site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-207.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-31.jpg


De vakbonden eisen de inzet van
agenten van de Gemeentepolitie
bij een antiterrorisme-plan

Men vraagt de betrokkenheid van de gemeenten in de strijd tegen het terrorisme

CANARISCHE EILANDEN - dinsdag 5 september 2017 - De Agrupación de la Policía Canaria van de Federación de Servicios a la Ciudadanía van de vakbond CCOO, en de Federación de Servicios Públicos van de vakbond UGT, verlangen van de Delegación del Gobierno en Canarias (Afvaardiging van de Spaanse Regering op Canarias) en van de Canarisch Regering de ontwikkeling van een antiterrorisme-plan waarin men de ruim 3.000 agenten inlijft van de Gemeentepolitie op de Archipel.

Volgens het oordeel  van de vakbonden nemen, met het niveau vier alarmniveau, de eilanden niet de nodige maatregelen om de bestrijding van terrorisme aan te pakken,  want zij melden dat ze door de gemeenten zijn uitgesloten, ondanks het feit dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken, na aanvallen in augustus in Catalonië, verzocht heeft om extreme politiemaatregelen van preventie als reactie op dit soort aanvallen met de integratie van agenten van dit politiekorps.
LAS-PALMAS-Delegacion-IC-1.jpg

De vestiging van de Delegación del Gobierno en Canarias
Plaza de la Feria, 24
35003 Las Palmas de Gran Canaria,)
Telefoon: 928 999 000
Fax: 928 363 994
E-mail: dg.canarias@seap.minhap.es

De vakbonden hebben een rapport gestuurd naar de Canarische Regering, naar de Delegación (Spaanse Regeringsafvaardiging),  en naar de Federación Canaria de Municipios (Fecam) (Vereniging Canarische Gemeenten), met 24 concrete maatregelen gebaseerd op vier punten:
- coördinatie,
- gemeentelijke veiligheid,
- zelfbescherming van de agenten van de Policía Local (Gemeentepolitie),
- wetshervormingen.

De woordvoerder van de Agrupación de la Policía Canaria, Carlos Lesmes, verzekert, “dat de Delegación (Regeringsafvaardiging)  de verantwoordelijkheden van de Canarische Regering heeft  overgenomen, die, ” naar zijn  mening, “haar functies verwaarloost.”
“Het lijkt er in de afgelopen dagen op,  dat er geen angst bestaat voor nieuwe bedreigingen of gevaren, en dat is een politieke onverantwoordelijkheid, " zegt Lesmes.
pl-1.jpeg
                                            Agenten  van de Gemeentepolitie in  dienst.

Hoewel de vakbonden het goedkeuren dat de Delegación vergaderingen heeft gehad met een aantal lokale overheden, betreuren zij dat deze vergaderingen niet diep ingaan op de samenwerkingsmaatregelen men de Policía Local (Gemeentepolitie).
index-8.jpg
                                         De plaatsing van bolardos (wegversperringen).
"Zij vatten nu alles samen in de ster-maatregel: De plaatsing van bolardos (wegversperringen)," zegt hij.
Lemes betreurt dat deze kwestie alleen door de twee provinciale hoofdsteden en San Bartolomé de Tirajana is behandeld. Hoewel hij aangeeft dat alle gemeentelijke ‘veiligheidsmaatregelen’ essentieel zijn, betreurt hij het, dat andere toeristische gebieden zoals Adeje, Arona, of Mogán, en die met een groot aantal inwoners, zoals Telde , of Santa Lucia de Tirajana, niet zijn genoemd..

Onder de voorgestelde maatregelen onderscheidt men het toezicht op ‘verdachte bewegingen’ in bezette gebouwen, of ruimten met potentiële risico's in elke gemeente; het ondernemen van acties tegen mogelijke uitbraken van discriminatie, vreemdelingenhaat, of islamfobie; of de uitbreiding van de fysieke aanwezigheid van agenten van de  Gemeentepolitie  op specifieke gebieden als afschrikmiddel.
ZZZZIslas-canariaslogo-12.jpg


Vals Alarm
verplicht tot ontruiming deel van winkelcentrum
in Vecindario

VECINDARIO - woensdag 3 februari 2016 - De eerste etage van winkelcentrum ‘Atlántico’ in Vecindario is gedeeltelijk ontruimd nadat op dinsdag 2 februari 2016 rond 12:00 uur diverse bezoekers verdenking hadden tegen een man met een Arabisch uiterlijk die twee koffers achterliet in dit gedeelte van het winkelcentrum.

Na het feit gemeld te hebben aan de Guardia Civil zijn agenten van de Benemérita overgegaan tot de ontruiming van het genoemde gedeelte en heeft men voor dit soort gevallen de door de Spaanse Staat aanbevolen alarmfase 4 geactiveerd, waarin Spanje zich bevindt na de aanslagen in Parijs.
cc-atlantico-vecindario-05.jpg
atlantico3.jpg
cc-atlantico-fuerteventura-13.jpg
cc-atlantico-vecindario-09-1.jpg
Er zijn diverse leden van de explosievenbeveiligingseenheid naar de locatie gegaan, hoewel de ondertussen gelokaliseerde eigenaar van de ontdekte koffers hen vergezelde en deze bagage opende om de veiligheidsdienst te laten zien dat het handelde om een vals alarm .
Om 12:30 uur is de normale situatie teruggekeerd in het winkelcentrum.

 zzzzzzzislas-canariaslogo-123.jpg

aaaaakaart_canaria-38-25.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--374.jpg

yyy1208786641_smileyhuilend-12.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb