site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-150.jpg

d-47.jpg


Het 5e FIC Gáldar

Het filmfestival kan opnieuw rekenen op voor het publiek uitgenodigde, heel bekende gasten

GÁLDAR - zondag 15 oktober 2017 - Elke zichzelf een beetje respecterende stad organiseert  tegenwoordig een jaarlijks Internationaal Filmfestival, zo ook de Gemeente Gáldar in  Noordwest Gran Canaria, die op donderdag 13  oktober 2017 het programma heeft gepresenteerd van haar vijfde editie tijdens een persconferentie welke heeft plaatsgevonden in het Edificio Insular I van het  Cabildo (Eilandbestuur)  van Gran Canaria. In aanwezigheid van Carlos Ruiz, eilandminister van Cultuur in het Cabildo (Eilandbestuur) van  Gran Canaria; Teodoro Sosa, de burgemeester van  Gáldar; Julio Mateo, wethouder van Cultuur van Gáldar; en de directrice van het Festival Internacional de Cine de Gáldar, Ruth Armas, heeft men  de nieuwigheden van  dt festival gepresenteerd dat plaatsvindt van 16 t/m 21 oktober 2017 in de stad Gáldar.

Dit vijfde festival, dat in 2017 later in het jaar plaatsvindt dan anders, heeft weer de nodige bekenden uitgenodigd voor het publiek. De actrices Kira Miró (Los abrazos rotos - Embraces), Silvia Marty (Un paso adelante - One Step Forward), en Saray Castro (van de serie Aquí no se fía - Hier vertrouwt men zich niet);  de  acteurs José Manuel Seda (Fysica en Chemie) en Roberto Drago, zullen het festival bijwonen als onderdeel van de jury van de Officiële Sectie.
De onderscheiding Guayarmina de Honor van deze editie zal deze keer zijn voor de toegewijde actrice Concha Cuetos die de Ere Guayarmina op zaterdag 21 oktober 2015 in de bioscoop Guaires tijdens het sluitingsgala in ontvangst zal nemen.
2233939516243416342994798563069271475005149o.jpg
                                           Ook zijn er drie tentoonstellingen.  
De eilandminister van Cultuur,  Carlos Ruiz, van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria heeft het belang van dit initiatief  benadrukt, dat hij van meet af aan  gesteund heeft toen hij gemeenteraadslid van de gemeente Gáldar was. "Het is niet alleen de gezondheid van de decentralisatie van de cultuur op Gran Canaria maar, ook een relevante deel van het protectionisme dat sommige gebeurtenissen die buiten de hoofdstad worden gehouden aantonen, en die het culturele aanbod van het eiland verrijkten."

Het festival is een 'gezonde dwaasheid’ gepasseerd, waarbij  momenteel blijkt dat cultuur ook mogelijk is buiten de hoofdstad, zoals de burgemeester van Gáldar, Teodoro Sosa, heeft benadrukt. "Voor een Gemeente met 24.300 inwoners , is het om een intensief programma zoals dat van het FIC te handhaven niet makkelijk, maar minder makkelijk was vijf jaar geleden. Cultuur is altijd al gewend om Las Palmas de Gran Canaria te verlaten en dat die het Noorden bereikt heeft, kan  ik u niet vertellen,."

Het is belangrijk om te benadrukken dat Gáldar in de afgelopen jaren een echte filmlocatie is geworden dankzij producenten die de stad locaties voor talrijke scènes  hebben gebruikt. Films als 'Palmeras en la Nieve',  ‘Acantilado',  ‘No dormirás’  zijn op locaties in de gemeente opgenomen.
De wethouder van Cultuur, Julio Mateo, van de gemeente Gáldar, heeft alle details gegeven van een programma waarvoor zij het bedrag van het prijzengeld hebben verhoogd. "Dit jaar hebben we €4.000,= in contanten en 7 Bronzen Guayarminas.”

FIC Gáldar telt vier afdelingen:
- Sección oficial de cortometrajes,
- Sección oficial de largometrajes,
- Sección Informativa de Animación  
- Sección Gáldar Rueda 2017.

Voor deze  editie heeft men ruin 300 korte speelfilms aangeboden, waaruit men er 30 heeft gekozen; en veertig lange speelfilms, waarvan er acht deelnemen aan het festival,” zo heeft Julio opgemerkt.

Het Festival kan ook nu weer rekenen op een Sección Infantil (Kinderafdeling), specifiek geprogrammeerd voor de allerkleinsten.
Het programma wordt volledig gemaakt met de Informatieve Afdeling, en de Afdeling Architectuur en Landschap welke afhankelijk is van de Afdeling Architectuur van de Universiteit.

Parallel daaraan kan men genieten van diverse activiteiten. Twee leerklassen, een voor Vertolking,  gegeven door de acteur actor Roberto Drago, een voor Productie, gegeven door de  uitvoerend producent en directeur fotografie, Sebastián Álvarez.
Ook zijn er drie tentoonstellingen:  
- 'Titánic en Gáldar'
   van de Gáldense fotografen  Jordi Díaz en Gustavo Bolaños,
- 'Antonio Padrón’
   samengesteld door Diego Higeras
- 'La luz atrapada'
   van Roberto Canedo, Cris Tadeo, Mariluz Laforet, en Pavel Glazk.  
Tevens is er een  Muzikale Modeshow geïnspireerd op de Titanic.

ZZZZIslas-canariaslogo-33.jpg


Ook in 2017, wederom: Bio@gaete,
een groots cultureel solidariteitsfestival

Vanaf donderdag 17 augustus 2017
vinden op diverse locaties in Puerto de Las Nieves,
de haven van Agaete,
diverse evenementen en concerten in de openlucht plaats

AGAETE - zondag 13 augustus 2017 - Bio@gaete Cultural Solidario (zie: http://www.bioagaeteculturalsolidario.org) is in 2017 een ‘festival de día’ (‘festival dat overdag plaatsvindt’), dus zonder concerten ’s avonds, maar wel met de wedren in de nacht naar het pijnbomenwoud Tamadaba, zoals in de vorige zes edities; waarbij men erop vertrouwt, dat men het aantal van 45.000 bezoekers van 2016, in 2017 zal overtreffen, dankzij een affiche met meer dan 70 artiesten.

Muzikale optredens verdeeld over vier podia op diverse locaties in Puerto de Las Nieves, de haven van Agaete, gastronomische routes langs historische locaties, kinderactiviteiten, een cursus  persoonlijke groei genaamd: ‘Bio Zen’, een roeiwedstrijd, en voor de vierde keer de nachtelijke wedren ‘Bio Trail’.
logo-28.png

 1440284816928-46_g.jpg 1440284806744-9_g.jpg

1440284806573-48_g.jpg 1440284800532-18_g.jpg

1440284811396-55_g.jpg

1440284811905-7_g-1.jpgHieraan wordt als nieuwigheid toegevoegd een: ‘Ciclo de Cine Social y Educativo’  (Sociale en Educatieve Filmcyclus’), waarmee men de promotionele doeleinden van de culturele activiteiten in het zonnetje wil zetten, en men het publiek bewust wil maken van het belang van het milieu en het bijdragen aan de verbetering van de samenleving door middel van, “steun aan de juiste zaken’, die deze ontmoeting inspireren, geprogrammeerd van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus 2017.

De voorzitter van de organisatie die het festival heeft gecreëerd, de Asociación Sociocultural Bio@gaete Cultural Solidario, Antonio Hernández, heeft bovendien de inzet benadrukt voor het promoten van een model van ‘afwisselende bewustwording’ waarmee men de doelstellingen  van het initiatief wil overbrengen op het publiek .

Omdat daarin, “de afwisseling een gereedschap is voor het bewustzijn,” zo beargumenteert de regionale coördinator op Canarias de doelstellingen van de Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) (Spaanse Commissie Hulp aan de Vluchteling), Juan Carlos Lorenzo, namens een ONG (NGO - Niet Gouvernementele Organisatie) die van nagenoeg haar begin steun heeft verleend aan Bio@gaete, door het leveren van  een aanzienlijk deel, van 300 vrijwillige medewerkers die meewerken aan het festival.

Vrijwilligers die allerlei soorten taken vervullen, van het installeren van podia en het verstrekken van  informatie, tot het organiseren van enkele activiteiten, op vrijwillige basis zonder geld te verdienen, net zoals alle deelnemende artiesten, zo hebben Hernández en Lorenzo benadrukt.

1440284800519-17_g-1.jpg 1440284800531-25_g.jpgBeiden hebben gewezen op het belang van het gratis zijn van deze medewerking, wat helpt om al het geld dat men ontvangt met de verkoop van T-shirts, drankjes, en andere zaken; en met het inschrijfgeld voor de deelname aan de sportonderdelen - want voor de concerten en cursussen  hoeft men niets te betalen -  te bestemmen voor sociale doeleinden , zoals traditie is.

Twee organisaties die samenwerkingsprojecten ontwikkelen in Afrika, Kutembea Na Tanzania en Afrocanarias Diakhase, en een andere, Canarische  die werkt met kinderen die moeilijkheden hebben de met de toegang tot schoolopleiding: Smile.ong; en de scholen van Agaete, waarvan de  leerkrachten als begunstiging financiële steun zullen ontvangen om een aantal materiële tekorten aan te pakken in het leerjaar 2017-2018.

Deze keer verwacht men meer dan €30.000,= bijeen te brengen, waarin men in 2016 is geslaagd, welk bedrag men zal verdelen met schenkingen aan Médicos del Mundo, de Comisión Española de Ayuda al Refugiado, en aan de Vereniging Educanepal.
0000AAAAIslas-canariaslogo-204.jpg


Maspalomas-Costa Canaria Soul Festival 2017 heeft nu het affiche, met Rufus Thomas

Het Maspalomas-Costa Canaria Soul Festival 2017
vindt plaats van 28 t/m 30 juli in San Agustín

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - vrijdag 17 februari 2017 - Het strand van  San Agustín, waar eind juli 2017 de derde editie plaats zal vinden van het Maspalomas-Costa Canaria Soul Festival, is de locatie welke gekozen is door de organisatoren van het evenement - De Gemeente San Bartolomé de Tirajana en DD&Company Producciones - om het affiche van  deze ontmoeting te presenteren.

Op het affiche, dat te zien zal zijn op de komende vakantiebeurzen, staat alleen de legendarische zanger Rufus Thomas (1917-2001) afgebeeld, bij gebrek aan het afbeelden van toegezegde artiesten en sponsors.
img_39225.jpg

De burgemeester en locoburgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez en Elena Álamo, samen met de producent Dania Dévora.
De burgemeester en locoburgemeester van San Bartolomé de Tirajana, Marco Aurelio Pérez en Elena Álamo, hebben samen met de producent Dania Dévora het evenement gepresenteerd dat elk jaar meer verwachting oproept en een groter publiek trekt, dat zich met tienduizenden verzamelt aan de kust, om met hart en ziel  te luisteren.

Het veelvuldige publiek bij de twee vorige edities, met het beste van swing, soul, funk, en rhythm and blues, zal opnieuw kunnen genieten van twee avonden met  concerten, ochtend-workshops, en Dj optredens, dit alles met gratis toegang.
maspalomas-soul-festival.jpg Porretta-Soul-Festival1.jpg

Het evenement, dat is  voortgekomen aan de hand van DD & Company Productions en toezicht van het Porretta Soul Festival, de evenknie van dit festival in  Italië, heeft de steun van de Gemeente  San Bartolomé de Tirajana, die dit organiseert samen met de sponsors. Het is momenteel in Spanje het enige festival in  zijn  soort.

Tijdens vorige edities van  dit festival zijn bekende soul-artiesten opgetreden zoals o.a.: Bobby Rush, onlangs onderscheiden met een Grammy ; Derek Martin; Stan Mosley & Theo Huff; Toni Green; Falisa Janaye; de Bey Paule Band; Chick Rodgers; David Hudson;Sweet Nectar; en Sax Gordon;  zij hebben ervoor gezorgd  dat het Maspalomas Costa Canaria Soul Festival is uitgegroeid tot een niet te missen evenement in juli.
zzzslas-canariaslogo-kopie-102.jpg


INTERNATIONAL BACH FESTIVAL
van 8 t/m 15 april  2017

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - Nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 - het International Bach Festival is een gezamenlijk project van culturele organisaties zowel Nederlands als Grancanarisch, inclusief musici van het Royal Concertgebouw Orchestra de Ámsterdam  (Koninklijk Concertgebouw Orkest) die naar Gran Canaria reizen om zich te voegen bij collega’s van het  Orquesta Filarmónica de Gran Canaria, evenals bij een groot aantal jonge vertolkers van groot talent.

Het festival biedt een abonnement van €85,= voor de vier hoofdconcerten in het Alfredo Kraus-Auditorium en in het Teatro Pérez Galdós.
Entreekaarten zijn tot 20 januari 2017 uitsluitend te verkrijgen bij de kassa’s van het Alfredo Kraus-Auditorium en het Pérez Galdós-Theater.
EAouY2EDUefezJHAhgriter.jpgBij aankoop van dit abonnement ontvangt men een entree gratis voor het orgelconcert van Jürgen Essl, uit de Cyclus: 
- Órgano en Conciero (Orgelconcert), welk plaatsvindt op:
- zondag 9 april 2017 om 12.3 uur,
in de Sala Sinfónica van het Alfredo Kraus-Auditorium,
 met op het programma:
- Johann Sebastian Bach,
   Tocata, Adagio en Fuga in Do Majeur;
- Felix Mendelssohn-Bartholdy,
   Sonate nº 5 in Re Majeur (Andante - Andante con moto - Allegro maestoso);
- Johann Sebastian Bach,
  Sonate nº 5 in Do Majeur (Allegro - Largo - Allegro);
- Olivier Messiaen, 
   Les corps glorieux  (beweging 6 - Joie en clarté des corps glorieux):
- Johann Sebastian Bach,
  Tocata en Fuga in Re Mineur.
jFU2xbkXEhzb417I.jpgHet abonnement bestaat uit de volgende vier concerten:
Bach Concertante

Op maandag 10 april 2017 om 19:00 uur in de Sala Sinfónica, van het Alfredo Kraus-Auditorium:
Programa en vertolkers:
- Vioolconcert in Mi Majeur BWV 1042,
   Noa Wildschut op viool;
- C.P.E. Bach Chelloconcert in La Majeur Wq 172,
     Ildikó Szabó op cello;
- Klavecimbel concert  in Re mineur BWV 1052,
    Mariano Bogliolio op klavecimbel ;
-
Brandenburger concert Nº 5 in Re Majeur BWV 1050,
    Sergio Marrero op viool , Kersten McCall op fluit, en  Patricia Robaina op clavecimbel .

 Ofrenda Musical
Op dinsdag 11 april 2017 om 19:00 uur in de Sala Sinfónica, van het Alfredo Kraus-Auditorium:
Programma:
- Peter Vigh, 
   Première van een compositie geïnspireerd op Bach;
- Johann Sebastian Bach
  Ofrenda Musical BWV 1079  (selectie)
 Vertolkers:
  - Henk Rubingh en Hubertus Schade ,op viool,
  -  Michael Gieler en Aurora Cano Soto, op alt viool
  - Johan van Iersel en  Nuala McKenna, op chello,
  - Kersten McCall, op fluit
  - Bryn Mir Williams, op hobo
  - Patricia Robaina en Mariano Boglioli, op klavecimbel.

Matheuspassion
Op donderdag 13 april 2017 om 19:00 uur in de Sala Sinfónica, van het Alfredo Kraus-Auditorium:
Vertolkers:
- Jan-Willem Schaafsma, Evangelista
- Jasper Leever, Jesucristo
- Johannette Zomer, soprano
- Margriet van Reisen, alto
- Gustavo Peña, tenor
- Michael Wilmering, bajo
- BF-Orkest
- IBF-Koor
- Carel Alphenaar, scene grafisch dirigent,
- Michael Gieler, dirigent

Clausura – Latin Bach
Op zaterdag 15 de april 2017 om 19:00 uur in de hoofdzaal van het Pérez Galdós-Theater
Programa:
- Heitor Villa-Lobos    Aria - Bachiana brasilerira nº 5
- Astora Piazzola    Een selectie aan werken
- Rest van het programma: Nader vast te stellen
Vertolkers:
- Bandoneon: Santiago Cimadevilla.
- Zang: Tania Lorenzo y Esther Alfonso da Costa.
- Snaar kwartet Ornati,
- Chello Octet
- Piano: José Luis Castillo,
- Slagwerk.
000islas-canariaslogo-442.jpg


Alles klaar
voor een nieuwe editie van Bio@gaete, vanaf  dinsdag 16 augustus 2016

AGAETE- zondag 14 augustus 2016 - Zes uur achtereen zonder de alomtegenwoordige mobiele telefoon, gewijd aan meditatie en yoga, dat zijn de nieuwe voorstellen van het Festival Bio@gaete; een programma, dat van dinsdag 16 t/m zondag 21 augustus 2016 artiesten bijeenbrengt zoals Arístides Moreno, Yeray Rodríguez en El Vega in het Noordwesten van Gran Canaria tijdens de zesde editie.

Deze ‘Culturele solidariteitsontmoeting’ heeft een langere duur met meer gevarieerde activiteiten dan in voorgaande edities, met twee dagen extra in de inlijving op het gebruikelijke repertoire van: concerten, workshops, spelletjes , tentoonstellingen, een pádle (paddle tennis) toernooi, een culinaire-route, een historische wandeling, en op donderdag 18 augustus 2016 een ‘ZEN’-sessie die uitnodigt tot ‘persoonlijke groei en gemeenschapszin’, onder leiding van een yogalerares.
00-1.jpg 0-7.jpg

                          Opnieuw 40.000 feestvierders onderweg naar Agaete!
0a-1.jpg 01-5.jpg
1-42.jpg 2-32.jpg 3-32.jpg
3a-2.jpg 3aa.jpg 3aaaa.jpg
Op de drie
verschillende podia in Puerto de Las Nieves treden op vrijdag 19, zaterdag 20, en zondag 21 augustus 2016 in totaal ruim twintig muziekgroepen op, zoals de aloude Sangre de Cóndor en vele andere, onder wie Cover Me, Hermanos Thioune, Charanga de La Aldea en Radio Freetura.

Op andere locaties, zoals op het strand van Las Nieves, of op de esplanade bij de cofradía de pescadores (visafslag), vinden o. a. optredens plaats van clowns, zijn er workshops en andere programmaonderdelen voor jong en oud.
3b-1.jpg 3c.jpg 4aaa.jpg  4aa-1.jpg
4bba.jpg 4bbaa.jpg 4bbaaa.jpg
4bbaaaa.jpg 4bbaaaaaaaa.jpg 4bbaaaaaaaaaa.jpg 
1-44.jpg 4bbaaaaaaaaaaa.jpg 4bbaaaaaaaaaaaa.jpg

De foto’s van de editie van 2016 geven feitelijk weer waar het
- in navolging van o. a. ‘La
Rama’, ‘La Traida del Agua,’ ‘La Charca’ ;
maar ook van de vele Romerias (heiligenfeesten, processies en optochten ) -
bij een overwegend links georiënteerd, jonger Canarisch publiek ,
onder valse voorwendsels,
werkelijk om te doen is bij deze zomerse festivteiten op Canarias;
kortom:

week na week, vooral weekeinde na weekeinde, in de (te) lange vakantieperiode,
lekker lang en vooral ruig, tekeergaan met: drank , drugs, rock & roll en seks.

4bbaaaaaaaaaaaaaaa.jpg 4bbb.jpg 4bbbb.jpg
3aaaaaa.jpg
7-24.jpg 8-23.jpg 10-18.jpg
10aa.jpg 10aaa.jpg 11aa.jpg

5-28.jpg 6-86.jpg 6a-4.jpg
11aaa.jpg 11aaba.jpg 12-13.jpg
Solidariteit

De opbrengsten van het festival zullen dit jaar verdeeld worden over de projecten van twee organisaties: Educanepal, en de afdeling Médicos del Mundo op Canarias; en ook handhaaft men de ondersteuning van de activiteit van de Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) (Spaanse Commissie Vluchtelingenhulp) op Canarias; een instelling, waarmee men al vier jaar samenwerkt.
13-17.jpg 14-15.jpg 15-11.jpg
16-12.jpgAlle activiteiten in het programma zijn opgenomen onder een en dezelfde filosofie en gericht op het voornaamste doel: het bewustzijn van alle deelnemers te bevorderen op het vlak van milieu, met betrekking tot de realiteit van andere mensen in complexe situaties, evenals dat ze draaien om het kanaliseren van hulp aan hen, door middel van samenwerking met niet-gouvernementele organisaties en ontwikkelingshulp.

In de afgelopen jaren waren dat:
- in 2011: de slachtoffers van de aardbeving in Lorca,
- in 2012: Cáritas Diocesana;
- in 2013: Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) en Canarias;
- in 2014: CEAR en Canarias,               
                 en de Asociación Niños con Cáncer Pequeño Valiente,
- in 2015: Asociación de Familiares de Alzheimer 'AFA Tabaiba Moya',              
                 de Asociación Mujeres, Solidaridad y Cooperación.               
                
en CEAR.

Het festival wordt gehouden op initiatief van de Asociación Sociocultural Bioagaete Cultural Solidario, met steun van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria via Gran Canaria Solidaria, en met steun van het Gemeentebestuur van La Villa de Agaete. 
zzzislas-canariaslogo-130.jpg


Agaete verwacht met Bio@gaete
ruim 40.000 mensen in de haven

AGAETE - vrijdag 12 augustus 2016 - Het Festival Bio@gaete Cultural Solidario 2016 verwacht ruim 40.000 deelnemers en net als in 2015 een opbrengst van €26.000,=

De zesde editie die plaatsvindt van 18 tot 21 augustus 2016, versterkt het muzikale, sportieve en culturele aanbod en biedt nieuwe activiteiten met een cocktail aan ecologische duurzaamheid, solidariteit en feest, die elk jaar groeit. In Puerto de Las Nieves bereidt men zich voor op het beleven van Bio@gaete, een solidariteitsfestival dat niet heeft nagelaten te groeien in de voorgaande edities en met behoud van de essentie en de voornaamste evenementen, dit macro-evenement komt nog sterkere tot uiting gedurende het lange weekeinde van donderdag 18 t/m zondag 21 augustus 2016,
75480.jpg
                Twee van de drie muziekpodia in de voormalige haven van het vissersdorp.
bioagaete_cultural_16_2.jpg
Muziekoptredens die simultaan plaatsvinden op de drie podia in het vissersdorp gedurende drie achtereenvolgende avonden, de solidariteit wedloop via de wandelpaden in Tamadaba, het internationale filmfestival over veldlopen en de historische en culturele route, zijn o.a. de te verwachten ingrediënten; waaraan men een padel wedstrijd toevoegt; de eerste ruta del vino y del café de Agaete (Koffie van Agaete en wijn-route); Biozen, de cursus voor persoonlijke ontwikkeling; en nieuwe evenementen voor kinderen.

De onbaatzuchtige deelname van 50 artiesten en bands uit verschillende landen, van de 150 die hun medewerking hebben aangeboden aan de organisatoren van het festival, maakt het mogelijk om de multiculturele geest opnieuw te beleven.
bioagaete_cultural_16_4.jpgVoorafgegaan door een Tajaraste (volksdansgroep) op de melodie van chácaras en drums, is het evenement georganiseerd door de culturele vereniging van Agaete waarnaar het vernoemd is, gepresenteerd in het Casa-Palacio van het Cabildo van Gran Canaria, als het resultaat van een gezamenlijk werk waarin de hoofdrolspelers van het festival een tipje van de sluier hebben opgelicht. Onder hen, twee niet-gouvernementele organisaties waar de opbrengsten naar toe zullen gaan: Médicos del Mundo en Educanepal.
bioagaete-2016.jpgVoor het vierde jaar op rij verleent de Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) (Spaanse Commissie Vluchtelingenhulp) haar medewerking en net zoals bij de voorgaande edities zamelt men plastic doppen in voor de Asociación Iraitza. Het Instituto Canario de Hemodonación en Hemoterapia zal het evenement benutten voor het installeren van een post voor de donación de sangre (het doneren van bloed).

De burgemeester van Agaete, Juan Ramón Trujillo, heeft laten weten, “dat in Puerto de Las Nieves ‘alles klaar is’ om 35.000 tot 40.000 mensen te ontvangen.” “Het is een festival dat drie fundamentele waarden heeft; cultuur, duurzaamheid van het milieu, en solidariteit,” aldus de voorzitter van de Asociación Bioagaete Cultural Solidario, Antonio Hernández, die het deelnemende karakter van de organisatie heeft benadrukt, en die dankbaar is voor de steun van het Cabildo (Eilandbestuur) en de Gemeente.

De minister van Internationale Solidariteit, Carmelo Ramírez, van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria, heeft de activiteiten geprezen van bewustzijn en solidariteit in de omvang van “een succesvol festival”. Terwijl de voorzitter van de CEAR Canarias, Juan Carlos Lorenzo, het idee heeft begroet van het zichtbaar maken van de vluchtelingen en de asielzoekers, “vanuit het ludieke,”

Het uitgebreide festivalprogramma biedt voor elk wat wils, voor alle leeftijden; men heeft ook de kraampjes voor de verkoop van kunstnijverheid en ‘biochinches’ niet vergeten, die zoveel succes hebben gehad.

13950970_1162070090483158_1903818549_o-1.jpg

Programacion_BIOGAETE_CULTURAL_SOLIDARIO_2016_v07_01-2.jpg
zzzislas-canariaslogo-120.jpg


Wetenswaardigheden over Spanje’s deelname aan het Eurovisiesongfestival

STOCKHOLM - zaterdag 14 mei 2016 -  Op zaterdag 14 mei 2016 is het weer zover en mag Spanje van geluk spreken dat het als land bij de deelnemers hoort die altijd plaats hebben in de finale, net zoals Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië. Zou dat niet het geval zijn dan had het wel vaker kunnen voorkomen dat Spanje niet verder zou komen dan de voorrondes, iets wat helaas ook vaker gebeurt met Nederland.

Spanje doet steevast elk jaar mee als een van de grote Europese landen die altijd in de finale staan en heeft dan ook altijd de mogelijkheid om het Eurovisiesongfestival te winnen, iets wat overigens nog maar weinig is voorgekomen.

eurovisie2a.jpgSpanje neemt al sinds 1961, gedurende meer dan 50 jaar, elk jaar deel aan  het Eurovisiesongfestival. Het heeft in al die jaren twee keer  het festival weten  te winnen, namelijk in 1968 met het lied “La, la, la”  gezongen door Massiel (https://youtu.be/J4g5QYJOFzQ); en in 1969 toen Salomé het lied zong: Vivo cantando”. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.
hqdefault1.jpg                                             Massiel 'La, la, la' in 1968.
15702919.jpg hqdefault3.jpg
Salomé en Lenny Kuhr in 1969 op een gedeelde plaats,samen met Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk..
Het Eurovisiesongfestival heeft slechts eenmaal op Spaanse bodem plaatsgevonden, in 1969 na de overwinning van Massiel in het jaar daarvoor. Deze finale heeft toen plaats gevonden in het Teatro Real in Madrid waarbij het decor is ontworpen door niemand minder dan Salvador Dalí. Dit songfestival is de geschiedenisboeken ingegaan  als het enige festival dat meerdere winnaars kende. Naast Frankrijk, Nederland (https://youtu.be/ZhSwWrpBqL0) en het Verenigd Koninkrijk, zegevierde ook Spanje zelf weer. Het was voor het eerst,  dat een land tweemaal op rij het songfestival heeft gewonnen.

Trivia over Spanje’s deelname aan het songfestival
Slechts driemaal in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival mocht een deelnemer het nogmaals proberen na een valse start. Twee keer was Spanje erbij betrokken.
hqdefault2.jpg download-49.jpg
In 1990 lukte het de beide zussen van Azucar Moreno om het podium op te lopen zonder dat de achtergrondmuziek meedeed waardoor de zusters als idioten op het podium stonden. In 2010 werd het lied “Alg Pequenito” van Daniel Dignes onderbroken door de streaker Jimmy Jump waarna het lied opnieuw werd uitgevoerd.

Het gerucht doet de ronde, dat de enige keer toen Spanje - alleen - het songfestival wist te winnen in 1968 met het lied “La la la” van zangeres Massiel, Generaal Franco - die Spanje toen in een ijzeren greep had - stemmen heeft gekocht, om Spanje als laatste te laten eindigen. Dit is echter nooit bewezen.
Eurovision_Song_Contest_1962_-_Victor_Balaguer.jpg 1965-conchitabautista-1.png 4926991_640px.jpg lydiavestido.jpg        1962                           1965                                      1983                                  1999
Spanje heeft ook de eer, het land te zijn met de meeste nul- unten ooit, te weten vier keer:
- in 1962 Victor Balaguer met “Llamame”,
- in 1965 Conchita Bautista met “Que bueno, que bueno”,
- in 1983 Remedios Amaya met “Quien maneja mi barca
- in 1999 Lydia met “No quiero escuchar”.
rodolfo_chikilicuatre_ha_nacido_una_estrella_reference.jpg hqdefault-27.jpg

Net als andere landen wist ook Spanje freaks naar het songfestival te sturen, zoals in 2008 toen Spanje de komiek met de artiestennaam ‘Rodolfo Chikilicuatre’ met het lied “Baile el chiki-chiki” naar het songfestival stuurde. De man met de plastic gitaar, nep danseresjes en vals Elvis haar wist echter niet verder te komen dan de 16e plaats met 55 punten.

In 2016  moet zangeres Barei met het lied “Say yay” het optreden van Edurne van vorig jaar doen vergeten, Spanje eindigde toen op de 21ste plaats, met slechts 15 punten.
Het is in 2016 overigens voor het eerst dat er een lied gezongen wordt wat volledig in het Engels is, iets wat nog nooit gebeurd is en waar dan ook veel Spanjaarden tegenstander van zijn; luister en huiver furieus Spaans mee op: https://youtu.be/irRjq7TaV5YÇ
1aaaislas-canariaslogo-kopie-8.jpg


Het 16de Internationale Filmfestival
van Las Palmas de Gran Canaria
opent met 'Playing Lecuona'

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - donderdag 18 februari 2016 -  De 16de editie van het  Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria (FICLPGC) (Internationale Filmfestival van Las Palmas de Gran Canaria) opent op vrijdag 4 maart 2016 met de première van de documentaire die in Montreal de publieksprijs heeft gewonnen: Playing Lecuona', van de Cubaan Pavel Giroud en de Canario Juanma Villar; de film is een eerbetoon aan de Cubaanse musicus die internationaal bekend staat als: Ernesto Lecuona.

Onder de grootste namen in de Latijnse jazz dienen zich in deze filmproductie aan: Chucho Valdes, Gonzalo Rubalcaba en Michel Camilo, laatstgenoemde heeft bevestigd dat hij de hoofdstad van Gran Canaria zal bezoeken ter gelegenheid van de presentatie van documentaire op het Festival en ook om met een optreden 5 maart 2016 de Grancanarische prijsuitreiking te begeleiden.

6829193789346946424.jpg

160211-Festival-de-Cine.jpg
lpafilmimagenueva-cc49ed5ed4fc09ab93b3af06808378af.jpgNieuw in 2016 is het gala voor filmmakers dat het Filmfestival aan haar volgers biedt in het Pérez Galdós-theater en wat georkestreerd wordt door de Grancanario Elio Quiroga.
24497491470_9f0d1fe97a_b.jpg                        Encarna Galván en Luis Miranda, op woensdag 3 februari 2016
             tijdens de persconferentie voor de presentatie van het Festival-programma.
24166153813_4126b079f1_b.jpg
Het filmfestival kent de gebruikelijke afdelingen:
- Oficial,
- Informativa,
- Banda Aparte
,
- Noche más freak
,
- Linterna mágica
,
- Déjà vu
,
- Film gemaakt op Canarias, of door Canarios.
- Internationale  korte speelfilm.
en men neemt de inhoud van het Monopol Music Festival op in het programma.
zzzzzzzislas-canariaslogo-191.jpg


Filmfestival Gáldar:
250 korte films
uit 38 landen dingen mee

GÁLDAR - zaterdag 19 september 2015 - Het Festival de Cine de Gáldar  heeft in totaal 250 inzendingen ontvangen uit 38 landen die meedingen in het officiële gedeelte van de derde editie van dit festival voor korte films dat plaatsvindt van woensdag 7 t/m zaterdag 10 oktober 2015 in de New Cinema in Gáldar.

Dat heeft de Productie-directeur Herber Martín laten weten, tijdens de presentatie die is bijgewoond door de directeur-generaal van Cultuur, Aurora Moreno, van de Canarische Regering; de burgemeester van Gáldar, Teodoro Sosa; de wethouder van Cultuur en Feesten (jawel!), Julio Mateo, de directeur van het Elder-Museum, Rita Hernández; de centrum beheerder, José Miranda, en directrice van het Festival de Cine de Gáldar, Ruth Armas.
Logo_FIC_Gldar.jpgOp haar beurt heeft Ruth Armas opgemerkt, dat men films heeft ontvangen uit landen als Rusland, Zweden en Cuba, wat hen uiterst heeft verrast en wat de internationale omvang van het evenement aantoont.
festival-cine-1.jpgErkenning
"Deze derde editie," zo heeft Ruth Armas verduidelijkt,  "zal een belangrijke erkenning zijn van de New Cinema (Nieuwe Bioscoop  in het officiële gedeelte, en een eerbetoon aan Regreso al futuro (Terugkeer naar de Toekomst) met zijn 30ste verjaardag van Gáldar Rueda (Gáldar Draait)".

Afdelingen
Het festival kam ook weer rekenen op een Kinderafdeling, specifiek geprogrammeerd voor de allerkleinsten; en daarnaast op een Informatieve Afdeling voor de Lange Speelfilm en de Afdeling Architectuur en Landschap, die rechtstreeks ressorteert onder de afdeling Architectuur van de Universiteit.

De Jury van de Sección Oficial (Officiële Afdeling) bestaat uit:
- Ricardo Gómez, 
- Thaïs Blume,
- Marc Clotet
- Álex Martínez
en de titel ‘Guayarmina de Honor’ van deze editie wordt toegekend  aan Gemma Cuervo, de actrice met een lange carrière in de film, televisie en theater.

Busdienst
Deze nieuwe editie - die kan rekenen met een budget van €20.000,= - omvat een busdienst voor iedereen die naar het festival wil komen; en er vinden gelijktijdig activiteiten plaats zoals de Mercado Cine-Moda (Film Mode Markt), een modeshow en lezingen door vakmensen, zoals de acteur Luis Madariaga, de componist Diego Navarro en de visagist Emilio Guerra.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-83.jpg


14 Officiële premières 
15e Filmfestival van Las Palmas de Gran Canaria

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - maandag 2 maart 2015 - De 15e Editie van het Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria vindt plaats van 14 t/m 21 maart 2015, met 14 premières in Spanje die vertoond worden in de Sección Oficial (het Officiële Gedeelte) voor een internationale jury die bestaat uit de acteur Javier Cámara, de regisseur Lois Patiño, de Roemeense actrice Cosmina Stratam en de Argentijnse criticus Quintín.

De festivaldirecteur, Luis Murand, die  dit jaar er voor het eerst is, maar die al van meet af aan deel uitmaakt van het team, keert terug naar de lijn van de ‘art house’-programmering die zich onderscheidt van de kaart aan festivals, terwijl die tegelijkertijd ‘vensters opent, naar nieuwe beloften die bezit nemen van de stad en andere ruimten in de stad.
nnh.png
15-festival-1.jpg

V.l.n.r.: Luis Miranda, María Isabel García Bolta en Jaime Romero.

 De 15e officiële editie van het LPA Film Festival combineert diverse nationaal verwante titels, waaronder Miranda benadrukt:

- ‘Citizenfour’ (USA/Duitsland, Laura Poitras), - ‘Songs from the north’ (Korea, Soon-mi Yoo), - ‘The forbidden room’ (Canada, Guy Madden), - ‘Ragazzi’ (Argentinië, Raúl Perrone), - ‘Blind Massage’ (China, Lou Ye), - ‘The Postman's White Nights’ (Rusland, Andrei Konchalovski).

“Al deze films zijn premières in Spanje, wat overeenkomt met een soort film die zich vooral voedt met festivals, omdat - hoewel er elke dag een grotere diversiteit is in dit soort films -deze meestal beperkt wordt uitgebracht,” zo legt Miranda uit.

Het Festival (zie: http://lpafilmfestival.com) is dit jaar opgedeeld in drie onafhankelijke, maar onderling verbonden delen, die het filmaanbod en de vormende, informatieve symposia bij elkaar brengen:

 • Dentro del cine’ (‘Binnen de film’),
 • ‘El cine por dentro’ (‘De film van binnenuit’),
 • El Cine afuera’ (‘De film buiten’). Het gedeelte Dentro del cine vormt het podium van het Festival, met vertoningen in: 
 • Multicines Monopol,
 • Teatro Guiniguada

met titels van de afdelingen:

 • Sección Oficial:
 • Panorama España,
 • Banda Aparte,
 • Linterna Mágica,
 • LPA Film Canarias
 • Déjà Vu.

Dentro del Cine’
Onder de paraplu van ‘Dentro del cine’ vertoont men in de afdelingen de volgende cycli

 • - een cyclus die eer bewijst aan de Indiase/Amerikaanse Ross Perry;
  - Vijf nationale titels in Panorama España;  
  - een selectie films uit de Linterna Mágica;   
   - Clausura, die plaatsvinden in Edificio ‘Miller’, met gelijktijdige projectie in de openlucht in de stadswijk Vegueta, en elke dag twee middagvoorstellingen in Edificio ‘Quelges’, waaronder twee nieuwe afleveringen van ‘Malviviendo’.

Men doet dit met drie grote feesten:
- Noche Otaku,
- Noche más Freak,
-
 Clausura.

El Cine afuera’
Tenslotte vertoont men in het hoofdstuk ‘El Cine afuera’ het festivalprogramma van de conventionele zalen.

Los recursos
Daarnaast gaat de conferentie ‘Los recursos’ (‘De hulpmiddelen’), draaien op Canarias, over het uitzonderlijke, fiscale beleid op de Eilanden.

El cine por dentro’
Bovendien is ‘El cine por dentro’ de grote nieuwigheid van deze editie, waarmee men via debatten en ontmoetingen met vakmensen uit de sector, een impuls wil geven aan filmindustrie op de Eilanden , waaronder cursussen zoals kleding, productie en ideeën, de laatstgenoemde wordt gegeven door de filmmaker Octavio Guerra.
En om een om een nieuw publiek onder de jongeren te creëren, bestaat het niet te missen LPAFILM Canarias uit zeven lange en 14 korte speelfilms van Canarische producenten.

Het Festival dit jaar is opgedeeld in drie onafhankelijke maar onderling verbonden delen, die het filmaanbod, seminars en het informatieve bij elkaar te brengen:

 • van de geboorte van Orson Welles tot 40 jaar na de moord op Pier Paolo Pasolini;
 • een dubbel eerbetoon in de afdeling Déjà Vu vanwege de 100ste geboortedag van Orson Welles en de 40ste verjaardag van de moord op Pier Paolo Pasolini.
 • 20 experimentele korte speelfilm in de afdeling Banda Aoarte;

de14 titels van de Sección Oficial; - in de afdeling Panorama, de juweeltjes van andere festivals, met namen zoals   Naomi Kawase, Pedro Costa en Bruno Dumont

- een cyclus die eer bewijst aan de Indiase/Amerikaanse Ross Perry;

- 20 experimentele korte speelfilm in de afdeling Banda Aoarte;

- Vijf nationale titels in Panorama España;

- een dubbel eerbetoon in de afdeling Déjà Vu vanwege de 100ste geboortedag van Orson Welles en de 40ste verjaardag van de moord op Pier Paolo Pasolini.

 Het Festival is dit jaar opgedeeld in drie onafhankelijke maar onderling verbonden delen, die het filmaanbod, seminars en het informatieve bij elkaar te brengen:

 •  van de geboorte van Orson Welles tot 40 jaar na de moord op Pier Paolo Pasolini;
 • een selectie films uit de Linterna Mágica;
 • en om een om een nieuw publiek onder de jongeren te creëren, bestaat het niet te missen LPAFILM Canarias uit zeven lange en 14 korte speelfilms van Canarische producenten.
 • Bovendien is ‘El cine por dentro’ de grote nieuwigheid van deze editie, waarmee men via debatten en ontmoetingen met vakmensen uit de sector, een impuls wil geven aan filmindustrie op de Eilanden , waaronder cursussen zoals kleding, productie en ideeën, de laatstgenoemde wordt gegeven door de filmmaker Octavio Guerra.

Los recursos
Daarnaast gaat de conferentie ‘Los recursos’ (‘De hulpmiddelen’), draaien op Canarias, over het uitzonderlijke, fiscale beleid op de Eilanden.

El Cine afuera’
Tenslotte vertoont men in het hoofdstuk ‘El Cine afuera’ het festivalprogramma van de conventionele zalen.

Men doet dit met drie grote feesten:
- Noche Otaku, -
Noche más Freak,
- Clausura,
die plaatsvinden in Edificio ‘Miller’, met gelijktijdige projectie in de openlucht in de stadswijk Vegueta, en elke dag twee middagvoorstellingen in Edificio ‘Quelges’, waaronder twee nieuwe afleveringen van ‘Malviviendo’.
islas-canarias-39.jpg


Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria vernieuwt zich

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA -  maandag 8 december 2014  Maria Onbevlekte Ontvangenis - Van 14 t/m 21 maart 2015 vindt de 15e Editie plaats van het Festival Internacional de Cine de Las Palmas de Gran Canaria, met een hele lading aan nieuwe ontwikkelingen, inclusief een wisseling in de festivaldirectie; Luis Miranda neemt na de pensionering van Claudio Utera het directeurschap over.

Maar de lijn van programmeren blijft dezelfde, met een toegewijde inzet op de onafhankelijke film, welke men zal ontwikkelen in het kader van de meer commerciële beginselen van de industrie.
51438.jpgAvant-garde, innovatie, films van ver en in veel gevallen onbekend, en historische figuren die een voor en een na hebben gemarkeerd in de geschiedenis van de zevende kunst integreren hun belangrijkste secties.
Zo erkent Luis Miranda, de nieuwe directeur van het Festival na de pensionering van Claudio Utera, die sinds de oprichting ervan de teugels in handen heeft gehad

“ Men kan trots zijn op het verrichte werk,” verzekert Luis Miranda over zijn voorganger, die een ereplaats inneemt binnen de structuur van het evenement.

De Officiële Afdeling, de Afdeling Informatie, verdeeld in twee secties, Panorama en Aparte Bandbreedte - en een, of meerdere cycli  al naar gelang de strekking daarvan-  maken het grootste deel van de projecties uit die zich blijven ontwikkelen tussen de Multicines Monopol, het Cicca en het Guiniguada.

“We blijven de inzet volgen op hetzelfde soort films die ons tot nu toe historisch en esthetisch gekarakteriseerd heeft. Daar zal niemand over discussiëren. Maar er is meer, we zien dat men onze grote inzetten maanden later projecteert op locaties zoals het Centro Niemeyer, het Casa Encendida, of het Cineteca van Madrid...», legt Luis Miranda uit.

Zie: http://lpafilmfestival.com
islas-canarias-39.jpg


7de Internationale Trompet-festival

 

van  Maspalomas
Ruim 100 trompettisten uit de gehele wereld
ontmoeten elkaar  in Maspalomas

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 17 juli 2014 - Het VII Festival Internacional de Trompeta de Maspalomas (Zevende Internationale Trompet-festival van Maspalomas is gepresenteerd in het Gemeentehuis van Maspalomas door Sebastián Gil en José Vicente Araña, respectievelijk de directeur en de artistieke coördinator van het festival; de tirajanero burgemeester, Marco Aurelio Pérez, en de wethouder van Cultuur, Elena Álamo.

Van 21 t/m 27 juli 2014 zal ruim een honderdtal trompettisten van diverse nationaliteiten elkaar ontmoeten tijden de zevende editie van het Festival Internacional de Trompeta, dat voor het tweede jaar op rij plaatsvindt in Maspalomas, in de gemeente San Bartolomé de Tirajana, nadat dit vijf openvolgende jaren heeft plaatsgevonden in de Maria-stad Teror.

               De ene trompettist is nog meer ‘ervaren’ dan de andere.
De organisatoren hebben bij de presentatie benadrukt, dat het concours een referentie in Europa is geworden voor het instrument, “"Het resultaat, van een samenwerking tussen de organisatie, medewerkers en leerlingen, die dit evenement gemaakt heeft tot een ongewoon festival waarbij men een week lang,  24 uur per dag samenleeft, en vooral een formidabele sfeer creëert met het plezier van het leren trompetspelen en muziek maken. "

Deze editie brengt de vier meest vooraanstaande trompettisten op wereldniveau bij elkaar, de Duitser Otto Sauteert, meester op de piccolo; de Deen Kristian Steenstra, die wordt beschouwd als een van de beste leermeesters; Francisco ‘Pacho’ Flores, momenteel een van  de beste trompettisten in  het grote bastion ‘Systeem’ van jeugdorkesten in Venezuela; en
David Pastor, ongetwijfeld de beste jazztrompettist in Spanje.

Festival Internacional de Trompeta (activiteiten en concerten)
Het Festival Joven (Jongerenfestival) beleeft zijn derde editie; Waarin activiteiten plaatsvinden voor jonge, beginnende trompettisten.

Groepen die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Festival-concerten zijn o.a. de Gran Canaria Big Band, het project Barrios Orquestados, de pianist José Gallego,  de organist  Sergio Alonso en het Trompetensemble ‘Rafael Méndez’ van de Universiteit van de deelstaat Zacatecas (México).

De organisatie is in handen van Sebastián Gil, trompetleraar aan het Hoge Conservatorium van Canarias, en José Vicente Araña, hoofd muziekleer van de Muziekschool in Agaete, beide zijn erkende docenten en bevorderaars van dit instrument op Canarias.

CONCERTEN:
Dinsdag, 22 juli

Jongerenfestival, Educatief  Concert
Trompet-ensemble ‘Rafael Méndez’ van de Universidad Autónoma van Zacatecas (México)
Baton Rouge Dixieland & Clown Factory
Piano: Óliver Curbelo
Locatie: Centro Cultural in Maspalomas
Aanvang: 20:00 uur

Woensdag, 23 juli
Trumpet in memoriamD. Santiago Luri San Vicente
Trompettisten: Otto Sauter en Sebastián Gil
Orgel: Sergio Alonso
Locatie: Templo ecuménicoEl Salvador’
Aanvang: 21:00

Donderdag, 24 juli
Concert van leerlingen van het Festival Internacional de Trompeta
Piano: Óliver Curbelo

Locatie: Centro Sociocultural in Maspalomas
Aanvang: 20:00 uur

Vrijdag, 25 juli
Gala Slotconcert
Gran Canaria Big Band & David Pastor
Francisco ‘Pacho’ Flores & Barrios Orquestados
Locatie: Expo Meloneras
Aanvang: 20:30 uur

Zaterdag, 26 juli
Concours voor orkestrepertoire
Locatie: Centro Sociocultural in Maspalomas
Aanvang: 18:00 uur
islas-canarias-39.jpg


24ste Dansfestival San Fernando  2014

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - donderdag 19 juni 2012 - Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2014 vindt voor de 24e keer het Dansfestival San Fernando plaats.

De aanvang op beide avonden is om 20:00 uur in het Cultureel Cetnrum van San Fernando (gemeente San Bartolomé de Tirajana) en de plaatsbewijzen kosten €3,=
000logo-1010.jpg


Van 11 t/m 20 juli 2014
Festival Internacional Canarias
Jazz&Más Heineken
met o.a. Al Jarreau  en Freddy Cole

CANARISCHE EILANDEN - Día de Canarias, vrijdag 30 mei 2014 - Jaar na jaar blijft het Festival Internacional Canarias Jazz&Más Heineken de artistieke kwaliteit bieden die deze muziekontmoeting heeft gekenmerkt en voor de 23 editie staan op de poster internationale, nationale en lokale figuren van diverse stijlen op het programma, die allen hun passie voor de jazz gemeen hebben.

In 2014 brengt het belangrijkste jazzfestival dat plaatsvindt op de Canarische Eilanden, een aantal van de meest representatieve figuren van de internationale jazzscène bijeen, in de belichaming van vocalisten als Al Jarreau en Freddy Cole (broer van de legendarische Nat King Cole) en de saxofonist Joshua Redman. Naast hen, o.a. ook opkomende artiesten  die furore aan het maken zijn: José James, de Gabacho Moroconnetion band, de Etiopisch-Israëlische Ester Rada; en de groep onder leiding van de componist, zanger en saxofonist Antonio Lizana.

                                                     Freddy Cole.

23 Festivaledities, met een programma voor de editie van 2014, dat gedurende twaalf dagen ongeveer veertig uitvoerenden samenbrengt, met in totaal 22 concerten op drie eilanden. Ondanks de complexiteit, keert het festival terug naar de wortels, mede dankzij de onderhandelingen van de festivaldirecteur, Miguel Ramírez, die tot het laatste moment de hoop heeft gehouden, dat enkele andere eilanden van de Canarische Archipel zouden deelnemen.

Maar er is een Festival voor velen, en in de ontmoeting van dit jaar, zoals ondertussen traditie is in de maand juli, nemen enkele van de trouwste groepen deel in de huidige scène.
 
Opening in Vecindario (Gran Canaria)

Het Festival begint op Gran Canaria, in Vecindario, op vrijdag 11 juli 2014 met drie gratis toegankelijke openluchtconcerten. Het Plaza de San Rafael zal het toneel zijn voor optredens van de groep Oy, een duo, dat geleid wordt door de Ghanese Joy Frempong (zang en elektronische muziek) en de Zwitserse drummer Lleluja-Ha, winnaars van de vijfde editie van het Project Vis a Vis; een programma, dat gepromoot wordt door het Casa Africa, opdat Spaanse culturele producenten de huidige geluiden van het Buurcontinent kennen en er een grotere aanwezigheid is van Afrikaanse musici op het toneel van de Festivals die men in Spanje organiseert.

Bij de andere formaties die in Vecindario zullen optreden, gaat die van Jose James aan de leiding, een van de meest interessante Amerikaanse zangers, die in staat is tot het mengen van jazz, hip-hop, rythm&blues, elektronische muziek en  soul, die komt met zijn nieuwe plaat 'Mientras dormías', het vijfde studio-album en het tweede voor het label Blue Note Records, en het project van de Canarische Esther Ovejero - Ricca - die moderne en klassieke geluiden verenigt, verpakt in de sensuele stem van deze eilandzangeres.

Fuerteventura
De tweede bijdrage van het XXIII Festival Internacional Canarias Jazz&Más Heineken  reist naar het eiland Fuerteventura op zaterdag 12 juli 2014 voor een dubbelconcert in Puerto del Rosario, in het Auditorio Insular, met in de hoofdrol José James en de Gran Canaria Big Band.

                                                      Al Jearreau.
Al Jearreau

De week telt 19 concerten, van dinsdag 15 tot en met zondag 20 juli 2014, in de beide Canarische hoofdsteden, en begint in het Adán Martín-Auditorium op Tenerife, dat op dinsdag 15 juli 2014 de grote vocalist Al Jearreau zal ontvangen, een van de meest gelauwerde artiesten ter wereld die vergezeld zal worden door een luxe-kwartet. De dag daarop - woensdag 16 juli 2014, zal dit concert gehouden worden in het Alfredo Kraus-Auditorium in Las Palmas de Gran Canaria.

Het Teatro Leal in La Laguna (16 juli) en het Teatro Guiniguada (17 de juli) vormen het toneel voor de optredens van The Bad Plus; een trio, dat in staat is onvoorstelbare songs aan te passen binnen de jazzwereld; en het kwartet, dat geleid wordt door de zanger en pianist Freddy Cole, een van de meest authentieke jazzvocalisten.

Concerten op het plein bij het Auditorium van Tenerife en op het Santa Ana-plein
De eerste Festivaloptredens in de straat, in de openlucht en gratis toegankelijk, brengen in Santa Cruz de Tenerife drie groepen op de been:  
- de blueslegende Lucky Peterson en zijn band; 
- de Antonio Lizana Group, een formatie die de erfenis heeft weten te verkrijgen van de flamenco en de avant gardistische jazz;
- Gabacho Maroconnetion, een curieuze band die bestaat uit Frans-Spaanse en Marokkaanse musici.
Deze optredens vinden plaats op donderdag 17 juli 2014 op het plein bij het Auditorium van Tenerife; en de dag daarop - vrijdag 18 juli 2014 - op het Plaza de Santa Ana in de hoofdstad van Gran Canaria als tweede openluchtconcert.
 

Op vrijdag 18 juli 2014 en op hetzelfde toneel in Santa Cruz de Tenerife, biedt het Festival optredens van:

-  de Ethiopisch-Israëlische Ester Rada  met haar mengeling van elegant geluiden die worden gevormd door Ethio-Jazz, Urban-Funk, Neo-Soul en rythm&blues;
- de Cubaanse pianist  Ramón Valle,  vergezeld door de prestigieuze musicus Maracas, de artiestennaam van  Orlando Valle; een fluitist van wereldfaam en een van de meest toegewijde musici aan de Latijnse jazz van Canaria;
- de Gran Canaria Big Band, die deze avond het programma afsluit.

Een drievoudig concert van Ester Rada en Maracas met het Ramón Valle Quartet zal plaatsvinden in Las Palmas de Gran Canaria, op het Plaza de Santa Ana, op zaterdag 19 juli 2014 en wordt gecompleteerd met een optreden van de Canarische band Cavendish, een project, dat geleid wordt door de zangeres Moneiba Hidalgo en de musicus José Carlos Cejudo, die worden aangemerkt als een van de meest veelbelovende soulgroepen van de Canarische Eilanden.
  
Een luxe afsluiting met de Californische saxofonist Joshua Redman
Met twee optredens van de veelzijdige instrumentalist op de tenorsax Joshua Redman, een van beste musici in de moderne jazz die is opgetreden met grote artiesten als Peter Bernstein, Larry Goldings, Leon Parker, Joe Lovano, Pat Metheny en vele anderen, onder wie zijn vader, de legendarische saxofonist Dewey Redman, bereikt het XXIII Festival Internacional Canarias Jazz& Más Heineken het eind, met de slotconcerten in het Adán Martín-Auditorio van Tenerife op zaterdag 19 juli 2014 en in het Teatro Cuyás op zondag 20 juli 2014.

Het Festival Internacional Canarias Jazz&Más Heineken  wordt sinds 23 jaar georganiseerd door Colorado Producciones en kan dit jaar rekenen op sponsoring door:
- de firma Heineken,
- de Canarisch Regering,  
- het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria,
- het Cabildo (Eilandbestuur) van Tenerife,
- het Cabildo (Eilandbestuur) van Fuerteventura,
- de Gemeente Santa Cruz de Tenerife,
- de Gemeente Las Palmas de Gran Canaria,
- de Gemeente San Cristóbal de La Laguna,
- de Gemeente Santa Lucia de Tirajana,
- het Casa África,
- het Adán Martín-Auditorium van Tenerife,
- de Fundación Auditorio y Teatro van Las Palmas de Gran Canaria,
- Teatro Cuyás,
- Teatro Guiniguada,
- Teatro Leal.
islas-canarias-39.jpg


Teguise Music Showcase 12 uur durend,
aaneengesloten concert van muziek-bands

TEGUISE - zaterdag 4 april 2014 - In totaal verzorgen 12 muzikale groepen van Lanzarote op 12 april 2014 een onafgebroken, twaalf uur durend concert op de voornaamste pleinen in het historische centrum van Teguise.

Een selectie van 12 muziekgroepen van zeer uiteenlopende stijlen, variërend van reggae tot klassiek rock, van heavy metal, dub en elektronische muziek, zijn nadrukkelijk aanwezig  op zaterdag 12 april 2014 in het historisch centrum van Teguise: en nemen dan deel aan een 12 uur onafgebroken durend concert-festival:

Het festival Teguise Music Showcase, brengt voor de eerste keer op de Canarische Eilanden een  selectie van dergelijk formaat  aan “made in Lanzarote"-muziekbands  bij elkaar, die de gelegenheid krijgen op te treden voor een groep van beroepskrachten in de  Canarische muziekindustrie en het in Teguise verzamelde publiek.

      Vertegenwoordigers van de bands, initiatiefnemers en ambtenaren van Teguise.

“Het festival is een pionierend project op het eiland en wil het belangrijkste evenement worden in de geschiedenis van Lanzarote, dat inzet op de plaatselijke muziek ,” zo verzekert de wethouder van Cultuur, Olivia Duque, van Teguise.

Dit, met een groep beroepskrachten uit de sector, bestaande uit vertegenwoordigers van:
- El Hombre Bala Records,
- Salan Producciones,
- REC Rock en Canarias,
- Fuerteventura en Música
- Festival Keroxen,
- Radio 3 RNE,
- Radio Televisión Canaria,
- Cadena 40 Principales,
vijf concertzalen en diverse muziek-journalisten.

Tournee
En anderzijds zullen  de directeuren van zalen als:

- The Paper Club,
- La Tierra,
- El Hombre Bala,
- La Carpintería
- Mojo Club
een groep selecteren die - als prijs - een tournee gaat maken op de Canarische Eilanden gedurende 2014.

Selectiecomité
Het selectiecomité van de ‘Teguise Music Showcase"’ bestaande uit vertegenwoordigers van producenten op Lanzarote:

- H. Smith Solutions
-  Arenao C&M,
- Webzine Sancocho.com
 - Consultora LITS,
heeft een selectie van bands samengesteld volgens heel duidelijke criteria: “Groepen die gevestigd zijn op Lanzarote, met eigen repertoire en die weinig, of geen tournees maken langs de zalen en festivals op de Canarische Eilanden.”

De concerten vinden plaats van 11:00 tot 23:00 uur, waarbij het publiek kan genieten van muziek en van het culinaire aanbod in het historische centrum van Teguise, zo heeft de promotor van het festival, Óscar Pérez, opgemerkt.
islas-canarias-39.jpg


Radio zendamateurs op Canarias  hebben onderling contact in het belang van de vuurtorens

CANARISCHE EILANDEN - Asunción de la Virgen María (Maria Hemelvaart), donderdag 15 augustus 2013 - Dit evenement wordt gesponsord door de Schotse Ayr Amateur Radio Group (AARG) (zie: http://gm0ayr.org) en vindt jaarlijks plaats gedurende het derde weekeinde van augustus, vanaf 00:00 uur op zaterdag tot 24:00 uur op zondag.

Talrijke radio zendamateurs op de Canarische Eilanden nemen deel aan het Internationale Vuurtorenweekeinde, dat plaatsvindt op 17 en 18  augustus 2013, met het doel het in stand houden van vuurtorens te bevorderen en de liefhebberij van de radio zendamateurs te promoten.
1003183-442070395907306-455308498-n_large.jpgRadioaficionados (Radio zendamateurs)
De beide verenigingen van radio zendamateurs Unión de Radioaficionados de Las Palmas (URL) (zie: http://www.ea8url.com) en de Grupo DX Gran Canaria ( zie: http://boards1.melodysoft.com/GCDXgroup/1.html)  werken ook dit jaar weer samen tijdens dit internationale weekeinde en bij deze gelegenheid zenden ze hun radiogolven vanuit La Aldea (Gran Canaria) zo heeft de voorzitter van de URL, Juan Jesús Hidalgo, laten weten.

 
 
Deze zondag is tevens ‘Internationale Vuurtoren dag’, waarop wereldwijd vele vuurtorens zijn opengesteld voor het publiek. Naar verwachting nemen 460 vuurtorens in bijna honderd landen hieraan deel en zullen er ruim 3.000 contacten tussen radio zend amateurs onderling tot stand worden gebracht, zo verzekert Hidalgo.

 Het hoofdmotief is het bevorderen bij het publiek van de kennis over vuurtorens en de vuurtorenschepen, samen met de noodzaak deze te conserveren en te restaureren; gelijktijdig promoot men de liefhebberij van de radio zendamateurs.

Dit soort evenementen dient eveneens voor opleiding en training, en voor het testen van de communicatienetwerken van de radio zendamateurs die, “de meest zekere en stabiele zijn bij mogelijke natuurrampen,” aldus Hidalgo.
islas-canarias-39.jpg


18 MASDANZA 
intercontinentaal evenement van eigentijdse dans
Elf choreografieën van negen nationaliteiten

CANARISCHE EILANDEN - zondag 11 augustus 2013 - Van 23 oktober tot en met 9 november 2013 vindt de 18e editie plaats van MASDANZA. Het Internationale Festival voor Eigentijdse Dans op Canarias is het enige Dansfestival in Spanje met twee wedstrijdafdelingen. In 2103 viert het Canarische festival zijn meerderjarigheid met een intercontinentale editie, met choreografieën en dansers van negen nationaliteiten.

MASDANZA heeft de belangstelling getrokken van dansers en choreografen van talrijke nationaliteiten. Men heeft honderden voorstellen ontvangen en heeft er vijf gekozen voor de Choreografie-wedstrijd en zes voor de Solo danswedstrijd.
masdanza18-21_large.jpg
Deelnemers uit Japan, Spanje, Israël, Italië, de Verenigde Staten en Singapore strijden in de Solo danswedstrijd met:
- ‘Nobody’s Story’

    van Inma Marín, die Singapore vertegenwoordigt,
-Highlight of Decline
    van Miwa Okuno (Japan);
- ‘Stuntman
  van
Guido Sarli (Spanje),
- ‘Qui, Ora

    van de Italiaanse Claudia Catarzi;
- ‘Red Fields
   van de Israëlische Sharon Vazanna,

   (https://www.youtube.com/watch?v=Gx_rym0MwVo);
- ‘Eclosion
  
van de Amerikaanse Junichi Fukuda

   (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Ss8mj-lTsZ4).

masdanza-2013_large.jpg
In de Choreografie-wedstrijd nemen de Spaanse vertegenwoordigsters Mar Rodríguez en Begoña Quiñones het op met hun stuk ‘Fetch’ tegen :
- ‘Turn of the dawn
   van Koreaanse choreograaf Hyunjin Jung,
- ‘The Feast

    van de Sharon Vazanna uit Israël,
    (https://www.youtube.com/watch?v=pxboqQhlHOw);
- ‘Hay un no sé qué no sé dónde’
   
van de Duitse choreografen Elisabetta Lauro en César Cuenca,

   (https://www.youtube.com/watch?v=Ts9SWkc-vUM);

-Touch'
   van de Macedonische choreograaf  Igor Kirov,
   (https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KsJ53PkMYnE);

18MASDANZA biedt twee weken van culturele uitwisseling tussen publiek, professionele dansers van diverse nationaliteiten en de gespecialiseerde persmedia, die elkaar ontmoeten op de diverse locaties waar het Festival MASDANZA zich afspeelt, namelijk in Maspalomas, op Tenerife, Lanzarote en in Las Palmas de Gran Canaria.

De directeur van het Festival, Natalia Medina,  heeft haar dank uitgesproken voor de steun van de Gemeente  San Bartolomé de Tirajana;  van het Ministerie van de Cultuur, van de Canarische Regering; van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria; van Acción Cultural Española, van andere overheidsinstanties en van private sponsors.
ZZZZZZAislas-canarias-84-99-8.jpg 


Vier grote saxofonisten tijdens
Canarias Jazz&Más

Branford Marsalis - Lou Donaldson- Ernie Watts - Greg Osby  nemen deel aan het jazzfestival
met 27 door Heineken gesponsorde concerten

CANARISCHE EILANDEN - donderdag 14 juni 2013 - Vier van de momenteel meest bekende saxofonisten - Branford Marsalis, Lou Donaldson, Ernie Watts en Greg Osby - nemen in juli 2013 deel aan de 22ste editie van het Festival Internacional Canarias Jazz & Más, dat dit jaar bestaat uit 27 concerten op Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote.

De ontmoeting van dit jaar, die een vijftigtal artiesten  bijeenbrengt, opent op 12 juli met de ‘Noche de África’ (‘Afrika Avond’), met de aanwezigheid van de groepen Touchwood en BCUC in de Paper Club van Las Palmas de Gran Canaria  en zal zijn  eerste straatevenement beleven op 12 juli, met een ‘jazz en familia’-concert wat verzorgd wordt door de Banda Municipal de Las Palmas de Gran Canaria op het Plaza del Pilar Nuevo.

 
          Branford Marsalis.                                      Ernie Watts.                          

   Lou Donaldson.                            
                     Greg Osby.

Het eerste hoogtepunt van het programma Canarias Jazz & Más vindt plaats op zondag 14 juli, met het concert van het kwartet van de Amerikaanse saxofonist Lou Donaldson (Sweet Lou Poppa) in Teguise (Lanzarote).

Lou Donaldson biedt twee andere recitals tijdens het festival: op 16 juli in Las Palmas de Gran Canaria (Teatro Cuyas) en op 17 juli in Santa Cruz de Tenerife (in het Adán Martín-Auditorium), op beide avonden staat de vocalist Gregory Porter op het affiche, Grammy-kandidaat als beste jazz-zanger voor zijn album Water’.


                                                     Snarky Puppy.
Op 17  juli in Las Palmas de Gran Canaria (Teatro Guiniguada), en op 18 juli in La Laguna (Tenerife, Teatro Leal), is de beurt aan de Texaanse band Snarky Puppy o.l.v. Michael League.
the-aruan-ortiz-and-michael-janisch-quintet-660x320_large.jpg

Het festivalprogramma wordt voortgezet met een tweetal openluchtconcerten van het Aruan Ortiz & Michael Janisch Quintet op 18 juli in Las Palmas de Gran Canaria (Plaza de Santa Ana) en op 19 juli in Santa Cruz de Tenerife (Plaza del Auditorio), waarbij de saxofonist Greg Osby op het affiche staat.

 Ook staat er op 19 juli een dubbelconcert geprogrammeerd: op 19 juli in Las Palmas de Gran Canaria (Plaza de Santa Ana) en op 20 juli in Santa Cruz de Tenerife (Plaza del Auditorio) met de saxofonist Ernie Watts en muzikanten van de Frank Zappa-band en de Pat Metheny-band.

De afsluiting van het festival is in handen van en een van de jazzlegenden, de saxofonist Branford Marsalis, winnaar van drie Grammy’s en diverse keren genomineerd voor een Tony, die twee recitals verzorgt:

 een op 23 juli in het Auditorio Adán Martín in Santa Cruz de Tenerife en een op 24 juli in het Alfredo Kraus-Auditorium in Las Palmas de Gran Canaria.

islas-canarias-39.jpg


Twee weken lang flamenco in Nederland 
tijdens festival Biënnale

NEDERLAND - maandag, 7 januari 2012 - Flamencoliefhebbers  opgelet! De crème de la crème en de voorhoede van de flamenco strijkt voor de vierde keer neer in Nederland tijdens de ‘IV Flamenco Biënnale Nederland’. De vierde editie van dit tweejaarlijks festival vindt plaats in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en reikt dit keer tot in Eindhoven en Groningen.

Twee weken lang een feest van ritme, bezielde zang en dans door eigenzinnige auteurs, grote sterren, maar ook een jong talent, dat met veel plezier de grenzen van de flamencotraditie verkent. Dit internationaal vermaarde festival biedt een kleurrijk palet aan eigentijdse flamencovormen en -verschijningen.

Flamenco met barokmuziek, flamenco met blazers; kortom, flamenco zo onversneden puur en nieuw als u flamenco  nog nooit gehoord heeft. Deze vierde editie staat in het teken van de ‘idas y vueltas’; de ritmes, die ‘heen en weer’ gingen tussen Spanje en haar vroegere koloniën in Zuid-Amerika.
fb-olga-pericet1-foto-peter-buitelaar_large.jpg
Het festival vindt plaats van 19 januari tot en met 3 februari 2013.  Voor meer informatie neemt u een kijkje op: http://www.flamencobiennale.nl/index.php
islas-canarias-39.jpg 

 


‘Gran Canaria Summer Festival’

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zaterdag 14 juli 2012 - Op vrijdag 3 augustus 2012 kan men in het Estadio de Maspalomas tien uur lang,  ononderbroken elektronische muziek beleven.

De beste DJ’s van dit moment zullen Maspalomas veranderen in een internationaal platform voor dans- en housemuziek tijdens het ‘Gran Canaria Summer Festival’, waarvan de hoofdsponsors het Eilandbestuur van Gran Canaria en de Gemeente San Bartolomé de Tirajana zijn.


De Canarische producent Ray Castellani presenteert beroemdheden uit de elektronische dans- en housemuziek die op vrijdag 23 augustus vanaf 18:00 uur ononderbroken muziek aanbieden, zoals de Nederlander Afrojack, de Australisch tweeling Nervo en, de Trouble makers die bestaan uit JP Candela, DJ Nano en Fonsi Nieto.

De Eilandminister van Toerisme, Melchor Camón, noemde bij de presentatie ervan, het  concert-festival, “een van de culturele en muzikale  ster-evenementen van toeristisch belang,” dat door het jaar heen zal plaatsvinden in het Zuiden van het Eiland,  naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de vakantiebestemming Maspalomas Costa Canaria.

De viering van dit 'Summer Festival' in Maspalomas is mogelijk  "door de betrokkenheid, samenwerking en vastberaden  ondersteuning door het Eilandbestuur  van Gran Canaria, maar ook door  private bedrijven die sterk inzetten op de aldus de wethouder  van het gemeentelijke departement Feesten en Evenementen,  Jose Carlos Álamo, van San Bartolomé de Tirajana,

“De ondersteuning van het Eilandbestuur en van de private ondernemingen is van meet af aan belangrijk geweest, want zij zijn zich bewust van het herinvesteren in Maspalomas als toeristenbestemming; een locatie, die men nooit zou mogen verliezen, zo voegde de wethouder toe.

 

Meervoudige samenwerking
Voor wat betreft dit festival, dat in 2011 al ronduit een succes was in Arona (Tenerife), benadrukt José Carlos Álamo de noodzaak hierop in te zetten, “als een kwaliteitsaanbod,  dat extra waarde toevoegt aan Maspalomas als toeristenbestemming.”·

“We bevinden ons in een moeilijke tijd, maar men moet inzetten op vindingrijkheid en veelvuldige samenwerking, voor het realiseren van dit soort belangrijke projecten in de uitdaging die we gesteld hebben in onze Gemeente,” zo zei Álamo.”We hebben niets, maar met zijn allen zullen we het bereiken,” zo besloot hij.

Naast de samenwerking van de Gemeente van San Bartolomé de Tirajana, het Patronato de Turismo van Gran Canaria (VVV) en de Canarische Regering kan het Gran Canaria Summer Festival ook rekenen op de ondersteuning van diverse bedrijven

De toegangskaarten voor dit mega-concert zijn al in de verkoop bij Taberna Las Ranas, op het Plaza del Monopol, in Las Palmas de Gran Canaria, en via www.canariasticketing.co voor prijzan van tussen de €40,= en €60,=.

Meer informatie over dit festival treft u aan op de internetpagina:
www.grancanariasummerfestival.com
.

islas-canarias-39.jpg


 Internationaal Jazzfestival Canarias 2012  gaat in beide eilandhoofdsteden gelijktijdig van start

 LAS PLAMAS DE GRAN CANARIA / SANTA CRUZ DE TENERIFE - dinsdag 10 juli 2012 - Op woensdag 11 juli 2012 zullen in de beide eilandhoofdsteden gelijktijdig de geluiden opklinken van het ‘XXI Festival Internacional Canarias Jazz&Más Heineken’.

Het eerste optreden in Las Palmas de Gran Canaria is dat van de hoofdrolspeler die met zijn trio staat afgebeeld op de festival-poster  en die een van de meeste betekenisvolle figuren is van de latino-jazz, de percussionist en trompettist Jerry González. Voor zijn twee optredens als trompettist (op 11 juli 2012  in het CICCA in Las Palmas de Gran Canaria en, op 12 juli 2012 in het Teatro Leal de La Laguna op Tenerife) wordt Jerry González begeleid door Javier Colina, een van de  grote contrabassisten van Europa, en door Nirankar Khalsa, drummer met een lange ervaring.

De eesrte show op Gran Canaria zal kunnen rekenen met optredens van de Perinké Big Band en het met het Canarische duo, dat bestaat uit Mario Rivero (contrabas) en Antonio Auyanet (gitaar). Beide groepen openen het festival met de presentatie van hun recente CD.

De leden van de Perinké Big Band zullen de toehoorders kennis laten maken met hun eerste CD: 'Desde aquí…',  die gedurende 2012 is opgenomen en die niet eerder uitgebrachte nummers en bewerkingen  bevat van  zowel Canarische componisten en musici, evenals van die uit de internationale Jazzwereld.

Het duo  Mario Rivero en Antonio Auyanet zal hun tweede CD presenteren: 'Tendencias', die recentelijk de opnamestudio heeft verlaten en die een combinatie is van composities in taal en het eclectische met een sterk persoonlijk stempel.


Hiromi Uheara.

Hiromi: The Trio Project en Anthony Strong op Tenerife
Tegelijkertijd zal op woensdag 11 juli 2o12 het Adán Martín-Auditrio van Tenerife het podium zijn voor de bijdragen van de Britse zanger/pianist Anthony Strong, die tijdens zij twee festivaloptredens begeleid wordt door een kwintet van Engelse musici.

En als hoogtepunt van dit dubbelconcert, treedt de Japanse pianovirtuoos Hiromi Uheara op met The Trio Project; een band,  die bestaat uit twee andere jazzgrootheden, de bassist Anthony Jackson, een van de beste musici uit de geschiedenis op zijn specialiteit, en de Britse slagwerker Simon Phillips, de Koning van de contrabas.
logo6_large.jpg

De eerste jazzavond op Tenerife begint om 21:00 uur, waarbij als eerste Anthony Strong een uur lang zal optreden, gevolgd door Hiromi: The Trio Project, dat het podium zal bestijgen, om gedurende 75 minuten het beste te vertolken uit hun repertoire,

De concerten in het CICCA beginnen met het optreden van Mario Rivero en Antonio Auyanet,  vervolgens treedt de Perinké Big Band op en ze zullen worden besloten met het optreden van het  Jerry González Trío.

Het ‘Festival Internacional Canarias Jazz&Más Heineken’ wordt voor de 21ste keer georganiseerd door Colorado Producciones  en kan voor deze editie rekenen op sponsoring en medewerking  door  de Zoetermeerse bierbrouwer Heineken, de Canarische Regering, de Cabildos (Eilandbesturen) van Tenerife en Lanzarote, de Gemeentebesturen van Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria en Teguise, het Casa África, de Obra Social (Sociale Dienst) van de Caja de Canarias, het Adán Martín-Auditorio van Tenerife, het Teatro Leal, het  Teatro Cuyás en, van Yamaha-Marble.


VIDEOFILMPJE
:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=whY1niV6hwA
De overige informatie over het ‘XXI Festival Internacional Canarias Jazz&Más Heineken’ treft u aan op:
www.canariasjazz.com
0000AAAAIslas-canariaslogo-144.jpg

 


e-47.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--267.jpg

zon-74.jpg

Maak jouw eigen website met JouwWeb