site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl
'GRAN CANARIA ACTUEEL'... » GRAN CANARIA HOOFDSTAD » CASTILLO DE SAN CRISTÓBAl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-288.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-73.jpg


Men studeert erop
het Castillo de San Cristóbal
open te stellen voor het publiek

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA – vrijdag 5 februari 2016 - Het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria is de mogelijkheid aan het bestuderen, dat het Castillo de San Cristóbal in de hoofdstad van het Eiland bezocht kan gaan worden door het publiek, met alle voorzorgen die en omgeving en het pand verlangen, zo heeft men laten weten in een persbericht.

De eilandminister van Architectuur, Ylenia Pulido, die dit Historisch Artistiek Monument heeft bezocht en samen met technici het interieur heeft geïnspecteerd, legt uit, dat de toegang tot het Castillo (kasteel) ‘ingewikkeld’ is door alle omstandigheden die het omringen, van de situatie van de zee, tot aan het pand zelf.
SanCristbal-1.jpg“Het Cabildo (Eilandbestuur) studeert echter op de mogelijkheid een loopbrug te installeren vanaf de zeeboulevard; iets, waarvan de technische- en milieurapporten gewag maken, dat dit mogelijk is,” zo heeft de eilandminister  laten weten.
011-1.jpg

41012.jpg
Op haar beurt - als de studies uitwijzen dat het Castillo (Kasteel) te bezoeken is -  zal de volgende stap van de minister  zijn, te bestuderen dit op te nemen in de volgende begroting van het Eilandbestuur, voor het verrichten van de noodzakelijke werkzaamheden.
CastillosdeSanCristobalaos50.jpg

                                                   Het Castillo in de jaren '50.
DSC_1348_PS.jpgDeze actie maakt deel uit van het project van de afdeling  Architectuur, om de toegang tot bepaalde panden op het eiland - die nu ontoegankelijk zijn -  mogelijk te maken, waardoor Pulido binnenkort andere panden en bezittingen  zal bezoeken, waaronder een grot.
8570050598_0320be3fa4_b.jpg

Het pand dat in de visserswijk San Cristóbal ligt, was de Torreón de San Pedro Mártir  (Toren van Sint Petrus Martelaar) en is in 1578 gebouwd door gouverneur Diego Melgarejo binnen een integraal fortificatie-plan van de stad dat is ondernomen door Koning Filips II van Spanje en maakt onderdeel uit van het verdedigingssysteem van de stad, net zoals het Castillo de Mata en het Castillo de la Luz.
maxresdefault1-1.jpg
maxresdefault-20.jpg

plato_galeria-webapplaspalmas-webapp-my-city-las-palmas-9559-1.jpg
Het is herbouwd in 1638, na de aanvallen op de stad in 1585 door Francis Drake en in 1599 door Pieter van der Does.

Tot 1878 had het een militair gebruik, en dat was het jaar waarin men besloot het te ontwapenen; en momenteel maakt het deel uit van het architectonisch erfgoed van het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria.
zzzzzzzislas-canariaslogo-128.jpg


 

aaaaakaart_canaria-38-90.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--545.jpg