site teller
site teller
site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-264.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-53.jpg


Een dagje genieten
in
Valsequillo
en
(gratis) genieten van
de beste aardbeien van geheel Canarias

VALSEQUILLO  - zondag 8 mei 2016 - De beste aardbei van Canarias treft men op zondag 8 mei 2016 aan, tijdens de vierde editie van de  Día de la Fresa (Dag van de Aardbei). In de afgelopen jaren heeft Valsequillo veel bezoek gehad van Canario’s en toeristen die aangetrokken worden door een product als de aardbei.

fiestavals-3.jpg

rutamontanon-1.jpg
valsequillo-reparte-1.jpg
De Día de la Fresa (Dag van de Aardbei) is een evenement dat wordt georganiseerd door de Gemeente Valsequillo, in samenwerking met de plaatselijke aardbeien-telers.

valsequillo-fresa-5.jpg

valsequillo-fresa-4.jpg
aardb-1.jpg
Op deze dag kan men in de gemeente ruim 800 kilo aardbeien gratis proeven, aardbeien met slagroom; aardbeien met honig; aardbeien met roomijs,  aardbeiensorbet,  aardbeien-sap en zoetwaren bereid met aardbeien, zijn enkele van de producten die worden aangeboden.
fresas-de-valsequillo-1.jpgNieuw dit jaar zijn de aardbeien-cocktails , allemaal bereid met de aardbei uit Valsequillo, en  beschikbaar gesteld door de telers uit de gemeente die daarmee het belang benadrukken van het leren kennen van het product van de streek.
cultivo-de-fresas-en-valsequillo.jpgNaast de proeverij is er muziek en worden er kinderspelen georganiseerd, ook kan men onder begeleiding van een gids een wandeling maken op diverse aardbeienkwekerijen waar men ter plaatse kennis kan maken met de exploitatie en geïntegreerde productie, evenals met de productiesystemen voor de cultiveren  en verpakken, daarbij kan men gelijktijdig genieten van het prachtige tuinbouwlandschap in de gemeente.
guillermo-orange--250x300vvvvvgg.jpgTijdens de editie van 2016 geeft men een kookshow in het Teatro Cronista Oficial Jacinto Suárez Martel  waar de toeschouwers  van professionele koks kunnen leren hoe ze diverse recepten kunnen bereiden die raffinement aan deze gerechten geven.

Uiteraard ontbreekt ook niet - in 2016 voor de vijfde keer- de  ‘Wedstijd Nagerechten Bereiden met Aardbeien uit Valsequillo’; een competitie, waarbij editie na editie een twintigtal deelnemers elk een taart presenteert en de winnaars een prijs ontvangen en een onderscheiding.

CARTEL-FERIA-DE-LA-FRESA-2016-1.jpg

mapa-de-valsequillo-de-gran-canaria-1-2.jpg

dataRfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM1d-ametGaDp9g-MeMFM9haaygQEGGsPjtcKwCg1h6ki3NhdgwThQq2CF0vs_S6IoXDulLMjoMfVQKbOGQf4_QA-FJmks.pngHet doel van deze agrarische aarsbeien-beurs is het plaatselijke publiek het belang bij te brengen van het consumeren van de tuinbouwproducten, niet alleen om de eiland-economie te steunen, maar ook, omdat men een uitstekend kwaliteitsproduct teelt, dat bovendien ook nog eens heel gezond is.
zzzzzzzislas-canariaslogo-464.jpg


aaaaakaart_canaria-38-54.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--481.jpg

zon-142.jpg