site teller
site teller
site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl
'GRAN CANARIA ACTUEEL'... » CARNAVAL » CARNAVAL LAS PALMAS DE GRAN CANARIA » 2018 Las Palmas de Gran Canaria Carnaval

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-290.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-75.jpg

Een reusachtige draak bewaakt het Carnaval

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA - vrijdag  7 juli 2017 - Een gigantische draak zal  Carnaval bewaken dat in 2018 is gewijd aan de magie en fantastische wezens.

Las Palmas de Gran Canaria viert het belangrijkste feest van 26 januari tot 18 februari met een programma dat wederom inzet op een lang weekeind en dat de dag-evenementen bevordert.

Op dinsdag 4 juli 2017 is het ontwerp van Francesco Faggiano van Isleta Design Studio, door  het technisch comité van het Carnaval gekozen tot affiche dat aan de rest van de wereld het beeld zal uitdragen van het grootste feest van Las Palmas de Gran Canaria; op de poster is de hoofdrol weggelegd voor een reusachtige, groene draak
170705-Cartel-Carnaval-1.jpg
Het werk, dat is gekozen uit de veertien poster-ontwerpen die  gepresenteerd zijn  door beroepskrachten  en bedrijven voor grafische vormgeving,  valt op door zowel  de krachtige combinatie van kleuren,  als de bijzondere visie die de stad vanuit een kubistische optische sector toont.

De poster is niet alleen degelijk en onbetwistbaar allegorisch met de grote, groene draak die opkomt voor de stad, maar geeft een nachtelijk beeld van de stad, omringd door de zee, met zulke nadrukkelijke elementen zoals de kathedraal, het Santa Catalina- busstation, symbolen zoals de Triton en latijn zeil, en bovendien de aanwezigheid van heksen en tovenaars, symbolen die zijn verborgen in een aantal geometrieën die frisheid en natuurlijkheid bijdragen.
170705-Cartel-y-programa-carnaval-2018-3.jpg
Laat in de middag van 4 juli 2017, na ondertekening van de wedstrijduitslag en het openen van de enveloppe met daarin de bekendmaking van de winnende auteur, heeft de wethouder van Carnaval (jawel!), Inmaculada Medina zich in verbinding gesteld met Faggiano, die bijna ongelovig, alle leden bedankte van het orgaan dat verantwoordelijk is voor het toekennen van de prijs.
De auteur die in april 2016 naar Las Palmas de Gran Canari is gekomen en daar samen met zijn partner de het ontwerpbureau  Isleta Design Studio opende , heeft laten weten zich heel prettig te voelen op een locatie zoals La Isleta, welke uitnodigt tot afzondering  als luchtbel voor creativiteit.
Dit is de eerste keer dat de illustrator en grafisch-industrieel ontwerper afgestudeerd aan de
Politecnico
van Milaan, met klanten in Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, heeft deelgenomen aan de ontwerpwedstrijd voor de Carnaval-poster.
In  2017 miste hij de inschrijftermijn, bekent hij.  Toen men de wedstrijd opende besloot hij de stad te bekijken vanaf een afstand zoals een bezoeker zich die voorstelt met Carnaval en vandaar dat hij het spel van lichten, kleur en lichteffecten  bij voorkeur heeft  willen versterken welke men van ver ziet, net zoals de stad oplicht tijden haar meest belangrijke feest.

De presentatie heeft  kunnen rekenen op de aanwezigheid van de wethouder van Carnaval (jawel!), Inmaculada Medina, die de kleurrijke en objectieve visie van een Europese bezoeker heeftr geprezen die heeft besloten om vanuit zijn woonplaats verhuizen naar de stad, juist in het eerste jaar dat het Carnaval de eerste stappen heeft gezet  in de richting van de verklaring tot ‘van International Toeristisch Belang’, wat in maart 2017 op nationaal niveau is bereikt.
Ook, Israel Reyes, artistiek directeur, zei dat hij zich voelde aangetrokken tot deze poster die een beeltenis van allegorie presenteert,  gelegen in de hoofdstad van Gran Canaria. Francesco, ondertussen, ook aanwezig bij de ontmoeting met de media, bedankte de juryleden voor hun keuze, en de organisatie voor de leiding van de wedstrijd gericht tot de grafische ontwerp-sector.

pagina-carnaval-banner-1.jpg
Programma

Zowel Medina als Reyes hebben deze presentatie benut om de inhoud van het Carnavalsprogramma bekend te maken. Als zodanig, het eerste Carnaval dat men viert met de officiële titel van:  Fiesta de Interés Turístico Nacional (Feest van Nationaal Toeristisch Belang); voor het grootste deel bekend gemaakt tijdens de eerste dagen van de zomer om antwoord te geven aan de stadsbewoners en de toeristen die tijdens de zomermaanden naar de sociale netwerken gaan om de belangrijkste datums te kennen  voor het prepareren van de reispakketten.

Na het registreren van een massale opkomst in 2017, met ruim 640.000 mensen die het feest meebeleefden, en een record te hebben gebroken aan logies  van buitenlanders in hotels en appartementen in de stad, met 104.762 overnachtingen van buitenlandse toeristen tijdens de Carnavalsdagen, volgens gegevens van de Canarische Instituut voor de Statistiek en het Observatorium voor toerisme van de stad, herhaalt men de evenementenkalender die voor het eerst is uitgebracht in 2017.

De viering zal twee en een halve week voor Vastenavond (dinsdag 13 februari) beginnen, en concentreert de meest verwachte gala's en evenementen rond de feestelijkheden, opnieuw ontworpen voor een  groot feestweekeinde. Op dezelfde manier, zet men in  met de  viering van het dagcarnaval in Vegueta, twee grote dagfeesten in Santa Catalina, in aanvulling op het Carnaval al sol, het traditionele  Carnaval en de  evenementen voor kinderen, zoals het Verkiezingsgala van de Reina Infantil (Kinderkoningin), kinderfeestjes, of Festival van kinderkostuums.

Zo zal het Carnaval beginnen op 26 januari met de openingstoespraak en eindigen op 18 februari met de Begrafenis van de Sardine, waarbij  dan de koningin gekozen is op vrijdag  9 februari; de Travestie (Dag Queen)-finalisten geselecteerd zijn (maandag 12) en de voorselectie op zaterdag (10 februari); en het Verkiezingsgala van de Drag Queen (Travestiekoning(in) ) ook op maandag 12 februari, in amper drie dagen tijd dus. Voordien heeft men de  groepswedstrijden gehouden:
- comparsas infantiles, zaterdag 27 januari;
- comparsas adultas, vrijdag 2 februari,
- final de murgas, zaterdag 3 februari;
- verkiezing van de Gran Dama (Senior Carnavalskoningin), op 28  januari,
- Reina Infantil (Kinderkoningin) op 4 februari.

De verkiezing van het carnavalskostuum voor volwassenen wordt herhaald op donderdag 1 februari  en de lichaamsbeschildering speelt een hoofdrol op de laatste vrijdag van het Carnaval (16 februari).
logocarnaval.png
Het programma - bij gebrek aan opname van Carnavalsnachten - speelt zich af in der stadswijken  met een aantal vieringen  die anticiperen op het feest: Lotingen voor deelnamevolgorde  voor de wedstrijden zijn al te zien op de internetpagina: www.lpacarnaval.com
ZZZZZZIslas-canariaslogo-kopie-117.jpg


Stemmen op het carnavalsthema van
Las Palmas de Gran Canaria 2018

Las Palmas de Gran Canaria  - zaterdag 20 mei 2017 - De Gemeente Las Palmas de Gran Canaria o ent op maandag 22 mei 2017 om 00:00 uur de stemming via Internet www.participación.lpacarnaval.com  voor het carnavalsthema van 2018.

Vanaf dat moment kunnen carnavalsliefhebbers , gedurende tien dagen, kiezen voor een van de vijf thema’s, twee meer dan bij voorgaande  edities:
17-18.jpg
- Fabulous Las Vegas (Fantastisch Las Vegas),
- Magia y criaturas fantásticas (Magie en fantastische wezens),
- Érase una vez los cuentos ( Sprookjes, er was eens…),
- La vuelta al mundo en 80 días (Reis om de wereld in 8o Dagen),
- El Lejano Oeste (Het Wilde Westen) 

De laatste twee thema’s waren bovendien die, welke de meeste stemmen kregen in voorgaande jaren en, net als de andere, wordt uw voorstel op www.participación.lpacarnaval.com  geratificeerd door de technische Carnavalscommissie.
carnaval-3.jpg
Het winnende thema wordt bekend gemaakt op woensdag 31 mei 2017. En vanaf dat moment opent de Gemeente  de ontwerpwedstrijd voor de poster van Westen).

Het thema van Jules Verne ‘La vuelta al mundo en 80 días’ eindigde als tweede in 2017.
image_content_1786871_20170531122719.png

NAGEKOMEN BERICHT OP 31 MEI 2017: 
Magia y criaturas fantásticas,
is het carnavalsthema in 2018.

ZZZIslas-canariaslogo-932.jpg


 

aaaaakaart_canaria-38-92.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--549.jpg

zon-178.jpg