosten voor de Gran Canaria Arena verhoogd door het feit, dat sinds het begin van het uitwerken van het project de rente voor dit soort bouwwerken gestegen is van 5 naar 7%, wat voortkomt uit een gewijzigde bijdrage die niemand heeft kunnen voorzien op een dergelijk lange termijn, zo heeft de eilandminister gezegd. Volgens Bravo de Laguna zijn de socialisten tegen elk initiatief, wat de regerende PP presenteert;  zonder rekening te houden, “met de ‘sociale voordelen’ die dit zou kunnen hebben.”

“Vandaag heeft men tegen de verbeteringen van de toegangen van de installaties gestemd, niet alleen voor die van de Gran Canaria Arena, maar ook tegen die van de sportvoorzieningen in de omgeving ervan; ondanks, dat de kosten van die werkzaamheden, in de grootte van 4 miljoen euro, zullen worden bijgedragen door het Ministerie van Openbare Werken van het Cabildo (Eilandbestuur), zo heeft hij toegevoegd.

1-AAAAislas-canarias-48.jpg


Paviljoen WK-Basketbal 2014 is op tijd klaar

Canarias heeft nog geen cent bijgedragen
aan de bouw van het sportpaleis

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - maandag 3 september 2012 - Tot een jaar geleden was het terrein naast het Estadio de Gran Canaria een woestenij. Toen - 1 september  2011 - is men namelijk begonnen met het omheinen van het perceel en de eerste schop in de grond voor de bouw van het Palacio Multiusos (Multifunctioneel Sportpaleis) van Gran Canaria, de toekomstige locatie voor de Copa del Mundo de baloncesto (WK-Basketbal) 2014. Nu maakt de aanwezigheid van het in aanbouw zijnde pand indruk vanwege het volume en de werkzaamheden aan het interieur.

Al ‘s morgens vroeg zijn tussen de 100 en 120 personen onophoudelijk aan het werk in Siete Palmas. Drie gevels staan al overeind en het interieur krijgt gestalte met de montage van de draagbalken voor de tribunes. Roberto Salas y José Mercado, directeur, en de chef bouwwerkzaamheden van de Unión Temporal de Empresas (UTE)  (Joint Venture) bestaande uit Comsa, Sando, Satocan en Preconte inspecteren het bouwwerk, en volgens hen, worden de afgesproken oplevertijden tijdig nagekomen.


De gestaag vorderende bouw van het
Palacio Multiusos (Multifunctioneel Sportpaleis) van Gran Canaria.

                                                  De situatie in 2014.

Volgens een eerste schatting kan het bouwwerk rekenen op een feitelijke begroting van 60 miljoen euro en zou het klaar moeten zijn in september 2013. Echter, een eerste wijziging in de bouw die geëist is door de FIBA (IBF- International Basketball Federation), en  een andere wijziging, die voortkomt uit het hergebruik op het perceel van materiaal wat aanvankelijk bedoeld was voor de overkapping, heeft ervoor gezorgd, dat men heeft toegestaan, de finale bouwtijd met vier maanden te verlengen. Dit wil zeggen, februari 2014, acht maanden voor aanvang van het WK-Basketbal.
escudo-gran-canaria-2014_large.jpg

De verantwoordelijken voor de bouw maken zich niet bezorgd om deze wijzigingen. “Ons doel voor dit jaar wordt gerealiseerd. We willen, dat de overkapping is aangebracht in de maand november, in elk geval voor eind 2012. En met het huidige dagelijkse werktempo gaan we dit waarmaken,” zo benadrukt men.

De bouw verloopt volgens plan. De eisen van de IBF hebben gezorgd voor enkele wijzigingen op het aanvankelijke idee, maar zijn niet van invloed op het bouwschema. Het terrein voor de parkeerplaatsen is al afgebakend en men heeft het terrein geschikt gemaakt voor twee multifunctionele speelvelden, waarvan het overdekte hoofdveld ruimte heeft voor 4.000 toeschouwers. Men is de staanders aan het plaatsen voor het aanbrengen van de stoelen, waarbij de toegangen al klaar zijn, welke te bereiken zijn via de 99 meter brede toegangspoort in de zuidelijke gevel en via een doorgang  is afgebakend met 90 meter lange banken die het hoofdveld omgeven en die de toeschouwers naar hun zitplaats leiden.

Naar het contracteren van de bouwwerkzaamheden, worden ook alle materialen geleverd door leveranciers op het Eiland en, men verwacht, dat er kort voor het voltooien van het paviljoen dagelijks 300 bouwvakkers op de locatie aan het werk zullen zijn.

‘Canarias heeft nog geen cent bijgedragen
aan de bouw van het sportpaleis'

Een interview met de minister van Sportzaken, Lucas Bravo de Laguna, van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria:

 
Lucas Bravo de Laguna, op 3 september 2012 bij het in aanbouw zijnde multifunctionele Sportpaleis.

- Vraag:Op 1 september 2011 is de bouw begonnen van het Palacio Multiusos de Gran Canaria. Wat is 12 maanden later de stand van zaken met de bouwwerkzaamheden?”
- Antwoord:
“Het is een goed werkjaar geweest.  Dit ondanks,  dat wij van het departement Sportzaken, van het Cabildo, veel problemen zijn tegengekomen. Het contract voor de gunning van de bouw was nog niet ondertekend, of het project lag al stil, wat te wijten was aan diverse rechtszaken.   Nu, twaalf maanden later, zijn we tevreden vanwege de ontwikkeling van de zaken. We gaan nog steeds goed, maar we moeten er wel  voortdurend bovenop blijven zitten, want bij het Cabildo hebben we  nog enkele termijnen na te leven.

-V.: “Heeft u op enig moment gedacht bij het aanvaarden van uw post, dat men de klus niet zou kunnen klaren?”
-A.: Er is niet een moment geweest, maar vele waarop we gedacht hebben, dat men het niet zou kunnen uitvoeren. Hoewel we, verantwoordelijk als we zijn, steeds een optimistische boodschap hebben laten horen, hebben we moeilijke momenten doorgemaakt.
De aanbesteding, - ik denk aan de crisis de we beleven, met een duidelijke teruggang in  de bouwsector, - is steeds gekenmerkt geweest door controverse.
Men mag niet vergeten, dat men in beroep is gegaan tegen de drie aanbestedingen, die van het bouwwerk, die van de bouwdirectie en die van de directie voor technische bijstand van de bouw.
En uiteindelijk hebben we, bijna zonder uitzondering , al die bedrijven kunnen doen inzien, dat dit een bouwwerk is in het algemeen belang van Gran Canaria en, dat dit boven elk particulier belang verheven is.
Als de beroepszaken waren doorgezet en waren geëindigd bij de Rechtbank, met een mogelijke stillegging aan de bouwwerkzaamheden, zou het onmogelijk geweest zijn,  om de bouwtermijnen na te komen.
Uiteindelijk, na veel uren vergaderen, is de goede wil er en nu zijn we op dit punt aangekomen, precies een jaar later, en alles in vol bedrijf.

-V.: De IBF verplicht, om een jaar voorafgaand aan de Mundobasket (WK-Basketbal) 2014 de installatie in perfecte conditie te hebben. Gaat men aan deze termijn voldoen?”
-A.:
“We hebben via de Federación Española de Baloncesto (Spaanse basketbalfederatie) een verlenging van zes maanden gevraagd aan de IBF, een deadline die men ons al heeft toegekend.
Daarom hebben we tijd tot maart 2014, om het bouwwerk te voltooien.
Momenteel zijn we bezig met een aanpassing, zonder gevolgen voor het budget, om, wat ons betreft, ervoor te zorgen, dat de bouwopdracht voltooid zal zijn in november/december 2013 en dat alles in orde zal zijn in maart 2014 voor het functioneren van het sportcomplex.
Daartoe hebben we elke twee weken een vergadering met de technische staf en met de directie technische assistentie, opdat niets in de lucht blijft hangen. Ik wil graag het werk benadrukken, dat wordt verzet door Esther Mateos, de architecte van het Cabildo, samen met, dat van de overige architecten van de Joint Venture, opdat alles goed verloopt.”

-V.: En wanneer begint men met de verbetering van de toegangen naar het gebied?
-A.: “Voor eind 2012 willen we de aanbesteding presenteren voor de verbetering van de toegangswegen, die nu al heel geschikt zijn, om op wedstrijddagen het Estadio de Gran Canaria te bereiken.
Zeker is, dat als de Unión Deportiva Las Palmas en de Club Baloncesto Gran Canaria overeenkomen een partij te organiseren op een en delfde dag, dat er dan een probleem kan ontstaan in het gebied.
Logisch is, dat beide entiteiten dit coördineren, om dit te voorkomen, waarbij het gelijktijdig in het voordeel van beide kan zijn, als de ene bijvoorbeeld op zaterdag, om vijf uur ’s middags speelt en de ander drie uur later, om 8 uur ‘s avonds.
Dit zal ook in het voordeel zijn van het winkelgebied in de wijk. Men zal alles moeten bestuderen en, daarbij geen enkele optie moeten uitsluiten.”

 
Lucas Bravo de Laguna (l.), samen met Rafael Calvo, op maandag 3 oktober 2011, tijdens de officiële  presentatie van het Internationale Baloncesto SUB17-toernooi  (zie: http://www.grancanariadeportes.com/noticias_leer.php?id=751).

-V.: “De IBF verplicht, dat voor aanvang van het Mundobasket (WK Basketbal), het nieuwe paviljoen een evenement ontvangt, om de functionaliteit ervan uit te proberen. Heeft men al nagedacht, of is men al nagegaan, hoe men het Palacio Multiusos kan testen?”
-A.:  In mei en in juni 2014 zal het, met volledige garantie, mogelijk zijn, dat het sportpaleis enigerlei vorm van evenement ontvang.
Wij zouden graag zien, dat, voor aanvang van het Mundobasket  de installatie diverse evenementen ontvangt. Zo zal het mogelijk zijn, dat de Club Baloncesto (basketbalclub) Gran Canaria hier een wedstrijd speelt in het seizoen 2013/2014 als  de club haar 50ste verjaardag gaat vieren.
Men zal heel goed alle omstandigheden moeten nagaan, om te zien of dit mogelijk is, als de ACB dit toestaat en deze mogelijkheid voorlegt aan de trainer en de spelers.
1335390735958-granca11_large.jpg

Het is duidelijk, dat men het speelveld moet uitproberen met een partij basketbal, want daarom organiseert men hier het WK, of in deze zomer al, via  Rafa Calvo, de manager van Elitesport, die het WK organiseert, die hier geweest me clubs  van diverse prestigieuze Amerikaanse Universiteiten; een ervaring welke men zou kunnen herhalen.
Bovendien is het de van meet af aan de bedoeling, dat voordat het Mundobasket plaatsvindt,  men ook andere evenementen organiseert, zodat de Canarische maatschappij kan genieten van een installatie welke men heeft gerealiseerd met een grote investering.

-V: Tijdens de bouw, die midden in crisistijd in volle gang is, zijn ook problemen gesignaleerd, waarbij men zich afvraagt, of de andere betrokken overheden - de Spaanse Regering, de Canarische Regering en het Cabildo, de in de financieringsconvenant aangegane verplichtingen zullen nakomen?
-A.: “In algemene cijfers, bedragen de kosten van de bouw 60 miljoen euro. Het Cabildo (Eilandbestuur) moet 22 miljoen euro bijdragen, de Spaanse Staat zal 20 miljoen euro gaan betalen en de Canarische Regering zal de overige 18 miljoen euro overmaken.
Momenteel is het Cabildo de enige overheid, die nauwgezet de  convenant naleeft.
De Spaanse Regering, hoewel die in 2012 slechts vijf miljoen euro van de geplande tien miljoen heeft geïnjecteerd, heeft in het openbaar hard gemaakt, dat men zich inzet voor het project.
In 2013 zal men nog eens  vijf miljoen euro betalen, hoewel men een voorstel zal doen, om deze bijdrage te verhogen tot 7,5 miljoen euro, met het doel, dat men in 2014 het deel wat men zal moeten betalen, kleiner is dan zoals dit al was dit voorzien.
De Canarische Regering heeft nog geen cent betaald van hetgeen men heeft toegezegd in 2012 te zullen betalen. De financieringsconvenant tussen de drie overheden is in 2012 tot stand gekomen, waarbij de Canarische Regering aanvankelijk 8 miljoen euro zou overmaken.
Deze eerste deelbetaling heeft men, op verzoek van de Canarische Regering zelf, verlaagd tot zes miljoen euro, op voorwaarde; dat het deel wat men niet overmaakt, besteed zal worden aan sport; een belofte, welke men niet is nagekomen zoals men bij de Canarische topclubs kan zien, aan wie men nog ruim €350.000 verschuldigd is,
Momenteel horen we geruchten en hebben  we begrepen, dat het de bedoeling is, dat men uiteindelijk slechts vier miljoen euro wil bijdragen in 2012.
En dit lijkt ons, zelfs niet met de crisis als excuus, een onjuiste aanpak en geen serieus voorstel.
Vanuit het Cabildo hebben we ons altijd bereid getoond tot het aangaan van de dialoog, zijn we begrijpend en hebben we ons zelfs flexibel opgesteld.
We zijn zelfs bereid, een addendum aan de convenant toe te voegen, maar vanwege zoveel nalatigheid willen we een schriftelijke toezegging hebben van de Canarische Regering.”

-V.: En wat, als de Canarische Regering niet in staat is, het hoofd te bieden aan de financieringsconvenant, heeft het Cabildo (Eilandbestuur) dan de capaciteit door te gaan met de bouwwerkzaamheden?”
-A.: “Voor die situatie willen zij ons niet geplaatst zien, maar als het moment komt, dat de Canarische Regering niet beantwoordt aan hetgeen men heeft ondertekend, behoudt het Cabildo zich het recht voor wettelijke acties te ondernemen.
De Regionale Regering is een betaling van vijf miljoen euro schuldig aan het Cabildo Eilandbestuur).
En dit is geld wat is begroot, waardoor het voortdurende excuus van de crisis niet opgaat.
Men wekt de indruk, dat het ontbreekt aan liquiditeit, een probleem waaraan, bijvoorbeeld, de topclubs van Gran Canaria lijden.
Maar het is oneerlijk, dat - onder het mom van crisis -  de Canarische Regering altijd twijfelt aan investering in Gran Canaria.
We hebben de Canarische Regering niet gehoord over twijfels, toen president Paulino Rivero besloot, 8,5 miljoen euro te investeren in de tramlijn op Tenerife.
En ik zou er graag aan willen herinneren, dat de president van de Canarische Regering hier een verbintenis is aangegaan tegenover de voorzitter van de Spaanse basketbalfederatie; een toezegging, om door te gaan met dit project.!"
eerer_large.jpg
-V.: "En wat gebeurt er nu? Raakt de crisis alleen het Palacio Multiusos de Gran Canaria?
-A.: "Momenteel heeft men dertien miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van het paviljoen.  En voor eind 2012 belopen de kosten 22 tot 23 miljoen euro.”

-V.: “Iets meer dan een jaar geleden heeft u de portefeuille van Minister van Sportzaken, in het Eilandbestuur,  geaccepteerd. Welke balans maakt u op?”
-A.: “De inzet voor de sport is vastbesloten. Ik ben van mening, dat het Cabildo (Eilandbestuur), als geheel, goed investeert in sport.
Ik was wethouder van Sportzaken in de Gemeente Santa Brígida, alvorens burgemeester te worden, en laat het duidelijk zijn, dat ik erop inzet, dat sport een sociale investering is.
En het is een succes voor zowel de grote, professionele clubs die dienen als voorbeeld voor veel jongeren, net zoals het dit is voor, om het even, welke kleine amateurclub dan ook.
Ik geef toe, dat ik graag zou willen, meer te kunnen doen, maar de financiële toestand is niet zo, als drie jaar geleden We hebben de buikriem aan moeten halen. We zijn erin geslaagd geld te besparen op de onderhoudscontracten, schoonmaakkosten en veiligheidskosten voor alle installaties, met de uitdaging alle clubs en alle sporters te ondersteunen.
We willen niemand achterlaten. In  deze maanden hebben een ambities subsidieplan voor de gemeenten opgesteld.
We hebben 1,4 miljoen euro geïnvesteerd in 14 gemeenten voor het verbeteren van de infrastructuur van het Eiland, opdat alle Grancanarios sport kunnen bedrijven.
gymn_large.jpg

En bovendien zetten we ons in voor Granca, dat eigendom is van het Cabildo (Eilandbestuur), de Unión Deportiva Las Palmas en de bouw van het Palacio Multiusos, maar we gaan nog verder.
We hebben subsidies ontworpen voor alle olympische en paralympische sporters van Gran Canaria. We hebben een extra subsidie van €150.000,= goedgekeurd voor de topclubs, opdat zij het hoofd kunnen bieden aan  een of andere vorm van nalatigheid in betaling door de Canarische Regering. En onder de paraplu ‘Gran Canaria 2014’ heeft bijvoorbeeld het CAI kunnen deelnemen aan het recente Spaanse kampioenschap en is daarbij gepromoveerd.
Ook hebben we samengewerkt in de organisatie van  toernooien.
De balans op het vlak van sport, is heel positief.
Ik denk, dat ondanks alle problemen, we gaan bereiken, dat we dezelfde lijn kunnen blijven  volgen, ondanks dat we heel alleen staan.
De Gemeenten verkeren niet in een goed positie en de Canarische Regering heeft recentelijk laten zien, dat ze geen liquiditeit heeft en, dat ze, - mogelijk - een reddingsoperatie moet aanvragen.
Daarom is het  - en ik wil niet in herhaling vallen en ook is het geen poging tot zelfverheerlijking, - dat we volharden in het vragen, om overdracht van bevoegdheden aan het Eilandbestuur. Het is bewezen, dat de Cabildos (Eilandbesturen) veel efficiënter zijn en - zonder in discussie te willen treden - wij een garantie zijn voor de Grancanarische clubs, opdat ze ontvangen wat hen toekomt.”


Ciudad Deportiva Gran Canaria (Martín Freire)

-V.: “En wat zijn vanaf nu de doelstellingen tot aan 2015?
-A.: “Het voltooien van het Palacio Multiusos, consolidatie van de topclubs en vooral, onze inzet voor de basissport. Gedurende de afgelopen maanden hebben  we een bedrag van 1,2 miljoen euro  aan subsidies gehandhaafd voor de voetbalclubs en ander disciplines.
Er is geen grotere voldoening, dan te zien, dat elke week duizenden kinderen sport bedrijven. Bovendien is in de doelstellingen die we hebben uitgestippeld, het verbeteren van de installaties van het Cabildo, vooral die van de Ciudad Deportiva Gran Canaria (Martín Freire).
Toen ik de portefeuille van Sportzaken  heb aanvaard, heb ik ingezet op samenwerking tussen het Cabildo en de UD Las Palmas.”
escudo-u-d-las-palmas-651027999_large.gifV.: “Hoe staat het met het elimineren van de atletiekbanen in het Estadio de Gran Canaria?”
-A.: “De Unión Deportiva Las Palmas heeft een idee gelanceerd, dat minder kostbaar is, dan  een openbaar werk, wat net als het Riazor (het multifunctionele stadion in A Coruña- Galicië), zou kunnen oplopen tot 20 miljoen euro, wat momenteel niet haalbaar is. Vanuit dit idee, zal het Cabildo het project gaan aanbesteden, opdat zich diverse architectenbureaus aandienen, waarbij het werk kan worden vastgesteld op een bedrag van rond de twee tot drie miljoen euro, waarna het kan worden uitgevoerd. We realiseren ons, dat het Estadio de Gran Canaria een kille installatie is, die dichter bij de toeschouwers gebracht moet worden.”

-V.: En de commerciële toren?
-A.: “In dit geval heeft de Unión Deportiva door zijn architectenteam een project laten uitwerken. Men heeft het ons een maand geleden gepresenteerd en we zijn nu bezig het voorstel op technisch en juridisch vlak te beoordelen,   en als alles zijn gang gaat,  men het groene licht krijgt van de Gemeente Las Palmas de Gran Canaria, kunnen de bouwwerkzaamheden begin 2013 van start gaan.
Er zal een nieuwe convenant gesloten moeten worden met de Unión Deportiva zelf, over de exploitatie van de  installatie en vanaf het moment waarop de bouw van start gaat, zal deze voltooid moeten zijn binnen een termijn van negen, of tien maanden.”


-V.: De derde poot in het project van de UD Las Palmas is de bouw van een Ciudad Deportiva (Sport-dorp)  naast het stadion.
-A.: “Dit is een veel complexere zaak, omdat we hier de hockeyclub Unión Deportiva Taburiente niet willen benadelen. Onzerzijds is een schriftelijk voorstel gedaan voor de aanleg van een nieuw hockeyveld naast het Dr. Juan Negrín-Hospitaal, maar dit is een project wat een aanzienlijke investering vereist, die, momenteel, moeilijk te verwezenlijken is. Bovendien hebben we voor het aanleggen van een nieuw hockeyveld voor de UD Taburiente de goedkeuring nodig van de Gemeente.”
1-AAAAislas-canarias-48.jpg 


Spaanse Staat  vermindert haar investering in nieuwbouw  multifunctioneel sportpaviljoen

Eilandbestuur blijft alleen over

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - Witte Donderdag 5 april 2012 - Het Wetsvoorstel voor de Presupuestos Generales del Estado (PGE) (Algemene Rijksbegroting) voor 2012, die op dinsdag 3 april 2012 door de minister van Financiën, Cristóbal Montoro, is gepresenteerd aan het Congres (Tweede Kamer), bevat slechts een begrotingspost van vijf miljoen euro in plaats van de aanvankelijk geplande tien miljoen euro, voor de financiering van de bouw van het Palacio Multiusos de Gran Canaria (Multifunctionele Sportpaleis van Gran  Canaria); deze vijf miljoen euro  garandeert slechts 50% van het bedrag, dat was voorzien voor dit jaar.

 De financieringsovereenkomst die is ondertekend door het Eilandbestuur van Gran Canaria - projectontwikkelaar van  de bouw -, de Canarische Regering en de Spaanse Staat, bevat de deelbetaling van 20 miljoen euro  door elke overheidsinstantie, voor het garanderen van de verwezenlijking van een project wat begroot is op 60 miljoen euro en, dat -  in principe -  het Gran Canaria mogelijk maakt, om in 2014 een van de zes vestigingsplaatsen te zijn voor het WK-Basketbal.

Bij de eerstesteenlegging ontbreekt alleen de PSOE, door toedoen van de verkiezingen.

                                             Het multifunctionele paviljoen
           zoals dit verrijst in de wijk 'Siete Palmas' (Las Palmas de Gran Canaria).

In het geval van de Spaanse Staat, was bij het uitkomen van het Koninklijk Besluit 1747/2010 - getekend op 23 december - haar bijdrage vastgesteld op het betalen van tien miljoen euro in 2012 en de resterende 10 miljoen in 2013.

Dit akkoord wordt echter niet gegarandeerd in de uitwerking van het wetsvoorstel van de Rijksbegroting; een niet naleving, waarvan Carolina Darias, woordvoerster van de PSOE-fractie, melding heeft gemaakt op woensdag 4 april 2012. “De begroting van Rajoy garandeert de financiering van het Paviljoen voor Mundobasket niet; iets, wat een nieuwe afstraffing van de PP is voor Canarias,” zo deelde zij mee.

“Dit levert onmiddellijk twijfel op. Welke gevolgen heeft deze bezuiniging op het bouwwerk? Wat denkt het Regeringskabinet hiervan? Hoe gaat men de financiering regelen. Betekent dit, dat de organisatie van de WK-Basketbal gevaar loopt?” stelde Darias.

In dit nieuwe scenario waarschuwde Román Rodríguez - woordvoerder van Nueva Canarias -, “dat de bezuiniging in 2013 nog groter zal zijn en, dat er geen euro voor het paviljoen beschikbaar zal zijn.”

Enkele uren later geeft Lucas Bravo de Laguna - Minister van Sport in het Cabildo (Eilandbestuur) toe, “dat de aanvankelijke korting op de Staatbegroting ‘een ongemak’ is”, hoewel hij van mening is, “dat dit geen risico inhoudt voor het project, want als de Spaanse Staat niet zou willen doorgaan met het initiatief, om de bouw van het paviljoen te financieren, men ook geen 5 miljoen euro gereserveerd zou hebben in de begroting van  2012.”

Alternatieve voorfinanciering

Geconfronteerd met deze tegenslag, heeft  het Eilandbestuur haar zorg te kennen gegeven aan het Kabinet Rajoy. Bovendien heeft de Partido Popular -  de partij die de Spaanse Staat regeert, en ook het Eilandbestuur - al aan haar nationale afgevaardigden de noodzaak aangegeven, om een amendement in te dienen, met als doel, dat de Rijksbegroting wordt aangepast.

“We sluiten niets uit, en we zullen werken, dat het zo zal zijn, dat men deze vijf miljoen ziet toenemen in het proces van de begrotingsgoedkeuring,” zo voegde Lucas Bravo de Laguna toe.

Zoals al gebeurde met een gedeelte, dat de Canarische Regering zou moeten betalen, studeert het Eilandbestuur op de mogelijkheid, de vijf miljoen Euro die Madrid niet heeft opgenomen in de Rijksbegroting, naar voren te schuiven met een voorfinancieringsoperatie. “We moeten consequent zijn”, voegde de Eilandminister van Sport toe, “en begrijpen, dat de Staat momenteel niet meer kan garanderen dan 50% van het totale bedrag wat men bij zou moeten dragen in 2012.”
1-AAAAislas-canarias-48.jpg


e-65.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--269.jpg

zon-75.jpg