site teller
site teller
site teller
gran-canaria-actueel.jouwweb.nl

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-292.jpg

aaaaaamapa-canarias2-3-76.jpg


 'La mirada del bufón', is het affiche van het  Carnaval Internacional de Maspalomas 2018

De Tirajaanse-ontwerper, Maxi García,
is de winnaar van 31 ingezonden ontwerpen

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA -  woensdag 8 november 2017 - De Gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft op dinsdag 7 november 2017 'La mirada del bufón' ('Het uiterlijk van de nar') gepresenteerd,  het affiche waarmee de ontwerper Maxi García het Carnaval Internacional de Maspalomas 2018 aankondigt, dat men zal vieren van 2 tot 11 maart in de allegorie La Edad Media (Der Middeleeuwen). Tegelijkertijd is het affiche gepresenteerd aan Europa in  het kader van  de World Travel Market (Vakantiebeurs) in Londen.

De winnaar van deze ontwerpwedstrijd, die zijn triomf behaalde tussen 31 gepresenteerde werken, heeft toevallig meegedaan aan de affiche-ontwerpwedstrijd voor het Carnaval van Maspalomas. Maxi García toonde zich ‘heel tevreden’ met zijn overwinning als inwoner van San Bartolomé de Tirajana, omdat bij andere edities de auteurs inwoners van andere gemeenten  waren.
presentacion-cartel-carnaval.jpg

De primera teniente de alcalde (locoburgemeester), Elena Álamo (rechts), de ontwerper van het affuche , Maxi García, en (jawel!) de Wethouder van feesten,,José Carlos Ála
23380039_1605451836179576_6422623349130679846_n-1.jpg
Een grensoverschrijdende nar
García is geïnspireerd door een bufón (nar) die enigszins dubbelzinnig is, “maar die uitdrukking geeft het idee aan van het personage dat in de Middeleeuwen ongewone dingen kon doen onder de bescherming van zijn figuur." De ontwerper van het affiche begrijpt dat de bufón, “al sindsdien een transgersor (grens overschrijder) is, en dat de carnavalsfeesten  exact grensoverschrijdend zijn.”

In het midden van de  schets van het affiche  heeft  Maxi García elementen willen combineren met het wapenschild van San Bartolomé de Tirajana en de gemeente zelf, “als een schip aan de horizon, omdat men een gemeente van de zee is, met de komst van de nar; en elementen zoals het Cruz de Santiago (Kruis van de apostel Jacobus) , en de leeuw die op het stadswapen verschijnt, maar die ik hier heb afgebeeld met geverfde lippen en nagels, waardoor ze in overeenstemming zijn met de vreugde van carnavalsfeesten."
Maxi García heeft de kwaliteit van de gepresenteerde werken benadrukt; "de wedstrijd is de afgelopen jaren in kwaliteit toegenomen", zo heeft hij opgemerkt.
000islas-canariaslogo-672.jpg


Het Carnaval van Maspalomas 2018
heeft als thema de Middeleeuwen

SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA - 23 mei de 2017- Het Carnaval Internacional de Maspalomas 2018, dat plaatsvindt van 2 t/m 11 maart, heeft als thema de Edad Media (Middeleeuwen) waarmee  men  ingaat op het historische Middeleeuwse tijdperk dat duurde van de 5de tot de 15de Eeuw.

Het meest internationale, multiculturele en gevarieerde Carnaval beslaat in de komende editie (in 2018) de langste periode uit de geschiedenis waarin het Carnaval het ludieke karakter ontwikkelde tot aan de kenmerken die het zich eigen heeft gemaakt tot in de 21ste Eeuw.

18675181_1460182357338595_1099732524_o.jpg                   Carnavalsdrukte in Maspalomas, gemeente San Bartolomé de Tirajana.

FestuM+
De Gemeente  San Bartolomé de Tirajana  heeft als woordspel de lettercombinatie ‘FestuM+ gekozen als benaming van net Middeleeuwse Carnaval, dat in maart 2917 zal ingaan op de tijden van  ridders en de geïdealiseerde hoofse liefde van het ridderlijke ideaal.

Gedurende tien dagen zal de toeristenwijk gevuld zijn met troubadours en jongleurs, met gebouwen die zich tooien als indrukwekkende gotische kathedralen als een afspiegeling van een Middeleeuws tijdperk dat fungeert als fundamentele katalysator en de bijzonderheid die het heeft voor de karakteristieke carnavalsverkleding tijdens deze editie van het Internationale Carnaval van Maspalomas.

De oorsprong deze editie van het Carnaval gaat terug tot in de 12de Eeuw en is uitgebreid tot op Europees niveau, met de benaming ‘carnestolendas ‘en de viering onder de naam: Carnaval.
ZZZIslas-canariaslogo-958.jpg


aaaaakaart_canaria-38-93.jpg

aaaaLOGOMETBANNERGranCanariaActueel-2--552.jpg