site teller
site teller
site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl
'GRAN CANARIA ACTUEEL'... » GRAN CANARIA » CENTRAAL GRAN CANARIA

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-252.jpg

GRCAnJPEG-1.jpg
KarteZentral1.gif

De 1.662 kampeerplaatsen op Gran Canaria, binnen amper 48 uur allemaal gereserveerd
Alle kampeergelegenheden zijn volgeboekt, die bij het stuwmeer Las Niñas is uitgebreid

GRAN CANARIA -   woensdag 1 april 2015  - In amper 48 uur zijn alle 1.662 kampeerplaatsen plaatsen gereserveerd die het Cabildo (Eilandbestuur) van Gran Canaria aanbiedt in het binnenland van het Eiland.

De termijn voor het reserveren van de k(r)ampeerplaatsen is op 2 maart 2015 geopend, waarbij op 4 maart 2015 alle plaatsen vergeven waren. De kampeergelegenheden - ‘campings’ is een te groot woord - van het Eilandbestuur zijn voor dit jaar voor 30% volgeboekt, vooral tijden de lange weekeinden, en traditiegetrouw in de Semana Santa (Goede Week) hangen deze recreatieterreinen het bordje ‘VOL’ aan de toegangspoort.
1662-plazas.jpg                                     (Luchtopname) Het stuwmeer Las Niñas.
Het park aan openbare kampeerplaatsen op Gran Canaria beschikt over drie beperkte locaties, van tien staanplaatsen, in Altos de Morro de Santiago, Altos del Pozo, en Llanos del Salao.

Tevens zijn er vijf grote kampeergelegenheden: een met 400 staanplaatsen in Llanos de la Pez; een met 432 staanplaatsen bij het stuwmeer van Las Niñas, die recentelijk vergroot is voor kampers en caravans; een in het Tamadaba-woud met 200 staanplaatsen; een in Corral de Los Juncos met 400 staanplaatsen, waarvan 80 voor caravans en de rest voor campers; en een camping in Bailicos met 200 staanplaatsen voor zowel campers als caravans.

Ook eigendom van het Cabildo zijn de dag-campings, waar - behalve op die van Santa Cristina - geen vergunning nodig is, zoals het geval is (voor telkens maximaal één dag) in Tamadaba, Monte Pavón, Llanos de La Pez, Llanos de Ana López, bij de Ermita de Santiago en in San José del Álamo. Ombouw

De sinds de jaren’60 traditionele kampeergelegenheid bij het stuwmeer van Las Niñas is recentelijk uitgebreid met een investering van €315.00,= van 90 naar 40 parkeerplaatsen voor voertuigen en voor caravans van16 naar 28, plus 430 voor campers, waar ruim 700 personen kunnen verblijven. Naast de uitbreiding van het aantal staanplaatsen heeft men een waterleidingnetwerk aangelegd en een brandbeveiligingssysteem; ook heeft men deze kampeergelegenheid bestraat met klinkers, om aardverschuiving door regen te voorkomen.
kleurlogoCanarias.png


 

aaaaakaart_canaria-38-43.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--459.jpg

zon-135.jpg