site teller
site teller
site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl
'GRAN CANARIA ACTUEEL'... » GESCHIEDENIS » AANVAL PIETER VAN DER DOES » 2018-419e jaar Herdenking v.d. Does

00000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-23.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-123.jpg


Het  Gemeentebestuur van  Santa Brigida organiseert twee praktijk-instructies
over kleding, en over dansen,
uit het tijdperk van de Slag bij El Batán

SANTA BRÍGIDA - woensdag 14 maart 2018 - De Gemeentebestuur van Santa Brígida werkt samen met het houden van een parktijk-instructrie over kleding, en een andere over dansen, uit de late 16de  Eeuw om dat tijdperk van de Canarische Eilanden bekend te maken. De parktijk-instructies beginnen op 15 maart 2018 en hebben een beperkt aantal plaatsen. Ze gaan over de ontwikkeling van de Hollandse vloot en de daaropvolgende terugtrekking na hun poging om Gran Canaria te veroveren, gefrustreerd door de ernstige nederlaag die ze leden bij El Batán (de Volmolen), in de Satauteño-gemeente (Santa Brígida). Zodoende wil men de cultuur van de samenleving van het moment bekend maken met het oog op de jaarlijkse herdenking (op 3juli) van de belangrijkste veldslag in de militaire geschiedenis van de Canarische Eilanden
0001talleresbatan18-kopie.jpgDANSLES

De praktijk-dansles van historische dansen, populaire en elegante dansen van de Renaissance, zal plaatsvinden op donderdag 15 maart 2018 van 18.00 tot 19.00 uur  in de oude Bibliotheek van Santa Brígida. Geïnteresseerden in deze activiteit kunnen zich aanmelden door te telefoneren met: 666 742 216, of 699 187 586. Men kan ook meer informatie krijgen via de internetpagina : www.grancanaria1599.es
0001tallerdanzasb.jpg

In deze praktijk-dansles worden dansen van de late zestiende eeuw behandeld, voornamelijk ter herdenking van de slag bij El Batán(de Volmolen). Het betreft Europese dansen: Franse, Italiaanse, enz.
Sommige van deze dansen, of uiterst vergelijkbare, heeft men op de eilanden gedanst. Het zijn eenvoudige en zeer populaire dansen, zoals de 'branles' en andere meer verfijnde dansen, die men ook zou hebben gedanst aan het Hof en in de grote steden van die tijd. Een van die dansen, 'el canario', werd geïnspireerd door inheemse dansen en werd met die naam in heel Europa gedanst.
0001talleresbatan18.jpg
HISTORISCHE KLEDING VERVAARDIGEN
De historische praktijk-cursus  voor de herdenking van de Slag bij El  Batán wordt gehouden op donderdag15 maart 2018  van 17:00 tot 18:00 uur in de oude Santa Brígida-bibliotheek. Degenen die geïnteresseerd zijn in deze activiteit kunnen zich aanmelden door de bovengenoemde telefoonnummer te bellen. Men kan ook meer informatie krijgen via de internetpagina www.grancanaria1599.es Deze praktijk-cursus is zo ontworpen dat deelnemers hun eigen kleding van de late zestiende eeuw kunnen maken, voornamelijk met het oog op het gebruik ervan tijdens de jaarlijkse Herdenking van de Slag bij El Batán (de Volmolen), die eind juni in Santa Brígida zal plaatsvinden.
0AAAAAAAAAslas-canariaslogo-7.jpg


 

aaaaakaart_canaria-38-138.jpg

000LOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--22.jpg