site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl
'GRAN CANARIA ACTUEEL'... » GRAN CANARIA » ZUID GRAN CANARIA

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-kopie-kopie-19.jpg

6-62.jpg


De Zuidelijke stranden riskeren het gevaar van Aziatische massage

Het leek een kwestie van enkele jaren geleden te zijn

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - zondag 18 december 2016 - De wijze waarop vrouwen met een Aziatische nationaliteit op het strand massages aanbieden leek een kwestie van enkele jaren geleden te zijn. Maar de stranden in het Zuiden van Gran Canaria worden geplaagd met masseuses de die geen enkel diploma hebben, of opleiding, en die naar toeristen loeren om hun diensten aan te prijzen.

Deze praktijk was bijna een decennium geleden in de mode en leek uitgeroeid te zijn door de controle van de overheid en politie die waarschuwden voor de diverse gevaren die deze niet gereguleerde praktijk zou kunnen opleveren. Daaronder oplichting van de gebruikers en toeristen die vertrouwen stellen in degenen die, onbeschaamd, uitgebreide massages aanbieden met crèmes en oliën, zonder enige therapeutische voordelen.
img_37985.jpg
Deze mensen die zich voordoen als masseurs ontberen elke professionele training om dit te doen, bovendien ontbreekt elke vorm van hygiëne. Net zoals ze de voet aanraken, raken ze het gezicht aan, en dat na de buurman onder de strandparasol 'gemasseerd' te hebben zonder hun handen te wassen. Waardoor bij sommige patiënten huidproblemen zij ontstaan door deze kwestie.
img_37986.jpgBovendien kunnen andere lichamelijke problemen zich voordoen, zoals bij patiënten met aandoeningen, en kan een bepaalde slechte massage aan de schouder tendinitis (peesontstekingen) opleveren, schade aan de bloedspiegel, de nek, of verwondingen aan de ribben veroorzaken.

Normaal gesproken, kan de Politie ze alleen beboeten voor het illegaal op de openbare weg uitoefenen van dit beroep, en hun materialen in beslag nemen, maar nu zijn er gemeenten die, in samenwerking met het College van Fysiotherapeuten, erin zijn geslaagd om hen te vervolgen voor professionele inbraak en een gevaar te zijn voor de gezondheid van de burgers.

Nu voert men in de gemeente San Bartolomé de Tirajana, en anderen in het zuiden van het eiland, acties uit ter voorkoming van een dienst voor toeristen die niet alleen schadelijk is voor hun gezondheid, maar ook voor hun portemonnee.
000islas-canariaslogo-370.jpg


Overleden:
Pepe Nieto,
pionier van het toerisme in het Zuiden

GRAN CANARIA - vrijdag 15 januari 2016 - Op woensdagochtend 13 januari 2016 is, de op 24 juni 1943 geboren, José (Pepe) Nieto Requera overleden. De crematie heeft plaatsgevonden  op donderdag 14 januari  om 10:30 uur in het Tanatorio  (Rouwcentrum) ‘San Miguel‘ in Las Palmas de Gran Canaria

Pepe was een bekende manager van diverse logiescomplexen, zoals ‘Sahara Playa’, ‘Astoria’, hotel residenciaCantur’ en hij was  gedurende vele jaren directeur van ‘Parque Bali’.
img_32174.jpg

IN MEMORIAM
José (Pepe) Nieto Requera
* 24-06-1942

† 13-01-2016

In de jaren ’80 leidde hij het bedrijf ‘Sedeca’ en Pepe is een markant figuur geweest gedurende zijn professionele carrière en hogelijk gewaardeerd in de wereld van de appartement- en bungalowverhuur, hij was ook een grote voorstander van het kwaliteitstoerisme en natuurbescherming,  bovendien  kwam hij op voor het cultureel erfgoed van Gran Canaria.

Jarenlang was hij bestuurslid namens de buitenhotelse leden van de Feht, waarvan hij in 2003 en 2004 voorzitter was.

Zijn favoriete hobby was  zijn finca (boerderij)   en hij zat het Waterschap voor in het Zuiden van Gran Canaria.

Wij wensen zijn echtgenote Marion van der Kroft, zijn broers en overige familie veel sterkte toe in het verwerken van dit verlies.
zzzzzzzislas-canariaslogo-42.jpg


Auriol wint de 38ste Rally
Islas Canarias-El Corte Inglés

Sergio Vallejo is als tweede geëindigd
en
Jose María Ponce als derde geclassificeerd

GRAN CANARIA – zaterdag 29 maart 2014 - De Fransman Didier Auriol (Citroën Xsara WRC)  is op zaterdag 29 maart 2014 de winnaar geworden van de 38steRally Islas Canarias 'El Corte Inglés'.

Op de tweede plaats is Sergio Vallejo geëindigd (op +5:03.7) de derde plaats was voor Jose María Ponce ( +6:26.2).

Inschrijvingen voor de  38ste Ralley van de Canarische Eilanden:


Etappes 38ste Rally Islas Canarias-El Corte Inglés:


Ondertussen is de normale toestand weer terggekeerd op de openbare wegen in het binnenland van Gran Canaria.
kleurlogoCanarias.png


 

kaart_canaria-43.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-1-2-102.jpg